laavu/kota

örtsilä

kertokaahan kivoja paikkoja missä voisi käydä makkaranpaistossa muuten ulkoilemassa? ei hirveän pitkä matka saisi olla kävellen että 3 vuotiaskin jaksaa perille asti. eli siis autolla kyllä päästään muuten kulkemaan mutta jos tie esim on huonossa kunnossa tms ja kävellen joutuu menenään niin aika nopeasti tuo lapsonen väsyy..!!! vinkkejä siis!!

22

3093

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ahvenkörrikkä

   Vieläkö Valkeajärven laavu Ihastjärvellä on käytössä? Mukava paikka ja autolla pääsee viereen.

  • Säynätti vanhan Anttolantien varressa, mutta sinne talvella pääsy niin ja näin, ku sitä sivutietä ei ihan pihaan asti aurata..

   • Hei pulkka mukaan, jos kaveri ei jaksa kävellä ;)


  • Luontoilija perhe

   Urpolan luontopolku sekä jo mainittu Säynätti.
   Molemmat paikat ovat mainioita sekä lapset tykkäävät. :)

   Säynätistä löytyy polttopuita, Urpolassa maksullisia polttopuita. Sinne kannattaa viedä omat puut, ellei sitten halua maksaa sylillisestä halkoja 1-5€ (en muista tarkkaa summaa).

   • kympinlenkki

    Urpolan kympin varrella olevalle laavulla ei tähän aikaan vuodesta kävellä. Pitää mennä hiihtäen.


   • Markos09062018

    Säynätin kota on polttamisen jäljilta uudelleen rakenteilla ja siitä on tulossa esteetön laavu. Paikka valmistunee kesän aikana.


   • Nokikolari

    Missähän se sijaitsee?


   • Anonyymi

    Onks missä valmiiksi tehtyjä klapeja? Kotonakin takkapuut jo vähissä.


  • kalkan

   Kannattaa mennä kalevankankaan viiden kilimetrin latua myöten, siellä aivan hyvä makkaran paisto paikka, eikä ole kaukana

  • Markos09062018

   Lähiaikoina valmistuu kota- ja laavukooste Mikkelin alueen laavuista ja kodista. Tarkoitus olisi saada nämä Mikkelin kaupungin sivuille.
   Kooste pitää sisällään mahtavat 52 kpl laavuja ja kotia koordinaatteineen, ajo-ohjeineen sekä pienen esittelyn kera. Mukana ovat myös kuvat paikoista.
   Tämä kooste on tehty menneen talven aikana mutta puhtaaksikirjoittaminen on vielä hieman kesken.
   Seuratkaa lähiaikoina Mikkelin kaupungin tiedottamista, sillä paketti on todellakin tutustumisen arvoinen.
   Toivomme myös, että projektille löytyisi jatkaja, sillä aivan varmasti laavuja on enemmänkin. Emme vaan ole saaneet tietoa kaikista. Syynä tähän on se, että yksityisiä metsästysseurojen laavuja emme ole laittaneet koosteeseen. Kunnioitamme yksityisyyttä ja jokaisen laavun julkaisemiseen olemme pyytäneet erikseen luvan.

   Mikäli malttamattomimmat eivät jaksa odottaa, suosittelen tutustuman retkikartta.fi kartan tarjontaan. Sieltä löytyy mahtavat määrät laavuja aivan lähialueilta. Vaatii vaan hieman aikaa etsiskellä.
   Myös laavu.org on hyvä paikka etsiä laavuja. Siellä tarjonta ei ole yhtä suurta mutta tieto on helpommin saatavilla.

   T: Marko S

  • Markos09062018

   Metsäkoulu ylläpitää ainakin kahta laavua salosaaressa. Retkikartta.fi näyttää takat sijainnit. Niihin pääsee autolla viereen mutta toiselle näistä joutuu hakemaan avaimen tsto:lta puomin avaamista varten. Mikäli puomi ei haittaa, joutuu kävelemään noin kilometrin laavulle.
   Metsäkoulun alapuolella Lamposaaren vieressä aivan Saimaan rannalla on yksi kiva laavu mutta siellä ei taida olla aina polttopuita. Autolla pääsee viereen ja varminta on ottaa omat polttopuut mukaan. Omalla tavalla viihtyisä paikka sekin.

   • Markos09062018

  • GampinKrilliMakkaraa

   Urpolan laavulle pääsee autollakin. Joko Silvastista Kumpurannantietä (pääse laavulle asti) tai Pitkäjärven mutteri-baarin kohdalta alkavaa tietä niin pitkälle Pitkäjärven itärannantietä kuin tietä piisaa (n. 200 m. päähän). Itärannantiellä on nyt iso rakennusprojekti häiritsemässä liikennettä.

  • Anonyymi

   Urpolan laavu on hyvä paikka, mutta pitkäjärven kioskin murtautujat ovat samoja jotka riehuvat yöllä kyseisellä laavulla, keväällä olimme kävelyllä urpolan pururadalla ja siellä oli auto ajettu ojaan, mitä auto tekee pururadalla kysyn vaan??????

   • Anonyymi

    Jos tiedät kioskimurtautujaperseilijöistä tarkemmin, ilmoittanet tekijöistä poliisille. Tsemppiä nuorelle kioskiyrittäjälle!


  • Anonyymi

   Pitkäjärven Itärannantien päässä on autoja varten iso parkkipaikka ja siitä lähtee polku hyvin varustetulle Urpolan laavulle. Matkalla voi mennen tullen virkistäytyä Mutteri-ravintolassa tai pikkutytön rantabaarissa.

  • Mikkelipuistossa grillipaikka. Omat puut mukaan.

  • Anonyymi

   Saaks laavuilla nautiskella alkohoolia makkaran kyytipojaksi.

   • Anonyymi

    Jos autolla lähellekään pääsee nii päihteiden käyttöpaikaks nuo lähinnä muodostuu. Täytyis olla vähintään muutama sata metriä kävelyä kohteesee nii ei kaiken maailman hörhöt sinne jaksais laahustaa ja paikat olis sitä asiallista käyttöä varten mitä varten ne on suunniteltukin.


  • Anonyymi

   Urpolan laavulta on kuulunut tyynellä kelillä meteliä kun on tarkaan kuunnellut.

   • Anonyymi

    oli myös tyhjäksi ryypätty oluttölkki roskissa. :(


  • Anonyymi

   Paikalle on saatava alkuun nyt ympärivuorokautinen poliisivartiointi tai vartioliikkeen vartia istumaan sinne puskaan tarkkailemaan paikan käyttöä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   469
   3543
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   378
   1919
  3. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   40
   1078
  4. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   79
   1065
  5. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   27
   1056
  6. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   161
   1026
  7. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   54
   969
  8. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   51
   838
  9. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   45
   787
  Aihe