Kullanhuuhdonta helpoimmillaan?

Miten helppoa ja yksinkertaista kullanhuuhdonta on helpoimmillaan? Jos jollain Lapin reissulla kokeilisi purosta mättää hiekkaa vaskooliin ja siinä huljuttelisi aikansa kuluksi niin tulisikohan hippustakaan?
Ilmoita


Ei
Ilmoita
kun Lappiin on perustettu luonnonsuojelualueita niin varokaapa kun siellä liikutte koska suojelualueet eivät ole ihmistä varten vaan ne ovat lahopuuötököile ja ihminen karkotetaan kaupunkeihin missä ihmisiä on paras käsitellä kuin ajatuksettomia koneita mutta LUONTO suojellaan ! ja luontoa suojelevat ihmiset saavat siitä uskonnonkaltaista voimaa jatkaa elämäänsä
Ilmoita
Koko Suomen metsästä(n50 miljardia) otetaan jatkuvasti irti kaikki mitä siitä saa jottei puukuutiomassa pääse pienenemään. eli Senverran hakataan kuin uutta kasvaa. Tämäkään ei riitä Teollisuuden tarpeisiin vaan puuta tuodaan muualta lisää.

Kun Sodankylästä Ulkomaalainen kaivosyhtiö löytää Natura alueelta suurimman malmi esiintymän sataan vuoteen maailmassa niin kokoomuslaiset ovat heti antamassa lupaa kansallisomaisuutemme tärvelyyn ja malmin viemiseen.

jos Tuotakin esiintymää saisi nikertää vain lapiolla niin siinä riittäisi turisteille puuhaa hamaan tulevaisuuteen ja Alue vaurastuisi varmasti paljon enemmän turismista kuin kaivoksesta koskaan, mikä vain saastuttaisi luonnon pahemmin kuin talvivaarassa ja veisi saadut rahat enimmäkseen ulkomaalaisille kaivosyrityksen omistajille.

Erittäin hyvällä tuurilla/osaamisella voi Vaskoolillakin löytää hippusia etenkin jos paikka on oikea
Ilmoita
Kulta-Jaska huijaa.
Kyllä tulisi.
Lähes kaikissa Lapin joissa lienee jonkin verran kultaa,mutta tietyt alueet korostuvat.
Vaatii tietoa ja taitoa tietää,missä on suurimmat mahdollisuudet.

Jos sinulla on vaskooli ja pikkulapio ja ihan huviksesi kuoputtelet ja huuhdot siellä täällä,niin koirat ei perään hauku jos toimistasi ei jää pienintäkään jälkeä.
Voit jopa löytää olemattomia hippusia,jos vaskaustaitosi riittävät.
Niitähän on kiva pitää matkamuistoina.

Tienesteille et päässe. Kun ei pääse moni ahkerampikaan.
Monille ns vakihuutojillekaan ei autuus aukene,vaan kyse on lähinnä siitä,
että pääsee pois urbaaniympäristöstä ja akan mäkätyksestä....

Itsekkin valitsisin tämän tien jos varaa olisi.
Espoossa asuminen alkaa jo kyllästyttää.....
Ilmoita
Höhö, ja höh tet että mitään kultaa vaskoolelilla löyvä. Mie oon koneella kaivanu ja itteni sillä elättäny, jotta minä kyllä tiijän, mitenkä soon.
Ilmoita
Kyllä vaskoolilla kultaa löytää,mutta vain hyvin pieniä määriä.

Konekaivajista en tykkää. Laiskan miehen touhua.
Jos et pärjää lapiolla niin anna olla.

Netistähän tuota tietoa löytyy. Google löytää joitakin vastauksia.
Ota yhteyttä kullanhuuhtojiin.Heillä on yhdistyksiä joiden kautta tietoa löytyy siitä,löytyykö kultaa.

Esim Lapinkullan ystävät tai vaikkapa Zetorin kullanhuuhtojat.

Tietoa on vain klikkauksen päässä.
Ilmoita
Jo vain kannattee huljutella. Kultaa löytyy kun uskoa riittää. Yleisin luulo on että keskittyy vanhoihin paikkoihin mutta onhan sitä sentään pitkin Lapin laajaa maata ja suurin osa on löytämättä johtuen monista seikoista. Saattaahan sitä lapiolla vähän avitella ajankuluksi ;) Kokemusta on ja jotain on löytynytkin lakkarin pohjalle ja tulevana kesänä lisää. Paikka olkoon vielä kuukkelin ja harakan tietämänä ;)
1 VASTAUS:
Kannattaako muuten etelä-suomesta etsis kultaa.
+Lisää kommentti
Periaatteessa kaikialla Suomessa kultaa on,mutta niin pieniä määriä,että eipä kannata.
Ei edes huvin vuoksi.
Lapissahan kultaa on,mutta sielläkin se on runsaampana tietyillä alueilla ja senkin esiinkaivaminen on ison työn takana.

Eli aika vaikeaa päästä rahoille tai edes hupailla kullan löytymisellä.

Ensinnäkin hiput yleensä on niin pieniä,että jos ei osaa kunnon vaskaustekniikkaa niin hiekan mukana menevät menojaan.

Itse olen turistina vaskannut Lapissa ihan oikeilla paikoilla,mutta eipä jäänyt vaskooliin kuin ihan olematonta turistimuistoa,eli pari hippua teipinpalaan.

Eli helppoa se ei ole,ei todellakaan.
Ilmoita
saamelaiset ovat kyllä vaatimassa maita itselleen ,vaikka alueella asuu suomalaisiakin....punavihreät käyttävät heitä kateuksissaan ja ymmärtämättömyydessään hyväksi. maamme kuuluu kaikille.poromiehet perheineen elävät etupäässä tukirahoilla ja pimeällä poronlihanmyynnillä....elikkä lihat myytyään viedään teurasjätteet tunturiin josta saa tietenkin korvauksen pedontappamana..korvauksia maksetaan siis moninkertainen määrä.olen kuullut monesti kuinka tämmöistä tuplahuijausta tehdään. milloinkahan asiaa tutkitaan ja siihen puututaan. saamelaisten poronhoitoon kullankaivuu vaikuttaa lähinnä myönteisesti koska mm vanhoilla konekaivuu alueilla kasvaa pajua ja heinää.... kullankaivuun tuomasta asiasta hyötyy kaikki niin kaivajat kuin lapin väestö. kaivajien elämänlaatu ja mielenterveys on hyvä aloittaessa taas lomien jälkeen työt työpaikoissaan.
Ilmoita
Minä se huuhdoin 3 kiloa gouldenia. Kesä siihen kului, talvella kyyrasin valtaukselle polttoaineet kaivuriin.
Ilmoita
Kultaseppäkoulussa opiskellessani tuli mieleen että jospa menisi lappiin huuhtomaan. Kun asiaa mieti pidemmälle niin päädyin sitten vaan alan kesätöihin ja taisin tienata niissä hommissa paremmin kuin lapissa olisin saanut. Valmistuttuani olen sitten tehnyt jalometalleista kaikenlaista ja nyt on mielipide sellainen että materiaalilla ei ole väliä, ei tee kulta autuaaksi eikä hopeakaan sillä jaloihin metalleihin ei asiakkaan rahat riitä ja työ ei saa maksaa mitään. Mistä se tekijä leivän sitten ottaa? Se taitaa löytyä paremmin ihan muista hommista, niin on käynyt allekirjoittaneellekkin. Katselin Tuomaan markkinoilla Helsingissä mustanraudan sepän tekemiä riipuksia nahkaremmissä hinta 25 Euroa! Itse en sytyttäisi hiiliä ahjossa tuollaiselle hinnalla! No, tässä nyt menin hiukan ohi topikin mutta kullasta on paljonkin kokemusta kaikkine lieveilmiöineen ja siksi sen kaivamisen mielekkyyteen suhtaudun naristen omalla kohdallani. Sanonta "lopussa kiitos seisoo" on kultaesineiden valmistuksessa asia johon on vaikea yhtyä.
1 VASTAUS:
Järjellä ajatellen turhaa touhua viimeisen päälle. Sen takia ja siitä huolimatta ostin vaskoolin tms. pientä roipetta viime kesänä. Keväällä teen huuhdontarännin ja aloitan "rikastumisen" omilla mailla virtaavasta purosta. Tavoitteeksi olen laittanut, että jos tässä elämässä ehdin sen yhden gramman kultaa kaivamaan niin jo vain riittää.
+Lisää kommentti
Tuosta voi lueskella kaikkea asiaan liittyvää:
http://lkl.keskustelu.info/index.php
http://www.kullankaivajat.fi/
Ilmoita
Helpointa vois kullahuuhdonta kun menet oman kultasi kanssa uimaan ja uittelet kultaasi vedessä. Leikki leikkinä. Kultaa on yllättävän monessa paikassa esim, kallioissa mut niin pieninä pitoisuuksina että tuskin kannattaa louhia. Mutta kannattaa pitää silmät auki kun maastossa liikkuu.
Ilmoita
Aion järjestää kullanhuuhdontaa majoituksen kanssa pientä korvausta vastaan kesällä 2017 ja ehkä jatkossakin.
Ilmoita
Helppoa kullanhuuhdontaa ei olekkaan. Se on työtä ja usein vieläpä turhaa työtä!
Ilmoita
Jos nyt muita tulee vielä utelemaan...: Kylläpä sitä saatat löytääkin, vaikka lottoamista se on. Ja nämä aikasemmat pallinaamat ei tajunnut että ittensä elättämisestähän alkuperäisen viestin kirjoittaja ei maininnut mitään. Älkää haaveilko niitä rikkauksia vaan kokemuksia(ne voi olla arvokkaampia).
Ilmoita
Kyllä se kaivelu ja huhtellu ittessän ihan helppoa on ja oppii tyhmepikin, jopa miekin.
Vaikeinta tietty on löytää oikea paikka. Menneen kesän tein kolme reissua kultamaille pohtien miksi aikoinaan kullan etsijät valitsivat juuri tietyt alueen kaivamiseen ja ompi sitä todistettua löytöäkin. Sieltä löytyy edelleen niitä konekaivajia ja jossain käsin huuhtojiakin. Mikä hassuinta lemmenjoen ekan kullan löytöpaikan lähellä edelleen rännitellään. Tein analyysejä omin menetelmin joista en juttele. Mutta tuloksiin: edellisessä paikassa löytyi n. 4g tonnissa kultaa. Lähellä konekaivuumaita saman suuruisia tuloksia. mutta mikä mielenkiintoisinta 7g tonnissa löysin koskemattomassa maassa. Toki nolla tuloksia löytyi valta osassa näytteissä. Näytteitä oli 58 kpl joissa 18 sisälsi kultaa yli gramman tonniin suhteutettuna. Paikat olivat hyvinkin erillaisisia ja eri kerroksissa. Mutta onkos tietoa miten kannattaisi mahdollisimman pienin kustannuksin vallata alue? Ränni on kohta puolin valmis. Voisin harkita kimppa valtaustakin.
Ilmoita
Missä vain puro on niin sinne vaskoamaan. Kävin tänään töiden jälkeen tunnin verran sestomassa tuolla purovarressa ja jo vain tuli 1,2 grammaa ehtaa Lapin kultaa. Arvoa noin 48 euroa. Kyllä vain kelpaa olla ja elää.
Ilmoita
kaiveltiin kerran kutturassa viikko kultaa. löytyihän niitä hippuja. valtauksen omistaja vaan keplotteli ne itselleen. höyryksi minä kuulin häntä nimiteltävänkin.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kullanhuuhdonta helpoimmillaan?

Miten helppoa ja yksinkertaista kullanhuuhdonta on helpoimmillaan? Jos jollain Lapin reissulla kokeilisi purosta mättää hiekkaa vaskooliin ja siinä huljuttelisi aikansa kuluksi niin tulisikohan hippustakaan?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta