Jälkiviisautta

Zaizaizaijaa

11

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aijaijaa

      Näin sitten viimein kävi:



      Tapani Kansan kiertue keskeytettiin yleisöpalautteen perusteella

      18.12.2008 8:44

    • Buralin

      Jälkiviisaus on turhaa sanotaan, mutta jotkut voisivat oppia omista kirjoituksistaan.
      Täytyy sanoa, että särkynyt sydän oli oikeassa kirjoituksissaan. Hän näki jo edellisessä konsertissa Tampereella, etttä kaikki ei ole kunnossa. Kiitos hänelle rehellisestä kirjoituksesta. Muiden fanien kohdalla rehellisyydestä ei voi puhua tai sitten kysymys on täydellisestä sokeudesta nähdä asioita.
      Palstan sheriffi uralin kertoi menevänsä seuraavana lauantaina Kulttuuritalon konserttiin ja kirjoittikin tänne konsertista ylistävän arvostelun. Kun konserttikiertue suuren negatiivisen yleisöpalautteen takia keskeytettiin, uralin poisti oman viestinsä täältä. Näinhän sitä kuuluu tehdä!

      • että sillee.....

        Sydämellisesti- konserttikiertuetta EI keskeytetty, vaan heti sen perään ollut joulukonserttikiertue vuonna 2008.
        Sydämellisesti konserttikiertueella oli monia oikein mainiosti sujuneita konserttejakin ( myöskin Tampereen konsertista tykkäsi monet paljon ( itseni mukaanlukien)vaikka ilmeisesti Särkynyt sydän ei konsertin välispiikeistä pitänytkään . Turussa ollut konsertti oli se joka sitä kohua aiheutti niin ,että lehtilööpeissäkin siitä kirjoiteltiin ja Porin konsertti ei sujunut nappiin tuolla kiertueella.


    • Haukion kala

      Oknimimerkin olisi syytä mennä itseensä. Hän haukkuu särkynyttä sydäntä '''''''ääliöksi. Näin jälkikäteen särkynyt sydän ei voinut osuvammin kirjoittaa. Joittenkin olisi syytä oppia kirjoituksistaan ja jopa hävetä loukkauksiaan muita kohtaan.

    • Niin hiljaa

      On tainnut fanit mennä hiljaiseksi täällä...

    • loimii.

      2008 Sydämellisesti- konsertti Helsingin Kulttuuritalolla oli suurenmoinen. Olin siellä itse ja Tapsa oli todella mainiossa vedossa sellä. Paikanpäällähän oli myös Iltalehden toimittajia kärkkymässä sitä , että voisivat kirjoittaa kohujutun konsertista. ( Kulttuuritalon konserttihan oli tuon joissakin närää aiheuttaneen Turun konsertin jälkeen ).
      Mahtoi olla näille toimittajille pettymys kun Tapsa ei antanutkaan aihetta kohu-uutisointiin.
      Myöskin Järvenpäässä Tapsalla oli todella mainio Sydämellisesti- konsertti. Tapsan kotisivuillekkin tuo konsertti oli kokonaisuudessaan välispiikkeineen kaikkineen äänitetty eikä minkäänlaista moitteen sijaa siinä konsertissa ollut.

    • Sibeliustalolla

      Samaisen konserttikiertueen konsertti Lahden Sibeliustalolla sujui näin. Lainaus on Iltalehden jutusta 29.11 2008 (Maria Ruuska):

      "Kiirehdi rakkahin, jos rakkaus kutsuu", tunnelmoi Tapani Kansa upealla äänellään konsertin avauskappaleessa "Syyslaulu" Lahden Sibeliustalossa.
      Viime keskiviikon Turun konsertin haparointi on tiessään. Taiteilija esiintyy rauhallisen itsevarmasti lähes loppuunmyydylle katsomolle.
      Auringonkukkia on levitetty lavalle.
      Smile- kappeleen svengaava rytmi ja lämmin tunnelma tuovat kaamokseen positiivista energiaa.
      -Tämä tuo aurinkoa sydämiin, Kansa toteaa.

      Ennen ikisuosikki Delilahia Kansa miettii ääneen, miksi hän on joutunut levyttämään niin monia parisuhdedraamoja. Kuulijat hymähtävät hyväntuulisesti.
      Hurjalla vireellä esitetty dramaattinen Delilah kirvoittaa raikuvat ablodit.
      Väliajalle siirryttäesä joku huutaa vielä katsomosta : Tahtoo lisää ! ".

      - Kaikki on kiinni fiiliksestä. Minä en pysty lavalla näyttelemään, Kansa toteaa takahuoneessa konsertivieraiden jaloitellesa lämpiössä.
      Keskiviikon rengasrikon aiheuttama mielipaha, joka haittasi konserttia, siihen valmistautumista ja keskittymistä, on nyt tiessään.
      Sibeliustalon konsertti on toiseksi viimeinen etappi Sydämellisesti- kiertueella. Tänään kiertue huipentuu Helsingin kulttuuritalolle.

      Toinen puoliaika on vauhdikas
      - Jos Viipuri oli ennen vanhaan Suomen iloisin kaupunki, on se tänä päivänä varmasti Lahti hauskuuttaa Kansa yleisöä.
      "Äidin pikkupoika" saa katsojien varpaat vipattamaan ja huulet tavailemaan hittikappaleen sanoja.
      Ennen viimeistä kappaletta Kansa heittää puvuntakkinsa flyygelin päälle ja käärii mustan silkkipaitansa hihat. Lopetuskappale ei voi olla mikään muu kuin R-A-K-A-S.
      -Löysätkää herrat myössiellä kravattejanne, hän kehottaa.
      Naisia ei tarvitse kahta kertaa pyytää yhtymään kertosäkeeseen.

    • ********************

      Ninan Blogista 30.11.2008

      Eilen illalla oli Sydämellisesti-viihdekiertueen viimeinen konsertti, Helsingin Kulttuuritalolla.
      Tämä oli järjestyksessä viides kiertueen näkemistäni konserteista, enkä voi todeta muuta kuin, että meno oli mahtava.
      Jälleen kerran!
      Syyttääkää jääviksi jos haluatte.
      Mutta ennen kuin hirveästi innostutte hyökkäämään subjektiivista mielipidettäni vastaan, käykääpä itsekin joku kerta kuuntelemssa Tapanin konserttia.
      Saatatte yllättyä.
      Myönteisesti yllättyneeltä vaikutti ainakin Iltalehden väki, joka KERRANKIN oli vaivautunut paikan päälle seuraaman esitystä, josta olivat kaiken maailman epämääräisten kuulo- ja huhupuheiden perusteella laatineet MURSKAAVAT LÖÖPIT.
      En tiedä, missä ovat lööpimaakarit hankkinet journalistisen oppinnsa, mutta eivät he ainakaan tutkivasta journalismista välitä tuon taivaallista.
      Minulle soitti muutama päivä sitten näin maltillisesti sanottuna oudon tuntuinen hihhuli, joka kurkku kireänä ja täriesevällä äänellä suhisi hampaittensa välistä haukkunensa Tapania ja Tapanin esityksiä ainakin kahdellakymmnellä eri nimimerkillä mm Hesarin nettipalstoilla, tarkoituksenaan "tuhota miehen." Elämme aika surullista aikaa kun tällaiset hörhöt määräilevät, mitä isolevikkiset lehdet pistävät lehtiensä pääotsikoiksi.
      Eräs Iltalehden toimittaja tuli eilisen Kulttuuritalon konsertin väliaikani luokseni ihmettelemään, miten hyvin Tapani laulaa ja esiintyy.
      Mutta hyvänen aika, sitäthän tähän hän on tehnyt jo 40 vuotta! valoitin toimittajaa, joka ei koskaan aiemmin ollut kuullut Tapani livenä.
      Välillä ihmettelen, missä todellisuudessa suomalaiset toimittajat elävät, sillä yllättävän huonosti he ovat perillä asioista, joista laativat juttunsa ja otsikkonsa.

      Tänään soitti sinänsä ihan ystävällisen oloinen Iltasanomien toimittaja kysyäkseni miten eilisilta Kulttuuritalo oli sujunut.
      Mitä, ettekö olleet paikalla?!! puuskahdin toimittajalle, ja kehoitin häntä soittamaan Iltalehteen.
      Sieltä kun oli muutama toimittaja saapunut Kulttuuritalolle ottakseen vihdoin ja viimein selvää minkälaista miestä ovat viime aikoina jättiotsikoin ja mahdollisimman rumin kuvin murjoneet.

      En minä silti koko toimittajakuntaa halua morkata.
      Iltapäivälehdissäkin työskentelee useita, erittäin fiksuja, jopa välkkyjä, toimittajia, jotka tuskin ovat antaunuet alalle kaatakseen likavettä tuskin edes tuntemiensa ihmisten ylle.
      Joku on vain antanut heille määräyksen toimia kuten käsketään.
      Miksikö?
      Siksi, että Alma-median rahassa rypevät paksumahaiset osakkeenomistajat saisivat vielä lisää rahaa, vaikkei heillä ole kunnon käyttöä edes entisilleen säästöilleen.
      Irvokasta, vai kuinka? Jotta nämä onnettomat paksukaiset täyttäisivät pullottavia tilejään entisestään on toimittajien hiki hatussa ladittava sensaatiojuttuja, joiden tarkoituksena on vahingoittaa antaumuksellisesti työtä tekevien, mutta julkisuusasemansa vuoksi helposti puukotettavien kansalaisten elämää.

    • ******************

      Ninan Blogiin joku oli kirjoittanut tuolloin 2008 myös näin osuvasti sen jälkeen kun jotkut nirppanokat Turun konsertista olivat mekkalan nostaneet :

      " Rupesin analysoimaan tätä Tapanin ja hänen konserttiyleisönsä välistä suhdetta ja ällistyin, kun huomasin miten Tapsan konserttiyleisö käyttää huomattavasti määrin samanlaista tekniikkaa Tapania kohtaan kuin mitä käyttää esim. vaimojaan pahoinpitelevät miehenköriläät tai jopa suuremmat ryhmät, jotka haluavat polkea jalkoihinsa jonkin pienemmän ja heikomman ryhmän edustajat.

      Jos et aiemmin ole tutustunut käsitteeseen "härskartekniker" suosittelen sitä lämpimästi jatkoa ajatellen. Sillä tavalla noihin faneihin voi saada hiukka terveellistä välimatkaa. Kuuntelehan tätä:

      Sosiaalipsykologian professori Berit Ås sanoo, että näitä tekniikoita voidaan käyttää patriarkaalisessa yhteiskunnassa, jossa nainen määritellään objektiksi ja omistettavissa olevaksi esineeksi (omasta mielestäni tämä pätee myös fanien asenteeseen Tapania kohtaan ;-) . Tekniikoita voi käyttää joko yksittäin tai tarkoitukseen tarvittavassa yhdistelmässä.

      Olen havaitsevinani ainakin kolmen tekniikan käyttöä (viidestä mahdollisesta) tässä Tapanin hommassa.

      Ensinnäkin "dubbelbestraffning" – teet niin tai näin – aina sinua rangaistaan. Jos selität yleisöllesi myöhästymisesi syyn – sinua moititaan turhasta ajan hukasta. Jos taas et selittele vaan ryhdyt heti laulamaan, sinua väitetään ylpeäksi ja yleisöäsi halveksivaksi. Jos menet lavalle märässä esiintymisasussa hyvittääksesi jo menetettyä esiintymisaikaa, sinua moititaan siitä, että ensimmäinen puoliaika kuitenkin jäi lyhyemmäksi kuin tavallista. Jos taas tuhlaisit aikaa vielä vaatteiden vaihtoon ennen konsertin alkua, sinua moitittaisiin siitä, että asetat itsesi etusijalle silloinkin kun yleisö on jo joutunut odottamaan konsertin myöhästyessä. Jos sairastut, koska olet itseäsi säästämättä esiintynyt läpimärässä puvussa, sinua moititaan koska peruutettu konsertti = olet pettänyt fanisi.

      Toiseksi "påförande av skuld och skam". Elikkä Tapanin viaksi laitetaan ne huonot autonrenkaat, jotka Tapanista riippumattomista syistä poksahtelevat juuri silloin, kun se vähiten sopisi.

      "Förlöjligande" taas näkyy näissä välirepliikkien kritisoinnissa. Joidenkin mielestähän ne ovat yliampuvia, liian pitkiä, huonolla maulla tehtyjä, varmoja merkkejä "sairastumisesta" jne. Toisaalta niitä kuitenkin vaaditaan, joten poiskaan niitä ei voi jättää..

      Ihan oikeasti olen sitä mieltä, että harva pärjäisi vuosikymmenet noissa työolosuhteissa pimahtamatta. Herkälle taiteilijasielulle tuollainen paine on tietysti vielä erityisen kova paikka.

      Minusta Tapani on ottanut ihan oikeanlaisen asenteen, jos hän viis välittää noista faniensa urputuksista. Parasta olla siis vain oma itsensä. Sellaisena joko siis kelpaa – tai sitten ei. Mahdottomaan tilanteeseen joutuu vain yrittämällä olla kaikille mieliksi. Se ei nimittäin ole mahdollista juuri siksi, että ihmisten odotuksen häntä kohtaan ovat monesti täydellisessä ristiriidassa keskenään.

      Me naiset olemme viime vuosikymmenten aikana kokeneet hiukka samanlaista kohtelua: jos jäämme kotiäideiksi, meitä haukutaan siipiveikoiksi. Jos taas viemme lapsemme tarhaan – olemmekin itsekkäitä uranaisia, jotka asettavat oman parhaansa lasten parhaan edelle. "Skuld och skam" on varmasti tuttuja käsitteitä jokaiselle perheenemännälle. Ja miksei myös "förlöjligande" – onhan se täysin naurettavaa, että normaalilla älykkyydellä varustettu nainen jää kotiin lieden ja nyrkin väliin. Toisaalta on myös naurettavaa, että ICA:n kassatätinä olo muka on tärkeämpää kuin oman lapsen hoito..

      Kuten huomaat, kyllä meitä ihmisiä voidaan painaa alas keinolla jos toisellakin. Viimeaikoina olen ollut huomaavinani, että Tapanin mielialahäiriötä yritetään taas vetää esiin fanien taholta ja häntä ollaan lähettämässä kotiin "lepäämään". Elikkä Tapanin avoimuutta yritetään käyttää keppihevosena häntä vastaan.

      Toistankin siis itseäni sanomalla, että onneksi Tapsalla on sinunlaisesi exä, joka uskaltaa sanoa napakastikin ja puolustaa "heikompaansa" silloin kun sitä tarvitaan."

    • en tajua

      Miksik pitää vanhoja asioita vatvoa ? En ymmärrä. Jäättekö yleensäkin puimaan vuosien takaisia asioita vai pysytyttekö menemään elämässänne eteenkinpäin ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe