Autismiliitto kyvytön vastaanottamaan kritiikkiä

sananvapauden puoles

Suomen perustuslaki

Suomessa sananvapaus on turvattu perustuslain kahdennessatoista pykälässä:

Sananvapaus ja julkisuus
Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.

Suomi on allekirjoittanut yhdessä 43:n muun valtion kanssa Euroopan ihmisoikeussopimuksen, jonka 10. artikla toteaa sananvapaudesta muun muassa:

Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.
(Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10. artiklan ensimmäinen kohta.)

--

Toimiiko esim. aspalsta liiton arvojen mukaan oikeudenmukaisesti?

Tarkennettakoon edellistä vielä hieman eli kuinka voidaan sallia esim. aspalstalla kirjoitettavan ihmisistä paikkansapitämätöntä roskaa sekä viljeltävän valheellista tietoa asioista sekä diktatuurimaisesti samanaikaisesti sallia näiden diktaattoreina itseään pitävien sensuroittaa suomifoorumia sellaisten väitteiden ostalta, jotka perustuvat perusteltavissa olevaan faktaan?

6

364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • faktatietoa

      Mitä on syrjintä?
      Ihmisoikeuksien universaalisuudesta (yleismaailmallisuudesta) seuraa, että ihmisoikeuksia loukataan aina, jos yhtä ihmistä tai ihmisryhmää kohdellaan ilman hyväksyttävää perustetta eri tavoin kuin toisia samassa asemassa olevia. Syrjintää ei siis ole kaikki erilainen kohtelu, vaan erottelu, joka kohdistuu a) samassa asemassa oleviin ihmisiin b) ilman hyväksyttävää tarkoitusperää.

      Yhdenvertaisuuslaki 20.1.2004/21

      1 §
      Lain tarkoitus
      Tämän lain tarkoituksena on edistää ja turvata yhdenvertaisuuden toteutumista sekä tehostaa syrjinnän kohteeksi joutuneen oikeussuojaa lain soveltamisalaan kuuluvissa syrjintätilanteissa.

      2 §
      Soveltamisala
      4) jäsenyydestä tai toiminnasta työntekijä- tai työnantajajärjestössä tai muussa järjestössä, jonka jäsenillä on tietty ammatti, taikka järjestön antamista etuuksista.

      4 §
      Viranomaisten velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta
      Viranomaisten tulee kaikessa toiminnassaan edistää yhdenvertaisuutta tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti sekä vakiinnuttaa sellaiset hallinto- ja toimintatavat, joilla varmistetaan yhdenvertaisuuden edistäminen asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa. Viranomaisten tulee erityisesti muuttaa niitä olosuhteita, jotka estävät yhdenvertaisuuden toteutumista.

      6 §
      Syrjinnän kielto
      Ketään ei saa syrjiä iän, etnisen tai kansallisen alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Sukupuoleen perustuvasta syrjinnän kiellosta säädetään naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetussa laissa (609/1986).
      Syrjinnällä tarkoitetaan:
      1) sitä, että jotakuta kohdellaan epäsuotuisammin kuin jotakuta muuta kohdellaan, on kohdeltu tai kohdeltaisiin vertailukelpoisessa tilanteessa (välitön syrjintä);
      2) sitä, että näennäisesti puolueeton säännös, peruste tai käytäntö saattaa jonkun erityisen epäedulliseen asemaan muihin vertailun kohteena oleviin nähden, paitsi jos säännöksellä, perusteella tai käytännöllä on hyväksyttävä tavoite ja tavoitteen saavuttamiseksi käytetyt keinot ovat asianmukaisia ja tarpeellisia (välillinen syrjintä);

    • jäsen

      Onko edelliseen antaa käytännön esimerkkejä missä ja milloin tuonlaista olisi tapahtunut? Muussa tapauksessa kyseiset lainpykälät eivät pidä paikkaansa.

    • nimimerkki x

      Monella varmasti olisi antaa useammankinlaisia, muttei suomifoorumi faktaa taida voida jostainsyystä julkaista sensuroimatta noista tärkeimpinä aspergerilaisten mielestä pidettyjä kannanottoja.

    • Luultavasti Autismiliitto voi olla kyvytön kohtaamaan kritiikkiä. Vielä sitäkin kyvyttömämpiä tähän ovat ahneen omahyväiset, niin kutsutut palvelun tarjoajat.

      Vammaispalveluja yksityistetään kovalla kiireellä nykyään. Sillä yksityisellä sektorilla on kova hoppu: saamaan kermankuorinta-hinnoittelua.

      Yhtenä esimerkkinä tällaisesta ahneesta, sekä asiakkaansa hyvinvoinnista täysin piittaamattomasta tahosta on: Oulun Diakonissalaitos.

      Sitä ei kiinnosta mikään muu, kuin ison rahan saanti olemattomasta osaamisesta.

    • ODL ei tunne mitään sananvapautta, eikä tunnusta asiakkaidensa oikeutta yksityisyyteen, saatika omien asioittensa päätäntäoikeutta.

      Siellä pitävät ikuista valtaansa alikoulutetut epäpätevät narsistit, jotka nauttivat erinäisten piinaavien kiusaamistilanteiden järjestelemisistä.

      Toivottavasti lopetettaisiin koko laitos, taikka tekisi konkurssin uusien kiusattavien puutteesta. Siinä ne ODL:n "kiristilliset arvot" - pähkinänkuoressa.

    • 3+5

      Oliko tällaisenkin aiheen joskus joku aloittanut..?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      901
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe