Putkiremppaan liittyvä kysymys

oukkila

Miten olette suhtautuneet, jos löydätte ns. unelmienne asunnon, mutta tulossa on putkiremppa parin vuoden sisällä ?

Paljonko sellainen maksaa ?

Paljonko tinkaisitte asunnon hinnasta, jos lähtöpyyntö on vaikka 170 000 ?

Asunto on hyvällä paikalla, hyvin hoidetussa velattomassa yhtiössä ja vastike pieni.

13

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Remontti tulee

      550 e neliö maksaa perinteinen putkiremontti.Ostin asunnon mikä hyvältä tuntuu.Putkiremontti tulee vuoden päästä asuntooni.170000 e maksava asunto myydään 1650000 e Ei hinnoissa ole tinkimisvaraa pari kolme tonnia korkeintaan.

    • yttan

      Minua kiinnostaisi tietää, että kuinka monen vuoden välein kunnon perusteellinen putkiremontti joudutaan tekemään ?

      Ei siis mikään pintasilaus vaan tyyliin kaikki kuntoon ja asukkaatkin mahdollisesti evakkoon ?

      • suunnilleen

        50 vuoden välein


      • kusetusta monenlaist
        suunnilleen kirjoitti:

        50 vuoden välein

        Joo, siis kunnollisen putkiremontin jälkeen seuraava kierros pitäisi olla edessä vasta 50 vuoden päästä.

        Mutta putkiremonttina "myydään" myös kaikenmaailman osakorjauksia ja siirtoremontteja, millä vain ostetaan vuosikymmen tai kaksi lisäaikaa.

        Esim.
        - pinnoitetaan viemärit ja/tai uusitaan vesijohdot pintaan, mutta kylppärien rapistuneille / uupuville vesierityksille ei tehdä mitään
        - jätetään sähköt ja teletekniikka uusimatta (sisältyy yleensä "täysimittaiseen" putkiremonttiin)

        Ja noita viemärien pinnoituksiakin voi tehdä monella menetelmällä. Pahimmillaan pinnoitus on sitä, että vähän töpötellään pensselillä epoksia lattiakaivoon... puhumattakaan käyttövesijohtojen pinnoituksesta (ruutataan vähän putkiin paineilman mukana ja toivotaan, että töhkä leviää tasaisesti - tarkistamaanhan sitä ei millään pysty).

        Pahimmillaan olen nähnyt putkiremonttina mainostetun pelkkää kylmän veden runkojohtojen (sinkittyä teräsputkea kellaritilojen katoissa, tämä on yleensä se heikoin lenkki) uusimista.

        Ja onhan noita huonosti tehtyjä perinteisenkin menetelmän asennuksia mennyt uusiksi jo 20 vuoden ikäisinä.


    • Omaomaoma

      Sama juttu hyvä paikka velaton yhtiö (omistaa itse 2 asuntoa ko. talosta), ja vastike on pieni. Pyyntihinta oli 89t€, tarjosin 74t€ ja ostin sen asunnon loppujenlopuksi 77t€. Putkiremppa tulossa kolmen vuoden sisällä.
      Kyllä kannattaa olla kiinnostunut, käydä katsomassa, kysellä tulevista remonteista ja varsinkin esittää alkuperäistä aika paljon pienempi tarjous, jonka perustelee tulevalla remontilla arviohintoineen ja johon liittää vielä ystävällisen pyynnön vastatarjouksesta.

    • yksrakentaja

      Minun mielestäni termit "unelma-asunto" ja "putkiremontti" eivät voi esiintyä samassa yhteydessä. Jos näin kuitenkin on niin kehottaisin harkitsemaan tarkkaan. Putkiremontti voi maksaa siinä 500-600e/m2 poismuuton riesa, mutta monesti samaan rytäkkään on järkevää tehdä muitakin korjauksia, kuten sähköt, porraskäytävät, pihatöitä jne. jolloin hinta voikin olla aivan mitä vaan.

      Mutta kannattaa laskea vähän. Jos "unelma-asunto" putkiremppatalosta maksaa esim. 150 000 e ja on 50m2 niin hinta putkiremontteineen on min 175 000e (myyntihinta 500e/m2) Katso sitten mitä maksaa 50m2 vastaavalla alueella uudessa talossa. Jos se on 175 000 niin suosittelisin uudempaa ihan jo jälleenmyynnin ja energiankulutuksen takia. Jos taas hinta on 275 000 niin putkirempan sietäminen voi olla ihan fiksua. Luultavasti hinta on jotain näiden väliltä, jolloin joutuu asiaa pohtimaan.

      Muista kuitenkin, että vanhassa kerrostalossa ei remontit lopu siihen putkiremppaan. Toki putket kestää sitten 40v mutta on siinä talossa muutakin.

      Tinkiähän kannattaa aina tasan niin paljon kun myyjä antaa. Joku ei lähde kun muutaman tonnin tiputukseen tai ei siihenkään, joku voi olla pakkosaumassa ja myydä halvallakin.

      • Remontti tulee

        Sillä lailla sitä saa rahaa menemään ei maallista kummempaa ole
        jos putkirempan maksaa ! Suomipalstan taso on ...


    • hmjjaa

      No jos lähtöhinta on 170K ja saman arvoisissa missä myydään velaton putkirempattu asunto on 230,000 niin hinnassa jo huomioitu esim 60,000 remppa. Eli rempan verran kannattaa tingata. Ehkä hivenen lisää rempan aiheuttamasta haitasta. Kannattaa kuitenkin huomioida yhtiön taloudellinen tilanne. Törmäsin takavuosina missä putkirempparahaty kerätty jopa yli 50% vastikkeissä pitkällä aikavälillä. Jos mitään ei kerätty niin putkirempan hinta pois alueen hintatasoon verrattuna.

      • Remontti

        Ei minun mielestä kannata rempan vertaa tingata ellet halua nolata itseäsi.


      • tinkatinka
        Remontti kirjoitti:

        Ei minun mielestä kannata rempan vertaa tingata ellet halua nolata itseäsi.

        Moi, ei se ole tyhmä, joka pyytää... Asiallinen ja perusteltu tinkaaminen kannattaa aina..


    • tingijä

      Minä ainakin tinkaan putkirempoista tuntuvasti. Jos kustannus on noin 550 eur/neliö, niin siitä voi sitten harkita kuinka paljon haluaa lähtöhinnasta tingata. Varsinkin kun lähtöhinta on tietenkin asetettu niin, että tinkimiseen on varauduttu.

    • ziigg34234

      Ostimme noin vuosi sitten osakkeen johon tulee parin v sisällä putkiremppa ja muutakin. Eli n. 3v ostamisesta se rempan aikataulu. Asunto oli ylihinnoiteltu alueen hintoihin verrattuna, ja varustukseenkin nähden. Hinta tippui n. 6% alkuperäisestä ensimmäisestä pyynnöstä. Ei silti halpa, vaan keskitasoa alueella putkiremontoitaviin asuntoihin siinä vaiheessa. Nyt kun katson ilmoituksia, vain vuosi aikaa remppaan, hätäset yrittää myydä niin hinnat ovat olleen edelleen meidän ostohinnasta n. 5% alhaisempia. Eli tiukkana jos olisi pysynyt, olisimme saaneet vielä ostohinaa n. 5% halvemmalla asunnon myöhemmin ostettassa.

      Mutta: asunto oli yksi alueen parhaimmilta paikoilta, ylin kerros päätyhuoneisto, näkymät ulos jne. Vastaavia ei ole tullut myyntiin vieläkään vuoden aikana, joten vaikka olisimmekin ostaneet todnäk. tältä alueelta ja säästäneet hinnassa, emme olisi saaneet näin sopivaa meille. Ostimme kodin, emme sijoitusasuntoa, joten sijainti, näkymät jnejne vaikuttivat. Ja taatusti vaikuttavat myös ainakin osaan mahdollisista ostajista sitten joskus, jos myymme.

      Emme ole katuneet. Kun se oikea tulee kohtaan, niin kannattaa joskus miettiä tarkkaan mitä tekee, eikä ehkä lähteä kovaan hintakilpailuun ja menettää kohde. Joskus taas se on paras veto jos vaihtoehtoja on hyviä useita omaan makuun.

      Se putkiremppa maksanee meille n. 40-50.000€, suunnittelu kesken joten ei voi sanoa enempää.

      • ziggehh435345

        Niin ja valitsemallamme alueella ei ole uudisrakentamista, joten ei voi verrata suoraan hintoja kuin vanhoihin osakkeisiin. Mutta muutaman km sisällä uusien vastaavien hinta hieman vajaa tuplat mitä maksoimme. Jopa putkirempan jälkeen uuden about samankokoisen samanarvoiselta lähialueelta -> hinta 1/3 kalliimpi. Ei ison iso ero mutta ei haittaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5639
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3465
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe