KAuppis vai lääkis

Lääkis olisi kiinnostavampi ja parempi työllisyys palkka mutta vaikeampi päästä ja kaikenkaikkiaan enemmän vaivannäköä..
Olisiko kauppakorkeakoulu parempi sellaiselle joka haluaa tienata vähemmällä
Ilmianna
Jaa

6 VastaustaJos sua kiinnostaa vain ja ainoastaan hyvä palkka pienellä vaivannäöllä, niin valitse kauppis. Pääaineena rahoitus tai laskentatoimi, niin pääset kohtuullisella vaivannäöllä hyville liksoille.

Itse kuitenkin suosittelisin täysin toisenlaista lähtökohtaa ammatinvalinnalle. Jos sua tosissaan kiinnostaa lääkis, alat valmistautumaan sinne täysillä. Opiskeluajan "helppoutta" ei kannata koskaan pitää kriteerinä alaa valitessaan (kyllä siellä kauppiksessaki toisaalta saa töitä tehdä noppien eteen); joudut valmistuttuasi (oletettavasti) työskentelemään monta kymmentä vuotta siinä ammatissa, jonka olet tietyillä kriteereillä valinnut. Valitse siis se, joka sua eniten kiinnostaa.

Nimimerkillä: Kauppakorkeasta lääkikseen hakeva kandidaatti.
Ilmianna
Jaa
Pätevä ekonomi saa kyllä helvetisti enemmän palkkaa kuin pätevä lääkäri... Mutta kannattaa mennä sinne kumpi enemmän kiinnostaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Palkka riippuu monesta tekijästä. Jos lääkärin palkkaan ei huomioida mitään lisiä (päivystykset ym.), niin keskiarvoipalkkaus liikkuu samoissa lukemissa ekonomin kanssa. Käytännössä lääkärin työhön kuitenkin kuuluu päivystyksiä ja sairaaloissa joutuu tekemään myös yötöitä, joten ainakin Suomessa lääkärin palkka nousee keskimäärin taatusti ekonomin palkkaa korkeammalle. Poikkeuksia tietysti löytyy molemmista ammattikunnista; olet siinä oikeassa, että ekonomin on kyllä mahdollista päästä helvetiin korkeisiin tuloihin, mutta itsestäänselvyys se ei ole.

Lisäksi täytyy huomioida, minkä alan lääkäri tai ekonomi on kyseessä. Myös sillä on merkitystä, onko suorittanut jatkotutkinnon, työskenteleekö ykistyisellä vai julkisella sektorilla, onko kyseessä yrittäjä jne...

Lähteet: Akava ja Talouselämä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Moi! Päädyin valitsemaan lääkiksen ja sisälle päästiin että pätkähti! :D

-ap
Ilmianna
Jaa
Niin jos liukuhihnatyö kiinnostaa, niin Siwan kassalle pääsee paljon helmpommin ku lääkikseen. Viimeisten tilasojen mukaan myös parantumattomien sairaalabakterien esiintyvyys Siwassa murto-osa siitä mitä hoitolaitoksilla.

Niin, et ei se ihan mee niinku telkussa. Mieti vaan niitä omia lekurikäyntejäsi ja niitä lekurien jonojen pituuksia. Sellasta se oikeesti on. Mututuntumalla 95% ettet ikinä pääse sisään ja tuhlaat vain vuosia hakiessa.
Ilmianna
Jaa
Komppaan ylläolevaa vastausta osittain. Tilanne suomessa koulutuksen suhteen on kuitenkin sellainen, että kun kaikki haluaisivat kovaa palkkaa ja ns. arvostuksenmukaisen ammatin. Viime vuonna esimerkiksi oli noin 150 000 korkeakouluihin hakevaa ja sisään pääsi noin 50 000 eli noin 30%.

Myös työelämässä tilanne on vähän sellainen, että ei edes välttämättä löydy oman alan töitä riippuen tietysti minkä koulutuksen on itselleen valinnut ja täytyy lähes pakosta tyytyä siihen mitä saa. Suomen työllisyysastekin pyörii siellä hieman alle 70% tuntumassa muistaakseni ja työttömiäkin riittää. Lisäksi meillä on nyt näitä pakolaisiakin jotka tietysti myös haluavat töitä ja koulutusta.

Kannattaa miettiä tarkkaan mitä haluaa elämältä suoraan sanottuna ja jos sinulla on todellista kiinnostusta lääketiedettä kohtaan niin hakemaan vaan.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

KAuppis vai lääkis

Lääkis olisi kiinnostavampi ja parempi työllisyys palkka mutta vaikeampi päästä ja kaikenkaikkiaan enemmän vaivannäköä..
Olisiko kauppakorkeakoulu parempi sellaiselle joka haluaa tienata vähemmällä

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta