Kirpputorit ja rikkinäinen tuote

fdsfsgs

Mitenhän kirpputoreilla yleensä menetellään tällaisissa tilanteissa: ostin tietokoneen näytön, jossa on näytössä kuolleita alueita alhaalla. Kolme pinta-alaltaan noin sentin kokoista aluetta on rikki. Saako kirpputoreille palautettua tavaraa, jos tuote on rikki? Mitään mainintaa kyseisestä ongelmasta ei myyntilapussa ollut.. Varmaan vähän vaikea lähteä palauttamaan, mutta kumma jos rikkinäistä tavaraa toisaalta saa myydä ilman palautusoikeutta.

22

3102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zisus

      Etkö saanut 2v takuukuittia mukaan?

      • susikustaa

        Hah hah ... aivan. Nuo ihanat kirpputorit joista tekee "edullisia löytöjä" : kokonainen armeijakunta ammattimaisia päiväraha-lusmuja jotka uutterasti kierrättävät viallisen, varastetun ja verovapaan tavaran : vvv - ei-meitä-työ-huvita.


    • myyjä..

      meilläpäin on 1-2 päivän palautusoikeus,
      eli jos huomaa olevan rikki.

      mutta herää kysymys, minkä ikäinen (lue paksuinen) näyttö oli ja minkä hintainen,
      kyllä paksussa vanhassa 10-15 euron saakin ola vikaa, tyhmä olet kun ostit,

      itte en kyllä ole myynyt mitään rikinäiostä,
      olenkin saanut jo useita asiakkaita jotka käyvät ja ostavat pöydästäni,
      mutta kaikila ei ole hyvää myytävää, mutta rahapulaa on.

      Meilläkin moni myy aivan roskiksesta ja jätelaitoksilta haettua tavaraa,
      myös näyttöjä.

    • JK

      EI SAA

    • myyjä

      Kyllä se on ostajan omalla vastuulla.

      Voihan sen näytön ostaja vaikka kolhaista kotona sen johonkin ja menee siinä rikki.

      En minä ainakaan anna mitään takuuta tuollaisille tuotteile.

      Kaupasta saa uusia ja myös sen takuun.

    • Yrittivät huijata

      Ostin kirpputorilta marimekon raitapaidan. Kotona sitten otin maalarinteippihintalapun pois ja kas kummaa teipin alla oli reikä. No minä kipitin samantien takaisin kirpparille palauttamaan paitaa. He ottivat sen vastaan ja sain rahat takaisin. Anteeksipyyntöjä ei tullut enkä jäänyt katsomaan veikö myyjä paidan takaisin myyntiin.

      • nalle1231

        Oliko kyseessä itsepalvelukirppis ja sen työntekijät ottivat paidan vastaan,ei siis paidan myyjä. Miksi kirppiksen työntekijöiden pitäisi pyydellä sinulta anteeksi sitä että joku myyjä myy rikkinäisiä vaatteita?


    • hjkhjh

      Käsittääkseni kuluttajansuoja ei koske kirppareita, koska siinä yksityishenkilö myy toiselle yksityishenkilölle. En tiedä sitten onko kirpputorin pitäjällä mitään vastuuta asialla.

    • Periaatteessa tavaran on oltava ehjä ja toimintakunnossa, olkoonkin että kyseessä on kirpputori. Jos tuote ei ole kunnossa on viat ilmoitettava erikseen. Palautus voi olla hankala mutta kannattaa ainakin kysyä. Jatkossa jos ostat niin sovi myyjän kanssa etukäteen palautuksesta jos tuote on viallinen, tai testauta se myymälässä.
      Periaate on kuitenkin että tuotteen on oltava tttttttttttoiminta kunnossa ellei siinä ole vioista erillistä mainintaa.

    • ....................

      Ei ole palautusoikeutta. Kysy myyjältä

    • Voit.

      Reklamoida kaikesta,mutta on asia erikseen,onko siitä mitään hyötyä?

    • Puusilmäpahviaiv0

      Kummassa onkaan vika: Sinun pahvisessa päässä vai siinä näytössä?!? Mielestäni sinun pitäisi mennä sen takuukuitin kanssa kuluttajavirastoon ja selittää niille asia. Ja jos takuukuitti ei ole tallella niin tokihan tuotevastuu toimii ja markkinaoikeus käsittelee asiasi. Tää on sulle ihan terapiaa. Ja sinunlaisiahan riittää. Mene omille nettisivuillesi: www.aasiakas.fi ja tapaat siellä samankaltaisia puusilmiä kuin itse olet.

    • en ostais

      Pitäsi kyllä voida palauttaa, ellei kirpparilta ole ehditty tilittää myyntipöydän omistajalle myyntituottoa. Silloin se on vaikeaa. Elektroniikkaa ei kannata kirpparilta ostaa. Tai sopii ostaessaan siinä kassalla, että ellei toimi niin tuo takaisin ja silloin ei vielä tilitetä myyjälle tätä tavaraa, ennenkä on tuote testattu. Rikkinäiset tietokoneet pitää viedä kierrätyskeskuksiin tai kaatopaikalle siihen osoitettuun paikkaan.

      • myyjä999999999999999

        Kyllä se raha tilitetään myyjälle heti,kun kauppa tehty.

        Vai vielä pitäisi raha jumittaa johonkin odottamaan siksi aikaa,kun sinä räpellät sen tuotteen kanssa kotonasi ja.....mahdollisesti rikot sen.

        Olet oikea älyn jättiläinen.


    • tahvolainen

      Palautus on helpompaa jos on kyseessä kirppis jossa paikan pitäjä omistaa kaikki tarjolla olevat tuotteet. Mutta jos taas ostit näytön itsepalvelukirppikseltä johon kukin myyjä kiikuttaa omat tavaransa viikoksi tai pidemmäksi aikaa, niin voi palautus olla hankalampaa. Saattaa olla että kyseisen myyntiosaston vuokraaja on jo vaihtunut, tai rahat tuotteesta tilitetty jo myyjälle. Kaikilla kunnon kirppiksillä on kyllä usein 1 päivän palautusoikeus.

      • ikuinen takuu

        Ei tietenkään ole palautusoikeutta. Sitähän käytettäisiin väärin vaihtamalla risoja tavaroita ehjiin.


    • kieroa = peli

      Kyllä tosiaan käytetään väärin tätä palautusoikeutta, joten itse en sellaista kirppistavaroille suosittele edes.
      Laitoin kirpparille kunnossa olevan sähköradion myyntiin. Kokeilin sitä juuri ennen kirpparille vientiä ja kehuin puolisollekin, kuinka hyvä-äänisiä nämä vanhat putkivehkeet ovatkin.
      Radio olikin hävinnyt pöydästä. Yllättäen radio palautui takaisin pöytään parin päivän kuluttua. Kysyin myyjältä, mitä ihmettä oli tapahtunut?
      Hän kertoi myyneensä radion, mutta ostaja oli tuonut sen takaisin väittäen, ettei radio toimi. Kerroin myyjälle juuri kokeilleeni sitä.
      No, pöytä purettiin ja radio vietiin kotiin. Radiosta ei kuulunut yhtään mitään.
      Puoliso avasi radion takakannen tutkiakseen, mikä radiolle oli tullut.
      Henkilö, joka radion oli "ns. ostanut" oli kiikuttanut sen kotiinsa ja ottanut siitä osat itselleen! Näin hän ilmeisesti sai korjattua oman radionsa!
      Milläs minä enää mitään todistin radion alkuperäisen kunnon puolesta.

      Ja jos todella kirpparille saa palauttaa ostamiaan tuotteita, esim. elektroniikkaa, helppohan ne on kotona vaihtaa vanhoihin risoihin ja sanoa sitten palauttaessaan, että ei toiminut!

      • Mietihän tätä

        Kinkkinen asia.Onko myyjä hän ,joka rahastaa kassalla välitettävän tavaran vai hän,jonka osastolta tavara ostetaan??


    • kieroa on tosiaan

      Tää onkin kätevää! Ostaa kirppikseltä vaikka matkapuhelimen. Palauttaa sitten tilalle jonkun vanhan romun ja ottaa rahansa pois!
      Tai jos puhelimessa on hyvä akku, niin vaihtaa sinne tilalle jonkun vanhan paskan ja palauttaa puhelimen ja sanoo,että se on rikki.

    • palautusoikeus on

      "....Jos sen sijaan ostaa tuotteen välitysliikkeestä tai kirpputorilta, jonne tavaroita on jätetty myytäväksi, kauppaan sovelletaan kuluttajansuojalain ja tuoteturvallisuuslain säännöksiä. Kuluttajasuojalaissa on säännös siitä, että välittäjä vastaa välittämästään tuotteesta samalla tavoin kuin myyjä. Osa kirpputoreista voidaan katsoa tavaroiden välittäjäksi." Suora lainaus kuluttajaviraston sivulta.

    • kirppis kärppänen

      Hyvä bisnes ! Ostan kirppiksestä sata eri kalliita tietokoneita ja läppäreitä ympäri kaupungin, purkaan ne kotona ja kiikutan ne takaisin ilman prosessori kovalevy ja muistia. Sanon ne olevan rikkinäisiä ja saan rahat takaisin meneen seuravaan kirpputoriin ja laitan kaikki kovalevyt muistit sun muut herkut myyntiin ja tienaan hetkessä satoja euroja. Missä on laki joka suojaa myyjän tällaisesta? Aina on itkeviä ostajia jotka säälitetään mutta ei koskaan säälitetään kaltoin kohdeltu myyjiä .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      778
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      636
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      622
    Aihe