Öljylämmitys ja vaihto maalämmitykseen

jokke54

Onkos täällä "oikeita" asiantuntijoita paikalla. Ajattelin vaihtaa öljylämmityksen maalämmitykseen. Nyt olen epäilevällä kannalla ja tässä kerro miksi. Öljylämmityshän on lämmöntuotannoltaan erilainen kuin maalämmitys. Maalämmitys on ns.matalalämpö. Elikkä se voi korkeintaan tuottaa lämpöä parhaimmillaan 65c. Ja öljylämmitys vaikka kuinka paljon. Ja jos vaihdamme lämmityksen maalämpöön niin silloin mielestäni lämmityspattereiden lämmönluovutus kyky ei riitä. Öljylämmityksen lämmityskäyräkin näyttää, että jos on pakkasta -30C ja siitä yli niin tuloveden lämpö on oltava melko korkea elikkä siinä 70C ja ylikin. Nyt kuitenkin LVI liikkeessä vannotaan, että minun ei tarvitse tehdä kallista remonttia tämän takia. Elikkä laittaa lattia lämmitys jossa on ISO lämmön luovutus pinta-ala. Minusta sanoo maalaisjärkikin ettei meidän lämmityspattereiden lämmmönluovutus pinta-ala riitä jos laittaa maalämmön. Miksi tätä ei myönnetä alan asiantuntijoiden puolelta. Onko niillä oma lehmä ojassa, elikkä on tarkoitus vain myydä maalämmityslaitteita väen väkisinkin. Eihän tässä tarvitse olla alan Insinööri kun tajuaa, ettei edellä kuvaamani lämmitys muoto voi toimia. Nyt kysynkin onko kukaan laittanut maalämpöä ja miten on lämpö riittänyt. Ja tähän vielä lisään, että Kompressorihan toimii täydellä teholla koko ajan kun laittaa systeemin jossa on lämmitys patterit. Se ei saa levätä hetkeäkään. Toivon asiantuntijoiden lausuntoja tähän ja niiden kans joilla on kokemuksia vastaavanlaisesta lämmitysmuodon vaihdoksesta. Tv.Jokke

22

510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joulupukki ja tonttu

      Hienoa, Jokke, kysymyksesi on ihan oikealla ja
      asiantuntijoita vilisevällä foorumilla.
      Onnea etsintään,

    • Muasta lämpövä

      Vaihda vaan...
      Joka lämpöpumpussa(melkein) löytyy apuvastukset jotka menevät päälle tarpeen niin vaatiessa. Itsellä MLP ja patterit seinillä ja tänä talvena apuvastukset olleet päällä 6 tuntia. Ennen minullakin oli Öljy ja 3000l vuosikulutus.
      Takaisin siihen en halua!

      • Muasta lämpövä

        Anteeksi tarkoitin 9 tuntia...


      • Muasta lämpövä
        Muasta lämpövä kirjoitti:

        Anteeksi tarkoitin 9 tuntia...

        siis 9 tuntia/päivässä


      • hittolainen teitä...
        Muasta lämpövä kirjoitti:

        siis 9 tuntia/päivässä

        yhteensä tänä talvena...


    • vaihda patterit

      Voit vaihtaa joitakin niitä pattereita suurempipintaisiin, ei se niin kallista ole eikä vaikeata. Mitoitus on asiantuntijan tehtävä.

    • kaarlo.p

      Minä laitoin maalämmön korvaamaan öljylämmitystä eikä tarvinnut tehdä pattereille mitään hyvin ovat riittäneet pakkasta on ollut 30 astetta ja eikä tuollakaan pakkasella maalämpökone tarvinnut apuvastuksia koneessa on itsessään kulutusmittarit josta näkee kaikki kulutukset ja pystyy laskemaan cop kertoimet se käyttövedelle että lämmitykselle .Pakkasta oli 10 astetta vurokautinen energiankulutus viimeiset 24 tuntia 8.1kwh lämpöön ja 1.8kwh lämmin käyttövesi.Kannatta seurata öljyllä lämmittäessä patterikierron lämpötilaa kuinka kuumana vesi menee patterikiertoon että onko maalämmöllä mahdollista päästä niin korkeisiin lämpötiloihin,mulla oli öljylämmön aikaan korkeimmillaan patterikierron veden lämpötila 45astetta .ja jos vaihdat muista että mitoitus on kaiken perusta ennen kaikkea kaivon syvyys ja pumppu kannatta mitoittaa täystehoseksi niin ei ainakaan kaivo jäädy.

    • Meillä riitti

      patterit sinällään ihan hyvin.
      Öljypannu ulos ja mlp varaaja sisään.

      Katso maalämpöfoorumilta (http://www.kyronlahdenporakaivo.fi) tarkempia tietoja, täällä tulee vaan paskaa niskaan.

    • suunnilleen jonkun kirjoittajan mainitsemat yhdeksän (9) tuntia on minulla 13.3.2011 jälkeen ollut öljypoltin päällä ylisuuren käyttövedentarpeen aikoina. Muu lämmittäminen öljykattilan sähkövastuksilla ja (säädönkin vuoksi) irtopattereilla. Sujui viime vuonna niin hyvin että 28.12.2011 asennettiin yösähkömittari.

      investointi neljäkymmentä (40) euroa eli sähkölaitokselle maksettu "tuotteen vaihdosta"

      aika paljon vähemmän kuin mlp:n viisinumeroinen hinta...

      sähköä kulutettu 13.3.2011 jälkeen 8005 kWh, säästäen on eletty :) Sähkölämmön hinta nykyisellä yökulutuksen ja päiväkulutuksen suhteella jotain 9,2...9,3 snt/kWh (=energia siirto vero)

    • > Minusta sanoo maalaisjärkikin ettei meidän lämmityspattereiden
      > lämmmönluovutus pinta-ala riitä jos laittaa maalämmön

      äkkiä jonain kylmänä pakkasyönä katsomaan pattereiden menoveden lämpötila shuntin jälkeen! Ennenkuin ilmat liikaa lämpenevät.

      ehkä sun Ouman tosiaan on säädetty 70-asteista lähettämään patterihin huippupakkasella. Mutta eri asia, tarviiko noin kuumaa. Voi myös poistaa patteritermostaatit ja säätää käyrää, ehkä vähempi riittää

      ja usein osoittautuu patteripinta-alojen mitoitus niin epätarkaksi että tarvitsee vaihtaa vain osa pattereista (jos ollenkaan). Ilman termostaatteja koekäyttäessä selviää myös, minkä patterin mitoitus on niukin

    • se ei pelaa.,

      jokke54, sä olisit voinu sanoa samantien että " En tykkää muusta kun öljylämmöstä, vaikka se on lähes huonoin mahdollinen tapa lämmittää taloa"

    • RoIAKKe

      EN VAIHTAISI ILMANLÄMPÖ PUMPPUA POIS!
      Meillä 60 neljön rivitalo osake sähkölämmityksellä.Asennutimme Ilmanlämpöpumpun Elokuussa 2007 Ja tyytyväisiä olemme olleet.Sähkön Kulutuksessa Säästöä 350ekee Vuosi Palella ei ole tarvinut Vaikka Pakkasta On Ollut Tänäkin Talvena 20 Asteen Kieppeillä Kylmimmillään.Meillä Huoneen Lämpöä Pidetään 23 Asteessa Sähkö Patterit Eivät Ole Olleet Tänääkään Talvena Päällä Kertaakaan. Suosittelen Ilmalämpö Pumppua Muillekkin Epäiliöille.Säästöä Tulee Ja Lämpöä Riittää.

      • Rintamamiestalolline

        Ei ikinä näitä PÖLYNKIERRÄTYS/HOMEPUMPPUJA kotitalouksiin. Sairastuneita on jo LIIKAA!!!


    • Vanha patteri

      Ei kannata laittaa maalämpöä vanhan mallin patteriin. Hyötysuhde samaaluokkaa kuin sähkölämmityksellä. Lattia-vesikierto on ainoa oikea vaihtoehto mikäli halutaan tehdä maalämmöllä reippaasti säästöä. Toinen vaihtoehto on nostaa maalämmöllä lämpö noin 45 asteeseen ja tehdä loppulämpö jollakin muulla vaikka tulistusvaraajaan. Vanhan mallin pattereita lämmitetään järkevästi vain öljyllä tai puulla! Ainoa halpa ja hyvä tapa ilman patteripurkua on saada säästöä ilmalämpöpumpulla sekään ei auta -30 pakkasilla eikä tee käyttövettä.

      • muasta lämpövä

        En allekirjoita tuota...
        Kokemusta meinaan on.
        MLP kannattaa vanhoilla pattereilla, ja mä kun kirjoitan rekisteröimättömällä nimimerkillä, niin joku toinen on lisäillyt kommentteja nimissäni...
        Hittolainen mitä jengiä...


    • ml213.

      Mutta, kokonaisuutta ajatellen patterien vaihto on erittäin kannattavaa ja erikoisesti pieni kustannuserä kokonaisuudesta. Jos investoi maalämpöön, niin missään nimessä ei kannata pijhistellä kummankaan pään lämpötiloissa.
      Siis syöttöveden lämpötila mahdollisimman alas pattereiden avulla ja taas rittävästi putekea/porakaivoa mistä lämpö otetaan ja mahdollisimman korkeasta lämpötilasta.
      Noin toimien hyötysuhde/säästö on mahdollisimman suuri.

    • Jotain on

      talossasi pielessä jos pattereille menevä vesi on 70 asteista. Meillä on v.-70 valmistunut matalamallinen talo (yläpohjassa puhallusvillaa lisäeristeenä) eikä pattereille lähde missään olosuhteessa yli 45 asteista vettä. Hyvin tuntuu silti tuvassa lämpö riittävän. En ota tässä vaiheessa muuhun kantaa. Täytyy varmaan lukea koko ketju läpi seuraavaksi.

    • 8+10

      Kyllä cop on surkea kun on patterit, jotan 1,5 ja tma jotain 50vuotta.

    • pumppu on

      Kyllä on erikoisella kaavalla laskettu COP jos tulokseksi saa 1,5. Meillä meni öljylämmitysaikaan tammikuussa 400-500 litraa öljyä. Maalämmitysaikaan menee 800-1000 kWh sähköä.

      Päivän hinnoilla laskien öljy = 500-600 €, sähkö 100-120 €.

      • pumppu on

        Unohtui sanoa, että menee 50 pinomottia puita mlp lisäksi.


      • pumppu on
        pumppu on kirjoitti:

        Unohtui sanoa, että menee 50 pinomottia puita mlp lisäksi.

        Puita menee avotakassa kuution verran "tunnelman vuoksi" ja makkaran paistoon.


    • pumppu on

      Pumpun cop tippuu, mitä kuumempaa vettä tehdää. Lattialämmityksellä cop on n.3, kun lasketaan koko jäljestelmän kulutus vuositasolla.

      Cop:piin ei lasketa esim. kattilan häviöitä, niikun pumppu on tekee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      383
      4540
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      284
      2524
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      144
      1813
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1554
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1463
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1307
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1305
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      58
      1226
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      46
      1214
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      346
      1063
    Aihe