Yllätys/lahjavinkkejä poikaystävälle Roomanmatkalla

gina86

Olen lähdössä maaliskuun puolivälissä viikonloppureissulle Roomaan. Poikaystävälläni sattuu olemaan syntymäpäivät samaan aikaan ja ajattelin, että voisin antaa lahjaksi jonkin ei-niin-konkreettisen lahjan Roomassa. Osaisiko joku Roomassa vieraillut kertoa, mitä siellä voisi yhdessä tehdä tai minne kannattaisi mennä. Johonkin romanttiseen paikkaan voisi synttäri-illaliselle mennä, mutta olisi kiva jos lahja olisi muutakin kuin pelkkä ravintolailta. Emme kumpikaan ole mitään varsinaisia kulttuuri-ihmisiä, joten ainakaan museot eivät kovin paljoa kiinnosta.

10

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tjutju

      Romanttisia ravintoloita Roomassa riittää, mutta vinkkien antamista helpottaisi huomattavasti, jos kertoisit, poikaystäväsi kiinnostuksen kohteista ja asioista, joista hän pitää.

    • gina86

      Ei hänellä mitään kovin erikoisia kiinnostuksen kohteita tai mieltymyksiä ole. Hyvästä ruoasta hän nauttii ja rentoutumisesta. Aika liikunnallisia ihmisiä olemme molemmat, emme niinkään esim. taiteen ystäviä.

    • Toinen nonno

      Tarkista, sattuuko teidän viikonloppuunne AS Roman kotipeli. Stadio Olimpicon eteläkaarteessa on sellainen meno lauluineen ja huutokuoroineen, ettei sellaista monessa paikassa tapaa ja luulisi kiinnostavan urheiluhenkisiä ihmisiä. Curva sudiin ei normaalimyynnissä lippuja tahdo saada, mutta viereiseen osastoon Distinti sudiin lipun yleensä voi ostaa.

      Romantiikkaa ei kentältä taida löytyä, mutta sitä voisi hakea pelin jälkeen hyvän ruuan parista.

    • tjutju

      AS Roman ottelu on hyvä idea, jos jalkapallo kiinnostaa. Ei sen tarvitse olla edes ykkösintressi, sillä meno stadionilla on yleensä mielenkiintoinen kokemus jo itsessään. Jos taas poikaystäväsi on kovin kiinnostunut jalkapallosta, Toisen nonnon vinnkien vastaisesti suosittelen hankkimaan paikat esimerkiksi Tribuna Teveresta, josta itse pelin seuraaminen on antoisampaa. Toki sieltäkin näkee ja kuulee hyvin curvan toiminnan ja laulut.

      Mikäli lenkkeilystä pidätte, on kirmaaminen hyvä tapa tutustua esimerkiksi Borghesen puistoon tai vuokratkaa vaikka pyörät ja posottakaa Via Appia Anticaa. Romantiikkaa janoavalle suosittelen ehdottomasti picnic-reissua Gianicolon kukkulalle, josta näkee kaupungin paremmin kuin Pietarinkirkon kupolista.

      Hyvästä ruuasta ja rentoutumisesta pitäisi päästä aika monessakin paikassa nauttimaan. Ehdottaisin silti erikseen ainakin yhtä poikkeamista jossain vineriassa (esim. Cul de Sac tai Enoteca Corso). Näissä paikoissa tunnelma on mukava, ruoka halpaa, mutta satsatkaa ihmeessä hyvään viiniin, etenkin jos se ei muuten ole tapana.

      • gina86

        Kiitos näistä vinkeistä! Tuo jalkapallopeli olisi kyllä hyvä idea, pitääkin tarkistaa sattuuko samalle päivälle peliä. Itseäni ei peli voisi vähempää kiinnostaa, mutta poikakaveri on kyllä innokas jalkapallofani. Myös pyörien vuokraaminen kiinnostaisi ainakin minua :) Hyvä, että tuossa tuli myös pari kohdetta, joihin kannattaa mennä. Itse en tiennyt mitään Gianicolon kukkulasta tai Pietarinkirkosta!


      • ukko vaan
        gina86 kirjoitti:

        Kiitos näistä vinkeistä! Tuo jalkapallopeli olisi kyllä hyvä idea, pitääkin tarkistaa sattuuko samalle päivälle peliä. Itseäni ei peli voisi vähempää kiinnostaa, mutta poikakaveri on kyllä innokas jalkapallofani. Myös pyörien vuokraaminen kiinnostaisi ainakin minua :) Hyvä, että tuossa tuli myös pari kohdetta, joihin kannattaa mennä. Itse en tiennyt mitään Gianicolon kukkulasta tai Pietarinkirkosta!

        "Itse en tiennyt mitään Gianicolon kukkulasta tai Pietarinkirkosta! "

        No johan. Etkö ole kuullut edes Pietarinkirkosta. Hankipas opaskirja ja ala sitä lukemaan. Tutustu Rooman kartaan, se auttaa jo paljon. Roomaan ei kannata ihan ummikkona lähteä. Etukäteistiedosta on suuri apu.

        Löydätteköhän te edes Pietarin kirkkoon tai Gianicoloon.


    • Larry12

      Olisiko jollain tietoa jalkapallopeleistä muilla kentillä kun stadionilla? Olemme menossa poikaystävän kanssa 12-15.3. Roomaan ja siihen aikaan ei Stadionilla ole noita isoja pelejä,mutta mukava olisi yllättää hänet edes jollain jalispelillä jossain lähistöllä.

      • Calcio

        Hei. Juuri kysyttynä paikalliselta jalkapallo"hullulta" kaverilta taitaa olla niin että jäätte ilman peliä, koska myöskään alasarjan joukkueet eivät pelaa viikolla.

        Jos Rooman joukkueiden tuotteet kiinnostavat niin joukkueiden kauppoja löytyy kyllä, Lazio muistaakseni Corsolla ja AS Roma (ainakin yksi, niitä taitaa olla useampiakin) lähellä Largo Argentinaa. Tarkat osoitteet löytyvät varmaankin joukkueiden sivuilta.


    • tjutju

      Isoja pelejä Roomassa ei tosiaan tuolloin pelata. Korkeimman tasoiset ottelut ovat Italian kolmannen sarjaportaan – Lega Pron – pelejä. Niitäkään ei ihan Rooman muurien sisällä tai vieressä pelata. Lähimmät Lega Pron ottelut ovat Ternanan ja Avellinon välinen mittelö Ternissä ja U.S. Latina vastaan Frosinone Latinassa. Kummankin ottelun runkopäivä on 11.3, mutta näissä päivän tai parin heitto voivat olla ihan mahdollisia.

      Molemmat ottelut ovat ihan kelvollista futisviihdettä. Ternana on kolmannelle sarjatasolle varsin suuri seura ja johtaakin tällä hetkellä sarjaa. Myös Avellino on ihan lähivuosina pelannut sarjaporrasta ylempänä. U.S. Latina on pikkuseura, eikä Frosinonekaan ole suurimpia, mutta kyseessä on paikalliskamppailu, jossa ainakin kentällä tunteet ovat varmasti pinnassa.

      Vielä vähän alemmilta sarjatasoilta löytyy myös otteluita, joiden runkopäivä on 11.3, mutta näidenkin varsinainen pelipäivä saattaa hyvin olla esimerkiksi 12.3. Esimerkiksi Eccellenza-tason jalkapalloa pääsisi seuraamaan Rooman kehätien sisäpuolella. Almas Roma pelaa kotiottelunsa Katakombien ja Cinecittan välillä. Kenttää lähin metropysäkki on Arco di Travertino. Kyseisessä pelissä Almasia vastassa on perinteikäs U.S. Formia.

    • tjutju

      Noista seurojen kaupoista ehkä monille helpoin on Piazza Colonnalla, Corson varrella sijaitseva AS Roma Store.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe