Miksi saksanpaimenkoirat eivät meinaa mahtua muiden joukkoon?

mikaeliL

Mitä täällä koirapuistossa oon tavannut saksanpaimenkoiria niin jokainen tuntuu olevan suoraan sanottuna agressiivinen muita koiria kohtaan.Eikä aina voi johtua omistajasta joten miksi näin on?

En hauku tai vihaa rotua,mutta ihmettelen vaan tätä käytöstä.

39

1782

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pimpati

      se virtaa niiden veressä tuo niiden luonne ja käyttäytyminen, ei ihme että käytetään poliisikoirina...mutta joo en minäkää halua haukkua, kaverilla hyvin käyttäytyvä, mut itsekki törmänny aina puistoissa niihin aggressiivisiin, ehkä ne ei vaan sitten ole niitä puistokoiria...

    • Sakemannin omistaja

      Jollain tainnu jäädä lukematta saksanpaimenkoiran rotumääritelmä.Rotumääritelmä sanoo luonteesta seuraavaa: Saksanpaimenkoiran tulee olla luonteeltaan tasapainoinen,vahvahermoinen,itsevarma,ehdottomn ennakkoluuloton (ei ärsytystilassa) hyvin säyseä,tarkkaavainen & ohjattavissa oleva.Sillä täytyy olla rohkeutta,taistelutahtoa & kovuutta,jota seura-,vahti-,suojelu-,palvelus- & paimenkoirilta vaaditaan

    • t-yhmä

      Jospa kuitenkin sattumaa. Itsehän tunnen vain lempeitä ja leikkisiä sakuja, ihan sosiaalisia ovat. Ei yhtään vihaista tullut vastaan.

    • adsads13

      mulla myös huonoja kokemuksia ko. rodusta, mut seki on vaa ihmisen syytä ei koiran

      • sam.sään.kaikille

        ei voi syyttää toista jos itsessäkin on vikaa pätee kaikkiin rotuihin,olen sakun omistajana turhan usein törmännyt puistoissa kun toinen koira räksyttää ja provoisoi koiraani ja kun koirani tulee luokseni toista koiraa ei kielletä ennenkuin puutun asiaan.


      • dsfghftjytjtjytyj
        sam.sään.kaikille kirjoitti:

        ei voi syyttää toista jos itsessäkin on vikaa pätee kaikkiin rotuihin,olen sakun omistajana turhan usein törmännyt puistoissa kun toinen koira räksyttää ja provoisoi koiraani ja kun koirani tulee luokseni toista koiraa ei kielletä ennenkuin puutun asiaan.

        Kannattaa opettaa provosoimattomuuteen myös samoin kuin provosoimiseen. Minusta on sinällään se ja sama miten muut koiransa kouluttaa kunhan ei tule päälle.

        Omani ei provosoidu toisista vaikka on helposti provosoituva rotu. Olen siis sosiaalistanut oikein. Eli opettanut ettei turhaan provosoidu kuin myös ettei provosoi muita.

        Jos toinen omistaja ei komenna koiraansa eli on itsekäs ja piittamaton säännöistä tai heikosti asiat hallitseva niin ei auta muu kuin mennä pois. En halua rasittaa koiraani liikaa jos muut provosoi koko ajan. :(
        Tosin harmittaa myös välillä että ne juuri huonosti käyttäytyvät saattavat terrorisoida täysin koirapuiston kun muiden on mentävä pois jos heillä ei koira hallinnassa--väärinhän se on mutta minkäs teet. :(
        Ja varsinkin kun omaat pienen koiran on se aina altavastaaja jos toinen ei olekaan hallinnassa kuten omani. :(
        Ja olen joutunut usein sanomaan komenna koiraasi tai ota koirasi pois omani kimpusta. Onneksi nyt tuli lähelle pikkukoirien puisto jonne mukava viedä huolettomammin. Vaikka sitäkin siellä käytettiin aluksi erillisenä aggressiivisten koirien eristämispaikkana kun isojen tarha viedessä. Eli taas joutui sanomaan mutta semmoistahan se on kanssakäyminen kaikenlaisia riittää :)

        sakuista niin ne tarvii paljon positiivisia koirakohtaamisia ja niitä pitäisi komentaa kun ne alkaa provosoimaan ja useat minua vastaan tulleet sakut kovia provosoimaan ja omistaja ei tee mitään että korjaisi käytöstä. Eli sakut kyyristyy ja vaanii korvat sojottaa suoraan erittäin tarkasti ja katse hievahtamaton toiseen eli käytös erittäin röyhkeää ja pelottavaa muiden koirien mielestä. Ja silloin voi arimmat yltyä haukkumaan..puolustautumaan..Onko sinulla näin ?


      • tempore79
        sam.sään.kaikille kirjoitti:

        ei voi syyttää toista jos itsessäkin on vikaa pätee kaikkiin rotuihin,olen sakun omistajana turhan usein törmännyt puistoissa kun toinen koira räksyttää ja provoisoi koiraani ja kun koirani tulee luokseni toista koiraa ei kielletä ennenkuin puutun asiaan.

        Ihan sama olen kokenut! Siis jos muutkin omistajat olisivat nähneet omassakin koirassakin vikaa ja kieltäisi sen ja kieltäisi sen nimenomaan kunnolla eikä pehmeällä äänellä : "no voi sua,lopetappas nyt" niin olisi vähemmän ongelmia,mutta aina syytetään isoja koiria vaikka todellisuudessa pikku koirat räksyttävät paljon useammin kuin isot!


    • malanina

      Itselläni on ollut saku ja tiedän kokemuksesta että sakuja ei hyväksytä koirapuistoon, koska ne urisevat, murisevat, näykkivät ja komentavat leikkiessään.. tämä ei monille ihmisille mene kaaliin, koska oma koira ei tee muutakuin esim. pomppii.. Samanlainen käytös on myös rotikalla ja dobberilla normaalia.
      En ole myöskään mennyt koirapuistoon, jos puistossa on ollut joku ärsyttävä koira, koska sakuni ei hyväksynyt toisten räksyttämistä eikä ahdistelua.

      • voi elämän kevät

        hyvin sanottu omistan rottweilerin joka ärisee , murisee eli pitää aivan järkyttävää meteliä leikkiessään.
        Viestiketjun aloittaja voisi tutustua koirien käyttäymiseen paremmin.

        Ei se ärinä tarkoita että koira on agressiivinen

        ulkoilutan koiraani päivittäin vapaana , joukkoon kuuluu saksanpaimenkoira.
        schäferin tyyli leikkiä on kovaäänistä :)


      • repa40

        Koira ytäytyy opettaa myös provosoimattomuuteen!
        Miksi sallit provosoivaa leikkityyliä omallasi muttet muilla?
        Esim spitz tyyppisillä puolestaan on räksyttävä leikkityyli mitä olen katsellut eli sinun teoriasi mukaan sekin on sallittua koska on rodunomaista ;)

        Oma koirani ei provosoidu vaikka on ns. rotu joka ei tule helpolla muiden kanssa toimeen ja on tosiaan erittäin sosiaalinen. Olen opettanut hyvän sosiaalisuuden eli ei saa provosoida tai provosoitua. Eli balanssi on aina oltava hyvä. Koirani ei reagoi räksyttävyyteen joka usein kimpoaa pelosta.

        Saksanpaimenkoiria ei ojenneta ajoissa kun niillä menee käytös yli eli alkaa katsoa röyhkeän tiiviisti mataloittaen kroppaa toista, korvat ja katse toiseen huulet tiukasti. Normaali koira ei lähesty noin uhkaavana muita vaan katsoo myös muualle välillä jottei näytä uhkaavalta ja asento rento. Murinaa voi olla mutta silloin se on jo leikissä ja toinen vastaa siihen rentoudella ellei niin murinoijaa on hieman ohjattava parempaan käytöksee.
        Omallani on schäfer kaverina mutta erittäin sosiaalinen ja tasapainoinen mutta usein näin ei ole ikävä kyllä. Paljon riippuu omistajasta miten ymmärtää eleet ja osaa ne ottaa huomioon ja ohjaa hyvään tasapainoisuuteen.


    • aloit

      "En ole myöskään mennyt koirapuistoon, jos puistossa on ollut joku ärsyttävä koira, koska sakuni ei hyväksynyt toisten räksyttämistä eikä ahdistelua".

      Eli siis jos toinen koira ahdistelee ja räksyttää,hakee leikkiin vai kuinka?Pidetäänkö tuota uhkana vai miksi ei siedä?Ainahan siinä jokin syy on ja kuinka sakemannisi käyttäytyi tuollaisessa tilanteessa?

    • Harvoinpuistossa

      Mulla on koira, minkä emo on spk ja isä on iso kysymysmerkki (vois olla laikaa ja kultastanoutajaa). Mun koira on tosi sosiaalinen ja tykkää leikkiä. Ei hauku leikkiessään, mutta jos kaveri alkaa diivailemaan ja härnäämään silloin vasta. On tosi vahvaluontoinen ja itsevarma, alistaa vanhemmat koirat tuosta noin vaan. Ylpeä olen vaikka ei ole oikeanlainen käyttäytyminen, mutta pitää ainanki puolensa jos meinaa käydä huonosti.

      • Kehitä itsetuntoasi

        Just tämmöisiä oman heikon itsetunnon korottamiseksi koiran ottavia on ongelmaksi asti. Tasapainoisten ihmisten pitäisi lähettää selvää viestiä, että pysyvät poissa puistosta. Se että olet opettanut koirasi alistavaksi ja epäsosiaaliseksi (kuten varmaan itsekin olet ja niin purat pahaa oloasi), ei ole mikään ylpeilyn aihe. Se ei ole vahvuutta, jos koira on aggressiivinen ja "vahvaluontoinen", se on pelkoa. Tasapainoisella koiralla ei ole mitään tarvetta alistaa muita koiria. Kuten ei tasapainoisilla ihmisilläkään. Säälin koiraasi ja myötähäpeän sinua.


    • borderomistaja

      mun koira on borercollie mix. sitä saa oikee ärsyttämällä ärsyttää ennenku se ees vaivautuu haukahtaa kiusaajalle. nähnyt puistossa että ne kiusaajat ja dominoijat on jopa turhaantunu siihen ku ei mun kiltti ja rauhallinen koira noteeraa mitenkää niitä et ne häipyy sit paikalta kokonaa :D haluan että mun koiran luonne säilyy tollasena, aivan täydellinen. ja tiedän että munaa löytyy tarvittaessa mun koiralta sen huomasin yks päivä ku bulldoggi tuli täysin puskista rähisee...ja jos mulla olis sakemanni ni kouluttasin sen ensin kunnolla koska olen huomannut että sakemannit on joskus aivan väärillä ihmisillä. ei musta olis sakemannia pitää tai jotai muuta esim rotikkaa. pysyn mielummi ns. pehmokoirissa

      • rottistottis*

        Mulla samantapaisesti käyttäytyvä rotikkanarttu, pari kk nuorempi bokserinarttu tuli tuijottamaan, pomppimaan, ärhentelee ja haastaa, oma murahti kevyesti, käänsi pää pystyssä selkää ja käveli pois. Ylpeä olen sillä vaatii pokkaa kääntää selkää uhoavalle koiralle


      • Höpö höpö
        rottistottis* kirjoitti:

        Mulla samantapaisesti käyttäytyvä rotikkanarttu, pari kk nuorempi bokserinarttu tuli tuijottamaan, pomppimaan, ärhentelee ja haastaa, oma murahti kevyesti, käänsi pää pystyssä selkää ja käveli pois. Ylpeä olen sillä vaatii pokkaa kääntää selkää uhoavalle koiralle

        Ei mikään koira tee noin, eli sadun kerroit.


    • aiheesta...

      No eipäs yleistetä sakemannien käytöstä koirapuistoissa.
      Meillä päin koirapuistoissa sakemannit ovat oikein mallipuistolaisia :)
      Ovat rauhallisia, leikkisiä jne.
      Vaikken omista, enkä ole koskaan omistanut sakemmannia, niin kyllä se niiden agressiivisuus johtuu narun toisesta päästä. Omistaja ei ole panostanut kasvatukseen.
      Ja mitä muuten tulee koirapuistoiluun, niin kaikista ärsyttävimmät ja agresiiviset koirat siellä on yleensä pienet terrierit sekä monirouiset.
      En tajua miksi omistajat edes tuovat sinne sellaisia räksyttäviä, toisia näykkiviä koiria.

      • gtyhjuik

        ei sa yleistää saksanpaimenkoirien käytösongelmia, mut nyt ite yleistät et terrierit ja seropit pahimpia?? terrierit joo samaa mieltä, mut en sanois seropeista samaa


      • ghfhghjjgjhjg
        gtyhjuik kirjoitti:

        ei sa yleistää saksanpaimenkoirien käytösongelmia, mut nyt ite yleistät et terrierit ja seropit pahimpia?? terrierit joo samaa mieltä, mut en sanois seropeista samaa

        itse puolestani omaan jo toisen terrierin ja erittäin upeasti menneet koirapuistoissa eli en yleistäisi sitäkään. Perusasiat onkin itselläni kunnossa eli koirani ei saa provosoida eikä provosoitua sekä aina hyvät tasapainoiset leikkikaverit jotka ei pompi päälle. :)


    • damdidam

      On niitä hyvä käytöksisiäkin sakemanneja, itsellä esimerkiksi. Jokainen koira on yksilö ja se kyseinen yksilö heijastaa omistajan käytöstä aika pitkälle. Tämän huomasin omani kanssa, ihan yhtä jääräpäinen ja vit**mainen ämmä ku minäki.

      itse ihmettelen enemmänkin sitä MIKSI ihmiset pelkää sakuja? Jos yksi koira on päästä viallinen niin eihän se tarkoita että kaikki on, vai kuinka? Mun naapurustossa ainaki jokatoinen vastaantulija kiipee kattoon ku näkee minut jja koiran ja kyseessä kuitenkin puolivuotias pentu.. Ärsyttävää käytöstä ja kyllä sitä koirakin ihmettelee kun oli pieni niin kaikki tuli viereen kattomaan kun oli niin söpö ja pörrönen ja nykyään kaikki samat ihmiset juoksee karkuuun..

      • hggjkjllll

        ikävät omistajat romuttaa upeat rodut. Meilläpäin on valloittava saksanpaimenkoira kaksikin ja sitten pari tosi ikävää tapausta joita ei kouluteta ollenkaan ja jos koulutetaan niin ihan väärin. :(


    • damdidam

      Hmm.. omistaja kohtainen asia mutta mun mielestä perusasiat on vähintää opetettava ja muille haukkuminen ja haittaa aiheuttava käytös täytyy kitkeä pois ettei satu mitään pahempia vahinkoja.. Oman kans ollu tiukka linja ja selkeät tavoitteet ja edistystä tapahtuu joka päivä vaikka sitä ei kaikki huomaakaan. Häkittäminen on myös semmoinen asia mikä menee yli ymmärryksen.. ja varmasti vaikuttaa koiran psyykkeeseen pahalla tavalla..

      • doctordamdidam

        ymmärrät varmasti paljon koiran psyykkeen päälle


    • 30

      Sama täällä. Tuota olen itsekin ihmetellyt. Kun aloitimme puistoilun siellä kävi vielä sellainen iso harmaa sakemanni uros, joka yritti pomottaa omaa urostani ja nylkytti koiraani alistamisen merkiksi. Sitten kerran kun olimme melko myöhään illasta puistossa, eikä siellä ollut muita koiria tämä sama saku tuli puistoon ja ajattelin että me lähdetään että kun ei ole yhtään varmaa miten nämä kaksi tulee toimeen. Omistaja otti koiraltaan hihnan pois ja saku syöksyi heti salamana oman urokseni kimppuun. Pelkäsin todella paljon urokseni puolesta, koska tämä oli ensimmäinen kerta kun se joutui tappeluun ja vaikka koirani onkin iso, sakemanni oli sitä paljon isompi. Onneksi koiralleni ei kuitenkaan käynyt mitenkään, vaikka olikin koko ajan alimmaisena pyörinyt tappelun tuoksinnassa. Myöhemmin kuulin eräältä koirapuisto tutulta että sama saku oli käynyt hänen koiranssa kimppuun kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla koira oli pitänyt viedä eläinlääkäriin haavojen takia. Toisen kerran jälkeen tämä omistaja oli tehnyt rikosilmoituksen koirasta, eikä sitä sitten enää onneksi sen jälkeen puistossa näkynyt luojan kiitos.

      Ja meidän puistossa käy vieläkin yksi saku narttu, joka on aggressiivinen. Louskuttaa portilla hampaat irveessä valmiiksi ja se kävi kaksi kertaa nuoren uros labradorin kimppuun. Tää narttu on myös nylkyttämällä alistanu mun urosta ja omistaja vaan nauroi että kun ei ole koira ennen noin tehnyt! Minusta on todella epäkohteliasta antaa sen koiran vain nylkyttää eikä tehdä sille mitään ja vaan nauraa. En minä anna omankaan koirani narttuja pukitella.

    • 7+4

      Koirani on saksanpaimenkoira/rottweiler mix ja aivan ihanasti se muiden kanssa leikkii ja temmeltää, vahvaluonteinen narttu se on joten pitää varmasti tarpeen tullen puolensa mutta niin hyvin hallinnassani että ei ole koskaan isompaa rähinää tullut. Joten ei syytetä rotuja, monirotuisuutta tai koiran kokoa. Syytetään sitä narun toisessa päässä heiluvaa jästiä joka ei osaa koiraansa kasvattaa.

    • 2xSaku

      Mulla on kaksi saksanpaimenta ja ei ne koskaan ole agressiivisia olleet koirapuistossa. Narttuni on joitakin koiria kohtaan ennakkoluuloinen, mutta ei koskaan riitaa ole haastanut. Jos tämä narttuni vaikuttaa jännittyneeltä kutsun sen vain pois sieltä ja laitan sen istumaan ja annan nuoren urokseni jatkaa leikkimistä. Tämän narttuni luonnetta on kaikki kehunut, on niin rauhallinen, tottelevainen ja hyvin emämäinen.
      Meillä on koirapuistossa kerran tullut kaksi whipettiä narttuni kimppuun. Roikkunut sen naamasta ja perseestä. Tämä hurja sakemannini ei edes koskenut niihin vaan tuli luokseni jotta irrottaisin ne.

    • seropiperopi

      arvaas miksi juuri saksanpaimenkoira ei meinaa mahtuu sinne puistoon, koska se on vaativa koira, suurin osa ihmisistä joilla se on ei osaa niin vaativaa koiraa kouluttaa, ja saksari ei sais ikinä olla ensimmäinen koira ihmiselle. pitää aloittaa helpommista koirista, niitä ei suotta käytetä niinki vaativassa hommassa ku poliisin apuna. joten niitä saksareita on valitettavasti monella ihan vaan väärin perustein ns. munan jatkeena, kylmä totuus, ja siis ei tietenkään kaikilla, mutta uskallan väittää että suurimalla osalla!

      • aapo12

        just ni, ite sheefferi omistajana voin yhtyä tohon, sheefferi ei oo lelu koira, siihen tarvii täydellisen koulutuksen, muutoin koirasta tulee ongelmakoira


    • Ei puistoja

      Saku ei ole mikään erityisen vaativa koira, esim moniin laumanvartijakoiriin verrattuna. Mutta saku reagoi nopeasti, ja vallankin alistamisyrityksiin reagoi kyllä lujasti.
      Saku ei ole puistokoira, se ei saa olla hyökkäävän agressiivinen, mutta jos toinen aloittaa, sakun kuuluukin reagoida siihen. En vie sakuani koirapuistoon, siksikin että vaikka hallitsen omani, kaveri ei ehkä omaansa hallitse. Ja jos jotain sattuu, sakussa on kuitenkin aina vika.

      • SPK:n omistaja

        Ei puistoja : Eipäs yleistetä,ettei saku ole koirapuistokoira!Itselläni 3,5v narttu & ollaan puistoiltu pennusta asti.Koskaan ei ole ollu mitään ongelmia.


    • hui Roi

      Lähistölläni asuu muutamia "häirikkökoiria" eli koiria joiden kanssa ei mielellään lenkkipolulla törmää. Kaksi sekarotuista, yksi kultainennoutaja sekä kolme sakemannia. Alueella jossa asun on todella paljon koiria ja se että kaikista häiriköistä kolme on sakemanneja...Niin.. Olen tavannut elämäni aikana useampia sakemanneja ja valitettavasti vastaan on tullut vain kaksi tasapainoista yksilöä. Voin ihan rehellisesti sanoa että pelkään sakemanneja. En ennakkoluulojen takia vaan kokemuksen takia!

      Uskon kyllä että hyvätapaisiakin sakemanneja on mutta voiko minua syyttää pelosta, koska en ole muunlaisiin sakemanneihin törmännyt kuin vihaisiin tai muuten epävakaisiin? Kyllä sitä voi ja saa mielestäni jonkinlaisia johtopäätöksiä vetää omien kokemustensa perusteella..
      En usko että vika on rodussa vaan vika on aina ihmisessä joka koiran omistaa. En tunne rotua luonteenpuolesta ollenkaan joten en pysty yhtään sanomaan onko sillä jonkinlaista taipumusta ehkä olla päällepäsmäri, sehän on joillekin roduille ominaista. Esim. olen kyllä tavannut paljon ärhäköitä terriereitäkin mutta en niitä pelkää koska tiedän että pieni koira ei voi minua suuresti vahingoittaa toisinkuin valtava sakemanni. Pelkoni sakemanneja kohtaan on minusta looginen mutta silti mielelläni haluaisin päästä siitä eroon.

      En tiedä miksi juuri sakemannit päätyvät vääränlaisien omistajien haltuun. Se voi ehkä johtua siitä että saksanpaimenkoiralla on jo vuosikymmenten ajan ollut asema peruskoiran perikuvana, se on ylväs, vahva, suuri ja kaiken hyvän lisäksi myös poliisikoira. Pystykorvat ja susimainen ulkomuoto vetoaa koiraihmisiin. Varmasti monen koirafanin ensimmäinen ihailun kohde lapsesta asti. Kaikki eivät vaan ymmärrä sitä että vaikka kuinka olisi rotua ihaillut vuosien ajan, ei se niin välttämättä silti sovi sinulle.
      Itsekin muistan lapsena katselleeni sakemannin kuvia koirakirjasta ja ihailleeni sen komeaa ulkomuotoa ja vaikka jo lapsena minulla oli rodusta huonoja kokemuksia, ihailu jatkui pitkään. Onneksi kuitenkin tajusin koiraa hankkiessani että sakemanni ei todellakaan ole minun rotuni aktiivisuutensa takia.

    • eqwrqewwqr

      eikä mun mielestä voi aina syyttää koiraa, se koira on piloille jalostettu , joten siinä samalla menny myös luonne päin peppua... todella surullista, itse en pelkää mutta välttelen sakemanneja.

    • vahtijajahti

      Turhaa asenteellisuuta. Itsellä 8 kk sakemannipoika ja muutaman kerran olen koitapuistossa käynyt. Sen olen huomannut, että monilla koiranomistajilla on ennakkoluuloja juuri saksanpaimenkoiraan. Ei onneksi kaikilla.
      Juuri tänään oli oikein onnistunut käynti. Paikalla oli yli kymmenen koiraa, eri kokoisia, meillä ei ole pienten ja isojen puolta erikseen.

      Sattumalta oli kuusi sakemanneja, kaikki enemmän tai vähemmän penikoita. Tulivat mainiosti juttuun keskenään. Leikki oli hurjaa. Aitausta kierrettiin myötäpäivään ja vastapäivään. Välillä painittiin, mutta ketään ei purtu. Ei edes noita muunrotuisia.

      Jonkin ajan kuluttua paikalle tuli vanhempi dobermanniuros, joka tuntui olevan monelle tuttu. Omistajille, sitä hieman pelättiin. Tulokas koetti alkuun pullistella paikallaolijoille, mutta kohta sekin osallistui muiden kanssa juoksukilpailuihin.

      Kieltämättä pikkuisen hirvittää, kun joukossa on alle kymmenen kiloisiakin ja tosi pieniä koiria. Jos tulee ihan vahinko siten, että yli 30 kiloinen ja suurempikin koira vaikka törmää vauhdilla tuollaiseen. Kipeäähän se voi tehdä, mutta koirat osaavat kyllä jarrutella ja väistellä. Sinänsä meidänkin kaupungissa isojen ja pienten puoli olisi kyllä tervetullut.

      Miksi kirjoitin. Minusta sakemannit pärjäävät puistoissa yhtä hyvin kuin mitkä tahansa. Jos me omistajat vain pärjäisimme keskenämme, eikä oltaisi turhaan ennakkoluuloisia.

      • sakusia

        Niin no saa kai sitä olla ennakkoluuloja jos 90% sakemanneista mitä on tavannut on ollut hyökkääviä? Eihän se niiden kilttien sakujen vika ole että toiset ovat niiden maineen pilanneet mutta itsellä ainakin on ihan kokemuksen kautta tulleet ne ennakkoluulot. Eri asia on se jos pelkää koiraa sen koon tai ulkonäön takia ilman että on aikaisemmin edes ollut rodun kanssa tekemisissä tai pelkää koska on kuullut että rotu on vaarallinen, se on vain tyhmää. En tiedä miksi juuri sakuja on sattunut kohdalleni mutta tarpeeksi monen huonon kokemuksen jälkeen en ota enää sakujen kanssa riskejä. Lenkillä törmätessä voin kyllä tutustua mutta koirapuisto on liian suuri riski. Valitettavasti. Mutta onnea sulle ja sun sakulle, toivottavasti siitä tulee rotunsa esimerkki yksilö.


      • vahtijajahti
        sakusia kirjoitti:

        Niin no saa kai sitä olla ennakkoluuloja jos 90% sakemanneista mitä on tavannut on ollut hyökkääviä? Eihän se niiden kilttien sakujen vika ole että toiset ovat niiden maineen pilanneet mutta itsellä ainakin on ihan kokemuksen kautta tulleet ne ennakkoluulot. Eri asia on se jos pelkää koiraa sen koon tai ulkonäön takia ilman että on aikaisemmin edes ollut rodun kanssa tekemisissä tai pelkää koska on kuullut että rotu on vaarallinen, se on vain tyhmää. En tiedä miksi juuri sakuja on sattunut kohdalleni mutta tarpeeksi monen huonon kokemuksen jälkeen en ota enää sakujen kanssa riskejä. Lenkillä törmätessä voin kyllä tutustua mutta koirapuisto on liian suuri riski. Valitettavasti. Mutta onnea sulle ja sun sakulle, toivottavasti siitä tulee rotunsa esimerkki yksilö.

        No ihan tavallinen koira tuo minun on, toivon tietenkin että rotunsa esimerkkiyksilö tulee. Ei minulla nyt kuitenkaan mitään normaalikoiraa kummempia vaatimuksia .
        Riittää ihan tavallinenkin koira, joka tottelee minua. Samaa toivon sinun koirallesi. Siitä varmaan sellainen tulee, ellei jo ole rotunsa esimerkkiyksilö.

        Tuosta olen samaa mieltä mitä kirjoitit, että jotkut pelkäävät sakuja ihan vain koon tai ulkonäen perusteella ja siksi, että on kuullut rotua vaaralliseksi.
        Tällaisiinkin olen törmännyt. Ja tyhmää on sellaisten ihmisten käytös. Koirathan vaistoavat isäntien ja emäntien tunnetilan ja jo sen takia saattaa tulla hankaluuksia.

        Jonkin aikaa sitten tuli vanhempi rouva vastaan haukkuvan suomen pystykorvansa kanssa. Minun koirani oli hallinnassa, tosin varautunut haukkujalle, mutta ei uhitellut eikä yrittänyt hyökätä, totteli käskyjäni.
        Rouva kertoi, että hänen koiransa kimppuun oli kahdesti käynyt saksanpaimenkoira. Lisäksi sanoi minun koirani vaikuttavan pelottavalta. En oikein ymmärtänyt, koska se vain istui ja ihmetteli jatkuvasti räksyttävää pystykorvaa.
        Lähtiäiseksi emäntä vielä sanoi, että toivotaan seuraavan kerran kohdattaessa, että minun koirani on kiltimpi? En nyt viitsinyt v*ttuilemaan alkaa, mutta tuossa tapaamisessa ei ollut muita ei-kilttejä, kuin tottelematon arka pystykorva. Ei sekään välttämättä muuta kuin pelokas, kuten emäntänsäkin.

        Koirapuistoon sakemannin kanssa mennessä olen huomannut, että osa porukasta muuttuu levottomaksi meidät nähdessään. Yleensä sitten kun näkevät koirani tottelevan ja olevan 'kiltti' jännitys sulaa. Ei kyllä kaikilla sittenkään.

        Jatkossakin aion siellä kuitenkin käydä, jos sattuu huvittamaan. Niin kauan kuin sitä ei järjestyssäännöissä kielletä. Mitä en usko.


    • Koulutetaan koiramme

      Ei ole olemassa rotua, jota ei tarvisisi kouluttaa yhteiskuntakelpoiseksi. Itselläni on 4-vuotias sakemanniuros ja hyvin ollaan koirapuistossa pärjätty. Meille on monesti tultu sanomaan, että ihanaa, kun on noin tottelevainen ja leikkisä sakemanni, kun sekä omistajalla että koiralla on ollut sakemannipelkoa. Koirani on kaikkien kaveri ja olen kyllä hänestä todella ylpeä.

    • sakuton

      kulutan päivittäin koirapuistoja koirani kanssa, ja tullut huomattua että 90 prosenttia sakemanneista on epäsosiaalisia.... ei voi olla oikeesti enää kysymys siitä että se vika on omistajassa...kyllä se koira on pääkopaltaan ku fyysiseltä olemukseltaankin täysin pilattu... voi poloisia

    • tempore79

      Juuri siksi koska kyseessä oleva rotu EI OLE koirapustoa varten vaan se on työkoira jonka kanssa pitää tehdä töitä eli harrastaa jotain ja koulutttaa!! Ja se rotu on dominoiva rotu kaiken lisäksi! Ja ne ihmiset jotka vie sakemannia koirapuistoon ne ovat LAISKOJA ihmisia,koska sakeman nauttii paljon enemmän kenttällä kun juoksee tyhmänä muiden koirien perässä! Ja jotkut sanoo aivan varmasti että sosiaalisuutta varten pitää käydä koirapuistossa,mutta kyllä kenttälläkin sitä sosiaallisuutta mahdollista harjoitella :) itselläni saku uros niin tiedän mitä puhun :)

      • Kiltti koira

        Tämä oli minusta fiksusti kirjoitettu. Sakemannien leikit ovat erilaisia, rajumpia kuin muiden koirien. Ne pyrkivät dominoimaan ja se monesti pelottaa muita koiria. Olemme käyneet puistossa noin neljä vuotta ja ikävä kyllä 95 %:sti sakemannit eivät ole hyviä puistokoiria. Niiden omistajat monesti puolustelevat puistoiluaan sillä, että "se vain leikkii näin, ei se tee mitään". Eli "ei se tee mitään" tarkoittaa "ei se pure". Ok, vaikkei se purisikaan, ei silti ole oikein tuoda häiriötä aiheuttavaa koiraa puistoon. Jos koira pyrkii alistamaan, yrittää selkään, uhoaa ja dominoi ja muut koirat eivät sen käytöksestä nauti, vaan pelkäävät sitä, pitäisi pysytellä poissa puistosta.

        Tätä eivät valitettavasti useat sakemannien omistajat tajua. Heille on täysin ok tulla puistoon pelottelemaan muita koiria, niin kauan kuin koira ei pure. Nämä samat yleensä eivät hallitse koiraa ja ovat liian osaamattomia kouluttamaan sitä ja liian laiskoja lenkittämään sitä muuten kuin puistossa seisoskelemalla.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3633
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2242
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1959
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1834
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      396
      1268
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1071
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      960
    Aihe