oikeaa sparrausta aloittelijalle?

Hansson Herttoniemi

Moi

nuoruudessa ja aikuisiälläkin on tullut käytä monissa kamppailulajeissa ja harrastettuakin niitä aikansa, mutta kun alkeiskurssilta siirtyy askeleen ylöspäin, niin ärsyttävintä on se että osa samoista henkilöistä jotka on siirtynyt samassa erässä tai aiemmin ei ymmärrä sparrauksen ideaa, vaan käyttäytyvät kuin ottelussa.

tarkoitushan ei sparrauksessa ole vetää suoraa toista tauluun (toisen sitä alussa tietämättä) vaan opetella tekniikkaa, hyökkäystä, puolustusta ja ottelua jne. (näin olen ymmärtänyt)

kun saa mustan tai jonkun muun ylemmän vyön vastaansa, niin ongelmaa ei ole (koska heillä ei ole tarvetta näyttää tulokkaalle vaan kouluttaa ja tällöin itsekkin oppii), mutta isossa ryhmässä saa katsella vaan ihmetellen tällaista joidenkin treenikavereiden osallistumista sparraukseen.. porukka on kuin ottelussa, joka mielestäni ei ole se idea. vai olenko väärässä(?)

useat lajit käyneenä ja aina niistä innostuneena olen joutunut pettymään, niin massatreenien sparraukseen, joka on mielestäni huonosti ohjattua (osallistujia yyleensä yli 30 ja yksi ohjaaja) --> yleistys kokeman perusteella.

Mistä saisi hyvää koulutusta vaikka pienryhmässä? / esim. 1 ohjaaja per 10henkeä. kontaktiin myös valmius itsellä, mutta järjen kanssa sparrauksessa varsinkin, kun ei viittis tumpelon takia joka ei ymmärrä sparrauksen ja ottelun eroa ottaa turhia aivotärähdyksyä,jos harjoituksen idea on sparraus. kaverin kanssa treenattu aikoinaan kun molemmat ymmärtää idean ja vedetty kunnollisestikkin kovaa, mutta parien vaihdon kanssa aina sattuu tulemaan joku maailmanmestari vastaan jolla on hiukan idea hukassa koko sparrauksesta tai lajista ylipäätänsä.

ELI

1) mistä yllä mainittuja treenejä ja laadukasta pienryhmä opetusta saisi (lajillakaan ei niin väliä jos ohjauksen laadukkuus on ja ryhmän äly on kohdallaan)?
2) tai yksi laji mitä en ole vielä kokeillut. mistä 32v lajista kiinnostunut voi halutessaan saada täyspainoista oikeaa nyrkkeily koulutusta niin kunnollisesti kuin teknisesti?

Alue Helsinki

ei ole provo ja turha sanoa että ei pärjää, mutta treeneistä ymmärtämättömien wannabe figtereitten kurssikavereiden kanssa treenaminen on jo aikusiällä perseestä!

-Hansson

5

1964

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 86ihufd98

      Neuvon hankkimaan kärsivällisyyttä.. Et tule koskaan löytämään porukkaa jossa kaikkien kanssa on tosi kiva sparrata. Ihmiset vaan on erilaisia, luonteeltaan, fyysisiltä ominaisuuksiltaan, taitotasoltaan ja aikaisemmalta koemukseltaan.

    • nekkaaja

      GB:n alkavilla peruskursseilla myös nyrkkeily. Suosittelen.

    • Hansson

      Kiitos näistä viesteistä jota sentään tullut... jopa ruhtinaaliset 2kpl! :)

      Joo, kärsivällisyyttä on vaikka muille jakaa, mutta siinä mielessä alkaa oleen jo kärsimätön, että ehkä itseni parempi siirtyä jo yksilölajeihin... Kiitti GB vinkistä, käyn ratsaan sivut piakkoin ja se olisi hienoa jos osuis omaan juttuun, niin sais muutaman vuoden jälkeen taas innon päälle treeneihin jotka suoritetaan ryhmissä.

      Tänks

      -Hansson

    • Randorka

      Judo. Alussa lentäminen tietty vähän pelottaa, mutta siitä oppii nauttimaan. Sparrata voi pystyssä tai matossa tai sekäettä. Seuroja on paljon ja ryhmiä on kaikentasoisia senoireista ja sokeista olympiavalmennettaviin (ja paraolympiavalmennettaviin).

    • MT¤r

      Ongelmaasi on helppo ratkaisu, kun tulee kaveri joka vetää liian kovaa vastaan sanot että ei kiitos, ei ole mitään järkeä ottaa paikkojen hajoamisen riskiä kun molemmat vedetään huonolla tekniikalla... Ja sitten et vedä kaverin kanssa..

      Jos valmentaja on vähänkään järjissään hän huomaa tämän ja opastaa porukan järkevän sparrauksen alkuun..

      Itsellä oli aikoinaan kaikista isoin ongelma ihmisten kanssa jotka olivat itseäni huomattavasti isompia, sanoivat itse että otetaan kevyesti sitten kuitenkin itse tulivat MASSALLAAN potkujen läpi ja heittelivät suhteettoman kovia lyöntejä ja potkuja..
      Sitten ku oli itsellä pakko kontrata vastaan kovempaa niin, vastustaja katseli silmät pyöreinä Miksi sä vedät niin kovaa ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1840
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1489
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1180
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      979
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      942
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      895
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      836
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe