Lapsen eka ulkomaanmatka

aurinkoa elämään

Suunnittelen ulkomaanmatkaa 10v lapseni kanssa ja heräsi pari kysymystä..

Bulgaria päämääränä :) Katselin matkoja matkatoimistojen sivuilta ja huomasin että kun hakuehtoihin laittaa että 1 aikuinen ja yksi lapsi,niin antaa kokonaismatkan hinnaksi 2 aikuisen matkahinnan. Onko siis niin että tuon ikäisestä ei saa mitään lapsialennusta kun mukana on vain 1 aikuinen? Eli lapsestani menee täysi hinta?

Toinen juttu on se,että kun itselläni on tuo henkilökortti joka käy eu-maissa passin sijasta niin alaikäinenhän ei kai voi henkilökorttia saadakaan(ko) vaan hänelle täytyy sitten hommata oma passi?

Matka ei ihan vielä ajankohtainen ja kyttäilen äkkilähtöjä mutta hieman laskeskelen tässä jo budjettia :)

Kuinka paljon kannattaa varata muuhun syömiseen viikon matkan ajaksi jos otan sellaisen hotellipaketin jossa aamiainen,mahdollisesti puolihoito eli lounas tai päivällinen hotellin puolesta.

Millaista paikallinen ruoka? Muita vinkkejä varsinkin kyseisessä paikassa käyneet perheelliset..

48

1993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvää matkaa

      Kyllä myös alaikäinen saa henkilökortin tai passin. Minä ottaisin passin sillä pääsee mihin vaan. Ei ruokaa tarvita mukaan ottaa sillä kyllä noin iso lapsi syö jo lähes mitä vaan. Ruokailla kannattaa aina jossain muualla kuin omassa hotellissa sillä ravintoloita löytyy helposti ja oma suosikki myös. Aamiainen on ok.
      Bulgaria on ihan ok paikka ja vielä aika edullinen. Rahaa menee n. 500 euroa viikossa riippuen tietenkin monesta syystä.

      • KÄYNNYT

        ENGLANTILAISTEN ÖRVELITURISTIEN IHANNEPAIKKA


      • näin me

        "Ruokailla kannattaa AINA jossain muualla kuin omalla hotellilla" ?? MIKSI
        Meidän hotellillamme oli loistavat ja edulliset ruuat - söimme siinä monena iltana, jos olimme "maisemissa". Puolihoito tai kaikki kuuluu, paketit on sitten asia erikseen, ne on "sitovia hotelliin". Meillä "laskennallinen" pudjetti on kahdestaan 50e/pv ruokiin, mikä yleensä hyvin riittää.


    • .........

      Näin se hinnoittelu menee: kahden maksavan aikuisen kanssa lapsi voi saada matkan halvemmalla mutta yhden maksavan aikuisen kanssa lapsesta menee yleensä sama hinta kuin aikuisesta.

      Lapselle saa henkilökortin siinä kuin aikuisellekin, meillä on lapsille hommattu juuri ne sen vuoksi että ne mahtuvat vaikka lompakkoon (voi todistaa bussissa tai junassa ikänsä eikä tarvitse ostaa aikuisen lippua ihan vielä).

      Bulgariasta en osaa sanoa kun en ole käynyt.

    • sariiii

      Aurinkomatkoilla saa lapsi yhden aikuisen kanssa matustaessa 25% alennusta. Tosi Aurinkomatkojen hinnat on aika kalliit, joten toisen matkatoimiston 2 aikuisen hintaa voi tulla halvemmaksi.

    • Cocothetraveller

      Pysykää te pikku takkutukat turvallisesti Eurooppa-Kanariansaaret akselilla, niin me tosi travellerit mennään sinne minne tuuli tuuli kuljettaa ja nenä näyttää!

      T: Coco, Burmasta

      • mfr94

        Bulgaria onkin niin eksoottinen matkakohde, että vain tositravellerit käyvät siellä? ;) hohhoijaa taas tällekin tositravellerille....


    • 4 lapsen äiti

      Minä olen ainakin saanut aina aurinkomatkoilla sen -25 % aikuisten hinnasta /per lapsi,matkustaessani lapsieni kanssa ! Lisäksi hinnasta on myös otettu nopean varaajan etu tai sin /oranssi etu !

      Hommaisin lapselle mieluummin passin kuin henkilökortin !

      Kunnon vakuutukset mukaan eurooppalainen kelakortti!

      Jos saisin valita itse....ennemmin ensimäinen matka lapsen kanssa Kreikkaan tai espanjaan ! Suosittelen lämpimästi Rhodosta ....aivan ihana paikka lasten kanssa. On vesihuvipuistoa....on minijunaa, on euroopan suurin jumbo lasten lelukauppa, on akvaario, perhoslaakso... Lindos on päiväretkikohteena aivan ihana paikka....akropoli,ihanat kujat ja lopuksi pulikointia rannalla..... KAupungissa vanha kaupunki ja suurmestarin palatsi...kyllä kannattaa käydä ! lomaviikkoon vielä päivä merellä risteily niin kyllä lapsi nauttii ja aikuinenkin...kristallikirkasta vettä ja ihania lahdenpoukamia...siinä mieli ja silmä lepäsi ja vieläkin lapset muistelee !
      Rhodoksella ei tarvitse niin paljon pelätä edes mitään tautejakaan....bulgariassa esim: matkaripuli yleisempää !

      Me ollaan aina otettu vain aamiainen ja sitten illalla käyty syömässä eri ravintoloissa....itse en tykkää sitoutua niin paljon hotelliin että siellä vielä ruokailisinkin !
      Minulla on aina varattuna...retkirahat erikseen....olen siis ennakkoon suunnitellut retket jo suomessa...osan olen jo maksanutkin suomessa !
      Ruokarahaa olen ottanut mukaan aina riittävästi 800-1000 e per loma joka on aina meillä ollut se 2 viikkoa....ja nuo kattaa sitten kaikki ruuat...jäätelöt,karkit,pikkunaposteltavat,illalliset,juomiset....hyvin on riittänyt ja takasin rahaa tullut !

      • Lapset myös matkalla

        Tohon Bulgarian matkaripuliin sanoisin, että itse ne pöpöt suuhun laitetaan, eli hyvä käsihygienia. Käsidesi matkaan ja välttää juomasta hanavettä, eikä käytä sitä myöskään hampaiden pesuun, hyvin välttää ripulit.
        Ollaan matkattu jopa Intiassa kolmena talvena pienten lasten kanssa omatoimisesti ja vältetty vatsataudit.

        Vaan vielä ap. aloittajalle, että skannaa sähköpostiisi mahdollisesti tarvitsemiasi asiakirjoja mm. passin kopio, rokotustodistuksia, vaikka nyt Euroopassa matkaatkin, matkatavaroiden kadottua saat niitä tulostettua jossakin nettikahvilassa taikka hotellissa.

        Bulgaria on ihan hyvä kohde matkata ja aloitella matkustamista, raha riittää vielä toistaiseksi. Kyllä 10v. lapsen kanssa matkustaa jo täysiään, ellei häntä ole ihan tynnyrissä kasvatettu.


      • kakdsoieh
        Lapset myös matkalla kirjoitti:

        Tohon Bulgarian matkaripuliin sanoisin, että itse ne pöpöt suuhun laitetaan, eli hyvä käsihygienia. Käsidesi matkaan ja välttää juomasta hanavettä, eikä käytä sitä myöskään hampaiden pesuun, hyvin välttää ripulit.
        Ollaan matkattu jopa Intiassa kolmena talvena pienten lasten kanssa omatoimisesti ja vältetty vatsataudit.

        Vaan vielä ap. aloittajalle, että skannaa sähköpostiisi mahdollisesti tarvitsemiasi asiakirjoja mm. passin kopio, rokotustodistuksia, vaikka nyt Euroopassa matkaatkin, matkatavaroiden kadottua saat niitä tulostettua jossakin nettikahvilassa taikka hotellissa.

        Bulgaria on ihan hyvä kohde matkata ja aloitella matkustamista, raha riittää vielä toistaiseksi. Kyllä 10v. lapsen kanssa matkustaa jo täysiään, ellei häntä ole ihan tynnyrissä kasvatettu.

        Toki käsihygienia on erittäin tärkeää. Tietyissä maissa kuitenkin elintarvikehygienia ja bakteerikanta poikkeaa meillä totutusta eikä vatsataudilta voi aina välttyä.


      • reissaaja12345

        ehdottomasti kreikkaan lasten kanssa!

        kreikassa voit rauhassa olla lasten kanssa. kreikkalaiset pitävät lapsista erityisesti.

        jos olet jonkinlaista pakettimatkaa hankkimassa niin erittäin todennäköisesti törmäät matkalla tukeviin suomalaisiin poikatyttöihin, jotka ovat tehneet yhden suurimmista hankinnoistaan ja lähteneet matkalle. he todennäköisesti valittavat kaikesta ja lasten itku ja nauru tekee monesti vanhoille piioille hallaan. saattaa sinullakin mennä loma pilalle, mutta kreikkalaisille kun ei lapsista voi valittaa niin pääset siellä erinomaiseen matkanalkuun lapsesi kanssa.

        finnairin lennoille, jotka usein pakettimatkoissa, tämä ei päde. siellä joudut ehkä kuulemaan ruikutusta.

        bulgaria on tukevien suomalaisten poikatyttöjen suosiossa niin se on ehdottomasti nou nou! varsinkin loppulomasta näet ns ryttynaamoja.

        erinomaista matkaa sinne!


    • Lapset myös matkalla

      Passi tai henkilökortti, hieman tilanteesta riippuen, eli jos aiotte jatkossa matkata enempi, tulee oma passi lapselle paremmin kyseeseen. Enään ei taida saada alaikäisiä lapsia näihin uusin passeihin jomman kumman vanhemman merkintöihin, joten oma passi vaan lapselle.
      Me itse ollaan matkattu pienten lasten kanssa Euroopan ulkopuolella ja vaikka lapset ovatkin merkittynä toisen vanhemman passiin, niin silti ollaan hankittu heille omat passit. Joihinkin maihin, mihin vaaditaan viisumi, ollaan otettu vain aikuisille viisumi ja lapset menee aikuisen viisumilla, pientä säästöä.
      Pienistä lapsistakin menee sama hinta monasti, mitä aikuisestakin, sillä tosin ei niin paljoa ole merkitystä halvoilla lennoilla, joissakin hotelleissa pienistä lapsista ei laskuteta.

    • Joudut

      maksamaan myös lapsesta, ja et saa mitään alennusta itsestäsi, veikkaan. Mutta Bulgaria kuulostaa hyvältä matkakohteelta teille.

    • 11+16

      Hankit lapselle passin niin pääsette jatkossa muuallekin maailmalle reissuun, eurooppalaisen sairaanhoitokortin (jos ei jo ole molemmilla) ja hepatiittirokotuksen.

    • 1 ja 3

      Katso myös ajankohtaa. Ainakin Finnmatkoilla on tiettyinä aikoina tarjouksia "matkusta kaksin lapsen kanssa". Tuolloin lapsialennuksen saa vaikka matkustaisi kahdestaan.

      Itse kävin Bulgariassa,ja hanavettä kannattaa toisaan välttää. Samoin kannattaa tiettyjä katukuppiloita varoa, pisti vaan silmään että joissain oli tuotteet lämpimässä (esim majoneesit). Ei hyvä.

      Pikku huijauksia kaupoissa ja ravintoloissa tuntui olevan, mutta näinhän se yleensä turistipaikoissa on. Ja ainakin Sunny Beachilla on melkoinen meno aamuun asti, eli jos olette herkkäunisia ja tarkoitus olisi myös nukkua, niin kannattaa ottaa huomioon hotellia varatessa.

    • mumimamma

      BULGARIA EI MIKÄÄN LAPSIKOHDE.....parempiakin löytyy

      • Lapset matkassa

        Mikä vika muka Bulgariassa on, että lapsia ei voi sinne ottaa mukaan matkalle????

        Me ollaan matkattu pienten lasten ja isompienkin kanssa monessa paikassa omatoimisesti. Lapset oppii monet asiat aikuisia paremmin ja pärjäävät lentokentillä, ruokapaikoissa ym. tosi hyvin. Aikuisten pitää vaan olla tietenkin heidän kanssaan matkalla.

        Bulgariassa löytyy varmasti lasten kanssa matkaamiseen edellytykset, sitten ei voi muuallakaan matkata!


    • nkikuym

      Kyllä sinne voi lapsia viedä ,jos ei anna alkoholille valtaa.

    • lapsenkanssa

      Lapselle ottaisin henkilökortin, JOS en suunnittelisi uusia matkoja Schengen-alueen ulkopuolelle seuraavan viiden vuoden sisällä.

      Matkakohteen vaihtaisin juurikin sen takia, että Bulgaria on aikalailla ryyppäysturistien suosiossa.
      Menisin Kreikkaan, Espanjaan tai Italiaan. Kaikki noi on tietty hieman kalliimpia elinkustannuksiltaan kuin Bulgaria, mutta omilla valinnoilla voi vaikuttaa tosi paljon, lähinnä siis ruokapaikkojen valinnoilla.

    • harvoin matkusteleva

      Jokaisella tietysti on mieltymyksensä, mutta itse en kyllä Bulgariaan lähtisi..Mielestäni ilmasto ja luonto aika lähellä Suomen ilmastoa ja luontoa (mäntyä joka puolella, satoi ja ukkosti pari päivää kesäkuun lopulla), itse en tykännyt ja mukana olleet lapsetkaan ei oikein syttyneet Bulgariaan vaikka oli eka kohde missä kävivät ylipäätään..Lapset ja myös itse tykästyin kovasti Portugaliin ja Kyprokseen... Suosittelen vielä harkitsemaan kohdetta, mutta hyvää matkaa minne sitten menettekin :).

    • @sarsal

      Kannattaa harkita myös Turkkia yhtenä vaihtoehtona. Se on osoittautunu meidän perheen suosikkikohteeksi vuosien varrella. (ollaan käyty myös kalliissa Kreikassa sekä Espanjassa ja Italiassa) En ole itse Bulgariassa käynyt mutta ikävä kyllä kaikki tuttavat jotka siellä ovat lasten kanssa käyneet ovat jossain vaiheessa lomaa sairastaneet ripulin. Tosin käsihygieniakin siihen pitkälti vaikuttaa mutta uskoisin silti että Bulgariassa ei nuo hygienia-asiat ole ihan niin kunnossa kuin monissa muissa Euroopan turistikohteissa. Mitä noihin hintoihin tulee niin itsekin kun matkustan kolmen lapsen kanssa niin aina vanhimmasta lapsesta (nyt 9v.) menee se aikuisen hinta ja kaksi nuorempaa saavat lapsialennukset. Joku tuossa mainitsi matkabudjetiksi 500€. Se lienee ihan realistinen summa. Paljonhan riippuu siitä mitä ja missä syö ja käyttääkö rahaa paljon muuhun. Meillä (edelleen minä ja 3 lasta) meni viimeksi Turkin matkalla n. 400 euroa ja joka ilta kävimme ravintolassa syömässä, aamupala tehtiin itse ja välipalaa syötiin hotellilla. Jonkin verran tehtiin pieniä vaateostoksia. Rahaa oli varattu mukaan enemmänkin mutta olihan se kiva ettei kaikkia saatu tuhlattua. Miehen kanssa kahdestaan matkustellessa kuluukin enemmän rahaa kun tulee shoppaitua enemmän. Mutta koska en tarkalleen tiedä Bulgarian hintatasoa niin enpä uskalla varmaksi sanoa tuosta budjetista. Luulisin että kuitenkin on suunnilleen samaa tasoa kuin Turkissa.

    • sinkkuäiti ngngngjf

      MInäkin olen joutunut maksamaan lapsesta aikuisten hinnan. Lapsialennukset koskevat vain kahden aikuisen perheitä. Taas yksi esimerkki siitä, kuinka yksin matkustavia sorsitaan, oli heillä lapsia tai ei. Maailma pyörii pariskuntien ehdoilla.

      FInnmatkoilla oli näköjään jotain yksin lapsen kanssa-matkoja, mutta tarjonta oli niin suppea ja rajallinen, etteivät käyneet meille.

    • Toinen totuus

      Lasten vuoksi ei pidä lähteä maailman ääriin.Lapsia ei kiinnosta maiseman ym palvelut aikuisten tapaan.Lapsille on se aikuinen huolehtija tärkein.
      Sitten kun beibit on 15tai yli niin sitten koko perhe saa matkasta enemmän iloa
      ja yhdessäoloa.

      • Lapset matkassa

        Nyt kyllä ihmettelen suuresti, että mihin maailman ääriin ei voi lapsia ottaa mukaan matkalle. Me nimittäin on matkattu omatoimisesti jopa Intiassa lasten (5, 7 ja 16v.) ensimmäisen kerran ja sen jälkeen on käyty useamman kerran. Se on kyllä huomattu, että juuri muita valkoihoisia lapsia ei meidän lasten lisäksi ole lentokoneessa näkynyt. Ei meillä kuitenkaan ole ollut mitään ongelmia juuri lasten vuoksi. Lapset ovat päässeet näkemään monenlaista paikkaa, on oltu vuoristossa ja tasankoalueilla, merenrannoilla ym. Lapset ovat olleet mukana ostoksilla, aivan kuten täällä Suomessakin.
        Viime talvenakin lensimme useammalla vaihdolla ja olimme monella lentokentällä, ei lapsista ollut juuri haittaa, päinvastoin kun ovat nyt tottuneet matkailuun, niin osaavat jo auttaakin.
        Oikeastaan sanoisin, että juuri vanhemmat lapset ei halua olla vanhempien kanssa enään matkalla mukana, meidänkin vanhin lapsi on mennyt jo omia reissujaan meidän matkoillamme.


      • dfgddd

        15 vuotiaat ei enää halua matkustaa vanhempiensa kanssa. pikkuihmiset alkavat tarkkailla ypäristöään jo muutamman vuoden ikäisinä niin että muistavat siitä mylöhemminkin jotain. 3-4 vuotiaana sanoisin että matkailusta on lapsillekin iloa. sitä ennen on kyse vain vanhempien omista mielihaluista. toki lapsista voi tulla helpompia matkaajia kun oppivat olemaan reissussa jo imeväisinä.


    • luulisin

      ja sen erite oon 12w ja lähössä kans bulgariaan vanhempieni kanssa. mitä olen itse ymmärtänyt niin kyllä tuon ikäsestä tulee jonkun näköinen alennus. ja se että paljonko rahaa kannattaa lapselle arata itse meinasin ottaa ainakin 100€ mut toki riippuu kans ihan lapsesta onko semmoista joka ostaa kaikkea vai jolle riittää ähempikin. sen verran vielä että passi on parempi aihtoehto

    • ei kakaroita

      älä nyt vaan sitä kakaraa mukaan ota häiritsemäänihmisiä. ei tuollaisia toukkia voi ihmisten ilmoille. paree pitäää kotona poissa häiritsemästä.

    • homo-kersa

      mä en oo ainakaan menossa vittu mihinkään kun ei vaan vittu jaksa kiinnostaa. vittu mitä paskaa oikeesti vittu

    • auh

      Huom ! alaikäisen henkilökortti ei oikeuta matkustamiseen ! täytyy olla passi.

      • Taas kerran puppua!

        KAKSI ERI ASIAA JA KAKSI ERI KORTTIA:
        Henkilökortti myönnetään hakemuksesta myös alaikäiselle (alle 18-vuotias), jos alaikäisen huoltajat siihen suostuvat. Huoltajan suostumus voidaan osoittaa tarvittaessa erillisellä huoltajan suostumus - lomakkeella, joka liitetään henkilökorttihakemukseen.

        Kun lapselle haetaan henkilökorttia, tulee lapsen olla aina henkilökohtaisesti läsnä poliisilaitoksella hakemusta jätettäessä. Lapsen henkilöllisyys todistetaan voimassa olevalla passilla tai henkilökortilla. Alle 18-vuotiaan henkilöllisyyden voi todistaa myös huoltaja esittämällä oman henkilöllisyysasiakirjansa (voimassa oleva passi tai henkilökortti).

        Alaikäiselle voidaan hakemuksesta myöntää ilman vanhempien suostumusta ns. alaikäisen henkilökortti, jota ei voida käyttää matkustusasiakirjana eikä sähköisessä asioinnissa. Alaikäisen henkilökortti on hinnaltaan hieman edullisempi kuin normaali henkilökortti.


    • matkaan

      Parempi mennä reissuun aikuis porukalla niin ei tarvi kysellä ns. tyhmiä. Yleensä penskat tuo reissuun vain ongelmia..

    • nkcccuhydsuiå

      Näistä turistiripuleista sen verran, että ystäväni sai Bulgarian tuliaisina 10 viikkoa kestäneen ripulin. Noihin viikkoihin sisältyi monta antibioottikuuria, lukemattomat näytteet ja tietty jatkuvat vatsanväänteet. Lopullista diagnoosia ripulille ei koskaan varmistettu, viimein helpotti todella jytkyn alkueläimen häätöön tarkoitetun antibiootin avulla.

      Tästä on jo muutamia vuosia aikaa, joten tod.näk. lääkäritkin osaavat nykyään kartoittaa matkailijoiden tauteja paremmin.

      Yleisesti ripulista, aina se hygieniakaan ei riitä. Ei, vaikka kuinka hinkkaat ja desinfioit.
      Joskus et vaan tiedä, mitä sinne suuhusi laitat sapuskan mukana.

      Hyväksi havaittuna keinona säästyä vatsavaivoilta on käydä syömässä paikallisten suosimissa ravintoloissa. Harvemmin paikalliset maksaisivat ylihintaa huonolaatuisesta ja mauttomasta ruoasta. Ja todellisia makuelämyksiä etsiville avautuu toinen maailma.

      Tsemppiä kaikille ja nauttikaa lomistanne! :)

      • testi.

        TEsti..


      • pese kädet

        streptokokki se oli


    • 12v.

      Oon 12v. tyttö ja me mennää tänä kesänä Bulgariaan. ihan eka kerta mullakin.

    • isi_busy

      Me tehtiin lapsen ekasta matkasta läppärin "skini" tollanen suoja. Kuvassa se istuu altaan reunalla kellukkeiden kera porskutellen : ) www.designskins.fi tuolla tehtiin

      • taivaltaja_taivaalta

        onpa hauska idea!


    • ilmaisiamatkojaeiole

      Sinkku joutuu usein maksamaan hotellissa kahden edestä vaikka käyttää vain yhden vuoteen. Aika ymärrettävää että lapsi ei saa nukkua ilmaiseksi toisessa vuoteessa. Lentokoneessa sinkku pärjää yhden hinnalla mutta hänpä viekin vain yhden penkin. Lapsi istuu koneessa omalla penkillä joten aika reilua että siitä myös maksetaan. Pariskunnat saavat lapsialennusta koska lapsi majoittuu lisävuoteeseen eikä vielä ylimääräistä hotellihuonetta. Matkatoimistot taas antavat lapsialennuksia jotta saisivat mahdollisimman paljon asiakkaita. Lasten alennukset maksetaan aikuisten, myös pariskuntien ja sinkkujen lippujen hinnoissa.

    • minjaxxxx

      Bulgariassa kannattaa mennä kultahietikolle. Lähellä on paljon kohteita, eikä niitä ehdi viikossa kiertämään. Varnan kaupungissa kannattaa käydä shoppailemassa ja käydä kiertelemässä meripuistossa, jossa on jos jonkinnäköistä aktiviteettiä. mm. observatorio, akvaario, merisotamuset (jossa jo ulkona näkyvillä isoja helikopetereita, veneitä yms) ja paljon kaikkea muutakin! Kap Kaliakra on myös upea paikka, siellä voi nähdä tuurilla myös delfiinejä, samalla reissulla voi poiketa paikallisissa kylissä. Ja ihan Kultahietikonkin alueella on paljon leikkipuistoja ja touhua rannalla myös lapsille!

    • absolutisti_

      Bulgariassa kannattaa ravintolassa aina tarkastaa lasku; tuppaavat lisäämään ylimääräisiä juomia ja ruokia sinne laskulle. Minunkin laskuuni oli pistetty drinkkejä, vaikka olen absolutisti. Lapsille oli pistetty ylimääräisiä limppareita.

    • oiujg

      ei kannata mennä mihinkään paskaan bulgariaan kannattaa mennä uuteen-seelantin sinne kestää matka vaan 50 tuntia ja on maailman toisella puolen ja hinta on vaan 2 tonnia 1 aikuinen

      • Et taida olla käynny

        Uudessa -Seelannissa, lennot sinne on huomattavasti halvempia, 1200-1600€/hlö, riippuen välilaskuista ja yhtiöistä.


    • åå

      Bulgarialaiset on hirveitä huijareita ja muutenkii se on ihan törrkeen hirvee maa!!

    • Kerro nyt kuinka...

      ..matka meni? Johan tässä on puoli vuotta jahkailtu, äkkilähtöjä on ollu tämän tästä, että varmaan ootte jo Bulgariassa käynneet.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1622
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1212
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1184
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1074
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      703
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe