kissan ja koiran ystävystyminen?

apua---

Eli kyseessä on 16 vuotias kissa, joka on ollut koko ikänsä sisäkissana eikä ole tottunut koiriin. Rauhallinen mutta tosi nopea liikkeissään, saattaa makaoilla ja nauttia rapsutuksesta mutta yhtäkkiä käy käteen kynsillä kiinni. Ja tyttäreni ollessa pienempi, kissa usein kävi päähän kiinni ja "taputti" tassuilla päätä mutta ei ikinä kynnet esillä. Ja koira on pienirotuinen 1,5v ja on tottunut kissoihin. tosi touhukas, utelia ja koko ajan menossa. Kissa asustaa vanhempieni luona ja koira on minun. Olen useasti ottanut koirani mukaan vanhemmilleni ja kissa ollaan suljettu siksi aikaa huoneeseen. Parina viime kertana ollaan annettu heidän hieman tutustua toisiinsa, ensi tapaamisella antoivat pusut toisilleen mistä koirani sitten innostui ja yritti tehdä enemmän tuttavuutta ja kissa alkoi sähistä ja laittoi kynnet esiin. Ollaan tehty myös niin että olen pitänyt koiraani kainalossa tai kiinni niin ettei pääse liikkeelle ja kissa on saanut kulkea asunnossa vapaana hetken. Kovasti katselee koiraa ja välillä jopa tulee vähän lähemmäksi mutta tapaaminen päättyy aina siihen että kissa alkaa sähisemään ja näyttää hyökkäävältä.

Kyselisin ja kaipailisin neuvoja siihen että uskaltaako noita kahta päästää vapaaksi samaan aikaan valvotussa tilassa, käkö kissa yleensä koiran silmiin kiinni? ei meinaan olisi tällä hetkellä varaa yhtään ylimääräiselle el.lääkäri reissulle,

9

786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AlluKolli

      Kyllä varmaankin uskaltaa päästää vapaakis samaan tilaan kunhan huolehditte siitä että kissalla on 'pakopaikka' tai mieluummin useita jonne koira ei pääse, lisäksi olisi varmaan hyvä jos saisitte rauhoitettua koiraa ja kiinnitettyä sen huomion muuaalle esim herkuilla kun kissa lähestyy, Herkut pätevät myös kissaan, eli sitä voi rohkaista ja palkita koiran läheisyydessä herkuilla, mutta koiraa ei saa päästää häsläämään kissan kimppuun ja syömään kissan herkkuja kun kissalle niitä tajotaan.

    • Toimeen tulevat..

      Hei,

      Hyvin ainakin meillä meni koiran ja kissojen totuttaminen. Koira oli tottunut kissoihin ja kissat oli tehneet tuttavuutta koirien kanssa, joskin ei samassa tilassa vapaana oleskelleet. Kissat oli 4v ja 5v, koira luovutusiässä.

      Tuossa sillä lailla hyvä että koira on jo "vanhempi" kuin ihan pentu, eli pahimmat villit on takana. Noin vanhaa kissaa taatusti ärsyttäisi pikkupentu, kissa tai koira. Oikein ottaa jo vähän kasvanut koira.

      Tutustuta rauhallisesti, tuo koira aluksi kissojen luo vaikka kytkettynä ja anna nuuskia toisiaan. Jos kaikki menee rauhallisesti katso että kissoilla on paikkoja minne mennä piiloon ja päästä koira vapaaksi. Älä pakota mihinkään!
      Voit tilanteen rauhoittuessa ottaa kissan syliin ja antaa koiran nuuskia.

      Hyvä opettaa koiralle että käy omalla kupillaan ja jättää kissojen ruoat käskystä.
      Voivat oppia myös syömään yhtä aikaa, mielellään ruokapaikat vähän erillään.

      Niin ja aluksi jos koira villiintyy kovasti ulos menemisestä, voit päästää kissat ja koirat eri aikaa ulos.

      Jos ei noista ystävyksiä tule, niin ainakin oppivat elämään keskenään ja tulevat toimeen.

    • kotkotkoo

      se on kissan määriteltävissä jos hyväksyy koiran. mielestäni on syytä olla varovainen, kissa on sen verran vanha että ei ole sanottua että hyväksyy koiraa. koira on nuori ja maltiton ja siksi varmaan kissan on vaikea hyväksyä sitä. vanhempi ja rauhallisempi koira voisi olla ihan eri juttu.

      kissan kanssa ei ole leikkimistä... jos käy kiinni voi käydä pahasti. tuttavani pienirotuinen koira haisteli ulkona auton alle ja siellä oli kissa, kiinni kävi ja tuli eläinlääkäri reissu. koira oli talutusnuorassa ja siitä huolimatta että kissa oli vapaa meneen se hyökkäs...

    • TTaQ

      Kissa hyväksyy huusholliinsa vaikka elefantin ...sillä edellytyksellä, ettei elefantti ala häsläämään ja yli-innokkaasti tekemään tuttavuutta.

      16 vuotias kissa ja energinen 1,5 vuotias koira on vähän huono yhdistelmä. Koira on nuori, mutta ei niin nuori, että kissa laskisi sen mukulaksi.
      Toisaalta koira on niin nuori, että se ihan taatusti sählää;)

      Kolmen kissan ja jotain kahdenkymmenen koiran kokemuksella päästäisin noi kaksi samaan kämppään ja kattelisin ihan rauhassa mitä tapahtuu.
      Jos koira on jo ennestään tottunut kissoihin, niin se ihan varmasti tietää koska kissaa ei kannata lähestyä)))

      Ja jos tollanen vanha kotikissa sattuu huitasemaan, niin aika varmasti lopputuloksena on kipeä naarmu kuonon päässä => joka tässä tapauksessa voisi olla ihan positiivinen asia ...ymmärtäisi lopettaa häsläämisen silloin, kun 16 vuotias vanhus ei jaksa katella.

      Kunhan pelisäännöt on kummankin osalta selvät, niin voivat hyvinkin nukkua sohvalla rinnakkain;)

      • H

        Meidän reilusti kaksikymppinen kissavanhus hyväksyy vanhoilla päivilläänkin nuoret ja hörheltävät hoitokoirat hyvin, kun koirilla tuntuu olevan luontainen kunnioitus vanhaa kissaa kohtaan. Kissan ei tarvitse kun katsoa niin tehdään kummasti tilaa ja ollaan nätisti. Pelkkä olemus riittää:) Kissa suhtautuu koiriin kyllä vähän niinkuin ilmaan, esim. eilenkin marssi suoraan koiran kupille kun koira oli syömässä, koiran ei auttanut muu kuin väistyä ja katsella sivusta kun kissa söi sen ruoat. Ja voin sanoa, että kyseessä on sen luontoinen koira, että olisi taatusti yrittänyt häätää kupiltaan tunkeutujan, jos se olisi ollut kuka muu tahansa kuin tuo vanhus!


    • Väsynyt-.-

      Moi!
      Mulla on kissa (1v) ja vähän aika sitten meille tuli 8vko vanha labbis. alussa kun labbis tuli niin kissa rupes suhiseen ja karvat nousi pystyyn ja Sitten se on pari kertaa pamauttanut koiraa kuonoon. Ja aina kun kissa ja koira on lähellä joko kissa rupee suhiseen taikka koira rupee hyppimään ja haukkuun. miten nämä saisi ystäviksi koska en jaksa koko aikaa katsoa niitten perään kun on muutankin tekemistä.

      • Apua!!!!!!

        Meillä on kolme 1kkvuotiasta kissan pentuu kaks urosta ja yks tyttö ne ei tykkää koirista mut me ostetaan 2-4kuukauden päästä collie penyu uros tai naaras tai aikune sellane ni mulle on sanottu että ne vois saada tutustuu jonku verkko oven läpi tai vaihtamalla niitten leluja että onko se hyvä keino??


      • Sama ku ylhääl apua
        Apua!!!!!! kirjoitti:

        Meillä on kolme 1kkvuotiasta kissan pentuu kaks urosta ja yks tyttö ne ei tykkää koirista mut me ostetaan 2-4kuukauden päästä collie penyu uros tai naaras tai aikune sellane ni mulle on sanottu että ne vois saada tutustuu jonku verkko oven läpi tai vaihtamalla niitten leluja että onko se hyvä keino??

        Oon toi sama ylempi ja ne mun kissat on siis 10kk eikä 1kk laitoin vahingos


    • HauHauVuffis

      Kyllä voivat ystävystyä, mutta tietysti on tapauskohtainen.
      Meillä ainakin aikanaan kissat ja koirat eleli sovussa keskenään ilman sen isompia ongelmia, mutta olivat tosin pennusta asti olleet keskenään tekemisissä.
      Eli tuo saattaa olla vähän seurattava asia ensi alkuun, kun kissasi on jo tuon ikäinen ja jos ei ole ollut koirien kanssa paljoa tekemisissä.
      Meillä oli aikanaan sellainen tilanne(olin lapsi vielä silloin), kun olimme ottaneet 2 kissaa ja siitä muutama kk eteenpäin mutsi otti vielä schäferin pennun(uroksen).
      Tää koira oli sit aina toisen kimpussa näistä kissoista, ei nyt muuten tehnyt pahaa sille, mutta aina näykki, läpsi töppösillä jne. Pari kertaa kyllä kissakin vinkaisi, kun tää koira näykkäsi liian kovaa. Ja aina, kun kissa meni loikoilemaan jonnekin, mihin tämä koira ylettyi, niin se meni aina tönimään kissan pois. Oliko sitten jotain pentukoiran leikkiä olevinaan vai kiusasko piruuttaan..? Mutsikin joskus komensi sitä, mutta eipä se mennyt perille.
      Erään kerran meidän koira sit meni taas tönimään kissaa tuolista pois ja tää katti sit hermostu niin kovaa, et pieksi tän koiran kunnolla.
      Ei se silmiä ruvennut repimään päästä, mutta mäiski oikein olan takaa kynsien kanssa koiraa kuonolle ja loppuviimeks otti oikein tukevan kynsiotteen tän koiran kuononpäästä, puri kirsun sivuun ja potki siinä takajaloilla samalla toista nokkaan. Eli varmaan katti tajus, et oli kuono on koiralle arka paikka.
      Ei siinä koiralle mitään isoja vahinkoja käynyt, vaikka tietenkin huuto oli aikamoinen ja muutenkin taisi säikähtää enemmän kuin sattui, mutta kiusaamiset loppui siihen koiralta ja sen jälkeen oli kyllä kiltti uusillekin kissoille.
      Mutta tosiaan voi tutustuttaa toisiinsa, ensi alkuun vaan kannattaa seurata et miten heillä lähtee sujumaan. Ja jos nyt menee siihen, et katti käy heti päälle, niin ehkä sit on parempi pitää niillä se "hajurako".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe