Homeopaattisista valmisteista - taas!

Nim. Utelias

Minua kiinnostaisi mennä homeopaatille, mutta minua kiinnostaa, millaisilla valmisteilla homeopaatit yleensä potilaitaan hoitavat? Antavatko siis lisäravinteita, rohdosvalmisteita vai homeopaattisia valmisteita? Kun tällä palstalla esim. puhutaan homeopaattisesta valmisteesta, niin tarkoitetaanko sillä yksinomaan potensoituja valmisteita, vai mitä sillä voidaan tarkoittaa?

Lisäravinne: esim hivenaine tai vitamiini (mikro- tai milligrammavahvuisena)
Rohdosvalmiste: kasvista peräisin oleva lääke, jonka määrä on niin ikään milligrammoissa mitattavissa
Homeopaattinen valmiste: sellainen potensoitu tippavalmiste tai pilleri

Koska minua arveluttaa erittäin kovasti homeopaattinen valmiste: siinä on muka jotain energiaa. Kuulostaa ihan hullulta. Mutta kuitenkin moni parantuu homeopatialla. Jos he hoitavat myös lisäravinteilla ja rohdoksilla, niin sellaisen parantumisavun minäkin "ymmärrän". Ja varmaan se juttelu auttaa myös, vai koetteko, että lähinnä ne lääkkeet auttavat?

6

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käärmeöljykauppiaita

      Tästä linkistä löydät hyvän aloituspaketin homeopatiasta:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy

      Homeopatia on puhtaasti uskomukseen perustuva, astrologiaan verrattavissa oleva, 1700-luvun lopulla kehitetty ihmisten huijauskultti. Sillä ei ole mitään todellisuuteen perustuvaa vaikutusmenetelmää, eikä sillä ole osoitettu olevan myöskään placebosta poikkeavaa vaikutusta. Aikojen ja tietämyksen mukana homeopatiaan uskovat yrittävät ympätä kulttiinsa oman aikansa tieteelliseltä kuullostavaa terminologiaa, jotta pajunköyden syöttäminen olisi sujuvampaa. Energia on pop nykyään, kvantit ovat tuloillaan. Energia on homeopaattien epäonneksi kuitenkin fysiikassa aika hyvin tunnettu suure, joten homeopaattien ajatus menee solmuun heti siinä, kun tivataan homeopaattisen "energian" tarkempia speksejä. Niitä ei ole koskaan näkynyt.

    • Nim. utelias

      Kiitos vastauksestasi, mitäs muut vosivat auttaa? Valitaettavasti en nimittäin lue englantia niin hyvin, että jaksaisin kahlata tuota linkkiä, sorry. Vastataanko siinä varsinaiseen kysymykseeni? Eli käyttävätkö homeopaatit lisäravinteita ja rohdosvalmisteita, vai vain ja ainoastaan varsinaisia homeopaattisia valmisteita?

      • Kaikki käy

        Homeopaatit käyttävät homeopaattisia valmisteita, koska niistä saa parhaimmat katteet. Vettä tai sokerirakeita vaan purkkiin. Sitten on joitakin kauppiaita, jotka välittävät mitä vaan hömppää homeopaatisista valmisteista magneettikoruihin, kunhan vaan kauppa käy. Tällaisesta on yksi esimerkki se taannoin yhdessä ajankohtaisohjelmassa potilaaksi naamioitunut luontaistuotekauppias jostain länsirannikolta.


    • kieroa peliä

      Ei se nyt oikeastaan niinkän ole, että monet parantuisivat homeopatialla. Pilleriyrittäjät myyvät tuotteitaan tyypillisesti ihmisille, joilla on itsestään paranevia sairauksia tai oireita, joiden vakavuus vaihtelee. Melkein kaikki korvatulehdukset esimerkiksi menevät ohi, kun aikaa kuluu. Myös niiltä, jotka eivät ostaneet pilleriä. Jos sairaus ei menekään ohi, homeopaatti voi myydä sinulle uuden valmisteen ja pelata aikaa. Jos paranet muutamassa viikossa, niin myyjä voi saada sinut vakuuttuneeksi, että uusi valmiste auttoi. Tätä puljaamista voi jatkaa kuukausiakin, jos on nokkela suostuttelija, joka puhelee sinulle mukavia.

      Vaihteleviin oireisiin haetaan yleensä apuasilloin, kun kivut ovat pahimmat. Suurimmassa osassa tapauksista tulee ajan myötä helpompia jaksoja. Lipevä homeopaatti osaa käyttää tätä hyväkseen. Silloin, kun tilanne oikeasti pahenee, homeopaateilla on varastossaan kiero selitys. Tehoton pilleri onkin aiheuttanut sinussa puhdistusreaktion ja sinun kipusi on osoitus homeopatian voimasta. Eikö olekin ovelaa?

      Koska ihminen ei pysty oman tapauksensa avulla vertaamaan, onko pareneminen todella tehokkaampaa sokerilla kuin ilman, hän on altis myyjän selittelyille. Ihminen on myöskin lähtökohtaisesti huono ymmärtämään todennäköisyyksi. Siksi pari enemmän tai vähemmän totta tarinaa paranemisesta voi riittää vakuuttamaan ne, jotka haluavat uskoa ja antaa rahansa homeopaatille.

    • Nim. aloittaja

      En usko että homeopatialla hoitavat tarkoituksella huijaavat. He uskovat siihen, enkä usko, että he ovat myyjiä, vaan hoitajia. Jokaisen on itse sitten päätettävä, uskooko. On totta mitä sanoit sairauksien itsekseen paranemisesta.

      Mutta edelleenkään kukaan ei ole osannut vastata siihen, että onko heillä käytössään muita kuin homeopaattisia valmisteita. Koska hoidon tehohan lisääntyy jonkin verran, jos mukaan otetaan (vaikkapa kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa) lisäravinteita. Sekin voi silloin auttaa oloa, josta kuitenkin kiitos menee homeopatialle, jota se ei kuitenkaan ole. Sitten jengi kertoo saaneensa apua homeopatiasta.

      Sitä mä haen takaa.

      • Takaa haettu

        Jos homeopatiaa hoidoksi tarjoava väittää, että homeopatia tehoaa johonkin vaivaan homeopaattisen vaikutusmekanismin kautta, huijaa hän ihan varmasti. Tai sitten hän on elänyt tynnyrissä etenkin oman alansa seurannan kannalta. Homeopatian toimimattomuus on osoitettu moneen kertaan, toimivuutta ei kertaakaan, ja tieto on julkista

        Kuten yllä kirjoitettiinkin, on homeopatiaa kaupustelevissa monenlaista porukkaa. Ei siitä voi sanoa yleisellä tasolla käyttävätkö homeopaatit muitakin huijausmenetelmiä vai ei. On jopa lääkärihomeopaatteja, jotka kirjoittelevat sekä reseptilääkkeitä, että myyvät homeopaattisia purkkeja. Silloin on helppo kertoa, että haitat tulevat lääkkeistä ja hyödyt homeopatiasta. Ja mielikuvituksella voi täyttää aukopaikat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2783
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2140
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1924
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1776
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    7. 132
      1744
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe