Mobiililaajakaista ja ZTE-mokkula (MF668a) "Ei verkkoa"

vain punainen palaa

MIssä mahtaa olla ongema, kun en tahdo saada Samsungin miniläppärissä (W7, Starter)) tuota uutta Saunalahden mobiililaajakaistaa toimimaan ja ZTE-mokkulan (MF668a) kanssa.

Asennuksen olen tehnyt pariin otteeseen ja se näyttää menevän läpi ihan ok, mutta hallintavalikossa mobiililaajakaistan kohdalla homma on "harmaana" ja lukee vain "Ei verkkoa" ja mokkulassa palaa punainen valo. Kokeilin ottaa palomuutia pois ja vaihdella usb-portteja, mutta ei auta. Ei kysy edes pin-koodia. Mokkula kyllä näky resurssinhallinnassa "CD-asema (E:) Mobiililaajakaista".

Ekalla kerralla kun asensin homman, niin toimi ihan ok ja kysyi pin-koodin ja yhtys toimi ok.

Sama mokkula toimii toisella läppärillä (W7) ihan ok eli mokkula tuntuu olevan kunnossa eli joku tuossa mokkulassa tökkii miniläppärin kanssa.

Missä voisi olla vikaa ja mitä temppuja kannattaisi kokeilla?

6

2155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Er

      Poista mokkula aina hallitusti USB-laitepoiston kautta.

    • Raga2

      Sama juttu, eli ei toimi mitenkään Vistassa, kaikki mahdolliset ajurit on ladattu, mutta tikku pysyy vain punaisena. NETTITIKKU-VITTU

    • Eemeli70

      Tuli taisteltua tuommoisen MF668:n kanssa yhden asiakkaan koneella, joten replytään nyt vanhaan ketjuun että jotkut googlettajat voivat saada asiaan apua.

      Eli ensin toiminut pari kertaa, sitten ilmeisesti porttia vaihdettu ja lakannut toimimasta. Aina harmaana. Toimii toisessa koneessa joten tikku ja SIM ehjiä.

      Itse epäilin että asiakaskoneen (vanha Acer-läppäri) ekan sukupoven usb2:t eivät tuota vain riittävästi virtaa. Y-kaapelilla kahden portin virrat ==> ei apua.

      Laitehallinta ei näytä huutomerkkejä, eikä laitteita näytä puuttuvan.

      Sitten uusin 3.0 -version softa Elisan sivuilta ja vanhan täydellinen asennuksenpoisto. Ei auta. Edelleen pysyy harmaana ja sanoo ei verkkoa.

      Poistin sitten vielä kertaalleen asennuksen ja laitoin windowsin haulla "hae myös piilo- ja järjestelmätiedostoista"-asetuksella hakemaan kaikki tiedostot joiden nimessä on ZTE. Kun haku oli valmis, kaikki roskakoriin. Näin poistui sekä vanha asennuskansio (jota uninstallointi ei poista) ja eritoten windows/system32-kansion alaiset kopiot vanhoista ajureista.

      Sen jälkeen uudelleenasennusyritys. Valittaa että asennus on kesken ja ei voi jatkaa. Siispä koneen uudelleenkäynnistys tiedostojen siivoamisen jälkeen. Sitten vielä Easycleaner hetkeksi koneeseen ja rekisteristä pois kaikki puuttuviin tiedostoihin näyttävät avaimet (en tiedä oliko tämä välttämätön, mutta on ollut tapana uninstalleja tehdessä).

      Sitten laitehallintaan ihmettelemään ja katsomaan, että nytpäs olikin sekä alkuperäinen ZTE-laite että kaksi uutta, ennennäkemätöntä ZTE-laitetta, joissa kaikissa huutomerkit. Kaikkiin valittiin ajurien päivitys, haluan-asentaa-omasta-sijainnista-tyyppisesti eikä automaatilla, jolloin ei tarvitse antaa edes sijaintia kun kone jo ehdottaa äskeisen asennuksen juuri ilmeisesti windows32/drivers:in alle siirtämiä ehjiä ajuritiedostoja jokaiseen ja huolii ne suoraan ja tikku herää henkiin.

      Ja lopuksi uudelleenasennus, tällä kertaa loppuun ilman valittamisia suoraan tikulta, softa käyntiin, ekalla painalluksella nettiin. Uudelleenkäynnistys. Nettiin. Uudelleenkäynnistys. Nettiin. Tikku pois kesken käytön ja taas takaisin. Nettiin. Jne jne, kunhan ei vain vaihda porttia, jossa tuota nettitikkua on käytetty. Vielä lopuksi asiakkaalle tarramerkintä oikean portin kohdalle, ettei uusiudu.

      Toivottavasti on jollekin apua.

      • Eemeli70

        Uups, unohtui aivan mainita että tämä faabeli koski XP:tä, josta sorit ketjun aloittajalle.


      • McMasa

        Kiitos Eemeli! Tämä toimi - onneksi tuli googlattua ennenkuin hakkasi päätä modeemiin liian pitkään. Taas yhdistää ongelmitta.


    • 1212ANREAS121212

      Itselläni ZTE:n malli MF93D pullistuu niin, että takakansi poksahti auki. V*ttu mitä p*skaa ja jutkuilua tämäkin touhu. Enää et saa edes akkua, p*rkele, itsellesi vaan sinulle vuokrataan joku Kiinassa max. eurolla kasattu p*skaläjä, joka ei ole siis edes muovikotelossa vaan tuollainen naurettava pussi, joka on nyt sen näköinen että voi räjähtää naamalle milloin tahansa.

      Ihmeellisessä ajassa elämme: et enää saa kuin vuokrata itsellesi asioita, joista olet kuitenkin maksanut kaupantekohetkellä kovan hinnan. Windows asentelee itsestään kansioita, ohjelmia ja muuta tarpeetonta p*skaa — siis minulle tarpeetonta; heille se on tärkeää mainostamista, pakottamista ja vakoilua! — siihen malliin että tulee kysyneeksi itseltään että omistaako tämän koneen ja käyttöjärjestelmän lisenssin minä, Microsoft vaiko jopa Google.

      Tuosta säälittävästä pussiakusta tulee mieleen kuvat joissa buddhalaiset askeetikkomunkit juovat Coca-Colaa pillillä läpinäkyvästä muovipussista, sillä eivät saa omistaa mitään — edes lasipulloa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe