Kolmen viikonlopun terapeutit

???????????

Vielä Suomessa järjestetään kolmen viikonlopun hypnoterapeutteja.
Olisin kiinnostunut tästä ammatista ja saisin nopeasti terapeutin paperit.
Asiallaisia vastauksia toivon.

16

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jantti.

      Kyllä kursseja monikin järjestää, mutta monetkaan kurssit eivät anna mitään titteliä tai pätevyyttä terapeuttiseen ammattiin. Sen sijaan monet kurssit on tarkoitettu niille, jotka jo työskentelevät tavalla taikka toisella terapeuttisella alalla tai sitä sivuavalla alalla. Henkisen hyvinvoinnin ja itsesuggestion oppiminen on näissä koulutuksissa yksi tärkeä tavoite. Varsinkin työssäjaksamisessa vaaditaan hyvää henkistä kuntoa tänäpäivänä.

      Kolmen viikonlopun kurssin olen itse suorittanut aikoinaan Riihimäellä ja olen saanut sieltä suggestoterapeutin nimikkeen, jota en ole koskaan käyttänyt, koska olen opettaja. Koulutuksen piti silloin Pasi Koivunen ja kurssit olivat antoisia omalla tavallaan.

      Kannattaa katsoa Suomen Hypnoosiliitto Ry:n sivuja netissä.

      Jantti

    • 16

      Ei Koivusen ja Rimaajan kursseilta mitään titteleitä saanut, jokainen saa käyttäää mitä titteliä haluaa....

      • Mukana ollut........

        Ei Koivusen ja Rimaajan kursseilta mitään titteleitä saanut, jokainen saa käyttää mitä haluaa...


    • Yhd. edell....

      Ainoa suojattu nimike on Suggestoterapeutti SHY, mikä Shy:n käyttämä titteli, m utta tuokin ilmn tuota SHY-loppua on vapaasti käytettävissä oleva nimike.
      Esi. Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen järjestämän 3-vuotisen koulutuksen käyneet käyttävät pääsääntöisesti Hypnoterapeutti-nimikettä, ja sekään ei ole suojattu nimike.

    • sama.......

      Ja vielä yksi kommentti Jantti-nimimerkille: Ei ole olemassa mitään Suomen Hypnoosiliitto Ry:stä, on vain Hypnoosiliitto ry. Ja vielä sekin että Ry voi olla vaikka rehuyhdistys, mutta ry on reksitöröity yhdistys...

    • Ed. sama..

      Ja tuolle ketjun aloittajallle pieni muistutus. On turha kuvitella että joltain muutaman viikonlopun kurssilta saisi itselleen jonkin uuden ammatin. Olen itse ollut Hypnoosliiton jäsen pian 20 vuotta, ja voin kertoa kuinka surullisia esimerkkejä siellä noista 3-viikonlopun kurssin saaaneista, ja vieläpä tejkevät "terapiatyötä". Ehkä tuo oli eräs syy siihen että moni pitkän linjan ammattilainen lähti pois liitosta, koska tiesivät istuvansa uppoavan laivan kannella. Näkyyhän tuo kato esim. Hypnoosiliiton terapeuttilistalla. Missä ovat Ranta, Henttonen , Pertamo, Tyynismaa jne......Nuo mainitut ovat Pertamoa lukuunottamatta pitkän linjan mielenterveystyön ammattilaisia....Ranta ja Tyynismaa laillistettuja psykoterapeutteja....
      Joten älä kurkota tähtiä taivaalta...! Sieltä voi tippua rajusti alas!

      • -suggeri-

        Pieni ja kiintoisa huomio: Katsoin juuri Hypnoosiliiton terapeuttilistaa, ja sinne onkin muutaman vuoden jälkeen imestynyt Henttosen ilmoitus. Kun muistelee sitä, miten hän ovet paukkuen erosi Hypnoosiliitosta muutama vuosi sitten. Liittyen puoskarilaki keskusteluun.
        Ja toinen kiintoisa huomio: Liittyen yllä olevaan tekstiin noista nimikkeistä, nin hän on ainoa, joka käyttää hypnoterapeutti-nimikettä, muut sen sijaan suggsetoterapeutti-nimikettä.
        Haluaako hän kuitenkin erottautua Liiton päävirrasta, joka on yhä enemmmän ajautumassa yhteistyöhön SHY:n kanssa.....?


    • °°°°°°°°°°°°

      Hypnoterapeutti-nimike tuntuu hyvältä. Voinko minä käyttää sitä, vaikka en ole käynyt kursseja. Osaan kyllä hypnotisoida ja olen ns. itseoppinut sellainen.

    • Jo entinen

      Kyllä voit. Mikään näistä titteleistä ei ole mikään virallinen, eikä niiden käytön yksinoikeutta omista kukaan. Ainoastaan yhdistyksen lyhenne tittelin perässä onkin sitten eriasia, mutta ei niillä yhdistyksen lyhenteillä käytännössä mitään merkitystä ole ollut, eikä koskaan tule olemaankaan. Tavalliset ihmiset eivät tiedä mitä jokin esim jokin SHY tarkoittaa. Ja jotka sen tietävät, EIVÄT MISSÄÄN TAPAUKSESSA SELLAISELLE TERAPEUTILLE AINAKAAN MENE. Tajunnantaitoa, intialaista päähierontaa, NLP-hömppää, energiahoitoa, uskomiushoitoa ym sotekttuna hypnoosinimikkeen alle. Yhdistys on mennyt kuralle sen jälkeen kun Väinö Pertamo jäi sieltä pois. Ja kukapa tuollaisessa yhdistyksessä enää haluaisi ollakaan.

    • °°°°°°°°°°°°°°

      Näin ole kuullut.. koko hypnoosi on kadonnut shy:stä. On vain noitatansseja ja muuta enkelihömppää.

    • °°°°°°°°°°°°°°°

      Ja vielä.. kattelin, että eräs mestariksi tituleeraavaa järjestää myös alan koulutusta. On kellään kokemusta koulutuksen tasosta ja minkä nimikkeen sieltä saa ?

    • °°°°°°°°°°°°

      Höh..mitä toi oikein tarkoittaa ??????

    • Tomtom Turusta

      Fahlerin aikana se oli hypnoosiyhdistys oikealla asialla. Oli mukava olla mukana monissa hypnoosikokeissa, joskin toisinaan asiaan liittyi parapsykologisia kokeita. Milloin kokeita tehtiin kissoilla ja milloin koirilla. Syvähypnoosi oli kova sana silloin. Mutta, kun uusia naamoja tuli talon johtoon niin meninki muuttui huonompaan suuntaan. Silloin kun Väinö Pertamo tuli taloon, jätti moni yhdistyksen lopullisesti. Alusta alkaen hänellä oli vaikeuksia sopeutua yhteisiin järjestyssääntöihin. Koko yhdistyksen pilallemeno johtui Väinö pertamosta, eikä mistään muusta. Hänet olisi pitänyt erottaa jo ajat sitten

      • Jo silloin mukana...

        Kuules TomTom Turuust: Itsekävin 80-luvussa SHY:n vuoden kestäneen peruskoulutuksen, ja kouluttajina tuolloin oli Bruno Wingisaar, Väinö Pertamo, Pasi Koivunen ja Olavi Holopainen.
        Ja tuo koulutuksen sisältö oli puhdasta hypnoosia. Kaikkien kouluttajien taholta. esim. NLP:sta ei puhuttu sanaakaan.
        NLP tuli SHY:en juttuihin mukaan vasta hieman myöhemmin, ja pääosin Wingisaaren toimesta, tosin hänkin on jo ilmaissut että oli virhe lähteä sille tielle.
        Tuolla kurssilla puhuttiin paljon syvistä tiloista, ja niitä myös harjoiteltiin ahkerasti. Etenkin Holopaisen ja Pertamon opastuksella.
        NLP tuli yhdistykseen mukaan vasta myöhemmin 80-luvulla. Ja silloin sen alkuaikoina sinä tuntui olevan jotain järkeäkin.
        Nykyiseen mittakaavaan NLP tuli yhdistyksessä vasta Peter von Harpen puheenjohtaja-aikana. Ja harpe sai santavuoresta oivan aisaparin. Tuolloin myös Pertamo ja Varpu Julkunen syrjäytettiin koulutusvastuustaan ja tilalle tulivatkin nämä NLP- ja muut loitsumiehet.
        Puhut suuta suuremmalla!


    • °°°°°°°°°

      ja taas tätä tyhjänpäivästä hömppää..
      kyllä maallikkohypnoosi on riitaista ja kateellista porukkaa...


      Ketjua aihe oli kolmen viikonlopun kurssit..hölmöt

      • Jo entinen

        Ei valheiden oikaiseminen ole mitään hömppää.Niiden levittäminen kyllä on. Nlp tuli SHY:n vasta Harpen tuomana kuten Jo silloin mukana ollut kirjoitti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe