Ihailtava Tapani Kansa

Ryhmäruma

Tapani Kansan autosta puhkesi rengas Helsingissä ja ex-appiukko lainasi Saab 900. Sillä ajelivat Ninan kanssa Turkuun. Konsertti alkoi puoli tuntia myöhässä. Hän kertoi, että on irtisanonut työntekijänsä, joka on sopinut nämä konsertit. Ei olisi jaksanut tulla koko konserttikiertueelle. Näiden konserttien tappiota yritetään nyt paikata joulukonserteilla. Hän kertoi näin alkuunsa. Tosi kiva aloitus. Ihmiset ovat maksaneet lipusta 32 euroa ja tällainen negatiivinen pläjäys heti alkuun. Ensimmäiset jazz -laulut hän improvisoi, niin ettei bändi pysynyt mukana. Puhaltajat eivät tienneet koska soittaa ja sen jälkeen hän arvosteli negatiivisesti bändiä. Puolen tunnin ihmellisen räpellyksen jälkeen tuli tauko. Olkaa vaikka puoli tuntia poissa, sanoi maestro ja lähti. Takaisin palattuaan lauloi hyvin ja oli asiallinen. Aplodit olivat sen mukaiset. Sitten alkoi taas ihme jutut politiikkaa, Amerikkaa, Neuvostoliittoa, Kekkosta, diabetesta, ruokailuohjeita, elintarvikkeiden haukkumista, Loirin sairaus, runsas konjakinkäyttö... Katotaan kumpi porskuttaa pidempää, sanoi Kansa. Kertoi potenssista, masai-miehistä ja heidän pitkistä kaluistaan ja monista naisista, vieraan jälkeen maistuu taas vaimokin masai-miehelle. Kannattaa syödä läskiä ja rasvaa, maitokin pitää olla kunnon elintarviketta ... Lopulta muisti taas laulut. Delilah, Äidin pikkupoika, R.A.K.A.S menivät hyvin. Lopuksi lauloi Rautavaarankin esittämän kappaleen Laulu on iloni ja työni. Siihen löytyi kuitenkin uudet sanat "Ottakaatte ilo irti emännästä Ja täyttäkäätte itävyyden lovi.." Täytyy sanoa, että oli hauskaa. Nauratti kyllä tämä mauttomuus ja mahdottomuus, mutta samalla olin pettynyt. Se mistä maksoin ja mitä menin hakemaan ei toteutunut. Tapani Kansalla ei liene oma elämä tasapainossa. Jutut olivat sen mukaiset. Hän käski mennä ja soittaa Iltalehdelle tai Seiska päivään ja kertoa totuus konsertista. Enpä soita, mutta tässä tämä totuus on kirjoitettuna. Elämäni toinen ja melko varmasti viimeinen Kansan konsertti. Vessajonossa konsertin jälkeen joku lausui, että ajatelkaa me vielä maksettiin tästä. Näin on!

13

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höh.....

      Tuo viesti on ollut täällä usesti aiemminkin. Minusta on typerää laitta se tänne mainitsematta ,että tuo kirjoitus on kirjoitettu jo neljä vuotta sitten eikä suinkaan kyse ole siis mistään Tapsan viimeaikojen konsertista, vaan vuosien takaisia vanhoja jo olleita ja menneitä juttuja kaivetaan esiin.

    • Eikö Viestien massapostittaminen olekkaan kielletty ? Tuo samainen viesti on tällä palstalla jo ties monettako kertaa.

      • Look who's writing!

        Paraskin puhuja/kirjoittaja. Kukahan se täällä massapostittaa niitä iänikuisia ylistyskirjoituksiaan ja puolustelujaan Tapsukasta sekä haukkumisiaan eri mieltä asiasta oleville? Katse peiliin, mars mars!


    • ********************

      Nina kirjoittaa Blogissaan tuosta konsertista :

      Mites nämä päivät pääsivät lipsahtamaan niin, ettei ole ollut aikaa edes heitää muutama lause blogilleen? Tänään olen kuitenkin varhain liikkeellä. Kello on nimittäin 3.41 aamulla. Eli tavallaan vielä keskiviikon jatkumoa. Palasin äsken Turusta, jonne matkasin Tapanin seurassa konserttitalolle, jossa Tapanilla oli Sydämellisesti-viihdekonsertti. Lähdön "tuoll puol jokkeen" piti tapahtua kolmelta iltapäivällä, mutta siirtyi puoli neljään ja tästä edelleen puoli viiteen. Tapani noukki minut kyytiin Tehtaankadulta, mutta ajoi jo parinsadan metrin kuluttua johonkin terävään reunaan niin, että takarengas puhkesi. Minä tietysti (käytännön ihmisenä, ja realiteetit huomioonottaen) ehdotin, että siirretään auto syrjään ratikkakiskoilta ja hankitaan välittömästi vara-auto, mutta Tapani oli sitä mieltä, että paikalle on hälytettävä huoltomiehiä jostain Pitäjänmäen huoltokonttorista. No eihän tällainen toiminut. Kului vain turhaan aikaa ja hermoja. Sitten Tapani ressu yritti pikkutakissaan ja nahkakengissään kaatosateessa, syvissä vesilätäköissä seisten vaihtaa itse puhjennut rengas ehjään. Jokin vimpeli ja työväline takaluukusta löytyi, mutta se osoittautui väärän malliseksi. Tapani soitteli takseja paikalle, koska taksikuljettajilla on kuulemma aina mukanaan kaikenlaisia työvälineitä tapaturmien sattuessa. Ei niillä ollut. Ei ainakan oikeanmallista. Tuhrattuaan tunnin ongelmansa kanssa läpimärkä miesparka lopulta tokaisi: Nyt otamme taksin Turkuun! No Justiina (eli mä) iski tietysti nyrkkiä pöytään, ainakin noin kuvannollisesti ja sanoi: Seis! Nyt tämä täti hoitaa hommat! Soitto isäkullalleni tuotti välitöntä tulosta. Isäni ajoi paikalle vanhalla Saabillaan, jolla jatkoimme matkaa.
      Ylimääräisen sälän vuoksi konsertti myöhästyi varttitunnin. Mutta sellaistahan voi sattua, vaikka ei tietenkään pitäisi. Soitin Tapania säestävän huippuluokan bändipojille ja pyysin heitä viihdyttämään yleisöä kunnes illan artisti saapuu paikalle. Ja mikä oli poikien soittaessa, huippumuusikoita kun ovat kaikki!

      Tapanin konsertti meni oikein hyvin, vaikka historiallista tarinointia olisi voinut olla hiukka vähemmän. Ei sen puolen, etteivätkö hänen tarinansa olisi olleet hyviä! Sitä ne nimittäin ovat! Ja extra-boonuksena saa joka kerta vielä maan ehkä parasta stand up-komiikkaa. Joskus vaan mietin, onkohan yleisöllä vastaanottoantennit asennettuina niin, että he kykenevät rennosti arvostamaan tätä stand up-komiikkapuolta. Tapani halltsee nimittäin tämänkin osaston- ja vieläpä suvereenisti. Laulupuolen mies joka tapauksessa hoiti sellaisella antaumuksella, että oksat pois!

      Olen nyt nähnyt neljä Sydämellisesti-kiertueen konserttia, ja jokainen niistä on ollut vähän erilainen! Jokainen on ollut hyvä! Korviini on kuitenkin kantautunut tietoa siitä, että Tapani olisi Porin konsertissa (jota en itse ollut kuuntelemassa) heittänyt jossain välissä siinä määrin värikästä huulta, etteivät kaikki paikalle olleet osanneet sitä arvostaa. Eikä tästä voi tietenkään yleisöä moittia. Konserttiin tullaan aina tietyin odotuksin, ja jos ne odotukset eivät täyty, seuraa hämmennys, vaikka ohjelma olisi tarkkaa ottaen ollutkin ihan kelpo "taidepaukku".



      Sanavalmis Soile lähetti oivallisen kirjeen. Lukekaa ja nauttikaa : )

      "Eihän edes tasavallan presidenttiin suunnata noin hirveitä paineita. Miten ihmeessä Tapanin psyyke kestää tuon hirveän prässin minkä alaisena hän on jo vuosikymmenet ollut? Ihmispoloinen..ei ihme, että aina ei kestäkään.

      Voin hyvin kuvitella, miten rasittavaa ja hermoja repivää tuo renkaanvaihtojupakka Tehtaankadun sateessa oli. En usko, että Tapanin kanssa järkevä neuvottelu noissa tilanteissa varmaankaan sujuu. Onneksi homma kuitenkin hoitui ihan kohtuullisesti. Mutta ihme juttu, että tuostakin ehdittiin jo kiekaista Iltapäivälehtien otsikoksi asti. Ymmärtäisin, jos lääkäri olisi myöhässä aivoleikkauksesta ja potilas vaarassa menehtyä, mutta eikö tässä ole kyseessä vain viihteestä? Kuinka ihmeessä sitä ollaan niin hevosen selässä, että vartin myöhästyminen saa kupin nurin vaikka tarkoituksena on viettää hauska ilta hyvässä seurassa?

      Ihmisillä on ilmeisesti aivan uskomattoman suuret odotukset ja nämä "fanit" toisaalta tuovan Tapanillekin leivän, mutta toisaalta sitten myös myrkyttävät hänen elämänsä. Joillekkin kun ei näytä riittävän mikään. Välillä valitetaan, ettei ollut tarpeeksi välirepliikkejä – välillä niitä on liikaa. Tai ovat vääränlaisia. Voi hyväjumala sentään. Ei ihme, jos taiteilijalta aina välillä menee hermot.."

    • just niin

      Tuossa "Soilen" kirjoituksessa oli täyttä asiaa.

    • Budde

      Ei kukaan jaksa lukea noita Ninan Blogeja. Ja kun ne eivät ole puolueettomiakaan.
      Olis vaan syytä tunnustaa, että Tapsa mokasi taas kerran. Näitä on paljon ollut ja kaikkia emme ole vielä nähneetkään. Voi olla että pahin on edessä.
      Hienoa, että näitä vanhoja juttuja tuodaan tänne välillä. Uudet lukijat eivät varmaan edes tiedä näitä vanhoja juttuja. On hyvä, että Tapsasta muodostuu oikea kuva ihmisille.

    • Vain viihdettä.

      Todella kuten Soile kirjoitti: kysymys on vain viihteestä ei taiteesta.

    • jousimis!

      Olin eka kertaa Kansan konsertissa.
      Konsertti alkoi aika jännittyneesti.
      Yleisö ikäänkuin odotti, että mokaako.
      Laulu oli alivireistä, ja hapuilevaa.
      Mutta sitten Kansa tempasi tambu-
      riinin, ja esitti ilmeisesti oman sovi-
      tuksensa. Yleisö hurrasi, ja nousi
      seisomaan. Olipa yksi riemukkaim-
      mista konserteista.
      Että kyllä Kansa osaa, jos haluaa.

      • Matti boy

        Ehkäpä olin samassa konsertissa. Voi elämän kevät
        sitä riemua. Tapsa hyppi ja hihkui kuin nuori poika.
        Poissa oli se mikin takana asennossa seisova seiväs.
        Tapsa! Jos luet tätä, niin vetäisepä ainakin yksi tam-
        buriinikonsertti. Olis ilo nähdä sinua iloisena ja riehak-
        kaana. Ja niinkuin huomasit, yleisö tykkäsi.


      • voi teitä faneja !
        Matti boy kirjoitti:

        Ehkäpä olin samassa konsertissa. Voi elämän kevät
        sitä riemua. Tapsa hyppi ja hihkui kuin nuori poika.
        Poissa oli se mikin takana asennossa seisova seiväs.
        Tapsa! Jos luet tätä, niin vetäisepä ainakin yksi tam-
        buriinikonsertti. Olis ilo nähdä sinua iloisena ja riehak-
        kaana. Ja niinkuin huomasit, yleisö tykkäsi.

        Ja näin tyylikkäästi selvästi sama ihminen kirjoittaa kaksi peräkkäistä ylistystä peräkanaa eri nimimerkillä.

        On niin vakuuttavaa, että.....


    • katupoikien laulu

      No eipä uskois Tapsasta..Harmittavaa miten nämä suuret tähdet ovat outoja.Mulla ikävä kokemus Taipaleen Reskasta.Kauan ja monta vuotta olin, siis olin, hänen faninsa ja aina toivoin ja odotin sitä päivää kun pääsisin livenä katsomaan ja kuuntelemaan häntä.no kerran se mahdollisuus tulikin.Tänne Turkuun erääseen tunnettuun lafkaan jota luotsaa paikallinen tunnettu ohj.toimisto.Mä oon hyvin pienituloinen, eikä olis ollut oikein varaa tuhlata ravintolalippuun vähiä rahojani, mutta kun olin niin odottanut Reiskan keikkaa päätin syödä kaurapuuroo kuukauden ja törsätä tähän.Pettymykseni oli sanoinkuvaamaton kun katsoin esiintymistään.Reiska vilkuili rannekelloaan koko ajan,ilmeisesti ettei mene tauko ohisuun.Ei ollut yleisöystävällinen ollenkaan.Nimmaria ei antanut eikä kuunnellut kun yritin kaikesta huolimatta antaa positiivista palautetta siitä miten kovasti pidän hänen lauluistaan ja ollut kauan fani ymsyms.Takahuoneeseen herralla oli kova kiire.Töykeästi käyttäytyi.Lähdinkin pois typertyneenä moisesta enkä jäänyt toista settiä kuuntelemaan.Reiskan lauluja en kuuntele enää.

      • äidin pikkupoika

        Mitä ihmettä sinä Reijo Taipaletta vedät tähän keskusteluun ? Koko kirjoituksesi on niin lapsellista peetä, että jokainen ymmärtää ettet ole koskaan kyseistä herraa edes tavannut.

        Itse olen pitkän muusikkourani aikana säestänyt molempia laulajia ja on erittäin helppo sanoa, että kumman kanssa keikkaa on helpompi tehdä.

        Reijo Taipale on reilu ja mutkaton mies keikkakuvioissa, hauska huumorintajuinen mies, erittäin vaivaton säestettävä ja osaa arvostaa bändinsä muusikoita, mutta tuo toinen .....

        No joo, jääköön nyt sanomatta !


      • ******************
        äidin pikkupoika kirjoitti:

        Mitä ihmettä sinä Reijo Taipaletta vedät tähän keskusteluun ? Koko kirjoituksesi on niin lapsellista peetä, että jokainen ymmärtää ettet ole koskaan kyseistä herraa edes tavannut.

        Itse olen pitkän muusikkourani aikana säestänyt molempia laulajia ja on erittäin helppo sanoa, että kumman kanssa keikkaa on helpompi tehdä.

        Reijo Taipale on reilu ja mutkaton mies keikkakuvioissa, hauska huumorintajuinen mies, erittäin vaivaton säestettävä ja osaa arvostaa bändinsä muusikoita, mutta tuo toinen .....

        No joo, jääköön nyt sanomatta !

        Reijo Taipale saattaa olla mutkaton ja mukava soittajan kannalta, mutta ei hän minunkaan kokemuksieni mukaan mikään erikoisen hyvä yleisönpalvelija ole. Sitä jatkuvaa kelloon vilkuilua olen myös havainnut hänen harrastavan esiintyessään. Minusta se on vähän epäkohteliasta maksavaa yleisöä kohtaan.

        Samoin kuin kännissä esiintyminen on kyllä pahinta yleisön aliarviointia mitä olla voi. Reijo Taipale on muutaan otteeseen vuosien saatossa esiintynyt keikoillaan aika huomattavassakin hiprakassa välillä. Näiltä kerroilta olisi vaikka millaisia vähemmän mairittelevia juttuja Reiskasta kerrottavana. Tapani Kansa sitävastoin ei ole ikinä humalassa esiintymisiin sortunut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe