Halapa kotiteatterilaite ja oikeat kaiuttimet

vanhan liiton mies

Neuvokaapa viisaat!

Tarkoituksena on saada makkariin telkkarin seuraksi vähän parempaa ääntä, ei siis mitään hifistudiota eikä edes kotiteatteria. Blueray, cd, mp3 ja radio pitäisi kuulua. Nykyiset halvatkin kotiteatterilaitteet ovat kivan monipuolisia ja helppokäyttöisiä mutta voi äiti sitä "äänentoistoa".

Eli kysymys kuuluu, että voineeko tuollaiseen parin sadan 2.1- järjestelmän kotiteatterilaitteeseen laittaa paremmat kaiuttimet, vaikkapa Tangent EVO4 tai vastaavat äänentoistoon suunnitellut kaiutimet alkuperäisten kaiuttimien näköispatsaan tilalle.... toimiiko, riittäkö teho edes hiljaisella äänellä tai tuleeko muita ongelmia?

72

3650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No joo

      Onnistuuhan se sekoittelu varmasti, mutta en suosittele sotkemaan "leluja" & ns. oikeita laitteita keskenään. Ostaisin ennemmin erillisen Blu-Ray soittimen (alle 100 € saa jo varmasti riittävän laadukkaan soittimen) esim. käytettynä laadukkaan vahvistimen, tosin saahan normikäyttäjälle jo hyviä vahvistimia n. 250 - 300 € hintaan. Tuo on kuitenkin pienehkö sijoitus siihen varmasti tulevaan itkuun ja persiistäpuristukseen nähden.

      Ne on nuo valmispaketit käsittääkseni suunniteltu toimimaan "parhaiten" omilla värkeillään. :)

      • Vanhan liiton mies

        Jep. Olen itse kallistumassa vähän samoille linjoille. Jätetään lelut lapsille...


    • Deadlift

      Ei kannata ostaa halpaa paskaa!

      Kunnolliset laitteet maksaa 30000-40000 euroa.

      • Pori-palstallakin käynyt

        Kyse on siis nimimerkki Deadlift:sta.


    • Tuuria 2345ds

      Kunnon kaiuttimiin kannattaa satsata. Se ei tarkoita, että niiden olisi oltava Genelecit, mutta niihin menee vähintään yhtä paljon rahaa kuin viritinvahvistimeen ja bluerayhin. Nimimerkki "No joo" antoi siltä osin hyvän esimerkin.

      Hieman peruspaketteja kalliimmalla saa usein jo selvästi laadukkampaa ääntä. Itse ostin ennen Joulua Denonin 5.1. sarjan, joka oli juuri poistumassa myynnistä uudemman mallin tieltä. Teknisten tietojen perusteella kaiuttimet ovat paremmat kuin uudemmassa sarjassa ja ne ovat tukevarakenteiset. Olen jopa ollut positiivisesti yllättynyt tämän alle 500 EUR hintaisen laitteiston ääneen. Alunperin olin ajatellut sijoittaa saman verran 2.1. kaiutinjärjestelmään... Ei se vielä varsinaista Hifiä tarjoa, mutta parempaa ääntä kuin mitä yleensä olen tuttujen "kotiteattereista" kuullut.

      Jos maltat, kannattaa seurata hetken aikaa tarjouksia.

    • ???

      Ymmärtäisin jos tulisi johonkin muuhun huoneeseen, mutta ikävää jollei makuuhuoneessa ole enää muuta mielenkiintoista...

      • Ymmärsin

        Alanharrastajilla on "bängäyshuone" erikseen.


    • viikon vinkki

      Osta joko hyvä tai halpa,molempia et samalla kerralla saa..

    • jokoostit

      Osta hyväksi todettu perusvahvistin parillasataa ja vaikka magnat quantum 603 kajarit.Kokeile ensin ilman subia ja hanki jos kaipaat, telkkari ei tarvi mielestäni aina mitään teatterijytinää.

      Mulla on magnatteja kotiteatteri ja oon ollu tyytväinen hinta/laatusuhteeseen.

      603 set ihan ylimitoitettu takakaiuttimiks mutta halusin ne jos joskus käyttää niitä kahdestaan .

    • check321

      Jos tv:stä löytyy äänen linjatasoinen ulostulo etkä tarvitse monikanavaääntä, pelkät aktiivikaiuttimetkin riittävät. Genelecin ohella pieniä ja suhteellisen edullisia (kaikki on tietenkin suhteellista) aktiivikaiuttimia löytyy mm. Audiopro:lta ja Audioengineltä, ja jos koko ei ole este, valikoima tietenkin kasvaa.

      Varteenotettava vaihtoehto on myös edullinen stereovahvistin, nämä kun ovat yleensä laadultaan ja käytettävyydeltään samanhintaisia kotiteatterivahvistimia parempia (jos siis monikanavaääntä ei tarvita) ja kaveriksi edulliset hifikaiuttimet. Vaihtoehtoja on runsaasti, kuuntelemalla selviävät omaan makuun parhaiten sopivat.

      Valmispakkaukset jättäisin rauhaan, ellei jonkin sarjan äänenlaatu nyt esimerkiksi liikkeessä kuuntelun perusteella erityisesti miellytä.

      • Behringeriltäkin löytyy halvalla hyvät aktiivikaiuttimet


    • kovasti väsynyt

      Just joo, ja makuuhuone-naapurit tykkää.

      Itse joudun taistelemaan naapurista kuuluvien äänien kanssa, kyseessä ei ole mitkään pienet äänet , se, että he toisivat vielä makkariinkin telkkarin ja vielä kotiteatterin kanssa niin apua, hyvästi ne vähätkin unet :(

    • aika ajaa yli,kehity

      Vanhankansanmiehenä ostin itselleni makkariimme kotiteattrin kaikilla herkuilla ja ostin spnyn 2.1 :set maksoin niistä alle 500 euroa ja voi katsoa uudet videot(siniset kotelot) ja liitin yhdistelmään pienen laitteen,joka vastaanottaa myös tietokoneista taikka pyhelimestani spotifyin ja mahdollisuus kolme D ohjelmien katseluun ja telkkarikin on sonyn ja koko pakka maksoi 1300 euroa ,mutta nyt tulee äänet kauniisti,on esiasennettuja musiikin cenrejä ja movie,,musiikki,ym.asetuksia ja valokuvia voi katsella ja mp3 set wmat ja saa liitettyä siihen myös tietokoneen joko hdmi:n kauta taika Bluutooth:lla ja tehossa on 350 w ja kunnollinen subbari,olen noita edullisempia ostellut,mutta rahat on menneet turhuuksiin,olisi heti pitänyt ostaa kunnolliset sonyt,koska vertasin monia erilaisia laitteita,koska en enään ole pysynyt mukana noiden kehityksessä,aika ajaa ohitse,niin kokeilin kaikki Bosen,ym,muut laatumerkit ruunuradiossa,mutta tässä oli niin paljon hienouksia mukana tuohon alle 500 euron hintaan,tosin se oli tarjouksessa ja ovh:han oli 890 euroa,mutta eipä ole katua tarvinnut vielä ja kuvanlaatu on erittäin hyvä molemmissa televisioissamme,vaikka toinen on samsungin ja toinen sonyn,niin kuva on huippuluokkaa ,ainakin itse olen tyytyväinen näihin ja äänenlaatu on parasta mitä olen kuunnellut ja 2,1 :set oli griteerinä,koska ei mene tilaa makuuhuoneesta ja valokuitukaapelilla pystyn nyt television ohjelmatkin seuraamaan,noiden kotiteatterilaitteiden kautta ,joten tv-katselukin tuli mukavammaksi ja koko setti toimii yhdelä kaukosäätimellä,vaikka molempiinhan tuli omat mukaan,nyt joku hifistelijä sanoo,että ihan potaskat,mutta minulle 50 yli vuotiaalle nuo on todellakin hyvät,joten hinta ja laatu on sopusuhteessa.

    • 47563jfjgj

      Jopas on kommentteja.

      No totta tuo että halvalla ei saa hyvää, mutta ei hyväkään maltaita maksa
      kun käyttää hieman järkeä.

      Toimivat systeemit saa jo muutamalla tonnilla, 2-3 tuhatta. Jos tietää mistä
      ostaa eikä laitteiden tarvitse olla uusinta muotia, selviää jo puolella tuostakin.
      Myös äänentoiston ammattilaisilta saa asiaan apua, eikä maksa älyttömiä.

    • huuuhaaata

      ei makuuhuoneessa tarvita mitään tuollaisia tietysti jos viagra ei auta niin jotain filmejä vois kokeilla.????

    • normaali kuluttaja

      Itselläni Bravian kotiteatteri johon kuuluu 2.1 ,kunnollinen subbari ja mukaan sain kahdet langattomat kuulokkeet,niin jos menee koisimaan,niin saavat samalla kadullakin asuvat koisia,oikeastaan tuossakin laitteessa oli kaikki mitä voisin kuvitella joskus tarvitsevani,radiota kuuntelen yläkerrassa makkarissa enempi päivisin,niin nuo tehot on hyvät ja toistaa kaikki formaatit.

    • aoilsk

      Tuossa on hinta-/laatusuhteeltaan erinomainen vahvistin. Saanut kehuja taannoin hifi-lehdeltäkin. Itselläni on tuommoinen olohuoneessa. Ainoa miinus on HDMI-liitännän puute, mutta plussana phono-liitin levysoittimelle.

      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/9873/fmrn

      ProCaster av4330

    • äly älä jätä

      Elät parisuhteessa? ja hauat katella telkkaria yhteisessä makuuhuoneessanne??? onneksi en kuulu tuohon parisuhteeseen.....jos makuuhuoneessa ei muuta tekemistä ole kahden kesken, niin ei todellakaan käy kateeksi oli minkä hintaset / tasoset vehkeet tahansa ...

      • 18+19=2,4

        Toisten makuuhuonepuuhat (tai niiden puute) ei kuulu tähän asiaan eikä sinulle, eikä muillekaan. Perustakoon makuuhuoneeseensa vaikka pyörtyneiden oravien virkistyspisteen, mutta meille muille se ei kuulu.


    • Budjettiasi

      et kertonut. mutta, mutta... ei nyt ihan halvimmasta lähdetä kuitenkaan... Onhan ok tason vaihtoehtoja.

      Blu-Ray soitin laadukas viritin tai stereovahvistin

      Blu-Ray soitin aktiivikaiuttimet, esim. Audio Pro LV2, toki halvemmat Addon sarjankin (One, Two, Three, Four ja Five) mallit kuulostavat tv:n omia ääniä paremmalta. Saapi mustana ja valkoisenakin. Uudempia 4 ja 5 sarjaa taitaa saada muinakin väreinä.

      Samoissa hintaluokissa (Audio Pro LV2 kanssa) pyörivä "paketti" joka on saanut yllättävän paljon kehuja olisi Cambridge Audio Minx 212.

      n. 300 € hintaluokassa varmasti hyvä olisi esim. Philips MBD7020/12 sarja. Toistaa Blu-Rayt, mp3 jne. formaatit.

      Onneksi on tarjolla pilvin pimein vaihtoehtoja, toisaalta se kyllä sekoittaakin aikas hyvin pakkaa. Less is more, vai miten se oli?

    • Äänittäjä12

      Kyllä se koti oloissa riittää langattomat kuulokkeet, niin ei häiritse naapureita eikä itse reakoi ylimääräisiin ääniin.
      Minä käytän itse langallisia kuulokkeita aidompaan äänen kuunteluun, jopa keski yön jäkeen, saa rauhassa kuunnella mitä haluaa.

    • kklklll

      Kannattaa käyttää hyväkseen näitä highend-pellejä, ja ostaa pari laitesukupolvea vanhat käytetyt. Kaiuttimet on se tärkein osa systeemiä. 300:lla saat erinomaisen huippujärjestelmän kun seuraat vaan pörssiä ja huutonettiä. Ja on samalla ekoteko.

    • Päivikki68

      Lahjoita äänentoistoon tarkoittamasi rahat hyväntekeväisyyteen, niin saat elämyksiä, joita ei raha eikä mammona voita!

    • atomi68

      Itse ostin kotimaisen tietokirjan "Kotiteatteri - luo toimiva viihdekeskus" ( kirjoittaja Kaj Laaksonen / Docendo julkastu 2011). Kirjassa saa hyvin ymmärrettävästi tietoa ja vinkkejä kaikkeen mikä liittyy oman kotiteatterin ostamiseen valmiina kaupasta tai sitten sen rakentamiseen vaikka täysin omaan huoneeseen.

    • atomi68

      Tässä linkki kustantajan (Docendo) sivulle tuosta tietokirjasta "Kotiteatteri - luo toimiva viihdekeskus" Itse ajattelin ekana hankkia tietoa ja ymmärrystä näihin kotiteatteri asioihin ja sitten vasta mennä kauppaan ostoksille.
      http://www.docendo.fi/tuote/951-0-37142-4

    • että näinnnn

      Kyllä minulla on läppäristäni you-tuben piisilistani melkein aina taustalla soimassa.

      Ensin menee rakentamaani systeemiin overtone/kaiku-boksiin jossa on elektroniikka ja säätönupit edessä volyymille ja sitten kaksi overtoneille ja kaiulle yksi. Tästä boksista menee siis overtoneilla varustettuna ensin varsinaisessa vahvistinboksissa olevaan op-amppiin tinaamani - 20db 3-tie eqvalisaattoriin nyt vähän ikäänkuin loudnessiksi säädettynä. Siitä jatkaa vahvistimessa oleviin basso ja diskanttibuustauksiin joista on katkaisimet vahvistimen paneliin. Tästä jatkaa overtone/kaiku-boxin kaikuun ja siitä edelleen kaikujousiin ja kaikujousista kaiku/overtone-boksissa olevaan kaiun osalta säädettävään mikseriin johon siis menee myös suora kaiuton singnaali. Tästä jatkaa tloiseen - 20db 3-tie equalisaattoriin josta on nupit vahvistinboksin paneliin.Tästä menee erilliskomponenteista ilman vastuksia(virtapeili ja fetti vakiovirtageneraattorina) tehtyyn symmetriseen( - 30v) differentiaalietuiseen komplimentääripääteastepariin(transistoreista tehtyyn).
      Kaiutinboksina on sitten järeillä kulmaraudoilla ja pulteilla 20mm filmivaneerista tehty 27cm kertaa 48cm kertaa 53cm boksi jossa tausta 10mm filmivaneeria. Kaikki on kiinni pulteilla ja kulmat vahvalla kulmaraudalla. kaiutinboxin alla on vahva patjamatto jotta ei alakertaan bassot kuuluisi.
      Itse kaiuttimena minulla on nyt yksi 70w Celestion kitaravahvistimen kaiutin. Tämän tehonkestävyys puhkipalamispistettä ajatellen on mitattu 380 wattiin, mutta siis tuon 70w kestää puhtaana.

      Minulla siis on tämä monona vaikka toinenkin samanlainen systeemi minulla on. Kaiku ja overtonet kuitenkin antavat elävän vaikutelman itse boksissa eikä tässä stereoita kaivata. Myöskin verrattain pieni volyymi riittää antamaan liven tuntuisen saundin kun on nämä overtonet ja kaiku.
      Ja bassoa ja diskanttiakin kyllä riittävästi saa korostettua vaikka ei nappuloita kaakkoon väännäkkään. Nämä overonet ovat aivan välttämätön lisäys erityisesti diskantteipuolta ajatellen. Kaiku on tärkeä kaikillakin alueilla keskialueilla ja bassopuolellakin.
      Kaikujousina minulla on accutrinksin jousia pitkällä ja keskipitkällä viiveellä.

      Niin että ei se ihan yksinkertaisesti se saundi läppärin kautta you-tuben listalta vielä kovin hyvältä kuullosta.

      • jhgfdfghj

        Hifikuulokkeilla kyllä kuulostaa hyvältä.


    • overDOSEtone

      Kyllä hulluja horinoita on ennenkin luettu, mutta tuo alkoi olemaan jo kärkipäätä. Onkiohan siellä laitoksessanne se vartiointi hiukan löysistynyt? Ei hyvää päivää.

      • että näinnnnnnnnnnnn

        Vapaaana olen hyvinkin, ja bisnestä teen ja ihan siis täysjärkisen kirjoissa.Nämä audiopuolen jutut eivät kyllä ole viime aikoina paljonkaan intresseissäni olleet.

        Tuo juttuni siis oli fakataa 100% Anonyyminä voi joku haluta puhua paskaa, mutta yhtä hyvin silloin voi vetää vaikka kuinka täyttä faktaa.
        Jos olisit audiopulen tekniikkaan ja elektroniikkaan perehtyny, ja varsinkin vielä sen historiaakin tunteva niin osaisut kyllä tulkita kirjoitukseni niinkun se on, täyttä faktaa. Eli minulla siis on käytössäni juuri senkaltaiset rakentamani systeemit mistä tuossa lyhyesti kerroin. Varsinaisesti olen näitä systeemejäni tehnyt kitaran, ja miksei myös vaikkapa luutun solo -playback tarkoituksiin, mutta myös esim. monet uudemmat techno-lajin, hose, dance, trance piisit sopivat hyvin näillä laitteillani kuunneltaviksi.Olen myös kitarvahvistimia tehnyt ja huoltanut, ja nämä paly-back- laitteenikin kyllä sopivat myös kitaravahvistimiksikin.


      • että näinnnnnnnnnnnn
        että näinnnnnnnnnnnn kirjoitti:

        Vapaaana olen hyvinkin, ja bisnestä teen ja ihan siis täysjärkisen kirjoissa.Nämä audiopuolen jutut eivät kyllä ole viime aikoina paljonkaan intresseissäni olleet.

        Tuo juttuni siis oli fakataa 100% Anonyyminä voi joku haluta puhua paskaa, mutta yhtä hyvin silloin voi vetää vaikka kuinka täyttä faktaa.
        Jos olisit audiopulen tekniikkaan ja elektroniikkaan perehtyny, ja varsinkin vielä sen historiaakin tunteva niin osaisut kyllä tulkita kirjoitukseni niinkun se on, täyttä faktaa. Eli minulla siis on käytössäni juuri senkaltaiset rakentamani systeemit mistä tuossa lyhyesti kerroin. Varsinaisesti olen näitä systeemejäni tehnyt kitaran, ja miksei myös vaikkapa luutun solo -playback tarkoituksiin, mutta myös esim. monet uudemmat techno-lajin, hose, dance, trance piisit sopivat hyvin näillä laitteillani kuunneltaviksi.Olen myös kitarvahvistimia tehnyt ja huoltanut, ja nämä paly-back- laitteenikin kyllä sopivat myös kitaravahvistimiksikin.

        Luettuani uudestaan juttuni huomasin sen jääneen pois, että tämä symmetrinen komplimentääripääteastevahvistinpari on tässä minulla kytkettynä siltaaan.


    • 222221111111

      Jos ei ole mikään hifisti ja pilkun ******** äänentoiston suhteen niin enimmäkseen satunnaisesti elokuvia katsovalle riittää mainiosti tuollainen ns halpis 2.1 kotiteatteri bluray soittimineen. Tällainen hakkaa tv:n äänentoiston mennen tullen ja riittää tavalliselle elokuvafriikille luomaan riittävän uskottavan äänimaailman.

      Eihän näissä äänentoisto ole sitä mitä yli 1000e laitteissa mutta tuskin monikaan elokuvan melskeen keskellä siihen ääneen niin paljon kiinnittää huomiota että se häiritsisi elokuvan katselua. Jytinää saa aikaan näillä halvemillakin laitteilla. Silti niitä kaikkein halvimpia kannattaa välttää koska siellä on mukana täyttä roskaa. Jos haluat parasta tällä saralla niin harman kardon bds 300 ja vaativampikin hifisti saattaa muuttaa mielipitteensä valmis paketeista. Hinta vaan on aika tyyris. Tuosta hinnasta kun laittaa puolet niin saa riittävän laitteen elokuville.

      Noita kalliimpia erillisiä laitteita suosittelen siinä tapauksessa että laitteita käyttää paljon pelkän musiikin kuunteluun. Tässä halpikset jää melko selvästi kakkosiksi.

      • että näinnnnnnnnnnnn

        Ihan asiallinen kommentti sinulta.
        Se on että en minä noista mainitsemistasi tasokkaammista hifi-laitteista ja niiden merkeistäkään mitään tiedä, arvaillen kyllä mitä niihin kuuluu ja miten ne ovat rakennettjua. Minulla siis on kokonaan viimeistä detaljia myöten itse suunnittelemani ja rakentamani play-back-systeemit.


    • Varoituksen sanaisena. Kyllä se nälkä kasvaa syödessä. Jos rahat tiukilla osta ennemmin kaksi kunnollista kaiutinta ja subbari ja joskus myöhemmin enemmän. Myöhemmin voi kuitenkin haluta paremmat ja silloin menisi kaikki vaihtoon, jos on ostanut koko setin huonompia.
      Takakaiuttimiksi kun riittää hieman heikommatkin.

      Playstation3 kannattaa harkita myös blueray soittimeksi kun hintaakaan ei ole kuin 240 ja sillä onnistuu myös mp3 kuuntelu,netissä selaaminen, pelaaminen, videoiden katselu...

    • studiosaundi

      Kuuntele kaiutinta! Osta se joka sinun korvaasi eniten miellyttää , sinulle sopivasta hintaluokasta! 2.1 setillä voi aivan hyvin aloittaa ja laatu on todennäköisesti parempi jos sijoittaa saman rahan kahteen kaiuttimeen kuin viiteen - yhdeksään.
      Subbari on helppo rakentaa itsekkin. Jos sellaista sitten oikeasti tarvitsee.
      Vahvistimeksi jos 5.1 settiä lähtee rakentamaan Vaikka Onkyo TX-NR 609 tai yamaha vastaava malli. Sitten pari hyvää kaiutinta siihen ja kuuntelemaan ja jos joskus haluaa lisää kaiuttimia on vahvitin jola asia hoituu. Et maininnut haluatko jalusta/hyllykaiuttimet vai lattiakaiuttimet. Kuuntele B&W tuotteita . KEF . Infinity ,
      Focal , Simex , AudioPro yms yms merkkejä ja ota kukkarolle ja KORVALLESI sopivin kaiutin.

    • Jos kiinnostaa niin multa löytyis laadukkaat kaiuttimet vahvistin. Kaiuttimet voittaneet monia palkintoja ja vahvistimena toimii luotettava Denon AVR-1706 Kaiuttimet Wharfedale Diamond 8.4.. Nämä löytyis Järvenpäästä. Kaikki täysin uudenveroisessa kunnossa! Hp: 350€
      Maksaneet uutena 749€ ja kaikki tulee mukaan mitä alkuperäisenäkin!

      Kiinni saa numerosta 0405653381 tai s-posti: [email protected]

    • teuvon neuvo

      Makuuhuoneessa ei tartte olla mitään muuta musaa kuin v i t u n litinää!
      Siinä sulle kotiteatteria kun panet muijaas jos sulla semmonen on.

      • roomalainen

        Ei sillä onnettomalla mitään muijaa oo! Muijillakin on sentään sen verran järkee päässä, ettei ne anna pilllua tommoselle nysvärille.


    • antaamennä :]

      todellakin kannattaa satsata. Telkkaria tulee muutenkin kateltua paljon elämässä niin miksi ei satsaisi myös sen katseluhetken laatuun. Ei kannata olla ihminen joka ei esim osta uutta telkkaria koska "vanha toimii vielä". Jos tunnistit itsesi niin telkkarissasi on helvetin paska kuva josta kärsit huomaamattasi koska et tiedä paremmasta. Jos vaihdat nyt niin tulet yllättymään positiivisesti. Muutenkin tämä "ei kannata vaihtaa jos ei ole rikki" ideologia on peräisin 1970-luvulta ja elämme nyt 201X-lukua.

      TLDR: Jos teet jotain paljon niin panosta sen kokemuksen laatuun, oli se sitten telkkarin katsominen tai lumilautailu.

    • Laita ensin huoneesi akustiikka kuntoon, korjaa edes pahimmat puutteet. Sitten voit miettiä, millaiset laitteet kannattaa hankkia. Huonoon akustiikkaan on aika sama mitä sinne asentaa, eivät ne kuitenkaan kuulosta hyvältä. Suo anteeksi, mutta näin päin tämä homma etenee...

      -Pentti

    • ehdottaja.

      jos makuuhuone on kokoluokkaa 13m2, kannattaa subbarit unohtaa ja muutenkin tyytyä pienempiin kaiuttimiin.

    • joffrey-70

      Eivät kotiteatteripaketit ole aina lähtökohtaisesti huonoja, laatu on parantunut, ja kehitys menee eteenpäin, mutta niiden äänenlaatu ei vedä vertoja erillisille laatukomponenteille. Vahvistimen virranantokyky on tärkeä pointti, ja vaikka paremmilla kaiuttimilla saisikin lievää parannusta, niin liitännät rajoittavat - paketeissahan kaiutinliitännät on useimmiten toteutettu halvoin jousupuristinliittimin. Ohut kaapeli, jossa ohut kuparipiuha puristuu liitäntään jousen voimalla, siltä ei voi odottaa erinomaista ääntä. Laatukaiuttimissa liitännät on toteutettu ruuveilla, ja banaaniliittimin, eli niihin saa "oikean", paksumman kaapelin, mutta sellainen olisin oltava myös vahmistimen päässä, eikä ainakaa näkemissäni halvemmissa ole ollut. Olen harrastanut kotiteatteri lähes parikymmentä vuotta, ja vaikken itseäni minään kultakorvana pidäkään, niin kyllä pakettisarjojen äänentoisto heikolta kuulostaa, jos on parempaan tottunut. Elokuvien suhteen paketit varmaan toimivat paremmin, vaikka itse en ole hyvää vielä kuullut. Musiikin suhteen äänentoiston virheet on helpompi huomata, etenkin kun vertaa erillisiä kaiutin- ja vahvistinsettejä paketteihin.
      Hinnst ovat kuitenkin tulleet roimasti alas takavuosista, ja nyt alle tonnilla saa jo asiallisen setin, joka riittää pitkäksi aikaa. HDMI-liitännät vielä harventavat sitä johtoviidakkoa, ei tarvita niin monia kaapeleita.

    • pimpparauta

      Miksi ostaa halvalla jotain paskaa?? Sijota samantien vähän enemmän kunnon äänentoistoon. Näissä toimii sama periaate kuin autoissa. Halvalla et saa hyvää!!
      Niin ja jätä väliin nämä gigantit ym. ja suuntaa samantien musiikkialan liikkeeseen. Varmasti osaavat siellä neuvoa juuri sinun vaatimukset täyttävän paketin...

    • uytrertyu

      Edullisin tapa on ostaa hifikuulokkeet.

      • avinfo.fi

        Erittäin toimiva idea! www.avinfo.fi


    • :)

      Kyllä aina Laatu ja paremmat vehkeet maksaa. mutta se on sen arvosta!

    • Pelkkä blu

      Minkälainen henkilö kirjoittaa blueray? Minusta tähän ongelmaan olisi myös tärkeää keskittyä. Sinä ehkä ajattelet että sinisellä värillä on jokin yhteys tähän asiaan ja ehkäpä onkin, siitä en tiedä enempää mutta tiedän kyllä silti että se kirjoitetaan blu-ray.

      • tiedoksi

        Kyllä! Se kirjoitetaan kuten sanoit. Asian voi tarkistaa www.avinfo.fi sivuilta


    • jiukr

      Ethän sä mikään vanhan liiton mies ole. Missä on LP-soitin? Kotiteatteri makkariin? Eieiei....

    • vähempi = parempi

      Pärjäät halvimmalla mahdollisella anttilan stereosetillä, et tarvitse edes mitään kotiteatterisettiä. Itseasia pelkkä kelloradiokin riittää monelle. Tosiasiahan on, että 99.9% ihmisistä kuuntelee musiikkia kelloradion kaltaisista vipstaakkeleista. Loput 0.1% sitten tykkää hifistellä enemmän.

      Yleinen mielipide on että vain hullu maksaa stereoista paria satasta enempää. Ne jotka maksavat esim. kaiuttimista 300 euroa menevät suoraan tähän snobihifi-kategoriaan.

      • ihmettelijä.

        hulluinta on, että eräät maksavat kännykästä yli 600€


      • antisnob

    • vaihtoehtoja on

      Osta tietokoneen 2.1 taikka 5.1 järjestelmä. Paljon paremmat kuin nuo halvimmat "kotiteatteri" laitteet. Sitten liität koneen kiinni telkkuun, langaton näppis ja hiiri, niin samalla voi sänkystä maaten surffailla netissä.
      ps3 voi katsella blu-ray leffoja ja jos kyllästyttää niin sitten pelailee.

    • aina tanassa

      Makuuhuoneeseen riittää sänky, se huone kun on nukkumista ja seksiä varten.

    • rsthwrju67i8i632

      Verkkokauppa,comista löytyy vanhemman mallin vahvistimia ja kajareita edullisesti. Kannattaa katsoa netistä/lehdistä kyseisten tuotteiden kuunteluarvosteluja, pitävät aika hyvin paikkaansa ainakin minun korvaani.
      Yleensä kuunteluarvostelut on kyllä tehty kaiuttomassa tilassa, joten jos sattuu asumaan kerrostalossa, ne eivät päde siellä. Genelekkiä sinne on aivan turha ostaa koska sen ääni ei pääse kerrostalossa oikeuksiinsa. Ne jotka väittävät muuta osaavat kyllä välinekalastuksen vaan eivät kalastaa..

      Jos sattuu asumaan kerrostalossa niin kannattaa tehdä koekuuntelukin kerrostalossa.

      • huomaaja.

        et tiedä mitään. luulet vain.


      • av tietoa puoluettom

        Siellä ne Genelecit toimitat tosi hyvin, koska niitä voi säätää poikkeuksellisen paljon. Katso www.avinfo.fi


    • loadspeaker

      Ostat piuhan, jolla kytket telsun stereoihin. Maksaa 5-20 egua. Ei erottele eri sortin ääniä kotiteatterisysteemin tavoin, mutta saat silti mageet saundit, sanoisinko melko maltillisella investoinnilla.

      Ja mitä enemmän ja mitä muhkeempia kajareita stereoissa on, sen herkullisemmat toistot. Sama kajaripatteri suo tietenki elämyksiä myöskin radioo tai taltiointeja kuunneltaes.

      Ite oon kytkeny kompuutterinki stereoihin, joten juutube kuuntelutki on kuuntelemisen fäärttejä.

    • Kylmät kädet

      Makkarissa pitää kuunnella kuulokkeilla!

    • :DDDDDDDDDD

      Tässä tulee ihan ässä neuvo. Otan ensiks itelles ykköset ylle ja sitte mee lähibaariin kaljalle. Sit bongaat sieltä jonkun taiteilija sielu vosun tai jonkun muun naisen joka on rempseä eikä niin turhan tarkka rahoistaan. Seuraavaksi muutaman kuukauden seurustelun jälkeen pyydä häneltä saada lahjaksi kaiuttimet, josko hän hommoisi itselleen paremman äänentoiston. Ja tietenkin lähdet itse mukaan oppaaksi matkalle.

      Sitten myöhemmin eroat mahdollisesti naisesta, kun hän taiteilijasielussaan lentää muille maille.

    • Prööt!

      Niin tai sitten köyhän stereokuva

      Duopieru, hyvät äänet ja bonuksena mukavan kotoiset tuoksutkin.

    • muista kohtuus

      Ensinnäkin jos katsot makkarissa niin katsot ohjelmia niiden sisällön vuoksi. Todelliset hifistit ovat täysin todellisuudesta irtautuneita henkilöitä jotka hädin tuskin ymmärtävät mitä elokuvaa katsovat keskittyessään valkokankaan millintarkkoihin yksityiskohtiin, väreihin, kankaiden tasaisuuteen yms, ääneen (lähes mielikuvituksen tasolla) oleviin minimaalisiin eroihin ja loputtomiin speksien vertailuihin. Kaikki rahat kuluvat tuohon kuin narkomaanilla ja se raha millä sinä ostat täysin hyvät laitteet makkariin ei hifisti saa ostettua edes yhtä erillistä kaiutinjalustaa.

    • ilmainen neuvo

      Kannattaa katsoa avinfo.fi sivuilta. Hieman keskeneräiset vielä, mutta tähän saat vastauksen sieltä.

    • oikeita päätöksiä

      Kannatta lukaista www.avinfo.fi sivuilta näitä asioita.

    • pienet monitorit

      Jos budjetti on tiukka, niin siltikään ei kannata ostaa "halpoja" puuromaisia kaiuttimia, vaan hankit käytettynä mitkä tahansa pienikokoiset laadukkaat studiomonitorit aktiivijakosuotimella, esim. Genelecit, Haflerit tai vastaavat. Kyllä parin satasenkin budjetilla voi onnistua saamaan ihan hyvää äänenlaatua.

    • JOS ÄÄNI RATKAISEE
      • KUN ÄÄNI TARKAISEE

      • huuto käy:
        KUN ÄÄNI TARKAISEE kirjoitti:

        http://fi.genevalab.ch/shop/default/genevasound-s

        Tohon kaveriksi joku 40€ bluray-soitin, niin paketti on nätisti kasassa. Liitäntä tulisi kyllä 3,5 mm plugi- RCA-piuhalla.

        http://www.huuto.net/kohteet/geneva-lab-m-sound-system--todella-uudenveroinen---ei-hvta/211818698?ref=gl


      • no johan nyt
        KUN ÄÄNI TARKAISEE kirjoitti:

        http://fi.genevalab.ch/shop/default/genevasound-s

        Tohon kaveriksi joku 40€ bluray-soitin, niin paketti on nätisti kasassa. Liitäntä tulisi kyllä 3,5 mm plugi- RCA-piuhalla.

        Tuo model XXL näyttää aika mielenkiintoiselta toosalta


    • akustiikan korjaus

      "Yleensä kuunteluarvostelut on kyllä tehty kaiuttomassa tilassa, joten jos sattuu asumaan kerrostalossa, ne eivät päde siellä. Genelekkiä sinne on aivan turha ostaa koska sen ääni ei pääse kerrostalossa oikeuksiinsa."

      Kotioloissa voi aina käyttää Windowsin (vistan ja seiskan) DRC:tä. Tarvitaan vain laadukas mikrofoni jossa on tasainen taajuusvaste 18hz - >18khz alueella, niin windows osaa automaattisesti virittää maltillisen korjauksen huoneakustiikkaan (taajuuskorjaus ja heijastusten kompensointi) sekä stereo että monikanava systeemeissä.

      Pitää olla myös standardi äänikortti jossa on microsoft ajurit (vain harvemmissa muiden valmistajien ajureissa on tuki microsoftin ääniefekteille). Esim. realtekin äänipiirillä pitää poistaa emolevyvalmistajan mukana toimitetut ajurit ja asentaa windows updatesta microsoft ajuri.

      Windowsin DRC jonkin verran parantaa ääntä luonnollisemmaksi ja paremmaksi, myös matalan tason yksityiskohdat (urkupoljinten painallukset ym) erottuvat paljon paremmin. Windows osaa myös huomioida heijastuksenkorjauksessa tarvittavan esikaiun (pre-echo) aiheuttaman viiveen elokuvien katselussa, huulet ja ääni pysyvät synkassa, kun muilla DRC laitteilla pitää tehdä hankalia lisäjärjestelyitä elokuvien katselussa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      33
      2244
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1882
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1341
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1230
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1215
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      16
      1140
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1081
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1035
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 12
      997
    Aihe