Mitä muuttaisit keittiössäsi tai sen remontissa?

Ursis

Hei, keittiörempan suunnittelu jatkuu.
Voitteko kertoa,mitä tekisitte toisin, jos uudestaan suunnittelisitte keittiötä tai sen remonttia.

42

1415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäinMeillä

      En oikeastaan mitään. Ja johtuen nimenomaan siitä että tein sellaisen keittiön joka sopii minun käyttööni, en sellaista joka on nyt muotia.
      Kannattaa miettiä perinpohjaisesti mitä keittiössä oikeasti tekee, miten ja missä. Paljonko tarvitsee tilaa millekin jne. Siitä se toimiva keittiö syntyy, ei vain esitteiden unelmista. Mieti nimenomaan mikä ei toimi nykyisessä keittiössäsi ja miten sen saisi uudessa toimimaan.

    • Kristallihaave

      En enää ikinä ottaisi avokeittiötä, en edes saarekkeella.

      Haluan kunnon keittiön, jonka voi sulkea ovella. Keittiössä pitää olla paljon työskentelytilaa, kaikki pienkodinkoneet helposti esille otettavissa, roskien lajitteluun paljon kaappitilaa. Arkiruokailuun riittävä pöytä, juhlaruokailuun joko ruokailutila tai iso olohuone. Ei korkeita komeroita, alakaappien tilaan laatikostoja.

      Kaappien pinnat sileät, kodinkoneet valkoisia, lattiamateriaali kosteutta ja koiraa kestävä. Pois kaikki pölyä ja rasvaa keräävät koristelistat.

      Normaalit ikkunat, ei mitään lattianrajaan ulottuvia maisemaikkunoita tai parvekkeen ovia.

      Mutta ehdottomasti tärkein on kaksialtainen (isot altat) tiskipöytä. Kuka kumma on keksinyt puolitoista- tai peräti yksialtaisen tiskipöydän? Vai pestäänkö uunin peltejä myöten kaikki astiat tiskikoneessa? Tai englantilaisittain pannaan kuivumaan suoraan pesuainevedestä huuhtelematta?

      Keittiö ei enää ole keittiö vaan ruoanlämmitysnurkka olohuoneessa. Voitaisiin siirtyä syötäviin astiohin, niin ei tarvittaisi edes pesukonetta tai sitä vaivaista allasta.

      Tämän haaveen toivon saavani joskus löytyvästä uudesta kodista. Toistaiseksi se ei ole onnistunut, koska a) muutostöitä ei "voi" tehdä tai b) keittiön erottaminen olohuoneesta tekisi olkkarista liian pienen.

    • näin mä tekisin

      Yksi pieni "tiski"allas. Puinen taso. Uuni mahan korkeudelle varaamaan 60cm työpöydältä. Samoin tiskari pitää nostaa ylös. Pieni työpöytä, pizzalaatikon kokoinen riittää. Jenkkikaappi, kuka nyt tänä päivänä pakastaa mitään vuoden tarvetta. Hirveän iso viinikaappi kalliille viineille jota ei koskaan juoda. Kunnon ranskalainen maalaiskeittiö, ei siis yläkaappeja. Pari rosteritankoa kapustoille. Jääpalakone ja capuzzinomasiina pitää olla. Roskiksille ei kannata varata tilaa paljon. Banaaninkuoret voi viedä suoraan pihalle kompostoriin ja maitotölkit polttaa takassa.

      • mie komppaan

        Unohdit mainita pizzalaatikot ja maksalaatikkopurkit


    • Köökkiäkehiin

      Kunnon kaksialtainen iso tiskiallas tai -pöytä, tiskikone ylös, uuni ylös (on meillä ylhäällä). Liesitason alla (ehdottomasti induktio) on hyvä että on paljon tilaa kattiloille yms. ja em. lisäksi alakulmakaappi pyörivällä sisuksella jonne saa lisää keittovälineitä. Liesitaso lähelle vesipistettä. Roskis joka tulee ulos kun kaapinoven avaa. Korkea jääkaappi ja pakastin. Paljon välitilan valoja. Paljon pistorasioita. Meillä on lattiana vinyylipintainen korkki (joka liimattu). Ei nätein, mutta kestää vettä eikä hajota selkää, helppo pyyhkiä puhtaaksi, jos astia tippuu se ei välttämättä hajoa.

      • Hyvä keiju

        Roskis voisi myös sulkeutua itsestään kun kaapinoven laittaa kiinni.
        Joku suositteli poistoilman ottamista roskiskaapista, mutta sulkeutuva roskis voisi olla parempi.


      • Anonyymi
        Hyvä keiju kirjoitti:

        Roskis voisi myös sulkeutua itsestään kun kaapinoven laittaa kiinni.
        Joku suositteli poistoilman ottamista roskiskaapista, mutta sulkeutuva roskis voisi olla parempi.

        Mekanismeja on saatavilla. Jos haluaa hifistellä voi roskiskaapin laittaa sähkötoimiseksi, aukeaa ja sulkeutuu tunnistusanturilla ilman kosketusta.


    • Kerron myös muutamista ratkaisuista, jotka tietoisesti halusin tehdä tässä yhteydessä... Mutta tässä vielä se, mitä tekisin toisin:

      1. Vetolaatikot kaikkiin alakaappeihin. Yläkaapeissa hankalat, mutta seuraavassa keittiössä tulee kaikkiin alakaappeihin (ehkä ei kulmaan, jos sinne laittaa pyörivän kattilatason).
      2. Tiskikoneen sijoittaminen niin, ettei se häiritse avattuna liikkumista.

      Ja.. Hmm... Siinä se taisi ollakin.

      Ja niitä ratkaisuja, jotka jo tein:
      1. Jääkaappi ruokatilan ja ruoanlaittotilan välimaastoon.
      2. Työtilaa kaikkialle (pienehkössä keittiössämme noin 12 metriä laskutilaa - osa siitä ruokatilan puolella).
      3. Ei kulmia joihin voi törmäillä. Viistosin laskutilan kulmat siten, että juoksentelevat lapset (tai aikuiset) eivät kolhi itseään. Samalla viiston kulman alle jäi mukavasti tilaa esim. keittiöjakkaralle, yms.
      4. Minimoidaan pölynkeruupinta-ala. Nykyinen trendi, jossa yläkaapit ovat pelkkä kärpäsen passka seinällä ja päälle jätetään mukavasti tilaa kerätä pölyä ei vaan toimi. Korkeat yläkaapit jä niiden yläpuolelle peitelevy kattoon asti (parikymmenttä senttiä).
      5. Riittävästi valoa. Keittiö taitaa olla valoisin huone tässä kämpässä. Katossa kuusi lamppua valaisemassa alaspäin, lisäksi tuulettimen valo, kaappien alavalot, iso ikkuna. Ruokatilassa omat valonsa.
      6. Keittiö avoinna koko oleskelutilaan. Mukavasti voi vieraiden kanssa jutella samalla kun valmistelee kulinaristista elämystä (=kuorii perunoita).
      7. Keittiö erotettu olohuoneesta. Meillä ruokatilan ja olohuoneen välissä takka, joka toimii tilanjakajana.

    • kotikokki

      Itse haluaisin
      * riittävästi kaappitilaa - sitä tuntuu olevan aina liian vähän. Enemmän vetolaatikkosysteemiä, ehkä ns. kulmakaappi (= kattilakaappi).
      * tarpeeksi jääkaappi ja pakastintilaa, ts. sopivan suuret - ja mielellään laatikko-/hyllysysteemeillä; olisi helppo vetää laatikko pakastimesta jonkun ison altaan - jossa täytyisi keikkua pää alaspäin - sijaan... Jääkaappi ja pakastin voisivat molemmat olla esim. lattiasta kattoon systeemiä (mitä uusissa jutuissa on ollut jo muutamia vuosia kohtuullisen paljon).
      * erillinen uuni ja hella
      * tiskipöytäsysteemi pitäisi olla sellainen että olisi 2 ns. kunnon allasta. Tiskikone ei tarvitseisi olla aivan lattiatasolla, mutta ei saisi olla myöskään "kurkotuskorkeudella". Sille pitäisi olla sopiva paikka ettei se tuki koko kulkuväylää ollessaan auki...
      * tarpeeksi laskutilaa = pöytätiloja. Pinta sellaista materiaalia ettei kolhiinnu heti - ja että voi laittaa kattilan tsm. suoraan pöydälle. Pöydässä hyvä olla jossain sopivassa paikkaa "ala-aukko", jonne voi laittaa esim. lemmikin ruokkipot tms.
      * tarpeeksi roskistilaa - ts. mahtuisi useampi sanko tms. - ja että se systeemi liukuisi hyvin
      * lattiapinta sellainen ettei kaikki tuhriintuisi heti kiinni...ja että olisi helppo pyyhkäistä tsm.
      Ainakin tällaisia juttuja ;)

    • Helpotus omassa keittiössäni:
      Siirsin paistopellit ylemmäs vetolaatikkoon, edellyttää isoja vetolaatikoita riittävästi! Päälimmäiseen peltiin voi leipoa pullat suoraan ja antaa niiden kohotakin laatikon suojissa. Pikku juttu.

    • Benny Hill

      Vaihtasin emännän sellaseen joka toimis paremmin kettiössä

      • Mr. Bean

        Tiedät varmaan kuinka siinä käy...
        saat itse yksin häärätä keittiössä.


    • minävaantaas

      18m2 on auttamatta liian pieni, jossain kerrostaloluukussa ei voi valittaa, mut omakotitalossa keittiön pitää olla yli 20m2...

    • Kaksin kaunihimpi

      2 tiskikonetta, jotta aina voi toiseen laittaa käytettyjä astioita, vaikka toinen olisi vielä päällä.

      Yläkaapit kattoon asti - tai vaihtoehtoisesti yläkaappien päälle vielä lisäkaapit. Turha sitä tilaa on siellä käyttämättä jättää. Toki sieltä on vaikea tavaroita pois ottaa, mutta kerran vuodessa tarvittavat tavarat säilyisivät siellä hyvin.

    • 6+6

      Keittiön kalustaminen "huvikseen" on kallista hupia. Kannattaa ihan tosissaan miettiä kuinka paljon tilaa tarvitsee tavaroille / laskutasoksi. Me ainakin pidimme päämme vaikka moni sanoi että tulee pieni keittiö. Itse keittiöosan koko noin 8m2 ja ruokailutila noin 8m2 (koko talo 210m2). Ja olohuoneen yhteydessä ja huonekorkeus keskimäärin 3,5m.

      Ja nyt noin 2kk asumisen jälkeen eipä olisi paremmin voinut osua tilanarviointi. Kaikki turhat astiat ja pannut yms. joutavat roskiin / jakoon. Vain ne jätettiin, mitä oikeasti tarvitaan. Keittiö/oloh/rt kun ovat "paraatipaikalla" niin me ei ainakaan pilata ilmettä sillä että hyllyillä homehtuu perintöastiat, joita ei oikeasti käytetä. Näin juuri ei tarvitse ottaa mitään karmean näköisiä metrisiä yläkaappeja. Eli laskutilaa on nyt noin 4metriä ja varsinaisia kaappimetrejä noin 6 metriä L-mallissa. Ja vaikea kuvitella mihin hittoon 4 metriä ei riitä, ei tässä kuitenkaan pitopalvelua pidetä. Ja sitten jos tulee ne valtavat sukujuhlat, niin se tila ei kuitenkaan riitä, joten sitä varten ei mielestäni kannata maksaa itseään kipeäksi.

      Se on kuitenkin helposti ainakin 1000 euroa metri kun kaappimetrejä lisätään kun huomioidaan alakaappi, yläkaappi, välitila ja vielä taso ja siihen kun vielä lisätään vielä ainakin 1500 euroa neliölle itse rakentamisesta tulevaa kustannusta, niin kannattaa ihan oikeasti miettiä että tarviiko 20 metriä laskutasoa. Jos tarvii, niin mikäpä siinä, mutta katsokaapa vaikka tv:stä kun joku huippukokki vääntää ruokaa, ei siinä ole kuin pari metriä tilaa käytössä.

      • 6+6

        Niin ja lisäksi, meillä tason päällä ei pysyvästi ole kuin kahvinkeitin. Kaikki muu roju on piilossa. Ei pysty millään käsittämään miten joillain on se laskutila rojun säilytystilana. Kaiken maailman kalaveitsetkin roikkuvat seinällä, vaikka sitä tarvitaan kerran kuussa. Useammin tarviin moottorisahaa, eikä sekään roiku keittiön seinällä, puhumattakaan akkukoneesta.


      • Huono vertaus

        Ei kaikki käy tosielämässä niinkuin televisiossa. Silläaikaa kun kokki vääntää taikinaa, avustajat juoksuttavat kameran näkymättömissä tavaroita edestakaisin. Eikä meidän keittiössä uunipaistikaan valmistu minuutissa niinkuin telkkarissa.
        Ja viimeinen pointti: monikaan ei ole käsistään niin kätevä kuin kouliintunut tv-kokki.


    • keittiöremppa

      -Mahdolisimman kosteuden ja käytön kestäviä materiaaleja
      -Alakaapit pois ja isot laatikot tilalle
      -Ainakin 1 korkea, "lattiasta kattoon" kaappi
      -Työpöytä/laskutilaa riittävästi
      -Täysteräksinen "vanhan ajan" kaksialtainen tiskipöytä korkealla hanalla
      -tarpeeksi isot ja toimivat roskikset
      -jätemylly ja viemäri isolla väh. 75 mm poistoputkella
      -lattiakaivo keittiöön
      -kunnon kokoinen ikkuna tuuletusikkunalla
      -sähköpistokkeita riittävästi hieman lisää ja hyvä valaistus
      -tv

      • hoj

        yläkaapin alapintaan kiinni keittiöradio.

        Ledivalonauhat yläkaapin alapintaan. Ei kuumene ruoka-aineet kaapissa vaikka valot olisi päällä.

        Pöydän ylle tunnelmavaloksi himmennettävä kattovalo.

        Keskuspölynimurin rasia keittiön seinään ja sellanen 1 - 5 m haitariletku lisävaruste rikkaimuriksi. Paljon kätevämpi kuin rikkaluukku.

        Liesituulettimesta ohjaus ilmanvaihtokoneen pienemmälle poistolle. -> ei kisko takasta savuja sisään.

        Hiljaiset koneet jotta voi keskustella vieraiden kanssa vaikka apk pesee.

        APK kuumavesiliitäntään. nopeuttaa pesuja

        Jouluvalolle pistorasia ikkunan ylle.


      • löksak

        Lattiakaivo keittiössä johtaa pykäläviidakkoon. Jos oikeesti sellainen olisi, se tekisi keittiöstä kylppärin kaltaisen kostean tilan joka tarkoittaisi sähköasennuksiin kaikkea pientä hankalaa...


    • 9+5

      Lattiakaivo keittiöön.. just? Onko teillä joku teurastamo siellä keittiössä ja sitten huuhdellaan veret vai mitä hittoa? Jos keittiöön laitetaan lattiakaivo, täytyy se määräysten mukaan myös vesieristää. No siitävhän se vasta tyylikäs ratkaisu tulee, kun oleskelu/ruokailutilojen välissä on kynnys jotta ne vedet pysyy siellä keittiössä. Ei kai kukaan tänä päivänä tee enää keittiöstä erillistä huonetta?
      Sitten taas jos kaivoa ei käytetä, niin se haisee...

    • Kätevä_ emäntä

      Kiitos hyvistä vinkeistä. Vetolaatikostoista kysyn, kumpi on toiminut paremmin korkeudet
      10 cm 30cm 30cm vai 15 cm 15cm 40cm? Laatikostoja tulee 3 leveydeltään 60 cm. Mietittiin myös kahta 90 cm leveää, mutta ei ehkä niin kätevää.

    • rakentaja

      Lattiakaivo keittiöön, JUST. Ruotsissa se on jo pakollinen ja pian Suomessakin. Tein ison talon tilaajalle ja väen väkisin halusin sen lattiakaivon keittiöön. Siellähän on vesipisteitä ja astianpesukone. Oikeastaan järjetöntä olla tekemättä. Noin vuoden kuluttua yläkerran suihkussa oli pikkutytön jäljiltä jäänyt hana auki ja se kiistelty lattiakaivo oli mennyt tukkoon. Putkarit tietävät, miksi se eräs kaivo tukkeutuu äkisti. Vesi yli kynnyksen ja raosta alakerran keittiöön. Keittiöön olin tehnyt pienen kaadon, jolloin vesi suoraan kaivoon. Pari neliöä välikattoa auki, villat vaihtoon, levy ja ruiskutus. Ilman lattiakaivoa keittiössä, koko alakerta olisi mennyt uusiksi. Jos haluaa eliminoida hajua, niin pakkasnestettä kaivoon tai vaikka rypsiöljyä. Eikä mikään kai estä, silloin tällöin lorauttamasta tilkkaa vanhaa kunnon vettä. ---- Se avokeittiö on muotia vain siksi, että rakentajat pääsevät halvemmalla ja saavat enemmän voittoa. Nykyään ihmiset osaavat jo vaatia kunnon keittiötä. Ollaanhan nyt niin retroa ja vintakea.---- Ei ole häävin näköistä, kun hienoja vieraita on kylässä ja syönnin jälkeen likaiset astiat retkottavat tiskipöydällä, ja emäntä on poissa jaloista, kun isäntä seurustelee. Astiat ovat ehkä vaihtuneet pitsalaatikoihin, silti hieno keittiö.

      • Avoa

        Nyt oli kyllä niin surkeita "perusteluita" että oksat pois. Kaivo keittiössä tuottaa kyllä paljon enemmän ongelmia kuin hyötyä. Eihän wc:ssäkään ole yleensä kaivoa jos ei ole suihkua, vaikka on hana?

        Ja avokeittiö on kyllä kaikin puolin paras ratkaisu. Halvempikin.


      • Rypsiöljyä joo

        Tiedä tuosta Ruotsin lattiakaivopakosta? Pikavilkaisulla löysin säännöksen, jossa lattiakaivo pitää olla, jos keittössä on pyykinpesukone. Tiskikoneen kohdalla ei sellaista vaatimusta mielestäni ollut.

        Aika kaukaa haettu perustelu on, että jos yläkerrassa viemäri menee tukkoon, niin alakerran keittiön lattiakaivo pelastaa tilanteen, hah.


    • ennakoiva

      Ei se viemärin tukkeutuminen ollut perustelu, niin vain sattui. Talo on ollut pystyssä runsaat kymmenen vuotta. Isännän mukaan ongelmia ei ole ollut lattiakaivon suhteen.Hän lorauttaa muiista essaan tilkan vettä ja homma on hoidossa. Talossa on aika runsaasti neliöitä ja keittiö iso. laattalattiankin voi pestä vaikka runsaalla vedellä. Kerropa nyt , mitä ongelmia se aiheuttaa? Mikäli se aiheuttaisi ongelmia, omistaja olisi jo ajat sitten pyytänyt tulppaamaan putken ja laatta päälle. Sitä saa myöskin nestettä, joka muodostaa kalvon pintaan ja estää haihtumista. Sitä paitsi, ei olisi eka kerta, kun astianpesukoneen letku laukeaa ja vesi tulee pesään. Silloin on aikamoinen hyöty.

      • Vyö ja henkselit

        Jos keittiöön tehdään lattiaviemäröinti, niin eiköhän silloin kosteussulut pidä rakentaa samaan tapaan kuin kylpyhuoneessa, vesieristeet seinille ja läpiviennit tiivistäen. Tulee kalliiksi. Ja varmaan silloin sähkötyötkin pitäisi tehdä kostean tilan säännöksien mukaan. Ei vara venettä kaada, sanotaan, mutta ylilyöntihän se on.

        Mitä tulee tiski- ja pesukoneiden letkurikkoihin, niin muistetaanhan, että konetta ei saa vakuutus- ja muiden säännösten mukaan jättää käymään ilman valvontaa. Eli ei pidä lähteä kauppaan sillä välin kun kone käy.


    • Ennakoiva

      Astianpesukonevuodot sijoittuvat kotien vesivuototilastojen kärkeen. Ne myös aiheuttavat tuntuvia korjauskustannuksia, sillä keittiöissä ei yleensä ole lattiakaivoja, joihin vuotovesi valuisi. / If vakuutus. Riittää, kun nostaa sen kymmenen senttiä seinälle. Jos pistää pvc maton lattiaan, se käy samalla vaivalla, se nosto. Vesieristys on silloin automaattisesti lattiassa. Jos vielä pistät sen 64 ? loisteputken kattoon, et saa sieltäkään sähköiskua. Näkyy niitä valaisimia olevan tiskialtaan vieressäkin. Vikavirtasuojat nyt täytyy muutenkin olla. Ei saa jättää yksin, mutta jätetään kumminkin. En nyt keksi muuta (haittaa), kuin tipan vettä kaataminen kerran pari kuussa. Kun katselee vanhoja palstoja, aika moni sitä näyttäisi haluavan.

      • Maalaisromantiikkaa?

        Muovimatto lattiaan ja 64W loistelamppu kattoon. Ja viemärikaivo keskelle huonetta! Tämäkö on käsityksesi nykyaikaisesta tyylikkäästä keittiöstä?


    • 15+5

      Haittoja:

      - tilasto tulee kostea tila, jolloin lattia täytyy vesieristää ja nostaa seinille, läpiviennit tiivistää -> nostaa hintaa, hidastaa valmistumista
      - lattiakaivolle täytyy tehdä kaato -> nostaa hintaa
      - kaato käytännössä tekee mahdottomaksi isomman laatan käytön -> rumentaa tilaa, tulee aika pöljän näköinen kun on jotain 10x10cm laattaa vaikka 20m2?
      - seinille nosto aiheuttaa sen, että ikkunoita ei pysty asentamaan suoraan lattiasta lähteviksi. Esim. meillä on kaksi isoa ikkunaa ruokailutilassa jotka lähtee suoraan lattiasta. Jos tehtäisin vesieristys, pitäisi se nostaa sinne karmia vasten.
      - melkein aina uudiskohteessa tehdään avokeittiö ja myös melko usein on ns. ruokailutila vähän niinkuin puoliksi olohuoneessa ym. Tällöin täytyisi tehdä keinotekoisen tuntuinen kynnys tilojen väliin, täysin pimeätä.
      - meillä on keittiön ja olohuoneen välissä takka tilanjakajana, sitten vesieristys nostettaisiin myös takalle, täysin pimeätä.
      - itse kaivo harvemmin tilaa kaunistaa myöskään

      Eli ei vain sovellu tuollainen pientalon keittiöön oikein mitenkään.

    • whats your problem

      Kaivonhan voi piilottaa vaikka kaapiston alle sokkeliin, kunhan vain vettä pystyy välillä lisäämään. Ei kai siellä keittiössä aamusuihkuja ruveta ottamaan joten ei lattiaa tarvitse sen kummemmin vesieristää tai pisorasioiden sijaintaia miettiä. Sitä paitsi nykyään kaikki pistorasiat on vikavirtasuojan takana joten kylppärissä on ihan samanlaiset kytkinmet ja rasiat kuin vaikka makuuhuoneissa. Ja maadoitettuja ne on nykyään kaikissa huoneissa.

    • ennakoiva

      Hei maalaisromantikko. Se lattiakaivo tuli tarkalleen sookelin sisäpuolelle. Sokkelin ja lattian väliin sentin verran tilaa. Miten niin hidastaa? Laitat ne reunasoirot Ardeksilla kiinni ja lattiaan 1K sively pariin kertaan, kumikaulus lattiakaivoon ja laatta päälle. Kylläpä oli aikaa vievää. Lattiakaivon asennus, vartti, hiekkakakun päälle.
      Ja vielä romantikolle. En omasta mielestäni kirjoittanut mistään 64 W loistelampusta, sellaista ei ole olemassakaan. Vaan mistä, kun olet noin ammattilainen? Kysyvä merkkikin siinä oli. Paha töppi.

      • Edelleen romantikko

        No älä rupee siinä venkoilemaan. Mikä se teksti sitten tarkoitti? 64 sentin loistelamppu? 64 euron loistelamppu? Hähähää. Mitä välii, pointtini oli se, että loistelamppu keskellä kattoa ja muovimatto lattiassa ei ole kovin tyylikästä.

        Ja kuten tuossa joku toinen kirjoittikin, landella voi riittää, että tehdään asiat "vähän sinnepäin", mutta sivistyksen piirissä, missä rakennusjärjestys ja rakennusvalvonta pätee, täytyy vesieristykset tehdä just eikä melkein. Ja siitä tulee kustannuksia. Menee hätävarjelun puolelle. Mutta en viitsi tästä sen enempää vääntää, kukin saa tehdä keittiönsä niin kuin haluaa. Siltä varalta että haluaa jättää tiskikoneen käyntiin siksi aikaa kun menee kyläbaariin kaljalle.


      • 15+5
        Edelleen romantikko kirjoitti:

        No älä rupee siinä venkoilemaan. Mikä se teksti sitten tarkoitti? 64 sentin loistelamppu? 64 euron loistelamppu? Hähähää. Mitä välii, pointtini oli se, että loistelamppu keskellä kattoa ja muovimatto lattiassa ei ole kovin tyylikästä.

        Ja kuten tuossa joku toinen kirjoittikin, landella voi riittää, että tehdään asiat "vähän sinnepäin", mutta sivistyksen piirissä, missä rakennusjärjestys ja rakennusvalvonta pätee, täytyy vesieristykset tehdä just eikä melkein. Ja siitä tulee kustannuksia. Menee hätävarjelun puolelle. Mutta en viitsi tästä sen enempää vääntää, kukin saa tehdä keittiönsä niin kuin haluaa. Siltä varalta että haluaa jättää tiskikoneen käyntiin siksi aikaa kun menee kyläbaariin kaljalle.

        Niin, kannattaa mielummin tehdä määräysten mukaan ja huolellisesti kuin lähteä tekemään jotain parannuksia sinne päin. Vakuutusyhtiötä ei kiinnosta se olitko fiksu vai saatiinko vahinko minimoitua, vaan se että on tehty pykälien mukaan oikein. Jos tuollaisen kaivovirityksen tekee ilman kunnollista vesieristystä niin todnäk vakuutusyhtiö pesee kätensä kokonaan koko hommasta jos vaikka apk paukahtaa.

        Ja edelleen se perimmäinen kysymys: mitä ihmettä sillä kaivolla tehdään keittiössä?


    • 3+12

      Olittepa mitä mieltä tahansa, niin lattiakaivon myötä tilaan on pakko tehdä vesieristys, muuten se on määräysten vastainen. Ei kukaan vastaava ota kontolleen tollaista missausta. Eikä vakuutus korvaa penniäkään jos ei oo tehty määräysten mukaan.

    • märkätilaan 64 ?

      Mikäs siinä vesieristyksessä niin pahaa on? Olen niitä tehnyt monella tavalla, sekä omakoti- että kerrostaloihin. Monen sorttista tapaakin on ollut käytössä. Mitä nyt kulloinkin valtion herrat ovat innostuneet kokemattomuuttaan ja tietämättömyyttään vaatimaan. Joskus käytettiin kangastakin ja lateksia. Nykyään voi tehdä suihkun seinät lasikuitutapetilla ja päälle lateksi. Laatta näkyi lukevan tuossa keittiössä. Eikä muovimatossa mitään vikaa ole, näkyvänä, tai vaikka vesieristeenä, jona se on vieläkin paras. Te varmaan haluaisitte tehdä suihkun ja keittiön oviinkin vesieristeet ja kumitiivisteet, ettei keittiön hanasta hyppää vesi ovenrakoon ja livahda vallan pihalle. Lähivakuutus sivuillaan ilmoittaa, että lattiakaivo tulee olla sellaisessa huoneessa, jossa on vesivahingon vaara. Esim. KHH:ssa , jossa on pesukone. Miten se pesukoneellinen keittiö eroaa apukeittiöstä? Älä nyt hyvä veli tappele tutkainta vastaan. Varmaan itsekin saatat tajuta, että asia, eli lattiakaivo on hyvä juttu keittiössä, mutta vänkäät vaan vastaan. Jos keittiössä paukahtaa astia- tai pyykkikoneen putki, voi olla, ettei ole korvattavaa, koska vesi menee kaivoon. Parin sadan kustannuksella, saadaan aikamoinen turva. Meillä landella, ihmiset käyttävät sitä kuuluisaa maalaisjärkeä, mikä teiltä, tyhmyyden tiivistymässä, cityssä, on aikoja sitten kadonnut. Vähäisetkin oivallukset, vaativat teiltä irtiottoa laumastanne, maaseudun "rauhaan". Laumassa oma napa on lähinnä ja auktoriteetit latistavat loputkin oivalluksista. Mennään vaan rottajuoksua, ei ajatella.

    • 23

      City-alueilla käytännössä jokaisen uudiskohteen rivareista yms. lähtien keittiöt on yhtenäistä tilaa oleskelutilojen kanssa, meillä esim. ulko-ovelle asti, joten oikeasti toimiva vesieristäminen on vaan pirun hankalaa tietysti noi kaikki aiemmin listatut ulkonäkö- yms. seikat päälle.

      Vakuutusyhtiö ei sanele lattiakaivojen paikkoja eli ei voi vaatia lattiakaivoa keittiöön jos rakennusmääräykset ei sitä vaadi. Talot rakennetaan kulloinkin voimassa olevien määräysten mukaisesti ja tätä vakuutusyhtiöt noudattavat.

    • Kokki keittiössä

      Oletteko te ihan tosissanne kun puolustelette noita ruoanlämmityspisteitä olohuoneen nurkassa, joita avokeittiöiksi kutsutaan? Mitään niin dioottimaista ei ole keksitty muuten kuin neliöiden säästämiseksi.

      Minusta on todella luotaantyöntävää olla kylässä, jossa ruoan käry leijailee ja likaiset astiat seisovat koko ajan näkösällä. Emännän seurustelusta ei tulee yhtään mitään, jos hän todella huushollaa samalla. Nopeammin kävisi kun porukat poistuisivat keittiöstä salin puolelle. Vain maalaistaloissa on tuvat. mutta siellä onkin sali vieraita varten.

      Avokeittiöhössötys on jenkkimaan matkimista. Kukaan ei vaan ole huomannut, että heillä on erikseen myös ruokasalit.

      Jospa mahdollisimman moni alkaisi vaatia kunnon keittiötä, niin kyllähän niitä taas tehtäisiin.

      • Kokki vai kokki?

        Höh. Kylläpä tupakeittiö tai avokeittiö on suomalaisiin oloihin ihan käypänen juttu. Jenkeissä kaikki on suurta, no heillä saa olla eriksen ruokasali ja voimistelusali ja tanssisali, mutta osittain oikeassa olet, että tilan säästöstä osittain on kysymys. Kas kun neliöt maksaa Suomessa niin pirusti.

        Toisekseen, vain "arvostele mun illallinen" -jutuissa emäntä tai isäntä kokkaa samalla kun juttelee vieraiden kanssa. Kyllä normaalitilanteessa safkat on laitettu jo etukäteen, ja ne vain pidetään lämpimänä ja tarjoillaan kun vierat ovat paikalla. Näin emäntäkin pystyy olemaan vieraiden kanssa eikä pakene keittiöön.


    • kalustajakin

      Joo`o. Jotenkin tuntuu kornilta, että hajulukko ja tiskiallas olohuoneessa ja emäntä iltapuku päällä laittamassa ruokaa. Astianpesukone luo tunnelmaa. Eteisestä kai siihen tilaan suoraan tullaan, monesti, jotta olisi suurempi kokonaisuus. Vessa on siinä eteisessä myös. Siinä sitten illan aikana myrryttämässä, omat ja vieraat. Pienessä asunnossa kaikki vieraat ja omat samassa tilassa, tai ehkä jotkut sängyn päälle. Ja sen ruokailun jälkeen emäntää harmittaa likaiset astiat ja pitsalaatikot , kaikki näkyvillä. Vaihtoehtona voisi piilottaa keittiöön. Keittiössä myös äijäporukka voisi keskenään rupatella tärkeistä asioista ja viettää laatuaikaa. Isäntä voisi vieressä ladata a-koneen, huomiota herättämättä, vaimon avuksi. Ystävääni avokeittiössään harmittaa se, että aina ollaan samassa tilassa. Keittiössähän syötiin yleensä arkisin ja pyhinä olohuoneessa. Ei ole enää arki- , tai juhlaruokailua, kaikki tuntuu samalta. Vaihtelu on menetetty grynderin luomaan helppoon säästötyyliin. Pari mellikaappia pitkän tilan päähän ja väliin saarekkeeksi kutsuttu luomus. Vähän saman kaltainen muoti, kuin 70-luvulla, jolloin piti olla oma baari, olohuoneen nurkassa. Olihan se hienoa. Minustakin, vaikken saanutkaan koskea.

      • Mistä näitä tulee?

        Joo, se vessa olohuoneen nurkassa on aika monessa uuden asunnon pohjapiirroksessa. Joskus siinä edssä on seinänpätkä, mutta ei se mitään ääniä pidättele.
        Meilläkin on sellainen vierasvessa olohuoneen kulmassa, jota ei koskaan käytetä, kun on vieraita. Kaikki käy saunaosaston kph:ssa, joskin kyllä ne tehosteet sieltäkin kuuluvat, kun ei laiteta uusiin rivi- ja paritaloihin huoneiston sisäseiniin vällyjä, pelkkä teräsrunko ja kaksi kipsilevyä.

        Pohjapiirros antaa liian tilavan tunteen, samoin tyhjä huoneisto. Avokeittiö, välissä ruokailu-olohuone ja toisella laidalla vessa. Ei puutu kuin että olisi ulosheittäjä vessan oven vieressä.

        Täysin älytöntä suunnittelua. Neliöitä tarvitaan kylpyläosastoon ja ne otetaan siitä köökistä. Otettaisiin mieluummin vaikka vähentämällä makuuhuoneiden määrää. Tai laittamalla se vessnpönttö ilman seiniä siihen tiskikoneen viereen, tulisi hiukan tilaa lisää siihen kapeaan makkariin, johon ei tällä hetkellä mahdu kuin parivuode. Olisi kiva kun olisi vaikka lipasto ja pari tuolia.


    • Anonyymi

      Eikö tiskikoneen ja altaan alle lattialle kaappien alle piiloon voi tehdä pientä korotettua allasta, josta putki seinän läpi toisella puolella olevan vesieristetyn kylppärin lattialle? Versivuotoriski ratkaistu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8604
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      126
      2331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe