Nuorten työpaja Spiraali

basbar

Kannattaako täältä tilata mitään palveluja? Olen kuullut että siellä on nykyään vain narkkareita ja itseään jakavia teini lissuja?

72

4257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TyötehoseuraOp

      En tilaisi. Se mikä noilta työllistetyiltä monasti uupuu ammattitaito & motivaatio & omaaloiteellisuus.Puoleenhintaan puoltehonen duunari :)
      Soita sen alan yrittäjä! Saat ammattilaisen palvelun eikä itse tarvi leikkiä työnjohtajaa ja vahtia et hommat sujuu! Kotitalous vähennys tekee asiasta todella kilpailukykyisen, ihmiset seuraa liikaa sitä ensin maksettavaa hintaa.

    • seijakki

      Muuttoja ei siellä hallita. Aikamoista tumpelointia ja rikkinäisiä tavaroita.

    • hirvitti

      ei kyllä luulisi kauaa riittävän töitä tuolla näin pienessä kylässä tuolla meiningillä

    • eienääikinä!!

      tilaappa siivous sieltä niin sieltä tulee lauma lävistettyjä ja tatuoituja teinejä heiluttelemään rättiä puoleks tunniks.. puuttuu kyllä ammattitaito, miten tuollaista palvelua kehdataan edes tarjota??? spiraalin henkilökuntakin hyvin epäystävällistä, matkahuollon täti tomera on hyvä esimerkki siitä.

    • Just,niin

      Joo mullakin matkahuollon palvelusta huonoja kokemuksia :( Ylimielistä asiakasta halveksuvaa käytöstä saannut osakseni, ei tunnu ymmärtävän että on asiakaspalvelija kun hoitaa matkahuollon asioita. Eikä sillä hetkellä Spiraalin orjapiiskuri :)

      • Just,niin

        Ja niitä siivoojia en kotiini uskaltaisi laskea :) rätin heiluttelijat :)


    • Voi onnetonta

      Joo ei täälläkään hirveen hyvää sanomista sen paikan duunareista.
      Pitkätukkasia lävärinaamoja ainakin muutama vuosi sitten siel hommis.
      Körssi sauhusi ja perkeleet lensi,mut aitapensas ei vaan lyhentynny.
      Liekö hevijätkillä ollu tukat silmillä leikatessa kun ei saanu muuta aikaseks kun ison laskun.

    • rimsa

      Ei tuolta mitään kannata tilata. Jos satut viemään sinne vaikkapa entisöitäväksi jotain, niin saat sen aivan varmasti takaisin kolhuisena ja entistä huonompana. Ja kyllä kovasti ihmetyttää tuon koko henkilökunnan käytös, jos pitää siellä asioida. Kenelläkään ei ole mitään asiantuntemusta mistään palveluista mitä siellä tarjotaan. Eli ammattitaidotonta ja epäpätevää porukkaa koko talo täynnä.

      • hictoria

        Spiraalissa entisöinti tarkoittanee = rikkomista, tehdään "entinen" !??????


    • martta12

      Tästä "naapurista" kun katsoo tuota touhua niin aika pelleilyltähän tuo työn teko vaikuttaa

    • Spiraali

      Työpaja Spiraali on toiminut Myllykoskella jo yli 15 vuotta. Työpajan nuoret vaihtuvat noin puolen vuoden välein, joten on väärin yleistää, jos on kokenut, että joku nuori joskus on käyttäytynyt epäasiallisesti . Nuoret ovat työpajalla harjoittelemassa työelämän pelisääntöjä ja siihen kuuluu myös oikeus saada asiallista palautetta ja oppia siitä.
      Työpajalla nuoria opastavat työvalmentajat ja he ottavat nuoret puhutteluun, jos saavat asiakkailta suoran palautteen epäasiallisesta käytöksestä. Myös työskentelystä ja työnjäljestä kannattaa antaa palautetta suoraan työpajalle heti, jos siinä havaittu puutteita. Ihmisillä on erilaisia käsityksiä siivouksesta ja kun asiakas kertoo, mitä hän haluaa tai mikä on mennyt pieleen, siihen pystytään heti puuttumaan ja tarvittaessa korjaamaan työmenetelmiä.

      Lävistykset ja tatuoinnit ovat osa tämän päivän nuorisokulttuuria. Niitä ei voi yhdistää liittyväksi huonoon yhteiskunnalliseen asemaan tai alamaailmankulttuuriin.

    • Pajatyöntekijä

      Olen ollut spiraalissa elokuusta asti töissä, välillä on tehty työ huolimattomasti mutta olen joutunut tekemään sen uudestaa koska minulle on painotettu, että työn on oltava siistiä.Olen myös saanut asiakkailta positiivista palautetta ja minua on jopa pyydetty uudestaan. Minusta on väärin tulla huutelemaan netissä kun ei ole ole pokkaa tulla tänne Spiraaliin sanomaa.Tai jos on ollut jotain huonoja kokemuksia niin ei niitä tarvitse purkaa netissä missä kaikki leviää vaan voisi ottaa yhteyttä tänne ja selvittää asian.Olen tullut tänne oppimaan töitä enkä siis ole heti ammattilainen.

    • ...

      Taisi nyt ottaa Spiraali nenilleen, kun pitää tulla "ihan tänne nettiin" puolustelemaan, eiköhän se kerro siitä että ne itsekin tietää että jotain mätää niiden työorganisoinnissa on, heh. :-) Nuoret tosiaankin ovat opettelemassa työelämän pelisääntöjä Spiraalissa, minusta se opettelu voisi jäädä sinne Spiraalin tiloihin, eikä osaamattomia ja epätasaisia nuoria laitettaisi toisten koteihin. Haluaisin kovasti kuulla etenkin niiden työntekijöiden kommentteja paikasta, jotka ovat jo aikaisemmin olleet ns. "oikeassa työpaikassa" ja sen jälkeen työkkärin listalta pakotettu Spiraaliin..

      Kuten Spiraali tuossa kirjoitti, että huonosta käytöksestä ja huonosta työnjäljestä pitää ottaa yhteyttä Spiraaliin, niin on aika ristiriitaista. Spiraalista ei saa ammattia, tuskin edes työtodistusta. Siellä nuoria ei valmenneta siivouksiin tai pihahommiin, koska siellä ei tietääkseni ole ketään ko. alan ammattilaista. Siivoukset ja pihanhoito/muutto suoritetaan kuitenkin pääsääntöisesti asiakkaan kodissa, jolloin pitäisi hallita myös asiakaspalvelu. Tästä siis johtuu huono käytös ja työnjälki, heitä ei valmenneta siihen mitä he joutuvat tehdä. Itse jos olisin töissä paikassa, jossa minua ei opeteta työtehtäviini ja sen takia saan huonoa palautetta, olisin varmasti aika pettynyt!

      Ja mitä Spiraali sitten työntekijöilleen sanoo, kun asiakas soittaa tai tulee ilmaisemaan tyytymättömyydensä? Heillä kuitenkin on vastuu työntekijästä ja työntekijän työnjäljestä, koska nuoret laitetaan ilman minkäänlaista tuntemusta tekemään näitä töitä. Voisin kuvitella että se menisi jotenkin näin "Älä tuosta välitä".

      Mikä muu työpaikka hyväksyy ASIAKASPALVELUSSA näkyvät tatuoinnit ja lävistykset? Spiraalissa taidetaan opettaa siihen, että niitä saa käyttää ja seuraavassa työpaikassa nuori on hämillään, kun työnantaja pyytää laittamaan ne piiloon/poistamaan ennen töiden alkua.

      Terveisin : Extyöpajanuoren huoltaja

      • ihme vinkumista

        --Mikä muu työpaikka hyväksyy ASIAKASPALVELUSSA näkyvät tatuoinnit ja lävistykset?--

        Näyttäähän noita olevan tänäpäivänä joka paikassa, joten ihan turhaan itket.
        Jos pelkäät tatuointeja niin pysy kotona.


    • ...

      Ja "Pajatyöntekijä", ikävä kertoa, että sinusta ei tule minkään alan ammattilaista Spiraalissa.

      • pajatyötekijä

        voi kuule ku tietäisit,onko susta johonki ku et uskalla tulla antamaan palautetta ku netin kautta?


      • pajatyötekijä
        pajatyötekijä kirjoitti:

        voi kuule ku tietäisit,onko susta johonki ku et uskalla tulla antamaan palautetta ku netin kautta?

        ja kun sinulla ei ole muuta tekimistä kuin haukkua niitä jotka jaksaa yrittää edes tehdä jotain sen eteen että saa rahaa


      • hahahahha
        pajatyötekijä kirjoitti:

        ja kun sinulla ei ole muuta tekimistä kuin haukkua niitä jotka jaksaa yrittää edes tehdä jotain sen eteen että saa rahaa

        Ai yrittääkö joku muka pajalla jotain? huh huh. kyllä siellä vain niin laiskaa porukkaa on töissä kun olla ja voi


      • duckfacepalm
        hahahahha kirjoitti:

        Ai yrittääkö joku muka pajalla jotain? huh huh. kyllä siellä vain niin laiskaa porukkaa on töissä kun olla ja voi

        Tunnen monta ihmistä ketä spiraalissa on, tiedän myös sen että jotkut heistä on laiskoja p*skoja kuten edellä mainitaan. MUTTA suurin osa spiraalin työntekijöistä on tunnollisia ja huolellisia.


    • samaamieltä.

      Kyllä ois spiraalin aika mennä jo polvilleen ton nimim. huoltajan kommentin jälkeen. Ton jälkeen ei hirveest paina mitkää työntekijän ohilyönnit tässä keskustelussa. Se on se huono maine mikä kirii!!! Kirinny jo monta vuotta.. huuhuh.
      yrittäis tehä asialle jotaa, eikä vaa puolustaa itteää!

    • pajavasarat

      Aivan ed. puhuivat asiaa. En halua yleistää pajalaisia mutta niitä joita myydään ulos pajalta ihmisten koteihin niin jo turvallisuus syistä em.korut pois !! Siihen käytökseen ei kaikkia ihmisiä ole luotu asiakapalvelijoiksi, sellaset täytyisi työnohjaajan raakkaa pois keikoilta. Opetelkoon siellä pajassa niitä työaikojen noudattamista ja näpertäkää käsillänne mitä tarvii mut älkää laittako niitä työharjoittelu raakileita toisten koteihin :) KIITOS !!
      Ehkä se tässäkin kiteytyy epäpätevä työnohjaaja em. pajalla ?!?

      • pajavasarat

        Satuimpa olemaan kerran paikan päällä kun mummoni vanhainkodissa kävi Spiraalin lapset tekemässä siivouksen. Jälki oli mitä oli ja se työntekijöiden määrää, lävistettyi yms gootteja yks koululuokallinen pihalla vaeltelmassa, huh mitä touhuu ns.työnjohtajaa ei näkynyt missään, minun mielestäni sen kaltaiset raakileet tarvitsevat koko työpäivän ajaksi työnohjaajan joka katsoo opastaa miten asiat tehdään.


    • spiraalihuokaa

      kyllä siellä on suuri osa sellasia vanhojen nistien näkösiä, jotka haiseekin ihan jollekkin kannabikselle, vai mitä ne nykynuoret nyt sit vetääkin, tuskin pelkkää dödöä. ei taida tajuta että haju ei lähe irti ym. vaatteista ja hiuksista.. ainakin mä oon vuosien saatossa sellasen kuvan spiraalista saanut, et siel on kaikki yhteiskunnan hylkäämät narkit lävistyksine ja ketjuineen. osa onki sit sellasia normaaleja ihmisiä, jotka ei mistää muualta saa rahaa ja väkipakolla siel yrittää selvitä. empä oo ekan kerran jälkee tilannu sieltä mitään, niin turhapa mun enää valittaa, ku oon niistä eroon päässyt, hah!!

      • spiraalihuokaa

        se jäi, että se on tyhmä joka tilaa.


      • Taneli.

        --ainakin mä oon vuosien saatossa sellasen kuvan spiraalista saanut, et siel on kaikki yhteiskunnan hylkäämät narkit lävistyksine ja ketjuineen.--

        Taidat olla ressukka vähän yksinkertainen.


      • Annaspiraali
        Taneli. kirjoitti:

        --ainakin mä oon vuosien saatossa sellasen kuvan spiraalista saanut, et siel on kaikki yhteiskunnan hylkäämät narkit lävistyksine ja ketjuineen.--

        Taidat olla ressukka vähän yksinkertainen.

        miks sit oot edes mennyt sinne töihin???


    • Pajalainen

      Jos Spiraalin tuotteet ja antamat siivouspalvelut ovat vuodesta toiseen muka olleet huonoja niin miten täältä silti löytyy tyytyväisiä pitkäaikaisia asiakkaita? Kaikki on tietenkin aivan ihmisistä kiinni, toiset hoitavat työnsä kunnolla ja moitteettomasti ja toiset taas ehkä hoitavat työnsä hieman huonommin, kuten on muissakin työpaikoissa. Silti minua ärsyttää suunnattomasti suuri yleistys, että kaikki Spiraalin nuoret ovat lävistettyjä narkkareita ym, ulkonäön perusteella en itse lähtisi arvostelemaan, jos joku jotain käyttää olkoon se hänen vapaa-ajan oma henkilökohtainen asiansa. Täältä löytyy muualta Suomesta Kouvolaan muuttaneita nuoria, jotka vasta tutustuvat koko paikkakuntaan ja ei ole kyseisellä tulohetkellä ollut muuta työtä/koulua alkamassa.

      Suurta propagandaa täällä jauhetaan, tulkaa itse tänne töihin ja ottakaa selvää!

      Itse olen saanut hyvää palautetta tekemistäni tilaustöistä ja siivouksista.
      Mutta yksinkertaisesti, jos et ole tyytyväinen - älä tilaa.

    • Pajalainen

      Ja jatkan vielä, eikö se ole parempi että herää aamu kahdeksaksi tänne töihin kun että istuisi kotona perse homeessa päivästä toiseen, jos jostain syystä ei ole töitä tarjolla tai ei pääse haluamaansa kouluun...?

    • spiraalilainen

      " Haluaisin kovasti kuulla etenkin niiden työntekijöiden kommentteja paikasta, jotka ovat jo aikaisemmin olleet ns. "oikeassa työpaikassa" ja sen jälkeen työkkärin listalta pakotettu Spiraaliin.."


      Minulla on ammatillinen koulutus. Valmistumisen jälkeen olen ollut lyhyissä työsuhteissa, ja pimeissä töissä sekä elänyt työkkärin rahoilla. Minua ei mistään listoilta tänne pakotettu, vaan ihan iloinen olin saadessani työpaikan läheltä nykyistä kotia. (En ole Kouvolasta alunperin, muutin tänne syksyllä). Nykyistä työsuhdettani (Spiraalia) ennen olen ollut miltei kymmenessä eri työsuhteessa.

      "Kuten Spiraali tuossa kirjoitti, että huonosta käytöksestä ja huonosta työnjäljestä pitää ottaa yhteyttä Spiraaliin, niin on aika ristiriitaista. Spiraalista ei saa ammattia, tuskin edes työtodistusta."

      En näe mitään ristiriitaista siinä, että ottaa työnantajaan yhteyttä, jos tarjottu palvelu ei vastannut odotuksia? Ja miksei täällä toteutetusta työsuhteesta saisi työtodistusta?

      Tässä keskustelussa käytetyt yleistykset nuorista (mm. ulkonäön) perusteella ovat hyvin leimaavia ja sävyltään jopa loukkaavia. Olen tutustunut Spiraalin työpajanuoriin täällä tammikuusta lähtien, ja ainoa seikka, jonka voisin heistä yleistää, on, että he ovat samassa paikassa töissä. Loput on yksilökohtaisia asioita.
      Kun on työpaja, jonne kertyy vuosittain kymmenittäin (?) nuoria, on jo puhtaasti tilastollisestikin tosiasia, että osalla heistä on ongelmia esimerkiksi päihteiden käytön kanssa, perhesuhteissa tai mielenterveysasioissa.
      Spiraali on yksi heitä tukeva taho, kosketuspinta työelämään ja mahdollisuus saada arkeen rakenteellinen, tuottava rutiini ja kunnon kehykset, jonka voimin selvitä arjen iskuista -mm netissä tapahtuvista syrjinnästä tai syrjäytymistä tukevista puheista ja leimaamisesta.

    • expajalainen

      Olen itse ollut kyseisessä paikassa töissä ja niin on moni muukin tuttavani. Suurin osa on sitä mieltä että sieltä ei saa minkäänlaista perehdytystä töihin mitä pitäisi tehdä. On se niin kiva mennä johonkin sitä rättiä heiluttelemaan tai muuta vastaavaa kun ei ikinä ketään esimiestä paikalla tai edes että kukaan vaivautuisi tulla katsomaan asiakaspaikkoja. Harva siellä edes viihtyy töissä koska työilmapiiri on suoraan sanottuna aivan perseestä. Esimiesten välillä koko ajan jotakin riitaa. Työntekijöitä haukutaan ja pidetään aivan idiootteina. Mutta on siellä sitten näitä kultapojuja ja virkkaajatyttöjä joita taputellaan päähän. Oikeaa työpaikkaa spiraali ei ole lähelläkään.

      • Annaspiraali

        mie ainakin viihdyn!!!


      • Anonyymi

        " Harva siellä edes viihtyy töissä koska työilmapiiri on suoraan sanottuna aivan perseestä. Esimiesten välillä koko ajan jotakin riitaa. Työntekijöitä haukutaan ja pidetään aivan idiootteina. Mutta on siellä sitten näitä kultapojuja ja virkkaajatyttöjä joita taputellaan päähän. Oikeaa työpaikkaa spiraali ei ole lähelläkään."

        Myöhäinen kommentti, minusta tuo kuulostaa ihan tavalliselta työpaikalta, ainakin sen perusteella mitä olen yli 20 firmassa nähnyt jossa olen ollut töissä.


    • hahahahhaaa

      "Suurta propagandaa täällä jauhetaan, tulkaa itse tänne töihin ja ottakaa selvää!"
      Harva sinne töihin haluaa jos tietää totuuden

      • jayme

        minkä totuuden?? kertoisitko minullekin?? terveisin entinen spiraalinuori


    • Annaspiraali

      Itse en ole kotoisin Kouvolasta enkä edes Suomesta, ole jo vuoden töissä Spiraalissa enkä ole koskan saanut huonoa palautetta asiakkalta.Minulla on puku ompelijan ammatti ja sillä ammatilla on tosi vaikea saada töittä.Tässä aika monet puhu siitä että me tehdän entisestä entiseen se ei ole totta.Itse teen verhoilu hommia Spiraalissa ja jokainen asiakas kelle olen tehnyt verhoilu töitä on antanut hyvän palauten.Mutta voi sanoa ISOT KIITOKSET SPIRAALILLE että saan toisenkin ammatin niiten kautta koska ne oli autanut minua aika paljon se on mun toinen perhe!!!Te ette tunne niin hyvin meittä mutta me ollan kun yksi iso perhe!!!!!!!

    • Myöskin pajalta

      Tälläinen kirjoittelu ja yleistäminen netissä on mun mielestä aika loukkaavaa, ottaen huomioon että Spiraalin nuoret käyttäytyvät kohteliaasti ja tekevät työnsä parhaansa mukaan. Eihän me mitään siivojia ammatiltamme olla mutta itseltäni ainakin löytyy ammatillinen koulutus muulta alalta.

      Ja jos lävistetty naamani jotain loukkaa kohteliaasta käyttäytymisestäni huolimatta, sillehän en mitään voi, en kuitenkaan ole mikään kriminaalinarkkari vaan aivan tavallinen nuori. Harmi minkälaisia ennakkoluuloja ihmisillä on vähän erilaisen näköisiä ihmisiä kohtaan.

    • Joku random

      En tiedä mikä tämä Spiraali on, missä se on ja mitä se tekee, mutta tällainen ulkonäön takia yleistäminen, syrjiminen ja haukkuminen menee vähän liian pitkälle.
      Kaikki ovat erilaisia ja kaikilla on oma tyylinsä. Elämme 2010-luvulla, jossa varmasti joka kolmannella nuorella ja nuorella aikuisella on värjätty tukka, tatuointi, lävistys tai kaikki kolme.
      Valittakaa työnteon laadusta ihmisten ulkonäön sijaan, niin hommaan ehkä saadaan joku tolkkukin.

      • hhahahhaha

        Jos kykenit lukemaan koko keskustelun, niin varmaan kyllä tuli ilmi sinullekkin että ei työnjälki miellytä. Ja varsinkin tossa työpaikassa se laatu laskee sitä mukaan monta mutteria löytyy naamasta.


      • haaaaaaaaaaa
        hhahahhaha kirjoitti:

        Jos kykenit lukemaan koko keskustelun, niin varmaan kyllä tuli ilmi sinullekkin että ei työnjälki miellytä. Ja varsinkin tossa työpaikassa se laatu laskee sitä mukaan monta mutteria löytyy naamasta.

        Kyllähän se työn yleinen tulos tuli selväksi.
        Sitä vaan että en käsitä miten se taas voi olla muttereista ja naamasta kiinni?
        Eikö se ole ihan siinä ihmisestä itsestään kiinni, oli tyyli mikä tahansa?

        Näin ironisesti yleistän, että ei kai ne hipitkään töissä ruohoa poltellut ja taksia ojaan ajanut tukka silmien edessä silloinkaan...


    • .....

      "Kun on työpaja, jonne kertyy vuosittain kymmenittäin (?) nuoria, on jo puhtaasti tilastollisestikin tosiasia, että osalla heistä on ongelmia esimerkiksi päihteiden käytön kanssa, perhesuhteissa tai mielenterveysasioissa."

      - Aivan. Ja näitä sairaita, oikeasti apua tarvitsevia nuoria myydään vanhusten koteihin töihin? Tarvitsevat hoitoa, eikä taputtelua olkapäälle.

      "En näe mitään ristiriitaista siinä, että ottaa työnantajaan yhteyttä, jos tarjottu palvelu ei vastannut odotuksia? Ja miksei täällä toteutetusta työsuhteesta saisi työtodistusta?"

      - Ristiriitaisuudella tarkoitettiin varmaankin sitä, että nuorille annetaan aivan aiheetta se huono palaute, sen takia että heitä ei perehdytetä ko. työhön. En syyttäisi nuoria, vaan sitä kellä se vastuu on nuorten valmennuksesta.

      "Suurta propagandaa täällä jauhetaan, tulkaa itse tänne töihin ja ottakaa selvää!
      "
      - Kuka haluaisi tehdä töitä työpaikassa, jossa on normaalia että on ihmisiä joilla on ongelmia huumeiden, alkoholin ja mielenterveyden kanssa? Itseä ainakin pelottaisi. Kai se on teidän mielestä vain niin saatanan jännittävää.

      "Ja jatkan vielä, eikö se ole parempi että herää aamu kahdeksaksi tänne töihin kun että istuisi kotona ***** homeessa päivästä toiseen, jos jostain syystä ei ole töitä tarjolla tai ei pääse haluamaansa kouluun...? "

      - Niin. Pääsethän sä tuola askartelemaan, kotona tosiaan vain kuluttaisit persettäsi. Spiraalissa pääset myös kuluttamaan persettäsi ryhmässä, mikä on paljon hauskempaa.


      Nyt kun luin kaikki "pajalaisten" kirjoitukset, alko kyllä huoli nousemaan enemmän. Todella epätoivoista itsensä puolustamista. Jos siellä olisi kaikki niinkuin pitääkin, ei olisi edes tälläisiä keskusteluja vuodesta toiseen. Ja osa pajalaisten kirjoituksista kuulostaa aivan siltä, että he ei eivät edes ymmärrä mistä kirjoittavat.

      Eivät kyllä ole nuo työntekijät mitään hirveän kypsää porukkaa, jos ei pysty ottamaan vastaan negatiivista palautetta. Täällä ihmiset KERTOVAT OMIA KOKEMUKSIA nuorten töistä. Aika huolestuttavaa että täällä ihan annetaan ilmi että sielä on töissä noita epävaikaita nuoria, joilla on ongelmia kaiken mahdollisen kanssa. Kannattaakin varmaan sitten kirjottaa Spiraalin seinään että asiakkaat varokaa, saatan olla kännissä tai aineissa, tai muuten vaan sekava, niin sais ne loputkin ihmiset tietää millasta sakkia sielä on töissä.

      Neuvoksi teille vain nuoret, että teistä on jo saatu tietty kuva, turhaan te pikku maailmanparantajat tulette tänne ylistämään sitä teidän "perhettä". Kyllähän tää on tietty pientä viihdettä lukea tuota teidän suunnatonta hätäänne pelastaa oma nahkanne, mut tehtyy ei saa tekemättömäksi. :-) Ja onko se Spiraalin se sininen pakettiauto, mikä joka arkipäivä ajelee ihan päin ********* tuola keskustassa? Varmaan ajelee huoletta kohta jonkun koulutytön päälle, ku ei nortin polton kiireeltä kykene muuta kun näyttämään mahdollisen tyhmältä ja painamaan kaasua. Tuskin sillä kuskilla edes ajokortti on voimassa.

    • ~

      "Eivät kyllä ole nuo työntekijät mitään hirveän kypsää porukkaa, jos ei pysty ottamaan vastaan negatiivista palautetta."

      Onko kypsää tulla nettiin levittelemään kuulopuheita mistä tämä koko keskustelu alkoi? Ja työnteosta annettava negatiivinen palaute on eri asia kun työntekijän ulkonäön perusteella arviointi.

    • täti 44v.

      Kyllähän täällä on menty aivan liian pitkälle henkilökohtaisuuksiin ala-arvoisilla kirjoituksilla, työn laatu on eri asia, siitä en tiedä. Ja tuo että on KUULLUT, hei haloo, pitäs ottaa selvää pikkasen paremmin eikä huudella tosta vaan, järkyttävää!! Aurinkoista kevään jatkoa pajalaisille näistä ennakkoluuloisista ihmisistä huolimatta!!!!

    • nuorettietämättömät

      Täällä on paljon myös kokemuksia näistä työpajalaisista. Minusta on oikein että ihmiset saavat tietää, millaista siellä oikeasti on.

      Todella häiritsevää että Spiraalin henkilökunta ja työntekijät pitävät lävistyksiä normaalina työulkoasuun kuuluvana.

      Ne on ne AIKUISET joita ne lävistykset ja tatuoinnit häiritsee ASIAKASPALVELUSSA!! Pitäkää te nuoret vaan ne mutterit naamassa, niin saatte kauniit arvet ja vinoja katseita seuraavassa työpaikassa.

    • rtahhhhhhhhhhhhhhhhh

      pajatyöläinen: voi kuule ku tietäisit,onko susta johonki ku et uskalla tulla antamaan palautetta ku netin kautta?

      Todella järkevää tulla kyseenalaistamaan maksavaa asiakasta?
      Kyllä huomaa että ei tuo asiakaspalvelu oikee oo hallussa.

      Itse en ole ollut tyytyväinen työhön, ja suoraan sanoen vituttaa aina maksaa se helvetin iso lasku kahden työntekijän 3 tunnin lorvimisesta. On lävistyksiä tai ei. Karu tosiasia on vaan se että lävistykset harvoja miellyttää.

    • lol

      Yksi asia minulla on mainittavana, olen ollut Spiraalissa melko pitkään töissä ja sanotte siellä olevan pelkkiä narkkareita, kysymyksenä siis olisi miksen tiedä sieltä yhtään narkkaria? Varmaan juuri siksi ettei siellä ole.

      Kyseessä on jälleen taas se että Spiraalissa on varmaan joskus aikoinaan ollut nuori töissä joka on tehnyt/käyttänyt jotakin ja nyt se leimautuu meihin kaikkiin muihin normaaleihin nuoriin.

      Se myös, palstalla mainittiin "itseään jakavat teinilissut", ovatko he siis niitä yli 20-vuotiaita kihloissa/naimisissa olevia lapsia/perheen omistavia normaaleja ihmisiä? Spiraalissa on tällä hetkellä tasan kaksi alaikäistä ja muut yli 20 vuotiaita joten aika suuria sanoja täällä käytetään...

      En voi sanoa muuta kuin että huolehtikaa jokainen omista asioistanne ja että ei varmaan paljon teidän persettä raavituta onko toisen naamassa kaksi kiloa rautaa vai ei, se on sitä nykypäivää.

      • naurettavaaaa

        Kovasti näyttää Spiraalin oma väki käyvän kirjoittelemassa.. Mistä lie se sitten kertookaan?? Pelosta??


      • Annaspiraali
        naurettavaaaa kirjoitti:

        Kovasti näyttää Spiraalin oma väki käyvän kirjoittelemassa.. Mistä lie se sitten kertookaan?? Pelosta??

        Tässä ei ole kyse mistän pelosta vaan just siitä että Spiraalissa on töissä ihan normaalit ihmiset ja niitä vaan haukutan pystyn mistähän syystä???Itse olen siel töissä enkä ole mikän narkari tai jakava teinilissu,enkä voi edes olla koska olen naimisissa!


      • Kouluttaja X
        Annaspiraali kirjoitti:

        Tässä ei ole kyse mistän pelosta vaan just siitä että Spiraalissa on töissä ihan normaalit ihmiset ja niitä vaan haukutan pystyn mistähän syystä???Itse olen siel töissä enkä ole mikän narkari tai jakava teinilissu,enkä voi edes olla koska olen naimisissa!

        Kovin negatiiviselta ja asiattomalta nämä viestit kuulostavat. Minä ainakin olen nähnyt siellä tehtävän hyviä verhoilutöitä.


    • lapsellisetpajat

      Kiteytettynä :

      - Ristiriitaista että toinen työntekijä myöntää että Spiraalissa on työntekijöitä, joilla ongelmia päihteiden ja huumausaineiden ja jopa mielenterveyden kanssa. Silti toinen työntekijä väittää, ettei tunne sieltä yhtäkään sellaista..
      - Työn laatu vaihtelee työntekijöiden välillä, ei voi kiistellä.
      - Ohjaajat epäpäteviä eikä ollenkaan nuorisotyöhön asennoituneita
      - Ei ohjeistuista asiakaspalveluun, esim. lävistykset ja tupakan poltto asiakaspaikoissa.
      - Työntekijöillä suunnaton hätä, aivan kun eivät tietäisivät mihin ovat tulleet töihin, kuitenkin Spiraalilla ollut tuo maine jo montamonta vuotta.
      - Nuoret ja työohjaajat ovat sitä mieltä että lävistykset ovat nykypäivää. Totta, onhan niitä ollut jo kivikaudella, mutta asiakaspalveluhenkisessä työssä niitä ei yleensä suvaita. On totta, että seuraavassa työpaikassa siitä tulee sanomista. Jollei mene töihin johonkin toiseen pimeään komeroon. Esimerkiksi kauppaan tai ravintolaan otetaan töihin mielummin se, jolla on puhdas naama, vaikka lävistetylläkin olisi samat edellytykset.
      - Epäilen että kenelläkään työntekijällä ei ole perhettä tällä hetkellä Spiraalissa. Kommenttien tasosta päätellen.
      - Miten se että onko naimisissa, vaikuttaa siihen käytätkö aineita? Kuulostaa ihan siltä kun eläisitte jossain omassa maailmassanne sielä. Mutta jatkakaa rauhassa, kritiikistä huolimatta, jota Spiraali tulee saamaan vielä kauan. :-)
      -

    • itkupotkuraivari.

      Osaa kyllä ne asiakkaatki olla sellasia ihmisperseitä että morjes! Menkää suoraan spiraaliin rääpimään sitä leipäluukkuanne, ette te nettikeskustelussa maailmaa paranna.. Pitäs livauttaa tollasia mokomia...

    • KJHGFD

      Minä olen kaksi muuttoa tehnyt ja tilannut pajalta pojat muuttamaan, hyvin he muutot hoisivat ja annan hyvää palautetta. SUOSITTELEN!!!

    • spiraalilainen

      Tätä aihetta nyt on sörkitty sen verran, että tarkennan vielä, mitä meinasin;

      "- Ristiriitaista että toinen työntekijä myöntää että Spiraalissa on työntekijöitä, joilla ongelmia päihteiden ja huumausaineiden ja jopa mielenterveyden kanssa. Silti toinen työntekijä väittää, ettei tunne sieltä yhtäkään sellaista.."

      "- Kuka haluaisi tehdä töitä työpaikassa, jossa on normaalia että on ihmisiä joilla on ongelmia huumeiden, alkoholin ja mielenterveyden kanssa? Itseä ainakin pelottaisi. Kai se on teidän mielestä vain niin saatanan jännittävää."

      Onko oikeasti loppupeleissä ongelmasi tässä se, että 1. et hyväksy työpaikkaa niille, joilla on lävistyksiä / tatuointeja tai vaikka paniikkihäiriö?
      Vai se, että 2. et pidä ohjaajien tasosta perehdyttää nuoria töihin tai puuttua ulkonäköasioihin?
      Vai se, että 3. olet sitä mieltä, että asiakastöiden laatu on huono?

      Jos haluat saada sanomaasi läpi, kokeile asiallisemmalla tasolla ja yleistämättä. Mie olen lävistämätön spiraalilainen nuori, jolla ei ole mitään kokemusta huumeista tai itsensä jakamisesta tai mitä nyt milloinkin olet tässä osoitellut. Alkaa olla jo hankala ajatella, että tarkoitat noilla puheillasi myös minua.

      • voiluojaaaa

        unoha se oma persees välil, huoh


    • Spiraali -08

      Huomio nyt! Ketjun kirjoituksista jos opiksi halutaan ottaa !!!

      Vaihdetaan ne työvalmentajat, koska katsoisin että siellä on vikaa asenteissa, ohjaamisen puutteessa, työturvallisuutta rikotaan tietämättömyyttään !?
      Yms.... Niinhän urheiluseuroissakin vaidetaan valmentajaa jos team ei pelaa!!

      Lisätään sitä työnjohdollista puolta sinne ! Lisäksi jos pajan ulkopuolelle myytävät henkilöt korut,killuttimet piloon TYÖTUVALLISUUS ! Eikä ole pahitteeksi piilottaa niitä nättejä piirustuksia sieltä kropasta vaatetuksella.
      Nollatoleranssi päihteisiin ja sovitaan tupakoiti paikat ja ajankohdat TYÖAIKANA !
      Sinä jolla ei em.juttuja ole etkä anna helpolla :) älä välitä näistä kirjoitteluista nehän ei koskennut sinua :)

    • asdfghj5444

      Voi hitto et jaksatte narista jostain lävistyksistä, tatuoinneista, alkoholista, huumeista ja tupakan poltosta!! Onko oikeesti elämä niin kurjaa et pitää mollata Spiralii?? Eikö ole hienoa et siellä nuoriso tekee töitä ja on päivät pois pahan teosta? Osaahan paperimiehetkin tehdä paperii vaikka juovat, polttaavat, on tatuointeja ja kaikkee muutakin. Minä olen vakkari töissä ja on 3 tatskaa, juon viinaa ja poltan tupakkaa, eli olenko huono ihminen ja mummojen potkija? Mun mielestä tää keskustelu on ihan asiaton.

    • sounais1

      Välillä on niin hienoa asua mylsällä, jossa ihmiset on aaevan sekasin.. tällä kertaa jostain spiraalista. Jos ei miellytä sen palvelut niin antakaa olla. Muuta en spiraalista tiedä kuin sen että siellä on ainakin yksi tyttö töissä joka osaa todella hyvin verhoilla huonekaluja!

      Mutta hei, mites tää työttömien kirppis tai mikä se on, joku Työmylly? Kertokaas minkälaista siellä on? :) Saadaankoha samanlainen sekoilu aikaseks..

    • piiskansiima

      Ei taida olla tän aiheen osanottajilla muuta tekemistä, kun vahtia millasta porukkaa on spiraalissa ja työmyllyssä töissä.. Pakko sanoa että mahtaa olla todella antoisa elämä teilläki, kun ette parempaa tekemistä keksi. :)

      • sounais1

        Et tainnut ymmärtää mun sarkasmia tossa ku kyselin tosta työmyllystä :) Ja mitä kyttäämiseen tulee, nii kyllähän tällä kylälle nyt kaikki tietää missä on ketäkin töissä. Ei ehkä tunne (mutta luulee tuntevansa) mutta tietää ainakin näin ulkonäöllisesti niinkun täällä on tullu ilmi.


    • Piiskansiima

      Myllykoskellahan kaikki tietää kaiken. Sounaissi on ihan oikeessa.

    • trth

      Kaikkea sitä taas kuuleekin. Itsekin olen ollut siellä aikoinani töissä ja työni jälki oli aina kiitettävää. Oli sitten kyse siivouksesta,verhoiluista,virkkauksesta tai sen penkin kuluttamisesta. Ehkäpä ne Spiraalin kulta-ajat ovat jo takana päin... Silloin meillä oli loistava yhteishenki ja työohjaajat parhaita.

    • kettuuntunut nuori

      Jos mietitään sitä, että näissä työpajoissa puuhaa yleensä nuoria töissä täysin ilman palkkaa ilman mitään oikeusturvaa (karenssi napsahtaa jos et tee töitä), siinä missä vetäjät ja omistajat repii yleensä 3-4 donaa kuussa, niin en kyllä lähtisi tilaamaan sellaisesta paikasta yhtään mitään. Nämä työpajathan on vain yksi keino kaunistaa nuorisotyöttömyystilastoja, jotta nuorilla olisi jotain puuhasteltavaa työttömyyden sijaan. Johtohenkilöt normaalisti osa Kokoomuksen ja SDP:n hyväveliverkostoa.

      Kannattaa ostaa palvelut sellaisesta paikasta, missä työntekijöille maksetaan oikeaa palkkaa. Voi välttyä ikäviltä yllätyksiltä.

    • näppäimistö

      En edes jaksa lukea koko aiempaa viestiketjua. Minusta on hyvä että vaikka Myllykoski on pieni paikka on täällä spiraali eli siis mahdollisuus nuorille jotka ovat ehkä syrjäytyneet työelämäst ynms. päästä kokeilemaan ja oppimaan työntekoa. Eikä sitä pidä yleistää että siellä on vain niin sanottuja "kelvottomia" työntekijöitä jos työntekijät vaihtuu jatkuvasti. On sieltä hyviä siivouksia ja entisöintitöitäkin tehty! On säälittävää tulla haukkumaan internettiin tämän paikan nuoria ynms. Menisivät sitten sanomaan paikan päälle mikä mättää jos asia niin kiinnostaa!

    • Nuorten puolesta

      Täällä valittavat joko:

      a) Ne, joita harmittaa maksaa yhtään mistään yhtään mitään?

      Pistää miettimään, miksi on yleensäkään Pajan puhelinnumeroon tartuttu? Oisko houkuttimena ollut edullinen hinta? Jokainen kuitenkin tajuaa, että hintaerolla ammattifirmoihin on syynsä. Rahoilleen toki pitää saada aina vastiketta, mutta hyväksikäyttö on jo toinen juttu.

      b) Ne, jotka eivät viihtyneet pajalla?

      c) Ne, joilla ei ole muuta tekemistä kuin istua netin ääressä haastamassa riitaa oman tylsän ja kurjan elämänsä viihdykkeeksi?

      d) Ne, joiden tyytyväinen naapuri tilaa työnsä Spiraalista ja kirjoittaja on kateellinen?

      Jos Spiraalissa on henkilökunnan välisiä riitoja, tuokaa pajalaiset se julki. Teilläkin on oikeus hyvään työilmapiiriin ja oikeus vaatia ohjausta.
      Itse olen työskennellyt aikanaan kaikenlaisten nuorten kanssa ja oppinut sen, että kaikki osaavat oikealla opastuksella ja kannustuksella. Kaikki tosin eivät halua tulla autetuksi ja sekin pitää hyväksyä.

      Kaikille pajalaisille hyvää kevättä ja hyvää työilmapiiriä niin työpaikallanne kuin asiakkaidenkin parissa.
      Olen muuten nähnyt ihania "gootteja" juttelemassa mummojen kanssa ja molemmilla hymy korvissa. Taitavat näitä tatuoituja ja reijitettyjä nuoria pelätä ihan jotkut muut kuin mummot ja paapat. Antakaa nuorille tilaisuus :)

    • Joukossa tyhmyystiiv

      Hmmmm..... Valitettavasti sinne joukkoon mahtuu se muutama "mätämuna" joka pilaa koko ryhmän maineen! Ei kaikki todellakaan osaa kunnioittaa vanhempia ihmisiä vaan ollaan " nenäkkäitä" ja epäasiallisia !!

    • mietin vaan

      Miksi kaikkien pitäisi kunnioittaa mitään vanhempia ihmisiä jos vanhempi ihminen ei osaa kunnioittaa nuorta spiraalin työntekijää, joka sattuu olemaan erinäköinen kun toiset?

    • :)erillainen:)

      No joo... Kuules eri näkönen, jos joskus pääset oikeeseen työpaikkaan, niin sun pitää sulautuu siihen saman näköseen massaan.
      Työnantaja antaa vaatteet mitä on suositeltavaa tai velvoitettua käyttää ja ne helyt nasmasta yms. Näkyviltä paikoilta pois tai teipillä piiloo
      Mut jos et oovslmis tähän työkkäri kierre jatkuu sun osaltas :(
      Tää on just yks niitä seikkoi mitä se työnantaja ei sano haku tilanteessa päin naamaa ! Mut jos toinen on "normaalin" Näkönen, toinen " erillainen" ,... Jaa arvaappa kumpa sen työpaikan saa ??

    • Spitaali?....

      Miteeh kuuluu Spiraaliin kevääseen ?

    • kokemuksia

      Meillä oli vuosi sitten Spiraalista nuoria siivoamassa tyhjää taloa remontin jäljiltä ennen muuttoa. Sinänsä homma tuli hoidettua hyvin, mitä nyt keittiön maalipintaan roiskutettiin pesuvettä (?) ja pienet jäljethän siihen syöpyi. Kuitenkin työntekijöille varatut Marimekon mukit ja ikkunanavauskoukku lähtivät matkaan, mutta eipä noista viitsitty valittaa, kun ei elämä ole noista kiinni. Olisi ehkä pitänyt, periaatteen vuoksi.

    • SSpiraali

      Olen ollut spiraalissa. Silloin seitsemästä organisoivasta henkilöstä

      -Yksi oli narsisti
      -yksi byrokraatti
      -jostain laitoksesta palkattu kuolaava sellainen, mutta ylimielinen ja luuli itseän älykkääksi
      -yksi pirttihirmu
      -kaksi tosi mukavaa.
      -yksi asiansa osaava.

      4 ekaa nokki 3:a jälkimmäistä. Ilmapiiri oli aina kuin ennen ukonilmaa.

      Lisäksi, olihan näitä pilvenveikkojakin jokunen kappale.

      Siivoukset kyllä tunnustan tehneeni siitä mistä aita matalin (Ellei sitten jokun mummo alkanut kahvia keittämään). Olen mies enkä pidä siivoamisesta.

      Ja niitä palveluja/tuotteita en kyllä suosittele, paitsi matkahuolto. Eikä myöskään mitään Parikin ekomaan vastaavia sellaisia. Ne Parik peräkärryt ovat sarjassamme idänihmeet, mutta ovat tehty liukihna tuotannolla Kouvolassa 9E päiväpalkalla. Veto-Juhtakin on Juhta päätteensä vuoksi mielestä kuluttajaa harhaan johtava tuotenimi.

      Heilläkin on organisointi johtotasolta päin perseettä. Ja jos jokun haluu siivota niin vuokratyöfirmoja ennemmin kuin Spiraalia tai Parikkia.

    • eLämänKolu

      Julma totuushan on, että 80% työntekijöistä ei ole hakenut spiraaliin töihin vaan he ovat saaneet työvoimatoimistosta kehoitteen jonka takia on joutunut hakemaan työpaikkaa ja spiraaliin aina uusi "veltto" mahtuu. En ihmettele, miksei ole motivaatio kohdillaan, kun tiedät jo etukäteen olevasi ruma lävistetty teini asiakkaiden silmissä ja saat tästä pienemmän korvauksen, mitä saisit tekemättä mitään olemalla kotona. Mutta, tämäkin saattaa olla monelle se ainut työpaikka, missä tulee elämänsä aikana olemaan.

    • Anonyymi

      Kyllä 100 m orapihlaja aita ja muut pensaat leikattiin nopeasti ja työtahti oli nopea.Siivosivat hyvin.Kiitokset spiraalin työntekijöille.

    • Anonyymi

      ai sielläkö on itseään jakavia teinilissuja.
      no sitten pitää käydä siellä vierailulla t; 44v mies

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe