Gallup: Hanoi vai Saigon?

the fall of saigon

Kysytääns arvon Vietnamin-matkaajilta. Kumpi parempi, Hanoi vai Saigon. Arvostelukriteerit ovat vapaavalintaiset, perustelut suotavia. Nyt otetaan kaupungeista mittaa!

Oma ääneni Hanoille. Tunnelma, ympäristö ja pohjoisen olutkulttuuri vievät voiton sieluttomasta saikusta.

8

746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hanoi suckx

      saigon on parempi yleisesti ottaen, siitä on ihan turha väitellä, mutta ehkä Hanoi kiinnostaa jotain epätoivoisia romantikkoja, jotka kuvittelee että ainainen sade ja ynseät asukkaat ovat jotenkin cool. olin ainoastaan yhden päivän Hanoissa, satoi koko ajan, se riitti ja oli pakko ottaa lento takas Saigoniin...varmaan kesällä pohjoinen tarjoaa parempia maisemia, mutta jos vertaillaan nyt vain cityjä niin Saigon rulettaa...end of thread. locked,

      • dalatti

        Onpa rakentava tapa käydä keskustelua:"ihan turha väitellä", "olin ainoastaan yhden päivän Hanoissa", "end of thread. locked"

        Ei se mitään, että ilmaiset mielipiteesi, mutta että tyrmäät ennakolta eriävät, ehkä jopa perustellummat ja laajempaan kokemukseen perustuvat mielipiteet.


      • the end of threads
        dalatti kirjoitti:

        Onpa rakentava tapa käydä keskustelua:"ihan turha väitellä", "olin ainoastaan yhden päivän Hanoissa", "end of thread. locked"

        Ei se mitään, että ilmaiset mielipiteesi, mutta että tyrmäät ennakolta eriävät, ehkä jopa perustellummat ja laajempaan kokemukseen perustuvat mielipiteet.

        Lol, päivän naurut!


    • dalatti

      Ääni Hanoille. Hanoi on jotenkin vietnamilaisempi, rauhallisempi, kauniimpi. Hanoilaiset ovat ystävällisiä, avuliaita, eivät niiin kovia kauppatyrkkyjä kuin saigonilaiset. Hanoilaiset toisaalta puhuvat huonommin englantia ja Hanoi ehkä pikkasen kalliimpi kuin HCMC.

      HCMC:n pisteitä laskee maailman kamalin liikenne, heikompi turvallisuus ja kaikkialle tunkeva hillitön kaupallisuus. Yleisvaikutelma HCMC:stä on kaaos: liikenne on kaaosta, kaupunkisuunnittelu ja arkkitehtuuri on kaaottista.

      • ....

        No itse pidän ainakin kaaoksesta, jos mennään johonkin isompaan cityyn aasiassa niin odotan kaaosta, mitä enemmän sitä parempi, mielenkiintoisempi kohde luultavasti on. Jos joku halajaa rauhaa niin sopii jääde jonnekkin dalatiin lymyilemään.


    • Jos välttämättä täytyy valita, niin Saigon. Saigonin lähellä on Mekongin suisto, jossa on letkeä tunnelma Saigonin kaaoksen vastapainoksi. Muutenkin Saigonin lähellä on enemmän näkemistä. Sää on tietysti parempi Saigonissa. Pidän kyllä kummastakin paikasta.

    • vuosia asunut.......

      Saigon on parempi. Hanoi on selkeä kommunistipesäke ja asukkaat sen mukaisia. Länkkäreihin suhtaudutaan varauksella ja kusetetaan niin paljon kuin mahdollista. Pohjoisen väki on selkeästi ynseämpää, röyhkeämpää ja epärehellisempää.

      Kaikki etelässä olevat vähänkin korkeammat virat on miehitetty jonkun hanoilaisen kenraalin pikkuserkun kälyn kaimoilla, joilla ei ole mitään pätevyyttä tehtäviinsä, sattuvat vain olemaan politbyroon saappaannuolijoita. Eli hyvin samanlaista nepotismia kuin Suomessakin harjoitetaan.

      Hanoissa on kuitenkin jollain tapaa hienompi arkkitehtuuri, toistaiseksi. Lähivuosina sinnekin nousee 102-kerroksinen pilvenpiirtäjä, joka muuttaa kaupungin ilmettä ratkaisevasti.

    • Hanoiroks

      Kävin molemissa vuoden 2009 suuressa Aasian kieroksellani. Saikussa olin kaksi päivää, jolloin ahdistuin ja lähdin junalla kiitämään kohti pohjoista. Pysähdyin matkalla viikon verran eri paikoissa ja loput kuusi päivää ennenkun tarvi ostaa viisumin, bunkkasin Hanoissa puoituttujen luona. Ihastuin Hanoihin, kävin siellä viimevuonna uudestaan erikseen viikon reissulla, samalla myös pari päivää Halong bayn mestoilla. Hanoille ääni, pikkukaupunkihan se on mutta top 3 Aasian kaupungeista joissa käyny.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      305
      3559
    2. 204
      2981
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2544
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      238
      2020
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1445
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1324
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe