Mitkä ovat suosituimmat asunot?

Ratkaiseeko sijainti vai se että asunto on mahdollisimman uusi? Kumpi on suositumpi, uusi asunto "huonolla" alueella vai vanha asunto "hyvällä" alueella?
Ilmianna
Jaa

12 Vastausta


Tampereella on kohtalaisen hyvä asuinalue Härmälä. Ostoskeskus ja järvenranta veneilyä varten alle kilometrin päässä. Tällä hetkellä siellä on 4 kpl ASO-asuntoa myynnissä. Tampereen keskustaan on viitisen kilometriä. Laitan linkin Oikotien ilmoituksen kaikista Tampereen vapaista ASO-asunnoista. En tiedä, näkyykö ne

http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot#view=list&module=apartment-sell&offset=0&limit=12&sortby=published desc&aslocation[locationids][]=386|6|61.497856|23.762255|Tampere&asprice[suffix]=000&asprice[min]=&asprice[max]=&assize[min]=&assize[max]=&assettings[changed]=1&assettings[collapsed]=0&asbuildyear[min]=&asbuildyear[max]=&ashabitationtype[habitation_type][]=2&assizelot[min]=&assizelot[max]=&asnewdevelopment[new_development]=1&aspublished[published]=1&ashakema[has_hakema]=
Ilmianna
Jaa
Ainaskin Hgissä sijainti (keskusta/junarata) näyttäis olevan aika määrävä tekijä sekä asumis- että hitas- asunnoissa.
Ilmianna
Jaa
Tampereen Härmälällä on ollut hiukkasen heikko maine, mutta nyt kohoaa pilviin ja palvelut paranevat.
Syynä on kaupungin vanhat puukämpät joihin on otettu kansan syvistä riveistä vuokralaisia.
Luulisin. ??
Pyhäjärven rantaan rakennetaan kovaa vauhtia hyviä asuntoja ja alueelle tulee myös yksityinen päiväkoti ja apteekkikin on kuulemma tulossa.
Jos asperiinia arvitsee.
Ilmianna
Jaa
Rakentaminen kyllä kestää Härmäläsaareenrannasssa varmaankin vuoteen 2025. Olen täällä päin asunut seitsemän vuotta ja sinä aikana on rakennettu muutama talo. Noista puutaloista, ne ei ole aivan lähellä rakennettavaa aluetta mutta lähellä kyllä koulua. Ei ne kaikki ole kaupungin puutaloasuntoja, siellä myös osakehuoneistoja Meidän talossa ei ole lapsiperheitä, koska huoneistot ovat niin pieniä. Alakerrassa on kyllä tällä hetkellä, mutta nekin muuttaa pois viimeistään tänä vuonna huhtikuun lopussa.
Ilmianna
Jaa
Tuosta meidän talosta vielä. Siinä ei ole 6 kpl noin 70 m2 asuntoa, jossa asuu nykyisin suurimmaksi osaksi alkuperäiset asukkaat ja muut asunnot ovat 35-57 neliöisiä, Joten meidän talo on tarkoitettu lähinnä nuorille ja vanhemmille asukkaille joiden lapset ovat lähteneet pois kotoa. Saman taloyhtiön toinen talo, joka on samassa pihassa, mutta erillinen meidän talosta, on tarkoitettu lähinnä lapsiperheille Siinä lähinnä on niin isoja asuntoja, että niihin mahtuu lapsetkin. Meidän talossa vapautuu harvemmin kolmio, jossa me asumme tällä hetkellä ja samanlaisesta asunnosta alakerrasta muuttaa huhtikuussa pois lapsiperhe, joka on on ainoa meidän talossa, koska muut asunnot on liian pieniä lapsiperheen asuttavaksi.
Ilmianna
Jaa
Voi olla että täällä Härmälässä on Sopimusvuoren tuettuja asuntoja, joissa voi asua jonkin aikaa. Raha-automaattiyhdistys avustaa niitä. Tuntuu vähän siltä kun seuraa vähän tätä touhua. En tiedä, tukeeko Kela lainkaan tukiasuntomuotoa ja kuinka kauan tuettavat asukkaat saavat maksimissaan asua tukiasunnoissa.Ei 500-800 euron vuokria makseta niin vain kuntoustuella ja tuskin Sopimusvuori niitä maksaa joten jostakin ne saavat tukea. Häirintä on ainakin sen mukaista.
Ilmianna
Jaa
tällä hetkellä mietintä omistusasunnon myymisestä ja muutosta pk-seudulle ja vaakakupissa painaa enemmän asunnon sijainti.
Ilmianna
Jaa
Vielä noista meidän talon pienimmistä asunnoista, joita on suuremmaksi osaksi meidän talossa. Koska asunnot eivät ole läpi talon niin niiden ikkunat ovat yleensä vain pihapiiriin jossa on vain lastenleikkipiha joten siitä ei näy olleenkaan parkkipaikalle ja muulle tehdasalueelle. Joten kun niiden asukkaat kulkevat kyseisessä paikassa niin he eivät välttämättä tiedä ketä tehdasalueella ja parkkipaikalla päivisin kulkee.
Ilmianna
Jaa
Jos Härmälässä haluaa asua niin tässä on Saton vapaat asunnot tällä hetkellä. En tiedä miten se näkyy kun laitan linkissä, jonka laitan

http://www.sato.fi/cps/sato/hs.xsl/-/html/hakutulos_vuokra.htm?dd_results=30&dd_page=1&cityname=&dd_city=267&dd_district=1020&dd_areafrom=0&dd_areato=99999&dd_rentfrom=0&dd_rentto=99999&search=
Ilmianna
Jaa
Meidän alakerrasta muuttaa tässä kuussa perhe varmaankin rahapulan takia kun ei hoitotuella maksella näinkin suurta vuokraa kun toinen maahanmuuttaja.Heillä on liian pieni asunto neljälle hengelle jotta he saisivat asuntotukea jota annetaan neliö/asukas. Yläkerrassa taas asuu niin iäkäs pariskunta että niille täytyy antaa pakosti sosiaalitukea asumiseen ettei ne joudu pihalle tuossa iässä. Heidän eläkkeeensä tuskin riittää elämiseen, saatika vuokraan, kiitämöttömyys on mailman palkka.
Ilmianna
Jaa
Minä suosittelen seuraava, joka muuttaaa meidän alakertaan vaatisi ASOn remontoimaan asunto ennen kuin muuttaa sinne.Jos ASO ei suostu ilmaiseksi remontoimaan niin kannattaaa maksaa heille. Asunnon tapetit ja muovimatto saattavat olla lasten takia esim. revittyijä tai muuten likaisia kuten piirosten jälkiä. Jos on venyttänyt nykyisen asunnon pois muuttoa niin kannattaa kehoittaa nykyisiä asukkaita (jos heillä on esim. alkuperäinen irtisanomispäivä vaikka 15.4.2012) muuttamaan viikko tai pari kolme päivää ennen huhtikuun viimeistä päivää, jolloin remontti tehdään. Mekin muutimme aikoinamme taloon vähän yli viikkoa ennen seuraavan kuun alkua, jolloin maksoimme täyden vuokran. Tosin jouduimme myös maksamaan remonttipäivistä (esim muutto 25.4), jotka olivat pelkistetty suunnilleen näin. Jos vuokra on 600 euroa niin se jaetaan 30 kuukauden päivillä josta tulee 20 euroa ja remontti kesti 5 päivää, maksoimme remottipäivistä 5x20 euroa, joka oli 100 euroa
Tapetit ja muut tarvikkeet oli ASO:lta. Remontointi on tosi hankalaa ja pölyistä hommaa, jos tekee asuntoon muuton jälkeen. ASO:lta ei saa sen jälkeen remonttiapua.
Ilmianna
Jaa
Kelan sivulta löytyy yleiset asumistuen kriteerit. Yhteisten tulorajojen kanssa esim. 2 hengelle maksetaan vain 57 m2 asunnosta ja sitä ylittävältä osalta ei ollenkaan. Esim. jos asunto on 60 m2 niin 60-57 m2 on 3 m2, jota ollenkaan oteta huomioon maksettaessa asumistukea. 3 hengelle yläraja 77 m2 ja 4 hengelle 90 m2. Eläkeläisillä otetaan vain tulot huomioon. Tässä Kelan sivu, josta vasemmasta sivun laidasta löytyy muitakin ohjeita

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/140508133151PV?OpenDocument
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mitkä ovat suosituimmat asunot?

Ratkaiseeko sijainti vai se että asunto on mahdollisimman uusi? Kumpi on suositumpi, uusi asunto "huonolla" alueella vai vanha asunto "hyvällä" alueella?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta