Eläinkaupan/markettien ruokia?

kysyn vaan

Olisin kysynyt mitä ruokaa syötätte kissoillenne? Olen hankkimassa rotukissan pentua ja kasvattajat suosittelee syöttämään vain "laaturuokaa" eli kalliita eläinkaupan muonia. Kuitenkin, edellinen kissani, rotukatti myös, söi tavallista markettiruokaa ja tuoretta lihaa/sydäntä ja eli 20v. terveenä. Mihinhän siis perustuu tuo käsitys että vain kalliit Royal Cattenit ja muut olisi terveellisiä?

18

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvailijaa

      Royal Canin on mukana yhdistysten tukena? Ainakin rotukissanäyttelyissä näyttävästi esillä mainoksineen...

    • vastaan vaan

      Mitä merkkejä kissasi kasvattaja siis suosittelekaan? Se jäi epäselväksi. Kysyitkö kasvattajalta että mihin suositus perustuu? Kerroitko hänelle toisen kissasi kasvattajan ruokintasuosituksista? Jos kerroit, niin mitä hän sanoi? Mikä on Royal Catten ruoka? Haluatko taas haastaa riitaa markettipöperöt vs. eläinkaupan antimet vai mikä on vaikuttimesi?

      • kysyn vaan

        No voi herranjestas, eikö tällä palstalla voi asiallisesti kysyä edes tuota asiaa kun heti aletaan jauhaa riidanhaastamisesta? Uskomatonta! Ihmettelen miten joku tuosta aloituksestani voi kehittää moisen ajatuksen.
        Edellisillä kissoillani ei ollut mitään suosituksia kasvattajilta koska syntyivät meidän maatiaisemokissallemme ja jäivät siis kasvatuskotiin . Perskimme kasvattaja antoi vain suosituksen syöttää sopivassa suhteessa lihaa ja kalaa. Siihen maailmanaikaan ei ollut purkkiruokabisnes samanlainen kuin nyt joten kaupan hyllyiltäkään ei niitä samoin ostettu vaan itse tehtiin. Myöhemmin syötettiin markettiruokaa tuoreen kanssa. Royal Canin oli tarkoitukseni kirjoittaa, mutta onhan näitä kalliita eläinkaupparuokia jos mitä nykyään.


      • hanki elämä

        Hahhaa :DDD ei voiolla totta! Ettäkö joku voi kuvitella riidanhaastamista moisesta aiheesta. Siis kyseessä on kissanruoka, haloo! Ei hyvin mene sulla jos tuosta voit kuvitella riidan kehittää.


      • ei kuvittelua
        hanki elämä kirjoitti:

        Hahhaa :DDD ei voiolla totta! Ettäkö joku voi kuvitella riidanhaastamista moisesta aiheesta. Siis kyseessä on kissanruoka, haloo! Ei hyvin mene sulla jos tuosta voit kuvitella riidan kehittää.

        No, luehan aiempia ketjuja ja huomaat, että kyllä kissaruoasta saa aikaan riidan ja vieläpä muhkean sellaisen. Tämä kun kuuluu niihin vakioaiheisiin joita kaivetaan esille kun muut aiheet ei enää jaksa kiinnostaa....


    • tässäpä tätä

      Kissat saavat pääosin itse saalistaa ruokansa. Talvella kissoille on tarjolla lihaa eri muodoissaan ja raksuja. Toki lisäruokaa on sulan maan aikana myös tarjolla, mutta sitä ei juuri silloin kulu.

      Mitä tuohon viimeiseen kysymykseesi tulee, niin sitä olen minäkin ihmetellyt. Kasvattajat tuntuvat olevan usein niin arjesta vieraantuneita, että he kuvittelevat automaattisesti korkeamman hinnan merkitsevän parempaa laatua. Niin myymissään kissoissa kuin ostetussa ravinnossa. Kuluttajalehdessä julkaistiin taannoin ansiokas kissanruokavertailu, jossa monet marketeissa myytävät merkit olivat yhtä hyviä ja parempiakin kuin ylihintaiset eläinkaupan merkit.

      • tässäpä sitäkin

        Jep jep...ihan jo odottelin tässä milloin tulee taas tämä Kuluttajalehden vertailu. Täällä muuan kirjoittaja muistaa mainita asiasta joka käänteessä, alkaa jo hieman huvittaa. Oletko itse laskenut monesko kerta on menossa? :D.

        Olisi mukava nähdä välillä muitakin tutkimuksia väitteesi taakse.

        Mitä tarkoittaa ansiokas kissanruokavertailu? Mitä ansioita tuo vertailu on saanut?

        Aloittajalle ja muillekin tiedoksi, että asiasta on väännetty useaan otteeseen monessa eri ketjussa, haulla löytyy. Tässä yksi niistä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9898957


    • SplashMjauh

      Kai se pointti on vaan siinä, että kalliimmissa ruuissa on enemmän lihaa ja vähemmän hiilihydraatteja. Eli ovat lähempänä kissan luontaista ruokavaliota.
      Haluaisin syöttää omille kissoilleni vain laadukasta ruokaa plus raakoja lihoja, mutta rahat ei ihan riitä, koska olen työtön ja mieheni on opiskelija. Meillä syödää siis enimmäkseen whiskasia ja latzia (märkäruokia), mutta noin kolmasosa märkäruuasta on noita "laaturuokia" eli animonda tms. Lisäksi on välipalaksi tarjolla laaturaksuja, tällä hetkellä merkkiä applaws. 2-3 kertaa viikossa saavat possua/nautaa/kanaa/sydäntä yms.

      Näin meillä. Kaikki omalla tyylillänsä. Olen kuullut kissoista jotka elävät pitkän terveen elämän "markettiruualla" ja olen kuullut kissoista jotka sairastelevat vähän väliä "laaturuuasta" huolimatta. Itse olen kuitenkin vakuuttunut että lihapitoisempi, vähähiilihydraattinen ruoka on kissalle parhaaksi. Toivon vain että olisi joskus tulevaisuudessa varaa toteuttaa meidän pojille sellainen ruokavalio josta haaveilen.

      ps. en laske royal caninia laaturuuaksi, kasvattajilla vaan tuntuu olevan joku sopimus kyseisen merkin kanssa.

    • ....mielipiteitä

      Meillä vaihtu Royal canin Applawsiin ja Orieniin.Nämähän eivät kai sisällä
      säilöntäaineita.Pussissa lukee 80% lihaa. Oonko tyhmä vai mikä mättää.
      Netistä löytyy tuoteseloste,josta laskin lihapitoisuudet yhteen ja tulos n.60% lihaa.
      Sitten luki perunaa väh.4%.Taitaa sitä perunaa olla 30%.
      Tarjoon joskus proitsun suikaleita ja nautaa.
      Kyllähän noi market raksut on aika tyhjää energiaa verrattuna Applawsiin.

    • ndd

      Meillä syödään päivän aikana sekä raksuja, märkäruokaa että raakaa lihaa. Raksut varmuuden vuoksi turvotan, kun kerta kissa on niin ahne että vetelee ne hyvällä ruokahalulla niinkin.

      - Raksumerkkinä Orijen. Royal Canin ei minusta ole mitenkään erityisen laadukasta ruokaa. Parempaa toki kuin joku Friskies, mutta RC:ssä on liikaa viljaa että haluaisin syöttää sitä.

      - Märkäruuiksi kelpaa kaikki jotka ovat ehdottomasti viljattomia, ja mieluiten myös ilman kasviproteiinitiivisteitä tai sokeria. Tällaisia löytyy eläinkaupan ruokien lisäksi myös marketista.

      - Lihana menee kanaa ja kanansiipiä, sydäntä, maksaa, possua, nautaa... Etenkin sydämet ovat tosi halpoja marketistakin ostettuna.

    • Itse syötän kissoilleni viljatonta ruokaa. Viljattomia raksuja ei marketeista oikein löydy, joten kissat saavat orijenia ja power of nature (sekä välillä seassa maissi/riisi raksuja, kun näyttelyistä tuppaa niitä tulemaan). Märkäruokia löytyy kuitenkin sekä marketista että eläinkaupasta mielestäni hyviä ja huonoja.
      Markettien omilta tuotemerkeiltä(rainbow, pirkka) olen mm. löytänyt viljattomia ja kasvittomia ruokia, joita voi mielestäni hyvin antaa ainakin osana ruokavaliota, jos pelkkä eläinkaupparuoka käy lompakon päälle.

      Minulla on vehnäallerginen kissa, jonka takia täytyy olla hiukan tarkempi näiden ruoka-asioiden kanssa, mutta kissan kohdalla korkea proteiini ja rasva on parempi kuin hiilihydraatit, kun vertaa kissan luontaiseen ravintoon eli jyrsijöihin.

      PS. Royal Canin ei ole minustakaan kovin laadukasta, sama valmistaja kuin whiskasilla eli aika samaa viljamössöä vain ilman väriaineita.

    • Hihiiiiiiiiiiiiiiiri

      Mitähän tähän sanoo aito maatalon maatiainen ? Mikähän merkki siinä navetan
      puolella majailevalla hiirellä on takapuolessa,hmmm..... onkohan se ihan aito ja hyvälaatunen.Entä ravintosisältö ?

    • Kissus

      Meillä kissat syö pääasiallisesti Applawsin märkäruokia ja saman firman raksuja. Joskus tulee marketista ostettua Pirkan Parhaat -sarjan märkäruokia ja eläinkaupasta Almo Naturea ihan vaan siitä syystä että kollit kaipaavat vaihtelua.

    • purrurr

      Raksut ainakin kannattaa ostaa eläinkaupasta. Tulee pitemmän päälle halvemmaksikin, kun kissa tulee jo parista raksusta kylläiseksi. Myös kakan määrä vähenee, kun ei ole turhaan niitä viljoja siellä.

      Suhteellisen hyviä, tai sanotaanko tyydyttäviä, märkäruokia löytyy ihan marketeistakin. Kannattaa vaan katsoa,ettei sisällä viljoja eikä sokereita. Myös kasviproteiinitiivisteitä kannattaa välttää, mutta näitä tuppaa olemaan melkein joka ruoassa. Ja sitten ne "riistaa ja kasviksia"-tyyliset kannattaa jättää väliin. Mitäpä se kissa niillä kasviksilla tekisi.

      • kissalle.

        Olet väärässä. Marketeissa myytävät merkit ovat aivan yhtä laadukkaita ja paljon halvempia. Taannoin Kuluttajalehdessä julkaistiin tutkimus, jossa vertailtiin kissanruokia ja marketeissa myytävät osoittautuivat eläinkaupan ruokien veroisiksi ja osin jopa paremmiksi.


      • voi meidän kanssa
        kissalle. kirjoitti:

        Olet väärässä. Marketeissa myytävät merkit ovat aivan yhtä laadukkaita ja paljon halvempia. Taannoin Kuluttajalehdessä julkaistiin tutkimus, jossa vertailtiin kissanruokia ja marketeissa myytävät osoittautuivat eläinkaupan ruokien veroisiksi ja osin jopa paremmiksi.

        Olen kuullut,että lehdille maksavat ne,jotka haluavat ruoka merkkinsä testeihin.
        Eikös se ole niin ,mitä enemmäm maksaa,sitä paremmin pärjää.
        Vai.....


      • kuluttajalehti AAAAH
        kissalle. kirjoitti:

        Olet väärässä. Marketeissa myytävät merkit ovat aivan yhtä laadukkaita ja paljon halvempia. Taannoin Kuluttajalehdessä julkaistiin tutkimus, jossa vertailtiin kissanruokia ja marketeissa myytävät osoittautuivat eläinkaupan ruokien veroisiksi ja osin jopa paremmiksi.

        LOLLOLLOL!

        Taannoin kuluttajalehdessä...kuluttajalehden ansiokas vertailu....erittäin hyvä testi....jne jne. Johan sinulle variksetkin nauraa!

        Luet varmasti tuota kuluttajalehden testiä iltaisin ja rukoilet/masturboit/fantasioit....:D


    • AlluKolli

      Tässä testin tulokset

      Märkä ruuissa AlmoNature kallein ja huonoin
      Kuiva ruuissa lidlin halppis merkki 2. paras


      Valitse kaikki
      MERKKI

      TUOTE

      PÄIVÄANNOKSEN HINTA

      RAVINTOSISÄLTÖ

      HAITTA-AINEET

      TUOTESELOSTE

      KOKONAISARVOSANA

      KOSTEAT RUUAT
      « valitse IAMS
      Adult 1 Kana
      3,50 €
      5
      5
      5
      5,0
      « valitse Animonda Vom Feinsten Classic
      Siipikarjaa ja vasikkaa
      2,92 €
      5
      5
      4,5
      4,9
      « valitse Yarrah
      Organic cat food Chicken paté, kana
      1,47 €
      5
      5
      3,5
      4,7
      « valitse Gourmet Gold
      Nautaa ja kanaa
      1,67 €
      5
      4,5
      3
      4,5
      « valitse X-tra
      Kissanruoka, sisältää lohta
      0,24 €
      4
      5
      4
      4,3
      « valitse Opticat
      Siipikarja Paté
      0,88 €
      5
      5
      1
      3,3
      « valitse Hill's Science Plan
      Adult Chicken
      2,69 €
      5
      5
      1
      3,2
      « valitse Coshida
      Paloja kastikkeessa, naudanliha
      0,27 €
      4
      5
      1
      2,7
      « valitse Kitekat
      Kanaa kastikkeessa
      1,03 €
      4
      5
      1
      2,6
      « valitse Latz
      Lihaa ja ankkaa
      1,02 €
      4
      5
      1
      2,6
      « valitse Pirkka
      Häränlihaa ja kanaa kastikkeessa
      0,88 €
      2
      5
      1
      1,5
      « valitse Almo Nature
      Tonnikala & kana täysravintosäilyke
      4,42 €
      1
      3
      1
      1,0
      KUIVAT RUUAT
      « valitse Hill's Science Plan
      Feline Adult Chicken Original, kana
      0,79 €
      5
      5
      4,5
      4,9
      « valitse Coshida
      Kissan kuivamuona
      0,10 €
      5
      4,5
      4,5
      4,8
      « valitse Purina One Adult
      Kanaa ja riisiä
      0,50 €
      5
      4,5
      4
      4,7
      « valitse Latz
      Kana-ateria
      0,22 €
      5
      4,5
      4
      4,7
      « valitse Royal Canin
      Feline Health Nutrition Fit 32
      0,74 €
      5
      4
      4,5
      4,7
      « valitse Whiskas
      Kanaa, kalkkunaa, kasviksia
      0,52 €
      5
      5
      1
      3,2
      « valitse IAMS
      Adult 1 Chicken sisältää kanaa
      0,60 €
      5
      4,5
      1
      3,1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      917
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe