Sosiaalisten tilanteiden jälkeinen rauhattomuus ja ahdistus

Veijjj0

Sosiaalisissa tilanteissa tuntuu että muutun heikoksi ja hävitän itseni, jälkikäteen vaikka tuntuukin että sosiaalinen tilanne meni nappiin tunnen itseni hyvin rauhattomaksi. En pysty olemaan paikoillani, tuntuu kuin jokin yrittäisi hypätä ulos kehostani. Sellainen oikein ikävä olo mikä vie keskittymisen kokonaan pois. Tämä vaikuttaa siinä määrin elämääni että välttelen ihmisiä aina kun mahdollista. Jopa hyvien ystävieni seurassa tuntuu samalta. Yleensä lievitän näitä oloja päihteillä. Olen huomannut että silloin voin hyvin kun en ole ihmisten kanssa tekemisissä. Aina kun joudun sosiaalisiin tilanteisiin ne tuottaa elämääni vain ongelmia, alan turruttamaan iseäni päihteillä.

Olen muutaman kerran käynyt lääkärin luona, mutta joka kerta alankin vähättelemään ongelmiani vaikka ennen vastaanottohuoneen ovesta sisään astumista tiedän tarkalleen mitä haluan sanoa.

3

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hipsuhillevi

      Mitä jos kirjoittaisit paperille sen, mitä haluat lääkärille sanoa, ja näyttäisit sitten sen hänelle. Sitten tulisi kerrottua juuri se, minkä tarkoitit.
      Ehdottaisin sinulle myös lemmikin hankkimista, jos ei sinulla jo ole.Eläimestä on tietysti huolehdittava, ja siksi pitääkin ensin miettiä, pystyykö / jaksaako siitä huolehtia.Mutta lemmikistä on paljon iloa ja seuraa.Lemmikeillä on terapeuttisia ja rauhoittavia vaikutuksia.
      http://www.savonsanomat.fi/vapaalla/lemmikit/koirat/eläin-on-luotettava-terapeutti/619440

    • ooofffhgg

      Mulla tulee aina samankaltanen fiilis jos puhun tuntemattomien kanssa. Viimeksi lähdin n. 5km lenkille kun alkoi ahdistaa liikaa, eikä pystynyt keskittymään..

    • rohkeutta.hakea.apua

      Jospa nyt kertoisit lääkärille saman minkä kirjoitit tähän niin saisit varmasti apua. Tai pyydä päästä psykologin juttusille, heille voi olla helpompi kertoa arkoja asioita, koska he ovat enemmän orientoituneita näihin ongelmatilanteisiin kuin tavalliset yleislääkärit. Jos laittaisit ongelmasi paperille ja tyrkkäisit sen psykologin käteen sanoen että näistä asioista on vaikea puhua ja siksi kirjoitit sen siihen ylös niin tällöin asiasi menisi eteenpäin. Jos mitenkään pystyt lopettamaan päihteet ja tiedät varmaan itsekin, että päihteet eivät ole hyvä ratkaisu tähän. Ne voivat jopa pahentaa tilannetta pitkällä tähtäimellä. Apua on saatavilla, jos vain rohkenet sitä hakea. Moni on samanlaisessa tilanteessa kuin sinä ja saanut helpotusta sosiaalisten tilanteiden pelkoon. Yksi asia mikä itselläni on auttanut on liikunnan harrastaminen ja rentoutumaan opetteleminen (ilman päihteitä). Liikunta lisää aivoissa ja kehossa hyvänolon tunteita ja sen jälkeen keho on rentoutuneempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe