Alkuraskauden ultraääni emättimen kautta?

voi huokaus

Olen ekaa kertaa menossa siihen ja jännittää aika pirusti tilanne. Sattuuko ja kuin kauan operaatio kestää?

33

10246

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Rv 17+1

   Ei ainakaan meikäläisellä sattunut, ja olisko se kestänyt n. 10min? Perus gynen tarkastus ja papan ottaminen paljon inhottavampaa, joten älä pelkää :)

  • itselle tehty x3

   Kestää joku 5-10min, riippuu kuinka kauan lääkäri lasta siitä monitorilta tutkii. Alakautta tehtävä ultra ei satu yhtään, eikä ole mitenkään epämiellyttävää koska alapäähän ei tarvitse laittaa mitään "levittimiä" niinkuin esim. papakoetta otettaessa. Ultrauslaite muistuttaa hieromasauvaa johon lääkäri vielä laittaa liukkaria, joten ei ole paha juttu olleskaan, eikä tarvi jännitellä :)

  • voi huokaus

   Juu ajattelinkin että sattuuko ultraääni yhtä paljon kuin papakokeen ottaminen.. kirvelee ja sattuu mulla ainakin :/ Mutta helpottavaa kuulla, että ultraääni ei ole yhtä epämielyttävä kokemus :)

   • iisi homma

    No siis eihän siinä millään raavita. :) Tosiaan se ultrauslaite muistuttaa kapeaa dildoa, eikä tunnu miltään. Eli ei tarvitse jännittää yhtään!


   • kapea mela
    iisi homma kirjoitti:

    No siis eihän siinä millään raavita. :) Tosiaan se ultrauslaite muistuttaa kapeaa dildoa, eikä tunnu miltään. Eli ei tarvitse jännittää yhtään!

    sehän on ihan witun tilavuudesta kiinni miten sen "kapean dildon" joutuu tuntemaan.


   • höpön löpön
    kapea mela kirjoitti:

    sehän on ihan witun tilavuudesta kiinni miten sen "kapean dildon" joutuu tuntemaan.

    No sitten se on kyllä niin kapea, että täytyy olla jo yhdynnässäkin joka kerta melkoiset kivut, jos ultraustikku sattuu. Tai sitten jännittää sitä tilannetta niin paljon, että jännittää kaikki alapään lihakset, tottakai se silloin sattuu, vaikka sinne työnnettäisiin vain sormi. Naisen emätin on huomattavan joustava, eikä kenelläkään ole niin pieni emätin (ellei ole joku harvinainen rakenteellinen poikkeama), että liukastettu ultraustikku sattuisi, jos vain lääkäri osaa asiansa ja potilas osaa olla rentona.


  • 7+2

   Minua kyllä sattui, mutta gyne on useasti todennutkin, että minulla on tavallista pienemmät paikat. Epäilen myös, että lääkäri ei oikein osannut hommaansa, koska "ronkki" kauan, ei meinannut millään saada mitattua ja kipu oli pistelevää/kirvelevää. Ennen ei ole tosiaan sattunut, joten uskon, että lääkärissä vika.

   • Ei se satu

    Jos sulla oli vain tavallista ohuemmat ja kuivemmat limakalvot?


  • häh?

   Miten ihmessä ajattelit synnytyksestä selvitä?

   • eisemissääntunnu

    Minua myös huvittaa, että nainen joka joutuu kohta puolin jo synnyttämään pelkää jotain alapääultra.Huhuhuh!


   • Anonyymi
    eisemissääntunnu kirjoitti:

    Minua myös huvittaa, että nainen joka joutuu kohta puolin jo synnyttämään pelkää jotain alapääultra.Huhuhuh!

    Muistetaan aina että ihmisillä voi olla traumoja jotka aiheuttaa esim gynellä käynti pelkoa


  • 13-10

   Mulla tehtiin kun esikoista odotin niin eka ultra alapään kautta ja ei kyllä sattunut yhtään. Kyllä ne sen verran sitä liukkaria tunkee, tuntuu vaa kylmältä. Sit jouduin parin viikon päästä uudestaan, kun koko oli pienempi kun mitä viikkoja, niin halusivat vielä varmistaa. Sillonkin teki alakautta. Tää oli loppuvuonna 2008 ja hyvinkään sairaalassa. Nytten kun odotan toista ja kävin ekassa ultrassa viime vuoden syksyllä niin tekivät sen vatsan päältä, mitä itsekkin ihmettelin, koska luulin että eka ultra tehtäis aina alakautta. Ilmeisesti se on sairaalasta, välineistä ja kätilöstä kiinni. Nyt kävin kätilöopiston sairaalassa.

  • yök

   Onpas teillä isot pimpat jos ei tuo "ultraustikku" joka pikemminkin oli iso dildo, tuntunut yhtään epämukavalta. Oli erittäin epämukavaa ja kivun rajalla, odotin vaan koko ajan et ottais pois!

   • höpön löpön

    Ai että iso dildo? :D Sehän on paljon normaalipenistäkin ohuempi. Toistan, että naisen emätin on erittäin joustava, et ole selvästikään osannut olla rentona tutkimuksen ajan, kun kerran sattui.


   • FGSDF<GDF

    Haa-haa. Sehän on paljon ohuempi kuin normi penis. Mihin olet oikein tottunut?


  • nouhätää

   Ei se satu. Toisekseen ne kyllä ultraa ekaks mahan päältä, ainakin se nt-ultra. Ja meilläpäin polilla sen tekee kätilö. Ja sekin on alkuraskauden ultra meillä nimeltään. Eri jos menee yksityiselle ihan alkuviikoilla.
   Mutta oon aina vähän ihmetelly näitä jotka on huolissaan kaikesta ronkkimisesta ja jalkojen levittelystä, ja sit ne aikoo kuitenkin synnyttää.. On vähän pienet huolet aikuisilla ihmisillä..

  • ensisynnyt:

   Sellainen ultra olisi ensiviikolla ja on eka. Jännittää hieman. Onko parempi jos on karvat (hassu kysymys mutta kiinnostaa) ajeltu?

   • ihan sama se

    No ultran kannalta alapään karvoituksella ei ole minkäänlaista merkitystä. :) Eikä ultraajaa varmasti kyseinen asia kiinnosta, joten voit mennä ihan sellaisella karvoituksella, kuin normaalistikin olet.


  • ultrattu

   Juu ihmettelin kanssa että otettiin alakautta, koska esikoisen kanssa ei muistaakseni otettu muuta kuin vatsan päältä, mutta tän toisen kanssa otettiinkin vatsan päältä, sekä alakautta.. Ja ei todellakaan karvoituksella ole väliä. En minä tuollaisia edes ole ajatellut, kun en edes osannut varautua alakautta ultraamiseen.

   • Hmmmmmm

    Jos "kuulemma" vatsan päälle on kertynyt paljon rasvaa ei ultraus vatsan päältä onnistu. Minulta ei ole koskaan tarvinnut ultrata emättimen kautta. :D


  • eisatuyhtään...

   Ei hyvää päivää mitä juttuja.
   Se ei todellakaan hei tunnu missään se ultraaminen alakautta, niinkuin moni täällä on jo sanonut että kyseinen tikku on todella ohut, että jos seksiä pystyy harrastamaan, niin kestä kyllä sen tutkimuksen.

   Tietysti jos jännittää todella paljon, niin se on sitten eri asia, eli jos lihaksensa jännittää äärimilleen niin varmasti tuntuu epämiellytävältä ja harva nyt kai nauttii erityisemmin kun lääkäri ronkkii paikkoja.

   ja onhan se ihan luonnollista jännittää, varsinkin jos ekaa kertaa menee alakautta tehtävään ultraan, mutta se ei normaalisti tunnu yhtään missään.

   Mutta joo, kyllä perus sisätutkimus on paljon kurjempi, kun pitää sillä kylmällä, metallisella levittimellä avustaa tutkimusta jne.

   Alkuraskauden ultra tehdään alakautta, koska tuolloin näkyvyys huomattavasti parempi.
   Niskaturvous voidaan tehdä mielestäni sekä alakautta että vatsanpäältä, tuolloin jo pitäisi näkyvyyden olla hyvä kummassakin.

  • Voi huokaus

   Eilen oli ultra eikä tuntunut missään. :) Turhaa jännitin tilannetta ja sauva todellakin muistutti jotain hieromasauvaa :D Mutta en ymmärrä, että miksi jotkut kyselee täällä jostain karvatuksesta? :D Sillä asialla ei todellakaan ole mitään merkitystä :D siinä ei kuitenkaan tutkita karvotuksen tilannetta mitenkään :D

   Oli kyllä todella ihana nähdä, kun pienen pieni olio siellä polskutteli ja pieni sydän sykki :) Ainutlaatuinen kokemus :)

  • isooli

   En tiiä mitä tikkuja teillä muilla on ollut mut mulle tungettiin oikeesti aika iso kapula, ison peniksen kokoinen!

   • Pieni pimpsa

    Mitkä oli mitat?


  • tuleva äippä myös

   No mulla ei ainakaan sattunut yhtään sillä ultrauslaitteella tehty nt-ultra. Mie kävin HYKSI:ssä ja siellä katotttii kaikki mittaukset alakautta ja lopuks kätilö viel näytti, miltä se ultrauskuva näyttää mahan päältä...

   Myös mun mielestäni ultrauslaite muistutti kapeaa dildoa ja kätilö laittoi siihen kortsun ja vielä reilusti liukuvoidetta, ni ei kyllä tuntunut ku vähä viileältä sisään työnnettäessä, muuten sitten sitä ei tuntunutkaan, enkä ees osannu ajatella sitä asiaa kun katsoin vaan haltioituneena meidän pikkuisen kuvaa ruudulta :) Mut kos sitä jännittää ni varmasti sattuukin, itellä sattuu esim. aina papa- koe ja muut gynekologiset tutkimukset, koska jännitän niitä!

   Ja pakko vielä kommentoida, että se ultrauslaite ei tosiaankaan ole mikään järkyttävän kokoinen, vaan mielestäni paljon kapeampi kuin normaali penis, mutta toki pidempi...

   • Ku ei ultras mukana?

    Missäs sun mies oli?


  • nanne90

   turun äitiyshuollon täti ei ainakaan minua tutkinut alakautta. ainoastaan vatsan päältä katseli vauvelia joka huiski hirveästi joka suuntaan. vaikka minulla onkin paaaaljon ylimääräistä pehmustetta vatsan seutuvilla ja ensimmäistä lapsosta odottelen. katsoi ensin ja sitten vaan kysyi että kävisinkö tiristämässä pissat pois siis ei rakko haittaa vauvan katselua. sitten kun rakko oli tyhjä, näkyi todella hyvin. ultra oli vain perustarkastus, niskaturvotusta siis ei mitattu. nt-ultran käytännöistä en tiedä

  • uskoakovaikoeikö

   Ihan nopea kysymys... selasin ketjun nopeasti läpi ja toivoisin jonkun vastaavan kysymykseeni. Tilanteeni on epäselvä, mutta veritestin ja pissatestien mukaan olen raskaana. Viimeisistä kuukautisista laskettuna jo rv8 , joka ei siis testien mukaan pidä paikkaansa. Pikemminkin tämän viikkoisen lääkärin mukaan viikoja olisi 4-5.

   Naistentautien polilla pääsin alkuraskauden ultraan erinäisten alkuraskauden vaivojen vuoksi. Itse ultraus kesti maksimissaan minuutin ja lääkäri kertoikin kohdun olevan täysin normaali, tyhjä. Puhui aivan, kuin olisin saanut keskenmenon tai etten ikinä olisikaan ollut raskaana. Lääkäri soittikin veritestin jälkeen uudelleen minulle ja kertoi, että testien mukaan olenkin raskaana ja vasta aivan alussa!

   Seuraavaan ultraan on vielä vähän yli viikko aikaa ja sitä ennen olisikin mukava kuulla, kuinka kauan itse ultraus normaalisti kestää? Hosuiko lääkärini liikaa vai voiko minuutissa nähdä mitään alkuraskauteen viittaavaa? Luulin, että sitä sauvaa liikutettaisiin ja etsittäisiin sieltä kohdusta jotain.. Minulla se vain työnnettiin paikoilleen ja lääkäri katsoi, ettei mitään näy.

   Olisi vain mukava kuulla muiden ajatuksia. Totuushan paljastuu kuitenkin vasta ultrassa.

   • 5+19

    Itselläni ultrassa aika paikallaan se sauva oli, eikä sen ihmeemmin mitään liikuteltu. Mutta sieltä näkyi heti että kohtu ei ole tyhjä. Itselläni kyllä viikkoja (jo) 7 2.
    En osaa kyllä siihen vastata kuinka hyvin näkyy viikoilla 4-5.. Itse sain pari kuvaa mukaan ja ultraus kesti noin 5min.


  • Napsunapsuu

   Minulla sattui viikolla 8. Tutkimuspöytä oli vuosimallia -75 joten lantio meni huonoon asentoon lääkäri rynttäsi kapulan sisään..

  • hjgxh

   Synnytys tulossa, joten jonkun ultran kipuja ei kannata kyllä miettiä. Jos kipukynnys on niin, että pelkää ultraa, niin synnytyksessä on kyllä pulassa. Kaikella kunnioituksella.

  • uskoakovaikoeikö

   Itsellä siis olikin kohdun ulkoinen raskaus, joka vuotojen ja kovien kipujen takia pongattiin, eikä ultralla kertaakaan mitään löydetty, kipujen mukaan arveli sen olleen vasemmassa munajohtimessa. Mutta jäi kyllä huono maku suuhun tuosta ekasta ultrauksesta. Koska kehossa testien mukaan kuitenkin raskaushormonia oli, joka taas ei vastannut viikkoja, olisi asia minusta pitänyt tutkia. Kohdunulkoinen raskauskun ei mikään leikini asia ole.

  • Samantha Jones

   Kyllä se minua on ainakin molemmilla kerroilla sattunut. Johtunut kyllä ihan siitä, että hoitaja on "survonut" sitä kepukkaa kohdunsuuta vasten ja silloin vihlasee pahasti. Minulla on myös tavallista pienemmät paikat, gynekologi käyttää tavallista pienempää "ankannokkaa" tutkimuksen aikana. Uskon kuitenkin, että ei satu, jos sen hoitaa asian osaava henkilö.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   2
   1921
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   10
   1238
  3. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   49
   980
  4. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   10
   900
  5. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   877
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   831
  7. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   52
   792
  8. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   38
   758
  9. Kolme parasta piirrettä sinussa

   1 Huumorintaju 2 Turvallisuus 3 Sait minun parhaat puolet esiin Miehelle
   Ikävä
   17
   734
  10. Minua nainen vaivaa vähän yksi asia.

   No se vaan kun pidät minua epäilyttävänä ja jotenkin minulla on sellainen olo että kiinnität tekemisiini huomiota vähän
   Ikävä
   25
   723
  Aihe