kevät ja kyykäärmeet.

tatjaaaana

kohta on taas kesä ja käärmeet pukkaa esiin.
olen kaksi vuotta asunut vuokralla omakotitalossa joka on rakennettu 1900 luvun alussa. ekana kesänä pihapiirissä majaili hirveästi siilejä. mikä oli kiva juttu. mutta tokana kesänä siilejä ei näkynyt. mutta eräs aamupäivä menin ulos tupakille ja join samalla teetä. istuin ulko-oven edessä pienellä "terassilla" meillä on siis noin metrin korkeudella maasta kivirappuset sisälle ja siinä pieni istumatila. siinä sitten olin ihan ajatuksissani ja satuin vilaisemaan maahan. ihan minun crokseissa kiinni oli pieni kyykäärme. siitä pomppasin sitten puoltoista metriä ilmaan ja karkuun käärmettä. jos ulko-ovi olisi ollut auki. käärme olisi tullut sisälle.
olin monta tuntia shokissa. pelkään niitä hirveästi ja loppukesän kuljin pihalla kumisaappaissa. koska sieltä täältä kuului käärmeen suhinaa.

nyt pelkään että ne tulee taas. pelkään että talomme alla saattaa olla pesä.
pihapiirissä on myös kaksi vanhaa käyttämätöntä maakellaria missä niiden olisi hyvä majailla.
talon alle on mahdoton ihmisen päästä tuhoamaan mahdollista pesää.
mutta onko olemassa jotain myrkkyä jota voisi talon alle sumuttaa?

ihan talon vieressä menee myös junarata missä menee raskaita tavarajunia joten luulisi että käärmeet lähtee töminää karkuun koska kun juna menee ohi koko talo tärisee.

jostain luin myös että muurahaiset olis hyviä. miten pystyn murkkupesän siirtään pihaan?

noi siilit tais olla hyviä mutta miten saan siilit taas pihaan? ne kun on kuitenkin rauhotettuja.

minulla on myös kissa ja juuri kävelemään opetellut lapsi ja ensikuussa on tulossa koira. pelkään kesää niidenkin puolesta.

joten kaikki mahdolliset neuvot vastaan.

joo enkä aijo sopeutua niiden kanssa elämään ja jokaisen paholaisen aijon tappaa jos vain uskallan. :D:D

56

4916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nmkj7789

      istu sisällä koko kesä

    • kärme hengiltä

      Ei ne käärmeet mistään junien tärinästä mitään välitä. Ja murkut sama juttu, ei ole niistä apua. Paras apu on oma apu, joka realisoituu rautalapion muodossa. Lapio vain ovanpieleen ja sillä survoo luikerolta pään poikki. Tarpeeksi kun jaksaa tappaa niin kyllähän hiljenee.
      Auttaa kun heti keväällä lumien lähdettyä, kiertelee talon ympäristöä lapion kanssa . Kärmet kun tulee aurinko paikkoihin aamupäivällä lämmittelemään, siitä ne on helppo survoa hengiltä.

      • no just

        Jaa, eikös se kyy olekaan rauhoitettu ? Nurmikon leikkuu auttaa asiaan.


      • Eedenistä itään

        Kyyt kuuluvat luontoon. Joinakin vuosina olen nähnyt tontillani montakin. Yksi oli kuistinkivellä. "Hyvä talonvahti" sanoi veli. Pitää vain katsoa tarkasti ettei astu päälle.


      • ansaan
        no just kirjoitti:

        Jaa, eikös se kyy olekaan rauhoitettu ? Nurmikon leikkuu auttaa asiaan.

        virittele rotanloukkuja pitkin pihan reunuksia.ja kiinitä ne johonkin myös.


    • ei niille..

      kai kovin paljon konsteja ole.Nurmikko lyhyeksi ja kaikki piilopaikat avoimiksi rakennuksen alle väylät tukkoon.

    • syövät...

      hiiriä joten niiden myrkytys auttaa välillisesti

    • Matoja siilille

      Siilistä ei ole mitään hyötyä kyiden suhteen. Siili liikkuu öisin ja kyy päivisin.

    • Åå

      Jos löydät sopivan paikan muurahaispesälle, jostain takapihalta, yritä toki siirtää pieni määrä pesää. Edellyttää myös havupuita pihaan.
      Asuin ennen omakotitalossa, lähellä oli räjäytystyömaa, kyllä kyyt kaikkosivat. Eivät kaupunkilaiset tunnu mitään tietävän.
      Huomio paikat joissa lämpö viihtyy, siellä kyytkin, joten älä anna säilyttää isoja rengaskasoja pihassa. Samoin kivikasat keräävät lämpöä.
      Älä anna lasten kuljeskella ilman kenkiä.

    • lapiota vain

      Ja minkähän takia pitäisi vielä murkkuja hommata pihaan riesaksi, tulevat vielä sisään mökkiin.
      Kyiden kanssa niistä ei ole mitään apua, on aivan höpö juttuja, että muurahaiset pitään kyyn poissa. Jos tapat kyyn, niin toki muurahaiset sitä alkaa pilkkoa, mutta elävälle kyylle murkut ei mitään tee, eikä edes mitään mahda, eikä ne siitä mitään edes välitä.
      Nämä muurahaisjutut ovat iän ikuinen "maalaislegenda" täyttä puppua vain.

      Ylenpänä mainittu lapio, on se varmin konsti vähentää kyitä.

      • Samaa mieltä. Jos kyyn luontaiset viholliset puuttuvat, eli siilit, niin kyllä niitä on vaikeaa hävittää. Nurmikko lyhyeksi, puu, rengas ja muut tavarakasat pois pihamaalta. Eipä niitä tahdo hävittää kuin metsäpalo.


      • rauha maassa

        Lankun pätkä hyvä kans, sillä osuu paremmin.


      • Vanhakonsti

        Ei kusiaispesät karkoita käärmeitä, satua se on. Meilläpäin on kusiaisilla pesiä paikoin vieri vieressä ja käärmekallio lähellä. Kalliolla alkaa elämä heti pälvien ilmestyttyä ja sieltä kyyt leviää ympäristöön. Keinona ainoastaan vähentää niitä on tuo lapiolla tappaminen sinne kalliolle heti keväällä, kun niitä on läjäpäissä siellä lämmittelemässä ja kuhisemassa aurinkoisina päivinä.


    • kyytärrrrrr

      Oletko varma,että kyiden pesä on talon alla?
      Kyyt kuitenkin mieluiten pesivät mm kivikasojen alla. Ja paikoissa,joissa on tod paljon koloja tulla ulos.

      Itse en tekisi juuri muuta kuin liikuisin ehkä tömistelevämmin ja opettaisin lapsenikin niin tekemään.Ajaisin nurmikon pihalla lyhyeksi,koska kyyt pitävät piiloista. En kasvattaisi isoja pensaikkoja pihalle.

      Ei kyistä kannata tehdä numeroa,sillä kyy on todella huono iskemään. Viisas kun on,säästää myrkkynsä mieluummin saaliseläimilleen.
      Kyy ei ole kovinkaan agressiivinen,vaan iskee vain äärimäisessä hädässä,eli jos suunnilleen olet astumassa sen päälle.
      Tätä todistaa jo tapaamisesikin terassilla: Jos kyy olisi agressiivinen,olisi se purrut sinua istuessasi siinä.

      Koita ottaa järki käteen ja mieti,miten voit välttää kohtaamiset,ilman hysteriaa.

      Kyystä on myös hyötyä: Tontillasi eivät hiiret ja myyrät juhli.

    • niittaa ja paista

      Kyystä ei ole hyötyä hiirien ja myyrien pyydystäjänä. Hiiret ja myyrät juhlii kyistä välittämättä. Kyy syö yhden hiiren viikossa, joten se ei hiirille ole suurikaan uhka.

      Pistä liskuja ja hiiribaareja, jos saat hiiret ja myyrät vähemmälle, niin kyyt eivät aivan jliiku niin paljon talon vieressä.
      Lapio aina valmiina oven vieressä on hyvä, koska saat jonkun kyyn aina nilkattua pois luikeroimasta.

      Minä en kyiden takia jättäisi puutarhaa , pensasta ja kukkapenkkiä vaan pihalle jos tykkää.

    • junarata...

      tekee tilanteen huonommaksi.Tottuvat töminään niin eivät väistä askelta.Niitä voi myös pyydystää muoviämpäriin ja viedä 5-6 km päähän niin eivät tule takaisn

    • kaikenlaista kuuleek

      Miksi nähdä vaivaa luikeroiden kuskaamisesta, kun ne saa lapiolla hengiltä, ei tarvitse lähteä viemään omia ongelmia muiden riesaksi.

    • plogsdahl

      eläimiä vaan taloon ja pidät niitä myös siinä pihalla niin kyllä käärmeet lähtee. oon pari kertaa muuttanut ok-talosta toiseen ja elukat mukana... eka kesänä saattaa käärmeitä näkyä, mut sit ne on aina häippässy...
      ja kannattaa muistaa et ei ne käärmeet tee mitään ennenku niille tekee jotain

    • et silleesti

      Google auttaa, jos sitä osaa käyttää
      "Tömistely pelottaa kyyt tehokkaasti pakoon, sillä vaikka ne ovat kuuroja, ne aistivat maan värähtelyn kaukaakin ja pelkäävät sitä. Pitkävartiset saappaat taas suojaavat puremilta, koska käärme ei yllä puremaan kovinkaan korkealle. Käärme suosii suojaisia paikkoja ja pyrkii pääosin välttämään aukeaa, joten pihapiirissä kyiden poissa pitäminen onnistuu parhaiten pitämällä nurmikko lyhyeksi leikattuna ja poistamalla pihalta mättäiköt, pensaikot, risu- ja romukasat ja muut maan tasalla olevat paikat joihin käärme voi piiloutua. Toinen, mikä kyitä saattaa houkutella on ravinto. Roskat tulisi laittaa sellaisiin astioihin ja lintujen ruokinta suunnitella niin, etteivät ne houkuttele paikalle kyyn ruokaa, jyrsijöitä.

      Käärmeiden vaistomainen suojautumismekanismi on pysähtyminen liikkumattomaksi, joten tiheässä maastossa kyyn usein huomaa vasta ollessaan sen kohdalla. Kyy syö vain pienikokoisia eläimiä, eikä hyökkää vapaaehtoisesti uhkana pitämiänsä suuria eläimiä tai ihmistä kohti. Lähietäisyydellä käärme saattaa puolustautua puremalla, yleensä vasta äänekkään varoitussihinän jälkeen. Kyyn purema voi välttää astumalla rauhallisesti pari askelta taaksepäin. Liian nopea liike voi säikäyttää käärmeen puremaan.

      Kyyn puremisetäisyys on vain puolisen metriä ja käärmettä voikin ohjailla pitkällä kepillä kauemmaksi, tai sen voi ohjata kannelliseen astiaan ja siirtää parin kilometrin päähän. Kyy ei yleensä etsi tietään takaisin samalle alueelle. Sopiva elinympäristö voi kuitenkin houkutella poistettujen kyiden tilalle pian uusia yksilöitä. Jos kyistä halutaan päästä lopullisesti eroon, on piha muutettava sellaiseksi, ettei se ole käärmeille mieluinen."

    • Keväällä usein näkyy enemmän kun vaeltavat talvipesiltään Nurtsi vain lyhyeksi ja sun muut koloset umpeen ei niistä sillai ole tosiaankaan huolta

    • Käärmeet vihaa soraa

      Hei
      Käärmeet ovat oma osansa maalla elämistä mutta muutamia keinoja on pitää ne loitolla.
      Ne vihaavat soraa mutta ne tykkäävät luikerrella talonjen seinustoilla ja kivillä joilla on kuumaa ja hyvä ottaa aurinkoa.
      Ne ei hirveen hyvin viihdy missään talojen alla mutta kivikoissa ja henikoissa joissa on kuumaa ja ovat suojassa.
      Nehän vihaavat ihmisten ääniä ja liikkeitä.
      Ota mullat pois talosi edustalta ja laita karkeeta soraa tilalle.
      Kumisaappaat on sitten se pari jota sun on käyettävä siellä kun asut.

      Mukavaa

    • Ajattele positiivisesti Kesävieraat pysyvät loitommalla kun mainitset käärmeitä olevan tontilla

    • Tappaa enimmät pois vaikka lapion kera, kuten ehdotettu jo. Sit pitäis pikku jyrsijät hävittää tontilta.Sekin tullu jo jollakin kerrottua. Sapuskan perässähän ne matelee...

    • dtfsdrct
    • oona96

      tapa yksi kyy ja polta se kepin päässä. sirottele tuhka ja kyyn puoliks palanyt nahka tontille. Ei tuu kyyt pihaan enää.

      • sieltätäältä

        Kokeilin tätä perinnetietoa; kyyvainaja metalliämpäriin saunan uunista haettujen
        palavien hiilien päälle keskelle pihaa. Haju oli kyllä hirvee palamisen aikana, mutta eipä näkynyt luikertelioita tuhkan sirottelun jälkeen viiteen vuoteen, sitten toimenpitde uusittiin.


      • on kokemusta..

        Krilli tikulla niskasta ankkuriin nurmeen ja lamppuöljyä persiille ja tuleen.
        ELÄVÄNÄ ei oo kymmeneen vuoteen kyitä näkyny pihassa!
        Myyrille on omat konstit!!!!


      • armoa eläimille
        on kokemusta.. kirjoitti:

        Krilli tikulla niskasta ankkuriin nurmeen ja lamppuöljyä persiille ja tuleen.
        ELÄVÄNÄ ei oo kymmeneen vuoteen kyitä näkyny pihassa!
        Myyrille on omat konstit!!!!

        Tämmöinen on kyllä eläinrääkkäystä. Joten silleen.


    • Suola mullekin tuli mieleen. Lehtikasoissa on lämmintä > poista ne.

      Sama ongelma meilläkin mökillä. Menin pengertämään pihaa ja jätin reunoille kivikasoja, joissa on hyvä pesiä. Peitän tulevina kesinä kivenkolot savella ja pidän nurmikon lyhyenä.

      Kymmenen vuotta sitten tontilla ei ollut käärmeitä ollenkaan, nyt niitä näkee useamman kerran kesässä.

      Muistathan että rantakäärme on vaaraton. Sen erottaa kyykäärmeestä siitä että rantakäärmeellä on keltaiset laikut "korvien" kohdalla. Mustan kyyn sahalaitakuviota on vaikea erottaa - keltaisista laikuista tai niiden puuttumisesta erottaa rantakäärmeen ja kyykäärmeen.

      Näin viime kesänä ensimmäistä kertaa käärmeen uivan. Sutjakkaasti meni.

    • Mustakyy

      Hötsyn tötsy, työhän vasta käärmeen metsästäjii. Kyy lähtee tervalla ja taas tulee maidolla. Tervaa vaan kivien päälle niin jopa lähtee... jos haluut kyyn elävältä tilkka maitoa pulloon ja kohta on kyy pullossa.

    • Käärmess

      Kun olin pieni niin mummo kantoi aina tuhkat saunanpesästä kivikkoisen ojan varteen ja sanoi että se kuulemma pitää käärmeet poissa. En tiedä onko jutussa oikeesti mitään perää mutta ainahan voi kokeilla....

    • masksf

      sirottele koko tontti täyteen kalkkia heti kun on lumet sulaneet, toimii varmasti.

    • Kyytohtori

      Kyllä nyt olen melko varma että talon alla on hyvinkin jopa satojen kyiden talvehtimispaikka. Kyyt tulevat todellakin helposti luikerrellen ovista ja pienistäkin raoista taloon sisälle. Myrkky on juuri kaikkein vaarallisinta noilla poikasilla koska eivät osaa sitä purressaan ns rajoittaa vaan ampuvat myrkkypussit tyhjäksi puraisussa. Hävitä kaikki näkemäsi kyyt tontilta ja sen lähistöltä, älä pelkää vaan toimi tehokkaasti ja käytä lapiota tai muuta pitkävartista lyöntiasetta. Kyitä on talossasi varmasti jo ollutkin mutta et ole niitä huomannut koska ovat arkoja. Kyykäärmeet ovat todella vastenmielisiä otuksia ja itse tapan kaikki tielleni tulleet otukset.

    • Hyötyeläin

      Olisin hyvin tyytyväinen, jos pihassani olisi joku kyykäärme, sillä meillä on todllinen riesa myyristä. Etelessä asuessa pihassa näki kyitä päivittäin, mutta ne eivät koskaan pistäneet. Kyykin oppii tunnistamaan reviirillään asuvat ihmiset, eivätkä pelkää heitä, joten eivät myöskään koe ihmisiä uhkaksi joilta pitäisi puolustautua pistämällä.

      Kyykäärme ei viihdy pihassa jossa on muurahaisia ja matalaksi leikattu nurmikko, joten voit koittaa niitä konsteja. Kaikista paras olisi kuitenkin sopeutua käärmeisiin, sillä ne eivät uhkaa, jos ihmiset itse ovat niille suopeita. On aivan turhaa pelätä käärmeitä, vaan kannattaa suhtautua niihin lempeästi. Käärmeistä on ihmiselle paljon enempi hyötyä ja haitat ovat vain ihmisen omaa mielikuvitusta ja älytöntä pelkoa niitä kohtaan.

      • myyrät veks

        Myyrät on helppo hävittää, osta puolenkymmentä rotanloukkua, sellaista peltistä perinteistä ja niitä myyrien kulkupaikoille, hautaa raadot lapionpiston raosta maahan.


    • luontoliito

      Kolme vaihtoehtoa:

      -kivääri
      -haulikko
      -kivi

      • aseeton

        Kas kun ei tykillä.


    • vinkkimies

      meijän mökilläkiin kyyt riesana. 2 vinkkiä:
      rautalapiolla pää poikka
      haulikolla ampua elukka paskaksi

      itse suosin vaihtoehtoa 2. ei vaadi juuri voimaakaan. aseenkantolupa kylläkin olisi hyvä olla, poliisit ei tykkää luvattomista aseista =)

    • lapiolumoaja

      Enpä ainaskaan muurahaispesää siirtäisi vanhan talon lähelle, enkä uudenkaan,,,,
      pesivät talon rakenteisiin ja syövät jauhoksi koko höskän, viime kesänä toimi
      hyvin tuo lapiokonsti..

    • Kyystä pitääs maksaa tapporaha niinku ennen monista elukoosta esim. haukoista. Jos tapporaha esim. 2e pääsis parempihi tiänestiihi ku marjamettäs...niin ja nua kaks asiaa vois yhyristää...

      • mieti sitä

        Minun mielestä sellaisista ihmisistä pitäisi saada tapporahat jotka haluavat kaikki eläimet tappaa.


    • vanha kansa kertoo

      vanha kansa sanoo et käärme ku tulee nii se pitäs saaha hengiltä ja polttaa talon pihassa kyyt aistii usiamman km:än päästä et on kolleega saanu tuomiosa nii pysyy monta vuotta kyyt pois. itel on pelannu.==)

    • Nyt naurattaa.

      Täällä on ehdotettu muurahaisia, suolaa, kalkkia, myrkkyjä, polttamista elävältä yms. Hei herätkää hyvät ihmiset! Tässä muutama varma 100% luotettava tapa mitä itse kokeillut ja seurannut sivusta:

      1. Muurahaiset: Toisin kuin jotkut täällä väittävät niin muurahaiset tehoavat. Itse olen todistanut kyseistä näkymää useasti missä muurahaiset hyökkäävät joukkona elävän kyyn kimppuun. Kyllä siinä oli näky kun käärme koitti niitä saada irti, mutta eipä se paljoa auttanut. Tulos oli, että mokoma pääty murkkujen ateriaksi.

      2. Lapio/Kirves/Halko/Keppi: Tämä on yksi tapa, mutta ei aivan täysin turvallinen jos tavara ei ole riittävän pitkä ja lyöt harhaan. Tarpeeksi pitkällä on mahdollista tappaa kyy, mutta pitkällä kepillä voit myös kantaa tai töniä kyyn pois ELÄVÄNÄ tontiltasi. Ei se takaisin tule.

      3. Suola: Suola ei toimi muuten kuin ruohon tappajana. Jos levität suolaa nurmikolle tai pellolle se estää heinän kasvun ja siinä menee kyllä nurmesi/peltosi, mutta eivät välttämättä kyyt.

      4. Polttaminen elävänä: Ei toimi, mutta todistaa, että olet täysi barbaari. Kyseinen metodi ei toimi ja tätäkin kokeilin suurta vastenmielisyyttä tuntien muutamia kertoja. Ainut mitä saat on käryävä käärmeen ruumis ja se ei muihin mitenkään vaikuta.

      5. Myrkky: Riippuen myrkystä mitä käytät niin tappaa tai ainakin vahingoittaa poikasia, mutta aikuiseen ei vaikuta mitenkään tai sitten tekee siitä sekopäisen eli mahdollisesti joko aggressiivisen, levottoman tai sitten täysin apaattisen. Tosin jos on vain noita oireita niin se tervehtyy niistä.

      6. Kalkki: Ei toimi. Rumentaa vain pihasi.

      7. Lyhyt nurmikko, pensaat, kivikot ja muut vastaavat pois: Tehoaa todella hyvin, mutta riippuen esteettisestä näkökulmastasi niin voi rumentaa pihaasi ja pahasti.

      8. Ravinnon poisto: Tietenkin toimii, mutta joudut hankkiutumaan eroon jyrsijöistä missä on omat kustannuksensa eikä tämäkään aina täysin välttämättä toimi. Käärme voi paastota ja kun se on lopettanut niin kuolleiden jyrsijöiden tilalle on voinut tulla uusia. Mahdollisuus karkoittaa ne tällä tapaa on 50-50.

      9. Sopeutuminen: Käärmeisiin on mahdollista sopeutua jos vain varoo astumista niiden päälle. Ne eivät tietenkään tuhoa kaikkia jyrsijöitä, mutta vähentävät niitä ja näin myös jyrsijöiden tuhokustannukset laskevat kun et yksin joudu kaikkia listimään. Varoitat vain lasta/lapsia kävelemästä paljas jaloin pihamaalla. Jos olet leikannut nurmikon lyhyeksi niin kyy näkyy kauempaakin kuin ihan vierestä jos liikkuu siellä. Lemmikkien kanssa on sitten omat ongelmansa jos ovat uteliaita, mutta ainakin oma koirani oppi kerralla, että käärmeitä ei mennä nuuskimaan enää toista kertaa.

      Paras tapa mielestäni on sopeutuminen, muurahaiset ja kolojen tukkiminen. Itse pistin pihani rajoille ison muurahaiskeon ja tukin kaikki mahdolliset kolot talostani niin eivät tule sisälle. Joskus sattuu näkymään kolmekin kyytää pihalla, mutta en niistä pahemmin välitä. En vain astu päälle. Joskus ne pällistelevät kyllä jos satun istumaan juomassa jotain kylmää terassilla ja se on kyllä aika huvittava näky. Koirani taas edelleen pällistelee niitä pää kummastelevasti pyörien, mutta ei mene lähelle.

      • Korjaus edellisee

        Korjaus edelliseen ''Tässä muutama varma 100% luotettava tapa mitä itse kokeillut ja seurannut sivusta.''

        Tarkoitin: Tässä muutama varma 100% luotettava, neutraali ja epäluotettava tapa mitä itse kokeillut ja seurannut sivusta.''

        Himppu kun puoliunessa jää aina jotain kirjoittamatta tai korjaamatta -.-


    • mieleenvaantuli

      tuli ny mieleen et ku jotku sanoi et rauhoitettu eläin on kyy niin oikeassa on, mutta mitä oon ite kuullu niin ei suositella tapettavaksi. ite kyllä aina tapan ku kohtaan.

      • Kyyn HännänTypistäjä

        KYYKÄÄRME EI OLE SUOMESSA RAUHOITETTU ELÄIN!.


    • JA

      Kuumana päivänä tarkenpana silloin kyitä näkee pihassa

      • Herra-Hermanni.

        Kovasti ovat nämä luontokappaleet vähentyneet! Emmekö enään arvosta luontoa ja sen monimuotoisuutta, kyssyy eppätietoinen?
        En ole "viherpiiperö" en suinkaan "viherstalinisti" Olen vain ihminen vikoineni ja puutteineni ja katson neniäni pidemmälle kyllä, joten eikö olisi kaikkein paras siirtää nämä oivet luontokappaleet hieman syrjemmälle siitä pihapiiristä.
        Antakaamme luonnon elää monimuotoisena josta saamme kaikki ihanilmaiseksi nauttia...... Ihanaa kaunista kevättä kaikille lukijoille!

        ------------ KATSELE KUUNTELE KEVÄTTÄ----------- Sano! Vanhan ratio-ohjeman mukaan.


      • käärmeen morsian
        Herra-Hermanni. kirjoitti:

        Kovasti ovat nämä luontokappaleet vähentyneet! Emmekö enään arvosta luontoa ja sen monimuotoisuutta, kyssyy eppätietoinen?
        En ole "viherpiiperö" en suinkaan "viherstalinisti" Olen vain ihminen vikoineni ja puutteineni ja katson neniäni pidemmälle kyllä, joten eikö olisi kaikkein paras siirtää nämä oivet luontokappaleet hieman syrjemmälle siitä pihapiiristä.
        Antakaamme luonnon elää monimuotoisena josta saamme kaikki ihanilmaiseksi nauttia...... Ihanaa kaunista kevättä kaikille lukijoille!

        ------------ KATSELE KUUNTELE KEVÄTTÄ----------- Sano! Vanhan ratio-ohjeman mukaan.

        Kyy istui pukuhuoneen nurkassa sohvan takana, kun tulin löylystä. Huomasin sen vasta, kun oli siemailemassa siideriä ja se katsoi minua sohvan käsinojan takaa suoraan silmiin, Oli ainakin metrin pituinen. Kysyin siltä, että haluaisiko hänkin siideriä ja korotin lasia. Paniikkireaktio! Poistuin varovasti huoneesta ja hain halon, jolla aioin antaa sille lähdöt, mutta sepäs olikin osannut itse poistua. Parin päivän päästä uidessani tunsin sen "hyväilevän" säärtäni - lienee ollut urospuolinen...Kummallakaan kerralla se ei pistänyt.


    • Kyyn HännänTypistäjä

      Kun asuu vanhassa puutalossa niin ei missään nimessä saa mennä myrkyttämään hiiriä, koska hiiret, rotat yms. menevät kuolemaa tehdessään aina, johonkin koloon kuolemaan.
      Useimiten rotat yms. menevät sitten talon rakenteisiin seinien, lattioiden väliin ym. paikkoihin, joihin pääsevät piiloon kuolemaan.

      Se taas tarkoittaa sitä, että talossa on viikonpäästä myrkytyksestä melkoinen märäntyneiden jyrsijöiden löyhkä, jopa siinä määrin voimakas ja kuvottava haju, ettei sellaisessa talossa pysty asumaan, jollei ala isoon remontti työhön ja ala purkamaan talon seiniä ja lattioita niistä kohdista, joista haju tulee ja kuka hullu nyt taloaan alkaisi purkamaan.
      Tiedän tämän, koska olen itse asunut maalla vanhassa rintamamiestalossa 28 v.
      Meillä jouduttiin purkamaan talosta seiniä ja lattioita, koska Juntti naapurimme myrkytti säännöllisesti rottia vaikka kielsimme häntä. hänen talonsa haisi niille kuolleille rotille, mutta ei hän siitä välittänyt.

      Kun asuu maalla vanhassa talossa niin on pakko pitää ainekin yhtä hyvää ja ahkeraa hiirenpyydystäjä kissaa, jota pitää aina muistaa kehua, kun se on saanut jyrsijän.

      Olen kahden kaverini kanssa nähnyt erään pienlentokentän sotaaikana rakennetussa parakissa kyykäärmeen, joka tuli parakin sisään hiiren seinään tekemästä reijästä.
      Oli siis vanhan talon seinä, lattia rakenteiden sisällä niin, kuin hiirikin etsimässä sieltä ruokaa, eli hiiriä.

      Maalla Kissa on paras hiirten hävittäjä, eli Kissa hävittää ne, joita Kyykäärmeet syövät. sen lisäksi tapa, joka ainoa käärme, jonka pihapiirissäsi näet niin noin 3 vuoden kuluttua niitä ei enää näe, kuin satunnaisesti.

      Kyykäärme on ns. paikka eläin, joka asustaa noin 400 m. säteellä siitä talvipesästään eikä luikertele juuri koskaan sen kauemmaksi.

      Kyykäärmeiden talvipesä on usei muusta maastosta kohollaan olevan paikan päällä, johon sulamis vedet eivät pääse pesä voi olle ontto mätäs, paksujen turpeiden alla, kivikasa, hiekkatörmän alla olevat kolot, kuiva kallionhalkeama, ihmisten tekemät rakenteet, esim. maavallia vasten pinotut kiviaidat, kasat, vanhojen kellareiden reunapenkat, vanhat talot ja heinä latojen aluset, yms.

      Paikassa, jossa on paljon kyykäärmeitä täytyy myös olla paljon kyiden ruokaa eivät ne, muuten pisyisi paikkka uskollisina
      Pienet kyykäärmeet syövät pääsääntöiseti sisiliskoja ja sammakoita, isommat kyykäärmeet syövät pääsääntöisesti hiiriä, myyriä, rottia, yms, jyrsijöitä.

      Parhaiten saisit hävitettyä ne kerralla, kun löytäisit niiden talvipesän.
      Sitten keväällä, kun ne alkavat tulla pesästään ulos niin kaada niiden päälle suoraan pesään 5 litran kannu Bensaa mene vähän kauemmaksi ja heitä sytytyspala bensalla kasteltuun kyykäärmeiden talvipesään.
      Koska käärme on vaihtolämpöinen niin se ei kestä kuumuutta ja tuli saa käärmeiden pitalämpötilan helposti nousemaan yli 45 c asteen, jolloin proteiinit hyytyvät ja käärme kuolee.

      KYYKÄÄRME EI OLE RAUHOITETTU. SE JUTTU ON KETTUTYTTÖJEN HÖPINÄÄ.
      MIKSI? Kyykäärmeiden puremaa aina vähätellään?
      Kun koira tai kissa puree niin lääkäri on heti hädissään hoputtamassa, että pitää saada jäykkäkouristuspiikki.
      Mutta kun kyykäärme puree antaen samalla suuren myrkkyannoksen niin lääkäreitä myöten kaikki vähättelevät kyykäärmeen pureman vaarallisuutta eikä ole puhettakaan, saisi jäykkäkouristuspiikin.

      Kyykäärmehän on yksi likaisimmista eläimistä, joita Suomessa elää siinä on Trikiineistä lähtien kaikki saasta ja bakteerit, sen lisäksi, että kyy purressaan antaa voimakkaan myrkky annoksen se myös likaisilla hampaillaan aiheuttaa vakavan tulehduksen, johtuen bakteereista.

      Lisäksi Kyy pistäessää iskee myrkkyhampaansa niin syvälle, kuin ne uppoavat ja niiden myrkkyhampaiden syvä pisto on joillakin ihmisillä osunut niveleen ja hermoihin, josta on aiheutunut heille vuosia tai, jopa elinikäisiä vammoja.

      Alllergikko, Astmaatikolle, lapsille, kevyilleihmisille, sekä lemmikkieläimille KYYKÄÄRMEEN PISTO on AINA HENGENVAARALLINEN.

      Myrkytys oireet ovat nämä:
      1. Voimakas hikoilu.
      2. Huono vointisuus, huimaus, Ripuli, oksennus.
      3. Voimattomuus.
      4. Allergikoilla, astmaatikoilla, lapsilla, lemmikeillä, kurkun turpoaminen, hengenahdistus ja tukehtuminen.

    • mustakyyt

      Höpsönpöö!
      Koko käärmekammo on naurettaavaa pelleilyä ja liittyy ihmisen alitajuisiin pelkoihin. Minua on pistänyt käärme ja otan kyllä käärmeenpiston mieluummin kuin vaikka hevospaarman piston. Saman kommentin olen kuullut kaikilta tuntemiltani,joita käärme on pistänyt. Tietysti se on vaarallinen lemmikeille ja allergisille,mutta pähkinäänkin voi kuolla,jos on sille allerginen ja muut syövät niitä terveellisenä herkkuna.
      Ja lapsi olin itse kun käärme minua pisti,eikä tullut edes kuumetta.

      Käärmettä kannattaa tietysti kunnioittaa,mutta ne ovat osa toimivaa luontoa,ei niitä tarvitse pelätä.

      • Tieto poistaa pelon

        Minäkään en ole koskaan pelännyt käärmeitä, kunnioittanut kylläkin. Olen kasvanut nuoruuteni maalla kyyalueella, mutta koskaan en siellä onnistunut kohtaamaan yhtäkään, vaikka kävin marjassa ja sienessä.

        Pihapiirin kekomuurahaiset, kissat ja koirat ilmeisesti karkoittivat käärmeet syrjemmälle. Ketään naapureistakaan käärme ei ollut purrut, vaikka he olivatkin nähneet niitä.

        Vasta muutettuani Helsinkiin näin käärmeen ensimmäisen kerran. Nyt touhuan sovussa käärmeiden kanssa kasvipalstallani, jossa on sekä kyitä, että rantakäärmeitä. Viimeksi eilen löysin kantavan naaraan varmasta piilopaikastaan. Väristä ja pelottomuudesta päättelin sen sukupuolen. Kumpikaan meistä ei tuntenut oloaan uhatuksi ja jätin sen rauhaan.

        Jos kyy joskus minua purisi, niin menisin kyllä lääkäriin. Varovaisuus on parasta, sillä ei voi tietää miten voimakas myrkkyannos on (nuoret käärmeet myrkyllisimpiä) ja miten oma keho reagoi. Lisäksi hoitamattomana myrkky voi aiheuttaa vuosia myöhemmin lisäoireita, sanovat lääkärit.


    • helppo homma

      Juu, kunniotan niitä lyömällä lapiolla pään irti ruumiista, siinpä oiva resepti siihen mitä tehdä, jos käärme tulee pihaan.

    • Kärmeet nurinniskoin

      Ei kärmeitä kannata pelätä, päätä muusiksi vaan, niin jää kärmeeltä puremin siihen. Nimittäin kärme puree, ei se pistä. Höpöjuttua muutenkin tuolta yhdeltä, kun höpittää noista kärmeen pistoista. "Saman kommentin olen kuullut kaikilta tuntemiltani, joita käärme on pistänyt"
      On tainnu mennä hyttyset ja kärmeet sekaisin onnettoman päässä.

    • hännän typistäjä.

      sä taidat olla ajasta jälessä.Nykyiset myrkyt kuivattaat rotan ja siitä tulee kova koppura joka ei haise eikä mätäne

    • satojasaanut

      Kevät on parasta aikaa survoa käärmeet hengiltä pihapiirin ympäristöstä.
      Lapio vaan matkaan kun aurinko lämmittää mättäikköä. Hissukseen liikkumalla pääsee käärmeitä lähelle ja sitten lapiolla niskaan, nips,naps vaan ja kyy on ilman päätä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9656
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2827
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      165
      2597
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1806
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1633
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      12
      1493
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe