Mobiililaajakaista ja ZTE-mokkula (MF668a) "Ei verkkoa"

vain punainen palaa

MIssä mahtaa olla ongema, kun en tahdo saada Samsungin miniläppärissä (W7, Starter)) tuota uutta Saunalahden mobiililaajakaistaa toimimaan ja ZTE-mokkulan (MF668a) kanssa.

Asennuksen olen tehnyt pariin otteeseen ja se näyttää menevän läpi ihan ok, mutta hallintavalikossa mobiililaajakaistan kohdalla homma on "harmaana" ja lukee vain "Ei verkkoa" ja mokkulassa palaa punainen valo. Kokeilin ottaa palomuutia pois ja vaihdella usb-portteja, mutta ei auta. Ei kysy edes pin-koodia. Mokkula kyllä näky resurssinhallinnassa "CD-asema (E:) Mobiililaajakaista".

Ekalla kerralla kun asensin homman, niin toimi ihan ok ja kysyi pin-koodin ja yhtys toimi ok.

Sama mokkula toimii toisella läppärillä (W7) ihan ok eli mokkula tuntuu olevan kunnossa eli joku tuossa mokkulassa tökkii miniläppärin kanssa.

Missä voisi olla vikaa ja mitä temppuja kannattaisi kokeilla?

6

1963

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Er

   Poista mokkula aina hallitusti USB-laitepoiston kautta.

  • Raga2

   Sama juttu, eli ei toimi mitenkään Vistassa, kaikki mahdolliset ajurit on ladattu, mutta tikku pysyy vain punaisena. NETTITIKKU-VITTU

  • Eemeli70

   Tuli taisteltua tuommoisen MF668:n kanssa yhden asiakkaan koneella, joten replytään nyt vanhaan ketjuun että jotkut googlettajat voivat saada asiaan apua.

   Eli ensin toiminut pari kertaa, sitten ilmeisesti porttia vaihdettu ja lakannut toimimasta. Aina harmaana. Toimii toisessa koneessa joten tikku ja SIM ehjiä.

   Itse epäilin että asiakaskoneen (vanha Acer-läppäri) ekan sukupoven usb2:t eivät tuota vain riittävästi virtaa. Y-kaapelilla kahden portin virrat ==> ei apua.

   Laitehallinta ei näytä huutomerkkejä, eikä laitteita näytä puuttuvan.

   Sitten uusin 3.0 -version softa Elisan sivuilta ja vanhan täydellinen asennuksenpoisto. Ei auta. Edelleen pysyy harmaana ja sanoo ei verkkoa.

   Poistin sitten vielä kertaalleen asennuksen ja laitoin windowsin haulla "hae myös piilo- ja järjestelmätiedostoista"-asetuksella hakemaan kaikki tiedostot joiden nimessä on ZTE. Kun haku oli valmis, kaikki roskakoriin. Näin poistui sekä vanha asennuskansio (jota uninstallointi ei poista) ja eritoten windows/system32-kansion alaiset kopiot vanhoista ajureista.

   Sen jälkeen uudelleenasennusyritys. Valittaa että asennus on kesken ja ei voi jatkaa. Siispä koneen uudelleenkäynnistys tiedostojen siivoamisen jälkeen. Sitten vielä Easycleaner hetkeksi koneeseen ja rekisteristä pois kaikki puuttuviin tiedostoihin näyttävät avaimet (en tiedä oliko tämä välttämätön, mutta on ollut tapana uninstalleja tehdessä).

   Sitten laitehallintaan ihmettelemään ja katsomaan, että nytpäs olikin sekä alkuperäinen ZTE-laite että kaksi uutta, ennennäkemätöntä ZTE-laitetta, joissa kaikissa huutomerkit. Kaikkiin valittiin ajurien päivitys, haluan-asentaa-omasta-sijainnista-tyyppisesti eikä automaatilla, jolloin ei tarvitse antaa edes sijaintia kun kone jo ehdottaa äskeisen asennuksen juuri ilmeisesti windows32/drivers:in alle siirtämiä ehjiä ajuritiedostoja jokaiseen ja huolii ne suoraan ja tikku herää henkiin.

   Ja lopuksi uudelleenasennus, tällä kertaa loppuun ilman valittamisia suoraan tikulta, softa käyntiin, ekalla painalluksella nettiin. Uudelleenkäynnistys. Nettiin. Uudelleenkäynnistys. Nettiin. Tikku pois kesken käytön ja taas takaisin. Nettiin. Jne jne, kunhan ei vain vaihda porttia, jossa tuota nettitikkua on käytetty. Vielä lopuksi asiakkaalle tarramerkintä oikean portin kohdalle, ettei uusiudu.

   Toivottavasti on jollekin apua.

   • Eemeli70

    Uups, unohtui aivan mainita että tämä faabeli koski XP:tä, josta sorit ketjun aloittajalle.


   • McMasa

    Kiitos Eemeli! Tämä toimi - onneksi tuli googlattua ennenkuin hakkasi päätä modeemiin liian pitkään. Taas yhdistää ongelmitta.


  • 1212ANREAS121212

   Itselläni ZTE:n malli MF93D pullistuu niin, että takakansi poksahti auki. V*ttu mitä p*skaa ja jutkuilua tämäkin touhu. Enää et saa edes akkua, p*rkele, itsellesi vaan sinulle vuokrataan joku Kiinassa max. eurolla kasattu p*skaläjä, joka ei ole siis edes muovikotelossa vaan tuollainen naurettava pussi, joka on nyt sen näköinen että voi räjähtää naamalle milloin tahansa.

   Ihmeellisessä ajassa elämme: et enää saa kuin vuokrata itsellesi asioita, joista olet kuitenkin maksanut kaupantekohetkellä kovan hinnan. Windows asentelee itsestään kansioita, ohjelmia ja muuta tarpeetonta p*skaa — siis minulle tarpeetonta; heille se on tärkeää mainostamista, pakottamista ja vakoilua! — siihen malliin että tulee kysyneeksi itseltään että omistaako tämän koneen ja käyttöjärjestelmän lisenssin minä, Microsoft vaiko jopa Google.

   Tuosta säälittävästä pussiakusta tulee mieleen kuvat joissa buddhalaiset askeetikkomunkit juovat Coca-Colaa pillillä läpinäkyvästä muovipussista, sillä eivät saa omistaa mitään — edes lasipulloa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   3151
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1539
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   968
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   923
  5. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   413
   901
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   889
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   759
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   727
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   62
   690
  Aihe