BUDJETTI!!!

ululululu

Köyhä opiskelija lähtee kevään koittaessa Lontooseen muutaman viikon kuluttua! Lennot ja hotelli tsekattu, käyttörahaa todennäköisesti jää jäljelle muutama satanen. Näinköhän tuolla tulen pärjäämään? :D

Turistikohteet ei tosiaan kiinnosta ja jos ei ole rahaa ostella vaatteita sun muita, niin sitten en ostele niitä. Mitä ruoka- ja juomapuoleen tulee, ravintoloissa en syö edes täällä Suomessa, joten niihinkään tuskin siellä rahaa palaa.

Miten teillä on siellä rahaa mennyt?

10

785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • E&A

      Muistahan että Lontoossa museot ovat ilmaisia, joten nauti niistä !
      Kaupunkina Lontoo ei ole todellakaan halvin, ja syödä ja juoda pitää. Aika tiukalta sun budjetti kuullostaa, kun pelkkä lentokentältä kaupunkiin matkustaminen ja yleensäkin metrolla matkustaminenkin maksaa.

    • Muutama satanen ja ilmeisesti muutama päivä...

      Älä matkusta metrolla vaan busseilla. Siinä jo säästät lähes kaksi kolmasosaa rahoista. Jos tulet Stansdtediin niin ilman muuta bussilla kaupunkiin on kaksi kolmannesta halvempi.Lontoo on keskustaltaan muutenkin hyvin kompakti kaupunki ellet halua jonnekin Hampstediin tai Greenwhichiin mennä.

      Viikon bussikortti maksaa noin 20 puntaa. Busseissa on sekin hyvä puoli että näkee sieltä yläkerrasta näkymiä ja paikkoja sekä voi hypätä pois kun näkee mielenkiintoisen maiseman.

      Tulet ilmeisesti tykkäämään Camden Townin Markkinoista joten paina mieleesi bussi numero 24. Se lähtee alhaalta Pimlicosta ja kulkee Parlamenttitalon ja Trafalgar Squaren kautta ylös Camdeniin. Se on paitsi tehokas meno Camdeniin myös vertaansa vailla oleva näköala linja. Sieltä näkyy Westminster Abbeyt, Big Benit, London Eyet, Nelsonin patsaat ja muut.

      Niinkuin E Ja A mainitsikin jos museoihin haluat ne ovat pääosin ilmaisia. Nationat Gallery Trafalgar Squarella on erinomainen. Myös kävely St Jamesis Parkin läpi Buckinham Palacelle on vaikuttava. Kensington Gardens palatseineen on myös Lontoota parhaimmimmillaan. Sieltä vielä kun noukit loisteliaan Albert Monumentin ja Dianan muistolähteen saat hyvän Britti tunnelman.

      Yleensäkin kannattaa kierrellä kävellen siellä Sohon Leicester Squaren alueella niin aina on sykähdyttävää katseltavaa. Katsele varsinaista Lontoota siis sitä kaupunkia se on ilmaista ja aistit sellaista Englantilaista ilmapiiriä. Se Camden on sitten varmasti sinulle must.

      Syödä voi halvallakin. Itse syön aina tunnelmassa pysyäkseni yhtenä paivänä Fish and Chipsin jossain ihan perus paikassa hinta noin 5 puntaa ja annos iso. English Breakfast-annos on myös noin 5 puntaa ja sitä saa joka paikasta läpi vuorokauden. Gamdenissa on pilvin pimein nopeita Chinish-Japanilais kojuja joista saa 4 puntaa annos. Muutenkin etenkin Camdenissä syö halvalla.

      Minä en ole matkoilla mikään syöjä joten minulla tuollaisiin perus juttuihin ei yleensä yli kymppiä päivässä mene kun hotellissakin on vähintään Mannermainen aamiainen niin syömisiin noissa paikoissa kuin mainitsin menee noin kymppi päivässä ja kaksi vesipulloa muuten evääksi. Ei kannata syödä ja juoda koko ajan kun vessan löytäminen voi joskus olla työlästä.

    • travelbag

      Pubeista loytaa halpoja aterioita, joskus tarjouksia, ja supermarketeilta voi ostaa voileipia ja hedelmia.

      Kovin koyhalta tama budjetti vaikuttaa, Lontoo on kallis kaupunki, jo yksistaan matkustelu paikasta toiseen vie rahaa. Syodakin taytyy, vai otatko sardiineja Suomesta mukaan?
      Ei kympilla paivassa Lontoossa masua tayteta. Voisit yrittaa jotain suurta sairaalaa ja menna heidan kahvilaansa, sielta saa edulliset ateriat joita laakaritkin kayttaa.

      • Kyllä Lontoossa kymmenellä punnalla päivässä syö ihan hyvin vatsansa täyteen. Saa tosiaan vaikka kaksikin isoa ateriaa. Fish and Chipsit ovat siellä isoja ja English Breakfast on myös tosi täyttävä. Kumpiakin saa alle viiden punnan ihan helposti.

        Jos ja kun hotellissa tai Bed and Breakfastissa saa todennäköisesti vähintään Continental Breakfastin niin varmasti riittää kymppi päivässä ruokaan. Tämä tietysti silloin jos matkan tarkoitus ei ole olla Gourmee-matka vaan ruokailu suoritetaan jaksamisen kannalta.

        Aloittajalla vaikuttaa olevan hyvä asenne nautittavaan budjetti matkaan ja tuo muutama satanen, jonka hän mainitsee varmasti riittää tuolla asenteella. Katsella ja aistia ilmapiiriä ja nauttia kaikille ilmaisesta Lontoon menosta on hieno ja antoisa lähtökohta. Uskon että aloittaja saa hienon matkan pienellä rahalla.

        Olen muuten itsekin kuukauden päästä lähdössä budjetti matkalle Lontooseen. En aio minäkään mennä mihinkään maksullisiin turisti rysiin kun ne on jo niin nähty vaan hengittää Lontoon ilmapiiriä Buckingham Palacen edessä ja Kensington Gardensin keväistä kukkaloistoa ihaillen ja Camdenin iloista hälinää ja nuorten kirjavaa ilmettä siellä ihastellen.

        Abbey Roadin Suojatie on muuten todella sykähdyttävä paikka. Siellä on hieno tunnelma ja aina porukkaa. Siinä suojatiellä vierähtää pari tuntia ettei huomaakaan. Sinne pääsee helposti ja nopeasti esim bussilla 189 Marble Archilta tai Baker Streetiltä. Muista myös istahtaa Piccadilly Circuksen Eros patsaalle neon valojen loisteeseen.

        Lontoossa on silloin jo kevät tosi pitkällä ja puistojen, etenkin Kensington Gardensin ja St JamesParkin kukkaloisto alkaa olla parhaimmillaan. Jos puhtia riittää niin on palkitsevaa kävellä Regent Parkin halki ylös Camdeniin. Regenin kukat ja kasvit ovat myös loisteliaita.

        Kaikki tuo ja monta muuta asiaa ovat Lontoossa ilmaisia ja ovat jotenkin Todellista Lontoota. Vielä kun lisää että istahda siihen Trafalgar Squaren koilliskulmassa olevan StMartin-in-theFields kirkon portaille katselemaan Nelsonin patsasta siellä korkeuksissa ja koko sitä suihkulähde aukiota niin siitä meinaa mennä taju. Tuon taju jutun muuten kyllä sanoi Friedrich Engels Thames-joen aamuruskosta, mutta kuvaa hyvin Lontoon vaikutusta jokaisen Anglo-fiilin sydämessä.


    • travelbag

      Varaa rahaa lounaaseen, silla et ehdi kayda supermarketeissa ja menna hotelliisi syomaan, vaan joudut syomaan ulkona, ja myos illalliseen. Sitten bussi tai maanalaisen lippu, joku satunnainen ostos, tai teatteri (must Lontoossa!), ei siihen kylla 10 puntaa riita!

    • Lontoon kevät

      100€ / päivä, sillä pärjäät.
      Ihan pienellä budjetilla ei kannata maailmalle lähteä, jos koko loma menee kituuttamiseen.

    • Aloittajan muutama satanen riittää ihan ruhtinaallisesti ja voi vielä ostella jotain juttujakin. Elämiseen eli syömiseen ei todellakaan mene kuin se 10 puntaa päivässä.

      Aloittaja vielä kun sanoi ettei missään ravintoloissa yleensä istu vaan ihan normi ruoka käy eli annos Lontoossa 4 - 5 puntaa. Kymppi päivässä ruokaan ja jää vielä ylikin.

      Ja muista ostaa heti tullessa jostain metro asemalta viikon bussikortti hinta on noin 20 puntaa. Ei tarvitse kituuttaa vaan käyttää järkeään ja ottaa matkan katselemisen ja kokemisen kannalta. Todellinen Lontoo on ilmainen, eli paikkojen katselu ja ilmapiirin aistiminen ja puistojen kukkaloisto joka Lontoossa on todella hieno keväisin etenkin.

    • hyvää_matkaa!

      Mulla ei Lontoossa kovin paljoa rahaa kulu. Moniin mahtaviin paikkoihin (British Museum, Tate Modern, Natural History Museum jne) pääsee ilmaiseksi ja nautin Lontoon ihanista puistoista ja sekään ei maksa mitään.

      Ruokaa saa halvalla (ainakin näin kasvissyöjänä löydän) ja alkoholi pubeissa ei ole kallista. Ihan turhaan pölpötetään kuinka Lontoossa menee niiiiin palon rahaa. Itse olen 20 vuoden aikana tehnyt noin 15 Lontoon reissua joten voin sanoa, että kokemusta on.

      Niin, pitänee tosin mainita, että en ole mikään shoppailija.

    • Kerran vain

      Matka ilman shoppailua, ei kiitos minulle:)

    • londonlastminute

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2102
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe