Missä voi myydä postimerkkejä?

???

Vastaan on tullut itselle tuntematon tilanne. Isovanhempani on pyytänyt minua myymään hänen laajan postimerkkikokoelmansa. Seassa on kuulemma joitain todella harvinaisia postimerkkejä joista voisi saada todella paljon rahaa.

Joten missä niitä voi myydä?

40

13488

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • järki käteen

   Ensimmäiseksi kannattaa ottaa arvio harvinaisuuksista jollain postimerkkimeklarilla, missä sitten asutkin. Postimerkkihuutokauppoja järjestetään. Tusinatavarasta pääsee eroon kirpparillakin.

  • ???

   Okrai. Kiitos avusta.

  • mnorthon

   Moi,

   kerään itse muutaman maan merkkejä hyvin tarkasti, ja olen aina kiinnostunut ostamaan niitä lisää. Voin arvioida merkit, jos asutte sopivan etäisyyden päässä ja kertoa teille miten ja missä kannattaisi myydä ko merkit. Merkkienmyynti on hyvin monitahoinen asia.
   Käyn myös huutokaupoissa jatkuvasti ja tunnen meklarit,
   joten ota yhteyttä mnorthon@yahoo.com ja keskustellaan asiasta.

   • kysynvaan

    Hei, ostitko itse sen Skykorskin tässä loppuvuodesta?


   • Tomipakarinen1

    mulla ois muutama tuhat merkkiä suomalaisia todella monesta maasta Olympia merkkejä ja tarvisin apua niiden arviointiin


   • Anonyymi

    Kiitos kiinostuin voisitko auttaa myös minua mulla on kiinalaisia hyvin kiinostavia merkkejä 1886-1945 sun yat-sen ylileimaus meerkit. Myös ruotsi, nenerland, helvetia ja usa löytyy hyviä

    Asun mikkelissä ja sähköposti osote muppetsou@gmail.com


   • Anonyymi

    Misä päin ois kirja ynnä irto merkkejä p.0400627910


  • niinpä tietysti

   Postimerkkejä voi myydä esim. postimerkkihuutokaupassa. Vastikään tuli postista taas Hellman-huutokaupat oy:n luettelo.Saat todella hyvät hinnat merkeistäsi, jos ne ovat harvinaislaatuisia.

  • julle g

   Suosittelen huutokauppoja - paras hinta ja tavarasta pää eroon.
   1882 ja ennen julkaistut ovat varsin kysyttyjä varsinkin lähetykset.

  • merkkeilijä

   Hei
   Mulle kans tseppeliinejä maksan 100€/kpl postituoreista.
   T:merkkeilijä

  • Postipate

   Voit vähän itsekin tsekata niitä merkkien arvoja lainaamalla kirjastosta eri postimerkkiluettoloita, joissa on joitakin arvioita julkaistuista merkeista. Lape, Norma, Michelin.

   Voit myydä myös systeemi.net nettihuutokaupassa, johon kuvaat mahdollisimman hyvin merkit myynti-ilmoitukseen.

  • perijä

   Mulla on laatikollinen perittyjä postimerkkejä ja kirjekuoria leimoineen, siinä on suomalaisia ja ulkomaisia. En osaa itse arvioida niitä, aika sekalaista kamaa. Mihinkähän saisin ne kaupattua?

  • keräilijä.

   Kannattaa muistaa että postimerkkiluetteloissa mainittuja hintoja et markkinoilla saa ellei kohteesi ole todellinen loistokappale tai joku erikoisuus. 10-50 euron kohteista olen yleensä joutunut maksamaan huutokaupoissa 15-25% luettelohinnoista normaalikuntoisten postimerkkien kohdalla. Kalliimmiissa merkeissä joutuu sitten maksamaan lähemmäs luettelohintaa esim. 30-50%.

   Kohteen kunto on myös tärkeä hinnanmuodostuksessa. Jos merkissä on repeämä, se on käytännössä arvoton ellei kyseessä ole harvinainen merkki. Puuttuvat hampaat on sama juttu paitsi, että isohampaisten kohdalla on hinnoiteltu myös merkit joissa on pari kolme puuttuvaa hammasta.

   • * * *

    Ne luettelothan ovat oikeasti liikkeiden omia myyntihinnastoja. Edullisemminkin saa ostettua.
    Antaahan luettelot tietenkin jonkinnäköistä osviittaa arvosta, mutta ei pidä kuvitella että kokoelmastaan ikinä saisi luettohintaa keneltäkään.


  • jebu2
  • pahvilaatikollinen

   tiedän että vanha viesti ketju mutta perin juuri isovanhempien merkkikokoelman mitä sanoisi ehkä noin 5tuhatta merkkiä 70 80 luvulta näytti ainakin olevan paljon merkkejä ja vähän ulkomailta mutta tarvitsisin arvioitsijan

   • kylläeroonpääsee

    Vie ne Suomen filateliapalveluun myytäväksi. He määrittävät pohjahinnan ja järjestävät huutokaupan kansainvälisellä tasolla.


  • arviointia

   Löytyykö pk-seudulta esim.liikettä tms. joka arvioisi luotettavasti kokoelmani,ja jos hinta miellyttää niin kaupatkin voisi tehdä ?Ammattilainen varmaan löytää kansioista ne arvokkaat merkit jos niitä yleensäkään on joukossa .ei siis laatikko kaupalla vaan ihan siististi kansioissa.

   • yahhh

    Olen ammattikerääjä ja voin arvioida kokoelma ma 9.11.2015 Hkissä käydessäni ja kertoa miten ko tavara kannattaa myydä. mnorthon@yahoo.co.uk


  • Nurkkien_siivooja

   Isä keräili postimerkkejä 1940-luvulta asti. Oli kansiota sun muuta laatikkoa. Ihme tavaraa: Euroopan siirtomaiden postimerkkejä Afrikasta, virolaisia postimerkkejä jostain ennen toista maailmansotaa, merkkivuosien postimerkkejä ympäri maailmaa. Viimeisenä ponnistuksena oli hankkia ensipäiväkuoria minulle.

   Helpoin keino on ollut silputa näitä tavaroita aina kun jostain löytää. Mitä mieltä on metsästää jotain keräilijää muutaman sentin vuoksi?

   • harraskeräilijä

    Senkö verran kunnioitat esi-isiemme elämän työtä merkeistä puhumattakaan?


  • Vodez

   Hei. Minulla on hieno sinertävä kirja jonka sisällä useita kymmeniä postimerkkejä taskuissa. Olisi kiva tietää minkä arvoisia ovat. Minulle täysin tarpeeton mutta jollekkin varmasti omasuuksien arvoinen. Jos jotain kiinnostaa nii saa kuvia sähköpostissa vaikka. Laittakaa viestiä joni.voutilainen@luukku.com

  • etsivälöytäävarmasti

   Pistä Torille myyntiin kuvan kanssa. Siellä niitä näkyy olevan eikä maksa paljon.

  • Filateeli_M

   Katso sopiva kauppias linkistä. Myy merkit suoraan tai laita kauppiaiden huutokauppaan. Älä myy ilman arvioita merkeistä. Tälläkin palstalla annetaan aivan mitä sattuu arvioita. Lape ja muut luettelot ovat antavat viitteellisiä arvioita hinnoista - lähinnä niistä hinnoista joita kauppiaat pyytävät. Arvokkaista kohteista voi saada lähes luettelohinnan, valitettavan usein ostohinta on 10-30% luettelohinnasta.

   http://www.spkl.fi/

  • Ålandsposten

   Minulla on sekä Suomen postin että Ahvenanmaan vuosilajitelmia mm. vuosilta 2000-2015. Kiinnostavatko em. sarjat postimerkkikeräilijöitä? Hinta?

  • PURKURI

   Minulla on joitain jollekin kunnan johtajalle lähetettyjä posti /joulu kortteja.. 50-70luvulta ihan hyvässä kunnossa. Mihin ne voin myydä?

  • niintekisin

   Nappaa kuva ja Torille myyntiin. Niin ne muutkin tekee. Näkyy nyttenkin olevan kaikenmaailman FDC-kuorta ja ensipäivänlehteä.

  • Miltä vuodelta ne zeppeliinit on? Mulla on myös perittyjä merkkejä mutten ole filateliasta enään kiinnostunut.

  • Filateeli

   Zeppelin kävi vuonna 1930 ja samana vuonna tuli kotimainen postimerkki. Virhepainos on 1830 vuosiluvulla ja normaali 1930. Hintaero on melkoinen, 1830 on kallis ja 1930 on kunnosta riippuen muutaman kympin ja satasen välillä.
   Suosittelen, että otat merkit mukaan ja käy jonkun nettihuutokauppoja järjestävän kaupan puheilla. Laittavat merkit seuraavaan huutokauppaan - saat parhaan hinnan.
   http://www.spkl.fi/

  • nalle67

   Jos turuus, niin voin katsoa.

  • nalle67

   nalle.karhunen@jippii.fi tuohon edelliseen viestiin liittyen

  • Sotilas

   Ikean kassi täynnä vanhoja postimerkkejä.kaikki kansioissa

  • Anonyymi

   Voin auttaa pete9@netti.fi

  • Anonyymi

   Vanha avaus - up up.

   Guuglaa "huutokauppa + postimerkki" tai "tori.fi + keräily" tai "huuto.net + postimerkit".

   Lisäksi "systeemi.net":issä voit itse myydä ja määrätä hinnan.

   Hintaluettelot löydät sanoilla "Norma" sekä "Lape" tai "Lauri Peltonen".

   Tavallisten merkkien hinta leimattuna on 1 - 10 senttiä/kpl tai 10 - 100 euroa/kilo vuodesta riippuen. Hyvällä tai loistoleimalla varustettu merkki tai lähetys maksaa 10 senttiä - 50 euroa/kpl, samoin kuin postituoreet merkit.

   Yleensä postimerkkiluettelon hinnasta maksetaan vain 5 - 50 %. Harvinaiset suomalaiset merkit ja postilähetykset maksavat mitä tahansa välillä 200 - 20.000 euroa, joskus harvoin jopa yli ja myös luettelohintojen yli.

   Postimerkkiluettelo antaa suuntaa, mutta hintaskaala on myytäessä todellakin huima.

   • Anonyymi

    Myy kirpparilla. Pienissä osissa muutama euro per liuska. Zeppelinit jonnekin huutokauppaan. Tampereella myyvä voi vinkata vaikka tällä, niin käyn ostelee kiinnostavat. 30 ja 50-luku erityisesti kiinnostaa.


  • Anonyymi

   2012

  • Anonyymi

   Laita viestiä! pete9@netti.fi

  • Anonyymi

   Mulla olis muutama ylimääräinen noita tseppeeliinejä vuosilta 1930 ja pari niitä vanhempia tai ainakin yksi tuoreena ja posti toureena. Hinta määrittää kysynnän, hinnat lentävät markkinoilla. Kysy suoraan täältä päivän oikea hinta. @hki @tre @tku

   • Anonyymi

    ^meinaan siis että myyn alle kysynnän ja postin hinnaston, kysy täällä lisää!


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   313
   3528
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   342
   3290
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   153
   2059
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   43
   1696
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   151
   1304
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   115
   1183
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   1080
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   891
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   384
   857
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   230
   783
  Aihe