Kokemuksia isännöitsijöistä

Asoyhpj

Meidän taloyhtiössä on toiminut sama isännöitsijä monen vuoden ajan. Ei mikään huippu mutta hommat tulee tehtyä kun hallituksen puheenjohtajana muistaa potkaista välillä vauhtia. Ilman potkimista ei oikein tahdo tapahtua.

Minkälaisia nyhjäkkeitä, diktaattoreita tai huippuja teidän taloyhtiön isännöitsijöistä löytyy?

63

4231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnettomia tunareita

      En ole tavannut yhtään hyvää isännöitsijää - paraskin on ollut vain tyydyttävn ja välttävän väliltä

      • siivoojan-palkka

        Niinhän siinä käy, kun yrittää saada "toimitusjohtajan" siivoojan palkalla.


      • Anonyymi
        siivoojan-palkka kirjoitti:

        Niinhän siinä käy, kun yrittää saada "toimitusjohtajan" siivoojan palkalla.

        Tai se toimitusjohtaja tekee siivoojan töitä sillä toimitusjohtajan palkalla, joka lienee tänä päivänä yleisempää. Luvataan asiakkaille palvelusopimuksissa hoidettavan sangen yksinkertaisia töitä ja sitten käytännössä "säästetään" jättämällä tehtävät tekemättä. Toisaalta tämä on taloyhtiöiden ja asiakkaiden omaa syytä, luullaan. että maksamalla voidaan vastuut ulkoistaa. Lopputuloksena maksetaan, eikä jakseta edes reklamoida, yhtiökokouksissa sitten mantrataan "tätähän mä olen sanonut jo monta kertaa" jätetään kertomatta, että lähinnä itselle ja puolisolle on sadateltu. Tollous maksaa ja vie rahanne, jos ette vaadi rahojenne vastineeksi myös sitä vastinetta. Vai kuinka moni teistä ostaisi omistusasunnon ja sitten maksaisitte siitä vuokra-asunnon vuokraa tai saati saisitte edes itse asua "omistamassanne" asunnossa?
        Alkakaa nyt hyvä ihmiset vaatimaan rahojenne vastineeksi vastinetta eli yleensä sitä palvelua, edes perusasioiden hoitamisessa, ei tämä laatu muutoin parane.


    • ITS...

      Johtuu varmaan siitä ettei ne hyvät isännöitsijät ota ketä tahansa asiakkaikseen.

      • IAT ...

        Näin on!


      • Ajatus vain

        Harva itsessään vikaa näkee, joten itseään on helppo kehua. Ainahan muut ovat väärässä ja itse oikeassa.


      • Tane.

        Vaikka isännöitsijä toimii ISA auktorisoidussa toimistossa isännöitsijänä on suorittanut IAT "tutkinnon" on koulutukseltaan KTM (Kauppatieteiden maisteri)
        Ei hän silti tunne edes As Oy lakia ja kirjanpitokin on "hakusessa"
        Että sellainen tapaus tämä ISA


    • päpäpäää

      Minkälainen mahtaa olla isännöintisopimut vs. toiveet ja odotukset isännöitsijätoimiston toiminnan suhteen?

      Suurimpana ongelmana näen sen, että hallituksen allekirjoittaessaan isännöintisopimuksen eivät lue sopimuksen sisältöä.

      Yllätys, yllätys is.toimisto veloittaa kaikesta sopimukseen kuulumattomasta työstä, mikä onkin aivan oikein. Mitä hankalampi ja työllistävämpi taloyhtiö, sitä enemmän työtä isännöitsijätoimistolla on.

    • huippukiva

      Mukavaa olisi tietää minkälainen olisi huippu isännöitsiä!

      • döljflsk

        Varmaan jonkinlainen äidin, joulupukin ja hyvän haltijan yhdistelmä!


      • Anonyymi
        döljflsk kirjoitti:

        Varmaan jonkinlainen äidin, joulupukin ja hyvän haltijan yhdistelmä!

        Johtaja, joka tekee työnsä.
        Jos ei osaa organisoida omia töitään, tuskin se muidenkaan töiden johtaminen onnistuu.
        Liian paljon on Suomessa yleistynyt käytäntö, jossa "huipuksi" palkataan korkealla palkalla ihminen, joka ei selviydy edes perusasioista(eivät pese käsiään edes WC:ssä käynnin jälkeen, ilman äitiä).


    • 13

      ""Varmaan jonkinlainen äidin, joulupukin ja hyvän haltijan yhdistelmä! ""
      ei riitä. lisäksi pitää olla...
      -lääkäri
      -pappi
      -psykologi
      -rakennusmestari
      -ekonomi
      -juristi

      sitten vielä pitää olla tavoitettavissa AINA

      • aijaa!!!

        Listasta puuttui syntipukki.
        Hallitus tarvitsee töppäilyjensä ja virheelisten päätöstensä jälkeen syyllisen, jolta odotetaan ammattitaitoisen TOIMITUSJOHTAJAN otteita ja sen, joka korjaa sotkut.


      • 11+16

        Hehehee, on vähän vanha vitsi mutta juuri tuossa kiteytyy isännöinnin ongelma, eli moni isännöitsijä luulee olevansa nuo kaikki, ja vielä Jumala päälle.

        Ei hyvällä isännöitsijällä tarvitse olla kuin yksi ominaisuus, olla hyvä isännöitsijä. Lääkäri, pappi, psykologi, rakennusmestari, ekonomi ja juristi löytyvät kyllä toivottavsti ihan muualta...


    • normiasukas

      Paras isännöitsijä yhtiössämme on ollut OTO. Siitä ei pääse mihinkään.
      Valitettavasti hän eläkkeelle jäätyään joutui myös luopumaan isännöinnistään paikkakunnalta poismuuton takia.
      Nykyisestä asukaspopulaatiosta ei sellaista tällä hetkellä löydy. Ei oikeastaan edes hallitukseen, jos olen kriittinen.

    • Ei voi mitään

      "Kokemuksia isännöitsijöistä".

      Todella vit moisii. Homeasunnoissa. Oli mies tai nais.

    • pessimisti

      Isännöitsijä on hallituksen "työrukkanen" eli arvon hallitukset katsokaa peiliin, jos hommat eivät pelitä ja taloyhtiön suunta on päin ...metsää.
      On tosi, että isännöitsijät eivät tahdo ehtiä hoitaa hommiaan, mutta vika ei ole henkilöissä, vaan isännöintiyrityksissä, jotka eivät välitä realiteeteistä, vaan kehuvat, että asiat hoidetaan erittäin hyvin. Alan kehittäminen em tahojen puolesta on jäänyt ala-arvoiseksi (ei ole kiinnostusta).
      Myös hallitustyöskentyle saa minulta huonon arvosanan, sillä tietotaito jää pääsääntöisesti erittäin huonoksi, ollaan kiinnostuneita ja suunnataan energia asioihin, joilla ei ole tuon taivaallisen merkitystä taloyhtiön kokonaisuuteen.
      Asia on lähes kaikkialla em kaltainen ja esim rahaa palaa asioihin, jotka suunnitellaan huonosti, ei aikatauluteta muiden korjauksien kanssa jäntevästi, ei lasketa asumiskuluja jne, jne.
      Yrittäkää kestää, asiat eivät tule paranemaan :))

    • ITS...

      Sanoisin että tältä puolelta pöytää yksi merkittävä syy toiminnan lyhytnäköisyyteen on ettei voi olla mitään varmuutta siitä, että sopimus on voimassa vielä seuraavan hallituksen aikana. Se tarkoittaa vain niiden tehtävien hoitamista joista saa rahaa, ajankäyttö vaikka viisivuotissuunnitteluun voi olla bisneksen kannalta rahan heittämistä kankkulan kaivoon. Bisnestä tämä kuitenkin on vaikka liian moni asiakas ei sitä sellaisena näe.

      Toisella puolella pöytää hallituksissa on liikaa sinne pakotettuja osakkailta joita ei yhtiön asiat kiinnosta, ajattelu yltää korkeintaan kahden vuoden päähän kun myydään asunto ja muutetaan omakotitaloon. Lisäksi kokouksissa harvoin saadaan aikaan järkevää keskustelua tulevaisuudesta, yhdellä on kiire hakemaan lapset lätkätreeneistä ja toisella on vielä pyykit pesemättä. Miksi ihmeessä pitää kokoustaa illalla kun harva enää istuu tehtaalla liukuhihnan ääressä? Vähemmänkin tärkeitä asioita varten vapaata onnistutaan hankkimaan.

      Itse olen suosinut tavoiteasettelua sopimussuhteessa esim. putkiremonttiin menossa olevan asiakkaan kanssa on sovittu palvelusta hankesuunnittelusta takuuajan päättymiseen asti eli noin neljän vuoden päähän. Tämä voi olla liian iso pala haukattavaksi sille kasvavalle joukolle asiakaita jotka kilpailuttavat isännöinnin, huollon ja siivouksen vuosittain ihan periaatteen vuoksi - sitä saa mitä tilaa.

      • sdfki3e+ui8s

        Kiitos hyvästä kommentista. Näille muille hurjille, kilpailutatteko myös talonmiehen joka vuosi?


      • peejii

        Isännöitsijän vaihto on sen verran iso operaatio, ettei siihen huvikseen kukaan lähde. Sopimusten irtisanominen jää viimeiseksi vaihtoehdoksi, kun homma ei kerta kaikkiaan pelitä sillä tavoin kuin on sovittu. Tässä kohdin kehottaisin isännöitsijöitä katsomaan peiliin: heillä on tuloksentekopaineet, joita asiakkailla ei ole.

        Liian monta kertaa olen törmännyt siihen, että ensimmäiset kuukaudet uusi isännöitsijä on mielin kielin, kun oikeasti ei pysty tarjoamaan uudelle asiakkaalleen muuta kuin peruskauran - kirjanpidon, lakisääteiset ilmoitukset ja yhteystietonsa. Kun ongelmallisia asioita alkaa tulla pöydälle, ensin vasteajat pitenevät, kunnes äijä haihtuu ilmaan. On lopettanut aktiivisen yhteydenottamisen, reagoi yhteydenottopyyntöihin viikon hiljaisuudella, lykkää asioiden hoitamista jne.

        Siitä syöksykierteestä ei toivuta. Eikä kysymys ole asiakkaan lyhytnäköisyydestä vaan isännöintiyritysten tavasta tehdä asioita liikaa bisneksen kiilto silmissään. Bisnes syntyy, kun palvelee hyvin. Bisnestä ei synny, jos mielessä on ensinmäisenä, paljonkohan voisin kehittää tästä extraa.

        Emme me asiakkaat, hallitukset ja muut ole niin tyhmiä ja lyhytjänteisiä kuin isännöitsijät kuvittelevat.


    • SIT__

      Kyllä, jos ei hoida hänelle kuuluvia töitään....

    • yksi vaan

      Meillä on ongelmana että hallitus ei ymmärrä taloyhtiön parasta tai isännöitsijä.. tmi
      tehtiin kattoremontti ja pohjatyö tehty huonosti .. katsotaan kuinka kauan kestää..

    • isännöitsijä maksaa

      Halvalla ei saa hyvää isännöitsijää. Isännöitsijät jo määrävät hinnan ja valitsevat yhtiönsä. On meinaan kova kysyntä alalla ja hinnat nousevat edelleen jatkossa. Miksi ottaa rupuyhtiö pienellä palkkiolla isännöitäväksi? Nykyisin ei edes tarvitse, on tarjoajan markkinat.

      • peejii

        Hinta ei tee isännöitsijästä huonoa tai hyvää. Henkilön ominaisuudet ratkaisevat. Mielestäni alalle kaivataan nuorehkoja, terveen itsetunnon ihmisiä, joiden käyttäytymistä ei ohjaa lapsiminä (=autoritäärisyys) ja jotka ennakkoluulottomasti hyödyntävät myös kaikkia mahdollisuuksia, joita tietotekniikka tarjoaa. Silloin jää aikaa konttorissa istumiselta kentällä tekemiseen. Tosin myös asuntoyhtiöiden pitää pystyä muuttumaan samaa tahtia.


      • peejii

        Hinta ei tee isännöitsijästä huonoa tai hyvää. Henkilön ominaisuudet ratkaisevat. Mielestäni alalle kaivataan nuorehkoja, terveen itsetunnon ihmisiä, joiden käyttäytymistä ei ohjaa lapsiminä (=autoritäärisyys) ja jotka ennakkoluulottomasti hyödyntävät myös kaikkia mahdollisuuksia, joita tietotekniikka tarjoaa. Silloin jää aikaa konttorissa istumiselta kentällä tekemiseen. Tosin myös asuntoyhtiöiden pitää pystyä muuttumaan samaa tahtia.


    • IsännöitsijäPalanttu

      Mikäli haluaa viettää aikaa perheen ja kavereiden kanssa tai harrastaa jotain muuta, kuin työn tekoa, niin isännöitsijäksi ei kannata ryhtyä.
      Oma kokemukseni on ,että toitä ei kannata hoitaa ihan täydellisesti. Hyvin työnsä hoitavalle isännöitsijälle voi hyvin antaa pari taloyhtiötä lisää hoidettavaksi.
      Voitto pitää maksimoida ja resursseista ottaa maksimi hyöty ulos.
      Tämän sama ajattelu on havaittavissa lähes kaikilla aloilla eli ei vain isännöinnissä.
      Oi kun olisi saanut elää isojen ikäluokkine pullamössö-sukupolven tilanteessa.
      Jatkuvaa kasvua ja loistavat työmahdollisuudet. Kyllä jotkut vaan ovat päässet helpolla :)

      • lisää_ja_lisää

        "Oma kokemukseni on ,että toitä ei kannata hoitaa ihan täydellisesti. Hyvin työnsä hoitavalle isännöitsijälle voi hyvin antaa pari taloyhtiötä lisää hoidettavaksi."
        Siinäpä se alan vitsaus mainittiinkin: Lisätään yhtiöiden määrää yksi kerrallaan siihen isännöitsijän "kipurajalle". Lisätään niin monta taloyhtiötä, että niitä ei voi enää ehtiä hoitamaan kaikkia kunnolla normaalin suomalaisen työajan (40 tuntia viikossa) puitteissa.


    • No huh huh

      Onneksi en enää toimi isännöitsijänä. Paskamaisin työ mitä olen ikinä tehnyt, lopetin alalla usean vuoden jälkeen, koska vapaa aikaa ei jäänyt, perhe kärsi, eikä myöskään palkka ollut riittävällä tasolla työmäärään nähden. Nykyään olen tyytyväinen toisella alalla vapaa aikaa jää sopivasti ja perhekin tykkää kun ei ole aina iltoja poissa. Tiedän useita isännöitsijöitä jotka ovat lopettaneet työt juuri liiallisen työmäärän takia. Ellei alalle tule uudistuksia loppuvat kohta tekijät. isännöitsijöiden keski-ikä on yli 50- vuotta ja nuoria ala ei kiinnosta eikä ihme.

      Missään muussa ammatissa et kuule samanlaista narinaa kuin isännöitsijänä, vaikka hoitaisit asiasi hyvin. En todellakaan suosittele alaa kenellekään.

      • Turhake # ^ #

        Mitä sä kuvittelit isännöitsijän työn olevan? Sitähän vartenhan isännöitsijät ovat että hoitavat taloyhtiöiden ongelmia. Jotkut pääsevät kilometritehtaalle kun hommat ei kiinnosta, pelkät palkkapäivät vain:((


      • Lakimies2

        Tämän tähdenkö isännöitsijät kostavat tavallisille riviosakkaille
        oman pahoinvointinsa. Hallitusten kanssa vain pelataan eikä
        tavallinen osakkeenomistaja saa muuta kuin oikeusteitse
        hoidettua omat asiansa.


      • osakas10
        Lakimies2 kirjoitti:

        Tämän tähdenkö isännöitsijät kostavat tavallisille riviosakkaille
        oman pahoinvointinsa. Hallitusten kanssa vain pelataan eikä
        tavallinen osakkeenomistaja saa muuta kuin oikeusteitse
        hoidettua omat asiansa.

        Esimerkki on tiedossa


      • LTK
        Lakimies2 kirjoitti:

        Tämän tähdenkö isännöitsijät kostavat tavallisille riviosakkaille
        oman pahoinvointinsa. Hallitusten kanssa vain pelataan eikä
        tavallinen osakkeenomistaja saa muuta kuin oikeusteitse
        hoidettua omat asiansa.

        Täysin samaa mieltä! Juuri toi jatkuva pelaaminen ja tappeleminen sai meidänkin yhtiön (5asuntoa) luopumaan isännöinnistä! Nykyään Rauha maassa, kun ylimääräiset veivarit ja säätäjät pois kuvioista!Kun puhutaan yli 100 000 euron jälkikäteen todetuista turhista remonteista pienessä yhtiössä, jota Isännöitsijän toimesta yritetään viedä väkisin läpi niin onhan se..kova juttu, huh helpotuksesta!


    • faktaa peliin

      Sanoisin, että isännöintialan suurin ongelma on liian alhainen hinnoittelu ja kunnon työehtosopimusten puute. Tästä ala saa syyttää itseään. Nyt hinnoittelu on niin alhaalla, että joudutaan ottamaan liian paljon taloja isännöitäväksi, joiden isännöintiä ei sitten ehditä hoitaa hyvin. isännöitsijät myös tekevät pitkää työpäivää ilman ylityökorvauksia ja yhtiökokousaikana työviikot saattavat hyvinkin venyä 70-90 tuntisiksi viikossa. Kokouspalkkiot eivät missään tapauksessa kompensoi työn määrää ja työpäivien pituutta. Alahan kiertää työehtosopimuksia sillä etteivät isännöitsijät kuulu työaikalain piiriin, koska heidät katsotaan ylemmiksi toimihenkilöiksi. Eipä ihme, että alalla on suuri vaihtuvuus ja isännöitsijät väsyneitä työtaakkansa alla.

      • isännöitsijä Ait

        Tää on tosi. Homma on kuin olisit tehtaassa liukuhihnatöissä.Sinulla on noin 25 liukuhihnaa (taloyhtiötä) hoidettavana.Voit kuvitella että tavaraa tulee hihnalta valtoimenaan,toisaalta vähemmän toisaalta enemmän. Kuitenkin sinun pitää päättää mitkä tavarat otat kiinni ja mitkä annat pudota koska kaikkia tavaroita et ehdi millään pelastamaan.Sitten kun jotkut tavarat ovat lattialla alkaa kone huutamaan (ihmiset valittamaan) eikö laiska isännöitsijä viitsi tehdä mitään palkkansa eteen. Homma on kuin vitsi Charlie Chaplinin Nykyaika elokuvasta.Ei muuta kun tervetuloa alalle nuoret uudet isännöitsijät.


      • AIT täälläkin
        isännöitsijä Ait kirjoitti:

        Tää on tosi. Homma on kuin olisit tehtaassa liukuhihnatöissä.Sinulla on noin 25 liukuhihnaa (taloyhtiötä) hoidettavana.Voit kuvitella että tavaraa tulee hihnalta valtoimenaan,toisaalta vähemmän toisaalta enemmän. Kuitenkin sinun pitää päättää mitkä tavarat otat kiinni ja mitkä annat pudota koska kaikkia tavaroita et ehdi millään pelastamaan.Sitten kun jotkut tavarat ovat lattialla alkaa kone huutamaan (ihmiset valittamaan) eikö laiska isännöitsijä viitsi tehdä mitään palkkansa eteen. Homma on kuin vitsi Charlie Chaplinin Nykyaika elokuvasta.Ei muuta kun tervetuloa alalle nuoret uudet isännöitsijät.

        Erittäin osuva kuvaus. Kun koko alan edunvalvonta on täysin kelvottomasti hoidettu, ei ole ihme, että todellisuus on tuollainen. 25 yhtiötä on kyllä tajuton määrä. Itse en missään oloissa ottaisi reppuuni tuollaista määrää. Se on varma tie elämättömään elämään ja ennenaikaiseen hautaan...


      • IAT täällä
        AIT täälläkin kirjoitti:

        Erittäin osuva kuvaus. Kun koko alan edunvalvonta on täysin kelvottomasti hoidettu, ei ole ihme, että todellisuus on tuollainen. 25 yhtiötä on kyllä tajuton määrä. Itse en missään oloissa ottaisi reppuuni tuollaista määrää. Se on varma tie elämättömään elämään ja ennenaikaiseen hautaan...

        Viisi yhtiötä (pientä) eikä mitään hommia hoideta
        - paitsi hallitusten jäsenten.


      • Urakka4
        isännöitsijä Ait kirjoitti:

        Tää on tosi. Homma on kuin olisit tehtaassa liukuhihnatöissä.Sinulla on noin 25 liukuhihnaa (taloyhtiötä) hoidettavana.Voit kuvitella että tavaraa tulee hihnalta valtoimenaan,toisaalta vähemmän toisaalta enemmän. Kuitenkin sinun pitää päättää mitkä tavarat otat kiinni ja mitkä annat pudota koska kaikkia tavaroita et ehdi millään pelastamaan.Sitten kun jotkut tavarat ovat lattialla alkaa kone huutamaan (ihmiset valittamaan) eikö laiska isännöitsijä viitsi tehdä mitään palkkansa eteen. Homma on kuin vitsi Charlie Chaplinin Nykyaika elokuvasta.Ei muuta kun tervetuloa alalle nuoret uudet isännöitsijät.

        Parempi olisi jos katselit Shindlerin listan - mitä tapahtuu niille
        jotka eivät hoida töitään....


      • AIT
        AIT täälläkin kirjoitti:

        Erittäin osuva kuvaus. Kun koko alan edunvalvonta on täysin kelvottomasti hoidettu, ei ole ihme, että todellisuus on tuollainen. 25 yhtiötä on kyllä tajuton määrä. Itse en missään oloissa ottaisi reppuuni tuollaista määrää. Se on varma tie elämättömään elämään ja ennenaikaiseen hautaan...

        Asuto-osakeyhtiölakiin ja Kaupparekisteriin pitäisi saada pykälät, jossa sanotaan
        suoraan kuinka paljon taloyhtiöitä per isännöitsijä saa olla. Esimerkiksi max. 25 yhtiötä!

        Vinkki hallituksille: Kysykää kuinka paljon isännöitsijällä on isännöitäviä kohteita... jos luku on yli 25 niin silloin hommat jää tekemättä tai ne tehdään huolimattomasti!


      • LTK
        isännöitsijä Ait kirjoitti:

        Tää on tosi. Homma on kuin olisit tehtaassa liukuhihnatöissä.Sinulla on noin 25 liukuhihnaa (taloyhtiötä) hoidettavana.Voit kuvitella että tavaraa tulee hihnalta valtoimenaan,toisaalta vähemmän toisaalta enemmän. Kuitenkin sinun pitää päättää mitkä tavarat otat kiinni ja mitkä annat pudota koska kaikkia tavaroita et ehdi millään pelastamaan.Sitten kun jotkut tavarat ovat lattialla alkaa kone huutamaan (ihmiset valittamaan) eikö laiska isännöitsijä viitsi tehdä mitään palkkansa eteen. Homma on kuin vitsi Charlie Chaplinin Nykyaika elokuvasta.Ei muuta kun tervetuloa alalle nuoret uudet isännöitsijät.

        Pahin mahdollinen tilanne lienee se, kun ei ehdi hoitaa liukuhihnaa vaikka niin haluasikin! Sen jälkeen ongelmia tiedossa! Samassa korissa asunnonomistajat-puhutaan asunnon kohdalla ylipäätänsä elämän suurimmasta hankinnasta! Koska Isännöitsijä on työhön suostunut , edellyttää se vastuunkantoa kulloinkin!


    • Soukkalainen Asukas

      Mielestäni tuo Espoon Soukkalaisten taloyhtiöiden omistamat Isännöintiverkko sekä Soukan huolto ovat vallan loistavia yhtiöitä.
      Kun homma toimii, niin me Soukkalaiset asukkaat saamme hyvät voitot.

      Yhtiöiden hallitukset ovat onnistuneet aivan loistavasti.
      Sekä Isännöintiverkko että Soukan huolto takovat huipputulosta.

      • Pettynytasukas

        Tässäpä vallan loistava mainospuhe! Taidat olla kyseisillä yhtiöillä töissä. Kokemukseni mukaan kumpikaan näistä, varsinkaan Soukan Huolto, ei toimi.


    • Teuvo maanteiden k..

      Soukan huolto ja sen alla toimiva Isännöintiverkko keräävät asiakasyhtiöiltä voiton Soukassa siajitseville omistaja taloyhtiöille. Onko muuten kokemuksia näistä yrityksistä ? Ymmärsin, että ainakin Soukan huolto oli ennen ihan hyvä huoltoyhtiö.

      • As Oy osakas SOUKKA

        Soukkalaist taloyhtiöt omistavat Soukan Huolto Oyj ja tytäryhtiö isännöintiverkko Oyn . Omistajayhtiöiltä on veloitettu ylisuuria palkkioita, joiden mahdollistamana
        Isännöintitoimistoja on perustettu mm Helsinkiin ja Kirkkonummelle.

        Toiminta ei ole Soukkalaisten taloyhtiöiden,omistajien, edun mukaista.
        Soukkalaiset yhtiöt ovat joutuneet maksumiehiksi em levinneen toiminnan perustamiseksi.
        Soukan huolto organisaatio perustettiin palvelemaan omistajiaan Soukkalaisia taloyhtiöitä "omakustannus hintaan". Näin myös n 20-25 v toimittiin"
        Sittemmin perusperiaate kumoutui. Käen poikanen pesässä kasvoi tunnetulla
        tavalla syöden pesän omistajan eväät?
        Näin SOUKASSA!


      • Stadin kolli
        As Oy osakas SOUKKA kirjoitti:

        Soukkalaist taloyhtiöt omistavat Soukan Huolto Oyj ja tytäryhtiö isännöintiverkko Oyn . Omistajayhtiöiltä on veloitettu ylisuuria palkkioita, joiden mahdollistamana
        Isännöintitoimistoja on perustettu mm Helsinkiin ja Kirkkonummelle.

        Toiminta ei ole Soukkalaisten taloyhtiöiden,omistajien, edun mukaista.
        Soukkalaiset yhtiöt ovat joutuneet maksumiehiksi em levinneen toiminnan perustamiseksi.
        Soukan huolto organisaatio perustettiin palvelemaan omistajiaan Soukkalaisia taloyhtiöitä "omakustannus hintaan". Näin myös n 20-25 v toimittiin"
        Sittemmin perusperiaate kumoutui. Käen poikanen pesässä kasvoi tunnetulla
        tavalla syöden pesän omistajan eväät?
        Näin SOUKASSA!

        Helsingin päässä Isännöintiverkko on menettänyt ainakin paljon asiakkaita kun taloyhtiöt ovat olleet tyytymättömiä huonoon palveluun.


    • Jonsku74

      Isännöitsijät ovat yleensä hyviä sängyssä. Kovuutta ja mittaa riittää, vaikka ikä onkin monella korkea.

      • Menikö tilaisuus

        Minäkin haluan


      • Jonsku74
        Menikö tilaisuus kirjoitti:

        Minäkin haluan

        Olla hyvä sängyssä, isännöitsijää vaiko sänkyyn ylipäätään?


    • Teukka maanteiden..

      Wow isännöintiverkon toimari oli päässyt aika korkealle tulolistalla.
      Ansiotulo 2013: 142 564 €
      Kyllä Soukkalaisten taloyhtiöiden kelpaa. Kylpevät rahassa

      • Oppia

        Huono isännöintifirma on tuo isännöintiverkko. Vaihdoimme pois tuosta firmasta, kun mikään ei toiminut. Ongelmista tuossa firmassa jo kertoo työntekijöiden jatkuva suuri vaihtuvuus. Toimari on ylipalkattu mies, jo pelkästään yrityksen liikevaihtoon ja palvelun tasoon suhteutettuna.


    • ggggjkliy668999

      realia. kallein ja huonoin. joudut itse soittelemaan kun unohtavat tehdä. maksun muistavat lähettää.

    • Talonmies ilman pill

      Isännöitsijät kovia panemaan yh-äitejä saunaosastolla.

      • kateutta_ilmassa

        Olen kuulevinani kateuden katkeruutta!


    • Tylsistynyt asukas

      Yhtiön hallitus ja omistajayhtiöiden osakkaat ovat todella epäonnistuneet. Yrityksen valvontaa ja ohjausta ei voi hoitaa leväperäisesti. Yrityksen pitää tuottaa voittoa omistajalleen eikä pelkälle toimitusjohtajalle tai yrityksen hallitukselle.

      • epätoivoinen

        Meidän isännöitsijän vastaus siihen, kun sanoin että
        asunto-osakeyhtiön osake on sijoitus ja sen pitää tuottaa
        myös voittoa: Ei kuulemma pidä, pitää vain mahdollisimman
        pienin kustannuksin antaa suojaa asukkaille.


      • jokunenvaan

        en tiedä mistä isännöintiverkkoon henkilöt haalitaan käyttäytyä eivät kuitenkaan osaa, isännöitsijä on taloyhtiön palkollinen ei mikään "herra"


      • Tekninen_Tissi83
        epätoivoinen kirjoitti:

        Meidän isännöitsijän vastaus siihen, kun sanoin että
        asunto-osakeyhtiön osake on sijoitus ja sen pitää tuottaa
        myös voittoa: Ei kuulemma pidä, pitää vain mahdollisimman
        pienin kustannuksin antaa suojaa asukkaille.

        No ei se kyllä käytännössä voittoa tuota pörssiyhtiön osakkeiden tavalla koskaan.
        Asunto-osakeyhtiön tehtävä on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi.
        Asunto-osakeyhtiön kassavirta koostuu pääasiassa osakkeenomistajien vastikesuorituksista, joten siinä mielessä isännöitsijä on oikeassa.
        Toki hyvin hoidetun yhtiön osakkeet säilyttävät arvonsa ja inflaation myötä euromääräinen arvo saattaa talouden noususuhdanteessa nousta huomattavan paljon. Tämä ei kuitenkaan ole asunto-osakeyhtiön toiminnan päätarkoitus tai vaatimus.


    • lasi1

      Isännöintiverkossa Kirkkonummella on epäkohtelias tyyppi töissä, ei huomaa että on taloyhtiöiden palkkalistoilla. Pitäisi kohdella osakkaita kunnioittavasti

      • Niinpäsniin

        Sama pätee moneen muuhunkin isännöitsijään, toimistosta riippumatta. Eivät ymmärrä, että ovat asiakaspalveluammatissa. Kaikennäköisiä törttöjä on vuosien varrella meidänkin taloyhtiötä isännöinyt. On joukossa ollut hyviäkin, mutta valtaosa huonoja, tuntuu olevan valitettavan yleistä alalla.


    • harvameistäonrautaa

      Isännöintialan konkareiden ja kouluttajien VASTUU siirtää "hiljainen tieto" isännöinti-alalla jälkipolville. Taloyhtiön hallituksessa olleena ja muita taloyhtiöiden hallituksien jäseniä tuntevana tämä ala ei saa muuttua "lasten sodaksi" kuten Lapin sota aikanaan. Rintamavastuu on siirrettävä JÄRJESTELMÄLLISEMMIN nuoremmalle kaartille. Ei armeijassakaan ylennetä vänrikkiä (joukkueenjohtaja) parissa vuodessa majurin (pataljoonankomentaja) tehtäviin.

      Kokemuksena on, että kun vähintään 30 v. alalla ollut erittäin pätevä AIT (usein sekä hallinnollisen että teknisen isännöinnin osalta samanaikaisesti) siirtyy syrjään ja "poitsu1/tytskä1" tulee remmiin, niin mopo karkaa aika nopeasti. Sitten luullaan, että se on poitsu1/tytskä1:sen syy ja vaihdetaan poitsu2/tytskä2:een - valitettavan sama tulos. Lopulta pitää ottaa "äärimmäisessä hädässä" vanha ukko/rouva takaisin tai vaihtaa isännöintiyritystä. Aikaa on parhaassakin tapauksessa mennyt useampi vuosi hukkaan - rahasta nyt puhumattakaan !

      Yhteenvetona:
      Uusien isännöitsijöiden ja uutena firmaan tulevien perehdyttämisessä ja koulutuksessä on oltava erittäin huolellinen. Sosiaalisia taitoja ei saa aliarvioida yhtään. Hallituksissa on sekavaa seurakuntaa ja kuppikuntia jokaisesta taloyhtiöstä löytyy vino pino. Siinä välissä on isännöitsijän taiteiltava ja se vaatii PELISILMÄÄ.

      "Oikotietä Onneen" EI OLE tälläkään alalla - Luojan kiitos !

    • Mestaritjakisällit

      Totta puhut ja täyttä asiaa. Alalla olisi palattava vaikka vanhan ajan "mestari / kisälli" malliin. Tällöin "mestarin" kyljessä olisi jonkin aikaa, mieluummin vähintään vuoden ehkäpä kaksi "kisälli" oppimassa sen, mitä kirjoista ja kurseilta ei saa.

      • jensen

        Oppisopimuksella saa oman kokemuksen mukaan koulutettua hyvin isännöitsijän. Tietysti ennen oppisopimuksen allekirjoittamista molempien osapuolten pitää olla aika satavarmoja, että tästä tulee hyvä. Muuten ollaan jumissa pitkään molemmin puolin varsin kankeaan järjestelmään.


    • Suivaantunut

      Ei ainakaan Helluntaisrurakunnan jäsen ta muu hetätysliikkeen hörhelö.

    • Kokemustaonpaljonkin

      Meillä on Leppävirralla Ecotek. En todella suosittele millekään taloyhtiölle tai tekemään kirjapitoa. Kusettavat, huono palvelu, ei pidetä sopimuksista kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1126
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      140
      1121
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      927
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      804
    Aihe