Älkää ruikuttako kaverien ym. pakuja lainaan

Oli niin hyvä keskustelu tuossa toisella palstalla, että laitettava ihan omana aloituksena:

Käyttäkää hyvät ihmiset muuttofirmoja tai vuokratkaa pakettiauto, mutta älkää ruikuttako vaimon ystävän mieheltä mikalta vai oliko se miika tms. pakua lainaan syytä, että "sillähän on nykyään paku."

Tämä monestakin syystä. Itse pakun omaavana sain ensimmäisen kahden viikon aikana kun sen hankin kolme pyyntöä lainata pakua, yksi kuskeineen. Yksi henkiöltä joka ei asiaa edes itse kysynyt vaan soitti välikäden kautta.

-Paku on lähes aina omistajalleen tärkeä työväline tai harrastustarvike. Ne on hankittu siihen tarkoitukseen ja monesti niitä käytettäisiinkin siihen tarkoitukseen kun vaimon kaverin mies tarvitsee sitä lainaan.

-Pakut on lähes aina täynnä tavaraa. Sen tyhjentäminen ja uudelleen täyttäminen ei ole mikään pikkujuttu.

-Pakut kuluvat siinä kun muutkin autot, klommot ja naarmut ovat yhtä kalliita korjata kuin muissakin autoissa.

-Pakuista on muutakin kuin bensakulut, aivan kuten muistakin autoista.

-Jos jotakin sattuu, voi vahinko vakuutuksesta huolimatta olla huomattava ja maksamisesta syntyy kuitenkin riita.

- Itsekkään et lainaa tila-autoasi perusteella että vaimosi kaverin mies tarvitsee sitä kuskatakseen kalakavereitaan mökille.

- Vuokra paku maksaa 50-100e/päivä ja ne ovat tarkoitettuja ihmisten muuttoihin tai sängyn hakuihin!

Jos jotakin tarvitsee ruikuttaa lainaan lainatkaa anoppilasta sitä peräkärryä: se ei kulu, on tyhjillään eikä sitä saa rikki.
Ilmianna
Jaa

18 VastaustaNo en kyllä pakua kavereilta ruikuttaisi. Kaikilla uudet Audit A-4-6, Volvo V70, ja muuta vastaavaa. Itselläni viime vuoden uusi C4 mutta kyllä olen pakut vuokrannut tarve on ollut. Joskus kuskin kera:) No ymmärsin kyllä pointtisi...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lisäÿstä... Veljeni osti muutama vuosi sitten hieman arvokkaaman peräkärryn korkealla kuomulla. Hänen kaverinsa on lainailleet sitä tiheesen tahtiin ja kyllä sitä rysäyttäneen useamman kerran että lokarit lommoilla ja kuomu haljennut paristakin kohtaa. Mitään eivät ole tarjonneet korvaukseksi vaikka veli maksoi toisen takalyhdyn itse kaverin peruttuaan sen hajalle. Joten ei kannata lainailla..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Samaa mieltä. itsellä ihan samalaisia kokemuksia kans peräkärryn kanssa. Aikoinaan ostin rakentaessa suuren kuomoukärryn ja lainalin sitä kaverreille. Lopulsta se kärry oli enemmän kavereilla kuin omassa pihassa. Vaikka maksoivat sen lainasta yleensä kympin tai pari, niin kyllä se touhu alkoi ottaa päähän. Sinne tänne alkoi ilmestyä lommoja ja osia vääntyi, lampun laseja meni rikki ja kuomuun tuli painaumia. Lopulta myin sen kokonaan pois että pääsin eroon siitä riesasta.

Toinen lainauskohde ovat työkalut. Niitä olenkin hankkinut melko kunnioitettavan arsenaalin ja jatkuvasti joku kyselee niitä lainaan, mutta niitä ein lainaa, kuin poikeustapauksissa esimerkiksi jos jollakin hajoaa oma, niin voin lainata viikonlopuksi ettei jää työt kesken.

Yleensä työkaluja lainaan pyytävät ovat sellaisia, joilla niitä ei itsellä ole, eivätkä myöskään osaa niitä käyttää, vaan rikkovat ne osaamattomuuttaan. Esirmrkiksi jos joku pyytää porakonetta lainaan niin sitten hän pyytää siihen myös teriä mukaan, kun ei viitsi ostaa parin reijän takia omia ja kun kone tulee takaisin niin omassa käytössä vuosia kestänyt terä on paskana, kyllä vi-tuttaa.

En oikeastaan anna enää juuri mitään lainaan, enkä pyydä muilta lainaan, vaan ostan oman tai haen vuokraamosta.
Ilmianna
Jaa
Työkaluista kirjottamasi oli myös hyvä pointti!

Itse en myöskään lainaa työkaluja juuri muille kun isälleni koska a) olen nuorempana ominut hänen työkalunsa b) hän käyttää niitä tarkemmin ja paremmin kuin minä itse.

Lainaamisessa joku yksinkertainen sähkötyökalu voi vielä tulla ehjänä takaisin mutta ongelma on juurikin nuo terät ym. Polttomoottorivehkeet ovat vihoviimeisiä lainattavia, eivät tule ikinä ehjänä takaisin. Samoin on naulainten laita. Laasteihin sotkettavia vehkeitä taas ei pestä.

Rautakanki olisi muuten hyvä lainattava, mutta kun se ei tule takaisin ensinkään. Kokemusta tästäkin.
Ilmianna
Jaa
Tuli mieleeni, että voithan pyytää lähimmältä pakuvuokraamolta pienen pinkan heidän hinnastojaan tai esitteitään, jonka sitten ojennat pakun tarvitsijoille. Voisithan vaikka yrittää sopia liikkeen kanssa, että maksavat sinulle pienen provikan jokaisesta, joka vuokraa heiltä pakettiauton sinun suosituksestasi. Tai joku muu systeemi, josta on hyötyä joko sinulle, autoliikkeelle tai mahdollisesti sille kyselijälle.

Minä en ihan helposti lainaisi pakuani, jos minulla sellainen olisi. Tai pyytäisin takuumaksun, josta sitten palauttaisin sopivaksi katsomani summan tarkastettuani aikaansaadut vahingot ja laskettuani kulut.
Ilmianna
Jaa
Eikö teistä kukaan osaa sanoa kyselijöille vaan suoraan EI !? Pitää täällä ruikuttaa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No ei sitä ole kiva sanoa kaverille ei, mutta kun tietää miten siinä käy. Usein kyse on jonkinasteisesta hyväksikäytöstä ja niille tapauksille pitääkin sanoa EI. Ikävintä on kun kysyjä ei ymmärrä että työkalut kuluu, ne voi mennä rikki ja käyttäjän taidot on tässä merkittävässä roolissa.

Itse lähden mielummin itse poraamaan reijän, kuin lainaan poravasaraani.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Aloittajan kirjoitus kielii siitä miten vittumaisen itsekkäitä ihmiset nykyään ovat. Jos jotain halutaan lainata,pidetään itsestäänselvänä että sen saa ja tavara palautetaan puolikuntoisena jos palautetaan. Toisaalta kukaan ei antaisi omaansa vaikka ei varsinaista syytä olisikaan kieltäytyä, ollaan vain niin itsekkäitä. Ympyrä siis sulkeutuu...
Itselläni on tapana lainata varusteitani ja saan myös vastalahjaksi tavaraa lainaan. Koskaan ei ole ollut ongelmia. Ja luonnollisesti käytän lainatavaroita erittäin varoen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Vitut sä mitään ole muille lainaillu jos olet tuota mieltä.

Tavaroita pyytää lainaan just ne itsekkät, joiden ei kannata ostaa omaa kun voi lainata muilta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ja hah kirjoitti:
Vitut sä mitään ole muille lainaillu jos olet tuota mieltä.

Tavaroita pyytää lainaan just ne itsekkät, joiden ei kannata ostaa omaa kun voi lainata muilta.
Yhteisöllisyys on kadonnut maailmasta ja tilalle on tullut vittumainen itsekkyys. Jokaisen itsekkään kannattaisi muuttaa peräkorpeen pakuineen ja varusteineen ettei vaan kukaan voisi kysellä mitään lainaan. Ei tarvisi tuntea itseään itsekkääksi vaan voisi haukkua muita. Onneksi itse asun mukavassa yhteisössä jossa jokainen autamme toisiamme tarpeen mukaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Itsekäskin vielä kirjoitti:
Yhteisöllisyys on kadonnut maailmasta ja tilalle on tullut vittumainen itsekkyys. Jokaisen itsekkään kannattaisi muuttaa peräkorpeen pakuineen ja varusteineen ettei vaan kukaan voisi kysellä mitään lainaan. Ei tarvisi tuntea itseään itsekkääksi vaan voisi haukkua muita. Onneksi itse asun mukavassa yhteisössä jossa jokainen autamme toisiamme tarpeen mukaan.
Nämä tavaroiden lainailijat ovat vittumasia itsekkäitä hyväksikäyttäjiä. Miksi ostaa omaa, kun voi käyttää muiden ostamia.

Kaveri lainasi 140€ maksavaa hiomakonettani, rikkoi sen ja osti tilalle 8€ maksavan... Lainaamiaan hiontanauhoja ei tuonut uuteen, eikä vanhaan.

No eipä tarvi tällekkään kaverille enää lainata mitään.

Se on muuten taivaan tosi että työkalut hajoaa useinmiten sattumalta juuri sillä hetkellä kun ne on lainassa. Kummallista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On tavallaan totta, että yhteisöllisyys on vähentynyt. Olisihan se teoriassa hienoa lainata kaikkea ja saada kenties itsekin jotain vastapalveluksia.

Mutta kun suurella osalla ihmisistä ei esim. ole taitoa kohdella tavaroita samalla tavalla kuin itse vaadin, niin ei tipu enää. Minulle on esim. tärkeää, että autossa ei ole naarmun naarmua vielä 10 vuoden iässäkään. Joku tälläinen lainaaja saattaa tehdä 10 naarmua tunnissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Minulle on esim. tärkeää, että autossa ei ole naarmun naarmua vielä 10 vuoden iässäkään" Jos tuollaista vaadit niin auto seisköön tallissa käyttämättömänä. Johan ihan normaali hiekkatiellä ajo naarmuttaa auton pintaa jonkin verran,ja jokuhan saattaa suhauttaa kylkeen. Ole siinä sitten ilman naarmuja. Aika huvittava olet oikeastaan kun olet vaatimassa mahdottomia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nykypäivänä näille lainatavaroille ei tunnuta antavan minkäänlaista arvoa siellä lainaajien keskuudessa. Niinkuin monet on jo edellä sanoneetkin, niin ne kamat palautetaan hyväntahtoiselle lainaksi antajalle puolikuntoisina, jos nyt edes ollenkaan. Kyllä itselleni ainakin on kotona opetettu, että jos jotain lainaan saa niin siitä on pidettävä vähintäänkin yhtävä hyvää huolta kuin omista tavaroistaankin! Ja tietenkin ois myös ihan kohteliasta informoida näistä mahdollisista lommoista yms. sille tavaran omistajalle ja vaikkapa tarjoutua korvaamaan se. On tosi ikävää, että juuri tällaisten hälläväliä -ihmisten takia kaikilta on mennyt usko tähän lainalle antamiseen, kun se kerta on vain tappioa omalle navalle.

Hyvin ärsyttävää on myös se, jos joutuu kyselemään omiensa perään jatkuvasti! Tästä ehkä parhaimpana esimerkkinä rahan lainaaminen kavereille. Kymmenet kerrat saa asiasta muistutella, mutta mitään ei tapahdu. Olenkin tehnyt pitävän kompromissin itseni kanssa, että lainaksi annan tavaroitani/rahojani vain ja ainoastaan niille (ts. hyvin harvoille), joidenka tiedän olevan lainaamisen suhteen samoilla linjoilla kuin itse olen.

Ja ainiin, viitaten tämän ketjun varsinaiseen paku-asiaan, niin itse en kyllä antaisi mitään autoani lainalle jollekkin kaverin kaverin koiran kasvatajalle. Isomman vahingon sattuessa tällaista tilannetta olisi turhan kinkkistä ruveta ratkomaan.
Ilmianna
Jaa
opetelkaa seuraava fraasi: "Valitettavasti en lainaa omaisuuttani kenellekkään aiempien huonojen kokemuksien johdosta." Ei ole kovin vaikeeta.

Kyllä ne kaverit ja serkun kaiman kummit ymmärtävät, kun tilanteen selittää. Elleivät sitten täystaunoja ole, jolloin on aivan sama miten päin sitä rautalankaa vääntää. Tällaiset ihmiset kannattaa suosiolla ohittaa/jättää taakseen.

Yksi vaihtoehto on myös pantti. Otatte kaverin auton siksi aikaa lainaan kun lainaatte hänelle omaanne. Antaa uutta näkökulmaa kaverillekkin. Sama periaate toimii monessa muussakin asiassa, kuten vaikkapa työkaluissa.
Ilmianna
Jaa
Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka lainaa. Itse en lainaa enää mitään rikkimenevää omaisuuttani kenellekkään, paitsi ehkä kaikista läheisimmille/perheenjäsenille asianmukaista korvausta vastaan...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minulla kuomullinen kärry. Lainasin kaverilleni, palautti takavalo särkyneenä. Epäili vielä että lasi ollut rikki jo lainatessa. Työntäessä kärryä pihaani, nosti aisaa liian korkealle niin että alaosa kärrystä haukkasi kilon hiekkaa ja kiviä. Lienee rikkonut valon samalla lailla. Siinävaiheessa oli vähän hiljaista miestä kun tiputteli soraa pois takavalojen vierestä. Vieläkin 20 euroa maksamatta valosta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itsellä oli pakettiauto ja voi sitä ystävien määrää.
Kokoajan oli joku vanha tuttu jostain vuosien takaa tai joku kaverinkaverintuttu kyselemässä että voisko lainata.
No saahan sitä toki lainata 100e/päivä ja lainaajan auto pantiks sen ajaksi.
Tottakai jos vaikka joku kaveri tarvitsee johonkin pikkujuttuun pakua niin sen saa lainaan, ja yleensä menen mieluummin itse mukaan, niin ei tarvitse sitten miettiä että kuka kolhi ja mitä.
Ja muuttohommissa homma hoituu niin, että paku menee niille muuttokeikoille, joihin olisin menossa muutenkin auttamaan. Eli jos en olis menossa auttaan muutossa ilman pakua, niin ei mene pakukaan
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Älkää ruikuttako kaverien ym. pakuja lainaan

Oli niin hyvä keskustelu tuossa toisella palstalla, että laitettava ihan omana aloituksena:

Käyttäkää hyvät ihmiset muuttofirmoja tai vuokratkaa pakettiauto, mutta älkää ruikuttako vaimon ystävän mieheltä mikalta vai oliko se miika tms. pakua lainaan syytä, että "sillähän on nykyään paku."

Tämä monestakin syystä. Itse pakun omaavana sain ensimmäisen kahden viikon aikana kun sen hankin kolme pyyntöä lainata pakua, yksi kuskeineen. Yksi henkiöltä joka ei asiaa edes itse kysynyt vaan soitti välikäden kautta.

-Paku on lähes aina omistajalleen tärkeä työväline tai harrastustarvike. Ne on hankittu siihen tarkoitukseen ja monesti niitä käytettäisiinkin siihen tarkoitukseen kun vaimon kaverin mies tarvitsee sitä lainaan.

-Pakut on lähes aina täynnä tavaraa. Sen tyhjentäminen ja uudelleen täyttäminen ei ole mikään pikkujuttu.

-Pakut kuluvat siinä kun muutkin autot, klommot ja naarmut ovat yhtä kalliita korjata kuin muissakin autoissa.

-Pakuista on muutakin kuin bensakulut, aivan kuten muistakin autoista.

-Jos jotakin sattuu, voi vahinko vakuutuksesta huolimatta olla huomattava ja maksamisesta syntyy kuitenkin riita.

- Itsekkään et lainaa tila-autoasi perusteella että vaimosi kaverin mies tarvitsee sitä kuskatakseen kalakavereitaan mökille.

- Vuokra paku maksaa 50-100e/päivä ja ne ovat tarkoitettuja ihmisten muuttoihin tai sängyn hakuihin!

Jos jotakin tarvitsee ruikuttaa lainaan lainatkaa anoppilasta sitä peräkärryä: se ei kulu, on tyhjillään eikä sitä saa rikki.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta