Valovoimainen kiikari ketun metsästykseen

shagog

Mikä on hyvä hämäräkiikari?
kettujen ammuntaan pimeässä, mahdollisesti semoinen jolla näkee olla koko yön kyttäämässä.
ampumamatka n.100m.
meinaan myös ampua metsäkanalintuja.
hintaluokassa 500-1000€.
Minkälainen olisi meopta meostar r1 3-12*56 käyttö kokemuksia, ja -.
1.tason ja 2.tason kiikari kumpi ensimmäiseen kiikkariin.
Ja ensimmäinen kiikari hakusessa.
ase on rihlakko 12/76 ja 222rem.

21

1589

  Vastaukset

  • Eiköhän jonku Kahlesin tai Zeissin saa ainaki käytettynä tohon hintahaarukan yläpäähän. Itselläni .308 ratapyssyssä Meoptan Meostar (R1?) 4-16x44, ja voin sanoo että hyvä on.

  • Sanoisin että hyvä hämäräkiikari noin 100 mertin matkalle on objektiiviltaan 40-millinen, suurennukseltaan 6-kertainen, laadukkailla heijastuksenestokalvoilla varustettu. Tuo ei ole tarpeettoman suuri eikä tarpeettoman paljon suurentava.

   Rakenne on hyvä olla tukeva ja tiivis joten kannattaa suosia hintavampia malleja.

   Kaikki turhilla vimpaimilla varustetut kannattaa jättää kaupan hyllylle. Esim. parallaksin säätö on tällainen. Zoom-okulaari mielestäni turha ja haitallinenkin koska se tietää turhia linssirajapintoja jotka lisäävät heijastuksia ja heikentävät kontrastia.

  • mitä itte olen kuullu niin mitä isompi objektiivi sen parempi se on hämärä ominaisuuksiltaan

  • ostin itelle meoptan meostar r1 3-12x56 ja on kyllä hintansa väärtti löin sen vanhan sakolaisen päälle ja kyllä oon tyytyväinen. hämärä kyttäystä en oo vielä kerinny harrastaa muuta kun illalla terassilta parikertaa. mutta luulisin että on siihenkin ihan soiva peli! ja suosittelen että ostat sellasen missä ristikko ei suurene, nimittäin se ristikon keskiö suurenee aika isoksi 12x suurennoksella, itellä on sellanen mikä suurenee ja 150metrissä se ristikon keski kohta on jotain 5cm paksu! en tiedä onko se paljon mutta mielestäni vähän liikaa. ostin kiikarin kyttäys ja lintujahtiin..

   tiivistettynä!
   hinta/laatu
   hyvät ja selkeät säädöt
   valovoimaisuus
   - ristikon suurentuminen (maku asia)

  • Et näe millään alle tonnin pelillä säkkipimeässä sadan metrin päähän lintua saati kettua.

  • Noi Meoptatki on vähän sellasia tyhjätaskujen muka laatuputkia. Pyydät äitiltä vähän viikkorahaa lisää ja ostat Zeissin,Swaron tai S&B:n 56mm linssisen.

   • Hahahah, ei sillä ole mitään väliä minkä hintanen putki sinulla on aseen päällä. Kiinteä meoptan r1r 7x-56 on täysin passeli kyttäys hommiin.


  • Svarowski Z4 50 tai 56mm etulinssillä.. Kato vaikka M&K hämärätesti ellet usko... Menee se 500€ ylimääräistä kuitenkin johonkin turhempaan...

  • osta S&B hun 8x56 valoristikolla. Siinä on sikähyvä putki alle tonnilla. Pätkii hämärässä jopa 2.5-10x50 zeissin, testattu on. Kiinteäsuurennoksinen on parempi hämärässä koska siinä on vähemmän linsseja kuin variaabelissa.
   Ainoa huono puoli on koko, joka lintupyssyssä voi haitata. Ratkaisu on pikajalka eli voit kuljettaa kiikaria repussa ja kivääripiipulla ammuttaessa laitat kiikarin aseen päälle muutamassa sekunnissa.

   • Pääsee.

    Kiinteä ("prime") on muutenkin hinta-laatusuhteeltaan parempi. Yhdelle suurennokselle voidaan optimoida kuvakentän laatu paremmaksi vähemmillä linsseillä. Värivirheitä yms linssivirheitä vähemmän-> parantaa kontrastia yms.. Rajapinnoissa säästeään säästetään noin 3-4% valon läpäisevyydessä.

    56 vs 50. Tuosta tulee jo S&B:n eduksi 25% ja kun lisätään tuo 4%, niin valoa tulee läpi tuollaiset 30 % enemmän.

    Toisaalta keskinkertaisen 56:n pätkii hyvällä variaabeli 50mm putkella. (Kahles, Zeiss, Swarovski..)

    Tarkasta myös ristikko, valo ei saa olla liian kirkas. Ristikossa lintuja varten ohut ristikko, mutta hämärä kytiksellä mielellään vahvat tolpat.


  • Hensoldin 7000e putki on paras, osta se. zeissit ja svaroskit o iha paskoja.

  • Hensoltti on Zeissin viranomais ja militaaripuolen kiikari, tiedoksi vaan. Tällä hetkellä paras valinta hintaluokkaan ehdottomasti Kahles Helia 2.5-10x50.
   Kampanjahintaan useassa paikassa, ainakin Huvilalla vähän alle 900e. Aito keskieuroopan putki halpis Zeiss duralytin tai meoptojen hinnalla.

   • Olikos se Kahles Swarowskin omistuksessa?
    Ja Docter Zeissin?


  • jos rahapussissa on kapitaalianiin sitten vaan vaikka zeiss ,jos ei niin testattu VOMZ 8*57 on yllättävän hyvä tekele ja venäläinen sotilasoptiikka yleensäkin jos sellaista saa käsiinsä .Säkkipimeässä ei auta kuin sellainen laite josta kuuluu hiljainen ininä kun virrat kääntää päälle ja ristikko alkaa hehkumaan kutsuvasti -maisema on vihreä ja erottuu selvästi ainakin 100m
   Hiiren kun näkee kuuttomana talviyänä hangella 100m niin se on hyvä silloin

  • Näissä keskusteluissa tuntuu realiteetit usein häviävän...jos pimeällä jotain karvakuonoa jahtaa niin ei oo muita vaihtoehtoja kun oikea IR valon aallonpituudella "näkevä" yökiikari. Hämärän rajamaille asti toimivissa Swarovski lie kunnostautunut parhaiten...on laadullisestikin paras ja varmaan ainut, jossa napsut pitää minkä lupaa eikä tartte "herutella". Ja tietysti mitä vähemmän linssejä ja mitä isompi reikä niin sen valovoimaisempi...fysiikan lait on lahjomattomia.

   • Valonvahvistimet, lämpötähtäimet ja ir-kiikarit ovat metsästysaseessa kiellettyjä.

    Swaro on hyvä, mutta ei muistaakseni paras testienkään mukaan. Zeiss, Schmidt&Bender, Hensold ym. painivat samassa sarjassa. Yksi parhaista hämärässä on "mörkö zeissi" eli Zeiss Victory FL 6-24x72. Ehdottomasti paras mitä itse olen ikinä kokeillut, mutta maudottoman iso ja painava.


  • 40-vuoden kyttäyskoppikokemuksella päädyin siihen että 8x56 ZEISS nelosristikolla voittanutta ei ole!

   • Kiitos... Voittaja on ratkennut!
    Nyt voit laskeutua viimein alas ihmisten ilmoille sieltä kyttäyskopistasi jaloittelemaan, tosi pitkä passi sulla kyllä ollut, respect...


   • Jos rihlakkoon laittaa tollasen 8x suurentavan tötterön, niin haulipiipulla ei sitten ammuta liikkeeseen juuri mitään norsua pienempää.


   • Tasco,parisataa maksoi,ja näkee kaikenlaista. 308 päälle kun asentaa


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   7294
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   258
   5414
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   76
   3876
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   1579
  5. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   54
   1122