Huonoja kokemuksia kotisiivouksesta

ei kiitos enään.

Kannattaa pysytellä mahdollisimman kaukana yrityksestä nimeltä PIIKA JA SISAR. Tilasin valitettavasti heidän kautta siivouspalvelun ja siitä koitui minulle niin suurta harmia, että jouduin viemään asian kuluttajariitalautakuntaan. Jälkeenpäin kaduttaa, että olin niin luottavainen ja tämän tapahtuman jälkeen minulta meni kokonaan luottamus siivouspalveluita tarjoavia yrityksiä kohtaan.

Alkuun kaikki näytti hyvältä ja ammattimaiselta, PIIKA & SISAR yrityksen edustaja, jonka kanssa solmin sopimuksen, tuli jopa kotiimme tekemään sopimuksen ja ”kartoittamaan” siivoustarpeen. Viikko sen jälkeen, ulkomaalaistaustainen siivooja kävi kodissamme siivoamassa yhden kerran. Tämän jälkeen irtisanoin sopimuksen. Siivooja vaikutti jotenkin epäluotettavalta tavatessamme, joten en halunnut jatkaa sopimusta. Siivousjälkikään ei ollut kiitettävää, vaan näytti siltä, kuin hän olisi siivonnut asunnon kiireellä ja ”vähän sinne päin”. Sopimuksessa oli kuitenkin 1kk:n irtisanomisaika, joka tarkoitti että siivoja kävisi meillä vielä kaksi kertaa ennen lopettamista.

Kun siivooja tuli meille viimeisen kerran, olin itse kotona. Koska siivousyrityksen pyynnöstä oli sovittu että siivooja käy meillä silloin kun ketään ei ole kotona (!) koska on kuulemma kätevämpää siivoojalle, lähdin kotoa siksi aikaa kun siivoojan piti tehdä työnsä. Sääntö kuulosti jo sopimusta tehdessä oudolta, mutta ajattelin, että ei sen niin väliä, koska olemme kuitenkin mieheni kanssa molemmat töissä päivisin.

Kun tulin takaisin kotiin, huomasin että WC:tä ei oltu siivottu ollenkaan, uuni ja mikro olivat yhtä likaiset kuin ennen siivoojan tuloa ja sängyn ja sohvan alunen olivat täynnä roskaa. Tämän lisäksi, huomasin että kuukauden vanha taulutelevisiomme oli naarmutettu. Soitin välittömästi yritykseen, ja kerroin mitä oli tapahtunut. Henkilö jonka kanssa olin tehnyt sopimuksen sanoi että on tällä hetkellä lomalla, mutta pyytää yrityksen toimitusjohtajaa palaamaan minulle. Muutaman tunnin päästä TJ soitti minulle ja kun kerroin hänelle mitä oli tapahtunut, hän sanoi, että oli keskustellut siivoojan kanssa ja tämä oli sanonut ettei koskenutkaan televisioon. Hän väitti minua valehtelijaksi. Sanoin, että hän on tervetullut kotiimme tarkistamaan sekä TV:n että siivousjäljen. Hän sanoi, ettei hänellä ole aikaa juoksennella toisten kodeissa ja minun tulisi viedä TV heidän toimistolle. Sanoin, etten lähde raahaamaan TV:tä yhteenkään toimistoon. Sanoin myös, että hehän voisivat vedota siihen, että TV on vioittunut kuljetuksen aikana. Tähän toimitusjohtaja totesi :”Voihan se olla näinkin.”. Sanoin, että pyydän yritystä korvaamaan TV:n vahingon ja siivoojaa joko siivoamaan asuntomme uudestaan tai palauttamaan rahat takaisin. TJ totesi, että siivooja voi tulla siivoamaan asuntomme uudestaan, mutta TV:n vahingon kanssa heillä ei ole mitään tekemistä. Tämän jälkeen hän löi minulle luurin korvaan. Otin yhteyttä kuluttajasuojeluneuvontaan, jossa minua ohjattiin kirjoittamaan kirjallinen reklamaatio ja ottamaan kuvia TV:stä, näyttöä varten ja toimittamaan ne yritykseen. Tästä ei kuitenkaan ollut mitään apua, yritys edelleen kiisti että heidän siivoojansa olisi aiheuttanut naarm

60

28844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kiitos enään!

      ut.

      Viikon päästä siivooja tuli uudestaan kotiimme, ja tällä kertaa olin onneksi itse paikalla. Kun näytin hänelle TV:ssä olevat naarmut hän myönsi minulle että oli ne vahingossa aiheuttanut ja oli pahoillaan tapahtuneesta. Ensiksi hän valehteli minulle, että oli siivonnut myös uunin, mikron ja WC;n, mutta kun näytin ne hänelle, hän myönsi ettei ollut koskenutkaan uuniin ja mikroon, ja WC oli jäänyt likaiseksi vain koska hän oli siivonnut sen omien sanojen mukaisesti ”vain muutamassa minuutissa.” Kun kysyin siivoojalta mitä liinaa hän oli käyttänyt pyyhkiessään TV:tä hän kaivoi laukun pohjalta muiden tavaroiden joukosta tavallisen rätin. Koska ostamaani pölyliinaa TV:n puhdistukseen ei oltu avattukaan, kysyin miksi hän ei käyttänyt sitä, tähän hän totesi, että ei saa käyttää asiakkaiden siivousvälineitä. Tämä oli ihmeellistä minulle, sillä sopimusta tehdessä oli erikseen sovittu että vain minun omia siivousaineita ja välineitä käytetään siivoukseen allergiani takia. Käyttäväthän siivoojat kuitenkin imuriani ja moppiani, niin miksei sitten myös ostamiani aineita ja liinoja. Hetken päästä näin hänen pyyhkivän uunia (!) samalla rätillä millä hän sanoi pyyhkineensä TV:n. Lähtiessään siivooja vakuutteli minulle, että kertoo totuuden tapahtumasta toimitusjohtajalle, ja että ”saan varmasti rahat takaisin, koska yrityksen vakuutus ne minulle maksaa, kuten on maksanut aikaisemmistakin yrityksen siivoojien aiheuttamista vahingoista kuten parketin naarmuttamisesta, ikkunan rikkomisesta (!) ja peilikaapin rikkomisesta.”

      Seuraavalla viikolla sain yrityksestä meilin, että siivooja oli edelleen kieltänyt koskeneensa televisioomme ja yritys ei korvaa sen vahingoittumista. Otin taas yhteyttä kuluttajasuojeluneuvojaan ja kerroin hänelle tilanteen. Hän puolestaan otti yhteyttä yritykseen. Keskusteltuaan yrityksen TJ:n kanssa hän palasi minulle ja sanoi, että TJ totesi hänelle, että, jos minä veisin vioittuneen TV:n heidän toimistolle niin saisin korvauksen televisiosta. Olisin suostunut tähän jo aikaisemminkin, jos TJ niin vain olisi minulle suoraan ehdottanut. No, tämäkään ei tietenkään mennyt niin kuin Strömsössä. Kun soitin yritykseen sopiakseni aikaa milloin voisin TV:n heille toimittaa, niin seuraava vapaa aika olisi kuulemma vasta kahden viikon päästä. Ehdotin aamuaikaa, sekä ilta-aikaa, mutta TJ totesi minulle että hän ei tule töihin ennen klo.10, koska hän ei ole aamuihminen (!). Ehdotin hänelle ilta-aikaa, jolloin hän totesi ettei ole koskaan töissä klo.15 jälkeen...hmmm...Saimme, kuin saimmekin sovittua että toimittaisin TV:n toimistolle seuraavana päivänä lounastauollani, mutta kun tuli puhe maksusuorituksesta, hän totesi minulle, että ei voi suorittaa maksua käteisellä, enkä myöskään voi saada mitään kuittia maksusuorituksesta. Siirto tapahtuisi kuulemma yrityksen oman laskunmaksuohjelman kautta, josta en voi saada mitään tositetta. Minun tulisi kuulemma vain viedä TV heille ja LUOTTAA että lähemmäs tuhannen euron maksu saapuu tililleni. Tämän jälkeen hän löi minulle luurin korvaan ja minä vein asian eteenpäin kuluttajariitalautakuntaan.

      Sellaista palvelua yrityksestä PIIKA & SISAR.

      • aina narinaa

        Siivoa hyvänen aika itse kotisi niin ei tarvitse valittaa täällä siivuspalvelusta. Niin minä ainakin teen.


      • Anonyymi
        aina narinaa kirjoitti:

        Siivoa hyvänen aika itse kotisi niin ei tarvitse valittaa täällä siivuspalvelusta. Niin minä ainakin teen.

        Jännä, että olet täällä kuitenkin juttuja kyttäämässä😅


    • mervikkk

      Jos siivoja et osaa siivota miksi mennän sitten töihin..Mä itse oon tilannu pieneltä yritykselt palveluu ja toi oon ollut ihan hyvää aina,kaikki paika siivotu aina,koskaan et ole ollut mikään ongelma

      • Kevättä11

        Minä tilasin ystäväni suosittelemana almansiivouspalvelun, kyllä oli ripeää ja hyvää jälkeä. Asumme vantaalla, tekivät muuttosiivouksen ja ikkunoiden pesun, nyt siivoaa viikkosiivoukset ja hoitaa pyykkiavut, laittaa myös astiat koneesee kun tarvis on, olemme lapsiperhe, tyytyväinen olen kyllä


    • totinennnn

      Enpä voi oikein mitään muuta tähä kommentoida kun ei aina kannata ottaa sitä halvinta, en nyt siis tarkoita että niin olisit tehnyt. Itse joskus myös kotisiivouksen halvimmalla ottanut ja sieltähän tuli sitten pari kielitaidotonta ja siivous kesti puolisen tuntia (4 huonetta) eikä tuloskaan ollut mitä odotin, vähän kalliimalla sain sitten mitä olin halunnutkin.

    • JR

      Siivouspalvelut koostuvat ihmisistä. Jotkut ihmiset ovat varkaita ja roistoja. Kysele ennemmin vaikka suoraan tutuilta ja ystäviltä mitä yrityksiä he ovat käyttäneet.

      Kysy myös kaikki mahdolliset mieleesi tulevat ongelmatilanteet etukäteen siivouspalvelulta. Näihin sisältyy siivoojan poissaolot ja vaihtuminen. Vahinkotapaukset ja suhtautuminen niihin. Pyydä mieluummin kirjallinen sopimus. Asioita tapahtuu vaikka kuinka hyvältä firmalta nettisivujen perusteella vaikuttaisi.

      Varsin ikävä tarina tuo ketjun aloittanut, mutta valitettavasti ei ensimmäinen eikä viimeinen.

      PS. Kirjoitan puolueellista siivousaiheista blogia jos asia kiinnostaa. http://siivouspalvelua.blogspot.com/2012/05/haluatko-todella-kayttaa-elamasi.html

    • siivoojaaaa

      www.Siivous-Sebastian.fi

    • Koettu

      Hei
      Ei ole totta ei kukaan tv tä voi naarmuttaa, olet vain korvauksien hakija ei muuta. Ja näitähän riittää

      • katsopäivämäärää

        Kannattaako näin vanhaan juttuun enää laittaa tuollasta kommenttia??


      • Uskonto

        Nää on just niitä tarinoita joissa haetaan vaan korvauksia, kukaan siivooja ei oikeesti voi naarmuttaa tv tä, älkää uskoko näitä juttuja


      • Anonyymi
        katsopäivämäärää kirjoitti:

        Kannattaako näin vanhaan juttuun enää laittaa tuollasta kommenttia??

        Kannattaa kommentoida ja kertoa kokemuksista. Sevelia levittelee vähän pesuaineita ja seisoo tumput suorana toisessa huoneessa. Varastaa ja valehtelee.


    • Seedit

      Meille juhlasiivoksen teki almansiivospalvelu. Hyvää työtä ja tehkosta, kyllä voin suositella. Pesivät ikkunat, sohvat, keittiön ja koko talon kaikki huoneet 5 h keittö, sauna, parveke, parvekelasit jne..260 m2 Tietävät mitä tekvät ja hyvät välineet, ystävällinen ja hyvä palvelu. Asumme Espoossa, suosituksen sain ystäväni asuu Vantaalla jossa hoitvat myös siivouksen. Jatkossa hoitaa 2 x kk vkosiivousta

      • sitäpaitsikielletty

        Olipa läpinäkyvää mainosta. Heikosti menee, kun pitää tämmösille kuppasille sivuille tulla ilmatteeks mainostamaan.


      • Anonyymi

        Toivottavasti yritykset ei mainosta itseään tälläkin palstalla


    • surku12345

      Meillä surkea firma nimeltä Siivous Safai. Todella huonoa jälkeä ja koppava asenne. En todellakaan suosittele. Rahanhaaskausta.

      • jiggly

        Otin ongelmasta tämän kertakokeiluna. En saa edes heitä kiinni että voisin varata ajan.


      • Anonyymi

        Toimii nykyään nimellä Laatusiivous Jaana. Samat kokemukset. Kiertäkää kaukaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimii nykyään nimellä Laatusiivous Jaana. Samat kokemukset. Kiertäkää kaukaa

        Kannatta kysyä työntekijöiltä kokemusta millaista on olla yrityksen palveluksessa. Ammattiliittoon yhteys ja työsuojeluvaluutettuun. Siitä lähtee. Työntekijät ovat täysin riiston kohteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannatta kysyä työntekijöiltä kokemusta millaista on olla yrityksen palveluksessa. Ammattiliittoon yhteys ja työsuojeluvaluutettuun. Siitä lähtee. Työntekijät ovat täysin riiston kohteita.

        Jep. Just näin. Ajelevat omilla autoilla kusksten likaisia siivousvälineitä omissa autossaan. Peläten saavansa parkkisakon. Polttoaineet maksavat itse. Korvauksia pitää hakea tulostinta myöhemmin yritykseltä. Soittelevat omilla puhelimillaan. Pesevät kotonaan likaisia työvaatteitaan. Listaa voi jatkaa vaikka kuinka ja paljon.


    • Kotisiivooja

      Kotisiivouksessa ollut 20 vuotta, ammattina laitoshuoltaja. Sanoisin, että tärkeintä on AINA sopia mitä haluat siivoojan tekevän, esim. mikron puhdistuksen sisältä (useimmat asiakkaat tekevät sen itse eikä halua kuluttaa siihen maksettua siivousaikaa) eli MITÄ halutaan siivoojan tekevän ennenkuin siivooja saapuu sinne kotiovelle. Se, että jälkeenpäin odotetaan että pestään seiniä tmv. onnistuu toki, JOS siitä sovitaan ennalta. Ongelmaksi joskus tulee aikarajat. Jos asiakas on maksanut esim. 2:sta tunnista ja siivooja yrittää tehdä kykyjensä mukaan kaikki annetut tehtävät ja ei yksinkertaisesti ehdi, tästä syntyy ongelmia. Siivooja ei ole kone joka kerkiää tehdä PUHDASTA jälkeä annetuissa ajoissa vaikka kuinka yrittäisi. Asiakas voi katsoa että kyllä pitäisi keretä. Ammattitaitoinen, koulutettu siivooja tekee työnsä huolellisesti. Onneksi minulla on ollut ihania asiakkaita vuodesta toiseen (olen työntekijä, en yrittäjä) ja olemme selvillä pelisäännöistä, ovat joustavia ja valmiita maksamaan vähän ylikin kun tietää saavansa sitä mitä tilaa eli puhdas, näkyvästi siisti koti :-)

      • Anonyymi

        Aamen!


      • Anonyymi

        Kotisiivooja-nimimerkille:
        Olet Ammattilainen.
        T. Laitoshuoltaja.


    • ullan

      siivousfirma Safai siivosi huonosti en suosittele. Karta kaukaa.

      • Anonyymi

        Siivous Safai toimii nykyään Laatusiivous Jaana nimellä. En myöskään suosittele. Harmi ettei ollut netissä vielä palautteita kun tilasin enkä osannut yhdistää. Muille varoituksena


    • Unelmapuhdasta

      Tilasimme loppusiivouksen Puhdas Unelma Oy:stä. Hyvä asiakaspalvelu, tehokkuus ja ajankäyttö (tuntihinnoittelu) ja etenkin siivousjälki superluokkaa! Suuret suositukset. Siivoaminen onnistui heti seuraavaksi päiväksi Helsingissä. Yhtiö löytyy nettisivun Kotisiivooja.com kautta.

      • Selvämainos

        Taidat olla firman omistaja:D


      • Anonyymi

        Otin muuttosiivouksen 10/2019 tuolta Puhdas Unelma Oy:stä ja olin kyllä tyytyväinen. Siivoja tuli just sovitusti ja teki puhdasta jälkeä. Näillä lienee toimipaikkoja useammallakin paikkakunnalla, minä tilasin Vantaalta.


      • Anonyymi

        On kyllä törkeää mainostamista yrityksen omistajilta. Itsellä kokemus Puhdas Unelma asiakaspalvelusta on se että vastataaan puhelimeen kun huvittaa, ei soiteta takaisin, ja tietämys esimerkiksi hajunpoisto on heillä nolla. Olivat ensin pesulapalvelu ja nyt hypänneet siivouspalveluihin ilman ammattikokemusta.


    • hehhehheh

      Taitaaa tosiaan olla omistaja asialla. Kehuskelu sen makuista.
      Tosiasiassa hyvin työnsä tekevästä firmasta siivousaikaa ei saa seuraavaksi päiväksi.
      Jonotusajat jopa kuukausia uusille asiakkaille.

      Kannattaa siis suhtautua varauksella tuohon unelmaan, vilppi kuultaa kauas.

    • ladyHelsinki

      Siivous Safai oli ihan fiasko, älä koskaan tilaa heitä. Kauhean tylyjä ja jälki surkeaa.

      • Anonyymi

        Samat kokemukset. Kyseinen yritys toimii nykyään nimellä Laatusiivous Jaana. En suosittele


    • Anonyymi

      Tilasin siivouksen äitini kotiin maaliskuussa. Toteutus piti olla nyt toukokuun alussa, ja oli sovittu että vahvistan kevätsiivouksen päivämäärän toukokuun ensimmäisellä viikolla. Yhtiön puhelimet ovat kiinni. Miten mahdollista?. Äkkäsin firman googlehakuun ajatuksena löytää joku toinen numero, mutta yllätykseksi löysin tämmöisen https://hommaforum.org/index.php?topic=127887.0

      ELI TOISINSANOEN uskon että Helsingin Tehosiivous Oy on suljettu koska omistajat vieneet yhtiön rahat Somaliaan. Heidän yrityksen kotisivuilla oleva tilaajavastuuraporttikin on kuralla, ja no jos puhelimet kiinni noin isossa firmassa niin mikä muu voisi olla kuin konkurssi. Jäin ihmettelemään tätä, ja harmaitahiuksia tuottaa nyt etsiä uusi siivousfirma tekemään kevätsiivous äidilleni. Olen ennenkin käyttänyt Tehosiivousta ja ei ole ollut moitittavaa siivouksessa, mutta toki aika hurjaa että suomalaisen firman varat voidaan pumpata Afrikkaan johonkin hämärä bisneksiin.

      • Anonyymi

        Hommaforum?! Sieltähän ne faktat löytyy. :D


    • Anonyymi

      Jos etsitte hyvää siivousfirmaa, suosittelen lämpimästi Kotova Oy. Melko uusi firma, mutta heillä kokeneita siivoojia. Ollaan oltu tyytyväisiä, paras siivousjälki tähän mennessä heiltä :) Ja käyttävät ekologisia puhdistusaineita <3

      • Anonyymi

        En suosittele Kotovaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En suosittele Kotovaa.

        Moi, miksi et suosittele?


    • Anonyymi

      Joo, ja Sevalia saa laittaa samaan koriin.

      Hyvää ja halapaa kun ei ole olemassakaan, jos haluaa hyvän ja halvan, täytyy ostaa molemmat.

      • Anonyymi

        Sevelia siivoojien profiilit on kyllä aika ammattitaitoisesti tehty, mutta niiden toiminta on enemmän häiriökäyttäytymistä. Sanoi olevansa lähihoita - laitossiivooja. Kerto, ettei työt kiinnosta ja laski vaan päiviä, et saa päivärahoja. Siivoukset jätti tekemättä. Sain itse siivota ja huuhtoo sen pesuainejäljet
        Todella tärkeä tyyppi. Epäasiallinen pukeutuminenkin.


    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta lisäänpä minäkin tähän, että yllä olevien lisäksi kehotan pysymään kaukana Fiksu siivouspalvelusta. Siistijät tulivat melkein 30 min myöhässä ja ilmeisesti aika loppui kesken, niin jälki oli sen mukaista. Kaappien puhdistus oli tehty hutiloiden ja esimerkiksi vessa oli jätetty pesemättä. Asiakaspalvelu yritti vierittää syytä asiakkaan niskoille. Kuulin samanlaisia kokemuksia myös naapurilta.

      • Anonyymi

        kaiken lisäksi tähän Fiksu siivouspalveluun liittyy väitteitä että oisivat varastaneet tavaroita siivouksen aikana. Asiasta reklamoitaessa irtisanoivat välittömästi sopimuksen ilman sen kummempia selityksiä. milläs todistat että ovat varastaneet ilman videomateriaalia...?


    • Anonyymi

      Moikka ! Onko kenelläkään kokemuksia tästä huolestuttavan edullisesta Tmi Mikael nimisestä kotisiivouspalvelusta ?. 30€ /h on aika halpa hinta muihin verrattuna, mutta onkohan asiat kunnossa ja maksavatko työntekijöille asianmukaista palkkaa?. Onko esimerkiksi toiminnan vakuutuksia jos sattuu vahinko asiakaskohteessa?.

      Kuulisin mielelläänkommentteja ennen kuin alan heille tarjouspyyntöä lähettämään.

      https://www.mikel.fi/Palvelut/

      • Anonyymi

        Hei, tein virheen ja tilasin siivouksen Tmi Mikeliltä. Työstä, missä muiden siivousfirmojen (ja aiemman kokemukseni mukaan siivousfirmoista) olisi pitänyt mennä korkeintaan 7-9 tuntia, he laskuttivat yli 20 tuntia. Suullisesti olimme sopineet ajasta, mikä ylittyi puolella...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, tein virheen ja tilasin siivouksen Tmi Mikeliltä. Työstä, missä muiden siivousfirmojen (ja aiemman kokemukseni mukaan siivousfirmoista) olisi pitänyt mennä korkeintaan 7-9 tuntia, he laskuttivat yli 20 tuntia. Suullisesti olimme sopineet ajasta, mikä ylittyi puolella...

        Omat siivousvälineet, kaksi ulkomaalaista naista. Tulivat bussilla, sovittuun aikaan, tekivät asuntomme loppusiivouksen niin hyvin, että joka paikka kiilsi. Aikaa meni noin neljä tuntia.

        Uusi vuokralaisemme meni viemään tavaroita ja meinasi kuulemma tarkkana ihmisenä myös hieman siivoilla ennen kuin omaa muuttokuormaa tuo paikalle.

        Soitti minulle , että mitä ihmettä te olette tehneet kun joka paikka kiiltää, ikkunat on pesty, kaikki tuoksuu raikkaalta. Työntekijät pieniä, tummia, ystävällisiä ihmisiä, joita näkee ainakin Laajasalon/Lauttasaaren alueella, tekemässä kotisiivouksia.


      • Anonyymi

        Ensin vinkutaan liian halpaa hintaa ja sit vinkutaan liian kallista hintaa!!!!! Koittakaa ny hemmetti päättä!!! Ja toisekseen vakuutusta ei kannata käyttää alle omavastuu osuutta ja toisekseen vakuutus ei korvaa aina TYÖNKOHDETTA!!!!! Just sinunlaisille henkilöille ketkä kysyvät aina ensimmäisenä vakuutusta niin heille ei ole aikoja saatavilla ja pyydän soittamaan johonkin toiseen firmaan


    • Anonyymi

      Ovatko nämä ulkomaalaiset työntekijät ns. halpatyövoimaa? Jos, niin eikö kaikessa edullisessa päde sama sääntö? Jos ostat kaupasta halpatuotteen, todennäköisesti laatukin on silloin vähän halvempaa. Edullista laatutuotetta on aika vähän olemassa.

      Sääliksi käy näitä ulkomaisia työntekijöitä välillä. Kuka suomalaisista ikinä alipalkattuna tekisi yhtään mitään?

      Mutta koska olen itsekin tehnyt töitä sellaisessa työryhmässä, jossa on ns. halpatyövoiman maasta työntekijöitä, niin tiedän, että on myös kulttuurieroja olemassa siinä, mikä on heidän silmissään hyvää jälkeä. Ja sitten on vielä kielimuuri, joka aiheuttaa ongelmia.

      • Anonyymi

        "Ovatko nämä ulkomaalaiset työntekijät ns. halpatyövoimaa?"
        Asiallisessa firmassa heille maksetaan samaa palkkaa kuin kotimaisillekin siivoojille.

        Miksikö sitten ulkomaalaisia? Siitä yksinkertaisesta syystä, että suomalaiset siivoojat ovat kuolleet sukupuuttoon. Näin vallankin pk-seudulla ja muissakin isommissa kaupungeissa.
        Kotimaista siivoojaa et yksinkertaisesti enää löydä ja näin oli jo 15 v sitten.

        T: Ex siivousalan yrittäjä.

        Ps. Kun lukee näitä kotisiivousjuttuja, niin muistuu hyvin mieleen miksi aikoinaan lopetimme kotisiivoukset kokonaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ovatko nämä ulkomaalaiset työntekijät ns. halpatyövoimaa?"
        Asiallisessa firmassa heille maksetaan samaa palkkaa kuin kotimaisillekin siivoojille.

        Miksikö sitten ulkomaalaisia? Siitä yksinkertaisesta syystä, että suomalaiset siivoojat ovat kuolleet sukupuuttoon. Näin vallankin pk-seudulla ja muissakin isommissa kaupungeissa.
        Kotimaista siivoojaa et yksinkertaisesti enää löydä ja näin oli jo 15 v sitten.

        T: Ex siivousalan yrittäjä.

        Ps. Kun lukee näitä kotisiivousjuttuja, niin muistuu hyvin mieleen miksi aikoinaan lopetimme kotisiivoukset kokonaan.

        ei ainaskaan t urun flow s.


    • Anonyymi

      Älä koskaan tilaa siivousta ilman, että saat sitovan hinta-arvion KOKO LOPPUSUMMASTA ja muista, että sen saa ylittää jopa 15%. Älä tyydy siihen, että saat joukon erillisiä hintoja tyyliin 2 tuntia tätä ja 10 tuntia tota ja sitten vielä lisätaksoina sitä ja tätä. Ja muista, että monet siivousfirmat kertovat, että saat kotitalousvähennyksen mutta jättävät sanomatta, että sitä ei läheskään aina saa.
      Lisäksi seniorit voivat saada siivouksen ilman ALV-maksua, mikä on heti valtava etu mutta siitä eivät firmat kerro.
      Lisäksi pysy kaukana firmasta nimeltä Seran Puhtautta ja Palvelua: kivojen puheiden alla on halu laskuttaa maksimaalisesti kyseenalaisesta palvelusta.

    • Anonyymi

      Meillä erittäin huono asiakaskokemus kotisiivousyrityksestä Siivoustaikurit (omistaja Ahmed Dana Abdullah). Sekä asiakaspalvelun että siivouksen laatu ja taso ovat olemattomia. Tilasimme neljän tunnin kotisiivouksen Offerillan kautta. Tiedetään, halvalla ei voi saada hyvää, mutta kaikki aiemmat kokemukset Offerillan tarjoamista palveluista ovat olleet ainoastaan hyviä.

      Yrityksen siivooja, ilmeisesti itse omistaja, huonosti suomea puhuva mies, työskenteli ainoastaan kolmen tunnin ajan, vaikka olimme ostaneet neljän tunnin siivouksen. Mieheni oli kotona todistamassa, että siivooja lähti tunnin etuajassa. Mieheni myös näki, miten siivooja ”pyyhki pölyjä” sateenkaaren värisellä pölyhuiskallaan. Oli siivooja kuitenkin lattiat imuroinut ja keittiön sekä vessan tasot pyyhkinyt, toki näihin itseltäni kuluu maksimissaan tunti, joten en ymmärrä miten siivooja oli saanut kulumaan edes tuon kolme tuntia. Siivoamatta olivat mm jääneet lattialistat, keittiön kaappien ovet, asunnon ovet sekä monet tasot olivat yhä pölyisiä.

      Yrityksen sivuilla mainitaan, että siivous räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Ajanvarausta tehdessämme painotimmekin kirjallisesti, että kylpyhuoneen lattia- ja seinälaatat sekä saumat tulisi puhdistaa perusteellisesti. Koska ajanvaraus vahvistettiin, eikä lisäohjeistusta esimerkiksi tarvittavista pesuaineista tai välineiden lisämaksusta tullut, oletimme tämän pesun sisältyvän neljän tunnin pitkään siivoukseen. Toisin kävi.

      Siivooja siis lähti työskenneltyään liian lyhyen työvuoron. Tekosyynä hänellä oli se, ettei ollut päässyt toiseen makuuhuoneeseen, koska mieheni oli siellä. Mieheni oli hyvinkin tietoinen siivojan läsnäolosta, ja oli sanonut siirtyvänsä toiseen huoneeseen kun siivooja ilmoittaa tulostaan. Koska siivooja oli kuulemma koputtanut, eikä mies ollut avannut ovea, oli siivooja poistunut asunnosta. Kuten yllä mainittu, siivottavaa oli yhä paljon muuallakin asunnossa, joten tekosyyksi ei riitä se ettei ovea avattu.

      Siivoustaikureiden asiakaspalvelu on myös kokemukseni perusteella tökeröä. He jättävät vastaamatta sähköposteihin, puhelimessa asiakaspalvelija lupaa omistajan palaavan minulle ja miehelleni soittamalla asiaan, mutta yhtäkään puhelua ei kuulunut. Sen sijaan omistaja lähettää minulle lauantai-iltana tekstiviestitse kysymyksen ”Hei . mitä asia siivous siellä???”. Selitän asiani ja viittaan sähköposteihin, parin viestin jälkeen hiljaisuus taas jatkuu.

      Vein asian eteenpäin Offerillalle, ja tarvittaessa myös kuluttajalautakuntaan. Korvaukseksi vaadin uutta perusteellista siivousta, tai rahoja takaisin. Siivoustaikurit ei ole vielä kertaakaan pahoitellut virheitään saati tarjoutunut korvaamaan asiaa mitenkään. Ainiin, ja poistivatpa myös huonon palautteen Facebookista ja estivät tilini 👍🏻

      Pysykää kaukana tästä firmasta! Harmittaa, että monien muidenkin kotisiivousyritysten maine kärsii tällaisten toopejen vuoksi, vaikka joukossa varmasti on paljon hyviäkin firmoja. ☹️

      • Anonyymi

        Onko Teidän koti minkäkokoinen?


    • Nyt riitti siivouspalveluiden tilaaminen, siivoan itse. Tilasin ikkunan pesun R&D Siivoupalveluilta tyhjillään olevaan asuntoon johon tulossa vuokralaiset. Sovimme päivän ja menin paikalle aamulla sovittuun aikaan, ketään ei tullut. Kun vihdoin sain puhelinyhteyden yritykseen sanottiin että olivat sotkeneet päivän ja oikea aika olisi kahden päivän kuluttua. Järjestin menoni niin että pääsin paikalle taas kahden päivän päästä. KETÄÄN EI EDELLEENKÄÄN TULLUT EIKÄ PUHELIMEEN EIKÄ VIESTEIHINI VASTATTU. TÖRKEÄÄ KÄYTÖSTÄ, VAROKAA KO. FIRMAA!

    • Anonyymi

      Tilasin kotisiivouksen valtakunnallisesta firmasta. Hinta yli 50e tunti. Kuvittelin saavani sillä hinnalla ammattilaisen kotiini. Muutaman kerran jaksoin pettyä mutta lopulta lopetin kun homma ei edistynyt. Kotini on perussiisti -siivoilen joka päivä. Toivoin että ammattilainen tulee tehokkailla aineillaan puhdistamaan. Esim. piti pyyhkiä vessan seinälaatat-ei oltu pyyhitty. Vessan lattia oli pyyhitty vain keskeltä- ei pytyn vierestä eikä kaapin alta. Eteisen lattia oli imuroitu, mutta kenkätelineen kenkiä ei ollut järjestetty. Ruokapöydän tuolit olivat vinksin vonkin imuroinnin jäljiltä. Matot vinossa. Vessanpytty harjaamatta, roskiskaappi pyyhkimättä. Vessan peilissä oli hammastahnaa. Minusta laadukkaan kotisiivouksen jälki on jämpti ja tuoksu raikas.

      • Anonyymi

        Etsin juuri nyt Porvooseen siivoojaa oletko siis töissä?


    • Anonyymi

      Kun itse menen siivoamaan asiakkaan kotia, minulle on kerrottu mitä tehdään asiakkaan toiveesta. Se on lähtökohta. Mutta joskus joutuu tekemään enemmän, se on ihan selvä, jos siistiä ja puhdasta halutaan. Onneksi asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä työhöni vaikka menisikin tunti enemmän kuin sovittu.
      Siivous ammatti on kutsumus ammatti.

      • Anonyymi

        -Ja olen ollut yhteydessä asiakkaaseen työni aikana informoiden että "tekisin vielä tämän" ja ovat suostuneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -Ja olen ollut yhteydessä asiakkaaseen työni aikana informoiden että "tekisin vielä tämän" ja ovat suostuneet.

        Lisäisin vielä, että ylläpito siivous ja perus siivous ovat eri asia.
        Ylläpito siivous on kevyempää siivousta, perus siivous taas mekaanista eli esim. harjan kanssa harjataan pinnalta lika pois. Se tottakai kestää enemmän kuin joku pyyhkiminen niinkuin ylläpito siivouksessa.
        Mutta kyllä mielestäni puhdasta tulee kun käytetään sitä mekaniikkaa ja oikeita aineita oikein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäisin vielä, että ylläpito siivous ja perus siivous ovat eri asia.
        Ylläpito siivous on kevyempää siivousta, perus siivous taas mekaanista eli esim. harjan kanssa harjataan pinnalta lika pois. Se tottakai kestää enemmän kuin joku pyyhkiminen niinkuin ylläpito siivouksessa.
        Mutta kyllä mielestäni puhdasta tulee kun käytetään sitä mekaniikkaa ja oikeita aineita oikein.

        P.s. Monesti asunnon omistaja ollut myöskin paikalla kun olen siivousta tehnyt. Sen ei pidä haitata työtä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        P.s. Monesti asunnon omistaja ollut myöskin paikalla kun olen siivousta tehnyt. Sen ei pidä haitata työtä.

        Ja vielä yksi tärkeä asia.
        Sotaveteraanit ja Lotat saavat ilmaisen siivouksen Sotaveteraanien Veljesliiton toimesta. Kaikki eivät tätä tiedä.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe