Neuvoja harakalle?!

harakoitsija

Eilen kävellessäni pihallani kuulin äkkiä kamalaa rääyntää, ja niinhän se oli että kissa roikotti aika nuorta, lentokyvytöntä harakanpoikasta suussaan. Kissan hätistelin pois, ja harakka vaikutti/vaikuttaa terveeltä muuten, paitsi sen jalka on pahoin vahingoittunut! Pesän olinpaikasta en tiedä, ja luulisin että emo ei sitä enää takaisin ottaisikaan. En raaskisi sitä tappaakkaan kun se on niin terve muuten, paitsi jalasta. Mitä tekisin? voisin tietenkin ottaa sen elätiksi, mutta en oikein tiedä mitään kyseisestä linnusta. Olen syöttänyt sille vedessä pehmennettyä tavallista vehnäpatonkia. Matoja se ei syönyt. Se on nyt sellaisessa laatikossa, jonne laitettiin vähän heinää ja sanomalehteä alle patonkikuppi. Neuvoja?

6

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heh:D

      tiiätkö mist sellasii saa?!
      opeta siit sun harakast sellanen mikä on aina sun olkapäällä.. se ois hieno näky :)

      • Harakoitsija

        en tiedä mistä niitä saa, mutta mitään luonnonvaraista eläintä ei koskaan saa ottaa itselleen ellei se ole vahingoittunut tai erittäin heikossa kunnossa. Ja eläintä saa silloinkin pitää vain sen aikaa kun se on parantunut (ellei se ole kesyyntynyt, tai ollut ko. henkilöillä pienestä saakka.)


    • ¤Metal-Light¤

      Eläinlääkärissä tai jossain sellaisessa..sille jalalle voidaan ehkä tehdä jotain vielä ja jos ei niin..mutta kuitenkin parempi viedä se lääkäriin ja keskustella asiasta,turha lintua (oli mikä lintu tahansa) on kiduttaa,ei sitä tuskaa aina näe vaikka niitä olisikin..

    • petza

      mä itse haluaisin ottaa lemmikki linnun eli jonku luonnonvaraisen en mitään papukaijaa mutta siinä on 1 ongelma luonnovaraisia lintuja ei saisi ottaa mutta ei se ole este eikä mitkään mutta siihen sun kysymykseen jos olet koskenut siihen lintuun niin sen emo ei enää ota sitä vastaan joten melkeimpä kannattaa ostaaa vaikka kanaverkkoa ja rakentaa sille linnulle häkki pihalle ja viedä sille sinne ruokaa ja sitten kun se on tarpeeksi iso niin voit päästää sen mutta koska olet antanut sille ruokaa se luulee sua emoksi niin eihän se mihinkään lähde joten siinä on sun kieltämätää mitään voimatta uusi lemmikki onneksi olkoon uuden lemmikin puolesta ps. voisit antaa sille kaikenlaisia pullan palasia ja harakat syövät myös kissan ruokaa voit postittaa mun sähkö postiin jos tuleee lisää ongelmia

      • Leena

        Jos otat luonnonlinnun lemmikiks, joku kyllä antaa ilmi. Mutta itteppähän makselette sakkoja ja ootte tekemisissä poliisin kans. Suomalaisia luonnonlintuja ei saa pitää lemmikkinä!


      • kannattaa
        Leena kirjoitti:

        Jos otat luonnonlinnun lemmikiks, joku kyllä antaa ilmi. Mutta itteppähän makselette sakkoja ja ootte tekemisissä poliisin kans. Suomalaisia luonnonlintuja ei saa pitää lemmikkinä!

        muistaa poliisi. Nimittäin jos löytää sairaan tai orvon eläimen, siitä pitää ilmoittaa poliisille, joka toimittaa eläimen esim. paikallisen "anjaeerikäisen" eli kunnan valitseman vastuullisen eläinhoitolan huolehdittavaksi. Näin tehdään ainakin maalla ja pikkupaikkakunnilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8751
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2361
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe