Miksi olen aina väsynyt?

Ent. vuorotyöläinen

Yritän treenata punttia kolme kertaa viikossa, mutta väsymys haittaa. Olen aina niin väsynyt, muutamaa poikkeavaa päivää viikossa lukuunottamatta, että on turvallisempaa kun ei mene kovilla painoilla treenamaan.

Lähtötilanne on se, että olen ollut viimeiset 13 vuotta vuorotöissä erilaisissa tehtävissä ja firmoissa. On ollut hyviä vuorotöitä ja todella huonoja. Alkuun parikymppisenä tein viittä vuoroa vikossa ja se sopi minulle. Kouluttauduttuani lisää pääsin välillä hyviin työaikoihin käsiksi, mutta senkin pilasi sitten kateelliset työkaverit/ työvuorosuunnittelijat jotka keskivät laittaa minut hankalille työajoille. Siittyin sitten VR:lle ja siellä se helvetti vasta repesi ja vieläkin on kahden vuoden jlkeen traumoja niistä tylvuoroista ja siitä elämästä mitä se silloin oli, kun aina oli väsynyt ja stressissä tai muuten vain pää kipeänä ja pökkyrässä palautumassa vuoroista.
- Pääsin onneksi eroon siitä lafkasta, vaikka oikein suunnitellut vuorotyöt edelleenkin kiinnostaa, koska niisä on enempi vapaa-aikaa vastapainona yövalvomiselle.

Tilanne on nyt se, että olen nukkunut tsi huonosti. Hain lääkäriltä reseptin Circadiniin, jota söin aikanaan ollessani vuorotöissä ja kun piti päivällä nukkua. Päivällä nukkumiseen em. hormoni ei auttanut mitenkään, mutta nyt olen huomannut, että parantaa yöllä nukutun unen laatua huomattavasti. Kahtena iltana olen ottanut ja hyvin nukuttaa. Nyt tänään vain on vetelä olo, enkä tiedä johtuuko Circadinistä, vaikkakin nukuin kuin tulli klo 23- 07.30, vaikka perinteinen vessareissu piti neljän aikaan tehdä.

Ihmetyttää vain että mitä tämä väsymys on? Ei ole stressiä, ei masennusta eikä muuta, kaikki on paremmin kuin vuosiin ja tulevaisuus näyttää hyvältä, -mitä nyt nukkumiseen jäi traumat veeärrän työajoista; ja jos en saa unta, tulee stressi nukkumisestakin. MInulla kuitenkin aikaa nukkua nyt tällä hetkellä ihan miten paljon vain, mutta kun ei malta. Olen miettinyt onko väsymys seurausta siitä, kun ei ole aktiviteettiä? Eli kun tulevaisuudessa aloitan opiskelut päiväaikaiisesti, niin tuleekohan tilanne korjautumaan? Olen huomannut sen, että kun kotiin jää aamusta "jähimään", niin silloin väsymys tuntuu. Liikenteeseen kun lähtee tai harrastuksiin saa aikaiseksi, niin väsymystä ei huomaa.

Olisiko antaa kenelläkään ohjeita?

8

563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 100µg
    • Ent. vuorotyöläinen

      Olen huomannut sen, että yöuniani häiritsee yksi vessareissu per yö, sitten sellainen kolmen tunnin nukkumisen jlkeen tuleva ahdistus jonka olen epäillyt johtuvan kahvista ja slisäksi unia häiritsee totta kait traumaattinen kokemus työajoista - siitä johtunut ainainen väsymys, vtutus, elämänilottomuus, apeus- ja se, että muu perhe pitää ääntä aamulla ja illalla.

      Ei tämä hääviä ole kun on aina väsynyt. Auttaisiko hieronta?

    • vinkki

      Minä syön joka aamu D3-vitamiinia ja väsyttää. Nukun joka yö n.9h (viikonloppuna 12h) ja se väsymys mulla johtuu siitä etten ole nukkunut tarpeeksi viikon aikana.

      Älä juo illalla paljoon siitä voi johtua yö wc reissut.

    • jatkuva väsymys

      Nukun joka yö n. 10-14h yöunet.. käyn koulussa ja kun tulen kotiin nukun 3-5h päiväunet ja silti väsyttää jatkuvasti. tuntuu kuin voisin nukkua koko ajan.. mikä neuvoksi?

      • tutkitaan.

        Menet lääkärille.


      • Anonyymi

        Johtuu liiallisesta unesta.


    • vinkki 2

      Oletko ent. vuorotyöläinen varma, ettet kuitenkin kärsisi masennuksesta? Kannattaa aluksi mennä lääkärille, joka voi määrätä laboratoriotestit, joissa voidaan katsoa, löytyykö jotain ongelmaa/sairautta joka väsymyksen voisi aiheuttaa. Sittenpähän asia selviää. Mainitsit ainaisen vitutuksen yms. Mielenkin asioita kannattaa pohtia, mikäli ei väsymykselle fyysistä syytä löydy.

    • vinkkiä.

      Sairaudet ja ravintoainepuutokset väsyttää.

      Myös ulkoilla pitää joka päivä.

      Telsu ja tietokone kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2110
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1793
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1654
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1586
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1555
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1475
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      101
      1314
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe