älkää tehkö

miettikää vähän

yhteiskunnalle lisätaakkaa sikiämällä kuin sienet sateella. Ottakaa opiksi jo niistä monista surullisista tapauksista, joissa lapsi / lapset on jouduttu ottamaan huostaan teinivanhemmilta, jotka ovat laiminlyöneet lapsensa kasvatuksen täysin. Onhan se perhe-elämä kivaa ja ihqua siihen asti kunnes se alkaa maistumaan puulta. Lapsi sairastaa, tulee uhma-ikä, vanhemmat ahdistuu tiedonpuutteessa ja alkaa himottamaan se mitä olisi voinut olla ilman sitä yhden illan juttua kun tulinkin raskaaksi. Mopopoika väitti kyllä huolehtivansa jälkikasvustaan, mutta toisin kävi.

Maaginen 18 mittarissa, alkaa alkoholi ja iltariennot kiinnostaa. Sukulaiset tekee sosiaalihuoltoon ilmoituksen ja lapsi viedään pois.

Ajatelkaa niitä lapsiraukkoja älkääkä sitä, kuinka kivaa on esitellä pikku-Maijaa sukulaisille ristiäisissä. Se lapsi ei ole ikuisesti pieni sylivauva, vaan se kasvaa! Ja sitä myötä myös vanhemmuuden vastuu kasvaa! Tajutkaa se ja hakekaa lähikaupasta se kortsupaketti ennen kuin seuraavan kerran hyppäätte "elämän rakkautenne" kanssa sänkyyn!

35

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teiniäiti

      Huhhuh mitä tekstiä ja yleistystä :D
      Mitä te meidän "pikku hutsujen" elämästä välitätte jos niin vihaatte?

    • mietis vähän

      Arvon "teiniäiti", niinpä niin, yleistystä. Koska te nyt satutte ikävä kyllä olemaan yleistymään päin, ikävä kyllä! Ja eihän tekstissä ollut mitään vikaa, taisi vain kolahtaa omaan nilkkaan aika hyvin.

      Toisekseen alle 18-vuotias ei edes tiedä mitä on rahankäyttö. Ei tarvitse maksaa veroja, eikä siinä vaiheessa edes omista vielä mitään! Kertaakaan tuskin itse olet omia laskujasi maksanut, saati vaatteita, ruokia tai mitään muutakaan. Sitten pyöräytetään jo muksu, jolle tulisi kaikki nämä ehdottoman tärkeät asiat kustantaa.

      • MinäVaanTääll :)

        Aletaanpa miettimään, ketkä ne onkaan rattijuopomuksista ja muista kärähtäneet?
        Aijuu, vanhemmat äidit ;)

        Eli-> niitä saastoja löytyy kaikkialta.

        Ja sinullekin, laskeppa ihan vain huviksesi, miten kauan on alle 18v teiniäidillä aikaa hommata ammatti ja kerätä niitä veroja valtiolla.
        Taitaa maksaa oman osuutensa aika nopeasti pois ;)


      • m,ds.amdfslsd

        "Toisekseen alle 18-vuotias ei edes tiedä mitä on rahankäyttö. " sopii ehkä moniin rikkaisiin teineihin(ei tosin kaikkiin niissäkään), mutta monet köyhästä perheestä olevat tietävät kyllä mitä rahankäyttö on jo miten sitä kannattaa käyttää jo hyvinkin nuorena! se on katso kun pienestä asti on ollut köyhästä perheestä, niin kyllä sitä oppii. vaikka kaikki tarpeellinen saadaan ostettua, on ruokaa ja vaatetta niin kyllä sitä oppii äkkiä että ei rahat välttämättä riitä kaikkeen ylimääräiseen. ehkä olet itse joku jostain rikkaasta perheestä, missä ei ole koskaan tarvinnut miettiä että jos ostan noi merkkifarkut niin riittääkö rahat vielä loppukuun ruokaan.

        ihmisillä on niin erilaisia elämäntilanteita, monet teinit osaavat rahaa käyttää paremmin kuin aikuiset, koska on sitä erilaista, ei aina niin hyvääkään, elämänkokemusta. se että on vaikka 40vuotias, ei tarkoita sitä olisi viisaampi kuin 18vuotias tai nuorempi. itse tiedän mitä on elää todella köyhästi, samalla katsoen vierestä kun isä sairastaa syöpää, ja tietäien että hän ei siitä ikinä parane, katsoa miten toinen kuihtuu silmissä ja kärsii. samalla yrität auttaa rahallisesti käyttäen opintotukea ruokaan, koska muuten kaikki rahat menee sairaalalaskuihin ja lääkkeisiin. samalla yrität käydä koulua ja oppia jotain uutta, mennä uuteen kouluun jossa et ketään tunne(pk:sta amikseen)ja yrität pysyä vahvana. tätä kaikkea muuta vastaavaa kestät 1,5vuotta, sitten se rakas isä kuolee ja jälleen yrität jaksaa, edelleen suunnitellen raha-asioita että saat ostettua kouluun kaiken tarpeellisen ja lisäksi ruokaa kotiin, koska äidin rahat menevät loppuihin sairaalalaskuihin ja hautajaiskuluihin. tämä kaikki kun olet päässyt 16vuoden ikään. joten turha yleistää että alle 18vuotiaat eivät tiedän mitä on rahankäyttö. en hae sääliä tälllä kirjoituksella vaan kerron sen miten joillakin voi asiat olla oikeasti kun jotkut, esim sinä, ajattelette asiat niin mustavalkoisesti. hyvä jos sulla on aina ollut asiat täydellisesti eikä ole tarvinnut miettiä ns aikuisten asioita mutta tilanteen pakosta kaikilla ei niin hyvin ole asiat aina olleet.

        ja itse lapsen sain 19vuotiaana kihlattuni kanssa, edelleen asutaan yhdessä ja aina ollaan lapsemme itse hoitaneet. olen myös pienestä asti lastani opettanut että raha ei kasva puissa ja hyvin on oppinut, opetan sen siksi että hänestä ei tulisi yhtä mustavalkoisesti ajattelevaa kuin sinä olet.


    • teiniäiti

      Ai ei ollut mitään vikaa? Onko oikein haukkua ihmisiä, joita ette oikeasti edes tunne ikänsä takia pikku hutsuiksi?
      Ei minun mielestä, jos teistä on niin ei ole teitä kunnolla kasvatettu :)

      Ja ei kolahtanut omaan nilkkaan, lapseni kanssa olen pärjännyt oikein hyvin, itse olen hoitanut, mitä nyt äitini katsoo tyttöä kerran viikossa ratsastustuntini ajan.
      Asumme lapseni kanssa omassa kämpässä, ja vuokran,ruuat, tv-maksun sun muut maksan itse :) Eli kyllä, itse maksan elämisemme. Lapsilisällä ja vanhempainrahalla pärjätään ihan hyvin. Sitten vuoden päästä lähden oppisopimuksella opiskelemaan itselleni ammatin, eli ei mitään valittamista pitäisi olla.
      Eli älä tule selittämään tuollaista kun et oikeasti tiedä minusta mitään :)

      Ei me kaikki olla sellaisia kuin KUVITTELETTE.

      • AlliidaE

        Toivottavasti jaksat pikkuisen kanssa!! :) JA ei kaikki teinivanhemmat ole todellakaan sellaisia stereotypioita, kuin eräät. En ole itsekään.


        :)


    • heheheheh

      Katsotaan sitten vuoden päästä oletko yhtä hymyssä suin, kun aloitat opiskelusi ja olet pienen lapsen kanssa. Tottakai kaikki äitiyslomalla tuntuu kovin helpolta, mutta kun se OIKEA arki astuu kuvioon, voi hymy laantua. Sinähän siis et siitä vielä mitään tiedä.

      Joten katsotaan sitten vuoden päästä, voi olla teiniäidillä elämä vähän rankempaa jo ;)

    • kaikkitietävä(kö)

      Teiniäiti, olet vielä vanhempainrahoilla, eli lapsesi on vielä kovin pieni. Ei ole ensimmäinen uhma-ikäkään tulla, ja sinä kuvittelet tietäväsi kaiken vanhemmuudesta. Olet kyllä niin hakoteillä. Voi olla että elämäsi tulee tosiaan kokemaan kovan järkytyksen ajan kuluessa.

    • teiniäiti

      Onko teillä omia lapsia? Sanotteko ettei tämä 6kk ikäisen lapsen kanssa oleminen ole OIKEAA arkea? :o
      Herätään klo 6, syödään aamupuurot ja tehdään muut aamutoimet, sitten leikitään kunnes lapsosta alkaa väsyttämään, lähdetään vaunulenkille ja samalla käydään kaupassa tarvittaessa, sitten kun lapsi herää syödään sosetta (noin klo 11) , sitten taas leikkiä, itse pesen pyykkiä,siivoan jne, ja taas kun alkaa väsyttämään lähdetään uusiksi lenkille tai sitten nukutaan sisällä yhdessä päikkärit, kun herää niin taas leikkiä ym. puuhailua, toinen soseateria noin klo 16, leikkiä sun muuta, sitten voi olla vielä yhdet pienet unet, sitten iltapesu ja iltapuurot, yöpuvun vaihto jne ja nukkumaan klo 20-21 välillä. Siinä noin suunnilleen meidän päivärytmi.

      Enkä ole missään vaiheessa sanonut että tiedän kaiken vanhemmuudesta? Sanoin vain että ollaan pärjätty hyvin?
      Tiedän millaista pienten lasten kanssa on, sillä kun pikkuveljeni syntyi olin 8v ja muistan oikein hyvin hänen lapsuutensa, hoidin itsekin häntä kovasti ja nykyisinkin autan häntä läksyissä aina kun kotona käyn jne. Mutta eihän se ole sama asia kuin oma lapsi.
      Ja olen kyllä nähnyt millaisia lapset ovat uhmaiässä jne, mutta kyllähän se vaihe tulee ihan kaikille lapsille,ei vain meidän teiniäitien, joten ihan yhtä rankkaa voi olla muillakin ;) Ja kyllä opiskelun ja äitiyden voi yhdistää ja kyllä se onnistuu,on onnistunut muillakin. kun olen koulussa, lapsi on hoidossa, kun tulen kotiin haen samalla lapsen, tehdään ruokaa jne, ja kun lapsi leikkii niin teen samalla mahdollisia tehtäviä ja sitten illallakin kun lapsi nukkuu voi kouluhommia tehdä. Toki siinä voi olla hieman kiirettä ettei paljoa jää vapaa-aikaa mutta sellaista se on. Ja on lapsi silloin kun lähden opiskelemaan jo 2 vuotias..
      Olen kyllä suunnitellut ja varautunut tulevaisuuteen joten älkee huolehtiko :)

    • heheheheh

      Kyllä, uhmaikä tulee jokaiselle lapselle, se on vain eri asia onko äiti itse vielä ailahtelevainen teini, kun oma lapsi kokee pahimman uhmansa, vai onko äiti jo aikuinen, joka osaa käsitellä näitä asioita.

      Luepa uudestaan aiempi kirjoitus, OIKEA arki alkaa sitten, kun sinä aloitat opiskelusi. Silloin sinulta odotetaan energiaa kouluaikana, sekä lapsen kanssa kotona. Kuvittelet varmaan tietäväsi millaista sekin on?
      Toki olet nyt tehnyt tarkat päiväsuunnitelmat kaikesta, mutta sanonpa vain että tule ihmeessä jakamaan kokemuksiasi sitten kun sinulla on KÄYTÄNNÖSSÄ jotain mitä jakaa. Nyt nuo kirjoituksesi ovat puhetta vain, etkä tiedä mitään siitä mikä tulee olemaan.

      "Olen kyllä suunnitellut ja varautunut tulevaisuuteen joten älkää huolehtiko", anteeksi, saanko nauraa?

    • teiniäiti

      Te sitten ette millään tahdo tajuta että teinivanhemmatkin voivat pärjätä..

      Ja kun lapselleni tulee uhmaikä, eli joskus 2-3 vuoden iässä suunnilleen, olen silloin 19-20-vuotias eli en teini. Ja jos tuolla ailahtelevaisella tarkoitat että olisin juomassa aina, ja pomppisin miehestä toiseen sun muuta, niin ei kyllä ole minun tyyppistä. Olen vastuuntuntoinen ja lapseni on tärkeintä maailmassa, ja jos sitä et usko niin älä,mutta niin se vaan on. Siihen sinun on turha tulla sanomaan mitään, koska et edelleenkään todellakaan tiedä millainen olen!
      En edelleenkään ole sanonut että tarkkaan tietäisin millaista se tulee olemaan, mutta kyllä kaikkeen tottuu ja kyllä se opiskelu ja äitiys edelleen voi toimia jos muillakin toimii. Ja edelleenkään kukaan ei voi tietää mistään mitään,ennenkuin sen on kokenut itse. Eli tästäkin on sinun turha tulla sanomaan,kun jokainen sen tietää..
      Ja ei,en ole tehnyt mitään päiväsuunnitelmia, sanoin vain miten voi toimia.. Huoh,kaikestako pitää vääntää jotain aivan muuta?
      Ja mitä nauramista tuossa on,että sanoin varautuneeni ja suunnitellut tulevaisuutta? Eikös se ole parempi kuin se etten tietäisi yhtään mitä meinaisin tehdä? Mikään ei näköjään teille kelpaa.
      Mutta tiedätkös, yhdessä asiassa olen ainakin teitä viisaampi, en ole haukkunut teitä kuten te haukutte meitä pikku huoriksi :)

      Niin,ja et vastannut että onko sinulla omia lapsia? =)

    • plaahplaahhh

      En ole haukkunut ketään huoraksi, joten pidäpä suusi supussa.

      Ja kyllä, minulla on omia lapsia. Mutta tein ne viisaampana myöhemmällä iällä kuin sinä. En viitsi edes keskustella kanssasi asiasta, koska sanon edelleen, huomaat kun kasvat. Olet nyt vielä niin lapsen kengissä, ettet tajua. Teinien henkiseen kehitykseen kuuluu juuri tämä vaihe "minä olen oikeassa, minä tiedän, olen paras", kyllä se menee ohi kunhan nyt ensin kasvat vähän.

    • teiniäiti

      No tuolla aiemmin joku haukkui.

      Vooi jestas, joo,kyllä tämä on turhaa teidän kanssanne asiasta väitellä koska itse olette koko ajan mukamas oikeassa ettekä hyväksy sitä että joku TEINI voi pärjätä lapsen kanssa!

      En ole missään vaiheessa tietääkseni sanonut että olen paras tai oikeassa?
      Mitä te vääntelette joka asiasta jotakin josta saa keksittyä jotain sanomista?

      Jos sanon että minulla on kokemusta lastenhoidosta mutta se ei kuitenkaan ole sama asia kuin oma lapsi, niin siitä sanotaan jotain.
      Jos sanon että olen vastuuntuntoinen ja lapsi on tärkeintä maailmassa, niin sitten siitä sanotaan että "niin varmaan,katsotaan myöhemmin kun alkaa menojalka vipattamaan".
      Jos sanon että olen miettinyt tulevaisuuttamme ja kuinka pärjätään, niin nauretaan ja sanotaan ettei teinit siitä tiedä mitään. Kun ei kyllä tiedä kukaan vanhempikaan äiti..
      Jos sanon että olen tähän mennessä pärjännyt lapseni kanssa hyvin, niin sitten aletaan jo sanomaan että "ette tiedä vanhemmuudesta mitään vielä tuossa vaiheessa" jne..

      Eikö saa sanoa mitään, ilman että heti siitä keksitään jotain sanomista jotta saataisiin oma tahto läpi että kyllä,teiniäiti on huono äiti.

      Niin,ja täytän syksyllä 18..

      Tiedän että olen hyvä äiti, sitä minun ei tarvitse todistella kenellekkään, mutta vastaan on sanottava jos täällä keski-ikäiset tulevat selittämään tällaista..
      Tästä voi kiistellä vaikka kuinka kauan, mutta eipä ne teidän mielipiteet miksikään muutu. Jos vaikka menisitte seuraamaan jonkun teinivanhemman elämää,niin katsokaa onko ne sellaisia hulttioita kuin luulette..

    • hahahahahahah

      Miksi sitten jatkuvasti kuitenkin koet tarpeelliseksi todistella sitä? Luepa kirjoituksesi uudelleen?

    • teiniäiti

      En ole todistellut, olen vain sanonut kuinka olemme pärjänneet,millaista arkemme on ja kuinka suntaudun tulevaisuuteen.
      Se ei ole todistelua että kertoo miten on pärjännyt jne :)

    • heheheheh....

      Kyllä se siltä vähän kuulostaa, ei minullakaan ole TARVETTA kertoilla täällä sinulle, kuinka meidän arki menee. Vaikka luulenpa että pärjäämme tasoasi paremmin.

    • 19

      Joo,katsos kun te tässä epäilette koko ajan teinejä niin kai se on hyvä kertoa että menee hyvin,ettette ala lisää tekemään kaikennäköisiä johtopäätöksiä. Ja kun kerron avoimesti miten menee, niin sehän on hyvä asia, koska jos olisin ihan vaitonainen niin siitähän te vasta alkaisitte selittämään että ei mene hyvin kun ei voi mitään kertoa.
      Ja niin, voihan niin luulla mutta kumpikaan meistä ei tiedä ja riippuu tietysti miten senkin määrittelee, rahallisesti vai muuten :)
      Ja mielestäni minun tarjoama "taso" on hyvä, vauvalle on ruokaa,vaippoja,vaatteita,leluja, rakkautta ja huolenpitoa,turvaa ja läheisyyttä,katto pään päällä sekä kaikkea muuta tarvittavaa, samoin myös itselläni. Eli kaikki mitä tarvitsee, ja tähän ollaan tyytyväisiä :)
      Rahahan ei tee ihmistä onnelliseksi, se millä saa maksettua vuokrat, vaatteet, ruuat sun muut tarvittavat ja vähän myös pesämunaa olisi, riittää :)

      • teiniäiti

        Oho,miten toho tuli nimimerkiks 19?
        Siis kirjoittaja olin tietysti minä teiniäiti :P


    • voi voi mikä pentu..

      Raha ei tee onnelliseksi, koska ei tuollainen pentu rahasta mitään edes tiedä. Tuskinpa olet 17-ikävuoteesi mennessä kerennyt hankkia yhtään OMAA rahaa, ANSIOTULOILLA? Turha on rahasta edes puhua, kun ei tiedä miten sitä oikeasti hankitaan.

      • voivoi mikä typerys

        Jos sinulla on (tai sinä olet) 17-vuotias - eli lähes täysi-ikäinen- lapsi joka ei ymmärrä rahasta mitään, niin sääliksi käy. Tai sitten niitä lapsia ei ole eikä toivottavasti vähään aikaan tulekaan - noilla kasvatustaidoilla kun on turha kyseenalaistaa kenenkään valmiuksia vanhemmuuteen, saati kuvitella olevansa itse olevansa jotenkin muita parempi kyseisessä hommassa. Etkö sinä ole muka ollut esim.kesätöissä tienaamassa ennen 18 vuoden ikää? Käynyt kaupassa? Maksanut laskuja? Onko mamma paaponut pilalle vai oletko muuten vain ollut jotenkin jälkeenjäänyt?


      • äiti87lapsiamuutama

        Saanko kysyä minkä ikäinen sinä olet?

        Itseasiassa kirjoituksesi perusteella, en pitäisi sinua kovin vanhana. Tai ainakaan kovin aikuisena.

        Jokainen tiedetään, että 17v on nuori. Nuori äidiksikin.
        Mutta kukaan ei voi koskaan sanoa, että olisi huono äiti. Ei iän perusteella.

        Jos aletaan ajattelemaan näitä rattijuoppo äitejä, jotka ovat olleet 30v iässä, ei voisi mennä sitten kehumaan ketään 30v äitejäkään. Ajavat perkeleet vielä humalassa KAIKKI JA LAPSET KYYDISSÄ!

        Nuori 17v äiti ehtii opiskella ammatin vaikka 5 kertaa jos haluaa ja siltikin ehtii maksamaan ns. velkansa yhteiskunnalle siltä ajalta, kun hän sai MINIMI äitiyspäivärahaa.

        Suurin osa näistä nuorista äideistä hommaa ammatin ja makselee veroja aivan kuten muutkin äidit. Erona vain on, että nuori äiti saa lapsensa nuorena ja hommaa sen ammatin ja työpaikan jo äitinä, tai sitten nuori nainen tekee kaiken ns. oppikirjojen mukaisesti -> ammatti, työpaikka, mies, oma auto, omakotitalo, koira ja lapsi.

        Elämä on valintoja täynnä, eikä ns. väärä järjestys tee kenestäkään huonoa ihmistä.

        Eli tämä otsikolla. "voi voi mikä pentu", suosittelisin sinulle, että kasvaisit ensin itse aikuiseksi ja opettelisit vähän ymmärtämään toisia ihmisiä, ennenkuin aukoisit omaa turpaasi muille.


    • teiniäiti

      Voi jestas. :D

      Joo,mutta ei raha tee onnelliseksi, ei siihen tarvita ansiotuloja että sen tietää..
      Typerää joka asiasta valittaa.. :D

    • teiniäiti

      Ja eiköhän siitä rahasta tiedä, ilman ansiotulojakin.. :D
      Että niin, teille taitaa olla raha kaikista tärkeintä maailmassa..

    • teiniäiti

      Täh? Vähän,ja harvoin ruokaa? Mistä sait sellaisen käsityksen?
      Jos lapseni saa aamulla puuron,sitten saa klo 11 perunaporkkanasosetta ja hedelmäsosetta, sitten klo 16 perunaporkkana ja lihasosetta, sitten klo 19-20 välillä iltapuuron, ja tissiä syö vapaasti aina kuin mieli tekee, ja öisin herää 2-3 kertaa syömään tissiä myös. Eli ei syö mielestäni vähän ja ruokaa saa aina kun nälkä on.. Ja ei ole rahat lopussa :D
      Ja kuule,lapset ovat erilaisia, joidenkin lapset nukkuvat heti pienenä jo täydet yöunet heräämättä.. Kai tiesit sen?
      Meillä herätään se 2-3 kertaa, ja päivin nukkuu pihalla kerrallaan 2-3 tunnin unia jopa 2 kertaa päivässä pieniä torkkuja sisällä,eli nukkuu myös ihan hyvin. Ja aina kun pientä väsyttää niin vien kyllä nukkumaan,että mikä tässä nyt taas oli niin huonosti?
      Minun perheeni on oikein ihana ja kunnollinen,joka tukee minua ja on hyvin onnellinen ekasta lapsenlapsestaan joten pidä suusi kiinni kun et tiedä mistään mitään :)

      Oletko katkera kun toiset saa lapsia ja asiat menee paremmin kuin sinulla? =)

    • teiniäiti

      Täytynee vielä selventää, että nuo ruokailuajat riippuu ihan siitä nukkuuko lapsi vai onko hereillä. Eli jos vauva nukkuu juuri siinä vaikka klo 11 niin en minä häntä mene herättämään vaan syödään sitten kun herää..
      Ettette tästäkin saa päähänne jotain mistä valittaa.. -.-

      • fgaddfgfgdf

        ihan koko ketjua en jaksanut lukea mutta tarpeeksi huomatakseni että monet on antaneet aika huonoa palautetta sinulle ja aikalailla aina ihan syyttä. se on vaan sinänsä niin huvittavaa että ns.aikuiset selittävät että ei teiniäidit tiedä mitään siitä oikeasta arjesta opiskelun/työn kanssa ja lapsi siinä mukana, tai ettette voi tietää mitään siitä arjesta yleensäkkään pienen lapsen kanssa. mutta miettikääs, kun kuka tahansa, oli se sitten teini tai 40vuotias, saa ekan lapsensa, niin eihän silläkään silloin ole mitään kokemusta eikä tietoa mitä se arki on lapsen kanssa. on ehkä nähnyt kun kaverilla on lapsi jne mutta ei ole sitä omakohtaista kokemusta. ei se päde vain ja ainoastaan teiniäiteihin, vaan jokaiseen äitiin joka saa ekan lapsensa.

        no, lapsi ja opiskelut. hyvin onnistuu. jos se onnistuu aikuisellakin joka opiskelee uutta ammattia niin miksei onnistuisi teinilläkin? samalla tavalla se teinikin vie lapsensa hoitoon kouluun mennessään ja hakee kotiin koulusta päästessään ja kun on aikaa niin sitten tekee kotitehtäviä. eikä siinä kotona nyt tartte olla koko ajan kiinni lapsessa ja pakko tuijottaa lasta, itse olen ottanut koulutarpeet(vihko ja kynä ja kirja)lattialle ja siinä samalla tehnyt tehtäviä kun lapsi on leikkinyt. te jotkut vaan ajattelette asiat liian monimutkaisesti.

        samalla tavalla on myös niissä 30vuotiassakin niiitä baarissa juoksijoita kuin teineissäkin. ei se 30vuoden ikä tarkoita sitä että silloin ei enää kiinnosta baarit. sitä en kiellä että ei olisi olemassa vastuuttomia teiniäitejä, mutta niin niitä on 30vuotiaissakin niitä vastuuttomia. ja sen olen myös todistanut: kerran näin kaupungilla eräänkin 30vuotiaan(arvio)äidin lapsensa kanssa, lapsi ehkä 3vuotias. tää äiti oli tuhannen päissään, hyvä kun pystyssä pysyi ja lapsi mukana! kyllä muuten lähti soittoa poliisille. seurasin sitten tätä äitiä niin kauan kun poliisit tulivat ja ottivat asian hoitaakseen ja soittivat sossut hakemaan lapsen pois. en siis menisi sanomaan että aikuiset/täysi-ikäiset olisivat aina täydellisiä äitejä.

        sinä teiniäiti, olet ihan yhtä hyvä äiti kuin muutkin jotka ajattelevat lapsensa parasta ja teksteistäsi myös huomaa että niin teet. jätä nuo valittajat/haukkujat omaan arvoonsa. ja niistä tukien kanssa elämisellä, sitä tekee moni muukin. mieluummin minä verorahani annan siihen että äidit/isät voivat olla lapsensa kanssa kotona vaikka siihen 3v asti, kuin joillekkin juopoille joiden rahat menee viinaan. yleensäkkin on minusta turhaa valittaa äideille verorahoilla elämisestä kun lapsi on pieni, niitä veroja maksetaan kuitenkin. ette te kukaan pääse verojen maksamisesta eroon vaikka kukaan ei enään niiden verorahojen avulla elelisi, jos niitä ei ohjata tukiin niin sitten ne menee poliitikkojen palkkoihin jos ei muuta.

        jatka teiniäiti vain samaan malliin, ja hyvin se opiskelukin sujuu lapsen kanssa. mukavaa kevättä teiniäidille!! :)


    • Hei!
      Itse olen 17 vuotias ja tyttäreni täyttää perjantaina vuoden. Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin ja olen saanut neuvolassa pelkkää positiivista palautetta.
      Olen myös itse saanut nähdä sen ettei kaikki teinit tule lapsensa kanssa toimeen siskopuoleltani kun on kaksi lasta otettu huostaan kun hän on ollut alle 18. Mutta vaikka osa ei pärjää lapsensa kanssa se ei tarkoita ettei yksikään teini voisi olla hyvä äiti.

      Tämä palsta on tarkoitettu siihen että teiniäidit saavat jakaa tuntemuksiaan ja kokemuksiaan äitinä olosta, ei siihen että meitä haukutaan ja lytätään. Jollain teiniäideillä on tarpeeksi raskasta muutenkin, saattanut mennä välit vanhempiin, ystävät kaikonneet raskauden myötä jne.

      Itse olen jo nuorena kotona asuessani maksanut itse puhelinlaskuni, vaatteitani synttäri ja joulu rahoista. Olen mös joutunut jo pienenä siskojeni kanssa huolehtimaan minua 5 vuotta nuoremmasta veljestäni, sekä tekemeen itse ruokamme kun äiti on ollut poissa.

      Olen myös ollut ala-asteella koulukiusattu ja joutunut pitämään puoliani yksin, opettajat kun eivät asiaan puuttuneet. Tämä kaikki on kasvattanut ja kovettanut minua. Ja moni sanookin että vaikutan paljon vanhemmalta mitä oikeasti olen, ihminen kun ei iälleen mitään voi.

      Itse olen pyrkinyt siihen että otan nämä negatiiviset kommentit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kauppassakaan en voi käydä ilman että minua katsotaan paheksuvasti tai muuten vaan kyylätään, mutta jätän nämä ihmiset omiin oloihinsa. Joskus olen jollekkin jotain saattanut sanoa kun olen noussut väärällä jalalla sängystä, lapseeni en kuitenkaan pahaa oloani pura.

      Me teinit tulemme tänne hakemaan neuvoja ja tukea muilta ihmisiltä joten antakaa sitä älkääkä haukkuko meitä. Kaikki teinit eivät ole huonoja vanhempia ja olen myös nähnyt niitä vanhempia jotka ovat jo 30 vuotiaita ja heiltä on otettu lapset pois,että näkee sitä vanhemmillakin ihmisillä.

    • Miesope

      m.siltola.

      Vaikutat valitettavasti tyypilliseltä teiniäidiltä. Nuoruudessa on ilmeisesti ollut kaaosta ja nyt olet lisännyt sitä tekaisemalla lapsen. Surullista.

      "Itse olen jo nuorena kotona asuessani maksanut itse puhelinlaskuni, vaatteitani synttäri ja joulu rahoista."

      Et kai ihan oikeasti ole vakavissasi? Jokuhan nekin rahat on ANTANUT?

      "... sekä tekemeen itse ruokamme kun äiti on ollut poissa."

      Surullista kuulla. Toivottavasti poissaolo ei ollut jatkuvaa.

      • MinäVaanTäällä

        Mene miesope jo oikeasti pois tältä palstalta.

        Sinä takerrut tällä palstalla aivan ihmeellisiin, pieniin asioihin.


      • Miesope
        MinäVaanTäällä kirjoitti:

        Mene miesope jo oikeasti pois tältä palstalta.

        Sinä takerrut tällä palstalla aivan ihmeellisiin, pieniin asioihin.

        Onko se "pieni" asia, jos jonkun elämä on sekaisin ja tilannetta korjataan tekaisemalla lapsi?

        Käsitätkö ollenkaan, mistä puhut?

        Luuletko, että me opettajat emme työssämme näe kohtuullisen hyvin niitä ongelmia, mitä teiniäitiydestäkin vuoia myöhemmin seuraa?

        Onko sinusta realistista puhua siitä, miten "itse" laskunsa maksaa, jos rahat ovat muilta lahjaksi saatuja?


      • MinäVaanTäällä
        Miesope kirjoitti:

        Onko se "pieni" asia, jos jonkun elämä on sekaisin ja tilannetta korjataan tekaisemalla lapsi?

        Käsitätkö ollenkaan, mistä puhut?

        Luuletko, että me opettajat emme työssämme näe kohtuullisen hyvin niitä ongelmia, mitä teiniäitiydestäkin vuoia myöhemmin seuraa?

        Onko sinusta realistista puhua siitä, miten "itse" laskunsa maksaa, jos rahat ovat muilta lahjaksi saatuja?

        Voi kuule, käsitän paremmin kuin sinä.
        Sinä olet pelkkä opettaja. Et näe sitä todellisuutta. Vain sen, mitä näet työssäsi.

        Eriasia olisi, jos olisit sossussa töissä. Sitten jo voisi sanoa, että aivan oikeasti tietäisit miten asiat menevät. :)


      • olet...
        MinäVaanTäällä kirjoitti:

        Voi kuule, käsitän paremmin kuin sinä.
        Sinä olet pelkkä opettaja. Et näe sitä todellisuutta. Vain sen, mitä näet työssäsi.

        Eriasia olisi, jos olisit sossussa töissä. Sitten jo voisi sanoa, että aivan oikeasti tietäisit miten asiat menevät. :)

        ÄÄLIÖ!


      • Miesope
        MinäVaanTäällä kirjoitti:

        Voi kuule, käsitän paremmin kuin sinä.
        Sinä olet pelkkä opettaja. Et näe sitä todellisuutta. Vain sen, mitä näet työssäsi.

        Eriasia olisi, jos olisit sossussa töissä. Sitten jo voisi sanoa, että aivan oikeasti tietäisit miten asiat menevät. :)

        Voi hyvä ihminen.

        Me opettajat JOUDUMME nykyisin näkemään perheen todellisuuden. Ei opettaja ole enää vuosiin ollut vain opettaja. Se sosiaalipuoli on meidän JATKUVA yhteistyökumppanimme. Monien ongelmat ovat sellaisia, että oppilashuoltoryhmissä (onko tuttu termi?) on läsnä jopa poliiseja.

        On ERITTÄIN hyvä, jos käsität asiat hyvin.


      • mää ja sää
        Miesope kirjoitti:

        Voi hyvä ihminen.

        Me opettajat JOUDUMME nykyisin näkemään perheen todellisuuden. Ei opettaja ole enää vuosiin ollut vain opettaja. Se sosiaalipuoli on meidän JATKUVA yhteistyökumppanimme. Monien ongelmat ovat sellaisia, että oppilashuoltoryhmissä (onko tuttu termi?) on läsnä jopa poliiseja.

        On ERITTÄIN hyvä, jos käsität asiat hyvin.

        olen ollut teiniäiti. Perhe edelleen onnellisena koossa 10 vuotta myöhemmin ja lapsemme luokkansa priimus :)


      • Miesope
        mää ja sää kirjoitti:

        olen ollut teiniäiti. Perhe edelleen onnellisena koossa 10 vuotta myöhemmin ja lapsemme luokkansa priimus :)

        On hienoa, mikäli olet onnistunut kasvatustyössäsi. Juttusi totuusarvoa luonnollisesti emme pysty tarkistamaan.

        Valitettavan monet eivät laillasi onnistu.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe