Brittiseurat aallonpohjassa

Wanha Futaaja

Ei voi olla pelkkää sattumaa, että englantilaisjoukkueet, Chelsea ainoana poikkeuksena, ovat lähteneet KAIKKI jo tässä vaiheessa eurocupeista laulukuoroon. Valioliihgan johtotähdet Man City ja ManU putosivat ensin Mestareiden Liigasta jo lohkovaiheessa ja eilen vielä Eurooppa-liigastakin, vaikka vastassa oli "vain" keskitason eurooppalaisia joukkueita. Tottenham putosi jo Eurooppaliigan lohkovaiheessa, samoin Fulham ja Birmingham. Arsenal sentään pääsi Mestareiden Liigan pudotuskierroksille, mutta ensimmäisen kierroksen vastus AC Milan oli liian kova vastus Tykkimiehille.

Englantilaisseuroilla oli mittava edustus tämän kauden cupeissa, mutta romahdus oli täydellinen. Eityisesti ihmetyttää Valioliigaa koko kauden suvereenisti hallinneiden manchesterilaisten ja ehdottomaan kärkeen kuuluvan Tottenhamin surkeat esitykset eurokentillä. Ovatko vanhat tähdet väsyneitä? Miten on joukkuehengen laita isolla ulkomaalaisrahalla hankittujen palkkasotureiden keskuudessa?

Valioliigassahan on vähiten oman maan pelaajia kaikista Euroopan suurista liigoista, vain n. 30 % on englantilaisia. ManU:n eilen jatkosta pudottaneella Athletico Bilbaolla oli VAIN JA AINOASTAAN baskipelaajia. Seuralla on pyhä periaate ottaa riveihinsä vain syntyperältään baskeja. Aika erikoista nykypäivänä, että tällainen joukkue voi pärjätä noin hyvin. Tuulahdus vanhoista ajoista.

Miten sitten tulevaisuus? Euroopassa (UEFA) on esitetty ajatus, että jatkossa jokaisessa eurocupeihin osallistuvassa joukkueessa olisi oltava 8 oman maan pelaajaa. Tämä mahdollisesti voimaantuleva uusi sääntö vaikuttaisi rajusti juuri valioliigan joukkueisiin. Pahimmillaan, esim. Arsenalilla suurina menestyksen vuosina, ei ollut yhtään englantilaista edes penkillä ja valmentajakin ranskalainen. Lontoossa kutsutaankin Tykkimiehiä nykyään nimellä "Les Gunners." Entinen "Pride of North London" on kulkenut pitkän tien. Ja mitä tulee vastaan tien päässä?

Valioliigan ongelma mielestäni on liika rahan valta. Venäläiset, arabit, amerikkalaiset ja muut ulkomaalaiset miljardöörit syytävät pohjattomasti rahaa seuroihin ja jopa täysin keskinkertaisista pelaajista maksetaan tähtitieteellisiä summia. Samalla tie nousee pystyyn oman maan lahjakkuuksilta, kun valmiita ulkomaalaispelaajia löytyy ostettaviksi sen sijaan, että leivottaisiin englantilaisista lahjakkuuksista tähtiä ja näin ollen autettaisiin brittipalloilua. Miljardööreillä seurojen peräsimessä ei kuitenkaan ole kärsivällisyyttä, menestystä pitää tulla (kirjaimellisesti!) hintaan mihin hyvänsä. Ja nopeasti. Kehitys on mielestäni vähintäänkin epätervettä ja tuhoaa ennen pitkää brittifutiksen.

Miljardööreistä huolimatta monet seurat elävät yli varojensa ja sitäkin kautta voi tulla pää vetävän käteen ennen pitkää. UEFA on esittänyt myös, että seuroilla olisi otava tietty omavaraisuusaste, eli ylivelkaantumista ei sallittaisi. Englantilaisseurojen lisäksi toki Espanjan jätit Real Madrid ja Barcelona ovat tässä suhteessa samassa veneessä.

Jalkapallon ystävänä tämä rahan kaikkivalta huolestuttaa. Näin ei voi jatkua loputtomiin.

5

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • &%&¤&%¤&/¤

      Hyvä, brittifutis on per-see-stä.Suurten huijjareitten pallopeli,On se niin monta kertaa nähty ja hävitty,Britti futista pelataan p-e-r-s-e-e-d-e-l-l-ä!

    • sukurutsarit

      Todella hienoa että jalkapallohuliganismin syntymaa Englanti ei pärjää jalkapallossa. Brittikatsojat ovat helvetin paskahuligaaneja, jotka käyvät ulkomailla asti riehumassa ja tästä sairaasta jalkapallon lieveilmiöstä on tehty myös teeveedokumentteja. Pysyköön brittiläinen roskasakki saarellaan. Valitettavasti nyt tämä Chelsea kuitenkin pääsee lähtemään saarelta tilapäisesti kun sattui pääsemään jatkoon Mestareiden liigassa.

    • Hjallis Kallis

      Raha tuhoaa kaiken, jotain uutta?

    • Pifffff

      city ja sunderland näihän ne pelit menee perseet myntiin,ja porsaat röhkii rahoilla

    • hjghjg

      brittifutis jyrää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10320
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      422
      4594
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3114
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2714
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1899
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1650
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe