Mitä tehdä ?

epätoivoinen

En oikein tiedä mitä tehdä. Jos näin pelkistetysti ja mahdollisemman lyhyesti kesrtoisi, niin elämäni menee päin vittua. Sain tietää että äitini pettää isääni noin 3 vuotta sitten, olin silloin 13 vuotta. Siitä seurasi minulle mielenterveys ongelmia ja yritinitsemurhaa. Toinen veljeni ja sisko auttoivat minut siitä suosta ylös. Salasimme toiselta veljeltä äitini tekoset, koska arvelimme ettei hän voisi hillitä itseää. Yhtenä päivänä minä raivostuin ja huusin tappavan erään ihmisen. Äiti luuli että olen tappamassa häntä????outoo..mutsi tuntuu ihan vitun pahvilta.. mutta niin sitten hän meni paniikissa kertomaan siskolleni kaiken ja VALEHTELI että isä muka tietäisi kaikesta ja meidän ei tarvitse huolehtia ja se on heidän välinen asia. No tämä tapahtui noin puolitoistavuotta sitten. Olen käynyt parikertaa koulukuraattorilla koulun toimesta kun en ole jaksanut mennä kouluun. Siellä valehtelin. Halusin ettei kukaan tiedä perheemme asioista koska se ei kenellekkään kuulu. No eilen siskoni oli juomassa ja soitti veljeni hakemaan hänet. Veli sitten meni ja siskoni paljasti sille kaiken. Kertoi myös minun bulimiasta ja kaikesta muusta. Sain tietää vasta että siskoni oli kertonut isälleni että äidillä on uusi mies. No isäni itki, tämä on niitä harvoja kertoja kun hän itkee.. Itse en ole ikinä nähnyt tälläista. Veljeni sanoi ettei meillä ole mitään hätää. Ja että jos äiti lähtee sen miehen matkaan me pärjäämme kyllä. Mutta tässä ilmeni taas vähän lisää draamaa kun saimme kuulla että veljeni on eroamassa ja siskoni on juuri purkanut kihlat. En tunne enää äitiäni..Silloinkin ku jätin hyvästely kirjeen ja lähdin. Äitini kysyi seuraavana päivänä oliko tämä läppää? siis mitä ihmettä. Äitini kulkee rahan perässä. Ja se mitä olen saanut siitä jätkästä tietää niin ei hänellä ainakaan rahan puute ole. Meidän rahatilanne nyt on mitä on sillä äitini elättää perheemme koska isä on sairaseläkkeellä. En haluaisi isälleni enää mitään vastoinkäymisiä elämäänsä koska hän on joutunut kokemaan jo ihan liikaa. En edes viitsi kertoa niitä tässä mutta sen voin sanoa että jos jossain suuremmalla taholla tehdään virhe, niin ne isokihot pelaa yhteen hiileen ja tekee syyttömästä syyllisen. Mutta kysymys hän oli se että mitä minä voin tämän paskan keskellä tehdä ? Porukat hajoaa, veljeni eroaa, siskoni eroaa, toinen veljeni on hakkaamassa tämän äidin "uuden" miehen", ja jos porukkani eroaa, isälläni ei ole varaa elättää minua ja siskoani. Siskoni täyttää kohta 18 ja voi muuttaa pois kotoa, ja voinhan minäkin mutta en tiedä kestänkö kaiken tämän jälkeen. MIHIN MINÄ MENEN? lastenkotiin en ainakaan.

3

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marjo987654321000

      Voi ,lapsi rakas,kun voisin olla vieressäsi ja halata sinua.
      Uskon että sinusta tuntuu pahalta,ja että olet umpikujassa.Eikä elämässä ole mitään järkeä.
      Kaiken tämän keskellä yritä muistaa että sinun oma elämäsi on vielä edessä päin.Kun parin vuoden päästä pääset kotoa pois aloittamaan oman elämän,niin sinulle on kaikki mahdollista!!
      Yritä edes sen ajatuksen avulla jaksaa päivästä toiseen,että luvassa on vielä paljon parempaa!!

      Ymmärrän että tuntuu pahalle tuo kaikki,ja haluaisit että perhe olisi onnellinen.Ei elämä siihen lopu,jos ihmiset eroavat!Joku asia voisi olla ehkä paremminkin sen jälkeen.Mutta toivotaan että kaikki kääntyy parhain päin.
      On vaikea ja häpeällistä puhua ulkopuolisille omia murheitaan,mutta sinulla ei nyt taida olla muuta mahdollisuutta!Käy uudelleen siellä kuraattorin luona,ja kerro miten asiat oikeasti ovat.Hänellä on vaitiolovelvollisuus,ja hän on siellä juuri tuommoisia asioita varten.Sieltä sinut ohjataan varmaankin koulupsykologin luo.Hänen kanssaan käytte läpi elämääsi,ja saat ihan varmasti siitä suuren avun!
      Ei sinua kukaan voi auttaa jos ei tiedä että sinulla on hätä!

      Auta sinä itse itseäsi hakemalla keskusteluapua!

    • JK

      ET MIHINKÄÄN

    • kjnjvdnpaoiushaojoi

      Apua saat, kun vaan rohkeasti haet sitä. Ei ole häpeä pyytää apua silloin kun sitä tarvitsee. Käy puhumassa ihan rehellisesti esim. koulun terveydenhoitajalle tai kuraattorille, he auttavat sinua eteenpäin elämässäsi. Älä anna oman elämäsi mennä pilalle noin nuorena. Vanhempana huomaat, että oli järkevää hakea apua riittävän ajoissa.
      Tsemppiä, älä jää odottamaan mitä tapahtuu vaan rohkeasti puhumaan ongelmistasi jollekin ammattilaiselle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe