Kuntotarkastuksen riskikohteet

Kylppäri arveluttaa

Olemme ostamassa vanhaa paritalon puolikasta, johon tehdään vielä ensin kuntotarkastus. Märkätilojen osalta pintapuolinen kosteusmittaus on kuitenkin melko turhaa, sillä kosteutta löytyy pinnasta ja esim. lattiakaivon reunoilta kai käytännössä aina. Osaako joku sanoa, ovatko kylpyhuone ja lattiakaivollinen sauna automaattisesti ns. riskikohteita (Kuntotarkastuksen suoritusohjeen mukaan)? Pitäisikö kuntotarkastajan porata reikiä ja tutkia tarkemmin märkätilan mahdollinen kosteusvaurio, jos (kun) kosteutta löytyy. Jos pitää, niin mistä tämä tehdään? Esim. lattianrajasta kylpyhuoneen ulkopuolelta?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.

4

355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyyyyh

      Välittäjä_LKV
      23.6.2011 17:09
      0
      Sulje
      Ainakin minua vainonnut henkilö paljastui, eli sinä, "Aurinkolahden asukas" "okt kuningas" "okt kreivi" "Aulis merenkulkija(?)" ainakin 100 muuta nikkiä, etenkin Asuntojen Hinnat palstan häirikkö.

    • jaska758

      Suositus on olla käyttämättä suihkutiloja 3-4 päivää, sitten saa aika luotettavan mittaustuloksen.

    • dffdgfgfg

      No ei niitä porauksia kyllä kukaan kuntotarkastaja ala tekemään kosteissa tiloissa.
      Eri asia on joku kuiva tila. Meillä tarkastaja porasi talliin reijän, että pääsi kokeilemaan kulmasta villojen kuivuuden. Kuivat tietysti oli.
      Veikkaan, että tarkastaja teki sen vain sen takia, että ostaja saisi kuvan, että tarkastaja todella tekee "oikeita" tarkastuksia. Jos villat olisivat olleet märät, niin eiköhän se olisi jo näkynyt sisäpuolen cyprokissakin... kuitenkin 15 vuotta vanha talo, josta puuttui sadevesijärjestelmä. Sen kulman se valitsi sen takia, että ulkopuolella oli rännien syöksyputki joka oli 15 vuotta valunut seinän viereen ja roiskinut vettä sokkeliin.

      Muutama päivä ilman suihkua ja jos lattialämmitys löytyyy, niin lämmöt täysille. Muistaa sitten päivää ennen kuntotarkastusta laittaa lämmöt normaalille.
      Ettei aiheuta keskustelua siitä, miksi lattia on niin kuuma :-)

    • bvnvbnbc

      Ei ne mitään riskikohteita ole, jos ne on huolellisesti tehty. Sitähän ei ikinä tiedä ja pintamittaus ei sitä kerro. Jos kyseessä on vanha paritalo, niin kuinka vanha tarkalleen? Onko pesuhuone/ sauna alkuperäisessä kunnossa?
      Jos ikään on reilusti yli 15 vuotta, niin sen aikaiset määräykset ovat ihan toista kun nykyiset eli ei välttämättä ole mitään rakennusmääräyskiä rikottu, vaihka kosteutta löytyisikin.
      Jos pesuhuone on alkuperäisessä kunnossa ja olette suunnittelemassa sinne remonttia, niin älkää siitä välittäkö vaihka vähän kosteutta löytyisikin. Kaikki on korjattavissa. Remontti vaan huolella läpi, niin teillä on uusi komea pesuhuone.
      Pesuhuone ei kuitenkaan ole asuintila eli siellä ei vietetä aikaa samanlailla eikä altistuta sille pahalle sanalle jota ei saa käyttää kun puhutaan myymisestä/ ostamisesta :-)

      Kuinka monta kesämökin saunatilaa esim suomesta löytyy, missa on kosteusongelmia? Niitä on tuhansia, eikä siitä välitetä... Ei sielläkään asuta, vaihka käyttöaste on varmasti suurempi kuin omakotitalon sauna. Tää nyt oli sitten mun ihan oma mileipide... Ei löydy mitään faktaa tukemaan tätä :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe