Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuiva silmänympärysiho, HELP!

Noppada

Ongelmani koskee kuivaa, punaista, kutiavaa ja aika-ajoin myös turvonnutta silmänympärysihoani. Ihoni rupesi oireilemaan viime vuoden loppupuolella, loka-marrasaikoihin ja kävinkin useamman kerran terveyskeskuksen lääkärillä, jossa diagnoosit olivat silmätulehdus ja silmäluomitulehdus. Määrätyt tipat ja voiteet eivät auttaneet kuin hetkellisesti, jos sitäkään. Koko loppuvuosi kului antibiootilla, milloin mitäkin työnsin silmään ja toivoin että se loppuisi.

N. kuukausi sitten kävin silmälääkärillä, joka sanoi että tulehdusta voi aiheuttaa mollukka ripsien tyvessä ja lääkäri puhkaisi sen, määräsi myös luomitulehdukseen antibioottikuurin. Viikon ajan silmä olikin parempi, mutta sitten oireet tulivat takaisin. Uusi aika silmälääkärille on jo varattu.

Mietinkin nyt, voiko atooppisella ihollani olla osaa tämän kanssa? Etenkin pienenä ihoni oli tosi kuiva, mutta sitten vuosien ajan ei ollut mitään, olisiko se nyt sitten iskenyt silmään? Olen myös arvuutellut, onko talvella ja kuivalla sisäilmalla jotain tekemistä tän kanssa ja lakkaako oireilu sitten kun kevät tulee..

Onko kenelläkään samanlaisia kokemuksia ja miten saitte homman kuntoon?

1

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salla

      Mulla on myös atooppinen iho. Pienenä se oireili kyynärtaipeissa tosi ärhäkkänä ihottumana, mutta se helpotti iän myötä. Nyt olen parikymppinen ja atooppinen iho on taas vaivannut muutaman vuoden ja nykyisin taas taiveihottumaa tulee ja myös silmät oireilee pahasti.
      Nyt tänä kesänä silmät on oireillut koko kesän. Jatkuvasti ripsien tyveen tulee pieniä kivuliaita punoittavia paiseita, silmät kutisevat ja silmäluomet kuivuvat ja tulehtuvat. Silmäluomien iho mene rikki ja tuntuu ettei mikään auta. Öisin herään siihen että silmät kutisevat paljon. Nyt olen käyttänyt säännöllisesti silmätippoja ja ne vähän ovat helpottaneet oloa.
      Nyt toissapäivänä kaulalleni nousi paise joka kasvoi ja levisi.. Kaulani turposi isoksi ja lääkäri antoi diagnoosiksi silmäluomen haavaumasta lähteneen tulehduksen joka olisi levinnyt tuonne kaulalle.. Mielestäni tämä kuulosti jotenkin oudolta. '
      Sain samalla silmiini nyt oftan dexa chlora geeliä jota levitän silmäluomille kuuriluontosesti. Lääkäri antoi myös physiogeliä jota levittäisin silmäluomilleni pitääkseni ne kunnossa.
      Saas nyt nähdä sitten että lähtisikö paranemaan ja saisiko tämän vaivan joskus pois. Kerro myös sinä jos jonkun hyvän hoidon keksit silmillesi. Tämä on kamala vaiva :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe