>> Ei vihaisena pidäkkään koskea, eikä lasta lyödä. E..."/> >> Ei vihaisena pidäkkään koskea, eikä lasta lyödä. E..."/>

Pohdinnan paikka "kurituksesta"

maaton ja uskonnoton

Lainaanpa tähän alkuun erästä "mielipiteen esittäjää" tuosta edellisestä pitkästä viesti ketjusta:

>>> Ei vihaisena pidäkkään koskea, eikä lasta lyödä. Ensi asioista keskustellaan ja sitten tarvittaessa, piiskataan ja sinne minne kuuluu eli paljaille pakaroille ja reisille - ei muualle. Eikä koskaan ilman syytä.

3

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huono ihminen

      Jossain on se raja jotta on otettava niskavilloista kiinni. Nykyään on sanottava tietenkin että pitäisi ottaa niskavilloista kiinni. Tai läimäyttää kärpäslätkällä takapuoleen. Oikaisuliike tarvitaan välittömästi ja riittävän tehokkaana kun asia on sen laatuinen.

      Olen ollut näkemässä spontaanin purkauksen tulemisen aikuiselta, jota ei ole koskaan tukistettu saati läimäytetty. Tuo nainen siis löi lasta. Jokainen täysipäinen tietää mikä ero on lyömisellä ja läimäyttämisellä tai pienen vitsan silpaisulla. Hieman saman tapaista on ero tukistamisella ja päänahan repimisellä hiuksien mukana irti.

      Tässä kaiken normaalin karsimisessa on tultu siihen pisteeseen että suuri osa vanhemmista ei osaa edes teknisesti oikeanlaista vaikkakin laitonta ojentamista. Siis perinteistä tukistamista saatika risun käyttöä. Muistan 60-luvulta kuinka aika usein isoisä haki oven päälle pienen risun kun ei puhe auttanut liian kovaan menoon. Ei sitä koskaan käytetty mutta vaari tiesi lasten saaneen jossain vaiheessa ojennusta risulla. Symbolinen merkitys riitti.

      Ei kannata ihmetellä miksi nuoret potkivat uhrejaan loppuiäksi pyörätuoliin tai kuoliaaksi. Noilla vapaasti kasvaneilla kullannupuilla ei ole mitään käsitystä ihmisen hauraudesta. Alkukantaisen reaktion tullessa ei ole mitään tuntumaa asiaan ja rajoittamassa tekoa.

      Minulla on ollut tapana sanoa jotta elämä opettaa. Jos ei muuta niin hiljaa kävelemään. Tässäkin asiassa aika opettaa hurskastelijoille asioitten todellisen laidan.

    • fjdfgt

      Puhut sontaa. Miksi minun ei ole tarvinnut koskaan repiä lapsiani hiuksista ja silti he eivät hakkaa ihmisiä pyörätuoliin? Miksi minun ei ole tarvinnut koskaan "kurittaa" lapsiani ja silti he eivät hakkaa ihmisiä pyörätuoliin? Miksi lapseni teitittelevät selvästi vanhempia, tuntemattomia ihmisiä ja muutenkin käyttäytyvät kohteliaasti vaikka en ole heitä koskaan repinyt hiuksista tai hakannut kepillä persuksille? Miksi lapseni eivät ole rikollisia huumeidenkäyttäjiä, vaikka en koskaan ole repinyt heitä hiuksista tai hakannut piiskoilla?

      Miksi? Miksi? Miksi? Pitäisikö minun nyt muuttua "kunnon" isäksi ja alkaa hakata nuorimmaista, joka on 9 vuotias, jotta hänestä tulisi parempi ihminen?

    • olen aina miettinyt tuota asiaa...itseäni ei ole koskaan kuritettu fyysisesti eikä kahta sisarrustanikaan ja meistä on kesvaneet kunnon kansalaisia...mutta joitain kavereitani nuorena kuritettiin oikein urakalla ja he olivatkin akressiivisia muille ihmisille (vain vanhempia piti kunnioittaa mutta ei muita) periaatteella

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sähköpotkulautaonnettomuus

      Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
      Vantaa
      278
      3580
    2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

      On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
      Ikävä
      74
      2348
    3. No nainen...

      Mitkä on fiilikset nykyään?
      Ikävä
      114
      1600
    4. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      81
      1518
    5. Skuuttikakarat itse syypäitä onnettomuuteen - Yle syytti autolijaa

      Tulokulma uutisissa oli se että – vaikkakin peitellysti – autoilija olisi ollut jotenkin yksin syypää tapahtuneeseen onn
      Maailman menoa
      321
      1459
    6. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      365
      1300
    7. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

      Ikäväsi kohteessa?
      Ikävä
      66
      1299
    8. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

      ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
      Ikävä
      99
      1279
    9. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

      Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
      Sinkut
      77
      1244
    10. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      85
      1113
    Aihe