Mulla on tarkoituksena lähteä ehkä vaihto oppilaaksi, ja en osaa päättää australian ja usa:n välillä. Kumman itse ottaisit ja minkä takia?
Onko australiassa koulusysteemi millainen verrattuna USA:han?
Ja jos joku on käynyt jommassa kummassa otan kokemuksia ilomielin vastaan! :)
Australia vai USA?
8
3496
Vastaukset
- aloittaja93ir9
Niin ja miten opiskelu onnistuu englannin kielisessä maassa? Englannin numeroni on nyt lukion ykkösellä 9 luokkaa. Onko liian myöhäistä lähteä esim lukion kakkosvuodelle?
- anon
Eli olisit lähdössä siis lukuvodelle 13-14?
Hakuajathan on jo tuolle vuodelle jo alkaneet, jtn kannattaa pitää hieman jo kiirusta, varsinkin jos päädyt Ausseihin. Usaan hakiessa sinulla on vielä reippaasti aikaa, paikkoja on nimittäin todella paljon.
USA on ehkä hieman helpompi vaihtomaa, ja ruoka on yleisesti ottaen hyvää. Koulussa saisit aika paljon valinnaisuutta, mitä et välttämättä saisi Ausseissa. USA:ssa on vaan se huono puoli, että voit periaatteessa "joutua" vaikkapa Arizonalaiseen pikkukylään, tai sitten pääset Nykiin. Monet perheet käyvät myös viikoittain kirkossa. USA on myös monta tonnia Ausseja halvempi vaihtoehto..
Aussit ovat sinulle hyvät, jos pidät ulkoilma elämästä; he nimittäin urheilevat melko paljon. Ihmiset eivät aivan yhtä tuttavallisia kuin USA:ssa, mutta USA:n tuttavallisuus on vain "acting nice".
Englanni numerosi on kyllä tarpeeksi hyvä, ja lisää tulet oppimaan sitten vaihtovuoden aikanasi. :)
Itse olen käynyt USA:ssa 12 osavaltiossa ja Ausseissakin kerran. Jos saisin valita osavaltion, menisin USA:aan, muuten varmaankin Ausseihin.
Onneksi ei noiden kahden välillä tarvitse valita, suuntaan nimittäin Aasiaan vaihtoon (E-Korea). :) - aloittaja21282
Kiitos nopeasta vastauksesta! Olen nyt lukion ekalla ja tarkoitus olisi mennä kakkosvuodelle eli 12-13, mikäli se ei ole vielä liian myöhäistä.
Tarkoituksena oli mennä ehkä AFS kautta. AFS:llä näkyy olevan myös puolen vuoden vaihtoja ja on ei kaupallinen. AFS en ole kuullut kuin hyvää.
Millä järjestöllä olet lähdössä Koreaan ja onko sulla mitään aiempia kokemuksia muista järjestöistä? - anon
Itse lähden YFU:n kautta, ja voin suositella heitä oikein lämpimästi.
Kokemuksia mulla ei oikein muilta järjestöistä ole, mutta olen saanut Rotareista ja AFS:ta myös ihan hyvän kuvan.
YFU:n kautta on myös mahdollista päästä vaihtoon lukukaudeksi, eli siis puoleksi vuodeksi, ja se on myös voittoa tavoittelematon järjestö.
Olet periaatteessa jo hieman myöhään liikkeellä, koska lähtösikin olisi jo vajaan puolen vuoden kuluttua. Tietääkseni vielä kuitenkin ON mahdollista päästä haluamallesi lukuvuodelle/kaudelle. Kannattaa soittaa ja kysellä hyväksi kokemiltasi järjestöiltä. :D
Onnea vaihtovuosi asiasi etenemisen suhteen :) - minnää :)
itselläni ei ole mitään kokemuksia mutta itseä kiinnostaisi ehkä enemmän lähteä australiaan :) molemmat kyllä kuulostavat hyviltä mutta en tiedä niistä koulujärjestelmistä
- vaihtaritäältänäi
Jos rahaa ja kielipäätä löytyy ni Aussit! Kuuleman mukaan Ausseihin on vaikea päästä (estetään lähteminen vain hiekkarantojen perässä). Mutta jos haluat vähän halvemman mutta silti hyvän vaihtoehdon niin Jenkit. Voithan laittaa vaikka 1. Australia 2. USA 3. joku minkä haluan. Mutta jos todellinen halu Australiaan lähtöön löytyy niin laita kakkoseksi Uusi-Seelanti :)
- Vaihtariäiti
Australiaan on todella vähän paikkoja, koska vaihtosysteemi perustuu vastavuoroisuuteen. Eli Suomesta pääsee niin monta kuin Australiasta on tulossa tänne. Oma tyttäreni on lähdössä Australiaan kahden viikon päästä. Hän pisti hakuprosessin vireille maaliskuussa 2011, jolloin esim. YFU:n yksi ainoa paikka oli jo mennyt. Eli jos joku tietää haluavansa Australiaan, on oltava liikkeellä todella ajoissa. Onneksi tyttäreni pääsi reissuun STS:n kautta, mutta heilläkin on sinne vain 7 paikkaa, verrattuna moniin kymmeniin USAn paikkoihin.
Koulusysteemin eroista esimerkkinä on se, että Australiassa lukuvuosi alkaa tammikuussa, eli nyt sinne lähtevät menevät sinne kesken lukuvuoden. No, ei kai se suuremmin haittaa, koska eihän suomalaisten vaihto-oppilaiden tarvitse siellä niin tavoitteellisesti opiskella. Mutta esim. mun tyttärelleni sanottiin, että välttämättä hän ei pääse kaikille haluamillensa kursseille, koska ryhmät ovat jo valmiiksi täynnä. Australiassa on myös koulupuvut, mikä toisaalta on hyväkin asia, sillä koskaan ei tarvitse stressata mitä laittaa päälle:) Amerikassahan ajatellaan, että et voi pitää samaa asua päälläsi kahtena peräkkäisenä päivänä. - no uniforms thanks
Olen hieman erimieltä edellisen vastaajan kanssa... Mielestäni Australian koulupuvut ei ole niin hyvä asia. Useimmissa kouluissa on siis todella tiukat säännöt mitä pitää olla päällä ja mitä ei saa olla päällä... Koulupukuhan siis on yleensä tytöillä yli polven mittanen hame, oikeat sukat, mustat nahkakengät (ei mitkätahansa!) ja joku koulun paita. Jumppavaatteetkin ovat määrätyt. Ei saa meikata, pitää isoja koruja (pienet nappikorvikset vaan) tai olla lävistyksiä näkyvällä paikalla. Ei saa lakata kynsiä tai värjätä hiuksia epäluonnollisen väriseksi (tai ollenkaa). Toki on kouluja Austaliassa jossa koulupuvut ei ole pakollisia, mutta edes se että minulla olisi 50% mahdollisuus joutua 'koulupuvulliseen' kouluun poistaa Aussit vaihtarimaa vaihtoehdoistani, minun mielestäni siis USA on parempi vaihtoehto! :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3217635Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662176- 1771856
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161392- 1121287
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91261Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181701231RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j571186Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411081Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901029