Taloyhtiössä

huutava muija

Taloyhtiössämme asuu yksi hyvin vähä järkinen naapuri. Pihat ovat kaupunkialueella hyvin lähellä toisiaan. Vähäjärkinen jälkeenjäänyt kohtalaisen vanha muija huutaa kesät pihalla ja niinä harvoina aikoina kun ei huuda kimittää korkealla äänellä (tietyn laista huutoa sekin). Sitä sitten kuunnellaan läpi kesät!

Yhtiön talonmies on puuttunut muijan huutoon ja siitäkös vasta riehakka aloi, muija alkoi (jälkeenjäänyt kun on) paukuttamaan raivopäissään oviansa aina kun sulki niitä. Kaikki pauke kuuluu lähiasuntoihin kaiun kera.

Joten taloyhtiön huomauttamiset tms. eivät auta mitään. Poliisille on jätetty vihje nettivinkkinä, mutta poliisikaan ei tee mitään. (kyseessä ei ollut huuto, vaan videoin todistettu lain rikkominen.

Ajattelin itse keksiä keinoa miten kestää muijan huutoa koko tulevan kesän ja raivoamista menettämättä järkeäni. Onko mahdollista hankkia desibelejä mittaavaa laitetta: ajattelin laittaa radion höpöttämään pihalle juuri desibelien sallimien rajojen alle, aina kun muija huutaa. Siten ei ainakaan muijan huuto kuulu. Huuto kuuluu hatarissa asunnoissa sisälle asti vaikka ovet ja ikkunat on kiinni.

Lisäksi ajattelin ilmoittaa isännöitsijälle ja hallituksen puheenjohtajalle, että minulla tulee olemaan kesän ajan sallimissa desibelirajoissa radiot pihalla auki aina kun muija huutaa!

MITÄ MIELTÄ OLETTE? MITÄ MUUTAKAAN VOIN TEHDÄ? PLEASE, IDEOITA KEHIIN! Toista asuntoa minulla ei ole, jonne paeta muutavaa muijaa. (Huutamisen muija tekee tarkoituksella, koska tietää että se häiritsee) TULEEKO KENELLEKKÄÄN MIELEEN MITÄ MUUTA VAIHTOEHTOISESTI VOIN TEHDÄ? ONKO EDELLÄ KUVAILEMANI SALLITTU KEINO YRITTÄÄ KESTÄÄ KESÄ MUIJAA KUUNNELLEN (sallituissa desibelirajoissa)?

LISÄKSI: MISTÄ DESIBELIMITTARITA VOI HANKKIA? ONKO SELLAISIA EDES OLEMASSA?

-KIITOS-

8

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja ja män

      nuole kiljujan pillua niin paranee!!!! kokemusta ja makua.......

      • sitä se muuten jakaa

        Aika nappiin osui..kiljuja nimittäin tekee p***** jakoa työkseen!
        No, koska muija on täys' pökö päästänsä, niin eihän se muuta työtä tajuaisikaan tehdä!!
        ;)


      • sydnеу
        sitä se muuten jakaa kirjoitti:

        Aika nappiin osui..kiljuja nimittäin tekee p***** jakoa työkseen!
        No, koska muija on täys' pökö päästänsä, niin eihän se muuta työtä tajuaisikaan tehdä!!
        ;)

        www.znznb.com
        www.dgunning.org
        www.worldcruise12.blogspot.com


    • zantz

      On tosi ikävää, että joudutte kaikki sietämään vaikeaa naapuria. Ja jos hän kerran on vähäjärkinen ihmisraukka, niin eikö jo sen tietäminen auta sinua suhtautumaan hänen käytökseensä rauhallisesti?

      Jos ratkaiset asian toimimalla yhtä tyhmästi kuin naapurisi, niin sinulle seuraukset ovat kovemmat. Ensinnäkin olet täysjärkinen ja silloin oletetaan, että ymmärrät tekosi seuraukset. Naapuri taas tiedetään sekopääksi, jolloin yhteisö toteaa hänen olevan kyvytön ymmärtämään tekoaan ja häntä vain siedetään. Oivallatko eron?

      Etkö voi laitella napit korviisi tai hankkia kunnon kuulokkeet, joilla eristät ympäristön äänet saadaksesi kuunnella musaa niiden kautta? Se on pieni investointi mielenrauhallesi. Suosittelen, koska se toimii ainakin meidän kulmilla hyvin.

      Luulisin, että ongelmassa voisi auttaa kotipaikkasi vanhushuolto. Sieltä osataan kyllä neuvoa, miten suhtautua henkisesti sairaaseen ikäihmiseen. Poliisi ei voi raahata huutelijoita yhtään mihinkään, jos huutaja ei kuitenkaan riko järjestyssääntöjä. Heillä on tosi paljon tekemistä ihan oikeidenkin ongelmia kanssa ja kiljuvat mummot ovat viimeinen asia heidän työlistallaan.

      • ap.

        Kiitos että ymmärrät! :)

        Joo, se ollaan todettu että muija saa tehdä mitä tahtoo..huutaa niinkuin tahtoo. Rikkoa lakia mielensä mukaan, poliisille ilmoitettu, mutta poliisi ei tee mitään. HUUTELUSTA ei poliisille ilmoitella, vain selkeästä lain rikkomisesta joka todistettu videolla (lakimieheltä on luvat mitä saa videoida, mitä ei, noudatetaan lakimiehen sanaa niissä asioissa pilkuntarkasti).

        Tiedän poliisilta leikataan nytkin vain rahaa ja keskittyvät rankimpiin rikoksiin: tosin se on kyllä AIKA ISO RIKOS, jos muija tappaa jokun kaahailullaan kavelytiellä!!!!!) Hiljattain 11-v likka kuoli rattijuopon alle suojatiellä. Itse äskettäin jouduin pakenemaan muijan kaahaavaa autoa jalankulkutiellä!! Isännöitsijälle, puheenjohtajalle, poliisille (useampaan kertaan) ilmoitettu, eivät voi tehdä mitään. Nyt odotellaan kunnan vastuausta, mutta kuten sanoin ei hullulle voi mitään ... ennenkuin tappa jonkun, lapsen tai eläimen! Ehkä sitten puututaan!!!!!
        Itse en ainakaan mene sille kävelytielle enää -> aika kinkkinen juttu koska ulko-oveni on suoraan sille kävelytielle, joten "pesästä pitää lentää savupiipun kautta"!! Sama muilla asukkailla, rivari kun on.

        Muija on viiskymppinen, joten EI vielä vanhsuten huoltoon KUULU. Muija huutaa tarkoituksella kun tietää että se toimii. Teki muitakin v*mäisiä kiusantekoja, mutta vihdoin ilmoitimme isännöitsijälle ja hän sai se "pikku" ilkeydet loppumaan!

        Kuulokkeet hankittu ilman muuta ensimmäisenä (100 euron tiivit kuulokkeet), ne päässä ollaan koko ajan, musa laitetaan niin kovalle kuin vain oma kuulo kestää, (ongelma niissä on ettei kovin kovalle voi laittaa -> ei ketä korvat) ja silti muijan kiljuminen ovien apukkominen kuuluu.


    • sairasta sakkia

      Aloittajan tekstiä lukiessa näyttää melko selvältä, että mt-ongelmia ei ole pelkästään naapurissa.
      Ei todellakaan kuulosta terveen ja tasapainoisen ihmisen pohdinnalta tuollainen desibelimittari-radioviritys ulos, ei myöskään naapurin kuvaaminen videolle joka, jos on kohdistunut naapurin takapihaan, on itseasissa salakatselua josta on säädetty rikosseuraamus.

      Vai olisiko tämä sittenkin trolli...

      • ap

        Noudatetaan LAKIMIEHEN TARKKOJA OHJEITA, EI KUVATA VIDEOTA VAAN AUDIOTA!

        Jos ei ole mitään todisteita, ja kun hullu yrittää häätää (siis lue ihan konkreettisesti häätää!!) KAIKKIA lähi naapureitaan pois, niin on hyvä olla jotakin todisteita. Isännöitsijä ei pitänyt pahana ollenkaan audio äänen äänittämistä, ei myöskään lakimies, lisäksi kun se on ÄÄNIOTETTY OMASTA OLOHUONEESTA! Isännöitsijä piti hyvänä että sellainen on olemassa! Samoin kunnianloukkaukset käräjäoikeutta varten on äänitetty (huom vain äänitetty).

        Muija on kulkenut naapureissa ja yrittänyt heti ensi töikseen saada naapureita todistajiksi, että hänen toinen naapurinsa (joka asunut näissä asunnoissa 30 vuotta) häädettäisiin. Meitäkin yritti todistajiksi. Halooo! Naapurusto on jo huomannut että muija on VÄHÄJÄRKINEN, kukaan heistä ei mene edes puhumaan kyseiselle tapaukselle. Joka ainoa painelee sisälle terasseiltaan, kun muija lapsuttaa ohi. Porukka täällä on huomannut että naisen jutut on niin vajaamieleisiä!!!!

        Harmi ihmiselle itselleen, että ei itse tajua olevansa vähäjärkinen!


      • ap.

        Ajattelin vain mitata desibelit itseltä (vaikka laina mittarilla) JOTTA EN ITSE AIHEUTA LIIKAA DESIBELEJÄ. En ajatellut laittaa sitä pihalle vaan terassille. Koska kyllähän pihoilla (samoin terasseilla) saa aika kovaa huutaa rivareissakin, jopa siis rumpuja lyödä PÄIVÄSAIKAAN, eikös! Siitä syystähän muijakin kiljuu siellä -> tietää että häiritsee -> saa siten aikaan maksimi vahingot toiselle.

        Ei, ei tämä ole trolli vain ihan joka päiväistä elämää!
        Valitettavasti, tilanne on niin äärettämän vaikea ja uskomaton, että itsekkin ajattelet jo trolliksi tätä tilannetta/ihmisiä. Kun hullu on vastassa, niin se on hyvin vaikeaa jopa trollimaiasta hänen käytöksensä!

        Jos desibelimittari on liikaa edes ajatellakaan, niin ONKO SINULLA IDEOITA MITÄ MUUTA VOI TEHDÄ?
        MITEN TIEDÄN MITEN ÄÄNEKKÄÄSTI VOIN musiikin/radion laittaa päälle, kun muija huutaa tuntikaupalla pihallaan? Pihojen välimatka täällä on 3 metriä ja pihat pieniä! Muijan huuto kuuluu olohuoneeseen asti vaikka ovet ovat kiinni.

        Kaikki keinot mietitty, mutta MITÄÄN MUUTA EI TULE MIELEEN kuin vasta musiikki joka olisi sallittujen desibelien rajoissa.... Onko se nyt niin huono idea mitata omat desibelit, jotta ei isännöisijällä/puheenjohtajalla ole sanomista?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      494
      3581
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      463
      3422
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      141
      3000
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2302
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2170
    6. 210
      1579
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1397
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1280
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1274
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1090
    Aihe