Puhelinmyyjän työpäivä

Kouk-ku

Täällä on ollut paljon kyselyitä siitä, millainen on puhelinmyyjän työ yms. joten ajattelin kertoa millainen on minun työpäiväni ja millaista työ muutenkin on.

Työskentelen siis osa-aikaisena myyntineuvottelijana. Töissä olen kolmena iltana viikossa aina viisi tuntia kerrallaan. Myyn erästä lehteä pääasiassa kuluttajille, mutta myös yrityksille.

Työaikani on klo 16-21. Heti päivän aluksi tiimimme (tiimi = Porukka, jonka kaikki jäsenet myyvät samaa tuotetta. Yksi tiimi voi siis myydä lehteä, toinen tiimi kanavapaketteja, kolmas laajakaistoja ja niin edelleen...) pitää aloituspalaverin neuvotteluhuoneessa. Aloituspalaverissa käydään läpi kaikki edellisen päivän asiat, keskustellaan edellisen päivän tuloksista ja myynneistä ja asetetaan päivän teemat ja tavoitteet. Maanantaisin aloituspalaverissa käydään myös edellisen viikon asiat läpi ja kuukauden ensimmäinen päivä edellisen kuukauden asiat. Aloituspalaveriin menee yleensä n. 20-45min riippuen käsiteltävistä asioista. Tiiminvetäjä ja myyntipäällikkö pitävät palaverin.

Aloituspalaverin jälkeen siirrymme soittosaliin, laitamme koneet päälle ja ohjelmat käyntiin ja vedämme myyntispiikin kerran läpi ns. haamupuheluna. Puhumme siis spiikin läpi ja teemme kaupan, mutta puhelu ei ole päällä vaan puhumme "haamulle".

Meillä on myös joka päivä jonkinlainen kisa siitä kuka myy eniten. Päivän kisa kirjoitetaan taululle haamupuhelun aikana. Kisa voi olla esimerkiksi, että se, joka myy eniten taukoon mennessä saa leffalipun. Monesti on ollut myös joukkuekisoja eli olemme jakautuneet joukkueisiin ja se joukkue, joka on myynyt eniten saa palkinnot. Perjantaisin on monesti sellainen ryhmäkisa, että sitten kun ollaan yhdessä saatu myytyä vaikka 1500 eurolla niin päästään kotiin tms.

Sitten alkaa soittelu ja sitä kestää siis taukoon asti, joka on klo. 18.30. Soittoaikaa on siis n. 2h, riippuen aloituspalaverin kestosta. Tiiminvetäjä ja myyntipäällikkö ovat koko ajan soittosalissa ja kiertelevät kuuntelemassa miten puhumme ja heittämässä väliin neuvoja/moitteita/kehuja. Auttavat myös ongelmatilanteissa tai jos kysyy neuvoa.

Tauko kestää 15min eli 18.45 jatkuu työt. Menemme takaisin soittosaliin omille paikoillemme ja käymme läpi pikaisesti ekan pätkän (eli aika ennen taukoa) tilanteen. Myyntipäällikkö ja tiiminvetäjä asettavat tavoitteet toiselle pätkälle ja uuden kisan (mikäli kisa on ollut vain ekan pätkän voimassa). Aloitamme taas soittelun. Soittelu kestää nyt siis ihan sinne klo. 21 saakka, eli taas on n. 2h aikaa soitella. Yhdeksältä sitten teemme työaikaraportin, sammutamme koneet ja lähdemme kotiin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuossa siis työpäiväni kulku ja oi että, kun kuulostaa helpolta ja vaivattomalta hommalta :D

Oikeasti homma on sellaista, että jos ei ole asenne kohdillaan, ei tulosta synny. Pitää olla nopea reagoimaan ja keksimään vastauksia. Asiakasta ei saa missään nimessä loukata. Jos ajattelet haluavasi alalle, sinun on kestettävä painetta, oltava nopea reagoimaan ja ennenkaikkea oltava SITKEÄ. Kauppaa ja tulosta EI SYNNY jos luovutat heti. Kun asiakas sanoo "en osta", ei puhelua lopeteta siihen, vaan täytyy olla sitkeyttä, jotta asiakas sitten muutaman "ein" jälkeen ostaakin tuotteen.

Luuria tulee korvaan joka ikinen päivä ja myös niitä asiakkaita, jotka huutavat, haukkuvat, eivät kuuntele yms. Sekin on vain kestettävä. Jos asiakkaiden suhtautumisen ottaa liian henkilökohtaisesti, ei tule pärjäämään tällä alalla. Täytyy muistaa, että on puhelinmyyjä ja miettiä miten puhelinmyyjiin ja -myyntiin suhtaudutaan yleisesti. Ja vastaus on, että suurin osa ihmisistä vihaa puhelinmyyjiä :D

Kaikista pahinta, mitä voi puhelimessa tapahtua on se, että asiakas ei tilaa. Ei kannata siis pelätä asiakkaita. He kuulevat pelon heti äänestä. Myyjällä täytyy olla itsevarmuutta, asennetta ja positiivisuutta äänessä! Ääni on tärkein työkalumme!

Yksi asia mikä minut ainakin alussa yllätti silloin, oli se, miten vaivalloista on puhua melkein viisi tuntia putkeen. Ei kuulosta pahalta, eihän? Sitten kun siellä puhelimen ääressä on ja puhuu ja puhuu ja puhuu ja puhuu taukoamatta, niin sen huomaa. Nyt olen kylläkin jo tottunut siihen :D Vettä menee noin litra molemmilla puoliskoilla. Ensimmäisellä pätkällä saamme yleensä vähemmän kauppaa ja toinen pätkä on aina parempi, varsinkin viimeinen tunti (eli klo. 20-21).

282

12123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pohjasakkaa..

      "Kun asiakas sanoo "en osta", ei puhelua lopeteta siihen, vaan täytyy olla sitkeyttä, jotta asiakas sitten muutaman "ein" jälkeen ostaakin tuotteen."
      -Tässäpä se ongelman ydin onkin.
      Jos puhelinmyyjä ei ymmärrä Suomen kieltä niin puhelu loppuu varsin lyhyeen.
      Jos sanon,että ei,niin jos sinä et sitä ymmärrä,niin punaista luuria tulee.

      Tosin ainoa positiivinen asia puhelinmyyjissä on se,että ne soittaa lähes poikkeuksetta 044 tai 045-alkuisesta numerosta,joten niihin en vastaa ollenkaan.

      • Myyjäparat...

        Samaa mieltä. Jos minä EN halua mitään lehteä, kanavapakettia, liittymää tms, niin ei minua ympäripuhuta sellaista ostamaan, varsinkaan puhelimitse. Jos myyjä jatkaa niin kuin idiootti joka ei olisi kuullutkaan kieltäytymistäni, niin punanen luuri vaientaa.


      • OmgItsWilly
        Myyjäparat... kirjoitti:

        Samaa mieltä. Jos minä EN halua mitään lehteä, kanavapakettia, liittymää tms, niin ei minua ympäripuhuta sellaista ostamaan, varsinkaan puhelimitse. Jos myyjä jatkaa niin kuin idiootti joka ei olisi kuullutkaan kieltäytymistäni, niin punanen luuri vaientaa.

        Saatte vain syyttää niitä ihmisiä joiden pää on käännettävissä vaikka olisivatkin jo "ei" sanoneet. Itse olin puhelinmyyntityössä ja monesti tuli vastaan asiakkaita jotka lähtivät aluksi ei linjalle mutta hetken jutustelun jälkeen oli jo tilaus pystyssä.

        Ne mielensämuuttajat on ongelman aiheuttaja (syy miksi jankataan), ei sen myyjän yritys. Jos kukaan ei koskaan muuttaisi mieltään ei siitä jankattaisikaan


      • saa laittaa tulemaan

        joo mulle kun soittaa.sanon että saa laittaa mutta laskun saa maksaa joku muu.minula ei ole rahaa maksaa.jos kela tai varma maksaa niin saa laitta tulemaan.yhtään ei ole tullut perille.


      • ei perille koskaan
        saa laittaa tulemaan kirjoitti:

        joo mulle kun soittaa.sanon että saa laittaa mutta laskun saa maksaa joku muu.minula ei ole rahaa maksaa.jos kela tai varma maksaa niin saa laitta tulemaan.yhtään ei ole tullut perille.

        sitä olen ihmetellt koskaan ei ole puhelin myynnistä tullut kotiin tavaraa.kun olen sanonut että saa laittaa.mutta lasku kelaan ja varmaaan.posti on varmaan eksynyt.olisko itellassa vika vai myyjässä.


      • kaamoskaappi

        Ne on SIKOJA


      • 19+18
        OmgItsWilly kirjoitti:

        Saatte vain syyttää niitä ihmisiä joiden pää on käännettävissä vaikka olisivatkin jo "ei" sanoneet. Itse olin puhelinmyyntityössä ja monesti tuli vastaan asiakkaita jotka lähtivät aluksi ei linjalle mutta hetken jutustelun jälkeen oli jo tilaus pystyssä.

        Ne mielensämuuttajat on ongelman aiheuttaja (syy miksi jankataan), ei sen myyjän yritys. Jos kukaan ei koskaan muuttaisi mieltään ei siitä jankattaisikaan

        Olen joskus ollut "mielenimuuttaja" ja suostunut tilaamaan puhelinmyyjältä jotakin, mutta sitten kuitenkin peruuttanut tilaukseni.

        Olen myös ollut yhteydessä puhelinmyyjään, joka kauppasi dementille henkilölle KOLME saman lehden vuositilausta. Silloin soittajan numero vielä tuli näkyviin, mutta numeroon soittaessani puheluun ei vastattu, vaikka jätin lukuisia viestejä. Piti lähettä tekstari, että asia koskee pakkomyyntiä vanhukselle ja siirtyy poliisitutkintaan jos puheluun ei vastata. Vastaussoitto tuli heti. Taustalla oli ei-suomalainen henkilö naisystävineen. Tein heistä ilmoituksen sen lehden toimitukseen, jonka palkkalistoilla he olivat ja siellä asiaan suhtauduttiin aidon hämmästyneesti, koska po. myyjillä oli ollut aivan huikeat tilaustulokset. Nii-in, olisiko asioilla ollut yhteyttä?

        En pidä puhelinmyyjistä, he rikkovat mielestäni kotirauhaa soitellessaan klo 21 kieppeillä. Olen säännöllisesti pyytänyt heitä poistamaan numerotietoni listoiltaan. Nykyään soittoja tulee hyvin harvoin. Jos numero on tuntematon, en vastaa ollenkaan, onpa kuka hyvänsä. Ainahan voi laittaa tekstarin, jos asia on todellinen.
        Netin kautta teen kyllä hankintoja käyttäen erilaisia hintavertailuja, myös lehdet tilaan nettitarjouksista. Ongelmia ei ole ollut ja ajattelen sen johtuvan siitä, että tiedän itse mitä tarvitsen ja minulla on aikaa tutkia tarjolla olevat vaihtoehdot sensijaan että joku pälpätyksellään koettaa muokata ajatuksiani.

        Puhelinmyyjistä tuskin pääsemme. Siksi estopalveluja pitää kehittää ja varsinkin vanhusten ja vajaakykyisten rahojen lypsämiseen pitää kiinnittää huomiota, pakkomyynti kriminalisoida. Olen pahoillani niiden puolesta, joiden on hankittava leipänsä puhelinmyynnillä.


      • y9og4ei4t3

        Nimenomaan, mikä siinä on että EI ei mene perille. Useampi olisi ystävällinen, vaan kun ei voi olla. Jos olet ystävällinen ja annat mitään toivoa, eli siis et lyö luuria korvaan, auo päätäsi tai sanot ystävällisesti "ei kiitos", on nämä ihmiset oikein koulutettu siihen, että tyrkytä, myy väkisin, jauha ja jankuta... Ja sitten ihmetellään että kukaan ei jaksa.
        Puhelinmyynti on täyttä pissitystä myös työnantajalta. Koko ajanhan se myyjä mainostaa niitä tuotteita, mistä kertoo. Jos kuluttaja ei ostakaan sitä tuotetta siinä, se voi ostaa sen hyllystä, koska se jää mieleen. Saako se mainostaja palkkiota tästä? EI SAA.

        "takuupalkka" voi olla 4 euroa tunnilta. Täyttä orjatyötä ja kusetusta, jo kymppiin tunnissa saa kuunnella luurin iskuja aika paljon. Ei se mikään hyvä työ ole, eikä rehellinenkään. Siinä on tarkoitus myydä hinnalla millä hyvänsä. KAIKKI provisiopalkatut myyjän työt ovat huijaamiseen ja tyrkyttämiseen perustuvia, niin tekijän kuin ostajan kannalta. Vastuulla eikä palvelulla ole väliä, vaan nuoleskelulla, manipuloinnilla ja tuloksella. Rahaa, rahaa ja rahaa, ja se kuka hyötyy eniten, kuka ne todelliset provisiot kerää, on se puhelinmyyntifirma, ja se ketä mainostetaan.

        Puhelinmyyjät ovat syyttömiä sinänsä, mutta itsepähän suostuvat tähän. On täysin järkyttävää, ettei nämä ns. kouluttajat tajua, ettei laman aikana etenkään saa väkisin myydä. Sitten on yhtä ja toista suoraan huijattu, vääriä lupauksia, tekaistuja tilauksia ja mitä vielä.
        Kyllä puhelinmyynti on ihan vihon viimeistä huijausta, ja joo, moni sanoo, että se on joko tämä tai työttömyys, mutta työttömyydestäkään ei ole niin paljon harmia, rasitusta, eikä sillä ei huijata ketään. Pörssihuijarit ja miljonääripomot väittävät että työttömät tulevat veronmaksajille kalliiksi, mutta jokainen aivot omaava on jo pikkuhiljaa ymmärtänyt, että se on ne sitouttamispalkkiot, kokouspalkkiot, bonukset ja ties mitkä miljoonien palkkiot, mitkä tekevät työttömyyttä ja vievät firmoilta rahaa ahneille paskoille, joilla ei tee mitään. Työttömät ovat halpoja verrattuna niihin.

        Mutta tärkeintähän on hyöty, raha, hyöty, minä, hyöty, voitto, itsekkyys, ahneus, myynti, oma hyöty, oma raha, oma, minä, itse, yksin... Hinnalla millä hyvänsä.
        Puhelinmyyjät ovat osa tätä kaikkea. Pelastakaa Suomi ja ruvetkaa työttömiksi, ellei takuupalkka nouse 10 € tunti minimissään, ja se pakkomyynti lopu.

        En osta. Kiitos.
        En.
        En siis.
        En todellakaan... No en helvetissä...
        En, siis en, en nyt enkä koskaan.
        En. En...


      • Calvados
        saa laittaa tulemaan kirjoitti:

        joo mulle kun soittaa.sanon että saa laittaa mutta laskun saa maksaa joku muu.minula ei ole rahaa maksaa.jos kela tai varma maksaa niin saa laitta tulemaan.yhtään ei ole tullut perille.

        Se on totta, jos asiakkaalla ei ole varaa maksaa lehtiä, puhelinliittymiä ym, ei niitä maksa kela eikä sossu. Mitään ajanvietekuluja sieltä ei makseta, ei myöskään tv-lupia.


      • ljhlh

        paskapuhetta, meidän perheessä 4/6 liittymästä 044-alkuisia!


      • messor
        saa laittaa tulemaan kirjoitti:

        joo mulle kun soittaa.sanon että saa laittaa mutta laskun saa maksaa joku muu.minula ei ole rahaa maksaa.jos kela tai varma maksaa niin saa laitta tulemaan.yhtään ei ole tullut perille.

        Mä kans kerran vastasin että joo vaihdetaan liittymä kun kerran saa halvemmalla kuin elisassa. No katsoin hinnat, eipä saanut, mutta ei ollut kalliimpikaan joten olis kelvannu. Sitten tuli kirje kotiin että pitäs maksaa 500 euroa ennakkoa kun on luottotiedoissa merkintä. No enpä maksanut, nykyisellä liittymällä mennään.

        Siitäs saivat kun ruokkivat Asiakastietoa..


      • Yualle

        Muutaman soittokerran jälkeen vastaan noihin numbiinkin, jotta voin sanoa sinne vastaamiseni syyksi, että "vastasin vain siksi, että loppuu tästä numerosta tämä jatkuva soittelu! Kiitos ei ja näkemiin".


      • uhrin tuttu
        Myyjäparat... kirjoitti:

        Samaa mieltä. Jos minä EN halua mitään lehteä, kanavapakettia, liittymää tms, niin ei minua ympäripuhuta sellaista ostamaan, varsinkaan puhelimitse. Jos myyjä jatkaa niin kuin idiootti joka ei olisi kuullutkaan kieltäytymistäni, niin punanen luuri vaientaa.

        PUHELIMESSA EI PIDÄ TEHDÄ MINKÄÄNLAISIA KAUPPOJA!!

        HUIJARIT MYY SÄHKÖÄ,LEHTIÄ ym,ym


      • ESTOPALVELUT HUIJAUS
        19+18 kirjoitti:

        Olen joskus ollut "mielenimuuttaja" ja suostunut tilaamaan puhelinmyyjältä jotakin, mutta sitten kuitenkin peruuttanut tilaukseni.

        Olen myös ollut yhteydessä puhelinmyyjään, joka kauppasi dementille henkilölle KOLME saman lehden vuositilausta. Silloin soittajan numero vielä tuli näkyviin, mutta numeroon soittaessani puheluun ei vastattu, vaikka jätin lukuisia viestejä. Piti lähettä tekstari, että asia koskee pakkomyyntiä vanhukselle ja siirtyy poliisitutkintaan jos puheluun ei vastata. Vastaussoitto tuli heti. Taustalla oli ei-suomalainen henkilö naisystävineen. Tein heistä ilmoituksen sen lehden toimitukseen, jonka palkkalistoilla he olivat ja siellä asiaan suhtauduttiin aidon hämmästyneesti, koska po. myyjillä oli ollut aivan huikeat tilaustulokset. Nii-in, olisiko asioilla ollut yhteyttä?

        En pidä puhelinmyyjistä, he rikkovat mielestäni kotirauhaa soitellessaan klo 21 kieppeillä. Olen säännöllisesti pyytänyt heitä poistamaan numerotietoni listoiltaan. Nykyään soittoja tulee hyvin harvoin. Jos numero on tuntematon, en vastaa ollenkaan, onpa kuka hyvänsä. Ainahan voi laittaa tekstarin, jos asia on todellinen.
        Netin kautta teen kyllä hankintoja käyttäen erilaisia hintavertailuja, myös lehdet tilaan nettitarjouksista. Ongelmia ei ole ollut ja ajattelen sen johtuvan siitä, että tiedän itse mitä tarvitsen ja minulla on aikaa tutkia tarjolla olevat vaihtoehdot sensijaan että joku pälpätyksellään koettaa muokata ajatuksiani.

        Puhelinmyyjistä tuskin pääsemme. Siksi estopalveluja pitää kehittää ja varsinkin vanhusten ja vajaakykyisten rahojen lypsämiseen pitää kiinnittää huomiota, pakkomyynti kriminalisoida. Olen pahoillani niiden puolesta, joiden on hankittava leipänsä puhelinmyynnillä.

        ESTOPALVELU ei auta yhtään mitään. Tietokone sylkee ruudulle tai tulosteelle sarjassa numerot, saamatta niitä mistään puhelinluettelosta, että siinä teille tietoa jotka kummastelette miten vuodesta toiseen vaan puhelimeen tulee "estoista" huolimatta puheluita. Numeron on ja siihen soitetaan, mistään välittämättä. Jotkut numerot ei toimi tämän vuoksi tai menevät minne sattuu. Jokaista vaan pitää puhelintyöläisen siitä tulosteelta aina vuorotellen kokeilla ja koettaa arvata onko yhteyden toisessa päässä joku täysjärkinen maksukykyinen vai ei, ja lopultakaan sillä ei ole väliä kun ostolupaus on saatu niin myynti jatkukoon epätoivon vimmalla.
        Tämän takia kaupustelu pitäisi kieltää muualla kuin kaupassa ja internetissä.


      • riittaliisa2
        ESTOPALVELUT HUIJAUS kirjoitti:

        ESTOPALVELU ei auta yhtään mitään. Tietokone sylkee ruudulle tai tulosteelle sarjassa numerot, saamatta niitä mistään puhelinluettelosta, että siinä teille tietoa jotka kummastelette miten vuodesta toiseen vaan puhelimeen tulee "estoista" huolimatta puheluita. Numeron on ja siihen soitetaan, mistään välittämättä. Jotkut numerot ei toimi tämän vuoksi tai menevät minne sattuu. Jokaista vaan pitää puhelintyöläisen siitä tulosteelta aina vuorotellen kokeilla ja koettaa arvata onko yhteyden toisessa päässä joku täysjärkinen maksukykyinen vai ei, ja lopultakaan sillä ei ole väliä kun ostolupaus on saatu niin myynti jatkukoon epätoivon vimmalla.
        Tämän takia kaupustelu pitäisi kieltää muualla kuin kaupassa ja internetissä.

        Itse soitin tuohon "estonumeron asennukseen" syyskuussa 2011, einkä ole maraaskuun jälkeen saanut yhtään puhelinmyyntipuhelua. Minulla on siis toiminut. Kiitos tällaisen palvelun.


      • spämmi loppuu
        ESTOPALVELUT HUIJAUS kirjoitti:

        ESTOPALVELU ei auta yhtään mitään. Tietokone sylkee ruudulle tai tulosteelle sarjassa numerot, saamatta niitä mistään puhelinluettelosta, että siinä teille tietoa jotka kummastelette miten vuodesta toiseen vaan puhelimeen tulee "estoista" huolimatta puheluita. Numeron on ja siihen soitetaan, mistään välittämättä. Jotkut numerot ei toimi tämän vuoksi tai menevät minne sattuu. Jokaista vaan pitää puhelintyöläisen siitä tulosteelta aina vuorotellen kokeilla ja koettaa arvata onko yhteyden toisessa päässä joku täysjärkinen maksukykyinen vai ei, ja lopultakaan sillä ei ole väliä kun ostolupaus on saatu niin myynti jatkukoon epätoivon vimmalla.
        Tämän takia kaupustelu pitäisi kieltää muualla kuin kaupassa ja internetissä.

        Tämä esto ainakin toimii. 97% http://www.asml.fi/rajoituspalvelut/kuluttajille/puhelintarjonnan_rajoituspalvelu

        Joitan puheluita saattaa ihan joskus tulla.


      • kfuyfkiyu
        OmgItsWilly kirjoitti:

        Saatte vain syyttää niitä ihmisiä joiden pää on käännettävissä vaikka olisivatkin jo "ei" sanoneet. Itse olin puhelinmyyntityössä ja monesti tuli vastaan asiakkaita jotka lähtivät aluksi ei linjalle mutta hetken jutustelun jälkeen oli jo tilaus pystyssä.

        Ne mielensämuuttajat on ongelman aiheuttaja (syy miksi jankataan), ei sen myyjän yritys. Jos kukaan ei koskaan muuttaisi mieltään ei siitä jankattaisikaan

        Syynä mielenmuutokseen on se, että myyjä jankuttaa niin kauan, että kiltti ihminen myöntyy - ja peruu sitten myöhemmin tilauksensa. Tuskin on kauheasti firman edun mukaista.

        Toinen syy on se, että myyjä kaunistelee tai oikeammin ilmaistuna valehtelee/antaa vedättää asiakasta. Tämäkään ei ole firman edun mukaista, koska asiakas saa itse firmasta valheellisen kuvan.


      • m ö<v'

        Onneksi minulla on salainen numero niin ei kaikenmaailman kaupustelijat soittele. Mua ahdistaa, kun kaupungilla tai marketissa ei saa kävellä rauhassa. Aina on joku hyökkäämässä kimppuun ahdistelemaan. Mun mielestä jokainen joka jotain uutta haluaa, osaa sitä etsiä. Mainoksia tulee postiluukusta jos haluaa ja netistä voi googlettaa haluamaansa tavaraa/palvelua tai sitten vaan menee putiikkiin. Minusta on väärin väsyttää ostamaan joku tuote jota hän ei halua tai tarvitse.


      • 25

        "asiakasta ei saa missään nimessä loukata". Jos asiakas sanoo ei, niin se on silloin EI. Tässä vaiheessa jo loukkaat asiakasta, jos jatkat puhelua. Minulle ei tule näitä myyntipuheluita, koska ovat kai oppineet sen, että ostan/tilaan silloin kun minulle sopii ja haluan, enkä silloin kun myyjä haluaa. Olen aina tallentanut numeron kännyyn, "häirikkö 1", häirikkö 2 ja jne. Vaimoni haluaa olla aina kohtelias ja siksi hänen puhelimensa soi alvariinsa näitten häiriköitten takia. Itsekin jo hermostuu niistä, mutta sanon aina, että "sitä saa mitä tilaa".


      • 19-5
        kfuyfkiyu kirjoitti:

        Syynä mielenmuutokseen on se, että myyjä jankuttaa niin kauan, että kiltti ihminen myöntyy - ja peruu sitten myöhemmin tilauksensa. Tuskin on kauheasti firman edun mukaista.

        Toinen syy on se, että myyjä kaunistelee tai oikeammin ilmaistuna valehtelee/antaa vedättää asiakasta. Tämäkään ei ole firman edun mukaista, koska asiakas saa itse firmasta valheellisen kuvan.

        Minäkin tilaan kaiken mitä myyvät, pääsen nopeasti eroon niistä. Sitten jätän noutamatta postista tai palautan.


      • Plutoman

        Monesti se "en osta" tarkoittaa että asiakas ei ole vielä ymmärtänyt mistä puhutaan. Esimerkiksi soitin oman operaattorin asiakkaalle jolla ikivanha 2Mbit/s netti tietoturva n65€/kk.. Sanoin että laajakaistamaksut saadaan helposti vähintään puoleen ihan päivityksellä. Luuriin huudettiin EN OSTA MITÄÄN! Näitä tapauksia on paljon,joten en lopeta heti kun mulle sanotaan ei. Lopetan myymisen kylläkin siihen kun asiakas asiallisesti perustelee ettei osta myymääni palvelua.


      • åå

        Kuka amatööri siellä kirjoitti suomen kielenkin väärin. Hohoijaa...


      • Myyntineuvottelija N

        Ja yleensä hyvä ja lahjakas myyjä saa myytyä vaikka paskaa säkissä sinunkaltaiselle Ei:n hokijalle ^^


      • hipsuli....
        saa laittaa tulemaan kirjoitti:

        joo mulle kun soittaa.sanon että saa laittaa mutta laskun saa maksaa joku muu.minula ei ole rahaa maksaa.jos kela tai varma maksaa niin saa laitta tulemaan.yhtään ei ole tullut perille.

        Tosi hauskasti keksitty. Olet aika veijari. Puhelinmyyjää ei tosin sinun maksukykysi kiinnosta pennin vertaa. Hänen palkkansa ei ole maksukyvystäsi kiinni. Hip!


      • MKR
        uhrin tuttu kirjoitti:

        PUHELIMESSA EI PIDÄ TEHDÄ MINKÄÄNLAISIA KAUPPOJA!!

        HUIJARIT MYY SÄHKÖÄ,LEHTIÄ ym,ym

        Itse en ainakaan ole ihmisenä enkä myyjänä huijari vaan kunnollinen asiansa aina hoitava ihminen, jolla on vielä sydän paikallaan ja yritys missä olen töissä on esimerkillinen siitä, että me emme tyrkytä asiakkaalle mitään väkisin vaan kuuntelemme ja ehdotamme eri vaihtoehtoja. Alalla on valitettavasti paljon myyjiä, jotka eivät kykene henkisellä tasolla myyjiksi. Olen ylpeä työstäni ja vielä kun siitä tykkää ja tekee sen sydämellä niin minusta se riittää.


    • Voi luurittajaparat

      Voi teitä, jotka lyötte luurin puhelinmyyjälle..

      Antaisitte myyjän kertoa asiansa. Te ette ilmeisesti tiedä, että juuri puhelinmyyjillä on yleisimmin parhaat tarjoukset. Riippuen tietenkin kampanjasta ja tuotteesta: littymät, netit, vakuutukset, lehdet....
      Ette myöskään tiedä, miten rankkaa se työ voi olla ja miten se ilkeys siellä luurin toisessa päässä voi satuttaa.. varsinkin nuoria, jotka kuitenkin yrittävät parhaansa.

      Onneksi aika monella puhelinmyyjällä on kunnon liksat..
      Harva pulliainen ns. tavallisissa töissä tienaa reilu 20€/h, hyvä myyjä pääsee hyvässä talossa siihen helposti, huippumyyjistä puhumattakaan. Ja, jos mennään BtoB puolelle, huh mitkä palkat ja provisiot :)

      On toki paskaa palkkaa maksavia riistofirmoja yllinkyllin.
      Ja puhelinmyyjiäkin monenmoisia...
      Väkisin ei pitäisi kenellekkään myydä mitään, se on persaus eellä puuhun menoa.

      • +0845gkdv

        juujuu, niin kuin se tytteli, joka kertoi olevansa pohjoisen rehellinen tyttö eikä vedä retkuun
        puhelu kesti 10 min ja lopussa selvisi, että tarj oli ihan haitarista

        en ostanut, enkä osta


      • Gil Jotiini

        Koska en koskaan tee mitään kauppoja puhelinmyyjien kanssa, niin pelkästään teen vain hyvän työn kertomalla heti, että en osta enkä tilaa mitään. Saan kaiken haluamani kyllä muilla keinoin, jos jotakin tarvitsen. "Tarjoukset" eivät kiinnosta. Säästän aika tavalla kun en tartu "tarjouksiin" - näet ihminen tarvitsee loppujen lopuksi aika vähän.


      • julli

        Typerä kommentti..mulla on vanha sairas Äiti, jolle olen estot laittanut puhelimeen. Eipä auta, kun nuo puhuvat ympäri viikottain, ostamaan jotain, mitä ei tarvitse..häpeällistä


      • lueppatosta
        julli kirjoitti:

        Typerä kommentti..mulla on vanha sairas Äiti, jolle olen estot laittanut puhelimeen. Eipä auta, kun nuo puhuvat ympäri viikottain, ostamaan jotain, mitä ei tarvitse..häpeällistä

        sulla on huono esto silloin! Mulla on robinsonin kautta tehty, eipä ole soiteltu, koskaan!

        http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2484


      • että sillee

        "Antaisitte myyjän kertoa asiansa"....suurin osa ainakin minulle näistä tyrkkypuheluista tulee työaikana eli klo 8-16 välillä. Minä olen silloin töissä enkä todellakaan ehdi kuunnella kaikenmaailman horinoita puhelimessa ja vielä vähemmän minua silloin kiinnostaa, tuleeko jollekin nuorelle itku silmään, kun lyön luurin korvaan.


      • No Phone Sales

        Reipas tytteli aloitti reippasti ja pirteästi etunimelläni, kuin olisin ollut vanha tuttu ja sitten yhtä reippaasti kohtaan, tarkastetaanpa nämä yhteystiedot, nimi XXXXXX osoite XXXXXXXXX puhelinro; XXXXXXX ja XXXXXX; liitymä. Vastaukseni tuohon oli hiljaisuus. Reipas tytteli uudestaan nuo "tarkastuksensa", jolloin totesin, ettei ole mitään syytä tarkistaa yhteystietojani. Mutta olisi mahtava valokaapelitarjous . . . . . EI KIINNOSTA . . . . .millainen laajakaista liittynä nyt käytössä, ja millaista on sen käyttö . . . . EI KUULU SULLE, ja puhelin kiinni. Kolmen päivän päästä, samasta saatanan lafkasta joku tollo samat jipot, löin luurin korvaan puhumatta mitään. Eikö nämä prekeleen pellet edes noissa "palavereisseissään" voisi vaihtaa tietoja, missä tullut pahasti pyyhkeitä, niin ei tarvitsisi enää kenenkään mieltään pahoittaa samasta asiasta.
        En ole koskaan tilannut, enkä tule koskaan tilaamaan mitään puhelinmyyjältä, mutta nähtävästi soittelu on heille sen verran halpaa, että ole jättänyt muutaman kerran pöydälle linja auki oikein sitkeän myyjän, joka ei usko EI;tä.


      • mxAV*Ö<

        Olkoon työ rankkaa tai ei. Jokaisella on oikeus tehdä omat valintansa eikä tartte ostaa jotain mitä ei halua/tarvitse vaan sen takia, että myyjälle tulee paha mieli. Asiallisuus on sitten toinen juttu. Jos "kiitos ei" ei mene perille niin punainen luuri menee.


      • 10+3+10

        "Voi teitä, jotka lyötte luurin puhelinmyyjälle. Antaisitte myyjän kertoa asiansa".
        Mistä päättelet,että haluan tilata jonkun lehden sinun mieleksesi, kesken ruohonleikkuun, tiskauksen tms. Jos työ on rankkaa, niin miksi ryhdyt siihen.Olet tosi tyhmä, jos et ole lukenut mistään, miten myyjiin suhtaudutaan.


      • hgf
        No Phone Sales kirjoitti:

        Reipas tytteli aloitti reippasti ja pirteästi etunimelläni, kuin olisin ollut vanha tuttu ja sitten yhtä reippaasti kohtaan, tarkastetaanpa nämä yhteystiedot, nimi XXXXXX osoite XXXXXXXXX puhelinro; XXXXXXX ja XXXXXX; liitymä. Vastaukseni tuohon oli hiljaisuus. Reipas tytteli uudestaan nuo "tarkastuksensa", jolloin totesin, ettei ole mitään syytä tarkistaa yhteystietojani. Mutta olisi mahtava valokaapelitarjous . . . . . EI KIINNOSTA . . . . .millainen laajakaista liittynä nyt käytössä, ja millaista on sen käyttö . . . . EI KUULU SULLE, ja puhelin kiinni. Kolmen päivän päästä, samasta saatanan lafkasta joku tollo samat jipot, löin luurin korvaan puhumatta mitään. Eikö nämä prekeleen pellet edes noissa "palavereisseissään" voisi vaihtaa tietoja, missä tullut pahasti pyyhkeitä, niin ei tarvitsisi enää kenenkään mieltään pahoittaa samasta asiasta.
        En ole koskaan tilannut, enkä tule koskaan tilaamaan mitään puhelinmyyjältä, mutta nähtävästi soittelu on heille sen verran halpaa, että ole jättänyt muutaman kerran pöydälle linja auki oikein sitkeän myyjän, joka ei usko EI;tä.

        "Reipas tytteli aloitti reippasti ja pirteästi etunimelläni, kuin olisin ollut vanha tuttu ja sitten yhtä reippaasti kohtaan, tarkastetaanpa nämä yhteystiedot, nimi XXXXXX osoite XXXXXXXXX puhelinro; XXXXXXX ja XXXXXX; liitymä. Vastaukseni tuohon oli hiljaisuus"

        Kokeile ensikerralla vastakysymyksiä:
        -Mikäs se firma oli joka soitteli?
        -Mikäs se nimesi taas oli?
        -Entä ikä?
        -Pituus, paino ja kuppikoko?
        Elävöittämällä näitä kysymyksiä sopivasti tyyliin: "sehän oli 170 ja 55 kiloo ja c-kupeilla?" Saat pahimmankin moottoriturvan unohtamaan myyntipuheensa.

        Jankkaaja tyttösille toimii taas vastajankkaus:
        Lähetkö päiväkaffeille? Se ei usko EI:tä, älä sinäkään.


      • rewrdfd
        että sillee kirjoitti:

        "Antaisitte myyjän kertoa asiansa"....suurin osa ainakin minulle näistä tyrkkypuheluista tulee työaikana eli klo 8-16 välillä. Minä olen silloin töissä enkä todellakaan ehdi kuunnella kaikenmaailman horinoita puhelimessa ja vielä vähemmän minua silloin kiinnostaa, tuleeko jollekin nuorelle itku silmään, kun lyön luurin korvaan.

        Ehdit kuitenkin vastata puhelimeen työaikana? Jos pidät omaa puhelintasi käytössä työajalla, niin luulisi silloin liikenevän pari minuuttia kuunnella myyjän asia loppuun.


    • Kouk-ku

      Se on totta, että luuria tulee ja usein. Sekin on kuitenkin tullut todistettua monen monta kertaa, että jopa kolmen ein jälkeen asiakas ottaakin lehden (: Jos puhelinmyyjät eivät jankkaisi ikinä että ota ota ota, niin ei puhelinmyyjiä silloin olisi olemassakaan :D Olisi vain automaattipuhelu, jossa olisi tyyliin "Jos et halua ostaa, paina yksi, jos haluat ostaa, paina kaksi, jos haluat miettimisaikaa, paina kolme". Sen takiahan meitä puhelinmyyjiä on! :D

      • kifsjlfjklsfjkl

        Olet aivan oikeassa! Tämä vain tuntuu olevan herkkä asia ihmisille, eikä asiaa osata ajatella järjellä.


      • salainen numero

        Automaatti olisi tuhat kertaa parempi!


    • ....

      Hei missä firmassa oot töissä ja minkälainen palkkasysteemi teillä on? Paljon sun palkkas on kuussa? Ois mielenkiintosta kuulla :) Itekki oon ollu puhelinmyyjänä ja vielä menestynytkin siinä hyvin, joten tiedän kyllä mitä työ on, niin hyvät kuin huonot puoletkin.

    • Kouk-ku

      Oon Novia Finlandilla töissä ja mulla on siis takuupalkka 8.40e/h. Kuukaudessa tuo takuupalkka on siis 504e.

      Joka tuotteesta saa tietyn määrän provikkaa itelle. Jos nuo provikat sitte menee yli ton takuupalkan, niin sitte tota takuupalkkaa ei makseta ollenkaan, vaan maksetaan pelkät provikat. Eli provikat lähtee kertymään nollasta.

      Suomeksi sama asia: Jos saan kuukaudessa provikkaa yli 504e, niin mulle maksetaan ne pelkät provikat, koska en tarvi enää tota takuupalkkaa. Esimerkiksi minä saan yleensä n. 600e provikkaa, eli mulle ei siis makseta tota takuupalkkaa, vaan mulle maksetaan nuo provikat. Selkeää?

      Tässä on takuupalkan ja pohjapalkan ero. Takuupalkassa provikat alkaa kertymään nollasta, kun taas pohjapalkassa provikat kertyy pohjapalkan päälle. Mutta Novialla on tosiaan tuo takuupalkka (:

      • hmph

        mikset myy viidelläsadalla ja tienaa 1004€ ?


    • johannes

      Tämä puhelin myynti pitäs lailla kieltää .Ne myyjät ovat yksi maan vaivat .Minä en osta mitään puhelin myyjiltä onhan niitä kauppoja vaikka kuinka paljon -Miksi ostas jotain näkemättä

    • rajaseudun Rambo

      rotan lailla nämä puhelinkonetta käyttävät tuputtajat kaluavat MINUN LAATUAIKAANI -häiriköimällä silloin kuin HEILLE se parhaiten sopii !

      Törkeää KOTIRAUHAN rikkomista !

    • jee jee auto menee

      Kyllä minusta on hauskaa kuunnella puhelinmyyjien selostuksia, kuinka nyt on hienoa ja kaunista ja uutta ja muodikasta, huipputarjousta ja kampanjaa jne jne.....

      Vaikka ette usko, niin olen saanut useamman "myyjän" lyömään luurin minulle
      korville, kuin toisin päin. Tää on kattokaas taidelaji. Mutta totta, puhelinmyyjän
      on kestettävä kaikkea mahdollista "paskaa", mutta sehän on ammatinvalinnasta
      kiinni, tai sitten siitä, mitä työtä saa ja mitä pystyy tekemään.

    • enhyväksy

      Puhelinmyynti on epäkohteliasta tungettelua ja siitä ei pääse kohteliassti eroon.
      Siinä hyväksikäytetään kilttejä hyvätapaisia ihmisiä.
      Sama kun imurikauppias ryysää väkisin kotiin ja häipyy vasta kun ostat tai soitat poliisin.

    • Entinen myyjä

      Nykyään puhelinmyyjät soittavat, eivätkä kysy onko sopiva aika puhua. Monesti saatan olla palaverissa tai muualla, mutta vastaan puhelimeen koska saatan odottaa tärkeitä työpuheluita. Puhelinmyyjä soittaa ja alkaa samantien esitellä asiaa. Pidän tätä törkeänä, sanon usein että nyt ei oikein ole sopiva aika, muutaman kerran on puhelinmyyjä vastavuoroisesti jopa lyönyt luurin korvaan ja joskus alkanut inttämään.

      Vertaan puhelinmarkkinointia kotirauhan häirintään. Olen itse ollut puhelinmyyjänä nuoruudessa ja silloin piti aina kysyä, onko sopiva hetki asiakkaalle puhua puhelimessa ja onko heillä aikaa. Sentään puhelimet olivat silloin lankapuhelimia kotosalla, nykyään kännykät seuraavat töissä ja muualla jatkuvasti.

      Nykyään myyjät ovat vain tökeröitä, sanovat sitä "sitkeydeksi" mutta kyllä se tökeryyttä on. Itse lopetin puhelinmyyjän työt koska koin että valehtelen ja painostan asiakkaita. Vaihdoin myymälään, helppoa kun asiakkaat tulevat itse ostamaan mitä tarvitsevat. Suosittelen kaikille puhelimyyjille alan vaihtoa.

      • -.-

        Joo, just toi! Ne vitun idiootit eivät viitsi edes kysyä, että sopiiko jos häiritsen. Alkaa vaan välittömästi se saatanan paapatus ja siinähän olet kiinni luurissa sen vähintään 15 min. jos olet vähänkään kiltti ihminen (kuten minä) etkä kehtaa lyödä luuria korvaan. Saatana! Ensi kerralla kyllä tasan lyön punaisen luurin sille häirikölle joka minulle erehtyy soittamaan. Tai sitten voisin hankkia sen markkinointikieltohommelin luuriin. Tosin sekin on saatanan kallis juttu. Niin että taitaa jäädä hankkimatta. Huoh.


      • inhimillinen

        Vuosia sitten oli asiakkaatkin hieman erilaisia, kuin tänä päivänä, ennen ihmisillä oli jonkunlaiset hermot. Miksi soittajan pitäisi kysyä, soitinko pahaan aikaan, soittaja soittaa aina hyvään aikaan, miksi vastata puhelimeen, jos ei ole aikaa ja on huono paikka, tähän törmään muutenkin usein: "olen juuri ruokapöydässä, sorry"....huh huh. Haluan tilata lehtiä joskus ja mahsollisimman edullisesti, minulle saa soittaa, enkä tunne edes, että päiväni olisi pilattu sillä soitolla.
        Koittakaa kestää edes itseänne.


      • stopp-
        inhimillinen kirjoitti:

        Vuosia sitten oli asiakkaatkin hieman erilaisia, kuin tänä päivänä, ennen ihmisillä oli jonkunlaiset hermot. Miksi soittajan pitäisi kysyä, soitinko pahaan aikaan, soittaja soittaa aina hyvään aikaan, miksi vastata puhelimeen, jos ei ole aikaa ja on huono paikka, tähän törmään muutenkin usein: "olen juuri ruokapöydässä, sorry"....huh huh. Haluan tilata lehtiä joskus ja mahsollisimman edullisesti, minulle saa soittaa, enkä tunne edes, että päiväni olisi pilattu sillä soitolla.
        Koittakaa kestää edes itseänne.

        "Miksi soittajan pitäisi kysyä, soitinko pahaan aikaan, soittaja soittaa aina hyvään aikaan, miksi vastata puhelimeen, jos ei ole aikaa ja on huono paikka, tähän törmään muutenkin usein: "olen juuri ruokapöydässä, sorry"....huh" NIINPÄ!!! Miks vastaa puhelimeen jos on syömässä! Ei siihen ole pakkpo koko ajan tuijottaa, se on riippuvuutta!


      • kranssi46

        Itse olen ollut puhelinmyyjänä 14-vuotta. Olen todella viihtynyt työssäni ja asiakkaani ovat useinmiten todella mukavia. Itse kysyn aina, että onko hyvä aika soittaa. Koska tänäpäivänä suurinosa soitetaan kännykkään ja asiakas voi olla vaikka tärkeässä palaverissa.
        Meillä ei saa tyrkyttää mitään, eikä saa tarjota ilmaiseksi mitään, eikä myöskään lukea paperista. Tyrkyttäminen ja ilmaiseksi sanat eivät kuulu hyvälle myyjälle.
        Minä kysyn yleensä asiakkaalta, että lehtenne on nyt tälle kuulle päättymässä, niin haluatteko tarjouksella jatkaa vai pidetäänkö tauko. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita esim. puoliso juuri kuollut, sanottu juuri irti töistä tai sairastunut jne.
        Ymmärrän, että välillä tulee luuria, koska on niitä myyjiä, jotka eivät anna suunvuoroa.
        Emme me kaikki myyjät ole tyrkkyttäviä ja inhottavia.


      • soittaja.
        stopp- kirjoitti:

        "Miksi soittajan pitäisi kysyä, soitinko pahaan aikaan, soittaja soittaa aina hyvään aikaan, miksi vastata puhelimeen, jos ei ole aikaa ja on huono paikka, tähän törmään muutenkin usein: "olen juuri ruokapöydässä, sorry"....huh" NIINPÄ!!! Miks vastaa puhelimeen jos on syömässä! Ei siihen ole pakkpo koko ajan tuijottaa, se on riippuvuutta!

        Katsos jos se on joku tuttu, niin voi sopia soittavansa kohta takaisin.

        Puhelinmyyjälle tuskin kukaan soittaa takaisin. Paitsi kerran soitin huvikseen :)


      • hvkhvb
        kranssi46 kirjoitti:

        Itse olen ollut puhelinmyyjänä 14-vuotta. Olen todella viihtynyt työssäni ja asiakkaani ovat useinmiten todella mukavia. Itse kysyn aina, että onko hyvä aika soittaa. Koska tänäpäivänä suurinosa soitetaan kännykkään ja asiakas voi olla vaikka tärkeässä palaverissa.
        Meillä ei saa tyrkyttää mitään, eikä saa tarjota ilmaiseksi mitään, eikä myöskään lukea paperista. Tyrkyttäminen ja ilmaiseksi sanat eivät kuulu hyvälle myyjälle.
        Minä kysyn yleensä asiakkaalta, että lehtenne on nyt tälle kuulle päättymässä, niin haluatteko tarjouksella jatkaa vai pidetäänkö tauko. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita esim. puoliso juuri kuollut, sanottu juuri irti töistä tai sairastunut jne.
        Ymmärrän, että välillä tulee luuria, koska on niitä myyjiä, jotka eivät anna suunvuoroa.
        Emme me kaikki myyjät ole tyrkkyttäviä ja inhottavia.

        Kohteliaat puhelinmyyjät kunniaan! Niitä on harvassa. Sellaiselta voisin joskus jotain ostaakin.


      • huohh...
        inhimillinen kirjoitti:

        Vuosia sitten oli asiakkaatkin hieman erilaisia, kuin tänä päivänä, ennen ihmisillä oli jonkunlaiset hermot. Miksi soittajan pitäisi kysyä, soitinko pahaan aikaan, soittaja soittaa aina hyvään aikaan, miksi vastata puhelimeen, jos ei ole aikaa ja on huono paikka, tähän törmään muutenkin usein: "olen juuri ruokapöydässä, sorry"....huh huh. Haluan tilata lehtiä joskus ja mahsollisimman edullisesti, minulle saa soittaa, enkä tunne edes, että päiväni olisi pilattu sillä soitolla.
        Koittakaa kestää edes itseänne.

        Kyllä minä kun haen tässä toista duunipaikkaa nykyiseni lisäksi niin vastaan kaikkiin outoihin numeroihin, koskaan kun ei voi tietää jos se on vaikka sieltä työpaikalta. Valitettavan usein kyllä se soittaja onkin vain joku turhanpäiväinen kaupustelija ja sitten vituttaa ja lujaa. Todellakin soittajan (puhelinmyyjän etenkin, kun on asiakaspalvelija) täytyy kysyä, että saako häiritä hetken. Silloin heille voi vastata, että itse asiassa et saa.


      • Öcjv<'
        inhimillinen kirjoitti:

        Vuosia sitten oli asiakkaatkin hieman erilaisia, kuin tänä päivänä, ennen ihmisillä oli jonkunlaiset hermot. Miksi soittajan pitäisi kysyä, soitinko pahaan aikaan, soittaja soittaa aina hyvään aikaan, miksi vastata puhelimeen, jos ei ole aikaa ja on huono paikka, tähän törmään muutenkin usein: "olen juuri ruokapöydässä, sorry"....huh huh. Haluan tilata lehtiä joskus ja mahsollisimman edullisesti, minulle saa soittaa, enkä tunne edes, että päiväni olisi pilattu sillä soitolla.
        Koittakaa kestää edes itseänne.

        Kuuluu hyviin tapoihin ja pohjustat potentiaalista kauppaa. Kaikki ei halua tehdä lehtitilausta syödessään....


      • Alma Possi

        Kirjoitan hiukan eri aiheesta, koska sopivaa foorumia ei löytynyt:
        Mikäli saatte puhelun esim. numerosta 045-351 4074, on kysymyksessä huijaus. Soittaja kertoo viihde - ja kulttuurihaku.fi -nimisestä palvelusta, ja että tietonne/yrityksen tiedot löytyvät ko. palvelusta. Palvelu on kyllä olemassa, mutta sinne "kalastellaan" vain uusia asiakkaita, jotka yleensä ovat yrityksiä, ja joille esim. puhelusta seuraava 90 euroa ei tunnu missään. Soittaja myös kertoo, että tietonne löytyvät jo palvelusta, vaikka näin ei olisikaan. Mikäli puhelun sattuu saamaan sellaisessa kohdassa, että istuu itse päätteen ääressä, voi heti tarkistaa soittajan valehtelevan. Yritys perustuu pelkkään huijaamiseen!!


      • Anonyymi

        Siihen on syy että miksi ei kysytä onko aikaa. Suuriosa ihmisistä sanoo suoraan ei ole vaikka ei ole edes kuullut mitä myydään, tai olisikin aikaa, sitten kun asiakas kuunteleekin loppuun käy usein niin että ”no joo pistä tulemaan”. Ennakkoluulot ovat niin tiukassa että ihmiset sanovat vain ennakkoluulosta ei, vaikka myyjällä mahdollisesti olisikin hyvä tarjous.


    • enostajahaisthuilu

      Kaikenlainen myynti ahdistelumielessä tulee kieltää. Kaupat ovat olemassa sitä varte, että sieltä voi ostaa mitä haluaa.

      Mulle ei tosiaankaan tarvitse tulla sanomaan: hei, osta vaaka, osta matoa, osta auto, osta kännykkä, osta lehtitilaus, osta tekokyr pä, osta kilo pas kaa, osta lutkan pimppiä.

      • Tahvo Ahvo

        Kyllä on aika hyökkäävää kauopassakin myyjien kiinnikäynti, varsinkin huonekalukauppa on aivan järkyttävä paikka! Asiakas joutuu kulkemaan tuotteet nähdäkseen "myyjien kunniakujaa" jossa kokoajan joku niskassa "apua tarjoamassa". Jossain sentään ymmärtävät kerrasta pysytellä kauempana, kun kertonut, että pyydämme palvelua kun sitä haluamme.
        Mutta kaikessa "myynnissä" on tosiaan menty jo liian pitkälle. Siksi nettikaupasta tulee nykyisin ostettua aika lailla, ja vielläpä ulkolaisista.


    • mummeli

      Voisiko Firmat keksiä jotain muuta kun puhelinmyynnin.
      haluan olla kotonani rauhassa enkä halua kuulla moisia jaaritteluja
      Tietenkin näiden myyjien pitää saada leipänsä jostainja yrittänyttä
      ei hirtetä.

      • rauha maassa

        Minulle eivät soittele. Jo vuosia on ollut salainen numero. Mihinkään tilaukseen tai vastaavaan kun ei erehdy laittamaan itse numeroaan niin soittoja ei tule.


    • pyhpah

      "Voi teitä, jotka lyötte luurin puhelinmyyjälle..

      Antaisitte myyjän kertoa asiansa." Annetaanhan. Mutta jos santoaan ei kiitos, eikä se mene jakeluun, niin silloin pistän linjan kiinni. Ei on ei. Jos sanoo, ei niin ne rupee sönkkää, että kun tää on tämmönen tosi hyvä tarjous ja voimassa vaan hetken, kun tosi asiassa se sama tarjous on pyöriny jo vuoden.

    • ärsyttävää

      Puhelinmyynti epämiellyttävää ja harhaanjohtavaa. Kaupasta saa sen mitä tarvii.

    • ÄkäinenNainen

      Minun mielestäni puhelinmyynti pitäisi kieltää. Ensinnäkin, puhelinmyyjät ovat "liikkeellä" silloin kun itse olen juuri tullut töistä ja haluan omaa rauhaa. Mikään ei ole inhottavampaa kuin se, että luurin toisessa päässä on yli-innokas puhelinmyyjä, joka lataa tuutin täydeltä tekstiä kuulematta mitä minä yritän väliin sanoa.

      Toiseksi, puhelinmyyjä ei todellakaan kuuntele mitä minulla on sanottavaa. Jos sanon, että en halua tilata mitään, sitä ei noteerata millään lailla. Minun ei kiitos on todellakin EI KIITOS!

      Kolmanneksi, jos haluan tilata vaikkapa jonkun lehden, osaan tehdä sen ihan itse. Lehtien takasivuilla on tilauskuponkeja joilla sen voin tehdä. Ja joskus, todellakin, tilaaja saa hyviä kylkiäisiä tilauksen mukana. Valitettavasti aika usein on kyseessä tilaus, joka jatkuu kestotilauksena, mutta peruuttaminen onnistuu hyvin ja on helppoa.

      Neljänneksi, puhelinmyyjät ovat aivan liian sitkeitä ja periksiantamattomia. Alkaa olla jo ihan liikaa, kun samana päivänä tulee kolmas soitto samasta firmasta. Kysessä alkaa mielestäni olla jo kotirauhan rikkominen...varsinkin jos on sanonut puhelinmyyjälle, että tähän soittamaasi numeroon ei tarvitse enää soittaa myyntimielessä.

      Tuosta tulikin mieleeni, että jos sanon puhelinmyyjälle, että ei tarvitse enää soittaa, ottaako hän tuon pyyntöni huomioon? Laitetaanko mihinkään ylös ja annetaanko kaikille muille saman firman puhelinmyyjille tiedoksi, että tähän numeroon ei haluta enää puheluita? Vai meneekö pyyntöni Ö-mappiin?

      Minä olen kurkkuani myöten kyllästynyt näihin puhelinmyyjiin. Olen se inhottava asiakas, joka yleensä aina paiskaa luurin korvaan kesken kaiken. Joskus olen sanonut olevani R-kioskilla töissä ja näin ollen saan lukea kaikki mahdolliset lehdet ilmaiseksi. Lehtikauppiaat usein aloittavat puhemaratoninsa siten, että "Tietojemme mukaan olet aikaisemmin tilannut tämän xxx-lehden ja kiitoksena siitä sinulle on kertynyt ilmaisia lehtiä. Lähetämme ne teille...." jne. EIVÄT MUUTEN LÄHETÄ NIITÄ LEHTIÄ, ellet tilaa jotain lehteä siihen mukaan. Ihan selvää valehtelua suoraa päin naamaa!! Olen ajatellut, että kun jatkossa näin luvataan, otan mielelläni ilmaiset lehdet vastaan, mutta en tilaa mitään. Intän ja intän vastaan ja vaadin saada ne ilmaiset lehdet, kun ne juuri minulle luvattiin!!! Olen melko varma, että lehtimyyjä lopettaa puhelun ennen minua. Kuulostaa tyhmältä ja idioottimaiselta, mutta pakko kokeilla.

      Jos jollakin on muita ideoita ja ajatuksia siihen, miten voisi lopettaa puhelinmyyjän kaupittelun uudella lailla, kertokaa. Olisi mukava kuulla!

      • positiivinen

        Kauheeta, että innostuneiden ihmisten tarvitsisi möyriä sen vuoksi, että keksi-ikäiset, vähemmän innostuneet naiset palaavat hienoista duuneistaan, vähemmän innostuneina...heh heh, vaihda sinä alaa.
        En ole törmännyt yli-innostuneeseen lehtimyyjän, onneksi työni on sellaista, että voin kohdella muitakin, niinkuin haluaisin itseäni kohdeltavan.
        Aurinkoista kevättä sinulle!


      • 9+7
        positiivinen kirjoitti:

        Kauheeta, että innostuneiden ihmisten tarvitsisi möyriä sen vuoksi, että keksi-ikäiset, vähemmän innostuneet naiset palaavat hienoista duuneistaan, vähemmän innostuneina...heh heh, vaihda sinä alaa.
        En ole törmännyt yli-innostuneeseen lehtimyyjän, onneksi työni on sellaista, että voin kohdella muitakin, niinkuin haluaisin itseäni kohdeltavan.
        Aurinkoista kevättä sinulle!

        positiivinen, et ole oikeastaan ollenkaan positiivinen, pikemminkin innokas näykkijä. Saattaisit ollapuhelinmyyjä?


      • prpompt

        siis esto päälle! Sillä niistä pääset.


    • x-x-x-x-x-c

      En kaipaa kutsumattomia vieraita sen enempää kotiovelleni kuin kotipuhelimeeni.

      MIten puhelinmyyjä jaksaisi itse kuunnella itselleen soittavaa helppoheikkiä, jonka jujutustaktiikat itsekin jo tuntee?

      • Anonyymi

        Juuri siksi sen jaksaakin kuunnella, koska tiedän että välillä myyjällä voi olla oikeasti ihan hyvä tarjous ja siksi itse ainakin sähkösopimuksen olen puhelimen välityksellä hankkinut. Miksi maksaisin sopimuksesta enemmän kun voin maksaa vähemmän ja sähköä muutenkin ostaisin. Niin miksi en kuuntelisi sitä 10minuutin jarinaa jonka johdosta saan halvemmalla?


    • HangUp.

      Puhelinmyynti on puhelinhäirintää. Jatkuvia turhia yhteydenottoja.

      Mutta vastaan heille aina samoin "En halua ostaa mitään. Hyvästi"

    • paska homma

      ÄLKÄÄ MENKÖ PUHELINMYYJÄKSI! SE PITÄIS LAILLA KIELTÄÄ KOKONAAN: Minä sanon heti kun esittelevät itsensä että minä EN osta ENKÄ tilaa mitään mitä minulle puhelimitse kaupataan sen jälkeen lyön puhelimen kiinni.

      • puhelinmyyjä

        kaikilla ei ole varaa valita mitä työtä tekee... Jos kotona on vielä kaksi lasta ruokittavana niin se on vaan tehtävä tätä "paska duunia" että ne saa ruokittua.


    • kylmä fakta.

      Maailma olisi lähes täydellinen jos puhelinmyynti ja pedofilia saataisiin kitkettyä pois.

      • off topic

        korjaako noi sellasia ongelmia kuten köyhyys, nälänhätä ja luokkaerot... rikkoutuviksi valmistetut tuotteet, koronkiskonta, ja muu rahastus... on tässä maailmassa aika paljon enemmän parannettavaa (ja tärkeämpää) kuin joku puhelinmyyjän ammatin kitkeminen...


      • epätoivoista

        ei todellakaan muuttuisi täydelliseksi...jäisi jäljelle ne paskat asiakkat, jotka pilaavat kaikkien ilmapiirin. Katso peiliin, siellä se ilmanpilaaja katselee.


    • cbfgv

      mene ja hanki kunnon duuni itelles saatana!!!!

    • MIKSI?

      Miksi joku hakeutuu puhelinmyyntii vaikka tietää että puhelinmyyjä on vihatuin häirikkö ja työpäivän kiusa!?

      Puhelinmyyjiksi hakeutuvat uskoakseni nauttivat häiriköimisestä... jos tulisi toimi että voisi kulkea kadulla ja lyödä ihmisiä ratsupiiskalla mielivaltaisesti niin uskoisin samojen ihmiset hakeutuvan piiskaajiksi kuin hakeutuvat puhelinmyyjiksi.

      Toinen aölhainen ja rasittava ryhmä ovat nämä näytteiden ja liittymien tuputtajat kauppakeskuksissa... väistä saatana lappujesi kanssa että pääsee kulkemaan tokaiskaa heille!

      En arvosta heidän työtään enkä tuollaiseen työhön alentuvia ihmisiäkään!

      • luuseri

        Huh tuollaista ajatusmaailmaa. Jokaisen on tehtävä töitä täällä Suomen maassa, että saa leipänsä, jonkun vaan on otettava vastaan, mitä työtä on tarjolla.
        Osaatko ajatella, että siellä on suurinosa asiakkaissa, jotka KIITTÄVÄT soitosta ja tilaa lehden ja on ystävällinen tälläiselle luuserille, joka haluaa leipänsä tienata.
        Kohtele muita, kuin haluisit itseäsi kohdeltavan...niin on kaikilla mukavampaa.


      • Kouk-ku

        Voi teitä, jotka ette ymmärrä, että joidenkin on PAKKO mennä puhelinmyyjiksi. Esimerkiksi minun! En pääse muualle töihin, koska joka ikiseen paikkaan vaaditaan työkokemusta tai alan koulutusta. En minäkään pidä työstäni erityisesti, mutta työ kuin työ ja se on pääasia, että sitä rahaa tulee edes jostakin! Ja pakko se on jotakin työtä edes tehdä elääkseen, valitettavasti.

        Koko ajan pistän hakemuksia muihin paikkoihin menemään, mutta tähän mennessä en ole vielä päässyt mihinkään muualle töihin.

        Että eivät kaikki NAUTI työstä puhelinmyyjänä, joidenkin on PAKKO mennä puhelinmyyjiksi, että saa rahaa :D !


      • Ei ole pakko
        Kouk-ku kirjoitti:

        Voi teitä, jotka ette ymmärrä, että joidenkin on PAKKO mennä puhelinmyyjiksi. Esimerkiksi minun! En pääse muualle töihin, koska joka ikiseen paikkaan vaaditaan työkokemusta tai alan koulutusta. En minäkään pidä työstäni erityisesti, mutta työ kuin työ ja se on pääasia, että sitä rahaa tulee edes jostakin! Ja pakko se on jotakin työtä edes tehdä elääkseen, valitettavasti.

        Koko ajan pistän hakemuksia muihin paikkoihin menemään, mutta tähän mennessä en ole vielä päässyt mihinkään muualle töihin.

        Että eivät kaikki NAUTI työstä puhelinmyyjänä, joidenkin on PAKKO mennä puhelinmyyjiksi, että saa rahaa :D !

        "pakko se on jotakin työtä edes tehdä elääkseen, valitettavasti."

        Ennemmin olen työtön kuin rupean muita ihmisiä ärsyttämään ja ruokkimaan tätä alaa työpanoksellani.


      • Plutoman
        Kouk-ku kirjoitti:

        Voi teitä, jotka ette ymmärrä, että joidenkin on PAKKO mennä puhelinmyyjiksi. Esimerkiksi minun! En pääse muualle töihin, koska joka ikiseen paikkaan vaaditaan työkokemusta tai alan koulutusta. En minäkään pidä työstäni erityisesti, mutta työ kuin työ ja se on pääasia, että sitä rahaa tulee edes jostakin! Ja pakko se on jotakin työtä edes tehdä elääkseen, valitettavasti.

        Koko ajan pistän hakemuksia muihin paikkoihin menemään, mutta tähän mennessä en ole vielä päässyt mihinkään muualle töihin.

        Että eivät kaikki NAUTI työstä puhelinmyyjänä, joidenkin on PAKKO mennä puhelinmyyjiksi, että saa rahaa :D !

        Ymmärrän pointtisi että moni menee puhelinmyyjäksi pakon edessä.. Toisaalta onko käynyt mielessä että ottaisit siitä kaiken irti ja kehittäisit itseäsi myyjänä. Voin kertoa että monessa paikassa arvostetaan jos kerrot että olit esim ryhmäsi paras myyjä, koska työnantaja haistaa heti että sinussa on potentiaalia.. Itse menin 5v sitten iltahommiin opiskeluitten sivussa puhelinmyyntiin. tienaan n 33000€ vuodessa 6h työpäivillä ihan myymällä. Samassa firmassa johtotehtävissä olevilla vuosituloissa yksi nolla lisää perässä. Kukaan ei voi väittää etteikö puhelinmyynti olisi myynnin vaikein laji. Jos olet hyvä siinä, voit myydä käytännössä mitätahansa muutakin.


      • Anonyymi

        Oilisi hieno kuulla missä ammatissa sinä olet?
        Siitä mitä työssä tehdään voi ollaa mitä mieltä haluaa, mutta jonkun ihmisen työn vähättely ja sitä kautta vielä sen ihmisen vähättely on ainakin omasta mielestä aika naurettavaa ja lapsellista.


    • voi teitä punaluurit

      heipä hei te reppanat jotka lyötte luurin korvaan ja jankkaatte etten osta mitään... :DDD
      voi kun tietäsitte kuinka monta tuhatta kaltaistanne uhoajaa olenkaan puhunut ympäri... :DD

      10v olen tätä päätoimisesti tehnyt, en tosiaan myy mitään aikakauslehtiä, vaan päivittäin ilmestyvää sanomalehteä.
      samalla voin kertoa niille jotka aina joskus kuittailevat että mene oikeisiin töihin: palkkani on tätä nykyä 4500-6000e/kk, riippuen kampanjasta.
      että kyllä mä muutaman "punaisen luurinkin" kestän :)))

      terveisin ärsyttävä puhelinmyyjä, joka ei usko neljättäkään ei- vastausta

      • Salattu numero

        Voi teitä valehtelevat luuseri puhelinmyyjät! Ihan silkkaa paskan jauhantaa tuollaisista palkoista puhumiset.

        Puhelinmyynti on silkkaa kiusantekoa ja häiriköintiä mikä asenne näkyy tämänkin puhelinmyyjän tekstistä. Puhelinmyynti pitäisi lailla kieltää ja tehdä kriminalisoiduksi siinä kuin muukin häiriköinti.


      • Kirkonrotta

        Oli keskustelunaihe mikä hyvänsä, aina löytyy näitä "raharuhtinaita". Kohta romanikerjäläisetkin tienaa enemmän,kuin sinä.


    • xzx

      Kyllä kannattaa kuunnella tarjous, kun puhelinmyyjä soittaa. Toki voi olla typerys ja tilata esim. joku lehti kallimmalla hinnalla itse. Tänä päivänä ei yksikään puhelinmyynti kannata, jos asiakasta yritetään huijata. Ja voi olla kohtelias puhelinmyyjää kohtaan, työtään ne vaan tekee! Itse olen ostanut puhelinmyyjältä lehtiä,sukkia, vitamiinejä ym. Olen ollu tyytyväinen lähes aina. Vain typerys lyö puhelinmyyjälle luurin korvaan!

      • rfarm

        Te puhelinmyyjät kusetatte näköjään myöskin netissä.


      • Ei jaksaisi

        En jaksa ymmärtää puhelinmyyjiä. Koen heidän soitot erittäin ikäväksi. En oikein jaksa arvostaa kyseistä ammattia. Näen punaista aina kun soittavat. Yhdenmiehenyritykseeni tulee jatkuvasti puhelin myyjien soittoja. Parhaimmillaan 9kpl/pv. Kaiken lisäksi nämä puhelin esto palvelut ovat olleet esillä epäluotettavasta toiminnasta. Niin eipä kiinosta sekään palvelu. Lisäksi joukossa on myyjiä jotka ovat erittäin epärehellisiä. Ainakin yrityspuolelle tuppaa tulemaan huijausyrityksiä. Yrityksillä kun ei ole samanlaista lainsuojaa kuin kuluttajalla.


      • iloinen yrittäjä
        Ei jaksaisi kirjoitti:

        En jaksa ymmärtää puhelinmyyjiä. Koen heidän soitot erittäin ikäväksi. En oikein jaksa arvostaa kyseistä ammattia. Näen punaista aina kun soittavat. Yhdenmiehenyritykseeni tulee jatkuvasti puhelin myyjien soittoja. Parhaimmillaan 9kpl/pv. Kaiken lisäksi nämä puhelin esto palvelut ovat olleet esillä epäluotettavasta toiminnasta. Niin eipä kiinosta sekään palvelu. Lisäksi joukossa on myyjiä jotka ovat erittäin epärehellisiä. Ainakin yrityspuolelle tuppaa tulemaan huijausyrityksiä. Yrityksillä kun ei ole samanlaista lainsuojaa kuin kuluttajalla.

        Pienet on ihmisen murheet, kun yksi puhelinmyyjä on aivan kauhistus.
        Kovin on ihmisellä itsellään paha olla, jos tarvitsee luurille kiukutella.
        Meneekö yhdeihmisen yrityksesi huonosti, pinna kireellä aina, kuinka voit olla yrittäjä, kun et bisnestä ymmärrä....herättää ajatuksia....
        Elä ja anna muidenkin elää.


      • Olen samaa mieltä kanssasi...itse olen tehnyt puhelinmyyntityötä 9 vuotta ja ollut tekemisissä kaikentyyppisten asiakkaiden kanssa. Mutta harvemmin asiakkaat ovat ilkeitä...se on miten itse lähestyt asiakasta niin saat samanlaista vastakaikua. Ja todellakin puhelinmyyjillä on kaikkein edullisimmat tarjoukset joten kannattaa ainakin kuunnella heidän tarjouksensa. Asiakashan loppupeleissä päättää haluaako tilata vai ei. Tästä olis paljon kommentoitavaa....puhelinmyyjä joka astuu asiakkaan saappaisiin eli on samalla tasolla niin kyllä tulosta syntyy.


      • Voi että
        iloinen yrittäjä kirjoitti:

        Pienet on ihmisen murheet, kun yksi puhelinmyyjä on aivan kauhistus.
        Kovin on ihmisellä itsellään paha olla, jos tarvitsee luurille kiukutella.
        Meneekö yhdeihmisen yrityksesi huonosti, pinna kireellä aina, kuinka voit olla yrittäjä, kun et bisnestä ymmärrä....herättää ajatuksia....
        Elä ja anna muidenkin elää.

        Tietämätön olet yrittäjäksi ja taidat olla sinisilmäinen. olisikin yksi soitto mutta kymmeniä ja joukossa huijareitakin kun yrittäjälle ei ole kulutajasuojaa vaan asiat ratkotaan oikeusteitse jos haluaa asiat oikaustuksi.


      • 19+5

        Teille saakelin imbesilleille ei sitten mene perille se, etteivät kaikki todellakaan tilaa niitä teidän myymiänne Marja-TertunTekniikanRuokailuSisustusMaailma-lehtiä mihinkään hintaan? Jotkut ihmiset käyttävät rahansa järkeviin asioihin.
        Miksi hemmetissä kuunnella joku "Osta pimpelipomsisustusistutusruokailujuorumuotilehti" tarjouksia, jos ei moista paskaa lue? Ilmeisesti te puhelinmyyjät tuhlaatte omat palkkanne kaikenlaiseen arvottomaan krääsään, kun noita tarjouksianne niin hyvinä pidätte. Ei tule yllätyksenä.


      • Anonyymi
        19+5 kirjoitti:

        Teille saakelin imbesilleille ei sitten mene perille se, etteivät kaikki todellakaan tilaa niitä teidän myymiänne Marja-TertunTekniikanRuokailuSisustusMaailma-lehtiä mihinkään hintaan? Jotkut ihmiset käyttävät rahansa järkeviin asioihin.
        Miksi hemmetissä kuunnella joku "Osta pimpelipomsisustusistutusruokailujuorumuotilehti" tarjouksia, jos ei moista paskaa lue? Ilmeisesti te puhelinmyyjät tuhlaatte omat palkkanne kaikenlaiseen arvottomaan krääsään, kun noita tarjouksianne niin hyvinä pidätte. Ei tule yllätyksenä.

        Itse pidän sähköä aika tärkeänä nykypäivän elämässä ja siksi sähkösopimuksen olenkin puhelimesta ottanut kun halvemmalla sai.


    • --------------------

      Mainostaminen on kielletty !

      • maajuuso

        rahat tiukilla... mutta voiko maksaa perunoilla.


    • roskapostikakkaa

      Minulle ei ole koskaan pystytty myymään mitään väkisin, koska olen heti vastannut...kiitos, ei kiinnosta ja pistänyt puhelimen kiinni. Niin yksinkertaista se on.
      Tosin moneen vuoteen ei ole kaupiteltukaan mitään, kun minulla on salainen numero, enkä anna numeroani mihinkään kuponkeihin yms jos osallistun kilpailuun tms.

      Mutta sähköpostini osoitteen olen antanut kilpailukuponkien yms yhteydessä ja nyt postiin tulee valtavasti roskapostia erilaisilta myyjiltä.
      Onneksi osoitteeni on anonyymi ja aion sulkea sen ja avata omalla nimelläni jonnekin uuden, johon ei taatusti pääse roskapostit!

    • En toista itseäni

      En koskaan tilaa mitään puhelimessa joten miten saan puhelun loppumaan mahdollisimman nopeasti jos en vaan katkaise puhelua?

      • ... ..

        "En koskaan tilaa mitään puhelimessa joten miten saan puhelun loppumaan mahdollisimman nopeasti jos en vaan katkaise puhelua?"

        Siinä puhelun lopettamisaikeissa pitää olla määrätietoinen ja nopea, mutta toisaalta riittävän kohtelias, jotta puhelinmyyjä antaa vastavuoroisesti tilaa lopettaa puhelun. Myyjää ei pidä päästää sinne syvempiin kerroksiin kertomaan tuotteesta, koska silloin on edelly jo liian pitkälle, vaan heti sen jälkeen kun asia käynyt kutakuinkin selville, että kaupitellaan jotain, niin määrätietoisesti kiitetään tarjouksesta ja todetaan, että ei ole tarvetta tai kiinnostusta tai jotain vastaavanlaista omaan henkilökohtaiseen päätäntävaltaan kuuluvaa.
        Silloin lopettaminen on onnistunut oikealla tavalla, kun myyjälle voi toivottaa hyvää päivänjatkoa. Monet puhelinmyyjät ovat varsin mukavia tyyppejä.


      • puhu pukille

        En osta koskaan mitään puhelimen välityksellä ja eivät onneksi sen vuoksi kovin usein soitakkaan kun ei kaupustelu onnistu. Ja teen usein näin että kun soittaja on kovin innostunut lehdistään tai mistä tahansa tavarastaan ja alkaa kalkatus niin lasken puhelimen pöydälle ja jatkan tekemistäni mitä olin tekemässä niin hän saa rauhassa asiansa pulputtaa puhelimeeni, en todellakaan jaksa kuunnella.


      • Plutoman

        "En tilaa mitään puhelimessa"... Lähes kaikilla löytyy netti,sähkö,puhelin... Eli sitä en ymmärrä että kieltäydytään käytännössä ilmaisesta rahasta.. Jos minulla on netti/puhelinliittymä joka maksaa esim 40€/kk ja puhelinmyyjä laittaa samanpaketin hinnalla 20€/kk, säästän 240€/vuodessa otan tarjouksen varmasti vastaan. Itse olen puhelinmyyjä ja osaan tämän asian asiakkaalle kertoa ihan suomenkielellä ilman paperista lukemista, joten kauppaa tulee hyvin.. Myyjästa pääsee nopeiten eroon vastaamalla rehellisesti miksi ei osta. Esim "Teidän operaattori ei kuulu meidän alueella" tai "Minulla on periaate etten tilaa puhelimessa mitään".. Tosin jälkimmäiseen hyvä myyjä kysyy s-postin ja laittaa tarjouksen sinne!


    • ------------?

      Tällaiset aloitukset joissa ilmoitetaan myöhemmin fiman nimi missä on itse töissä,
      jollei peräti työnatajana eivät kuulu palstalle.

      Selvää piilomaininontaa.

    • tuorekieltäjä

      0600-13404

      Puhelinmyyntiesto. Noudata selkeästi numerosta saatavia ohjeita. Kolmen vuoden markkinointikielto. Toimii, tosin kestää parisen viikkoa ennen kuin kielto päivittyy kaikille.

      On siis toiminut, ainoastaan Soneran asiakaspalvelu on soittanut, ja sieltä ei tuputeta mitään, vaan kysyttiin vain asiakastyytyväisyyttä.

      Muutamaan todella hyvään lehtimyyjään olen puhelimessa törmännyt ja sanonutkin, että kun olet noin hyvä, niin ok, anna lehden tulla.

      Karmein kokemukseni oli eräältä vammaisjärjestöltä, jonka myyjä alkoi minulle huutamaan puhelimessa, että minulla on velvollisuus kuunnella, koska hän on vammainen ja minä terve. Huh. Ei tullut avustusta tuolle järjestölle.

    • herätys---

      Olen ilmoittanut ja maksanut näistä myyntiestoista. Yli vuosi sitten joka pitäisi olla kolme vuotta voimassa. Käytännössä ei estosta ole ollut apua. Miksi ei viranomaiset puutu tällaisen rikolliseen toimintaan..

    • Minä 31

      Mä ostan tarvitsemani tuotteen kun haluan mutta se tyrkyttäminen puhelimessa saa mielen enemmän kun vihaseks. Kun näitä tyrkyttäjiä on lähes joka päivä häiriintyy työ ja vapaa aika senverran että enään nykyään en vastaa tuntemattomaan numeroon ja 044 ja 045 alkuisiin vaan painan heti punaista luuria. Luulis sen kertovan että yhteydenottoja ei kaivata. Laitoin jopa numeroni salaiseksi mutta en tajua millä hitolla ne/te sen kaivatte esille ja aloitatte kiusaamisen.

      • 11+15

        Eräälle vanhemmalle henkilölle oli käyny niin, että oli kaupattu mainonnan kieltoa numeroon, maksoi 20e, joten otti sen sitten. Vaan eihän se mitään vaikuttanut mainontaan..


    • Voi ei taas puh.myyj

      Puhelin myyjien soitot on turhauttavia varsinkin kun niitä tulee yhtenään.

      Jotkut ovat vielä erittäin epärehellisiä. Minulle soitti yksi mukavan kuuloinen henkilö. Tarjosi tuotettansa, sanoin että lähettää esitteen postitse niin tutustun asiaan tarkemmin.
      Posti tuli, mutta olin lähtenyt lomalle. Onneksi oli lyhyt loma kun avasin postin. ensimmäisessä kirjeessä oli esite ja lasku. Lähettivät heti toisen kirjeen jossa oli muistutus ankarista perintäkuluista jos en maksa laskua. Yritin soittaa kyseiseen firmaan eipä ollut numeroa johon soittaa. No onneksi sähköpostilla sain läheteksi heille tiedon etten ole tilannut mitään, vaan pytänyt vain esitettä tutkittavaksi.
      Heillä oli mukavat peruutus ehdot jos sopimus olisi päässyt astumaan voimaan. Vain vuoden viimeilessä viikolla voi perua tilauksen. Olisipa ollut mukava maksella 480€/v turhasta. En oikein jaksa ymmärtää näitä huijareita. Mitenköhän työ palkitsee tekijäänsä kun joutuu töikseen huijaamaan muita.

    • Hitto vieköön!!

      Minä en ole puhelinmyyjä enkä ole KOSKAAN ostanut/tilannut mitään puhelimen välityksellä... Eräs ystäväni on puhelinmyyjänä ja hän välillä kertoo kuinka hänelle haistatellaan v*ttua, haukutaan h*oraksi tai muuta todella ala-arvoista! Kyllä joku raja pitää ihmisilläkin olla ettei toisille IHMISILLE mennä sanomaan mitään tuollaista edes puhelimen välityksellä! Todella törkeää ja idioottimaista toimintaa. Asian voi hoitaa kohteliaammin - sanoa suoraan että EI TILAA MITÄÄN tai vedota kiireeseen ja jos ei usko niin vaikka sitten luuria korvaan... Se ei varmastikaan tunnu kovinkaan mukavalta esim. 15v. tyttösessä, että häntä h*oritellaan työnsä takia!!

      Eniten minua kuitenkin säälittää vanhat dementoituneet ihmiset, jotka saadaan tilaamaan kaikenlaista turhaa! Vanha yksinäinen ihminen tykkää varmasti jutella puhelimessa niitä näitä, mutta monesti jaarittelun yhteydessä on saatu mummelille myytyä vitamiinitabletteja, Tekniikan maailma -lehtiä ym. Ja myyjä kyllä varmasti aika monissa tapauksissa tajuaa, että ei vanhus käy ihan täysillä ja kuka 85v. mummu ostaa Tekniikan maailma -lehden!? Ja kaikista kielloista ja rajoituksista huolimatta jotkut myyntifirmat pääsevät soittamaan...

    • kotorauhaa..

      Mitäpä jos alettaisiin julkaista listaa yrityksistä, jotka harrastaa puhelinmyyntiä? Jokaiselle firmalle aina kymmenen vuoden karenssi tuotteiden ostolle, kun eivät ymmärrä olla soittelematta. Se on kotirauhan häirintää kokonaisuudessaan tämä myyntityö.
      Netistähän voi tarkistaa, ketkä on puhelinmyyjiä ja ketkä ei, joten pitäisi alkaa mennä perille, kun asiakas ei koskaan vastaa puhelinmyyjille, ettei olla kiinnostuneita tuotteista.
      Jos joku sattumalta pääsee läpi, niin sitten kysytään firman nimi, esimiehen nimi ja numero, jotta pääsee antamaan palautetta(mm. Mistä saitte tämän numeron? Miksi se on teillä listoilla? Ja poistopyyntö mainonnalle.). Kerran tuli tuntemattomasta numerosta mainostaja ja kun kyselin miksi ei numeroa näy, sanoivat, että soittelevat ilmaiseksi skypellä ja kun firmaa kyselin, sanoi nimeksi "buy good" ja iski luurin korvaan.

    • hullu hullunpi

      Tämä on hullujen kuumalinja, puhelusi maksaa 9,90€ min pvm. Jos lehtimyyjä vielä on langanpäässä niin sit vaan,kaikkea hullua kehiin mm. "tiijäkkö mää kusin juuri huosuuni kylläpä lämmittää......." tos vaiheessa puhelu on katkennut lehtimyyjän puolelta. :)

    • prospros

      Prostitoidun ammatti on paljon kunnillisempi kuin puhelinmyyjän ammatti.

    • jayyayaya

      Joo laitontahan tuon homman pitäisi olla. Täällä on käsitelty kattavasti kuinka puhelinmyynti kyrsii ihmisiä, mutta toinen puoli on itse myyjien räikeä kusettaminen. Palkat on huippumyyjilläkin sitä 500-900€ kuussa, keskivertomyyjän palkoista en kehtaa edes kirjoittaa.

      Provision maksaminen edellyttää usein tietyn summan saantia asiakkaalta/ kaupan toteutumista / kaupan peruuttamattomuutta tietyn ajan sisällä jne. Nämä tekijät aiheuttavat sen, ettei yksikään myyjä oikeasti jaksa seurata kriteerien täyttymistä vanhoista myynneistä useiden kuukausien takaa, eikä se usein ole mahdollistakaan. Tämä aiheuttaa myös sen, että palkat tulevat 1-3kk:n viiveellä.

      Mikäs siinä on työnantajan kusettaa oikein olan takaa.

    • evp m....

      Puhelin myyjille luvataan liian hyvät edut jotka vaikea saavuttaa moni menee lankaan. Olen jonkun verran tehnyt aikoja sitten puhelin myyntiäkin.

    • Snadi 70

      Minusta puhelin työ on ihan ok. mutta on kunnioitettava langan toisessa päässä olevaa. Minulle on jonkin kertaa tyrkytetty vaikka olen sanonut etten tilaa. Kerran kävi niinkin et sanoin ettei oo varaa, kun olin hiljattain maksanut asuntolainaani niin myyjä sanoi et jos tilaisin jollekin ystävälleni. Myyjän tulisi kuunnella mitä asiakas sanoo ja toimia sen mukaan . Itsekin olen vuosia sitten ollut puhelin myyjänä iltaisin ja tiedän mitä se on. Jos myyjä on asiallinen ja ystävällinen niin uskon et asiakaskin suhtautuu hyvin myyjään. Hyvää kevättä.

    • sateenkaari

      Olen ollut joskus puhelinmyyjänä,ja sain ihan hyvin myytyä aikakauslehtiä. Johtunee myös siitäkin että soitin tosiaan monta sataa puhelua päivässä.
      Olen siis kohdannut monenlaista kuuliaa puhelimessa.
      Itselleni kun soittaa tänäpäivänä puhelinmyyjä kuuntelen heidän asiansa, ja kiitän tarjouksesta, mutta kieltäydyn kohteliaasti. Harvemmin ovat jääneet muuttamaan mieltäni.

      Itse toivon sitä, että vaikka ei olisi halua ostaa lehteä eikä mitään mielenkiintoa puhelinmyyjiä kohtiin , olisi edes se hetki aikaa, kuunnella ja olla kohtelias.Koska minusta on todella töykeää ja törkeää lyödä luuria tai haukkua työntekijöitä. Se että huonoon aikaan soittaa , on täysin ymmärrettävää.
      Se että hyväksyin silloin hyvin, ettei ihminen halunnut jostain syystä tilata lehteä,

      kiitin kärsivällisyydestä ja sanoin heipat, mutta kun siellä toisella puolella luuria sitä kärsivällisyyttä ei tahdonnut olevan edes sen vertaan, että puhelu olisi ollut asiallinen ja olisi kerennyt edes sanoa heipat ja kiittää. Oli se välillä turhauttavaa.

    • 20+4

      Ongelma on siinä, että en halua ostaa mitään vain sen vuoksi, että joku minulle sitä tyrkyttää. Teen ostopäätökset omasta aloitteestani sen mukaan, mitä tarvitsen. Yritän kuitenkin kieltäytyä kohteliaasti ja välttää olemasta tyly. Yksi poikkeus tähän menessä on ollut, kun juuri kun olin päässyt aloittamaan työssäni aamun kahvitauon ja sitkeä puhelinmyyjä ei suostunut uskomaan, etten tilaa mitään. Silloin ajattelin, että koko taukoani en pilaa jankutusta kuuntelemalla ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi lyödä luuri korvaan. Kovin hyvä fiilis ei tosin jäänyt.

    • fgjzjzjry

      Puhelinmyyjien takia ei enää kannata vastata tuntemattomiin numeroihin.
      Montakohan tärkeää puhelua on sitten mennyt sivu suun..
      Nää vitun kusipäät on tehneet hyvästä työkalusta turhan.
      Sitäpaitsi kaikki puhelinmyyjät on huoria mutta
      kaikki huorat ei oo puhelinmyyjiä.

    • naikkonen

      Onneksi on prepaid , ei soittele puhelinmyyjät eikä muutkaan ei toivotut "ihmiset".

    • puhuva asiakas

      mulle kun puhelin myyjä soittaa niin alan puhua hänellä aivan muita asioita esim sää, politiikka , jokin tärkeä uutinen. Jos myyjä on nainen kyselen hänen käyttämiään vaatetusta monesti jopa alusvaatteista lähtien. En anna hänen esittää asiaansa loppuun vaan aina keskeytän kun hän aloittaa. Näin toimien saan hänet luovuttamaan ja hän lopettaa puhelun.

      Kerran naismyyjä soitti ja kysyi "soitinko pahaan aikaan?" Vastasin hänelle: " ei muuten paitsi lapsen teko on just kesken"

    • palmuottij

      Saatteko te puhelinmyyjät puhua jostain muustakin? Itselläni on joskus tylsää ja jos silloin joku saattaa soittaa niin yritän viedä puheenaiheen jääkiekkoon/harrastuksiin/musiikkiin jne. Yleensä on puhelinmyyjä aina lyönyt luurin kiinni mulle :(

      Jos mulle sitte soittaa joku puhelinmyyjä ja se on nainen, ja huomaan että meistä molemmista on kiva puhua toisille, niin oisko se sitte ok jos kysyn hänen henkilökohtaisen puhelinnumeronsa ja ehkäpä flirttailen hänelle samalla kun hän yrittää myydä jotain minulle? Tottakai sanoisin selvästi etten ole kiinnostunut tuotteesta vaan hänestä itsestään.

      • deft

        Mä uskoisin että siihen ei tarvita mitään erillistä lupaa. Toki se on sitten omasta työajasta pois, jos jää "jaarittelemaan". Ei katso se pikkupomo siellä avokonttorissa hyvällä.

        Galluppia tekevät ihmiset ovat kait sitten oma rotunsa. Muistan nimittäin kun muutin nykyiseen kotikaupunkiini, että muutaman hassun viikon sisään muutosta soitettiin ja tiedusteltiin mielipidettä päijänteen järvien vesitilanteesta. Hyvä kun satuin tietämään että mikä oli lähimmän järven nimi.
        Koko puhelu päätyi jotenkin yleiseen rupatteluun ja mä lupasin vastata kaikkiin kysymyksiin rehellisesti jos galluppia tekevä tyttö lähtisi kanssani treffeille. Olisi kuulemma muuten kyllä, mutta kun olisi ollut välimatkaa liikaa. Piti olla vissiin noin vartin mittainen puhelu, kesti lähemmäs puoli tuntia. Ei haitannut, kumpaakaan.


    • sateenkaari

      Avoimuutta ja suvaitsevaisuutta kaikkia kohtaan! Tiedän, että osa puhelinmyyjistä osaa olla todella pitkäjänteisiä eivätkä usko ehkä ensimmäisellä kerralla, jos kieltäytyy tilaamasta, mutta silloin olisin vain kohtelias ja sanoisin että kiitos mutta en muuta nyt mieltäni lehden suhteen .. kohtaa niitä hankalan tuntuisia ihmisiä muuallakin kuin puhelimessa.

      Minun päivääni ei pilaa puhelinmyyjän soitto, vaikka olisi kuinka hankala myyjä, kun tiedän mitä haluan ja tarvitsen, ja pyrin sen tekemään niin että molemmat voivat lopettaa puhelun hyvillä mielin. Yleensä sinä päivänä on ketuttanut joku muu asia kuin se yksi soitto.

    • Positiivariii!

      Miettikää tältä kantilta.
      Puhelinmyynti on monesti se paikka, mistä nuoret,keski-ikäiset tai iäkkäämmätkin saa töitä. Ei voi sanoa, että "kyllä tekevälle töitä riittää, jos vaan ettii". Näin se ei vain ole. Ei ole yksinkertaisesti muuta työtä tarjolla välttämättä.

      Onko parempi, että nämä monet tuhannet jotka tekevät puhelinmyyntiä, tienaavat omat rahansa tällä työnteolla. Vai oisko parempi, että hakee Kelalta ja Sossulta tukia? Veron maksajien rahoista sekin on pois.

      Minusta on todella hienoa että nämä 16vuotiaat hakevat itse puhelinmyyntiin. Kuinka moni työnantaja ottaa näitä töihin kun ei ole sitä kokemusta?

      Annetaan heidän tehä rauhassa työnsä, eikä olla aina moittimassa.
      Toki siellä on niitä, jotka myyvät väärin. Mutta onhan niitä joka paikassa? Onko kaikki automyyjät vaikka rehellisiä? Ei todellakaan. Ei autonmyyntiä olla kieltämässä lailla, jos joku myyjä huijaa siellä.

      Itse en ole koskaan ollut puhelinmyynnissä, mutta toivotan jokaiselle myyjälle tsemppiä ja onnistumista!

    • Kotirauha

      Puhelinmyyjä on tyyppi joka soittaa pyytämättäni ja haluamattani kotiini, siis eräänlaista kotirauhan häirintää ja vieläpä yleensä kyse artikkelista josta en ole kiinnostunut. Jossei selvä suomenkieli (en osta) mene perille niin punaisen luurin painaminen auttaa. Ei sen kummempaa. Täysin turha ammattikunta, etsisivät rehellistä työtä.

    • hähähää hähhähhää :D

      Viime vuonna kiinnosti tilata yksi lehti, puhelinmyyjä sattui soittamaan ja tarjosi kyseistä lehteä. En tilannut, nettitarjous oli parempi joten puhelimessa sanoin ei ja tilasin heti perään netin kautta itse kyseisen lehden, HÄHHÄHHÄH, HÄHHÄHHÄÄ :D :D :D
      Tämän vuoden vaihteessa vero olisi nostanut lehden tilaushinnan pilviin, lakkautin lehden tilauksen kokonaan, HÄHHÄH HÄHHÄHHÄÄ :D :D :D

    • puhuja/vastaaja

      Puhelinmyynti löytää hyvin erilaiset kohteet. Mitä sitten kaupataankin. Tosin moni kohde ei ole kiinnostunut asiasta josta kerrot. On todella ihana, kun suurinosa vastaajista on asiallisia. Leipänsä eteen soittajatkin työtänsä tekevät.

    • PUNAINEN LUURI

      Kyselemättä lyön punaisen luurin ja jos rohkenee uudelleen yrittää, kirosanojen kera se punainen luuri.
      Näin yrittäjänä kun saa ensin henkilökohtaiset (v*tun) kaupustelut ja yrityksen numeroon vielä toistamiseen samat kaikki s*aatanan numeropalvelutarjoajat, mainostarjoajat ym.ym.

    • en tartte

      En osta. Tuut, tuut, tuut ..............

    • Rauhallista uniaikaa

      Kun olin lapsia nukuttamassa päiväunille, puhelinmyyjä soitti neljä kertaa. Tiedän, että oli puhelinmyyjä, olin tallentanut hänen numeronsa edelliseltä kerralta. Painoin aina punaista luuria, alkoi jo hermostuttaa..

    • gabriella00

      Itse tein joskus puhelinmyyntihommia kolme päivää... Kolme päivää kestin... sen koko ajan vain itkin kotona ja olin todella ahdistunut koko työstä. En ole yhtään tyrkyttäjä ihminen.

      Koko puhelinmyynnin hyvä puoli on se, että tulee soitettua vanhoille ihmisille, joille kukaan ei koskaan soittele tai käy katsomassa... Ne ovat todella mielissään kun joku soittaa ja juttelee vähän aikaa.. Monen mamman kanssa jäin vähäksi aikaa juttelemaan kun kertoivat tarinoita.. "kaikki lapset asuu kaukana, mutta onneksi joka keskiviikko pääsee kylille toimintapäivään... taksi hakee aina aamulla talon edestä..." jne jne..

      Tiedän mitä työ on.. vaikka aika vähällä kritiikillä silloin selvisin. Mutta jos joku myyjä soittaa minulle.. lyön heti luurin korvaan. Usein vain tervehdin ja saman tien alkaakin se paapatus.. Saman tien painan punaista luuria... säästyy oma ja myyjän aika.

      Joskus opiskeluaikoina kyllä latasin koko kuukauden taloustiedot luuriin... "Jos saan opintotukea vajaa 500e/kk ja vuokra on yli 400.. Niin miten kuvittelet että vajaa satasella kuussa maksan vielä jotain lehtitilausta..." Johon myyjä totesi... "meillä on hyvä osamaksusysteemi jne jne....." Hohoijaa...

      Tottakai.. jos heti suostuu kuulemaan "en osta mitään" niin eihän sitä mitään tule myytyäkään. Mutta hohoijaa... Myyjät ei kuitenkaan käytä omaa nimeään... viereisessä pöydässä Miia Laitela (salkkarit) myi lehtiä minkä kerkesi... ja yksi jätkä vaihtoi nimeä joka puhelun jälkeen... On se kuitenkin niin noloa hommaa...

      • auroraku164

        Minäkin kestin puhelinmyyntityötä vain 2 päivää, jonka jälkeen totesin, ettei tämä tule koskaan olemaan mun juttu. Jotkut ihmiset ovat suorastaan syntyneet myyjiksi, mutta kaikille, kuten minulle, myyntityö ei vain sovi. Halusin kuitenkin edes kerran elämässäni kokeilla, millaista se on.

        Ehkä olisin kokeillut jopa pidemmänkin aikaa, jos firmassa olisi ollut edes jonkinlainen pohjapalkka. Mutta kun palkka muodoistui täysin siitä, mitä saat myytyä. Työssä piti olla klo 8-16 ja se aika oli aina pakko olla töissä, vaikka et olisi saanut mitään myytyä. Minun tapauksessani olisi mitä todennäköisemmin käynytkin niin, että olisin istunut puhelimessa kokonaisen kuukauden ja palkkani olisi ollut 0e. Pelasin mieluummin varman päälle ja menin siivojaksi, enkä kadu.


    • Ei pakkomyyntiä. Hyi

      Vaihdoin numeron salaiseksi ja niin on saanut olla rauhassa.
      Jos on jotain kilpailuja niin osallistuminen tyssää heti siihen, jos kysytään puhelinnumeroa. Ainoastaan kakos sähköpostini olen valmis kirjoittamaan.
      Kaiken mitä tarvitsen käyn ostamassa eli en osta puhelinmyyjiltä tai ovelta ovelle myyjiltä.

    • työsiinämissämuutkin

      Olin yksi ilta töissä kun puhelinmyyjä soitti, eikä siinä ollut oikeen muutakaan tekemistä juuri sillä hetkellä. Niin kuuntelin siinä tovin myyjän puhetta ja sit sain jossain 10 minuutissa puheen aiheen käännettyä ihan muuhun kuin alkuperäiseen. varmaan joku 30-40 minsaa puhuttiin ihan muusta. enkä kumminkaan ostanut mitään.

    • Usomatonta

      On se ihmisillä nykyään vaikeaa jos yksi puhelu pilaa päivän. Vai että ihan kotirauhan häirintää. Nämä ketkä täällä haukkuu puhelinmyyjiä huoriksi ovat luultavasti katkeria entisiä puhelinmyyjiä jotka eivät ole saaneet kauppoja. Vituttaa aivan uskomattomasti että voitte alkaa arvostelemaan toisten työtä. Ja sitten jos sitä työtä ei olisi niin haukkuisitte sossupummiksi. Voi vittu katsokaa vittu sinne vitun peiliin

      • Mörkö

        Nimim. Usomatonta taitaa itse edustaa jotakin mainitsemistaan ammattikunnista ellei peräti kaikkia....


    • Yrittäjä m

      Yrityksille "näkyvyyttä" myyvät ovat valehetelevia rikollisia!
      Ensin "tarkistetaan tietojen oikeellisuus" ja sitten vaivihkaa kysytään, että "laitetaanko sama kuin viime vuonna?" johon vastaan kaikille, että minulla ei ole koskaan ollut, eikä tule olemaan puhelimessa tai mistään muualtakaan ostettua "nettinäkyvyyttä".
      Sitten alkaa väittely, että "niin täällä meidän tiedoissa näkyy, että teillä on maksettu viime vuonna 795 euron mainos". EI TASAN OLE OLLUT!
      Perään vielä väitetään, että"yritystäsi on katsottu yli 30 000 kertaa vuoden aikana". Niin varmasti? Minulla on vuoden aikana pari, kolme asiakasta, koska enempää en yksin ehdi rakentamaan.
      Olisi aika rasittavaa, jos tuo vielä pitäisi paikkansa, että edes tuhat soittaisi ja keskeyttäsi työni ja joutuisin selittämään kaikille, että "en nyt ehdi".

      Joku taisi selittää, että laskutus perustuu noihin klikkauksiin, joten olisi tullut suolainen lasku täysin turhasta, koska minulla on asiakkaita jonossa muutamaksi vuodeksi.

      Missä moinen laskuri mahtaa olla??? Yksikään soittaja ei tunnusta katsoneensa numeroa netistä.
      On se helkkarin huonoa "näkyvyyttä", jos 30 000 katsoo tietoja, eikä yksikään soita!

      Näitä vastaavia kauppiaita on kymmenkertaisesti asiakaspuheluihin verrattuna.
      Ei minulla ole aikaa väitellä heidän kanssaan, mutta on pakko ottaa selville mitä ne valehtelevat, ettei tule tuhansien laskuja, kuten kävi eräälle joka valmistaa yhdelle talotehtaalle kaikki tuotteensa, eli ei varsinaisesti olisi edes kaivannut tuota "nettinäkyvyyttä".

      Nuo yrityksiä kiusaavat huijarit pitäisi saada lusimaan! Em. tapauksesta käytiin käräjiä, mutta lopputulosta en tiedä. Toivottavasti kaveri edes välttyi maksamasta.

    • fu

      aikoinaan olin smart contact centerissä töissä, firman omistajat rikastuivat myyjien työllä ja myyjille maksettiin kitupalkkaa.
      En osta itse mitään puhelimitse ,osaan vasta-argumentit ja mua ei ympäripuhuta, joten sanon vaan myyjälle "ei kiitos" jokaiseen kysymykseen.

    • Ylpeä puhelinmyyjä

      Hei,

      Olen puhelinmyyjä, ja ylpeä työstäni.
      Tykkään tehdä tätä ja sillä siisti. Tulee vastaan ihmisiä jotka ovat todella törkeitä.
      Eivät ne minun päivääni pilaa. Oman päivän pilaavat kun alkavat turhasta möykkäämään.
      Ja aika jännä, tää firma missä oon töissä, niin valittiin suomen viidenneksi parhaaksi työpaikaksi? Eli varmaan jotakin asioita tehdään oikein?

      http://www.greatplacetowork.fi/best-companies/suomen-parhaat-tyoepaikat-listat

      • Yrittäjä m

        Toivottavasti et myy dementoituneille vanhuksille mitään tarpeetonta?
        Minä jaksoin aika kauan olla kohtelias puhelinmyyjille, mutta yrityksille myyviltä riistäytyi mopo käsistä, koska yritys on käytännössä lainsuojaton yksityiseen verrattuna ja toiminta meni selkeästi rikolliseksi, koska lähes jokainen soittaja väitti minun maksaneen viime vuonna ilmoituksen, vaikka en ole sitä tehnyt kertaakaan yhdellekään firmalle.

        Sen lupasin julkaista, mitä ilmaiseksi laittavat, mutta tein kaikille selväksi, että en maksa senttiäkään.
        Lopulta kyllästyin valehtelijoihin niin perusteellisesti, että kielsin julkaisemasta mitään. Jopa kunnon firmana pitämäni Eniro sortui valehteluun ja soittaja uhkasi haastaa minut oikeuteen julkaisukiellostani, koska kaupparekisterissä olevat tiedot ovat julkisia ja he saavat julkaista ne, vaikka kuinka kieltäisin.

        Muutaman kerran laskettelin lööperiä ja sanoin olevani konkurssissa ym. potaskaa, mutta en jaksanut sitä kauaa. Kerroin vain kun sain suunvuoron, että en osta mitään, eikä mitään saa julkaista edes ilmaiseksi ja löin luurin korvaan.

        Millähän perusteella firmasi on laskettu viidenneksi parhaaksi? Onko siellä hyvät palkat, vai onko firma niin tuottoisa? Ehkä molempia, mutta kuka oikeasti tarvitsee puhelinmyyntifirmaa? Se on melkein yhtä tarpeeton kuin Ostos-tv. Tarpeettomia ostoksia, joita moni selvä tai täysipäinen ei tee.
        Kaiken saa itsekin soittamalla tai tilaamalla netistä, jos ei jaksa kauppaan lähteä.

        Anteeksi vain, mutta hyväksyn työsi vain, jos vaihtoehtona on sossun luukku.


      • deft
        Yrittäjä m kirjoitti:

        Toivottavasti et myy dementoituneille vanhuksille mitään tarpeetonta?
        Minä jaksoin aika kauan olla kohtelias puhelinmyyjille, mutta yrityksille myyviltä riistäytyi mopo käsistä, koska yritys on käytännössä lainsuojaton yksityiseen verrattuna ja toiminta meni selkeästi rikolliseksi, koska lähes jokainen soittaja väitti minun maksaneen viime vuonna ilmoituksen, vaikka en ole sitä tehnyt kertaakaan yhdellekään firmalle.

        Sen lupasin julkaista, mitä ilmaiseksi laittavat, mutta tein kaikille selväksi, että en maksa senttiäkään.
        Lopulta kyllästyin valehtelijoihin niin perusteellisesti, että kielsin julkaisemasta mitään. Jopa kunnon firmana pitämäni Eniro sortui valehteluun ja soittaja uhkasi haastaa minut oikeuteen julkaisukiellostani, koska kaupparekisterissä olevat tiedot ovat julkisia ja he saavat julkaista ne, vaikka kuinka kieltäisin.

        Muutaman kerran laskettelin lööperiä ja sanoin olevani konkurssissa ym. potaskaa, mutta en jaksanut sitä kauaa. Kerroin vain kun sain suunvuoron, että en osta mitään, eikä mitään saa julkaista edes ilmaiseksi ja löin luurin korvaan.

        Millähän perusteella firmasi on laskettu viidenneksi parhaaksi? Onko siellä hyvät palkat, vai onko firma niin tuottoisa? Ehkä molempia, mutta kuka oikeasti tarvitsee puhelinmyyntifirmaa? Se on melkein yhtä tarpeeton kuin Ostos-tv. Tarpeettomia ostoksia, joita moni selvä tai täysipäinen ei tee.
        Kaiken saa itsekin soittamalla tai tilaamalla netistä, jos ei jaksa kauppaan lähteä.

        Anteeksi vain, mutta hyväksyn työsi vain, jos vaihtoehtona on sossun luukku.

        Tuosta "ylpeän puhelinmyyjän" linkistähän se selviää, että millä perusteella mikäkin firma on laskettu minkäkin arvoiseksi.
        Mutta koska laiskuus on kovassa huudossa, laitan tähän referaatin:

        "Suomen parhaat työpaikat -tutkimus

        Vuosittainen Suomen parhaat työpaikat -tutkimus on osa maailman suurinta ja arvostetuinta hyvien työpaikkojen tutkimusta. Great Place to Work® Institute tutkii ja palkitsee johtavia työpaikkoja yli 45 maassa. Tutkimuksemme perustuu yli 10 miljoonalta työntekijältä kerättyihin tietoihin. Suomen parhaat työpaikat 2012 -tutkimukseen vastasi noin 25 000 suomalaista työntekijää.

        Tutkimustemme tulokset julkaistaan vuosittain arvostettujen mediakumppaneidemme julkaisuissa ympäri maailman, näistä esimerkkeinä mainittakoon Fortune, Handesblatt ja Le Figaro Économie. Suomen parhaat työpaikat -lista julkistetaan vuosittain helmikuussa Talouselämässä.

        Parhaat työpaikat -tutkimusten tuoma mahdollinen jullkinen tunnustus on vain jäävuoren huippu tutkimustemme hyödyistä. Tutkimuksemme avulla saatu tieto organisaationne työntekijöiden kokemuksesta ja tulosten vertailu Suomen parhaiden työpaikkojen työntekijöiden kokemuksiin luo ainutlaatuisen näkemyksen oman organisaaiosi vahvuuksista ja mahdollisista kehityskohteista. Tutkimuksen avulla saatava syväluotaava ymmärrys organisaationne kulttuurista auttaa meitä tukemaan sinua, kun pyrit kehittämään työpaikkaasi ja erottautumaan kilpailijoistasi.

        Parhaiden työpaikkojen listoissa ei siis ole kysymys vain julkisuudesta ja paremmuusjärjestyksistä. Tutkimus tuottaa käytännön tietoa ja työkaluja, joiden avulla sinä voit kehittää työpaikkaasi."


      • totuuden toitottaja

        Sinuna en leuhkisi tuolla tittelillä. "Kilpailuun" pääsee mukaan kun maksaa osallistumismaksun, joka oli muistaakseni 7000 euroa. Pelkästään edellämainittu summa karsii osallistujia ja todellinen osallistuja määrä suomen 200 000 toimivasta yrityksestä on lähempänä 100 yritystä per sarja (25 000 työntekijää vastannut kyselyyn). Puhelinmyynti puljuista osallistui moiseen viime vuonna 2 yritystä joten ei tarvitse olla kovinkaan neropatti hoksaakseen että kyseessä on mainostempaus, eikä mikään todellinen kilpailu johon osallistuminen on jokaiselta alalta jokainen yritys jossa mitataan osaamista oikeilla mittareilla.


      • zxz.
        deft kirjoitti:

        Tuosta "ylpeän puhelinmyyjän" linkistähän se selviää, että millä perusteella mikäkin firma on laskettu minkäkin arvoiseksi.
        Mutta koska laiskuus on kovassa huudossa, laitan tähän referaatin:

        "Suomen parhaat työpaikat -tutkimus

        Vuosittainen Suomen parhaat työpaikat -tutkimus on osa maailman suurinta ja arvostetuinta hyvien työpaikkojen tutkimusta. Great Place to Work® Institute tutkii ja palkitsee johtavia työpaikkoja yli 45 maassa. Tutkimuksemme perustuu yli 10 miljoonalta työntekijältä kerättyihin tietoihin. Suomen parhaat työpaikat 2012 -tutkimukseen vastasi noin 25 000 suomalaista työntekijää.

        Tutkimustemme tulokset julkaistaan vuosittain arvostettujen mediakumppaneidemme julkaisuissa ympäri maailman, näistä esimerkkeinä mainittakoon Fortune, Handesblatt ja Le Figaro Économie. Suomen parhaat työpaikat -lista julkistetaan vuosittain helmikuussa Talouselämässä.

        Parhaat työpaikat -tutkimusten tuoma mahdollinen jullkinen tunnustus on vain jäävuoren huippu tutkimustemme hyödyistä. Tutkimuksemme avulla saatu tieto organisaationne työntekijöiden kokemuksesta ja tulosten vertailu Suomen parhaiden työpaikkojen työntekijöiden kokemuksiin luo ainutlaatuisen näkemyksen oman organisaaiosi vahvuuksista ja mahdollisista kehityskohteista. Tutkimuksen avulla saatava syväluotaava ymmärrys organisaationne kulttuurista auttaa meitä tukemaan sinua, kun pyrit kehittämään työpaikkaasi ja erottautumaan kilpailijoistasi.

        Parhaiden työpaikkojen listoissa ei siis ole kysymys vain julkisuudesta ja paremmuusjärjestyksistä. Tutkimus tuottaa käytännön tietoa ja työkaluja, joiden avulla sinä voit kehittää työpaikkaasi."

        Kirjanoppinut pauhaa sekavia ja monimutkaisia totuuksia. Se on yleensä niitten tapa.


      • zxz.
        zxz. kirjoitti:

        Kirjanoppinut pauhaa sekavia ja monimutkaisia totuuksia. Se on yleensä niitten tapa.

        Ei olutkaan kirjanoppinut..Anteeksi, mutta sekavaa on.


    • akkahki

      Muutaman kerran olen tilannut lehtiä puhelimnyynnistä, kun on ollut niin edullinen tarjous. Yleensä en edes vastaa tuntemattomiin numeroihin, koska melkein ainahan ne ovat puhelinmyyjiä. Pyrin aina kuitenkin olemaan heille kohtelias, koska olen itse köyhä opiskelija ja niin on varmasti moni puhelinmyyjäkin. Ei heille tarvitse olla törkeä, ainoastaan silloin jos luurin päässä on todellinen luupää. Niitä tosin todella harvoin minulle soittelee, yleensä uskovat nopeasti jos ja kun en tahdo tilata mitään.
      Käytöstavat ovat tärkeitä sekä myyjälle että vastaajalle!

    • k2

      Kuuntelen kyllä aina mitä puhelinmyyjä tarjoaa, vaikka koskaan en mitään ostakkaan, heti alkuun ilmoitan etten ole kiinnostunut, yleensä ne kyllä uskoo heti ja puhelu loppuu lyhyeen, mutta jos myyjä alkaa jankkaamaan, niin silloin puhelu poikki, koska ilmoitin kantani ja sillä siisti.
      Tuntemattomiin numeroihin en vastaa ja muut myyjien numerot tallennan "älä vastaa".
      Joku luetteli halveksittavimpia ammatteja, mielestäni seuraava järjestys voisi olla:

      TV-lupatarkastaja
      Puhelinmyyjä
      Ovelta-ovelle myyjä

    • US

      Nykyään myötätuntoisemmin. Paras vaihtoehto kaikkien kannalta on löydä suoraan luuri korvaan. Ei tuhlata molempien aikaa, Puhelinmyyjien palkkaustapa on niin halveksittava, ettei hiedän kanssaan pitäisi jutella ellei ole tilaamissa mitään. Olin yhdessä haastattelussa. kun päästiin palkkaan olisi mielinen tehnyt nousta ja haistattaa paskat siitä että elämästäni on tuhlattu härskisti puoli tuntia. USKOMATONTA KUSESTUSTA:

    • Yks Elli vaa

      Voi voi! Ihan tuli tippa silmään tämän poloisen puhelinmyyjän takia. On se varmaan ihan kauheeta jos asiakas ei osta mitään.

      No mitä puhelinmyyjiin tulee, niin sietämätöntä sakkia lähes kaikki minun mielestäni. Siihenkin olen kiinnittänyt huomiota, että kovin usein soittajien ulosanti on todella huono. Puhutaan epäselvästi, eikä osata edes esittäytyä niin että asiakas tietäisi kuka soittaa ja mistä. Vai liekö se tarkoituskin, että asiakas tilaa tavaraa joka pitää sitten maksaa, mutta peruuttaa ei voi kun ei tiedä mihin se pitäisi tehdä.

      Itse hankin salaisen numeron juuri tästä puhelinmyynnistä ja sitä harjoittavien huonosta kuulosta ja heikosta ymmärtämisestä johtuen, ja olen siitä alkaen saanut olla rauhassa.

      Joku myyjä täällä väitti, että kannattaa kuunnella edes myyjän tarjous joka voi olla niin huippuhyvä. Itse en kuuntele koska olen päättänyt, että en tarvitse puhelimessa myytäviä tuotteita. Jalat toimii vielä toistaiseksi ja osaan ottaa selvää tuotteista joita mahdollisesti tarvitsen ja pystyn hankkimaan ne ihan itse.

      Yritysten kannattaisi mielestäni panostaa tämä puhelinmyyntiin laitettava energia ja varat pikemminkin hyvään tv mainontaan, joka tavoittaa asiakkaat jos he niin haluavat.

    • Ärsyyntynyt

      Puhelinmyynti on syöpä, asia joka pitäisi kitkeä pois sivistyneestä yhteiskunnasta. Myyntityön nimissä tehty puhelinterrori on ärsyttävyyden lisäksi myös yhteiskunnallisesti aveluttavaa, jokainen puhelimessa hukattu sekunti kun on pois meidän normaalien ihmisten elämästä. Ihmetyttää vain se, kuka sitä "työtä" suostuu tekemään...

      • Kasvotonta toimintaa

        Olet oikeassa, puhelinmyynti on syöpä, mutta aivan yhtä ärsyttävä laji on ovelta ovelle kauppaaminen. Siis tunkeudutaan toisen kotikynnykselle tyrkyttämään milloin mitäkin ja varsinkin kesäaikaan. Jos ois ihan pakko valita, niin ennemmin kasvottomana kailottaisin puhelimeen "Tätä ilman et voi elää" -asiaani kuin että kehtaisin antaa kasvoni tällaiselle tyrkkytoiminnalle.


    • moskarilkj

      Itselläni oli samanlainen vihainen suhtautuminen puhelinmyyjiin ennen, mutta koska nykyään tunnen henkilökohtaisesti monia puhelinmyyjiä, on suhtautumiseni muuttunut. He ovat tavallisia ihmisiä jotka tekevät TYÖTÄ, maksavat veroa ja elättävät pehettään. Kaikki ei ole niin onnekkaassa tilanteessa että pääsisivät työhön joka ei ärsytä ihmisiä. Monelle se on myös mielekästä työtä, ainakin niille lahjakkaille ja oikean asenteen omaaville (kuten aloittaja), jotka osaavat myydä.

      Ikävä kyllä kaikilla ihmisillä ei ole käytöstapoja ja he huutavat ja haukkuvat pystyyn näitä omaa elantoaan hankkivia ihmisiä, jotka vain tekevät tarjottua työtä. Se, että puhelinmyyjä saa soittaa kännykkääsi vaikka oletkin väsynyt ja pahalla päällä, ei ole puhelinmyyjän vika. Jos haluaa muuttaa asioita, kannattaa etsiä siihen oikeat väylät eikä huutaa pää punaisena ensimmäiselle vastaan osuvalle. Verisuoni siinä vain katkeaa eikä mitään oikeaa muutosta tapahdu; puhelinmyyjät saavat edelleen soittaa kännykkääsi.

      Uskon muuten että puhelinmyyjissä ärsyttää eniten sellaiset jotka ovat hyviä myyjiä. Ja sen sijaan että itse myyjä ärsyttäisi, todellinen kipupiste löytyykin omasta heikosta psyykesta ja siitä pelosta, että jos myyjä vielä hetken jatkaa, minä murrun. Ei vie kuin muutaman minuutin päivästä jos kuuntelee puhelun loppuun, sanoo "Ei kiitos", "Kiitos ei kumminkaan", "Kiitos vain mutta minun pitää nyt lopettaa, mutta toivottavasti myyt paljon lehtiä. Hyvää työpäivänjatkoa sinulle!"

      Tsemppiä kaikille puhelinmyyjille!

      • päivänpilaaja

        Puhelinmyyntiä ei yksinkertaisesti tarvita. Arvostan esim. siivoojien työtä tuhat kertaa enemmän kuin puhelinmyyntiä. Siivooja saa sentään jokaisella "mopin sivalluksella" aikaan toisia ihmisiä hyödyttäviä asioita, mutta mitä puhelinmyyjä saa aikaa - hän pilaa päiväni.


      • Rahojani ette saa

        Hyvä puhelinmyyjä on:
        - artikuloi selvästi, niin että huonokuuloinenkin saa selvää
        - on erittäin ystävällinen ja huomioiva
        - ymmärtää lauseen "En halua tilata enkä ostaa mitään."
        - lopettaa puhelun hetimiten ystävällisesti kuultuaan yllä olevan lauseen

        Kaikki muut kiemurtelut ja kaartelut on silkkaa ajantuhlausta ja todella fiksu ja tehokas puhelinmyyjä sen ymmärtää.


      • laippalailaa
        Rahojani ette saa kirjoitti:

        Hyvä puhelinmyyjä on:
        - artikuloi selvästi, niin että huonokuuloinenkin saa selvää
        - on erittäin ystävällinen ja huomioiva
        - ymmärtää lauseen "En halua tilata enkä ostaa mitään."
        - lopettaa puhelun hetimiten ystävällisesti kuultuaan yllä olevan lauseen

        Kaikki muut kiemurtelut ja kaartelut on silkkaa ajantuhlausta ja todella fiksu ja tehokas puhelinmyyjä sen ymmärtää.

        Eikä saa mitään kaupaksi. Huvittavaa että ohjeita antaa ihminen joka ei ymmärrä hommasta mitään. Tuo kuvailemasi asia on juuri se mihin suurimman osan "ura" loppuu ja ei palkkaa provikalla synny. Ne luuserit sanovat olevansa asiakaslähtöisiä. Pelkureita ne ovat kun eivät uskalla seistä asiansa takana ja perustella.


      • Yks Elli vaa
        laippalailaa kirjoitti:

        Eikä saa mitään kaupaksi. Huvittavaa että ohjeita antaa ihminen joka ei ymmärrä hommasta mitään. Tuo kuvailemasi asia on juuri se mihin suurimman osan "ura" loppuu ja ei palkkaa provikalla synny. Ne luuserit sanovat olevansa asiakaslähtöisiä. Pelkureita ne ovat kun eivät uskalla seistä asiansa takana ja perustella.

        Huvittavaa tai ei, sellainen myyjä joka jankuttaa eikä ymmärrä EI sanaa myy vielä vähemmän. Johan se on näissä kirjoituksissakin nähtävissä, että jankutus saa aikaan vaan vihaisia ihmisiä, jotka käyttävät punaista luuria ja myyjä saa luultavasti seuraavalla kerrallakin sen luurin korvaansa.

        Kyllä se että ei usko vielä neljännellä kerrallakaan EITÄ, on oman oksan sahaamista ja vie maineen niiltäkin puhelinmyyjiltä jotka jotakin hyvällä käytöksellään saattaisivat saada myydyksi.


      • 30fsf
        päivänpilaaja kirjoitti:

        Puhelinmyyntiä ei yksinkertaisesti tarvita. Arvostan esim. siivoojien työtä tuhat kertaa enemmän kuin puhelinmyyntiä. Siivooja saa sentään jokaisella "mopin sivalluksella" aikaan toisia ihmisiä hyödyttäviä asioita, mutta mitä puhelinmyyjä saa aikaa - hän pilaa päiväni.

        Puhelinmyyjä maksaa veroa, mikä loppujen lopuksi hyödyttää myös sinua. Vaikka toisaalta, koko yhteiskuntaamme ei ole rakennettu tyydyttämään juuri SINUN tarpeitasi.

        Puhelinmyyntifirmat luovat työpaikkoja ja tästähän hyötyvät sekä puhelinmyyntifirmat että sen työntekijät, sekä lehtien toimitukset työntekijäineen - et välttämättä sinä, mutta kuten sanoin, sinä et ole maailman napa


    • Luuri korvaan

      Joskus puhtaasti vittiuilin myyjille, toisinaan sitten annoin heidän höpöttää aikansa kunnes ilmoitin ettei kiinnosta.
      Mitään en ole puhelinmyyjiltä ostanut.

      Nykyään sanon vain suoraan että "ei kiitos" ja luuri alas.

      Tuota sellainen teille puhelinmyyjille tiedoksi että ITSENSÄ ESITTELY alkuun on todella tärkeää.
      On tullut muutama vastaan jotka aloittavat samaan pätkään hirvittävän mainospuheen ja varsinkin jos autossa vastaat hands-freella niin jää epäselväksi että kuka soitti, mistä soitti ja miksi soitti.

      Ei siinä muuta, mutta luuri tulee korvaan joka tapauksessa koska en jaksa jatkaa keskustelua vain sen takia että toinen voi selventää nuo edelliset asiat.

      Lisäksi puhelua ei aloiteta tyylillä:
      Oletteko kiinnostuneet kuulemaan hienoista eduista? jne.

      Se aloitetaan kertomalla kuka olette jne.

      Syy miksi lyön luurin korvaan johtuu siitä että en tuhlaa kummankaan aikaa ja myös siksi että varsinkin miespuoliset aloittavat uuden kierroksen osa lievällä ITKUMAISELLA äänellä aivan kuin äiti olisi tutin vienyt tai asiakas aiheuttanut pahan olon kun ei myyjä saanutkaan laskea liukumäkeä.

      Jos olisitte reilumpia ja suorempia niin veikkaan että tulos olisi parempi kuin lipevä rasittava "myllytys". Joskus olen antanut puhelimen vain olla päällä (ilman kaiutinta) kun samalla teen ruokaa vieressä ja sieltä kuuluu vain myyjän kaukainen ääni.

      • sönkötisönkön

        Hahahaha, juuri noin, minä oon kans jättänyt puhelimen päälle ja ruvennut lauleskelemaan, soittamaan harmonikkaa, mennyt pikkulaan, kun myyjä ei tajua "Ei kiinnosta" merkitystä sitten millään, vaan suoltaa monotonisesti suoraan paperista jotain mainospläjäystä. Kaikista raivostuttavimpia myyjiä ovat sellaiset ( joiksi heitä nyt ei kuuna päivänään voi edes tituleerata), jotka eivät osaa selkeästi artikuloida, vaan sönköttävät nimensä, firmansa nimen ja asiansa niin, ettei siitä yksinkertaisesti saa mitään selvää. En ole vielä sanonut kertaakaan, että "Kuules nyt, opettele ensin puhumaan ja mieti sitten uudemman kerran, mitä alat isona tekemään.", mutta aivan varmasti vielä tulen sanomaan sen vielä jollekin sönköttäjälle.


    • EI EI EI EI EI EI EI

      Siis mitä virkaa on puhelinmyynnillä. Posti suoltaa mainoksia, netti on täynnä mainoksia. Siis tilaavatko ihmiset lehtiä hetken mielijohteesta "Joo pistetään vaan vuoden tilaus, en tiiä ehdinkö lukea niitä vai en."

      Itse harkitsen tarkkaan ostanko irtonumeron, onko siinä sellaisia juttuja mahdollisesti, joista vois jotain ammentaa. Kirpputorit on täynnä uudenuutukaisia lehtiä puoleen hintaan, jos lehtiä yleensä haluaa selailla ja niistä jotain saa.

      Ihmetellä täytyy, miksi ihmiset pistävät rahojaan ihan turhanpäiväiseen ja sitten valitellaan köyhyyttä.

      Puhelinmyyntiä en ymmärrä ollenkaan, sanon "EI" kaikille, jotka yrittävät tunkeutua puhelimen kautta elämääni ja tyhjentää lompakkoni.

    • -.-

      ajattelimpa nyt tähän väliin kysäistä, että millaista palkkaa puhelinmyyjä saa?

    • krkari87

      on sitä kyll pahempaakin saastaa ku puhelinmyyjät, pitää muistaa myös paparazzit.

      • deus ex

        Älä unohda poliitikkoja


    • Yualle

      Terve,

      Mitäs myynti/tiimipäällikkö antaa ohjeeksi, jos ei vaan heidänkään "hyvistä" vinkeistä / sparrauksesta huolimatta kauppaa ala myyjällä tulla? "Sinä et vaan kertakaikkisesti sovi tälle alalle!!!"

      Vaiko jotain muuta enemmän rakentavaa? Mitä?

    • irma koillisesta

      Mie ainakkiin tykkään puhelinmyyjistä,koska miulla ei oo muita kavereita.

      • Soot tyhmä

        Miullakaan ei oo kavereita, mutta kaikkein viimeisimmäksi haluaisin puhelinmyyjästä kaverin.


    • Joskus isäntä

      Minä en osta mitään puhelimessa. Koskee työ- ja vapaa-ajan asioita. Kannattaa aina pyytää kirjalliset tilausehdot sähköpostiin. Se mitä jolppi sanoo puhelimessa ilmaiseksi, saattaa ollakin yltiökallis. Puhelu yleensä tyssää tähän, kun pyytää ehtoja kirjallisena. Yksi hyväkäs tarjoutui lähettämään tilausvahvistuksen, josta ehdot näkyisivät. Siihen sanoin etten prkl ole vielä tilannut yhtikäs mitään.

    • höpölöpöhöpölöpö

      Puhelinmyyjiä ja varsinkin niitä jotka kauppaavat lehtiä on juuri siksi että olisi kaikille tyhmille ja kouluttamattomillekin työpaikka, jotka eivät muualle pääse..
      Hienoja nimikkeitä toimistopäällikkö, tiimipäällikkö, mutta ei niillä mitään virkaa ole!
      Lehtimyyjiä ja epätoivoisia ihmisiä! Kyllä esim. siivoaminen on sentään oikeaa työtä, eikä ihmisten kiusaamista!!

      • sivusta seurannut

        Se on kiinni muistakin suomalaisista, onko työpaikkoja ja otetaanko sisään. Ei kenenkään tyhmyydestä! Eli työpaikkoja pitäisi olla muutakin tarjolla kuin jotain puhelinmyyjän paikkoja. Mutta ei ole.


    • ei puhelinmyyyntiä

      En halua ostaa puhelimen kautta mitään. En halua että joku soittelee minulle, ja on puhelinmyyntikielto. Jos huomioni haluaa, sähköpostilla tai sitten mainoksissa erottuva nätti esite erottuvalla paperimateriaalilla. Mainoksia tulee postilaatikkoon jo liikaa tosin. Kilpailun järjestäminen voi olla myös hyvä kikka mainostaa, kunhan kilpailu tavoittaa minut. Ihmettelen suuresti ihmisiä jotka antavat myyjien soittaa puhelimeensa tuon tuosta. Ja että vielä joku ostaa sitä kautta?! Sinne ne rahat sitten menevätkin heillä ja myynti jatkuu. Tosin työajoista olisi muidenkin firmojen otettava oppia.

    • olenvainkuuro

      Olen kuuro, mutta minulla on puhelin, koska voin lukea tekstiviestit ja lähettää niitä. Puheluita en voi itse puhua ja yllätynkin, kun puhelimeni alkaa välkehtiä ja näyttää puhelun saapumista. Kaikki tuttavani kun tietävät, että en kuule, ja ne joiden kanssa viittomakieltä käytän, soittaisivat videopuhelun. Lehtimyyjiä soittelijat yleensä ovat, tai liittymän vaihtoa edistäviä. Olen laittanut listan näiden esteen mutta eivätkö he noudata sitä?

      Puheluun vastaamiseen menee yleensä aikaa melko kauan kun otan jonkun henkilön tuekseni ja laitan puhelimen kaiuttimen, jotta hänkin tietäisi, kyse mistä kyse. Yleensä vastattuani puhelimeen nimelläni, sanon, olen kuuro, en voi puhua puhelimessa. Lähes jokainen lehtimyyjä tai vastaava on silti jatkanut puhelua, noin näiden vieressäni seisovien mukaan. Harkitsen puhelimesta luopumisen, sillä en jaksa näiden myyjien kanssa taistella. Varsinkin kun puhuttu suomeni on vähän heikko, he eivät kenties ymmärrä mitä heille yritän kertoa.

      Ammatti ei huono asia ole, eikä olisi se minullekaan ellen olisi kuuro. Kuurona ei siis saa työtä helposti. Kuulevat saavat työpaikan helpommin. Siksi heidän tulisi tehdä hyvin työnsä. Mielipiteeni: jos työ, jossa tehtävä on paitsi myydä niin myös kuunnella mitä sanoo toinen, toivon, että he ainakin uskovat jos sanon, kuuro, ei voi puhua puhelimessa. :-)

      Se mitä sanoi edellinen kirjoittaja tv-lupatarkastajasta, ei mielestäni ole välttämättä päivän tosi. Oma on ihmisen häpeä, jos ei hintaa luvan maksa. :-) Tarkastaja on käynyt minunkin luona, koska en tv:tä omista. Ei televisio viittomakielisen suomilaisen ohjelmia tarjoa (ruotsilaisen toki) ja näen uutisiakin netistä jo. Mielestäni on hyvä tarkastaa että en minä huijannut, ja siksi en voi sakkoakaan saada, koska näytin itse hänelle kaikki mahdollinen piilot. :-) Kyllä hän sitten uskoa taisi, kun itse näki, että kaikki media minulta puuttuu radiota myöden. Tietokone on. Vaan eipä tietäisi, vaikka siinä jokin kuvavirran sieppain olisi! :-D
      Ne jotka eivät luvan hintaa halua maksaa, käyttää tietokonetta voi ja sitten tarkastajan jopa huoneistoa esitellä. Täällä ei piilossa, ei täällä ja radio puuttuu. --> ei mediaa, ei sakkoa luvan hinnan maksuttomuudesta. Vai onko näin?

      Huh, anteeksi huonosti jos on kirjoitettu, suomen sanajärjestys minulle ei ole ensimmäinen vahva :-) Kärsivällisyyttä kiitän sinun minä.

    • 16+12

      Yhteiskunta-ajatuksemme perustuu kilpailuun, ja kopioimme siitä ajatukset jo lapsena, eli sopeudumme stressiin ja kilpailemiseen esimerkiksi siitä että kuka saa parhaisten rahat pos ihmisiltä. Palkintona tästä saamme sitten olantaputuksia ja toisten hyväksyntää osinkomme lisäksi. Mikä vaikutus maailmaan ihmisen elämällä on mikäli hän toimii noin, ja onko siinä edes mitään omaa?

      Olen tutustunut erääseen uuteen elämänfilosofiaan, jonka mukaan lapsuudessa opitut ajatukset alkavat ohjaamaan elämänvalintojamme oman tahdon sijaan. Ulkoiset ajatukset asettuvat ikäänkuin ulkoisiksi tahdoiksi mieleemme, jonka takia oma tahtomme vajoaa tiedottomuutteen osittain tai kokonaan. Hyvin moni kokee tämän etäisyyden omaan tahtoon ahdistavana, masentavana tai muuten vain huonona olona, mutta ei voi tehdä asialle mitään, sillä opitut ajatukset sekä ympäristö pyrkii ohjaamaan eri suuntaan.

      Tuosta filosofiasta löytyy välineet ongelman ratkaisemiseen. Siitä löytyvän tiedon varassa oppii tarkstelemaan ajatuksia mielessään. Kun ajatus löytyy niin siitä on tullut tietoiseksi, ja siksi sen voi valita pois. Sitä ennen se ohjaa valintoja tiedottomuudesta, koska sitä ei kykene kyseenalaistamaan. Ajatuksia paljastaessa tällä tavalla, tietoisuus omasta itsestä kasvaa koko ajan, ja vähitellen valinnat alkavat tapahtumaan omasta tahdosta.

      Tuon tapahtduttua ihminen ei enää kaipaa ulkoista hyväksyntää ja seläntaputuksia, vaan hän on aidosti itsenäinen oma itsensä. Filosofia on Alkuajatus, ja suosittelen tutustumaan siihen, sillä se todella toimii! Lisää löytyy sivulla www.alkuajatus.org

    • Hekariz

      Suurin osa myyjistä suhtkoht asiallisia, mutta höyrypäitäkin joukkoon mahtuu. Sitkein oli taannoin partakoneen myyjä, joka haukkuu lopuksi asiakkaan, kun en ostanut. Hän sanoi,osta sitten kalliilla kaupasta koneesi. Lisäksi on sukka ja pikkari myyjää, jotka kysyy saako laittaa tulemaan ilmaiseksi tuotteita, jotka jatkuvat sitten tilauksena. Niiden lopettaminen ollut tuskaa, saada kiinni joku tai edes löytää sähköposti, mistä sen voisi lopettaa. Myyntikonttori hollannissa. Tilaus alkaa vasta reilun kuukauden päästä, monesti ihminen on ehtinyt jo unohtaa tilausen, kun lisälähetys putkahtaa postissa. Kysykääpä myyjiltä osoitelähde, mistä rekisteristä nimeni on peräisin, se on oikeus kaikkien tietää. Osaavatko myyjät vastata? Ellei, niin puhelu on siinä.

    • SALAINEN NUMERO

      PUHELINMYYNTI PITÄISI LAILLA KIELTÄÄ!
      AIVAN SIKAMAISEN TÖRKEÄÄ IHMISTEN HÄIRINTÄÄ!
      EIVÄT MEINAA USKOA , KUN KIELTÄYTYY, VAAN JATKETAAN MYYNTIJANKUTUSTA.
      TÄMÄN TÖRKEÄN PUHELINTERRORIN VUOKSI JOUDUIN OTTAMAAN SALAISEN NUMERON. SUOSITTELEN MUILLEKKIN. SIIHEN LOPPUI MYYJIEN PUHELINTERRORI.

      KYLLÄ KAIKKI IHMISET TIETÄÄ, MITÄ TARVITSEVAT, ETTEI TARVITSE HARRASTAA PUHELINMYYNTITERRORIA.

      OSAAN IHAN ITSE TILATA PUHELIMELLA, JOS JOTAIN TARVITSEN, EI MINULLE TARVITSE TÄMÄN PUHELINTERRORISTIN SOITELLA.

    • esikdialslikikiu

      Minä se aina rupean leikkimään kehitysvammaista kun puhelinmyyjä soittaa: lapsen äänellä alan sille selittelemään ummet ja lammet siitä mitä tänään suojatyökekuksessa tapahtui ja kerron ettei hoitaja ole nyt paikalla enkä saa itse ostaa mitään. Yleensä ne menevät vaikeiksi ja niiltä menee aikaa ennen kuin kehtaavat laittaa puhelun poikki.

    • älmänkäetär

      Työn teko sinänsä on aina positiivista. Jos ihminen on työkykyinen niin jotain on tehtävä, vaikka kyseessä olisi mitä. Siis myyjän vika ei ole se, että puhelinmyyntiyritysten toiminta pitäisi olla lainvastaista.
      Valitettavasti nämä yritykset häiritsevät liikaa, myös käyttävät täysin hyväkseen niitä jotka eivät kunnolla kykene arvioimaan ostokykyään sekä tarpeitaan ja lopultakin, jos haluan ostaa jotakin, löydän sen helpoiten omilla ehdoillani internetistä tai kaupasta.

    • Vaihtoehtoja

      http://www.mol.fi/paikat/Search.do?lang=fi&searchExecute=true&municipalities=&province=---&search=Etsi&country=---&freshness=1&duration=11&type=21&rentalLabour=---&searchphrase=henkil%F6kohtainen avustaja

      Tässä teille puhelinmyyjät kunnon töitä. Tällaisen työn vastaanottaessanne olette hyödyksi yhteiskunnalle, toisille ihmisille jopa itsellenne. Yhteiskunnalle vaikkapa siinä mielessä, vähennätte kuntien sosiaalikuluja työpanoksellanne. Toiselle ihmiselle, että hän pysyy elämänkulussa mukana ja saa mahdollisuuksia olla yhteiskunnan aktiivinen jäsen. Itsellenne, saatte sellaista työkokemusta, joka kyllä noteerataan ainakin sosiaali- ja terveydenhuoltopuolen opiskelijavalinnoissa ja työhönotoissa.

      Kunnon töitä on kyllä tarjolla, mutta ehkä joidenkin mielestä on helpompaa ottaa yhteyttä ihmisiin, jotka eivät sitä halua, tyrkyttää heille asioita, joita he eivät halua....ehkä se on mielekästä....en ymmärrä kyllä miten se voisi sitä olla.

      • Udua

        Nuihin tarttee lähihoitajan koulutuksen, että eipä nuihin töihin kuule kuka vaan pääse! Muutenhan kaikki vois hakea nuihin. Ja jos ite ettisin itelleni henkilökohtaista avustajaa niin en edes haluaisi ketään lukiolaispelleä, joka ei mitään osaa!


    • hgfghhj

      Onko pakko soittaa klo 8 jälkeen illalla? Olen saanut puheluita yhdeksältä ja kymmeneltäkin. Se menee jo mun mielestä kotirauhan häirinnän puolelle.

    • asdf_

      teille joita puhelinmyyjät häiritsevät olemassaolollaan:

      Miksi ette hanki suoramarkkinointikieltoa?? Sen hankkimiseen menee hetki ja se kestää sen 3 vuotta. Saa olla puhelinmyyjiltä yms. rauhassa.

      • 17

        pitää saada olla rauhassa ilman toimenpiteitä. Tän homman pitäisi mennä niinpäin että annetaan lupa suoramarkkinointiin, niinkuin juuri tapahtuu sähköpostin/puhelinnumeron kanssa, kun rekisteröidytään jollekin saitille tai osallistutaan arvontaan. Helvetin typerää onkia jostain numeroita ja soittaa niille vaikka ei tiedä itse ihmisestä yhtään, yhtään mitään ja mitään. Se on loukkaus jo kättelyssä. Ei ole aikaa vastailla puhelimeen ja selittää miksi ei tarvitse jotain matskua. Ihminen osaa itse hakea mitä tarvitsee ja piste.


      • painun kuuseen

        Niitä numeroita tulee soittolistalle suoraan koneesta, ei niitä kukaan tutki onko sallittua soitella vai ei. Siis ei puhelinluettelosta vaan kone arpoo listan tyyliin 050***235, 050***236, 050***237 jne. ja jokaista on soittotyöläisen kokeiltava. Välillä menee yksityiselle, yritykselle, mihin sattuu.. joten ne estopalvelut on vain rahastusta ja huijausta, ei toimi.


    • Elämä on kallista!

      Mitään ei pitäisi myydä puhelimella, aina on laitettava kirjallinen tarjous ei lasku.
      Periaatteessa en osta mitään puhelimen kautta, sillä myyjät ovat tulleet ainavain törkeämiksi ja kieltätyminen heille tuntuu olevannmahdotonta!
      Myyjä voisi ajatella sitäkin ,että hän on vienyt aina jonkun elämästä turhaan höpötykseen puhelun keston ajan, se on korvaamatonta!
      Pitäisi olla laskuri jolla voisi noita pakkomyyjiä laskuttaa kun soittaa ja pilaa illan!

    • 11

      Lailla pitäisi kieltää ihmisille tyrkyttäminen, ovella kaupustelu onkin jo monissa paikoissa kielletty, hihii.

    • prepaid rulaa :)

      Puhelinmyynti pitäs lailla kieltää. Minunkin vanhoja vanhempia puhelinmyyjä huijasi kaupatessaan liittyymää väkisin vaikka heillä jo ihan hyvä liittymä oli 24kk sopimuksella. Velipoika kävi sitten perumassa kaupan. Tuollanen toiminta on todella törkeetä. Ja todellakin myyjä puhelimessa oli huijannut (jättänyt kertomatta ihan ihan oleellisia asioita).
      Itselläni on käytössä prepaid liittymä, eikä ole yhden yhtäkään puhelinmyyjää soittanut sen jälkeen kun vaihdoin prepaihin ja olen todella tyytyväinen :)

    • Omanitsensäherra1234

      "Kauppaa ja tulosta EI SYNNY jos luovutat heti. Kun asiakas sanoo "en osta", ei puhelua lopeteta siihen, vaan täytyy olla sitkeyttä, jotta asiakas sitten muutaman "ein" jälkeen ostaakin tuotteen.

      Luuria tulee korvaan"

      Aivan varmasti luuria tulee tuolla tavalla korvaan. Se nyt on varmaa, että myyjän tulee kunnioittaa selvää kieltävää vastausta eikä inttaa siellä erillaisilla myyntikikoilla.

      On ainakin minun kohdallani täysin varmaa, että vaikka myyjä sanois mitä jos en ole a)kiinnostunut tuotteesta b)en tarvi myytävää tuotetta c)myyjä käyttäytyy kuin ääliö minun EI sanomiselleni niin luuri sulkeutuu.

      Mutta täytyy sanoa, ettei puhelinmyyjät soittele ja tämä on varsin helppoa kun pistää esim. tietojenluovutuskiellon päälle (väestorekisteri, AKE) ja kun hankkii matkapuhelinta sekä puhelinta niin pitää huolta, että operaattori ei pistä sitä tietoa eteenpäin vaan sinä itse annat sen tiedon kavereillesi ym. ketä sitä tarvitsee. EIpä siis soita puhelinmyyjät ;-)

    • EiOnEi

      haluan aloittajan puhelinnumeron lupaan soittaa AINA, kun olet syömässä

      hyvä filmi kesken tärkeä palaveri metrossa autossa etc,, vakuutan että

      myymäni paska on itse prinsessa victorian, ja jos et nyt osta niin naapurisi

      nauraa vaikka maksoikin siitä puolet enemmän jne,, niin minulla on nykyjään

      salainen numero jota en laita mihinkään kilpailuun, HUOM jos ette halua

      soittoja tehkää samoin jos uskotte lottovoittajan tuuriin että voitat kisassa,

      anna prepaid numero joka ei ole päällä.

      • Kiellettävä kokonaan

        Puhelinmyynti pitäisi kieltää lailla. Omat vanhempani ovat liki 80 vuotiaita, eivät kuitenkaan holhouksen alla. Mutta he eivät edes osaa päässään muuttaa euroja markoiksi ja tekevät tyhmiä ostoksia. Lisähaitan tuo se, että puhelinmyyjä voi myydä tuotetta, vaikka pölynimuria, joitten todellisesta hintatasosta vanhempani eivät tiedä koska he eivät ole hengailleet kodinkonekaupoissa imuriostoksilla 20 vuoteen.

        Samoin ovelta ovelle myynti - mm. pölynimureita kaupataan pitkillä osamaksusopimuksilla joissa imurille kertyy hintaa 1000 eur. Pettämistä, siis rikollista touhua josta myyjä pitäisi panna vankilaan.

        Entä sitten? Nämä vanhukset eivät uskalla tunnustaa lapsilleen mitä ostoksia ovat tehneet. Kun menen käymään, on vain uusi pölynimuri nurkassa vaikka talossa on keskusimuri... Ja erinäisiä kirjoja kertyy hyllyyn joita ei lueta. Ja tämä on totta!!!!


    • markku tuomi

      odotin Abulanssia ja pian selventääkseni odotuspaikkaa! Mitä tuli?
      ET IKINÄ ARVAA KUKA SOITTI EIKÄ ANTANUT PERIKSI!
      Ääni kertoi että olen " koputuksessa".
      Oli elämässäni aika monta sekuntia kiinni.
      Ymmärrän toki että jokainen tekee jotain, mutta lehttien myynti täytyy järjestää muulla tavoin. Se joka keksi puhelimella myynnin, pitäis keksiä vaihto- ehto. Ja ainakin kertoa kuka on omistajan takana oleva taho. ESIM : Veronumero tiedot!

    • nönnönnönnnööö

      Te, jotka haistattelette tai sanomatta mitään lyötte luurin korvaan, minä teen aina niin että merkkaan "soita myöhemmin". Voi olla, että akku loppui tai jotain muuta, koska en kuule puhelimistanne "ei kiitos, en tilaa mitään, mutta kiitos hyvästä tarjouksesta." Tätä jatkan niin kauan että saan teidät sanomaan sen.

      Ja te, jotka sanotte että samasta aiheesta on soiteltu x kertaa kuluneiden viikkojen aikana, mitäs osallistutte joka ikiseen kilpailuun mitä netistä löytyy, oma moka.

      Itse lähdin puhelinmyyntiin, koska en löytänyt koulutustani vastaavaa työtä, ja sossun tätit kävivät vittuilemaan. Siinä vaiheessa päätin että mieluummin teen sitä kuin kuuntelen sitä vittuilua. Sossun toiminta jos mikä on ihmisarvoa alentavaa sossun asiakkaalle.

      Tällä hetkellä palkkani on ~2000€/kk, että eipä tarvikaan sinne sossuun päin ees pierasta.

    • menkää töihin

      Puhelintiluuttajat ovat alinta pohjasakkaa mitä vaan voi keksiä. Paskahommaa eikä mitään oikeaa työtä jossa vain häiriköidään työssäkäyviä veronmaksajia puhelimitse. Pösilöt kaupittelevat jotain roskaa mukamas "ilmaisena" mutta sitten hetken päästä aina alkaakin ilmestyä kaikenlaisia "postikuluja!" yms. maksuja maksun perään. Alhaista ja säälittävää touhua joka pitäisi kieltää jo lailla.

      • työpaikat.

        Työnhaku sivuilla ei olekaan muuta kuin puhelinmyyjien ja myyjien paikkoja. Tai diplomi-insinöörien. Voisiko joku tuoda sinne muita paikkoja... Ihan oikeasti.


    • adihdjkcsld

      Sellainen asia on hyvä muistaa puhelinmyyjiä kirotessaan, että hyvin usein siellä myyjänä on opiskelijoita, jotka tekevät sitä työtä ansaitakseen rahaa vuokraan ja ruokaan. Ymmärrettävästi ei ole oikein esimerkiksi käyttää vanhusten heikkouksia hyväksi myynnissä, ja samoin ymmärrettävää on myös että liiallinen tyrkyttäminen on rasittavaa. Pitäisi kuitenkin mielestäni löytyä jonkinlaista kunnioitusta myös sinne myyjien suuntaan, joukossa on oikeasti paljon fiksuja ja mukavia henkilöitä. Ja monella on aika räikeää ylenkatsetta puhelinmyyjiin, mutta täytyy muistaa että niistä myyjistä iso joukko on tosiaan esimerkiksi opiskelijoita. Aina ei ole mahdollista valita työpaikkaansa vaan on otettava sitä työtä mitä sattuu saamaan.

      • Riippuu työstä...

        On hienoa, että nuoret saavat työtä, mutta mielestäni monet puhelinmyyntifirmat käyttävät sinisilmäisiä nuoria tieten tahtoen hyväksi.

        Kaverini sai puhelinmyynnistä 100 euroa per kuukausi. Alussa luvattiin ties mitä bonuksia ja viikonloppuvapaita, jotka kuitenkin osoittautuivat olemattomiksi. Työtä olikin joka viikonloppu ja jos asiasta kanteli, tuli potkut persuuksille. Tämä jos mikä lannistuttaa nuoren käsityksen työelämästä, eikä ole tulevaisuuden kannalta hyvä asia yhteiskunnallekaan.


      • zxz.

        En mä opiskelijota sääli.. Ennemmin niitä joilla ei mitään muuta ole..Opiskelijat ovat tämän yhteiskunnan suurimpiä etuisuuksien saajia.

        Taidat kuulua niihin jotka halveksivat muita kuin opiskelijoita ? Siihen samaan halveksijoiden joukkoon kuuluvat monet asunnonvälittäjät.


      • 4+4
        zxz. kirjoitti:

        En mä opiskelijota sääli.. Ennemmin niitä joilla ei mitään muuta ole..Opiskelijat ovat tämän yhteiskunnan suurimpiä etuisuuksien saajia.

        Taidat kuulua niihin jotka halveksivat muita kuin opiskelijoita ? Siihen samaan halveksijoiden joukkoon kuuluvat monet asunnonvälittäjät.

        "Suurimpia etuisuuksien saajia"? Paskanmarjat ja kusen hedelmät! Luulisi, että valtio haluaisi tukea niitä, jotka oikeasti tekevätkin rahan eteen jotain (kuten opiskelevat), mutta ei, opiskelijat eivät saa edes murto-osaa siitä mitä työttömät ja muut tuilla elävät. Opintoraha on alle 300 euroa kuukaudessa (ammattikorkeakoulut ja yliopistot) ja omaan asuntooni, jonka vuokra on 360 euroa kuussa, saan alle 200 euroa asumistukea. Joka menee katkolle heti toukokuun jälkeen, eli töitä pitäisi tehdä jo toukokuussa jotta saisi vuokran maksettua kesäkuussa...
        Opiskeluaikana ei saa tienata töillä yli kuuttasataa euroa kuukaudessa, joten silläkään ei leipää levennetä. Eurokin yli ja pääset maksamaan tukia takaisin Kelalle.

        Taidat itse kuulua niihin, jotka halveksivat opiskelijoita - joukkoa, johon kuuluvat ne jotka tosissaan yrittävät päästä elämässään eteenpäin (ettei tarttis sitten tulevaisuudessa nostaa tukia). Opiskelijoille lasketaan myös laina veronalaiseksi tuloksi, eli opintolainaakaan ei saa puhtaana käteen, mutta siltikin joutuu koko summan maksamaan takaisin, korkojen kanssa.. Tästä "oikeudenmukaisuudesta" ei tarvitse mm. työttömien nauttia.
        Suosittelen käymään Kelan sivuilla ja lukemaan tukien määristä oikein ajatuksen kanssa.


      • zxz.
        4+4 kirjoitti:

        "Suurimpia etuisuuksien saajia"? Paskanmarjat ja kusen hedelmät! Luulisi, että valtio haluaisi tukea niitä, jotka oikeasti tekevätkin rahan eteen jotain (kuten opiskelevat), mutta ei, opiskelijat eivät saa edes murto-osaa siitä mitä työttömät ja muut tuilla elävät. Opintoraha on alle 300 euroa kuukaudessa (ammattikorkeakoulut ja yliopistot) ja omaan asuntooni, jonka vuokra on 360 euroa kuussa, saan alle 200 euroa asumistukea. Joka menee katkolle heti toukokuun jälkeen, eli töitä pitäisi tehdä jo toukokuussa jotta saisi vuokran maksettua kesäkuussa...
        Opiskeluaikana ei saa tienata töillä yli kuuttasataa euroa kuukaudessa, joten silläkään ei leipää levennetä. Eurokin yli ja pääset maksamaan tukia takaisin Kelalle.

        Taidat itse kuulua niihin, jotka halveksivat opiskelijoita - joukkoa, johon kuuluvat ne jotka tosissaan yrittävät päästä elämässään eteenpäin (ettei tarttis sitten tulevaisuudessa nostaa tukia). Opiskelijoille lasketaan myös laina veronalaiseksi tuloksi, eli opintolainaakaan ei saa puhtaana käteen, mutta siltikin joutuu koko summan maksamaan takaisin, korkojen kanssa.. Tästä "oikeudenmukaisuudesta" ei tarvitse mm. työttömien nauttia.
        Suosittelen käymään Kelan sivuilla ja lukemaan tukien määristä oikein ajatuksen kanssa.

        Voit aina lopettaa opiskelut ja ruveta nostamaan työttömyyskorvausta, jos et töitä saa...Opiskelijoitten " ahdinko" on väliaikaista, edessä loistava tulevaisuus, ainakin monilla.

        Ilmainen koulutus ruoka ainakin 19v. asti, hammashoito ilmainen 19v. asti, jatkokoulutus ilmainen, mihin asti ? 30v. vai ?
        Ja tämä kaikki myös rikkaitten vanhempien, aikuisille kullanmuruille.

        Ja tämä kaikki muuttui ilmaiseksi joskus v. 1975
        Ja lisäksi, aivan lähiaikoina tulleen lakimuutoksen ansiosta, eläkettä alkaa kertymään jo 18 ikävuoden työssäolosta, myös opiskelijoille. Aikaisemmin se alkoi kertymään vasta 23v. vaikka palkasta maksettiin silti eläkemaksu. Eikä tämä ole mitään muinaishistoriaa..


    • turhat pois!

      Olen itse ollut tasan päivän puhelinmyyjänä, joten tiedän kuitenkin millaista luurin sielläkin päässä on. Se tosin riitti mulle, ei ollut ihan oma juttu.. mutta hatunnosto vaan niille jotka sitä hommaa palkkatyönä jaksavat tehdä. Siinä todellakin täytyy olla mestarimyyjä (jotta jää käteen edes jotain) ja tykätä siitä mitä tekee (muuten se homma turruttaa yksitoikkoisuudellaan hyvin nopeasti), ja kestää kaikki ne torjunnat ym. ilkeydet, eli sitkeyttä ja itsetuntoa tarvitaan!

      Asiakkaanna on tullut oltua sitten sitäkin enemmän. Pahimpia myyjiä ovat ne (yleensä aloittelijat) joiden äänestä kuulee että lukevat (sen hemmetin pitkän ja tylsän) tekstin suoraan paperista, mutta ihan myötätunnosta saatan kuunnella sen loppuun vaikken olisi tilaamassa mitään. Saavatpahan edes harjoitusta ja suht hyvän mielen kun ei lyödä luuria heti korvaan, se on mielestäni turhan tylyä kun ihmisiähän tässä kuitenkin kaikki ollaan ja työtäänhän hekin vain tekevät.

      Ja tiedoksi vaan näille myyntitekstien kirjoittajille, että kaikki tietävät että vaikka tarjous kuulostaisi miten hyvältä tahansa, lopussa on se "mutta" jokatapauksessa, joten miksi jaaritella ja kuluttaa molempien aikaa turhaan kun voisi mennä suoraan asiaankin. Omasta kokemuksestani voisinkin kertoa yhden esimerkin; paras lehtimyyjä joka itselleni on soittanut sanoi reippaasti ja iloisesti vain; "hei, minulla olisi tällainen tarjous: X-lehti x eurolla, haluaisitko tilata?" Eikä mitään turhia liirumlaarumeita..
      Olin niin positiivisesti yllättynyt että olin valmis tilaamaan lehden jo pelkästään sen takia, mutta onneksi lehtikin sattui kiinostamaan : ) Joten tässäpä pieni kehitysvinkki teille.

    • roskapostiton

      minä vastaan puhelinmyyjille ASIALLISESTI heti puhelun alkuun, että soitit juuri salaiseen numeroon, jossa on markkinointikielto, olisitko niin ystävällinen että poistat numeroni rekistereistänne. kiitos.

      aina ovat puhelinmyyjät (joita soittaa n. kerran puolessa vuodessa) pahoitelleet tapahtunutta ja toivotelleet hyvää päivänjatkoa. mulla ei siis ole mitään pahaa sanottavaa puhelinmyyjistä. tekevät vain työtään. jos ei markkinointipuheluita halua ihan jokainen voi markkinointikiellon maistraattiin tehdä.

      markkinointikielto koskee niin puhelinmarkkinointia kuin mainospostiakin.

    • palonpe50

      Yleensä lyön luurin korvaan.En ymmärrä tällaista kaupankäyntiä.
      Sama se on Jehovan todistajat ,jotka häiritsevät ihmisten elämää

      Jos haluan ostaa jotain, teen sen mutta omilla ehdoillani.

      Justiin kun olet nukahtanut iltapäivätorkuille ,eikö se joku myyjä soita juuri silloin.
      Toivon ,että ei dementia iske ja sanot ainavaan kyllä.
      Mulla on 90v.täti .Sukulaiset kävi kylässä ja siellä oli iso pino pornolehtiä.
      Kovan homman jälkeen saivat sen tilauksen poikki,että silleen

    • de je vous

      Olin työssö yrityksessä jonka tuotteita tarjottiin puhelinmyynnin kautta, ihan ok palkka ja pystyi vaikuttamaan työhönsäkin.
      Joskus tuli puhuttua ns. terapiapuheluita, esim yksinäinen vanhus kertoi yksinäisyydestään ja suruistaan. Silloin puhelimessa ei ollut "puhelinmyyjä" vaan kanssaihminen jolla oli hetki aikaa kuunnella.
      Ja niille jotka puhuivat alenavasti; minä tiesin kenen kanssa puhuin, nimen ja osoitteen yms. sinä tuskin muistit minun nimeäni... kummallekohan naurettiin enemmän?
      Ja mieshenkilö joka innostui äänestäni ja ehdotteli helliä hetkiä; olisikohan se vaimo jonka nimi oli omasi lisäksi listalla ollut yhtä innoissaan?
      Sekin opettaja joka kesken tuntia vastasi puhelimeen, huono esimerkki oppilailleen! Minä en pidä edes yksityistä puhelinta esillä työssä, saatikka vastaa yleensäkään jos en halua.
      Vastaaminen on aina vastaajan vastuulla.

    • Pohjan Akka

      Mä teen näin, kun puhelinmyyjä rupeaa paapattamaan tekstiä suoraan paperista taukoa pitämättä, antamatta suunvuoroa asiakkaalle, niin minä nappaan Kalevalan nenäni alle ja rupean samanlailla paapattamaan hänelle väinämöisestä....yleensä puhelu loppuu aika äkkiä.

    • Nälkä Palkka

      Käsittämätöntä ihmisten orjuuttamista.
      Rikollista - molemmille osapuolille.

    • Puhelinmyyja

      Itselläni on hyvä esimerkki siitä kuinka asiakas kiitti minua siitä kun tarjosin hänelle parempaa ratkaisua kanavatarjontaansa, kuin hänellä tällä hetkellä oli.

      Ei ollut kuullut firmasta josta soitin, joten jos en olisi hänelle soittanut ei hänellä olisi ollut tietoa paremmasta palvelusta, kuin hänella sillä hetkellä oli.

      Joskus me puhelinmyyjä osaamme olla yhteiskunnalle ja kuluttajille yleensäkkin hyödyllisiä, sillä jaamme vaihtoehtoja esim. tässä tapauksessa kanavapaketteihin.

      Puhelinmyynti on työtä siinä missä muukin. Itse olen kyllä samaa mieltä siitä, että turha tyrkyttäminen on ärsyttävää ja henkilökohtaisesti vihaan myös puhelinmyyjiä, jotka tätä harrastavat, mutta se että jotkut myyjät tyrkyttävät ja ns. "pakkomyyvät" ei tarkoita sitä, että kaikki ovat sellaisia.

    • erho

      joo.yleistynyt ettei moni vastaa enää näihin puhelinmyyjien soittoihin.jos vahingossa vastaan itse niin saman tien lopetan n 5 sekuntia menee kun sanon että ei kiitos ja hei.ihmiset onneks jo oppineet että myyjät saa luuria korvaan läfes jokaiselta ja säälistä tarvitse ostaa mitään.yleensähän nämä myyjät ajautuvat helpon rahan toivossa ko.työhön kun muuta ammattitaitoa ei ole.ja työhalut oikeisiin töihinkään ei oikein riitä,kun voi joku komennella niissä töissä-tai olla fyysisesti raskasta.no moni ei saakkaan toimeentuloa näistä hommista vaan jo muutaman viikon jälkeen kortistoon tai nöyränä takaisin oikeisiin töihin.jos joku huolii enää ; )

      • Herkkuharvinaisuus

        Helpon rahan toivossa nämä nuoret puhelinmyyjiksi ryhtyvät, mutta ei se raha taida helposti tulla sieltäkään. Kyllä se nyt vain on niin, että työ ei monestikaan ole mitään herkkua.


    • Luuria korvaan...

      Heh, juuri minulle soitettiin ja kaupattiin lehteä...sanoin että kiitos ei, en tilaa. Tuli luuri korvaan myyjän puolelta siis !! ;)
      Olen yleensä aika pitkäpinnainen, mutta jos selvällä Suomen kielellä sanon että ei kiitos, niin miksi sitä vielä yrittää väkisin myydä...? Kaikkea hyvää kuitenki puhelinmyyjillekin !

    • Tuhraantunut

      Ymmärrän miksi Ein jälkeen vielä jatketaan, mutta minulla ongelma on siinä, että en saa puhevuoroa. Odotan vähintään viisi minuuttia että puhelinmyyjä lopettaa puhumisen etten olisi heti tylysti painamassa punaista. Sitten saan sanoa "Ei kiitos." Olen kyllä alkanut painella sitä luuria kiinni heti kun kuulen puheesta että myyjä ei hengähdä, ja puheenvuoroa en saa.

      Koska en halua tuhlata kenenkään aikaa ja haluaisin myös myyjien suosivan sitä hengähdystaukoa jolloin saisin ajoissa sanoa sanomani että "En aio, tai, nyt on erittäin huono hetki," tms.

    • juupa joo

      Asiakkaat ovat tekopyhiä vittupäitä ja kiusaajia. Varsinkin puhelinmyyjien asiakkaat, tiedän koska olen ollut puhelinmyyjä, olen myynyt mm. sähköä ja yhtä lehteäkin kerkesin myydä viikon verran.

      Asiakkaat ajattelevat olevansa niin paljon ylempänä kuin myyjät ja käyttäytyvät myös sen mukaisesti. Kiusaajia he ovat siksi että pyrkivät käyttämään onnetonta myyjää omien henkilökohtaisten aggressioiden ja turhautumien purkamiseen. Asiakkaat ovat narsisteja, he ovat aina oikeassa ja aina pahojen puhelinmyyjien "uhreja".

      Älkää nyt inttäkö vastaan, tiedätte itsekin että tällaisia useat asiakkaat ovat, myös sinä.

    • Huonoa mainosta

      Päätinpä mutama päivä sitten alkaa itsekin lyömään luurin kiinni heti siinä vaiheessa, kun saan selville, että yrittävät myydä jotain tai lähettää muka tuotenäytteen. Tähän asti olen aina olut kohtelias ja yrittänyt lopettaa puhelun kohteliaasti. Nyt paloi pinnat, kun tulin myyjänvedättämäksi. Akka vääristeli asian täysin ja nyt lähtee maistraattin tietojen luovutuskielto ja laitan lisäksi suoramarkkinointikiellon myös puhelimen kautta. Jos joku vielä erehtyy soittamaan luuri menee kiinni välittömästi ilman mitään pahoitteluja.

    • haiseva phone

      Mitä sitkeämpi myyjä, sitä sitkeämmän pas-kan haistatan sille ja katson kuinka kauan jaksaa kuunnella haistattelua =)

      • zxz.

        Saunalahdelta tulee usein soittoja, ja yritetään kaupata puh. liittymää..Olen sanonut aina, että Saunalahden asiakaspalveluun soittaminen on maksullista, toisin kuin esim. DNA.lla, että siksi en ota sellaista liittymää..Aina vaan soitellaan, mutta mitään ei tehdä asioiden parantamiseksi...Luulisi nyt puh. myyjienkin välittävän jotakin tietoa sinne jotka niistä asioista päättävät, että miksi kauppoja ei ole tullut.

        Niin ja SAUNALAHDEN Prepaid liittymä ei toimi Ahvenanmaalla....Taitaa firmalla mennä vähän huonosti.
        En ole epäkohtelias niille.. Joskus jopa vähän säälittää myyjien puolesta.


    • Diididiid

      Itse olin aikanaan vastaavissa hommissa, tämä oli itseasiassa statistiikan kautta laskettu auki, että jankkaaminen kannattaa ja todennäköisyys kauppaan kasvaa jokaisen "ei:n" jälkeen jos puhelu saadaan pidettyä käynnissä. Tätä kutsutaan vastaväitteiden käsittelyksi ja myyntitaidoksi, kuinka johdattelemalla saadaan vastahakoiselta kuullostava asiakas käännettyä ostavaksi....

    • Kiitos en tarvitse

      Ennen annan rahaa Romanikerjäläiselle,kuin lehtikauppiaalle,sen verran töykeitä ne on,kun eivät osaa edes kysyä ,että onko sopiva aika häiritä,vaan se ulkoa opeteltu sama litania tulee kuin nauhalta. Itse olen pienyrittäjä joka välillä on helisemässä jos jonkinlaisten puhelinmyyjien "edullisten " esim, yrityshakupalveluiden kanssa.

    • ...

      En yleensä osta mitään puhelinmyyjiltä ja saatan katkaista puhelun lyhyeen ilmoittamalla, etten aio ostaa mitään.
      Kuitenkin käy vähän sääliksi niitä myyjä-parkoja, työtänsä nekin vaan tekevät.
      Vaan en kuitenkaan viitsi pelkästä säälistä myyjää kohtaan ostaa tuotetta, jota en tarvitse.

    • uskova myyjä

      Itse olen puhelinmyyjä, Jeesukseen uskova. Rukoilen ihmisten puolesta ja rakastan jokaista jolle soitan ja siunaan jokaista vastaajaa.
      En tyrkytä kenellekään mitään, jokaisella oikeus olla ostamatta tai ostaa.
      Olen saanut puhua uskonasioista ihan silleen vaan, että puhe on mennyt uskonasioihin.
      Olen saanut puhua myöskin kuolinvuoteella olevan kanssa.
      Samoin sairaalassa olevien kanssa ja lohduttaa heitä.
      Toiset haluavat vain jutella omista asioistaan, juttelen ja kuuntelen.
      Vanhusten kanssa on kiva jutella ja toivottaa Jumalan siunausta.
      Vanhoille en edes myy, vaan selitän miksi soitan ja kysyn onko lapsia kotona tai käykö lapsi kotona, vanhempi pyytää soittamaan uudelleen, kun lapsi on kotona soitan ja selitän mitä myyn.
      Myös nuoremmille olen saanut toivotella Jumalan siunausta ja puhua uskosta.
      Joku on jopa toivotellut siunausta vaikka ei edes ole ollut mitään puhetta uskosta.
      Minulle on oikeastaan tärkeämpää puhua uskosta tilaisuuden tullen kuin saada kauppa syntymään.
      Enkä silloin myy jos asiakkaalle on parempi vaihtoehto jokin muu kuin myymäni tuote.
      Uskon tämän olevan Jumalan johdatusta ja olen saanut myöskin toisille työntekiöille kertoa olevani uskova.
      Jo haastattelussa kerroin olevani uskovainen.
      Ihmiset ovat yleensä hyvin ystävällisiä olleet mua kohtaan.
      Joka päivä rukoilen ihmisten puolesta joille soitan ja niiden puolesta joille olen soittanut.
      Saan tällä tavalla evankelioida ihmisiä. Kunnia Jumalalle yksin.

    • NetistäOstava55

      Omasta mielestäni puhelinmyynti on tullut tiensä päähän ja ihmiset osaa ostaa tarpeensa netistä. Puhelinmyyjien tarjoukset ja kampanjatuotteet siirtyy myös nettiin ja niitä voi tilata omaan sähköpostiin suoraan täältä: http://www.saastopossu.com

      • Kova kovaa vasten!!

        No mulla ainakin selkee lija EN OSTA MITÄÄN PUHELIMESSA! koska siellä tulee huijatuks ostat tietämättäs mitä sopimuksia vaan!
        Usein myyjät lörpöttelee pereestä, säästä jne.......
        Haistan V.......t ja isken luurin korvaan. Siitä se päivä lähtee, kokeilkaa muutkin.


    • Livenä ovella

      Mulle tuotiin tänään ovelle asti vartiotornilehti,eikä maksanut mitään. Että repikää lehtikauppiaat siitä,se se vasta on palvelua.

    • matti 34

      en tilaa koskaan mitään puh.myyntihuijareilta. älkää muutkkan.

    • iloinenmyyjä

      olen itse lehtimyyjänä ja "töykeitä" asiakkaita on ehkä 1 satunnainen kuussa. Kyllä ihmiset osaavat olla vieraskoreita ja kohteliaita puhelimessa, kun pyrin olemaan sitä itsekkin. Kysyn aina puhelun alkuun että onko pieni hetki aikaa, kuka olen ja mistä soitan.

      Jotkut ihmiset jopa odottavat että soittelemme heille, koska tykkäävät lehdestä ja tietävät että meiltä saa parhaat tarjoukset :)

      Kauppojen jälkeen asiakkaat ovat iloisia ja kiittelevät.

      Ehkäpä minulle ei ole tullut "törkeitä" asiakkaita vastaan, koska kysyn onko aikaa kuunnella ja ihmiset joilla on aikaa kuuntelevat mielellään ja ovat kiinnostuneita.

      Ja jos ei ole aikaa eikä kiinnostusta, totean että oikein mukavaa päivän jatkoa sitten tähän hätään :)


      Ja palkka on mukavasti siinä 2000 molemmin puolin.
      plus kaikki muut edut päälle

    • jotenkinii

      Kyllä sitä saa puhelinmyyjätkin opetella käytöstapoja. Useamman kerran olen saanut luurin korvaan sanottuani Hyvä tarjous mutta kiitos ei.
      Lisäksi jos sattuu vastaamaan puhelimeen töissä, vaikka kahvitauolla voisi myyjä ymmärtää kun sanoo että olen töissä, ei ole nyt aikaa.
      Ja olen ite tehny puhelintyötä.. on jonkin sortin tietoa siitä mistä puhun. ja mitä se työ on. Itse en koskaan lyönyt kenellekään luuria korvaan, enkä alkanut jankkaamaan väkisin. Ja olin hommassa jopa ihan hyvä.

    • AtteLatte

      Mielestäni puhelinmyyntityö on sairasta touhua. Eli myydään täysin tarpeetonta tavaraa ihmisille, jotka ei osaa sanoa EI. Luurin kautta tunkeudutaan luvatta ihmisen kotirauhan piiriin. Puhelimeen voi vastata kodissaan henkisesti vajaakuntoinen, jonka päättelykyky on alentunut, tai ei ymmärrä mihin sitoutuu. Puhelinmyyntityö pitäisi lailla kieltää!

    • Friday server

      Puhelintarjonnan rajoituspalvelu
      0600 13404
      (numeroon ei voida yhdistää puheluita jotka soitetaan liittymästä jossa on palvelunumeroesto)

      Yksityisillä henkilöillä on mahdollisuus rajoittaa kaupallista puhelintarjontaa soittamalla palvelunumeroon 0600 13404 ma-pe klo 8-18 (puhelun hinta 0,39 €/min pvm, jonotus on maksuton). Ainoastaan palveluautomaattiin ilmoitetut rajoitukset kirjautuvat puhelintarjonnan rajoitusrekisteriin.

    • siis.

      Siis.

    • jk

      mutku kaikki ei oikeesti tiedä että on olemassa parempia ja halvempia vaihtoetoja ja sit ne on ihan ihmeissään et "voiko olla muka noin paljo halvempi?". ja se voi. yleensä teille tarjotaan vain etua ja rahansäästöä ni miksei sitä voi edes kuunnella loppuun ja sit kieltäytyä jos ei kiinnostakaan? : D liian moni maksaa liian isoja puhelinlaskuja kun ei tiedä paremmasta kun ei koskaan kuuntele. esimerkkinä eräs tuttu, n. 60-80e laskut soneralla.. vaihtoi kauttani ja maksaa 40e kuussa ja mukana vielä luuri. eikä ole koskaan katunut että kuunteli myyntipuhetta. tippui laskut puolella ja sisältää enemmän puolet pienemmällä kustannuksella.

      ja joo, kuinka moni teistä vihaajista saa noin 4000 tilin joka kuukausi? niinpä.. ; ) minä ainakin saan 6h päivässä istumalla, palkallinen ½h tauko ja viikonloput vapaat.. lomat rullaa normaalisti ja työsuhde-edut on mahtavat.

    • Työvoimavirkailija

      Puhelinmyynti on maailmankaikkeuden turhinta työtä. Puhelinmyyntiä ei kukaan tee kuin pakon edessä tilapäisesti eikä sellaista paskahommaa edes jaksa pitkään. Ihmiset hankkivat tarvitsemansa lehdet ja muut tuotteet silloin kun niitä tarvitsevat sieltä mistä niitä parhaiten saa, ei siihen tarvita puhelinmyyntiterroristia välikädeksi. Minä suljen heti puhelimen jos joku tyrkyttäjä ilmoittaa olevansa langan päässä.

      Puhelinmyynti pitäisi lainsäädäntöteitse kieltää, koska se ei rakenna kenekään tai minkään hyvinvointia vaan on haitallista sekä siihen pakotetuille työntekiöille että puhelinmyynnin kohteille. Puhelinmyyntityöllä kukaan ei pysty itseään elättämään, koska työntekijöiden vaihtuvuus on suurta, minkäänlaista varmuutta työn jatkumisesta edes seuraavaan päivään ei ole, tulostavoitteet ovat täysin epärealistisia ja palkanmaksu tökkii pahasti.

    • x 7päiväläinen

      Mikään ei raivostuta enemnän, kun olen lopettanut erään hömppälehden
      tilauksen ja viikonpäästä alkaa soitto, sekä kirjerunba, että nyt saat sitä
      ja tätä kaupanpäälle, kun tilaat, siis taas tään saman paskan. Voi v*tun kevät.

      Eikö teillä ole mitään käsitystä kuka on just irtisanonut tilauksen ?.
      Mikä systeemi liekin, niin tämä soittotulva vetää herneen nenään. Varsinkin,
      kun tuntee itsensä petturiksi, ellei suostu jonkun lompakon (kaupan päälle)
      vuoksi taas tilaamaan.

    • jk

      Puhelinmyyntityöllä kukaan ei pysty itseään elättämään, koska työntekijöiden vaihtuvuus on suurta, minkäänlaista varmuutta työn jatkumisesta edes seuraavaan päivään ei ole, tulostavoitteet ovat täysin epärealistisia ja palkanmaksu tökkii pahasti.

      ^ ei ole totta. : ) juuri kerroin että joku 4000 kuussa on teillä itsellänne aika harvinainen summa, mutta mulla ei. mies oli työssä samassa firmassa 6v (mikä tyrmää myös tuon väitteen ettei kukaan sitä muka jaksa). tulostavoitteet realistisia ja ne yleensä ylitettiin ja palkka tullut aina ajallaan ja se on ollut aika sentilleen oikein.

      joten jos ei ole tietoa ni älä hei puhu. : D

      • hyvä vitsi,tienaat todellisuudessa jotain 1000eur/kk typerä Ämm'


    • ei kauppoja

      Minä olen se joka vastaa sinulle: Ei kiinnosta, hyvää päivänjatkoa -ja suljen puhelimen. En halua olla töykeä, mutta haluan puhelun katki HETI.

      Olen pahoillani, mutta pidän työtäsi arvossa alimpana mahdollisena. Pidän kaikkia puhelinmyyjiä huijareina, näin se vaan nyt on. Enkä voi kyllä tajuta kuinka kukaan ylipäätään haluaa puhua toisen kytätessä vieressä. Eli en pidä työtäsi helppona, vain täysin kapitalistisena orjatyönä, ihmisten kiusaamisena.

    • piristävät

      puhelinmyyjäthän on ilosia aina :D samaa ei voi sanoa kaikista muista työläisistä :P

      hoitotyöläisissä esimerkiksi törmää valitettavan usein työhönsä tympääntyneisiin äkäpusseihin, vaikka sekin työ on tavallaan asiakaspalvelua.

      tai kaupankassalla on välillä oikein juron näkönen tyyppi, joka ei tervehi ja murahtaa pelottavasti vain hinnan... hui...

      kaikista ei vain ole asiakaspalveluun, niin se vain on.
      ja puhelinmyyntiin otetaan vain kaikkein parhaimmat ;)

    • Minulle soitellaan pari kolme kertaa päivässä. Vastaan jos voin ja kuuntelen soittajan asian. Lehtiä en yleensä tilaa koska hoidan lehtiosastoa ja työnantajan taholta tulee luettevaa. Teen siis itsekin asiakaspalvelutyötä enkä halua olla se huonosti käyttäytyvä asiakas vaan arvostaa toista ihmistä, työntekijää ja hänen työtään ja työpanostaan. Puhelinmyynnin ongelma ei ole myyjät vaan nämä kuningaskuluttajat, joilla ei ole hermoja eikä hyviä käytöstapoja. Nykyihminen ei siedä enää mitään. Kaikissa muissa nähdään liuta vikoja, mutta itse kuvitellaan olevan täydellisiä.

      • Ei on EI

        Entä onko se hyvää käytöstä jos vastaaja sanoo, kiitos ei. Ja tästä huolimatta myyjä jatkaa myynti puhettaan. Kyllä myyjän pitäisi olla sen verran kohtelias että ottaisi huomioon ettei asiakas halua jutella enempää puhelinmyyjän kanssa.

        Kuinka paljon se on muuten pois työ ajasta? Jos pari kolmekertaa päivässä juttelee puhelinmyyjän kanssa!

        Jos soittoja oikeasti olisi 3 päivässä, muodostuisi hukka aika luultavasti seuraavanlaisesti; 1h/pv, 5h/viikko, 20h/kk 120h/v.


    • mjhlkhjh

      Autobildiä myyvät ovat ärsyttävimpiä. Jos vielä joku tulee kauppaamaan minulle Autobildiä ,niin hankin luodikon ja lähden ampumaan autoja moottoritieltä kostoksi.

    • Totuuden sanoma

      Sinun kertomamana tuo työ kuulostaa hyvältä koska pidät työstäsi. Jonkun toisen kertomana tuo työ taas kuulostaisi paskalta.

    • M

      Olen työskennellyt yhteensä pari vuotta puhelinasiakaspalvelussa. Muutamalle eri operaattorille, asiakastyytyväisyyskyselyjä, matkapuhelinasiakaspalvelussa, jne.

      Kun jouduin soittamaan asiakkaalle, esittelin itseni (ja firman) ja kysyin "soitinko sopivaan aikaan?". Sitten puhelu jatkui joko samantien tai sovimme uuden soiton. Tulokset olivat erinomaisia ja sain esimieheltä usein kehuja hyvästä myyntituloksesta.

      En jankannut, en alkanut samantien paasaamaan asiaani, vaan kunnioitin asiakasta ja hänen yksityisyyttään. Näinkin voi menestyä.

    • gj<argj

      puhelinmyyjäksi on helppo päästä,sen kun menee vaan.
      se työ on sitte niin alipalkattua että ilman jotain provikoita kuukausitulo jää peruspäivärahan suuruiseksi.
      ,tai ei ainakaan pajon siitä paremmaksi.

    • Kiitos ei ja näkemiin.. nämäkin pitää sinne väliin yrittää huudella. Jos ei auta.. niin armoa ei anneta.. otetaan tylylinja ja puhelu poikki. Ammatti siinä missä muutkin, mutta pitää myös ymmärtää kerrasta jos vastaus on EI.

    • Ne on vaan niin ärsyttävi siis puhelinmyyjät
      Anteeks ku/jos luokkaan jotakuta
      Mut en tykkää yhtään ku ne yrittää vaik on sanonu jo EI!

    • hoovee lehtimyyjät

      "Kun asiakas sanoo "en osta", ei puhelua lopeteta siihen, vaan täytyy olla sitkeyttä, jotta asiakas sitten muutaman "ein" jälkeen ostaakin tuotteen."

      Tässä kohtaa taktiikkanne menee suoleen, ja syvälle.Itse alan näkemään punaista kun puhuttua ei ymmärretä.

      Eräskin myyjä jatkoi paskanjauhantaansa aina uudella entistä enemmän tarjouspaskaa sisältävällä diibadaaballa vaikka tein hyvin selväksi että olen työtön ja joudun miettimään päivittäin että ostanko purkin maitoa vai vaihtoehtoisesti maksalaatikkoa kun raha ei piisaa molempiin.

      eläminen on nykyään sen verran kallista touhua että vuokran ja laskujen jälkeen ei käteen jää kuin ne ruokarahat joilla kituutetaan sitten kuukausi.

      mikään saatanan hevoshullu tai apulehti ei todellakaan kiinnosta, ei vaikka sen saisi ilmaiseksi.

      ymmärrän kyllä että teillä osa palkasta perustuu tulokseen eli myytyihin lehtiin, mutta koittakaa tajuta jos sanotaan että kauppoja ei nyt todellakaan tule.eikö se aika vänkäämiseen kannattaisi käyttää seuraavalle asiakkaalle soitteluun?

      mielenkiintoista on myös se, miten minun numeroni on soittolistoilla vaikka olen pistänyt sen salaiseksi juurikin välttääkseni näitä saatanan vänkäreitä.
      asiasta kun mainitsee ja kertoo tekevänsä rikosilmoituksen selvittääkseen kuka numeroani jakelee heille, tulee punaista luuria sieltä myyjän puolelta useasti.

      • turhaa kiukuttelua

        Mikset käytä tuollaisia puheluita itsesi kehittämiseen? Jos et pysty normaalilla puheella ja perusteluilla saamaan lehtimyyjää lopettamaan myyntiyrityksiään vaan menet vihaiseksi, niin mielestäni sinussa henkilönä on paljonkin vikaa ja olisi erittäin tarpeellista hyödyntää nuo puhelinmyyjien suomat itsensäkehitys mahdollisuudet mitä he sinulle tarjoavat.

        Haluatko muka mielummin säilyttää itsesi lapsen tasolla olevana kiukuttelijana vai eikö muka olisi järkevämpää aikuistua?


      • Turhautunut
        turhaa kiukuttelua kirjoitti:

        Mikset käytä tuollaisia puheluita itsesi kehittämiseen? Jos et pysty normaalilla puheella ja perusteluilla saamaan lehtimyyjää lopettamaan myyntiyrityksiään vaan menet vihaiseksi, niin mielestäni sinussa henkilönä on paljonkin vikaa ja olisi erittäin tarpeellista hyödyntää nuo puhelinmyyjien suomat itsensäkehitys mahdollisuudet mitä he sinulle tarjoavat.

        Haluatko muka mielummin säilyttää itsesi lapsen tasolla olevana kiukuttelijana vai eikö muka olisi järkevämpää aikuistua?

        Saahan sen puhelinmyyjän hiljentymään mutta sitä ennen on jo soitettu ja aiheutettu häiriötä. Kas kun puheluita tulee riittäväti puhelinmyyjiltä niin pakosta mitta täytyy. En ole ostanut mitään puhelimitse enkä osta jatkossakaan.

        Kun soittavat, kysyvät ensiksi olenko vastuu henkilö sitten muka haluavat tarkistaa tietoni Ja yhtä äkkiä olenkin tilannut heidän mielestään heidän tuoteensa. Jouduin kerran turvautumaan, liiton lakimieheen kun lähettivät laskun aiheetta kun en ollut tilannut mitään. Heidän mielestä olin, olivat jopa nauhoittaneet puhelun. Eivät tosin suostuneet lähettää sitä kuultavaksi. No sillä kertaa selvisin säikähdyksellä.

        Yrittäjillä ei ole kuluttaja suojaa siksi erimielisyydet joudutaa selvittämään oikeudessa. Siksi sanon aina, Kiitos ei. Mutta olisi mukavempi jos saisi keskittyä työn tekoo eikä olla vastailemassa puhelin myyjien soittoihin.


      • ilmaista ajantappoa
        Turhautunut kirjoitti:

        Saahan sen puhelinmyyjän hiljentymään mutta sitä ennen on jo soitettu ja aiheutettu häiriötä. Kas kun puheluita tulee riittäväti puhelinmyyjiltä niin pakosta mitta täytyy. En ole ostanut mitään puhelimitse enkä osta jatkossakaan.

        Kun soittavat, kysyvät ensiksi olenko vastuu henkilö sitten muka haluavat tarkistaa tietoni Ja yhtä äkkiä olenkin tilannut heidän mielestään heidän tuoteensa. Jouduin kerran turvautumaan, liiton lakimieheen kun lähettivät laskun aiheetta kun en ollut tilannut mitään. Heidän mielestä olin, olivat jopa nauhoittaneet puhelun. Eivät tosin suostuneet lähettää sitä kuultavaksi. No sillä kertaa selvisin säikähdyksellä.

        Yrittäjillä ei ole kuluttaja suojaa siksi erimielisyydet joudutaa selvittämään oikeudessa. Siksi sanon aina, Kiitos ei. Mutta olisi mukavempi jos saisi keskittyä työn tekoo eikä olla vastailemassa puhelin myyjien soittoihin.

        Tuon kyllä ymmärrän täysin " olisi mukavempi jos saisi keskittyä työn tekoo eikä olla vastailemassa puhelin myyjien soittoihin".

        Jos kuitenkin olet vapaa ajallasi ilman mitään velvoitteita ja puhelinmyyjä soittaa niin mielestäni siinä ei ole mitään pahaa tai suuttumisen aihetta ja on ihan normaalia jutella asiat puhelinmyyjien kanssa kunnolla läpi.

        Jos taas todella kiireinen tilanne on ja puhelinmyyjä soittaa niin onhan sinulla myös oikeus katkaista puhelu ilman mitään keskusteluja, etkä ole velvollinen myöhemmin selittelemään tylyä käytöstäsi puhelinmyyjälle.


    • kuka se soittaa ?

      Pääasiassa inhoan. Se vie kallista aikaani.
      Nykyisin puhelinmyyntiä tehdään "korkeapainemyyntinä", joka on vanha markkinoinnin keino. Siinä ostaja taivutetaan lopulta tekemään ostopäätös "väsyttämistaktiikalla". Tämä on moraalitonta toimintaa. Puhelinmyyntiä pitäisi rajoittaa nykyisin enemmän lainsäädännöllä yksityisyyden suojasta. Itsellä kokemusta riesaksi saakka jatkuvista kännykkäliittymä-, nettiliittymä-, sähköliittymä- ja muista puhelinmyyjistä.

      • uskova myyjä

        Puhelimyyjä ei voi mitenkään pakottaa yhtäkään ostamaan mitään se on varma.
        Itse en tyrkytä kenellekään, jos asiakas sanoo kiitos ei, sanon hyvää päivän jatkoa.
        En tyrkytä yhdellekään, katson mikä on asiakkaalle parempi vaihtoehto.
        Ja jos asiakkaalla on parempi sanon sen suoraan, ettei kannata vaihtaa tai ottaa uutta.
        Jos taa asiakas haluaa halvemman vaihtoehdon, ei välttämättä meidän juttua, annan kyllä neuvoja.
        Annan myöskin neuvoja miten voi säästää ilman vaihtoa.
        Asiakas on minulle samassa asemassa, kuin itselleni tekisin, eli en mene sanomaan, että kyllä kannattaa jos ei todella kannata.
        Ajattelen asiakkaan parasta ja mikä vaihtoeto on edullisin asiakasta ajatellen.
        Emme me kaikki tyrkytä, vaikka tiedän ja kuulen sitä joidenkin tekevän.
        Kieltämättä tuntuu pahalta kuunnella sellaista tyrkyttämistä.
        Jokaisella oikeus olla ostamatta tai ostaa, mutta ei tyrkyttämällä.
        Ja jos asiakas sanoo kiitos ei silloin on myyjän ymmärrettävä ettei pidä enää tarjota eikä missään nimessä ruveta tyrkyttämään.
        Vaan asia on sillä selvä, hyvät päivän toivottelut, ja uusi puhelu.
        Jumala jokaista myyjää auttakoon ettei mene asiakkaalle tyrkyttämään ja iäkkäille tekemään minkäänlaisia kauppoja.
        Samoin Jumala antakoon niille viisautta joille soitetaan ettei turhia puheita tule jälkikäteen.
        Jokainen joka katkaisee puhelun alussa tai kesken puheen sanon mielessäni minä siunaan sinua ja rakastan.
        Ja asia sillä selvä.


      • en usko että olet
        uskova myyjä kirjoitti:

        Puhelimyyjä ei voi mitenkään pakottaa yhtäkään ostamaan mitään se on varma.
        Itse en tyrkytä kenellekään, jos asiakas sanoo kiitos ei, sanon hyvää päivän jatkoa.
        En tyrkytä yhdellekään, katson mikä on asiakkaalle parempi vaihtoehto.
        Ja jos asiakkaalla on parempi sanon sen suoraan, ettei kannata vaihtaa tai ottaa uutta.
        Jos taa asiakas haluaa halvemman vaihtoehdon, ei välttämättä meidän juttua, annan kyllä neuvoja.
        Annan myöskin neuvoja miten voi säästää ilman vaihtoa.
        Asiakas on minulle samassa asemassa, kuin itselleni tekisin, eli en mene sanomaan, että kyllä kannattaa jos ei todella kannata.
        Ajattelen asiakkaan parasta ja mikä vaihtoeto on edullisin asiakasta ajatellen.
        Emme me kaikki tyrkytä, vaikka tiedän ja kuulen sitä joidenkin tekevän.
        Kieltämättä tuntuu pahalta kuunnella sellaista tyrkyttämistä.
        Jokaisella oikeus olla ostamatta tai ostaa, mutta ei tyrkyttämällä.
        Ja jos asiakas sanoo kiitos ei silloin on myyjän ymmärrettävä ettei pidä enää tarjota eikä missään nimessä ruveta tyrkyttämään.
        Vaan asia on sillä selvä, hyvät päivän toivottelut, ja uusi puhelu.
        Jumala jokaista myyjää auttakoon ettei mene asiakkaalle tyrkyttämään ja iäkkäille tekemään minkäänlaisia kauppoja.
        Samoin Jumala antakoon niille viisautta joille soitetaan ettei turhia puheita tule jälkikäteen.
        Jokainen joka katkaisee puhelun alussa tai kesken puheen sanon mielessäni minä siunaan sinua ja rakastan.
        Ja asia sillä selvä.

        Mielenkiintoista luettavaa oli tekstisi.

        Se alkoi kuin tavallinen normaalia puhelinmyyntiä työkseen tekevän kirjoitus, mutta yhtäkkiä (minun mielestäni) se meni kylläkin hieman oudoksi noiden Jumala puheiden kanssa.

        Kuinka voit yhdistää Jumalan tuollaiseen halpamaiseen puhelinmyyntiin? Ja toisaalta kuinka tuollaisia niin sanottuja "hihhuleita" otetaan töihin myyntitöihin missä ollaan tekemisissä ihmisten kanssa?


      • uskova myyjä
        en usko että olet kirjoitti:

        Mielenkiintoista luettavaa oli tekstisi.

        Se alkoi kuin tavallinen normaalia puhelinmyyntiä työkseen tekevän kirjoitus, mutta yhtäkkiä (minun mielestäni) se meni kylläkin hieman oudoksi noiden Jumala puheiden kanssa.

        Kuinka voit yhdistää Jumalan tuollaiseen halpamaiseen puhelinmyyntiin? Ja toisaalta kuinka tuollaisia niin sanottuja "hihhuleita" otetaan töihin myyntitöihin missä ollaan tekemisissä ihmisten kanssa?

        Kiitos vastauksestasi. Olen kyllä uskova puhelinmyyjä ja sen kerroin heti haastattelussa. Työnantaja ei ollut mitenkään vastaan mun uskoani.
        Kyllä minä todella puhun uskosta, kun vaan tilanne menee siihen ja usein myös menee.
        En tyrkytä kenellekään uskoa, enkä puhu silloin uskosta jos en koe sitä aiheelliseksi eli en tyrkytä.
        Vaan, kun sattuu olemaa välillä sellaisia asiakkaita, jotka itse aloittaa uskosta puhumisen.
        Silloin on hyvä alkaa puhumaan uskon aisoista ja siitä alkaa uskon siemen itämään joidenkin sydämessä.
        Samoin toivottelut välillä, Jumala teitä siunatkoon on hyvä lopetus.
        Uskovana meillä alkaa lähetyskenttä jo oman kodin oven ulkopuolelta.
        Mikä estää puhelinmyyjää olevan uskova, ei mulle kukaan ole sanonut mitään, kun tietävät, että olen Jeesukseen uskova.
        En tyrkytä työntekijöille uskoa vaan rukilen heidän puolestaan.
        Jumala lähettää omiaan mitä ihmeellisimpiin paikkoihin evankelioimaan ja tälläkin on jokin tarkoitus, itse en tiedä Jumalani yksin tietää.
        En häpeä uskoani, vaan olen onnellinen uskova.


      • en usko että olet
        uskova myyjä kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi. Olen kyllä uskova puhelinmyyjä ja sen kerroin heti haastattelussa. Työnantaja ei ollut mitenkään vastaan mun uskoani.
        Kyllä minä todella puhun uskosta, kun vaan tilanne menee siihen ja usein myös menee.
        En tyrkytä kenellekään uskoa, enkä puhu silloin uskosta jos en koe sitä aiheelliseksi eli en tyrkytä.
        Vaan, kun sattuu olemaa välillä sellaisia asiakkaita, jotka itse aloittaa uskosta puhumisen.
        Silloin on hyvä alkaa puhumaan uskon aisoista ja siitä alkaa uskon siemen itämään joidenkin sydämessä.
        Samoin toivottelut välillä, Jumala teitä siunatkoon on hyvä lopetus.
        Uskovana meillä alkaa lähetyskenttä jo oman kodin oven ulkopuolelta.
        Mikä estää puhelinmyyjää olevan uskova, ei mulle kukaan ole sanonut mitään, kun tietävät, että olen Jeesukseen uskova.
        En tyrkytä työntekijöille uskoa vaan rukilen heidän puolestaan.
        Jumala lähettää omiaan mitä ihmeellisimpiin paikkoihin evankelioimaan ja tälläkin on jokin tarkoitus, itse en tiedä Jumalani yksin tietää.
        En häpeä uskoani, vaan olen onnellinen uskova.

        Rehellisesti sanottuna ei kukaan työnantaja niissä puhelinmyyntifirmoissa täysin hyväksy tuollaista että puhut asiattomia työksesi ihan oikean myynnin sijaan.

        Jos pomosi kuulee vierestä myyntipuhettasi missä sinun pitäisi myydä sukkia, kalsareita tai aku ankkaa mutta puhutkin vain Jeesuksesta niin on kyllä melkoinen ihme jos hän ei sinulle mitään tuosta mainitse.

        Ainoastaan jos olet parhaiten myyviä firmassasi niin tuota asiaa voidaan ehkä katsoa sormien välistä mutta siltikin tuo on aika epäilyttävää toimintaa ja suoraan sanottuna asiatonta.


      • uskova myyjä
        en usko että olet kirjoitti:

        Rehellisesti sanottuna ei kukaan työnantaja niissä puhelinmyyntifirmoissa täysin hyväksy tuollaista että puhut asiattomia työksesi ihan oikean myynnin sijaan.

        Jos pomosi kuulee vierestä myyntipuhettasi missä sinun pitäisi myydä sukkia, kalsareita tai aku ankkaa mutta puhutkin vain Jeesuksesta niin on kyllä melkoinen ihme jos hän ei sinulle mitään tuosta mainitse.

        Ainoastaan jos olet parhaiten myyviä firmassasi niin tuota asiaa voidaan ehkä katsoa sormien välistä mutta siltikin tuo on aika epäilyttävää toimintaa ja suoraan sanottuna asiatonta.

        Kiitos sinulle, mutta teen myös kauppoja eli myyn tutetta jota on tarkotus myydä.
        Siinä sivussa olen puhunut uskosta.
        En puhu asiattomia vaan tosiasiaa puhun siinä sivussa, joka on meidän tehtävä uskovina.
        Ei ole epäilyttävää toimintaa eikä asiatonta.
        En häpeä tunnustaa uskoani yhdellekään ja tässä on oiva tilaisuus puhua, jopa kuolinvuoteella olevalle yhdelle ihmiselle sain puhua.
        Moni ihminen on kiinnostunut tänäpäivänä uskosta, kun maailmantilanne on tälläinen.
        En titenkään jokaiselle puhu vaan sellaiselle, jolle tunnen, että mun pitää puhua.
        Minkä Jumala avaa sitä ei voi kukaan sulkea ja minkä Jumala sulkee sitä ei voi kukaan avata.
        Rukoilin Jumalalta jotain sellaista missä saisin puhua ihmisille uskosta Jumala kuuli rukoukseni ja avasi tämän työn minulle.
        Samalla saan rukoilla kaikkien työntekijöiden puolesta ja kaikkien johtohenkilöiden puolesta, siellä kaikkialla missä tämä sama firma toimii.
        Jumala on rukouksia kuuleva Jumala.
        Ja Jeesus tekee ihmeitä tänäkin päivänä.
        Jeesus on sama tänään, eilen ja iankaikkisesti.
        Jumalalle kaikki on mahdollista, vaikka meistä voisi tuntua ja monesta tuntuu mahdottomalta.
        Eikä yksikään ole vielä kieltänyt puhumasta vaan ovat kuunnelleet ja puhuneet, samoin kun toivottelen Jumalan siunausta kiittävät ja toivottavat samoin.


      • uskotaan sitten
        uskova myyjä kirjoitti:

        Kiitos sinulle, mutta teen myös kauppoja eli myyn tutetta jota on tarkotus myydä.
        Siinä sivussa olen puhunut uskosta.
        En puhu asiattomia vaan tosiasiaa puhun siinä sivussa, joka on meidän tehtävä uskovina.
        Ei ole epäilyttävää toimintaa eikä asiatonta.
        En häpeä tunnustaa uskoani yhdellekään ja tässä on oiva tilaisuus puhua, jopa kuolinvuoteella olevalle yhdelle ihmiselle sain puhua.
        Moni ihminen on kiinnostunut tänäpäivänä uskosta, kun maailmantilanne on tälläinen.
        En titenkään jokaiselle puhu vaan sellaiselle, jolle tunnen, että mun pitää puhua.
        Minkä Jumala avaa sitä ei voi kukaan sulkea ja minkä Jumala sulkee sitä ei voi kukaan avata.
        Rukoilin Jumalalta jotain sellaista missä saisin puhua ihmisille uskosta Jumala kuuli rukoukseni ja avasi tämän työn minulle.
        Samalla saan rukoilla kaikkien työntekijöiden puolesta ja kaikkien johtohenkilöiden puolesta, siellä kaikkialla missä tämä sama firma toimii.
        Jumala on rukouksia kuuleva Jumala.
        Ja Jeesus tekee ihmeitä tänäkin päivänä.
        Jeesus on sama tänään, eilen ja iankaikkisesti.
        Jumalalle kaikki on mahdollista, vaikka meistä voisi tuntua ja monesta tuntuu mahdottomalta.
        Eikä yksikään ole vielä kieltänyt puhumasta vaan ovat kuunnelleet ja puhuneet, samoin kun toivottelen Jumalan siunausta kiittävät ja toivottavat samoin.

        Tämä saattaa olla monen muunkin puhelinmyyjän tarina.

        "Rukoilin Jumalalta jotain sellaista missä saisin puhua ihmisille uskosta Jumala kuuli rukoukseni ja avasi tämän työn minulle"


    • jk

      se työ on sitte niin alipalkattua että ilman jotain provikoita kuukausitulo jää peruspäivärahan suuruiseksi.

      ^ ei ole totta. : ) meidän firmassa palkka on ainakin korkea, tuntipalkkakin korkeampi kun monessa rankemmassa työssä.

      ja joo, meillä ainakin kiellettiin lopettamasta ekaan ei:hin, pyydettiin sanomaan että jos kuuntelet pari minuuttia mitä mä sanon ja sit vielkäåkään ei kiinnosta, ni asia ok. tää ei oo läheskään niin paha ku se että ei kuunnella ja tyrkytetään vaan.

      • uskova myyjä

        Kylä se vaan niin on jos asiakas ei halua jatkaa ja sanoo ei kiitos,
        niin silloin se menee jo tyrkyttämisen puolelle, jos jatkaa siitä vielä, eli paras lopettaa siihen ja toivotella vaan hyvää päivän jatkoa.
        Kun ottaa sen asenteen, että olis itse siellä vastaajan puolella, ei todellakaan pidä tyrkyttää mitään.
        Näin kaikki ok. itellä hyvä mieli ja asiakas toivottelee iloisin mielin myös hyvää työpäivää, kun itse toivottelee ensin hyvät päivän jatkot.
        Olen ite onnellinen työssäni, kun saan jutella ihmisten kanssa muistakin asioista ja antaa neuvoja.
        Ja mikä parasta,kun saan joillekin asiakkaille toivotella Jumalan siunausta ja joillekin puhua uskosta Jeesukseen.
        Tästä saan itelle hyvän mielen ja rukouslistalleni uusia ihmisiä.
        Jumalalle kaikki on mahdollista ja uskon myöskin siihen, että Jumalan tarkoitus on olla mun tässä työssä, ainakin toistaiseksi.
        Tiedän milloin mun on aika lopettaa, sen näyttää Jumalani.
        Kiitos ja kunnia yksin Jumalalle.


    • kaikkea kanssa...

      Ärsyttää sellaiset puhelinmyyjät, jotka eivät monenkaan ein jälkeen usko, ettei halua kyseistä tuotetta. Luuria tulee korvaan, jos ei usko jo 2-3 kerran jälkeen.

      Tulipa kerran yhdeltä puhelinmyyjältä varsinainen ylläri: Postiluukusta tipahti Tekniikan maailma tilausvahvistuksen kera. Katsoin tarkemmin kyseistä paperia. Osoitteena eräs entinen osoitteeni jossa en ollut moneen vuoteen asunut ja puhelinnumeronikin oli vaihtunut moneen kertaan kyseisestä osoitteesta muutettuani. Kyseisen puhelinmyyjän nimi ja yhteystiedot olivat tilausvahvistuksessa. Minä laitoin lehden menemään toimitukseen tilausvahvistuksen ja kitkerän kirjeen kera eikä sen jälkeen kyseisestä lehdestä mitään kuulunut.. Toivottavasti kyseinen puhelinmyyjä sai sitten kuulla kunniansa jälkikäteen. Kaikkee sitä saa nähdä kun vanhaksi elää.

      • zxz.

        Joskus on sellainen ääni jollain nuor. naisella että voisin kuunnella sitä kauemminkin, vaikkei kauppoja tulisikaan..


    • nimimerkille Ei on ei
      Huonosti käyttäytyvä asiakas on se joka ensimmäisenä alkaa huutaa ja kirota puhelinmyyjälle vain sen takia että pännii soittelu. Asiallinen kieltäytyminen ei ole huonoa käytöstä. Huononkin asian voi ilmaista kohteliaasti ja postitiivisessa hengessä, oletko huomannut? Kun vastaan työssä puheluun, ei se tarkoita sitä että jätän työnteon kesken ja jään kuuntelemaan. Kas kun kahta tai kolmeakin hommaa voi tehdä yhtä aikaa. Jos olisit lukenut tarkemmin viestini, niin olisit huomannut, että vastaan puheluihin jos voin (esim. tauolla). Turhaan laskeskelit aiheuttamaani tappiota työnantajalleni.

    • mielenkiintoinen työ

      oho, täällähän käy keskustelu kuumana.

      Huvittavinta tässä kaikessa on ihmisten tietämättömyys, joka paistaa useammastakin mielipiteestä, jotka on tähän ketjuun kirjoitettu...

      puhelinmyyntiin eli telemarkkinointiin erikoistuneita yrityksiä on pilvin pimein.
      ja tiedättekö mihin se perustuu?
      (ette ilmeisesti)
      no, tietenkin siihen, että juuri vihaamallanne puhelinmyynniillä tulee parhaimmat tulokset.
      En todellakaan tarkoita näitä "eitä" kuuntelemattomia lehti tms.puhelinmyyjiä, jotka aloittavat tuoteoksennuksensa heti, kun linja aukeaa.
      Toivottavasti tämän tyyppisestä häiritsevästä työtavasta päästäisiin eroon.

      Yhä useampi telemarkkinointiyritys ottaa mallia alan markkinajohtajilta mallia työskentelytapoihin.

      Joku viestiketjussa kehuskeli tuhansien eurojen kuukausituloilla, kyllä vain se on täysin mahdollista, erityisesti BtoB sektorilla palkkamallit ihan silmiä miellyttäviä.
      Itse en ole puhelinmyyjä, enkä telemarkkinointialalla, mutta Hr-sektorilla olen työskennellyt kyseisen alan yrityksen yhteistyökumppanina. Siellä työntekijöille maksettiin pohjapalkka provisio bonukset kilpailut
      Työntekijöitä oli laidasta laitaan, hienosto rouvista opiskelijoihin.

      Työ on raskasta ja tulosvastuun vuoksi todellakin vain parhaat pysyvät alalla.

    • -----...-----------

      nimimerkki "mielenkiintoinen työ" puhuu asiaa :)

    • 1+1=?

      Itse oon tallentanut puhelinmyyjien ja perintätoimistojen numerot puhelimeen näin, älä vastaa1, älä vastaa2 jne. Nykyajan puhelimissa saa onneksi luotua noista ryhmän ja laittaa estä soitot ja viestit tästä ryhmästä" Mulla on toiminut hyvin, ja sit vielä markkinointikielto päälle.

    • oikein epäkohtelias

      Itse lyön aina luurin korvaan puhelimyyjille. Ällistykseni oli suuri kun naapurissa käydessäni joku lehtimyyjä soitti naapurille joka sanoi olevansa nyt varattu mutta soittavansa tälle myyjälle kunhan vapautuu. Kysyin, että ihanko oikeasti näin, hän sanoi, että kun oli niin hyvät bonukset. Bonus oli joku kassi. Tämä tapahtui pari viikkoa sitten, en olisi uskonut jos en olisi itse ollut vieressä kuuntelemassa. Olen pitänyt naapuria ihan täysjärkisenä tähän asti, mitähän seuraavaksi käy ilmi.

    • tämätyttöeijaksaenää

      Täällähän on aika keskustelu puhelinmyynnistä :D Löysin googlettamalla "miten jaksan puhelinmyyjänä". Itse töissä yrityksille myyvässä firmassa kun muita (kesä)töitä en yksinkertaisesti opiskelijana saanut. VIHAAN työtäni ja päivässä meinaan alkaa itkemään keskimäärin kymmenisen kertaa. Paskalla tuntipalkalla kuuntelen vihaisten yrittäjien haukkuja ja vittuiluja 8h, eli noin 100 puhelua.

      En itsekkään tykkää kun puhelinmyyjä minulle soittaa enkä ole koskaan mitään ostanut. Jos itse yritän soittaa mukavammin ja vähemmän tuputtavasti niin on työnantaja selän takana muistuttamassa että valmista speakkia pitää seurata ja asiakkaan kanssa tulee argumentoida kaikkeen kunnes kauppaa vittu tulee. Täältä lähden heti kun voin vaikka siivousfirmaan, työ henkisesti uskomattoman raskasta kun kuulee vain negatiivista palautetta joka suunnasta.

      • Enkaikeskeyttänyt?

        Sä soitat liikaa, sen takia et tienaa. Itellä max.40 soittoa päivässä ja väh.10 kauppaa. Arvaa onko tympeetä kun jengi takoo soittoa soiton perää hermostuttaen asiakkaat ja pilaten numerot. Ei kivaa jos asiakas saa 5 soittoa päivässä.


    • kamala päivä.

      Puhelinmyyjän työpäivä on kamala.

    • reinon turpa turisee

      Mä oon kuulkaas junnut ollu puhelinmyyjänä jo 15 vuotta ja tierän miten nää hommat menee! Mun päivä alkaa sillä että istun perseelleni työtuolille, ryystän sumpit mun nimikkomukista ja sen jälkeen alan selata puhelinluetteloa. Yritän valkata vanhojen mummojen ja paappojen nimiä, koska heillehän voi samalla työntää kaksikin tilausta peräjälkeen. Niin se vaan menee, että eniten tienaa härskimmät. Sit puolen päivän aikaan syön pakastepitsan ja imutan tupakkia. Taas soittelemaan. Jos ei kiinnosta, niin länttäsen asiakkaille luurit suoraan korvaan ja haistatan paskatkin joskus. Yleensä tienaan 100 euroa päivässä. Aika hyvin. Ja mullahan päivässä tuo turpa turisee n. 6 h.

    • osinko-otto

      Aika harvassa on puhelinmyynnissäkin ne jotka kiukuttelevat puhelimessa. Suurin osa luurinlyöjistä suomessa mahtaa löytyä itkemästä täältä palstalta :D Mikä siinä on kun pitää nähdä punaista kun joku vain soittaa.. Ja teidän matalapalkkaisten ruikuttajien kannattaisi lopettaa meidän myynnin ammattilaisten morkkaaminen, mutta suomalaisethan on kateellista kansaa ;) terv. 50k€/vuosi

    • Paaavo

      Jos jotakuta ärsyttää telemarkkinointi niin tehkää telemarkkinointikielto. Se on ilmainen ja on voimassa kolme vuotta jonka jälkeen se pitää uusia itse. Jos alkaa täällä tai missä vaan avautuun asiasta niin se on aivan turhaan. Näitä firmoja on nyt ja tulee jatkossakin olemaan joten tehkää tuo kielto tai älkää käyttäkö puhelinta. Turhaa tehdä asioista liian vaikeita jos ei tarvi kun nykypäivänä asiohin on ratkaisuja.

    • EI puhelinmyyjille!

      Oletteko Te puhelinmyyjät työssänne ihan vapaaehtoisesti? Onko Teillä kunnollista koulutusta tai pätevyyttä johonkin ammattiin? Miksi ette hanki muuta työtä?

      Ja miksi Te soitatte henkilöille ja koteihin, jotka ovat Robinson-rekisterissä? Siis ihmisille, jotka eivät halua puhelinmyyntiä kotiinsa ja matkapuhelimeensa? Meillä on ko. kielto kaikissa puhelimissa. Ja kas kummaa, kun pakkomyyntisoittoja tulee vaan jatkuvasti! Olemme ottaneet yhteyttä paikalliseen kuluttajaneuvojaan ja aina Kuluttajavirastoon asti.

      Meille kaupataan aggressiivisesti mm. aikakausilehtiä (= Seura, Apu, Seiska ja muut turhakkeet!), vakuutuksia, kirjakerhojen jäsenyyksiä, liikuntakeskusten jäsenyyksiä, matkapuhelinliittymiä, television maksukanavia, miesten alushousukerhon jäsenyyttä, kalaöljykapseleita, lahjoituksia eri yrityksille, jne. jne.

      Kun sanot myyjälle - heti puhelun alkuun! - kohteliaasti, mutta päättäväisesti että "Emme osta puhelimitse mitään ja puhelinmyynti numeroihimme on KIELLETTYÄ" kuuluu vastaus: "Voi, voi, voi, mutta kun en näe puhelinmyyntikieltoanne mistään." Mahtavatko puhelinmyyjät puhua edes totta vai valehtelevatko he?

      Puhelinmyynti pitäisi sallia vain, jos henkilö on antanut siihen nimenomaisesti luvan! Puhelinmyynti on kotirauhan häiritsemistä.

      • Puhelinmyyjä...

        "Ja miksi Te soitatte henkilöille ja koteihin, jotka ovat Robinson-rekisterissä?"

        Puhelinmyynnissä myyjä ei tee prospektointia, eli siksi.

        "Mahtavatko puhelinmyyjät puhua edes totta vai valehtelevatko he?"

        Totta puhuvat. Puhelinmyynnissä myyjät eivät tee prospektointia.

        "Oletteko Te puhelinmyyjät työssänne ihan vapaaehtoisesti? Onko Teillä kunnollista koulutusta tai pätevyyttä johonkin ammattiin? Miksi ette hanki muuta työtä?"

        Olen KTM (usko tai älä) ja tehnyt myyntiä puhelimitse vajaa kymmenen vuotta. En kylläkään lehtimyyntiä, sitä yhtään silti halveksumatta. Miksikö? Siksi että vuosiansioni ovat kutakuinkin 60 000 euroa (usko taas, tai älä) ja siksi, että nyt tehtävää vaihtamalla minusta tulisi joku assistentti parilla tonnilla kuussa. Ei koulutuksen takia tällainen kolmevitonen saa mitään johtajan pestiä.


    • myyjä ei etsi nroita

      turhaa syytät myyjää. myyjä ei itse etsi numeroasi mistään. myyjälle toimitetaan aineistot nenän eteen ja myyjä soittaa ne läpi. aineistot tulevat alihankkijalle päämieheltä. mikäli siis sinulle tulee kiellosta huolimatta puheluita, niin hakkuessasi myyjää, haukut väärää puuta. ota yhteys suoraan ravintoketjun huipulle, eli siihen yritykseen, jonka tuotetta sinulle kaupataan. he voivat korjata asian. ei myyjä. myyjä voi ainoastaan vetää nimesi yli printistä ja pitää tällätavoin huolen ettei sinulle soiteta ainkaan ko. aineiston ollessa soitossa.

      • villiä on meno

        Puhelinmyyntiä pari viikkoa kokeilleena voin kertoa, että pomo kielsi poistamasta asiakasta soittolistalta vaikka asiakas pyysi. Pomo sanoi, että ketään ei poisteta listalta ja näin ollen sama asiakas saa aina 2 kuukauden välein soiton jos ei ole ostanut firman ylikallista tuotetta. Touhu oli epäeettistä, asiakkaita yrittettiin tietoisesti johtaa harhaan ja palkka oli surkea. Kahden viikon jälkeen tuli jo fyysisesti oksettava olo töissä joten se oli pakko lopettaa siihen. Oma moraalini ei hyväksynyt ainkaan tuon firman toimitatapoja lainkaan.


    • hohhoijaa vaan

      hankkikaa maistraatista suoramarkkinointikielto ja sen jälkeen itsellenne elämä! hyvä, että edes tekevät töitä. vai haluatteko maksaa puhelinmyyjille mielummin palkan omasta pussistanne kun elävät verorahoillanne? jos ette itse tykkää puhelinmyynnistä, osa tuskin koko hommaa edes tehnytkään ikinä, niin älkää valittako. jokaiselle työlle löytyy tekijänsä, ja puhelinmyynti Suomessa tuo myös vaurautta maallemme kuten kaikki muukin kulutus. Nyt valitus vaatekaapin perukoille ja järki käteen!

      • villiä on meno

        Yrittäjät ei voi saada mitään kieltoa puhelinmarkkinoinnille.

        Ja sitä kieltolistaa noudattavat vaan ne firmat, jotka ovat suoramarkkinointiliiton jäseniä, ei muut. sitten on vielä nämä kymmenet ulkolaiset firmat, jotka viis piitaavat mistään kieltolistoista tai edes minkäänlaisesta moraalista. frimat palkkaavat suomalaisia myyjiä nälkäpalkalla ja pimeästi. Tuskinpa edes nämä myyjät tietävät aina huijaavansa, koska nehän tekevät vain juuri niin kuin käsketään tehdä.


    • ärsyyntynyt

      kaikkein hauskinta että ap kutsui itseään myyntineuvottelijaksi, hienoo!!!

      Minulla on maistraatin puhelinmyyntikielto, noh tästä huolimatta ison lehtitalon urpo päätti ilahduttaa soitollaan.Mainitsin asiallisesti kiellosta, niin hän tuumasi "ei toimi"

      Noh, pyysin häntä vastaanottamaan puhelinmyyntikiellon, mutta hän alkoi kiistelemään kanssani

      vastaanväittävät urpot, lukekaa Finlexiä:

      "tuotteen myyjän on annettava asiakkaana olevalle luonnolliselle henkilölle mahdollisuus ilman erillistä maksua ja helposti kieltää yhteystiedon käyttö tiedon keräämisen ja JOKAISEN sähköpostiviestin, tekstiviestin, puheviestin, ääniviestin ja kuvaviestin yhteydessä."

      Kuluttajavirasto jatkaa. "Suoramarkkinointia voi rajoittaa ilmoittamalla markkinointikiellosta suoraan markkinoijalle tai myyjälle, jolloin kielto koskee kyseistä yritystä"

    • lehtimyyjä

      Lehtimyyjänä olen itse ollut pari vuotta ja ihan ok työtä ja hyvä palkka noin 3000e/kk. Tietenkään kukaan hyvä myyntimies ei lopeta puhelua kun asiakas aloittaa puhelun sanomalla "en tilaa". Seuraavassa esimerkki tavanomaisesta kauppojen syntymisestä.

      - Matti Meikäläinen Seura lehdestä terve

      - Asiakas: Päivää

      - Tilasit seura lehtee tossa viimevuoden puolella nii oliko mieluista luettavaa?

      - Asiakas: Ihan hyvä lehti mutta en tilaa

      - Joo pakkohan ei tietenkä tilata ole mutta lehestä kun oot tykänny nii tehtiin jatkoehdotus. Normaalistihan seuralehti on kallis lehti. 170e/vuosi. Jos syksylle vuoden jatkon otat niin hinta tippuu 99€/vuosi. Sopiiko tällä hinnalla laittaa vuode jatko?

      - Asiakas: Hyvä tarjous, mutta ei kiitos

      - Hyvä lehti ja halpa hinta nii mikä on vielä tilauksen esteenä?

      -Asiakas: Ei kerkee kesällä lukee lehtiä

      - Okei ymmärrän kesä on kyllä kiireistä aikaa. Sopiiko jos alotetaan vasta syksyltä ja vaan 6kk hintaan 49€?

      - Asiakas: No se kuulostaa paremmalta, laitetaa nyt semmonen sitten.



      Tossa ny kärjistetty versio puhelusta. Ja hyvin on asiakkaillakin hermot pysyny vaikka on sanonut parikin kertaa ei.

    • EI puhelinmyyjille!

      On se kumma, kun röyhkeitä puhelinmyyjiä ei saada kuriin! Puhelinmyynti on KOTIRAUHAN HäIRITSEMISTÄ kuten ovelta ovelle-myyntikin. Lehtimyyjät valehtelevat heti puhelun aluksi tarjoamalla asiakkaalle "voittoja" ja "palkintoja". Tosin olemattoman "voiton" tai "palinnon" saa vain tilaamalla hömppälehden ja maksamalla tilauksen. Kusetusta sanon minä! Hävetkää - jos osaatte?!

      Röyhkeitä ovat myös ilmakuvakauppiaat (=myyvät sikahintaisia kuvia kodistasi) ja Hedengrenin pölynimurikauppiaat. Ovelta ovelle rampataan ja pakkomyydään sikahintaisia pölynimureita. Paras kohderyhmä lienee iäkkäät asiakkaat, jotka eivät edes ymmärrä, mitä imuri tosiasiassa maksaa. Osamaksukauppa kun on niin edullista! Asiakas pakotetaan nopeaan ostopäätökseen, vaikka hän ei tarvitse tuotetta mihinkään.

      Olemme saaneet samoista yrityksistä useita soittoja. Jokaiselle myyjälle on sanottu erikseen, että puhelinmyyntikielto pätee meillä. Varainhankintafirmoista soittelee useampi myyntineuvottelija muutaman viikon välein. Emme tarvitse Seuraa, Apua, Seiskaa, Teknikan Maailmaa, Avotakkaa tai muuta hömppää. Jos tarvitsen lehden tai pölynimurin, osaan tilata ja ostaa sen itse .

      Miksi Suomen laki on voimaton tätä röyhkeää bisnestä kohtaan?

    • Natunvihka

      NYT TÄRKEÄ HUOMIO JOKAISELLE!

      Älä ikinä mene mihinkään myyntityöhön missä luvataan "pohjapalkka"! Provisio on ainoa oikea tapa tienata myynnillä ja jos et osaa myydä niin eti joku toinen ala.

      Eli:
      Jos osaat myydä = ota 100%:nen provisiotyö
      Et osaa myydä = älä ota myyntityötä!

    • PASKAA :)))

      Olen itse myyntialalla mutta raja täytyy vetää mitä myy, joku lehtimyynti on luukuttamista ja ihmisille väkisin tuputtamista,siitä ihmiset tulevat vain pahalle päälle ja tästä johtuu suurilta osin miksei puhelinmyyntiä tai yleensäkään mitään myymistä arvosteta ,koska tuputtaminen onse mikää pilaa alaa
      Jos ihmisellä on tarve ostaa tuote ei hälle tuputeta sitä puoliväkisin
      Mutta itse näen ton lehtimyynnin vähemmän ammattitaitoa vaativana myyntityönä
      asiakas on luultavastie pitkälle eläkettä nauttiva mummo vaari tai vastaava ja heidät on helppo puhua ympäri niin onkose myyntitaitoa?

      • Ylitalon astu

        Todellisuudessa lehtimyynti vaatii rautaisen ammattitaidon myyjältä. Juurikin siksi, että asiakkaat ovat kurkkuaan myöten täynnä lehtimyyjiä. Buusteri opettaa myyjilleen agressiivista luukuttamista täysin asiakasta kuuntelematta mutta mitään tuotettahan ei saa myydyksi hyvin tällä tavalla.

        Mainitsemani yrityksen toiminta perustuukin siihen, että palkataan toimisto täyteen teinejä joille ei kunnon palkkaa tarvitse maksaa ja provisiotkin ovat Suomen pienimmät.

        Olen nähnyt myös aitoja lehtimyynnin ammattilaisia puhelimessa ja heidän myyntitapansa on aivan muuta kuin tuo agressiivinen luukuttaminen. He aidosti keskustelevat asiakkaan kanssa ja vievät jutustelun välillä jollekin muulle alueella kuin myyntiin ja tuotteeseen. Näin he lopulta onnistuvat myymään myymättä. Että tämän saa onnistumaan ventovieraan ihmisen kanssa, joka jo valmiiksi on niskavillat pystyssä sinua vastaan vaatii oikeaa vuorovaikutustaitoa eli sitä myynnin ammattitaitoa.


    • blogi

      Mulla olisi idea muuttaa lehtimyynnin profiilia. Se olisi blogimainen mainoskirjoittaminen lehdestä netissä. Se toki vaatisi hyvää ja osaavaa kirjoittamista ja hyvää lehden lukemista, että pystyn kirjoittamaan siitä hauskasti ja mielenkiintoisesti. Tärkein vaatimus olisi se, että kirjoitus on oikeasti kiinnostava, mutta silloin ei olisi enää pakottavaa myyntiä, eikä ärsyttämistä eikä paperilta lukua.

      Myyntiä olisi lehden tilaaminen linkin kautta, jossa asiakas itse laittaa yhteystiedot. Tulot tulevat linkin kautta olevista klikkauksista ja lehden tilauksista. Tosin silloin se suosisi kirjallisesti lahjakasta. Mutta silloin ujokin puheellisesti, mutta kirjallisesti rohkea pystyisi pärjäämään alalla.

      Tämä olisi sitä nykyaikaa ja kuluttajaa suosivampaa mainontaa.

    • lankaanmenitte

      Huohotiläähäti,koira lenkillä

    • xccxcxcxcxcxxc

      Onko teillä hyvää koulutusta?

      V: Maisteri (väärä ala, ei töitä)

      Mielummin puhelinmyyjänä, kuin kortistossa nostamassa yhteiskunnalta rahaa.
      Telemarkkinointi on muutenkin monelle firmalle tärkeää. Näyttää CV:ssäkin paremmalta, kuin tukien nostaminen.

    • sdrfgtb

      Lisääntyyköhän puhelinmyynti samaa tahtia ku irtisanomiset? Jotenki tuntuu että kyllä.

    • Anonyymi

      Stop lehekauupiaalle

    • Anonyymi

      Vaikutat kovin ikävältä ihmiseltä ja toivon etten ikinä tule kohtaamaan sinua..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe