Olen allerginen sitrushedelmille ja useille mausteille. ( testattu on)
Kala paistettuna, uunikalana, savustettuna tai kraavikalana ei tee mitään oireita. Mutta jos teen kalakeiton johon tulee vain vettä, kalaa ( ahventa tai muikkua) ja suolaa, saan armottoman vesiripulin. Ripuli tulee noin 20-30 min kuluttua ruokailusta, enne ripulia armoton kouristava kipu. Kun maha tyhjänä ripuloinnin jälkeen olo ok.
Kysynkin onko tämä allergiaa??? Onko pakko jättää keitetty kala syömättä, on kyllä hyvä ruoka.
Miksi voin syödä kuitenkin voissa paistettua kalaa tai uunikalaa ilman ripulia?
keitetty kala
ihmettelenkovasti
1
128
Vastaukset
Siinäpä kysymys! Selitys voi olla kalalajissa, sillä kaikki kalat eivät ole samalla lailla allerrgeenisia. Turskaa pidetään yleensä useimmin oireita aiheuttavana. Turska-allergisista puolet reagoi lohikalaan, joka kymmenes tonnikalaan jne. Myös valmistustapa vaikuttaa. Keittäessä lämpötila nousee 100 asteeseen, pannulla paljon suuremmaksi, ja uunikalakin kypsyy korkeammassa lämpötilassa. Arvoitus voisi selvitä testaamalla. Yksinkertaisemmin se käy ihotestinä, mutta verikokekin onnistuu erikoislaboratoriossa (HUS).
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 636180
- 635599
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise1284426- 553873
- 143795
- 323219
- 672979
- 592846
- 692588
- 471950