Kaikki vehkeet nettiin. Mitä reitittimen perään?

FRedge

Minulla on reititin yhdessä huoneessa ja siinä huoneessa on kaksi tietokonetta reitittimessä kiinni. Reitittimestä lähtee toinen piuha toiseen huoneeseen, ja tässä piuhassa on ollut yksi tietokone kiinni. Nyt tuohon toiseen huoneeseen on tullut lisäksi telkkari ja pleikkari, jotka pitäisi myös saada nettiin. Reitittimessä olisi vapaita paikkoja, mutta paria lisäpiuhaa en haluaisi lähteä toisesta huoneesta reititimeen vetämään. (Se ainoa piuha menee seinän sisällä ja etäisyys huoneiden välillä on parikymmentä metriä.)
Eli millä härvelillä saan jaetuksi reitittimestä lähtevän piuhan useamman laitteen kesken ja mielellään mahdollisimman helposti?

8

2177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku Vaan

      Laita sinne toiseen huoneeseen kytkin josta piuhat tarvittaviin koneisiin, tai WLAN reititin tällöin ei tarvitsisi piuhoja pleikkarille ja telkulle (mikäli tukee langatonta). Onnistuu helposti eikä hintaakaan tule montaa kymppiä.

    • FRedge

      Kiitoksia paljon.
      Vielä tarvitsee hieman kysyä, että saisin kerrankin homman menemään ekalla kerralla oikein.
      Eli siis vaikka tämmöinen kytkin kakkoshuoneeseen ja homma on sillä selvä?
      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/42344/cxxrh/Netwjork-G8-Gigabit-Switch-8-porttinen-gigabit-kytkin

      Tai sitten langattomana tällainen reititin?
      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/5135/ctnsx/Belkin-Share-N300-Wireless-Modem-Router
      Oliko tuon WLAN reitittimen tarkoitus tuossa ohjeessa siis korvata ykköshuoneen reititin, vai voiko sen laittaa sen nykyisen reitittimen piuhan perään ja sijoittaa tämä WLAN reititin sinne kakkoshuoneeseen?

      Ja riittääkö nuo langattomat härvelit pyörittämään telkkarissa Skypeä täydellä resoluutiolla, vai onko parempi panna piuhaan? Ja kannettavaakin pitäisi joskus siellä kakkoshuoneessa pystyä kunnon yhteydellä käyttämään.
      Ja vielä, jos laitan sen kytkimen reitittimen perään, niin kaikki vehkeet toimivat erikseen ilman yhteyksiä keskenään, eli homma ei tarvitse mitään isäntäkonetta tai jotain muuta turhaa säätämistä?

    • Joku Vaan

      "siis vaikka tämmöinen kytkin kakkoshuoneeseen ja homma on sillä selvä?"
      Kyllä.



      "Tai sitten langattomana tällainen reititin?"
      Ei, toi sisältää ADSL modeemin, sitähän sinä et tartte? Muutenkin tommoset halvat yhdistelmä laitteet ei kovin hyviä. Tälläisiä http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/1727c/Tukiasemat-300Mbps?sort=price tarkoitin (Kannattaa olla tarkka hintojen kanssa muualla saattaa olla sama malli halvemmalla).



      "Oliko tuon WLAN reitittimen tarkoitus tuossa ohjeessa siis korvata ykköshuoneen reititin, vai voiko sen laittaa sen nykyisen reitittimen piuhan perään ja sijoittaa tämä WLAN reititin sinne kakkoshuoneeseen?"
      Kakkos huonetta tarkoitin, sinun vanha reititin hoitaa muut koneet kaapelia pitkin joten uuden reitittimen ei tarvitse olla kovin tehokas. Pleikka ja TV käyttöön riittää halvemmatkin mallit.



      "Ja riittääkö nuo langattomat härvelit pyörittämään telkkarissa Skypeä täydellä resoluutiolla, vai onko parempi panna piuhaan?"
      Riittää, Skype pakkaa videot tiiviisti https://support.skype.com/en/faq/FA1417/How-much-bandwidth-does-Skype-need Itselläni Elisan ADSL WLAN modeemi ja Skype toimii ongelmitta videoyhteydellä noin 20 metrin päässäkin (4 seinää välissä) vaikka reititin tietokoneen ja tv:n välissä (sähkölaittet aiheuttaa WLAN signaalille häriötä jne.. joten ei paras sijoituspaikka).



      "Ja kannettavaakin pitäisi joskus siellä kakkoshuoneessa pystyä kunnon yhteydellä käyttämään."
      Kun kerran kannettavaakin tarvitset kunnon yhteydellä, niin silloin itse unohtaisin kytkimet. Ja ostaisin hieman laadukkaamman WLAN reitittimen. WLAN reitittimistä saat tarvittaessa kaapeliyhteyden yleensä 4 koneelle mikäli et langatonta halua käyttää. Millainen sinun vanha reititin on?

      Ehkä järkevintä olisi sijoittaa WLAN reititin johonkin keskeisempään paikkaan, eikä sinne kakkos huoneeseen jos mahdollista. Tällöin koko talossa olisi parempa WLAN toimivuus. WLANissa olisi pleikka, TV, ja kannettava sitten kaapeleilla muut kolme konetta jotka ovat nyttenkin kaapelilla. Tällöin myös tulevaisuudessa olisi helppo kytkeä uusia laitteita WLANiin.

      Onko toi 20 metriä suora matka seinien läpi? Ja millaista materiaalia seinät on? Periaatteessa vanhan reitittimen korvaus laadukkaalla WLAN reittittimellä voisi riittää takaamaan myös kakkos huoneessa hyvän WLAN yhteyden.

    • FRedge

      Kiitoksia taas.

      Ongelmana tässä on, kun ainoa pistoke laajakaistalle on siellä ykköshuoneessa ja sieltä on kakkoshuoneeseen (jossa suurin osa laitteista on) vain se yksi rj-45 piuha siellä seinän sisällä. Muuten laittaisinkin reitittimen suoraan 2. huoneeseen ja ensimmäisen huoneen koneen seinän sisään vedetyn piuhan jatkoksi. WLAN:lle tulee olemaan käyttöä ainoastaan 2. huoneen lähiympäristössä. 20 metriä on linnuntietä huoneiden välillä ja kaksi seinää siinä on välissä. Ykköshuone on palotuvallinen toimisto, pelti-villa-pelti-seinillä ja toinen seinä ihan perus-puurakenteinen, ja nykyinen reititin on perusvanha D-link.

      Kai siitä nyt aika hyvä tulisi, jos kakkoshuoneeseen laittaisi piuhan perään jonkun niistä sinun linkkaamistasi vehkeistä. Mikähän niistä sitten kannattaisi ottaa, jos tuohon menee? Hinnalla ei nyt niin hirveästi ole väliä, jos rahalla saa parempaa. Telkkarille on suosituksena 802.11n. ja joku nelisen reikää siinä pitäisi olla kiinteitä paikkoja.

      Saisin laitteet nyt alkuun piuhoilla kiinni ja voisin hoitaa vehkeitä langattomiksi myöhemmin ajan kanssa. Telkkarille WLAN-sovitin jo onkin, mutta muihin laitteisiin ne täytyisi vielä hankkia.

      "siis vaikka tämmöinen kytkin kakkoshuoneeseen ja homma on sillä selvä?"
      Kyllä.

      Täytyy kyllä myöntää, että tämä vastaus lyhykäisyydessään saa ihan pelkällä peruskytkimellä menemisen tuntumaan varsin houkuttelevalta.

    • nybfgvfd

      Näillä saisit langallisen (myös langattoman?) verkon sähköjohtoja pitkin salauksen kera, kantamaakin riittäisi muutamia satoja metrejä ja joissakin malleissa on vielä se pistoke siinä samassa laitteessa niin saat nekin sitten vielä käyttöön.

      http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/176b/Sahkoverkkoon

    • Joku Vaan

      Kun kerran sinne kakkos huoneeseen menee jo kaapeli, niin turhaa rinnalle laittaisi "sähköisenkaapelin". Toki tämä on vain minun mielipiteeni.


      "Kai siitä nyt aika hyvä tulisi, jos kakkoshuoneeseen laittaisi piuhan perään jonkun niistä sinun linkkaamistasi vehkeistä. Mikähän niistä sitten kannattaisi ottaa, jos tuohon menee?"

      Asus - http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/1727c/Tukiasemat-300Mbps/Asus
      Linksys - http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/1727c/Tukiasemat-300Mbps/Linksys

      Ovat laatumerkkejä tämä näkyy myös hinnassakin. Vaikkapa Linksys E2000. Laitteen valintaan vaikuttaa netin nopeutesi? Sekä onko tarkoitus siirtää paljon tiedostoja kotiverkossasi? Jos netti ei ole huippunopea eikä kotiverkossa siirretä paljoa tiedostoja niin Linksys E1200 voisi olla ihan hyvä ratkaisu.



      "joku nelisen reikää siinä pitäisi olla kiinteitä paikkoja."

      Tarkoitin kytkentää tähän malliin http://kbserver.netgear.com/images/1496_diagram.gif (en löytänyt pikaisella googlauksella parempaa kuvaa). Jolloin sinulle jäisi kolme portti käyttöön. Tällöin ykköshuoneen reititin hallinnoi verkkoa kuten kytkimenkin kanssa, joten kaikki laitteet ovat samassa kotiverkossa. (Pystyt siirtämään ykköshuoneesta tiedostoja kakkoshuoneen koneelle jne...) Toki tämä edellyttää pintä asetusten säätöä joka saattaa kuulostaa vaikealta, mutta yllättävän helppo tehdä.



      "Täytyy kyllä myöntää, että tämä vastaus lyhykäisyydessään saa ihan pelkällä peruskytkimellä menemisen tuntumaan varsin houkuttelevalta. "

      Ton lisäksi joudut ostamaan tulevaisuudessa langattoman tukiaseman(reitittimen) sitten kun haluat kakkoshuoneen läheisyyteen langattoman verkon. Sen lisääminen onnnistuu helposti (salaus asetukset vain kuntoon), joten tämä taitaa olla sinulle parhain ratkaisu mikäli et halua asetuksia säätää.



      "Saisin laitteet nyt alkuun piuhoilla kiinni ja voisin hoitaa vehkeitä langattomiksi myöhemmin ajan kanssa. Telkkarille WLAN-sovitin jo onkin, mutta muihin laitteisiin ne täytyisi vielä hankkia."

      Jos sinulla ei ole ennestään verkkokaapeleita, niin litteät kaapelit saa helposti piiloon vaikka jalkalistojen päälle paksuutta vain 1.5mm saatavilla on eri värejäkin. Joten jos laitteita ei usein liikutella, niin kaapeleillakin pärjää hyvin.

    • FRedge

      Sorry, kun en ole joutanut vastaamaan.
      Kirppikseltä tartui halvalla matkaan tällainen:
      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/10013/frhh
      Se on nyt kakkoshuoneessa kytkimenä ja homma toimii hyvin. Wlania en ole ainakaan vielä viritellyt käyttöön. Hommaan paremman laitteen myöhemmin, jos tuossa ei langattomana nopeus riitä.
      Enpä ennen tätä keskustelua tiennyt mikä on kytkin. Hommahan olikin lopulta ihan helkkarin helppo.
      Paljon kiitoksia Joku Vaalle opastuksesta!!

    • Joku Vaan

      Hyvä kun sait toimimaan. Ilostutit päiväni kun vaivauduit kiittämään joten kiitos siitä, harvat nykyään moista viitsii.

      Kyl ton laitteen langattoman nopeuden pitäisi riittää pelaamiseen ja perus surffailuun... sekä tietyin varauksin HD videoiden katseluunkin mikäli lähistöllä ei ole paljoa häiriölähteitä..... mitkä aiheuttavat hidastusta. Parhaiten selviää kuitenkin kokeilemalla.

      Sitten kun kokeilet, niin muista laittaa WLAN kanava kiinteäksi (1, 6 tai 11) millä toimii parhaiten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1143
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1091
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe