airsoft aseella silmään

kanadanmaalla

sattui sillä lailla että oltiin menossa pikku sotaset ottaan kuulareilla, aiiottiin laitta lasit päähän mutta ennen kun alettiin kunnolla sotimaan niin kaverin kans pikku leikkiä otettiin ja tottakai se kuula osui suoraan silmään. joku 90m/s lähtönoppeus 0,12g kuulalla jostain kymmenestä metristä. Osuman jälkeen huutavaa kipua, alkuun ei kunnolla tietenkään auennut silmä mutta koht aukes ja silmässä alkoi näkymään suimuiselta, otin rennosti vähän aikaa mutta se paheni vaan ja ajattelin mennä näyttämään lääkäriin, mutta sitten hoksasin että oon kanadassa tätini luona kylässä ja että ei se varmaan niin ilmasta oo. Kävin kummiskin kysäseen päivystyksessä paljo maksas, se oli melkeen 100 dollaria. Kysyin info naiselta sitten että mikä vois olla ni ei tienny, mutta se sano että kokeilee yön nukkua ja jos ei lähe paraneen niin tulee takas. en sittenn jaksanu maksaa satasta ja käyä hakemassa samat ohjeet lääkäriltä joten menin kotiin. Aamulla heräsin ja paremmin jo näkee, mutta vielläkin sumuiselta/sumealta hiukan. Osaisko joku sanoa näin tän perusteella oisko pakollinen mennä sairaalaan vai voisko hoitaa kotonakin?

9

729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomessakin-100e
      • kanadanmaalla

        Totta turiset. ajattelin vain kysästä oisko kellään ollut saman moisia tuntemuksia joskus, sillä se lääkäri joka siellä ois ollut ei luultavastikkaan ole mikään silmäerikoistunut lääkäri ja olisi luultavasti käskenyt kotiin ja tulemaan takas jos ei parane.
        Nyt kohta kulunut päivä siitä ja sumuisuutta on viellä vähäsen mutta kipua ei enää ole, oisko jo kiirre lääkäriin vai onko tämä normaalia oireilua joka paranee levolla.


      • menemene.
        kanadanmaalla kirjoitti:

        Totta turiset. ajattelin vain kysästä oisko kellään ollut saman moisia tuntemuksia joskus, sillä se lääkäri joka siellä ois ollut ei luultavastikkaan ole mikään silmäerikoistunut lääkäri ja olisi luultavasti käskenyt kotiin ja tulemaan takas jos ei parane.
        Nyt kohta kulunut päivä siitä ja sumuisuutta on viellä vähäsen mutta kipua ei enää ole, oisko jo kiirre lääkäriin vai onko tämä normaalia oireilua joka paranee levolla.

        On pakko käydä näyttämässä! Sulla voi olla verta silmän sisällä ja jos niin on niin sulla on kohtalainen mahis saada tulevina vuosina paha paineongelma jos kudokset ovat revähtäneet. Ja sitten voi olla verkkokalvolla reikiä tärskystä ja näkö lähteä parissa viikossa jne.

        Ihan uhkarohkeata olla menemättä.


    • Silmäpuoli

      Joo..otat ihan rauhallisesti ja menet niin pian sinne silmälääkäriin ku vain mahdollista. Luulempa että 10000 dollariakin on halpaa verrattuna siihen että menetät näön tai ees osan siitä. Itellä osui semmosessa poikien sodassa kans silmään ku olin 11.. Silmä tosiaan siinä pimeni. Lääkäri ei antanut nousta viikkoon pedistä juuri sen takia että silmässä oli vuoto sisällä ja ponnistelu nostaa verenkiertoa ja vuoto silmän sisällä pahenisi.. Sen jälkeen en saanut harrastaa liikuntaa vuoteen ja jouduin opettelemaan pärjäämään vasemmalla silmällä. Olen nyt 27 ja silmästä on tuo alue minne kuti osui sokeana edelleen ja lopun iän. Luulenpa että jos en olisi mennyt silmälääkäriin välittömästi olisi seuraukset paljon pahemmat juuri tuon vuodon takia. Olet kyllä älyttömän tyhmä jos et mene sinne lääkäriin heti !!!

      • Anonyymi

        Joo itelki osu just hetki sitte airsoft kuula silmään onneks onnistuin sulkemaan sen nii osu vaa luomeen sattu noin 2min ja nyt ei enää erikoisemmin tunnu ei myöskää näössä mitään haittaa mutta tota sun kommenttias luettaessa alko vaan mietityttää että kannattaisko käydä näyttää jossai.


    • ?

      Matkavakuutus?

    • rillipiä

      Niin juuri matkavakuutus. Esim Jenkiilään ei anneta viisumiakaan, jolle matkavakuutus ole kyllin kattava. Miten lie Kanadanmatkailijan vakuutukset kunnossa?

    • kanadanmaalla

      Joo kyllä on vakuutukset kunnossa.kävin silmälääkärillä ja totesivat ettei mitään vakavaa ole vain Turvotusta pikkusen osuma kohdalla. antoi viikon mittaisen antibiootin tippoina silmään. ens viikolla tarkastus viellä. säikähyksellä selvittiin eikä hintakaan ollut karmaiseva (150 dollaria lääkkeineen. ja senkin voi saada kait vakuutuksesta takaisin. Kyllä itsekkin suosittelen tästedes kaikille että heti lääkäriin . ja lasit päähän joka säähän. kiitoksia kommenteista!

    • Silmäänsaanut

      Juu elikkä mullakin meni tossa kolme pv taaksepäin kuula silmään. Ampujan mukaan kimmokkeen kautta ja etäisyys oli n. 10m. Pelästyin ihan hirveesti ja menin heti näyttämään sitä porukoille (meillä kun pelattiin). Näkö oli sumeaa. Mentiin sitten ensiapuun, jossa se tutkittiin. Haava siinä oli. Ja heti määrättiin lääkitystä ja pari päivää vapaata koulusta. Juuri kun olimme lähdössä niin lääkäri sanoi, että Turussa haluttaisiin nähdä silmää. Siellä annettiin uudet lääkket, tutkittiin paremmin ja käskettiin 2pv päästä näyttämään Porin sairaalaan sitä uudestaan. Ja siellä kävi ilmi että siinä on värikalvo revennyt hiukan ja silmän sisällä on verenvuoto ja silmän paine oli 4 (liian korkeaa painetta parempi), silmän pohjan paine oli hyvä. Tämä määräsi mm. olemaan koko viikon pois koulusta, kielsi saunan, tietokoneen käytön joksikin aikaa. Tuntui aluksi aika ankaralta, mutta loppujen lopuksi hyvä vaan.. Tällä hetkellä näkö on sumea tippojen ja aika tuorean haavan takia, mutta normaali näkö tulee n. kk:n sisällä lääkärin mukaan. Ylihuomenna taas Poriin näyttämään sitä.

      Kellään samanlaista kokemusta?
      Ja kauanko kestää, että näkö tulee normaaliksi?

      Vastaus tuohon, että kannattaa käydä aina näyttämässä jossakin silmää tuossa tilanteessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe