ELÄKKEENSAAJAT, lähellä eläkeikää olevat...

ei kerjuulle

Keskustellaan nykyhetkestä.
Kerokaahan ken tietää, kuka/mikä puolue/yhdistys huolehtii siitä että eläkkeesaajat saavat asianmukaista kohtelua myös eläkkeiden riittävyydessä kuluen kasvaessa joka suunnalta? Välittääkö eläkkeiden kehityksestä yksikään vallassa oleva puolue, kun mitään ei lukujen ja ehdotuksien valossa ole esitetty. Uusi hallitus perusti työryhmä Eetun, jossa on tarkoituksena käsitellä jo eläkkeellä olevien, kuin eläkeasioita muutenkin. Jäseninä on mm. miljonääriyrittäjä Vaasasta RKP:sta, eli perheensä ovat yrittäjiä. Kysyn aivan rehellisesti kenenpuolia kuvittelette tällaisen henkilön ajavan ja mihin suuntaan?

V. 2005-2011 palkansaajien tulot ovat keskimäärin nousseet 75,7 %:a ja samaanaikaan eläkkeet ovat nousseet 35,7 %:a, eli eläkkeet ovat tässä ajassa laskeneet 46,34 %:a verrattuna palkansaajiin.

Eikö olisi oikein ja kohtuus nostaa eläkemaksut nyt työssä oleville, jotta heillekin kertyy eläkkeitä - eikö olisi oikein ja kohtuus katsoa ettei kukaan työnsä jo tehneistä putoa (tai nostaa jo siellä olevat) köyhyysloukusta? Eläkeläinen ei ole vain vanhus, jolle pitää löytää se viimeinen peti, missä hänet makuutetaan ennen hautaamista. Eläkeläistenkin pitää kyetä maksamaan laskunsa ja peruselämään kuuluvat kulunsa, ei heillä kaikilla ole jättiomaisuuksia. Itseasiassa harvalla näin on. Eikö eläkkeet pitäisi oikeasti tarkastaa ylim. indeksikorotuksella liian alas vajonneita, verottaa normaalipalkansaajien mukaisesti ja proksessiivisena?

Siis mitä ehdotuksia ja mieltä olette?

2

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eläkeläiset yhteen

      Tänne on vaikea löytää ja siksi ehdottaisin ihan jonkun poliittisen puolueen sivuilla keskustelua. Siihen sopii hyvin Ipu, koska Senioripuolue ry. on sen jäsenjärjestö ja taatusti ainoa joka aidosti haluaa eläkkeensaajien ja vanhusten asiat paremmalle tolalle.

      Niin paljon olisi tekemistä.
      mm. itse henk.koht. olin tuttuun RKP:n kansanedustajaehdokkaaseen, joka vaikuttaa Eetussa, yhteydessä. Hänen oma kantansa on esim. että nyt kun yhtiöt purkavat yksityisiä eläkekassojaan rahat PITÄÄ TULOUTTAA YRITTÄJÄLLE/FIRMAN pääomiksi - eli pois niistä tarkoituksista (eläkeläiset) joiden hyväksi ne aikoinaan on luotukin. Tämä on vain yksi pieni asia, mutta tämä koskettaa myös vielä työelämässä olevia myös. Summa on suuri, yli miljardi euroa.

      • Anja Koivistoinen

        Mikä on se viisasten kivi, jolla saadaan eläkeläiset yhteiseen rintamaan?
        Senioripuolue on yrittänyt, mutta huonoin tuloksin. Tietysti pitää katsoa peiliinkin. Puolueella ei ole ollut varoja, jäsenmaksuilla ei puoluetta näkyvästi pyöritetä. Toinen vaikeus on media, joka ei korvaansa lotkauta Eduskunnan ulkopuolisille puolueille. Kolmas ongelma on aktiivitekijöinen puute.

        Ongelmathan ovat sitä varten, että ne ratkaistaan.

        Nyt, jokaisen on haluttava muutosta ja sitouduttava siihen. Pienelläkin panostuksella on merkitystä. Mutta, jos jäädään odottamaan valmista niin mitään ei tapahdu eikä mitään saada aikaan.
        Nyt on viimein aika toimia.
        Kunnallisvaalit oli ja meni ja sama meno jatkuu, kun samat puolueet ja ihmiset ovat päättämässä.

        Suomen Senioripuolue ry. on eläkeläisten asialla. Se ottaa kantaa muihinkin asioihin, mutta eläkeläiset ja ikäihmiset ovat tärkein asia.
        Itsenäisyyspuolue on EU-kriitinen kaikkien suomalaisten asialla.
        Valitettavasti pienpuolueet jää valtapuolueiden jalkoihin, kun media hehkuttaa vain komen ja nyt neljän valtapuolueen asioita päivittäin. Ja pienpuolueilla ei ole puoluetukia, jolla voisi ostaa näkyvyyttä. Kuuluutan tasa-arvoa tähän asiaan.

        www.senioripuolue.fi
        www.itsenaisyyspuolue.fi eli www.ipu.fi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe