Paluu Intiaan 180 päivän jälkeen..

Nuppu Puu

Hei! Osaisikohan joku valaista minulle seuraavaa asiaa.. Olen tällä hetkellä Intiassa vuoden voimassa olevalla multiple-entry turistiviisumilla. Olen ollut täällä jo 4 kuukautta ja nyt mietin sitä, miten minä voisin jäädä tänne pidemmäksi aikaa kuin sen rajoitetun 180 päivää. Jos matkustaisin takaisin Suomeen niin silloin minun tulisi odottaa 2 kuukautta jotta saisin palata takaisin Intiaan. Näin pitkää aikaa en pysty odottamaan. Sen sijaan olen ymmärtänyt, että jos matkustan Intian naapurimaahan niin sitten voisin palata Intiaan jo aikaisemmin. Intiaan palaamista varten tarvitsisin kuitenkin re-entry permitin jota minulla ei vielä ole.

Olen suunnitellut, että matkustaisin 2 kuukauden päästä täältä Intiasta (kun se 180 päivän raja lähestyy) joko Bangladeshiin taikka Sri Lankaan viikoksi, ja palaisin sitten suorilla takaisin Intiaan. Intiaan palaamista varten tarvitsisin kuitenkin jostain sen re-entry permitin jota minulla ei vielä ole. Mistähän minä tällaisen saisin täältä Intiasta, tietääkö kukaan? Onnistuisikohan tällainen matkasuunnitelma käytännössä? Olen laittanut mailia suomen suurlähetystöön jo useamman kerran viime viikosta lähtien mutta en ole saanut sieltä mitään vastausta..

Kiitosta avusta ja vinkeistä!! :)

17

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Himachal

      Se kahden kuukauden sääntö turistiviisumissa koskee muitakin maita, ei vain Suomea. Eli samalla lailla jos vaikka matkustat Intiasta Suomen sijaan (Suomestakin voit anoa viisumiin re-entryä) Bangladeshiin, täytyisi sinun odottaa se kaksi kuukautta ennen kun saat palata Intiaan, jollet ano sitä re-entryä.. Kannattaa laittaa meiliä Intian suurlähetystöön, heidän kauttahan se kulkee viisumeihin liittyvät asiat.. Mutta ainakin syyn pitäisi olla "painava", kun kyseessä ei ole kauttakulku, tässä on IGCS: sivuilta re-entrystä:

      "Turistiviisumin haltijan tulee odottaa vähintään kaksi kuukautta maasta poistumisen jälkeen ennen kuin voi palata Intiaan. Mikäli tarkoituksena kuitenkin on matkustaa Intian kautta toiseen matkakohteeseen (esim. Nepaliin tai Sri Lankaan), voidaan poikkeuslupa saada suoraan lentokentältä esittämällä matkaliput Check Postissa. Re-entry -lupaa ei siis enää tarvitse erikseen anoa suurlähetystöstä.

      Muusta painavasta syystä Re-entry -lupaa voi anoa lähetystöstä lomakkeella, jonka löytyt tästä: http://www.indianembassy.fi/viisumilomakkeet.php Luvan hinta on 12 euroa ja sitä voidaan anoa viisumihakemuksen yhteydessä IGCS:n tilille: Nordea, FI6418203000030924, NDEAFIHH"

      Eli yhteyttä sinne Intian suurlähetystöön, varmaan sieltä asiat lähtee selkenemään..

    • goagoa

      Mulla on 5v viisumi ja siinä on sama 60pv sääntö maahan paluusta ja myös kirjoitus, että registration required within 14days of arrival in india for visas valid more than 180days. Delhin Kentällä kysyin asiaa rekisteröinnistä ja mulle sanottiin, että jos vietän maassa yli 180pv minun täytyy rekisterötyä.

    • Nuppu Puu

      Hei taasen! Nyt on flunssat sairastettu ja takaisin täällä..

      Minun tulisi tosiaan hankkia se re-entry permit jostain nyt mutta mutta... Helsingin suurlähetystöön en ole edelleenkään saanut sähköpostitse yhteyttä kysyäksi asiaa jos toista. Olen viikko toisensa jälkeen laittanut heille mailia mailin perään täältä Intiasta mutta kukaan ei sieltä minulle koskaan vastaile sähköposteihini. Otin sitten yhteyttä myös Delhin suurlähetystöön kysyäkseni asioista, mutta he eivät ole halukkaita auttamaan sillä Helsingin suurlähetystön tulisi näissä asioissa auttaa. Kaivoin sitten läpi vanhoja sähköpostejani viime vuodelta ja yhdessä mailissa Helsingin suurlähetystöstä minulle sanottiin, että en voisi sitä re-entry permittiä hakea enää Helsingistä sen jälkeen kun olen jo Intian maaperällä. Siitä heillä ei ollut tietoa, että mistä minä tämän Intiasta saisin. Ja jos sen täältä jostain saan... niin mitkähän ovat tarpeeksi painavia syitä siihen hakemukseen, että Intiaan pitäisi palata???

      Tuosta rekisteröinnistä vielä... Minulla lukee kanssa viisumissa että rekisteröinti tulisi tehdä 14 päivän sisällä maahan saapumisesta. Sitä en ole kuitenkaan vielä tehnyt sillä Intiaan saapuessa minulle lätkäistiin lentokoneessa se kaavake käteen jossa luki, että se olisi tarpeellinen vasta 180 päivän päästä, ei aiemmin. Menin sitten viime kuussa kyselemään asioita Intian paikallisilta viranomaisilta (FRRO) ja siellä 5 ihmistä minulle sanoi, että olen myöhässä rekisteröinnin kanssa. Toiset 5 viranomaista oli puolestaan sitä mieltä, että se tulisi hoitaa vasta jos aikoo olla Intiassa yli 180 päivää. Kukaan ei tuntunut olevan varmoja mistään ja minut vain heitettiin tyypiltä toiselle, joka taas lähetti minut toiselle koska ei ollut varma asiasta.

      Sen sijaan, että matkustaisin tuonne naapurimaahan ja tulisin heti takaisin Intiaan, mietin myös sitä, että jos onnistuisin rekisteröitymään tänne.. Tämä olisi kai kuitenkin hiukka isompi paperisota... jos se edes onnistuisi. Yksi viranomainen FRRO:n toimistolta nimittäin sanoi minulle, että rekisteröinti 180 päivän jälkeen TURISTIviisumilla ei edes onnistuisi. Tiedä sitten...

      Mutta mikä rupesi mietityttämään näiden vanhojen juttujen lisäksi jo joitain viikkoja sitten on se, että onhan se niin, että Intiassa saa oleskella YHTÄJAKSOISESTI tuon 180 päivää? Ei et se olisi niin että viisumin voimassaoloaikana täällä saa oleskella YHTEENLASKETTUNA vain tuon 180 päivää? Siis.... voinhan sen 180 päivän täytyttyä palata Intiaan vielä tällä samalla viisumilla??

      Kiitokset avusta! :)

      • Ihan ekaksi

        neuvoisin sinua lukemaan asiaan liittyviä kirjoituksia Pallontallajien-sivuilta.

        Viisumiasiat kuin re-entry permitkin hoitaa nykyään IGCS, ei suurlähetystö. Jos et ole hakenut etukäteen re-entry permitiä, sinun pitäisi hakea sitä lentokentältä maastapoistuessasi.

        Rekisteröinti kannattaa aina suorittaa, kun tietää jäävänsä maahan pidemmäksi aikaa. Se, että saat kovasti toisistaan poikkeavia vastauksia kysymyksiisi ei ole mitenkään tavatonta Intiassa, jossa viranomaistiedotus pelaa miten pelaa. Ihan tällaisena epävirallisena ohjeena tähän väliin voisi mainita, että money talks. Rahan voimalla viranomaiset muuttavat leimojen päivämääräriä yms. Kuulostaa aika rajulta touhulta näin suomalaisittain ajateltuna, mutta valitettavasti se on arkipäivää Intiassa. Itselleni ehdotettiin ihan viranomaistaholta, että he voisivat kyllä rahallista korvausta vastaan mulkata maahantuloleimaa. Kyseessä ei tosin ollut se että olisin ollut liian kauan maassa, vaan liian lyhyen aikaa :)

        Rekisteröinnin laiminlyönnistä saattaa pahimillaan olla seurauksena rajaltakäännytys kun seuraavan kerran saavut Intiaan. Joten ehkäpä kannattaisi hoitaa tuo rekisteröinti pois alta mahdollisimman nopeasti, keinolla millä hyvänsä.

        Kun sinulla on multple-entry viisumi, niin maassaoloajan laskenta nollautuu aina kun poistut maasta. Tämä olikin aikoinaan, ennen tätä yber-typerää 2 kk:n sääntöä, juuri se kikka jota käytettiin kun haluttiin jatkaa Intiassa oleskelua pidempään.


    • Nuppu Puu

      Heipsarallaa...

      Eli sitä re-entry permittiä voisi hakea Intiasta ainoastaan lentokentältä samalla kun lentää naapurimaahan (Sri Lanka, Nepal, Bangladesh..)? Mitenhän pitkään tämä prosessi kestää ja tuleehan se siis hankkia Intian lentokentältä eikä naapurimaan? Ja jos sen sieltä saan niin pitääkö minulla olla näyttää lentoliput hankkittuna pois Intiasta sen jälkeen kun tänne takaisin tulen? Hankin Intiaan vain yhdensuuntaisen lennon joten en ole vielä menolippua Eurooppaan hankkinut.

      Jos naapurimaahan reissaisi maitse junalla, niin sitten sitä lupaa ei onnistuisikaan rajalta hakea? Mites on... onnistuisikohan sen re-entry permitin saanti helpointen/nopeinten Sri Lankasta, Nepalista, Bangladeshisat vaiko mistä? En minä minnekkään naapurimaahan nyt haluaisi matkustaa mutta pakko kai sitä on kokeilla jos haluan jäädä Intiaan yli 180 päiväksi... (?)

      Delhin suurlähetystö laittoi minulle joskus pdf-liiteen sähköpostissa jossa sanottiin, että minun ei tarvitsisi rekisteröityä Intiassa ennen tuota 180 päivää. Myös Intiaan tullessa käteeni lätkäistiin lentokoneessa samantapainen lappu. FRRO:n toimistolla kun viime kuussa kyselin, että pitäisikö minun sittenkin nyt rekisteröityä, niin ei niitä kiinnostanut asia ollenkaan. Kysyin josko nyt antaisin heille tarvittavat paperit ym. rekisteröitymistä varten. Yksi viranomainen minulle sitten kuitenkin sanoi, että annetaan sen nyt olla (kun kukaan ei tunnu olevan varmoja asiasta) ja että minun pitäisi ehkä vain olla hiljaa asian suhteen eikä huudella kaupungilla etten ole rekisteröitynyt. Kävelin sitten toimistolta pois ja jätin sen sikseen..

      @goagoa... Sinäkö et myöskään rekisteröitynyt ennen tuota 14 päivän rajaa vaan jätit sen hoitamatta? Tuliko siitä sanomisia missään vaiheessa tai muuta?

      • Se re-entry permit

        siis pitää hommata Intian puolella, ei sieltä mihin olet matkustamassa.

        Mahdotonta arvioida miten pitkään aikaa kuluu prosessiin. Mutta harvemmin Intiassa mitkään viralliset paperityöt ihan hirmu nopsasti hoituvat :)

        Aika eri tavoin näköjään suhtautuvat immigrationin virkailijat maahansaapuviin turisteihin. Kerran Delhissä jonossa edelläni oli brittipariskunta joilla ei ollut paluu/jatkolippua, eivätkä he olleet merkinneet maahantulokaavakkeeseen maastapoistumispäivää. Virkailija nosti aivan hirveän metelin, ja huusi kovaa ja korkealta, että minkälaiseksi maaksi brittituristit oikein Intiaa luulevat, ei tänne voi noin vaan tulla määrättömäksi ajaksi itseään etsimään jne. jne. Oli ihan ilmeisesti vahvoja antipatioita brittejä kohtaan. Läpi eivät päässeet ennen kuin väänsivät lappuun jonkin päivämäärän. Sen verran tuohtunut setä oli vielä silloinkin kun tuli minun vuoroni, että hänen piti huomauttaa siitä että käyn kovin usein Intiassa.


      • goagoa
        Se re-entry permit kirjoitti:

        siis pitää hommata Intian puolella, ei sieltä mihin olet matkustamassa.

        Mahdotonta arvioida miten pitkään aikaa kuluu prosessiin. Mutta harvemmin Intiassa mitkään viralliset paperityöt ihan hirmu nopsasti hoituvat :)

        Aika eri tavoin näköjään suhtautuvat immigrationin virkailijat maahansaapuviin turisteihin. Kerran Delhissä jonossa edelläni oli brittipariskunta joilla ei ollut paluu/jatkolippua, eivätkä he olleet merkinneet maahantulokaavakkeeseen maastapoistumispäivää. Virkailija nosti aivan hirveän metelin, ja huusi kovaa ja korkealta, että minkälaiseksi maaksi brittituristit oikein Intiaa luulevat, ei tänne voi noin vaan tulla määrättömäksi ajaksi itseään etsimään jne. jne. Oli ihan ilmeisesti vahvoja antipatioita brittejä kohtaan. Läpi eivät päässeet ennen kuin väänsivät lappuun jonkin päivämäärän. Sen verran tuohtunut setä oli vielä silloinkin kun tuli minun vuoroni, että hänen piti huomauttaa siitä että käyn kovin usein Intiassa.

        Viime vuonna en ollut Intiassa yli 6kk. Sitä edellisella kerralla rekisteröin 14pv sisällä(vietin maassa n.9kk), mutta matkustelin ympäriinsä ja unohdin rekisteröidä itseni ulos osavaltiosta jossa alunperin rekisteröidyin ja siitä tuli kentällä Delhin sanomisa. Virkailija totesi "älä luule lähteväsi täältä niin helposti" ja selvitteli asiaa toisen virkailijan kanssa. Pääsin kuitenkin jatkamaan matkaa. Kannattaa olla siis tosi tarkka homman kanssa, tuntuu että aina on jotain sanomista. Sukulaiseni jotka olivat töissä Intiassa, eivät rekisteröineet 5v lastaan Goalla ja joutuivat maksamaan lapsesta sakot kentällä.


    • Nuppu Puu

      Minun ei pitänyt maahantullessa lentokentällä tai muuallakaan merkitä mihinkään maastapoistumispäivämäärää. Lentokoneen maahantulokaavakkeessa sitä ei kysytty. Ja rekisteröitymässähän en ole vielä 4:n kuukauden jälkeenkään käynyt.

      En itse asiassa majoitu täällä Intiassa missään hotellissa, guest housissa tai vastaavassa vaan poikaystäväni kämpällä. Ja jos minun sittenkin tulisi rekisteröityä nyt niin sittenhän minun tulisi eka kirjautua vuokranantajan avulla tähän kämppään poliisilla etc. ja sen jälkeen vasta rekisteröityä FRRO:lla?? Oon pahasti ulalla.......

      Onnistuuko sen re-entry permitin saaminen lentokentältä kuitenkin saman päivän sisällä kuin lentokentältä matkustaa naapurimaahan vai pitääkö sinne ottaa yhteyttä taikka käväistä siellä jo esim. viikkoa ennen? Tarvitseeko minun näyttää jo hankittu matkalippu Intiasta takaisin kotia Eurooppaan jotta saan tämän re-entry permitin lentokentältä?

      @goagoa... Eli ekalla kerralla olit Intiassa alle 180 päivää, rekisteröimättä? Mites toisella kertaa.. Rekisteröidyit jo ennen tuota 14 päivää mutta sen jälkeen pitikö sinun rekisteröityä vielä uudestaan sen 180 päivän lähestyttyä tai jotain? Onnistuitko jäämään yhtäjaksoisesti Intiaan tuoksi 9kuukaudeksi?
      Kiitosta neuvoista ja avusta!

      • Viranomaistahoa

        ei niinkään kiinnosta se missä asut, tai oletko kirjoilla poikaystäväsi vuokra-asunossa. Heitä kiinnostaa lähinnä rahavarasi = sinulla on osoittaa, että sinulla on varaa rahoittaa oleskelusi Intiassa ilman että teet pimeitä töitä. Turistiviisumillahan sinulla ei ole työskentelyoikeutta, et lain mukaan saa tehdä edes vapaaehtoistyötä (vaikka tätä säännöstä ahkerasti kierretäänkin).

        Rekisteröintiviranomaiset tulevat erittäin todennäköisesti tivaamaan sinutla myöskin syytä, miksi haluat pidentää Intiassa oleskeluasi. En tiedä mikä on heille riittävän legitiimi syy rekisterinnin hyväksymiseen, seurustelu ja nuori lempi ei välttämättä riitä syyksi. Olen kuullut tapauksista, joissa rekisteröintiä varten vaaditaan suosittelijoita, joiden on hyvä olla mukana FFRO:ssa heille suoritettavan haastattelun takia.

        Re-entry permitiä haetaan maasta poistuttaessa, ja se käsitellään saman tien. Eli ei tarvitse hakea viikkoja etukäteen. Sitä en tosin tiedä minkäasteinen myöntämisprosentti on.Aika ikävä ylläri, jos sitä ei myönnettäisikään! Mutta voisin kuvitella, että siinäkin tilanteessa rekisteröinnistä olisi apua.

        Onneksi ei enää ole noita huolia ja murheita! Itse reissaan ilman viisumia PIO-kortilla, ja silloin kun jäädään Intiaan pitemmäksi aikaa, niin rekisteröintikin on läpihuutohomma lähimmällä poliisiasemalla. Myöskään nää typerät re-entry permit-hässäkätkin jäävät kokematta. Toivottavasti poistavat koko käytännön mahdollisimman nopeasti, ja palaavat takaisin aiempaan systeemiin. Tai sitten kohdistavat sen koskemaan niiden maiden kansalaisia, joiden takia re-entry permitit alkujaan otettiin käyttöön.


    • goagoa

      Alle 180pv ei tarvinnut rekiströityä ollenkaan. Siis kun vietin 9kk Intiassa, rekisteröiröidyin ennen 14vrk ja ei tarvinnut rekisteöityä uudelleen. En tiedä riippuuko osavaltiosta, mutta minun olisi myös pitänyt mennä sinne samaan rekisteröinti keskukseen ilmoittamaan, kun olin lähdössä maasta(mitä en tehnyt). Siis ei ollut ongelmaa pysyä maassa yhtäjaksoisesti 9kk. Lähin takaisin juuri ennen sadekautta, kun tuli liian kuuma eikä pystynyt enää asumaan siellä.
      Asuin myös silloin poikaystäväni kanssa vuokra-asunnossa ja tietysti paikallisena hän auttoi minua paljon asioiden kanssa, jota olisi ollut yksin hankalampi selvittää. Turistina joutuu aina vänkäämään näiden juttujen kanssa.

    • Nuppu Puu

      Hei taas ja kiitos avusta teille kaikille!

      Mites goagoa... Oliko sinulla kenties vuoden turistiviisumi vaiko jonkun muun mittainen tuon alle 180 päivän matkan aikana? Ja lukiko sinulla silloin siinä viisumissa sillä pienellä präntillä se "Registration reguired within 14 days of arrival in India for visas valid for more than 180 days" ?

      Minua hämää nimittäin tuo viisumini 14päivän pikkupräntti. Se kun on ristiriidassa Helsingin suurlähetystön ja maahantulokaavakkeen ohjeistuksen kanssa jonka mukaan minun tulisi rekisteröityä vasta 180 päivän sisällä jos aikoo maahan jäädä pidemmäksi aikaa.

      Ja että onnistuit jäämään 9 kuukaudeksi yhtäjaksoisesti... Miten tämä nyt onnistui? :) Leimasiko ne sinulle rekisteröityessäsi jonkun paperin tai vastaava siitä kuinka pitkäksi aikaa saat jäädä Intiaan?

      Kysyin Delhin suurlähetystöstä miten onnistuisin jäämään yhtäjaksoisesti yli 180 päiväksi Intiaan. Vastaukseksi sain, että vaikka minulla on vuoden turisti/multiviisumi, niin oleskelu turistina ei ole mahdollista kuin 180 vrk, jonka jälkeen on joko poistuttava maasta tai anottava pidennystä sisäministeriöstä (Ministry of Home Affairs) ja rekisteröidyttävä FRRO:ssa. Anoitko sinä tätä pidennystä Intian sisäministeriöstä??

      Nyt en todellakaan tiedä, tulisiko minun tehdä pikavisiitti naapurimaahan ja toivoa, että saan re-entry permitin takaisin Intiaan, vaiko onnistuisinko minäkin jäämään yli 180 päiväksi Intiaan matkustamatta täältä nyt välillä pois.........

    • Nuppu Puu

      @goagoa... Sori, luin juuri aikaisemmat viestisi tarkemmin ja huomasin, että sanoitkin jo aikaisemmin, että sinulla oli tuo 5:n vuoden turistiviisumi ja sama 14:n päivän teksi.. Eli vaikka tuo pikkupräntti sinulla olikin niin et rekisteröinyt tänä aikana?

    • goagoa

      Joo minulla on siis 5v viisumi, aivan sanoilla kirjoituksilla kuin tuo sinun 1vuoden viisumi ja 14pv texti. Mulle ei kysytty missään vaiheessa kuinka pitkäksi aikaa oli tarkoitus jäädä Intiaan ja Delhin kentällä palatessa Suomeen kysyttiin vaan rekisteröinti paperi. En anonut pidennystä sisäministeriöstä. Ongelmana Intiassa on että joka paikasta saa eri vastauksen, niin ei ikinä teidä mikä pitää paikkansa. Siis itse rekisteröin 14pv sisällä vain kuin vietin maassa 9kk, mutta tottakai sinun kannattaa yrittää rekisteröityä tämän 14pv päivän jälkeenkin. Viisumissa ei lue ettei maassa voisi oleskella yli 180pv(jos rekisteröityy), niin ei tiedä mistä tuo sääntö tulee .Loppujen lopuksi on vain merkannut mitä lentokentän viranomaiset pitää oikeana ja sen on ollut mitä viisumissa lukee.

    • Goaan taas,

      Asian sivusta liipaten....

      Saako tuon 5vuoden turistiviisumin yhtä helposti kuin puolen vuodenkin?
      Matkustan joka talvi Goaan ja nyt vasta huomasin, että pitempikin viisumi olisi tarjolla.
      Konsulttifirman sivuilta jostain bongasin kohdan, että lyhyitä turistimatkoja varten myönnetään puolen vuoden viisumi. Tulisi kyllä halvemmaksi oottaa tuo pitkä viisumi....

      • Miks mulle

        olisi jostain jäänyt mieleen, että sen jälkeen kun viisumiasiat ulkoistettiin IGCS:lle niin 5 vuoden viisumeja ei enää myönnettäisi? Eli pisin olisi vuoden viisumi.

        Varmempaa tietoa omaavat, kommentoikaa.


      • Silkkaa rahastustaaa
        Miks mulle kirjoitti:

        olisi jostain jäänyt mieleen, että sen jälkeen kun viisumiasiat ulkoistettiin IGCS:lle niin 5 vuoden viisumeja ei enää myönnettäisi? Eli pisin olisi vuoden viisumi.

        Varmempaa tietoa omaavat, kommentoikaa.

        koko viisumi touhu, kun siirtyi lähetystöltä ja ulkoistivat. Ihan kuin oppikirjasta... tuttu juttu, jos on matkannut enempi maihin joissa vaaditaan tai on vaadittu viisumi. Kätevää oli tietty nyt tällä uusitulla kuvalisella viisumilla matkustaa Intiaan lasten kanssa, kun ei tarvinnut selitellä joka paikassa, mutta oli hintaakin.


      • viisvuat
        Miks mulle kirjoitti:

        olisi jostain jäänyt mieleen, että sen jälkeen kun viisumiasiat ulkoistettiin IGCS:lle niin 5 vuoden viisumeja ei enää myönnettäisi? Eli pisin olisi vuoden viisumi.

        Varmempaa tietoa omaavat, kommentoikaa.

        Ko. firman sivuilla sanotaan, että Finnish Passport holders can be granted Multiple Entry Tourist Visa for up to 5 years ja hinnastosta löytyy myös hinta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      548
      4017
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3464
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3090
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2382
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2240
    6. 227
      1688
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1329
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe