Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suomen kaunein kirkonkylä?

Kauhiat pömpelit

Kävin Iitin kirkolla. Kirkonkylä on säilynyt kauniina kuten enenkin, kun on onneksi saanut olla rauhassa nykyrakentamiselta. Kirkkokin on maalailtu uudelleen kirkkaaksi. Sanoisin liian räikeäksi. Tarkastelin maalipintaa ja tällaisen sivullisen mielipide on, että vaikutti lateksimaalilta, joka saattaa alkaa kuoriutua pois. Minusta se ei ollut punamultamaalia, mutta voin olla väärässäkin.

Se, mikä tökki silmään maisemassa olivat nuo sinänsä kenties tarpeelliset pysäkkipömpeöit kirkon edessä. Oliko pakko asentaa ihan kirkon eteen. Olivat kyllä aika siistit, läpinäkyväksi tarkoitetut, mutta eivät lainkaan hivelleet silmää tuossa vanhanajan maisemassa.

Kenties sellaisinaan menettelisivät joten kuten, mutta kun olivat heti uutuuttaan tapetoidut joillakin tosi suurilla huvi-ilmoituksilla niin tarkkaan, ettei saapuva vuorokauden ainokaisen bussin tuloa voinut pömpelistä käsin nähdä, vaan piti seisoskella tien laidassa hyödyntämättä katoksen penkkiäkään.

Hupi-ilmoitukset olivat kaikki saman tapahtuman ilmoituksia. Joku oli liimannut kaikki mahdolliset kappaleet tuohon kirkon edustan pysäkin laseihin. Ja lujalla liimalla.

Pankaa nyt, hyvänen aika, joku kielto, ettei aivan törkyiseksi muutu alue parin pömpeöin vuoksi. Irtirepeillyt mainokset kiirivät pitkin kirkon kiviaidanviertä.

Koska en tiedä, kenen vastuulla asia on, käytän tätä keskustelupalstaa asian esille tuomiseen. Kauneimmankin kylän maine menee törkykoppien vuoksi hyvin pian.

2

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moderni odotuskatos

      Kiva kun kävit. Kirkko taitaa olla ihan saman punainen kuin ennenkin eli "Iitin punai" ja taitaa olla öljymaalilla maalattu taas. Se katto kun uusittiin hieman vaaleammaksi, niin nyt se seinä näyttää kirkkaammalta. Samoin pihavaloiksi muutetut ledi tai joku moderni valaisintolpat hieman taitavat sitä väriä hämätä.

      Ne pysäkkipömpelit siellä on tainneet olla jo useita (n. 10) vuosia ja tosiaan ilmoituksiakin niissä lienee aina sillointällöin ollut. Ei kai tuollainen törkykoppien puhtaanapito kenenkään vastuulla taida oikeasti olla. Bussipysäkit on olleet aina kirkon kohdalla kunnei ne taida muualle oikein mahtua. Katokset tietysti vooisivat olla muun rakennuskannan kanssa yhdenmukaisia eli puisia ja punaisia. Tai jotain. Niitä nykyisiä voisi kai hiukan tuunata puuverhoilulla tai jollain. Suunnittelukilpailun paikka selkeästi vaikka koululaisille jotka katoksia käyttävät.

      Kesäkahvilan pihassa taitaa olla parikin ilmoitustaulua, muttei niihin kaikkien hupimainosten liimajien etsintäkyky riitä. Näitä jos kieltää niin sitten niitä lappuja on joka ojanpenkalla kuin häävieraaiden opasteita kesäviikonloppuisi. Mukavaa olisi jos nekin joku viitsisi kerätä pois käytön jälkeen ja vaikka kierrättää seuraavaan viikonloppuun.

      Itse käyn siellä kesäaikaan useastikin ja samat havainnot tehnyt.

    • Rippikirkko

      Pitäisi käyä nyt kesän tultua silmää ilahduttamassa Iitin kirkollakin. Toivottavasti on jotakin noille puheena olleille katoksille tehty. Kerran piti ottaa kauniita kuvia kirkosta, mutta olivat monesta suunnasta katsottuna pilaamassa ja peittämässä mm. kaunista vanhaa kiviaitaa. Kuvia piti sitten hautojen puolelta vain, ettei idylli särkynyt.

      Täytyy vielä sanoa, että vaikka se jäätelökioski on siinä tien toisella puolen, se sijoittuu niin hyvin siihen katveeseen ja on kivan huomaamaton maisemassa. Toivottavasti sen sijalle ei mitään lasihökötystä ikinä kyhätä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe