2 x 75?

alfisti_61

Uusi foorumi ja just sopivalla hetkellä!
Minulla on (harraste)autona Alfa 75 3.0 V6 QV -91 ja olen harkinnut ns käyttöauton hankintaa. Vahvimpana ehdokkaana Rover 75 2.0 V6. Nyt pyytäisinkin teiltä, arvoisat Rover - miehet pieniä vinkkejä ja tietoa kyseisestä autosta. Olen lukenut TM:n testin joskus vuosituhannen vaihteesta, mutta millaiset ovat todelliset käyttökokemukset, onko autossa jotain mikä vaatisi erityistä syynäämistä, miten sähkölaitteet, huoltovälit (jakopään hihna) jne?
Vastauksia ttoivon mieluummin tuohon e-mailiin mutta toki tälläkin palstalla voidaan keskustella.

Kuivempaa kesää toivotellen

2

1028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brittiauto

      Vaihdoin uutena ostamani Alfa 156 2.0 TS:n Rover 75 1.8 Connoisseuriin. Alfa oli makean näköinen ja erinomainen ajettava. Valitettavasti alusta oli turhan kova, tilat meidän perheelle vähän niukat ja moottorin luonne kierroksia kaipaava. Koko perhe piti Roveria meille parempana: sopivan tilava, miellyttävä alusta, yllättävän notkeasti toimiva moottori, hyvät varusteet (automaattinen ilmastointi, nahkapenkit ja erityisesti brittiläinen retromuotoilu) ja kaiketi BMW:llekin kuuluu kiitosta tekniikan hiomisessa.

      Huoltoon käytin Karaasia ja Laakkosta (vain Laakkosella oli testipenkki).

      Olisiko ollut Lohjan Laatuautojen Rover-spesialisti, joka kysyi onko kannentiiviste vaidettu (ei ollut). On kuulemma tyyppillistä, että Roverin 1.8 tihkuu vähän glykolin tuoksua (olin huomaavinani). Muuten pidin moottoria teholtaan riittävänä ja luonteeltaan soveliaana (=vääntävänä). Toiminnassa ei ollut mitään huomautettavaa. Voisin vieläkin ostaa saman kokoisen. Arvostan nahkaverhoilua enemmän kuin koneen tehoa.

      Oikea takavilkku ei toiminut ostettaessa. Vika korjaantui vaihtamalla koko valo-ohjainyksikkö kojelaudasta, hinta reilut 2.000 markkaa. Samoin kello pyöri turhan vilkkaasti. Molemmat osat vaihdettiin turkulaisen myyyjäliikkeen lukuun.

      Ajovaloja kului yllättävän paljon. Ohjekirjan poltintyyppi on muuten väärä. On helpointa ottaa malli mukaan, kun hakee Hessumobiilista uuden. Vaihto sujuu sokkona lokasuojan huoltoluukun kautta, ohjekirjan esimerkin mukaan.

      Ajaisimme varmaan Roverilla vieläkin, mutta verokohtelun muututtua pääsimme vuosi sitten takaisin suosikkimerkkiimme, Jaguariin.

      Hyllyyn jäi alkuperäinen käyttämätön vetokoukku ja tarvittava johtosarja. Laakkosen mukaan hinta oli muistaakseni 4.000 markkaa. Tarvitseva voisi saada sopivasti.

      • Brittiauto

        Unohtui mainita, että Rover 75:ssä on tyyppivikana keulapellin takakulmien alla olevien vedenpoistoputkien tukkeentuminen, siis tuulilasin etupilareiden kohdilla. Lehdet ja havunneulaset tukkivat ohuet letkut. Pesun tai sateen jälkeen vesi ei poistu ja pääsee jotakin kautta jalkatiloihin, meillä tuli etumatkustajan puolelle.

        Laakkosen vinkin mukaan tavallinen renkaan venttiilin kuminen runko-osa ilman venttiiliä toimii hyvänä työkaluna. Venttiili painetaan letkun yläpäähän ja rengaspaineletkusta painetta perään. Poksahduksen myötä roskat lentävät putkesta ja asia on taas kunnossa. Roskien määrää kannattaa tarkkailla ja painepuhdistuksen voi tehdä tarvittaessa.

        Ilmeisesti vetokoukulle ei nykyisessä Rover 75-kannassa ole kysyntää?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe